Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 237238239240241242243 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
melanom malign 08-02-2012, 17:17:03 de către icami
Subiect: melanom malign
Am o cunostinta care are diagnosticul de Melanom Malign gradul 3.Tocmai a terminat cura cu citostatice si a fost propus de catre Domnul Doctor de la Cluj sa inceapa tratamentul cu Vemurafenib, (s-a descoperit la analizele facute acu 2 saptamani, adenopatie laterocervicala pronuntata si in urma intrunirii unei comisii au ajuns la concluzia ca trebuie cat de repede inceput acest tratament).Intrebarea mea este :in acest timp poate face si un tratament cu spanz ?Sper ca m-am facut inteleasa, va multumesc mult.
melanom malign 25-01-2012, 21:13:38 de către RaulDuke
ce fel de pastile ? nu se intelege exact care e intrebarea ta. nu exista tratament de "detoxifiere" si care anume pastile "antitumorale" ?
melanom malign 25-01-2012, 12:13:17 de către icami
Stie cineva daca dupa radioterapie, inceperea unui tratament de detoxifiere, ingerarea de pastile antitumorale are vreun efect advers?Va multumesc si multa sanatate!
melanom malign 20-12-2011, 00:16:28 de către RaulDuke
si eu te salut, dar tu trebuie sa faci o distinctie mai clara intre TERAPIE (tratament) si CURA (vindecare). tratament exista oricand si pentru orice, dar speranta de a VINDECA sau de a PRELUNGI SUPRAVIETUIREA, asta nu exista mereu. iar cu privire la majoritatea cancerelor in faza metastatica cel putin, speranta de a VINDECA este practic nula a fost istoric asa si nu pot decat sa sper ca nu va mai ramane asa prea multa vreme.
ce e drept si fara tagada insa este ca NIMIC nu a dovedit rezultate superioare metodelor medicale standard. alternativele gen Gerson, pe care le-am studiat indelung, nu au nici un argument de partea lor. tot ce fac este sa se abata de la metodele stiintifice de furnizare a dovezilor, folosind drept exemple niste cazuri care nu ofera nici cea mai mica incredere statistica sau stiintifica.
exemplu: 100 de oameni au cancer bronhopulmonar metastatic si nici unul nu urmeaza nici un tip de tratament standard, in schimb toti se decid sa devina vegetarieni. dupa un an constati ca mai sunt in viata jumatate din ei. al de gerson or sa vina sa spuna ca este rezultatul dietei vegetariene, dar un medic adevarat o sa-ti spuna ca de fapt este evolutia naturala a bolii, pentru ca el stie despre studii care au comparat oameni care folosesc dieta vegetariana cu cei care NU o fac, si ce efect are asta asupra aceste boli. intelegi ceva ?
concluzia este ca un caz izolat, doua, 10 sau 1000 NU REPREZINTA NICI UN ARGUMENT in favoarea sau defavoarea a nimic! din pacate acele 1, 2, 10 sau 1000 de cazuri care au urmat, de exemplu, o cura gerson, trebuiesc comparati cu alti tot atatia oameni care au aceeasi boala, dar care NU au urmat aceeasi metoda. numai in respectivul moment se poate trage o concluzie. alternativa ar fi ca dupa ce i-ai tratat pe respectivii oameni, sa dai timpul inapoi si sa incerci altceva, iarasi pentru a compara rezultatele, dar cred ca asta e putin mai greu de realizat.
intelegi cum functioneaza medicina ? nu cu cazuri si marturii postate pe internet.
melanom malign 19-12-2011, 20:58:29 de către pomul vietii
.
Raspuns pentru RaulDuke: DA! DA! DA!

EXISTA "exemple vii" de oameni care au fost diagnosticati cu melanom malign si care traiesc bine sanatosi, la 30 de ani distanta.
Iata un caz arhicunoscut : BEATA BISHOP
http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=1401
poti vedea si un interviu cu ea aici
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid22364988001?bclid=22594738001bctid=1795086342
Citeste te rog si cartea scrisa de ea (e tradusa in limba romana "Vremea Vindecarii") si apoi da verdictul.
In plus, intra si pe site-ul Institutului Gerson si vezi despre ce e vorba, te rog:
http://www.gerson.org/GersonTherapy/gersontherapy.htm
Sunt si carti despre Terapia Gerson traduse deja in limba romana... dar cred ca e de ajuns! Eu nu sunt aici pentru a promova vreun "ceai de bisnitari" sau vreo secta sau ce iti inchipui tu :) Am postat aceste informatii pentru a largi orizontul si pentru a aduce in discutie si alte alternative pentru un bolnav de cancer. Deocamdata, terapia Gerson are dovezi clare ca unii oameni au supravietuit, asta nu inseamna ca e o terapie care da rezultate garantate 100%. Important pentru mine, personal, este ca sunt totusi cativa oameni care au reusit si asta ma face sa fiu atent la acest subiect si sa nu ma grabesc sa il arunc la gunoi pana nu aflu exact despre ce e vorba.

Tu vorbesti despre "bisnitarii de ceaiuri miraculoase" iar eu vorbesc despre medicul Max Gerson care a ajuns la a intelege cate ceva despre cum functioneaza corpul uman dupa mai bine de 30 de ani de experienta/studii... nu sunt eu in masura sa il numesc sarlatan. Tu esti liber sa crezi ce vrei si sa faci cum crezi de cuviinta dar sper ca esti macar constient ca nu detii adevarul absolut. Te bati chiar cu pumnii in piept ca NU STIE NIMENI cum vindeci cancerul si ne mai si enumeri ce NU VINDECA aceasta boala. De parca ar ajuta pe cineva supozitiile tale, no offense! Poti insa sa spui ce anume VINDECA? Stii vreo cale/metoda/terapie?

Cu respect si intelegere, te salut!
melanom malign 19-12-2011, 20:12:21 de către RaulDuke
ai macar vreun singur argument in favoarea afirmatiilor pe care le faci ? exista macar un singur caz unde s-a demonstrat, nu o vindecare, dar macar prelungirea vietii cu o singura luna, datorita oricarei metode "alternative" de tratament, asa cum spui tu ? eu am cautat si caut inca, si n-am gasit absolut nimic, decat prostii pseudostiintifice popularizate de sarlatani.
cancerul nu e o boala degenerativa! inca nu s-a gasit un leac generic pentru ca nu se stie cum se produce. subliniez NU SE STIE, nu "medicii nu stiu, in schimb stiu alopatii". deci NU STIE NIMENI, iar singurele progrese facute in acest domeniu, in intelegerea, diagnosticul si tratarea acestei boli, sunt oamenii de stiinta si medicii, nu bisnitarii de ceaiuri miraculoase. cancerul nu se trateaza cu diete si nu poate fi vindecat nici cu credinta, nici cu salate de nici un fel, iar odata ce apare, nici incetarea fumatului macar nu poate sa-i inverseze evolutia.

multa sanatate si tie !
melanom malign 19-12-2011, 15:24:19 de către pomul vietii
Buna ziua,

Citesc cu durere in suflet despre miile de cazuri de melanom si ma gandesc cu o uriasa compasiune la cineva apropiat din familie care tocmai a fost diagnosticata cu aceasta teribila forma de cancer. Am studiat cat am putut in ultima perioada si am aflat un lucru pe care il consider absolut logic: cancerul este o boala care apare pentru ca organismul este intoxicat iar sistemul imunitar nu mai poate lucra asa cum trebuie; celulele canceroase incep sa formeze structuri pentru ca ficatul de exemplu functioneaza la capacitate minima. Solutiile aplicate in medicina alopata sunt, din pacate, complet ineficiente si, mai mult de atat, chinuie pacientul si il degradeaza pana in clipa in care ajunge sa isi doreasca doar sa moara mai repede. Nu prin taiere, otravire si ardere se vindeca trupul. Ca dovada, spuneti-mi va rog cati oameni au supravietuit cancerului datorita chimioterapiei, iradierii, etc? Si daca au "supravietuit" prin aceste metode, cat timp a trecut de la ultima sedinta de citostatice sau cum arata si cum se simt ei acum?

O alternativa REALA pentru tratarea melanomului este in schimb sa ajuti organismul sa scape de toxine (clisme) si sa il intaresti printr-o alimentatie potrivita. Cautati pe internet TERAPIA GERSON, de exemplu, si veti vedea ca sunt oameni care au invins melanomul printr-un regim alimentar foarte strict, combinatrcu medicatia potrivita. Deci, EXISTA SANSE ! Cititi va rog si cartea scrisa de Beata Bishop numita "Vremea Vindecarii"... este tradusa in limba romana si poate fi un bun inceput in documentarea dvs. In curand o sa postez pe youtube si un film tradus in limba romana despre cum putem sa ne tratam de cancer si alte boli degenerative prin metode NATURALE, fara chinuri si mutilari inutile.

Toti suntem datori o moarte, accept acest lucru. Mai devreme sau mai tarziu toti vom muri, aceasta este legea eterna a Universului. Dar toti avem dreptul de a muri precum oamenii, in minima demnitate, alaturi de cei dragi ; nu mutilati, otraviti si chinuiti de asazisa "medicina adevarata"...suntem inca foarte departe de a intelege viata in esenta ei, ca dovada cum tratam aceasta maladie a lumii moderne, numita cancer. S-a impamantenit ideea ca de fapt cancerul se vindeca din exterior. Prostii! Cancerul se vindeca din interior, corpul are puterea de a se vindeca daca este sustinut, pregatit si lasat sa lucreze. Oameni buni, treziti-va si intelegeti adevarul: noi singuri ne facem rau prin felul supertoxic in care traim !!! Tot noi trebuie sa ne salvam ! Trebuie sa intelegem unde am gresit si sa reparam greselile iar in final, o data reechilibrata situatia, vom merge mai departe!

Fie ca toate fiintele de pe aceasta planeta sa se elibereze de suferinta si de ignoranta!
Fie ca medicii sa inteleaga faptul ca solutia se afla inauntru nu in cutit si otrava si sa dezvolte tehnici de vindecare eficiente! Ii respect pe medici dar nu mi-e rusine sa spun ca foarte multi bajbaie in intuneric si sunt neputinciosi in fata acestei orori numita cancer.
In final, oameni buni, aveti grija de trupul, mintea si sufletul vostru! Noi suntem responsabili de vietile noastre, nu putem cere unui medic sa ne salveze de la groapa pe care ne-am sapat-o cu dintii in zecile de ani de mancat mizerii, fumat si bautura! Echilibrul e cheia! In Natura gasim raspunsurile! Dumnezeu e indrumatorul!

Sa aveti Sarbatori linistite!
Multa multa sanatate va doresc tuturor!
melanom malign 11-12-2011, 21:56:11 de către RaulDuke
cu siguranta, daca nu exista alte contraindicatii. referitor la campurile folosite si zona si gradul de afectare al pielii, intrebati-l si pe radioterapeut, asa e cel mai bine ! altfel masaj, posturalitate, fasa elastica, etc., e important de folosit. ma tem insa ca rezultatele nu sunt cele mai bune, iar problema limfedemului ramane una foarte spinoasa.
melanom malign 11-12-2011, 21:04:44 de către icami
As dori sa stiu, daca in timpul radioterapiei, prietena mea poate face si masaj limfatic, la membrul afectat.Va multumesc.
melanom malign 30-11-2011, 15:00:41 de către RaulDuke
nu exista studii care sa compare ce se intampla intre pacientii care fac un regim 100% conform planului initial cu cei care fac tratamentul cu anumite intarzieri. nu stiu daca per total sunt diferente semnificative, daca e mai bine, daca e mai rau. defapt pot sa spun cu destul de mare incredere ca nu stie nimeni.
ce se stie insa este ca, probabil cum vi s-a si spus, raspunsul melanomului malign la radioterapie este foarte foarte modest. ratele de raspuns sunt undeva in jur de 10%, iar acestea in nici un caz nu sunt alcatuite din remisii complete, in mod regretabil.
melanom malign 30-11-2011, 10:47:08 de către icami
Multumesc pentru raspuns.Dar ar mai dori sa stie daca aceasta radioterapie facuta cu intreruperi de o saptamana, doua, mai are efectul care ar trebui sa-l aiba.Sper sa ma fac inteleasa.Ei ii este frica, ca nu are efect, neavand o continuitate.As vrea un raspuns cat mai repede.Va multumesc.
melanom malign 29-11-2011, 14:28:09 de către RaulDuke
nu se reiau. se continua cu respectivele intreruperi. doza totala nu poate fi depasita.
melanom malign 29-11-2011, 14:17:46 de către icami
Prietena mea de care v-am vorbit (cea care are liposarcom gradul 1) este inperioada in care face radioterapie dar saptamana trecuta aparatul de la Cluj s-a defectat.Vin sarbatorile si inevitabil, vor mai fi si alte intreruperi.As dori sa stiu ce efecte au aceste intreruperi.Ea ar trebui sa faca 30 sedinte, a facut doar 7.Ce ar trebui sa faca sa le reia de la inceput ?(alta documentatie, alt CT etc)Sau se pot continua si asa, cu intreruperi. Multumesc anticipat pentru raspuns.
melanom malign 25-11-2011, 21:42:56 de către onyx20
Imi pare rau ca vad tot mai multe cazuri cu final nefericit.
melanom malign 23-11-2011, 02:42:59 de către roxana K
Am citit ceea ce a spus animaluus si are dreptate in ceea ce priveste evolutia melanomului.Ma regasesc si eu...deoarece mama a murit in urma cu un an, de aceeasi boala, culmea tot pe data de17.7.2010 de acest diagnostic grav.noi am descoperit cu 2 ani inainte a urmat tratament cu interferon, atentie in acest caz la doza de atac pt.k de obicei se fac mai mici dozele, boala a avansat am facut apoi dacarbazina si cisplatin, boala tot avansa...a urmat temodal(citostatic f puternic care are si reactii adverse in ceea ce priveste durerile).Precizez k de la inceput am mers periodic si la Viena, akolo am aflat k doza de interferon a fost mai mica decat ar fi trebuit la debutul bolii.in ceea ce priveste citostaticele erau cam aceleasi substante active dar cu alte denumiri.A fost o perioada in care speram k boala nu va mai avansa, mama nu avea organele interne atacate ci doar diseminari dar fiind nai multe nu se faceau operatii chirurgicale deoarece erau multe diseminari subcutanate ci doar se dorea urmarirea acestora si boala sa nu avanseze.Numarul trombocitelor era tot timpul mic, realizam transfuzii f dese doar pt a face citostaticele in continuare deoarece boala avansa.Starea ei se inrautatea, dificultatea in mers si toate celelalte stari credeam ca erau din cauza citostaticelor.Desi era sub tratament una din diseminarile subcutanate (pe bratul stang)incepuse sa creasca.Am intrebat peste tot, am fost la nenumarati doctori chirurgi si oncologi peste tot se dadea din umeri...spuneau, , boala``.De la ultima vizita la viena nu tecusera decat vreo 2 luni iar programarea era peste 2 sapt, dar vazand ca diseminarea era si purulenta, iar aici pur si simplu nu primeam raspunsuri din nou am plecat la viena akolo imediat s-a facut operatia(asta pt k oncologul cunostea cazul pt k timp d 1 an si jumatate ne duceam la investigatii)...ne-a spus ca nu era o operatie grea dar lucrurile s-ar fi complicat daca am mai fi stat aici.ne-am intors in tara mama a avut o perioada in care se simtea, , mai bine``daca pot spune asa...dar mergea cu mare dificultate, din nou credeam ca sunt de vina citostaticele(pt ca diseminarile erau subcutanate dar multe)...situtia s-a inrautatit intr-o zi cand a avut o convulsie, a fost crunt si dureros dar la spital si-a revenit...eram atat de, , fericita``k nu o pierdusem.A doua zi am facut CT (si la alte investigatii facusem dar intern si cap nu era nimic afectat)...din nefericire diagnosticul a fost crunt avea 2 metastaze bilaterale pe creier, nu-mi explicam atatea analize, CT, organe care nu erau afectate si avansase atat de repede tocmai la creier!.toata lumea spunea aceasta este boala iar operatia era foarte dificila, la viena ne-au spus k daca nu era bilateral relizau operatia dar fiind asa nu ne-au dat sperante si am comandat din Franta muphoran(citostatic) deoarece la noi nu se mai fabrica(nu-mi venea sa cred kat de neputinciosi eram in fata bolii)aici deasemenea neurochirurgii parca refuzau sa mai faca ceva...vroiam sa facem tot pana in ultimul moment, un neurochirurg ne-a spus k operatia o face doar daca creste nr. trombocitelor(prin perfuzii)...dar cresteau pe moment iar a doua zi iar scadeau.Mentionez k si la axila incepuse sa se umfle unul din ganglioni.Mai era o saptamana pana trebuia sa facem operatia dar intr-una din zile febra era foarte mare...(ea nu mai mergea, avea convulsii mai dese din cauza edemului, nu mai manca), starea ei se inrautatea...neurochirurgul nu a mai vrut sa faca operatia din cauza nr mic de trombocite.Clipele acelea au fost groaznice ea era in viata dar noi nu puteam sa facem nimic.(vreau sa mentionez k refuzau sa o mai tina la terapie intensiva spuneau k nu, , mai e mult, e vorba de ore`` sau imi ziceau, , nu te gandesti k mama ta ar vrea sa fie acasa im momentele astea``...va dati seama ce simteam atunci cu cata lejeritate spuneau, parka nu gandeau..)Am reusit pana la urma sa o mai tinem la terapie intensiva, am...tot sperat...si ne-am rugat la o minune, dar din pacate...mi-am pierdut cea mai draga fiinta.Nu pot spune in cuvinte ceea ce inseamna...acum am doar amintiri si citind si despre alte cazuri am vrut sa atrag atentia asupra evolutiei bolii(desi nu sunt afecate organele interne, boala avanseaza), mare atentie si la doze si la intervalul de administrare in functie de evolutia bolii.Va urez multa sanatate!
melanom malign 21-11-2011, 18:53:48 de către RaulDuke
trebuie stabilita cauza. daca e una limfatica, nu poate fi facut nimic. in schimb daca e vorba de vreo infectie localizata, sau de o tromboza venoasa profunda, astea sunt administrabile si e chiar imperios si urgent sa fie diagnosticate si tratate. medicul ce v-a zis despre asta ? de ce e dat edemul ? nu e nevoie sa faceti presupuneri, intrebati medicul !
melanom malign 21-11-2011, 12:11:42 de către icami
Am o prietena care in urma cu doua luni s-a operat de liposarcom (localizat pe coapsa -gradul 1).In prezent se afla la Cluj unde face radioterapie.De cateva zile i s-a umflat piciorul foarte tare si o doare.Presupunem ca are circulatia limfatica foarte deficitara.Stie cineva un medicament care ar putea sa o ajute ?I s-a mai intamplat cuiva ?Multumesc anticipat pentru raspuns.
melanom malign 03-11-2011, 19:40:08 de către onyx20
Georgyden, in cazul meu daca Dumnezeu nu m-ar fi sprijinit, eram mort demult, nu neaparat de melanom.
In lume se moare de inima pe primul loc si de cancer pe al doilea. Sunt 2 boli care te omoara diferit. In primul caz nu ai timp nici sa zici au, iar in al doilea caz induri cele mai infioratoare dureri fizice si psihice. Avantajul cazului al doilea e ca avem timp pentru pocainta, intoarcere spre Dumnezeu si implicit apare dorinta de mantuire. De obicei omul la suferinta isi aduce aminte de Dumnezeu. Pana la urma ce este moartea? Este mutarea noastra dincolo. Este atat de infiorator? Daca nu privim la Dumnezeu, da. Am conoscut cazuri in care persoana a murit impacata cu Dumnezeu si cu sine dar sunt si cazuri in care a fost un zbucium continuu si pentru bolnav dar si pentru familie. Am simtit si uneori mai simt suflarea mortii in ceafa si stiu ce simte cel care stie ca i s-a terminat drumul. Este imposibil sa-ti imaginezi ce simte o persoana care a aflat ca va muri. Fara Dumnezeu pur si simplu iti pierzi mintile dar cu convingerea existentei Lui stiu ca pare ciudat dar moartea devine chiar dulce.
melanom malign 03-11-2011, 11:29:08 de către RaulDuke
da, multumesc ! iti urez mult mai mult noroc in continuare !
melanom malign 03-11-2011, 10:33:57 de către animaluus
Da, mai auzisem undeva chestia asta, ca daca reusesti sa traiesti 5 ani dupa ce ai fost diagnosticat, esti considerat vindecat, chiar daca mai ai de trait 2 zile. cam ciudat...
Referitor la noile medicamente, nici 10 ani nu ti se par suficienti cand e vorba de cineva drag, dar ce sa zic, sunt mai ok decat ce era pana acum... totusi asteptam un medicament care chiar sa te vindece, nu doar sa-ti prelungeasca viata.
...iar de cost, nu am cuvinte.

P.S. vreau sa te felicit pentru proptitudine si pentru ca iti faci timp sa raspunzi si oamenilor de-aici, ar putea sa ia si altii exemplu.
melanom malign 01-11-2011, 17:11:43 de către RaulDuke
animaluus, rata de supravietuire nu se exprima in procente asa, pur si simplu, ci in procente de supravietuire la 5 ani. ca atare pentru melanomul malign metastatic, rata de supravietuire la 5 ani este de aproximativ 20%, ceva mai putin. asta inseamna ca din 100 de oameni cu acest diagnostic, doar 20 mai sunt in viata, in medie, la 5 ani dupa diagnostic. iar pana la acele 2 medicamente, nici un altul nu a putut influenta acest lucru.

intr-un studiu ipilimumab a prelungit supravietuirea cu 4 luni, comparativ cu tratamentul cu un vaccin numit gp100 care a prelungit supravietuirea cu cam 6 luni. deci in total beneficiul de supravietuire al acestui medicament este de cam 10 11 luni in total fata de speranta medie de viata cu tratament standard. ti se pare putin ?

P.S.: ipilimumab se face in patru reprize, practic 4 perfuzii, fiecare la cate 3 saptamani, cu un cost total de 100 000 de dolari, nu de 13 mii de euro. doar pentru ACEST MEDICAMENT
melanom malign 01-11-2011, 14:46:34 de către animaluus
Stiu de cele 2 medicamente, le-am gasit si eu, dar inca nu erau introduse in Romania, daca nu ma insel erau in proces de aprobare in state inca. Din pacate articolele pe care le-am gasit nu te incurajau prea tare. Rata medie de prelungire a vietii era de 3 luni, la un cost de 12 mii euro parca. Si in prospect erau niste posibile reactii adverse de te cruceai.

Da, 22% raspund la medicament, dar intrebarea este, ce rata de supravietuire este? Nimeni nu prea vrea sa raspunda la intrebarea asta... din documentarele si articolele citite e undeva pana in 5%. Gresesc?
melanom malign 01-11-2011, 14:33:55 de către aralex
depinde foarte mult calitatea vietii..daca vb de inca o zi de durere groaznica, neputinta..de ce ti-ai dori sa vezi atata suferinta pe chipul celui drag?..mi se pare egoist.chestia cu banii nu e intradevar asa.nu te poti gandi ca puteai sa faci alceva cu banii. eu zic ca cel mai important e ce vrea bolnavul...

nu mai continui ca ma apuca plansul
melanom malign 01-11-2011, 14:06:28 de către GEORGYDEN
Si eu vad cu cita usurinta se poate vorbi despre MOARTE.Pt voi poate pare simplu si inutil sa vorbiti acum despre bani cheltuiti despre tratamente care mai bine nu le faceati.Poate ati uitat cind erati in aceeasi situatie si ati fi dat orice si oricit pt a mai cistiga o zi in plus cu cel drag.Pur si simplu eu inteleg din toate astea ca ar trebui sa-l lasam sa moara si sa nu mai cheltuim niste bani `IN ZADAR`.Vad cu stupoare ca pe zi ce trece oamenii devin mai putin interesanti decit BANII.Poate ma credeti ca acum sunt in faza de negare ca nu vreau sa cred ca ni se poate intimpla noua, ca de fapt doar ma agat de o speranta care in realitate nu exista dar o sa va mai spun un singur lucru:ATITA TIMP CIT EXISTA DUMNEZEU PE PAMINTUL ASTA SI CREDINTA IN EL ADEVARATA EXISTA SI SPERANTA SI MAI ALES MIRACOLE!Poate o sa rideti dar timpul o sa ne arate daca am dreptate.Pacat !!!
melanom malign 01-11-2011, 13:26:26 de către RaulDuke
ne pare rau pentru ce s-a intamplat cu tatal tau! condoleante sincere.

insa unele din concluziile tale sunt gresite: despre cancer, ca e mai usor sa previi decat sa vindeci, e greu. nu se stie cum se produce cancerul, deci nu poti sa-l previi. in cel mai bun caz poti sa ai o viata "sanatoasa" si sa urmezi consulturi regulate, programe de screening si asa mai departe.
despre faptul ca nimeni nu se gandeste la calitatea vietii: iarasi gresit. gresit total! toate beneficiile tratamentelor in oncologie sunt cantarite dupa 2 parametri mari si lati: SUPRAVIETUIREA si CALITATEA VIETII. ca atare se fac tot timpul analize subiective, incercari de a se tine un echilibru, multe bazandu-se pe trial and error. personal am pacienti care fac cel mai lejer regim de chimioterapie, dar varsa si se simt ca dracu de le vine sa moara cateva zile. altii fac chestii foarte dure si declara ca e ca o plimbare prin parc. indiferent de toleranta, exista oameni care raspunde excelent la un tip de tratament, chiar din stadii avansate ca vai de ei ajung sa aiba viata ca si normala timp de luni de zile, unii chiar ani (dintre cei ce nu sunt vindecabili, desigur) si exista unii care nu raspund la nici un tratament orice as incerca, boala progreseaza aproape cu aceeasi viteza cu care ar progresa daca nu as face nimic. totusi toate aceste lucruri sunt bine integrate la nivel global, cantarite, studiate, analizate si, datorita mijloacelor de informatie moderne avem ce se cheama MEDICINA BAZATA PE DOVEZI, care spune foarte clar in ce situatii poti sa-i ajuti pe anumiti oameni, in diverse stadii, cu anumite boli. ce sa incerci, ce sa nu incerci, etc. lucrurile sunt foarte clare dpdv al medicilor, chiar daca bezna totala pentru bolnavi si familiile lor. asta nu se poate combate decat cu dialog de buna calitate intre medic si pacient, nu poate sa se intample decat cand ei sunt parteneri pe bune. cand medicul ii explica pacientului tot ce poate sa inteleaga din ce trebuie sa stie si cand pacientul are incredere in medic si face eforturi sa inteleaga si sa fie compliant.

nota: rata de raspuns in melanomul malign metastatic la DACARBAZINA este de aprox. 22%; prin raspuns se intelege o ameliorare a calitatii vietii. studiile nu arata ca acest tratament prelungeste viata. iata deci un exemplu de sitautie in care intreg scopul tratamentului citostatic este de a ameliora calitatea vietii, nu de a o prelungi.

alta nota: din pacate abia anul acesta, iar la noi in tara abia acum, au intrat in uzanta si au primit aprobare 2 medicamente care au reusit, istoric, sa prelugneasca viata in cazul melanomului malign metastatic, care a esuat dupa prima linie de chimioterapie. acestea sunt vemurafenib si ipilimumab, extrem de noi, extrem de scumpe, cu aprobare de la CNAS si cu conditii speciale de administrare.
melanom malign 01-11-2011, 12:57:07 de către animaluus
Nu am mai scris pe forum din mai, de cand a aparut problema cu tatal meu, dar am urmarit toate post-urile. Din pacate nu vin cu vesti bune, tatal meu a decedat pe 17.07.2011, la 4 luni dupa diagnosticul de melanom malign. Din pacate chimioterapia cu dacarbazina a fost apa de ploaie, boala a avansat galopant sub tratament, si la jumatatea lunii iunie era plin de noduli. S-a hotarat trecerea pe taxol carbon (sper ca zic bine), dar nu a mai apucat prima sedinta cu noul citostatic pentru ca a inceput sa aiba ameteli, nu a mai putut sta in picioare, a inceput sa transpire tare de tot, si s-a dezhidratat. L-am dus la spital cu tensiune 4 cu 7, au reusit sa-i stabilizeze tensiunea cat de cat, i-au facut perfuzii cu sare plus alte injectii, nu mai stiu exact ce, dar a inceput sa se umfle. A acumulat apa pana la piept, tumoarea de la axila s-a extins continuu si a crescut foarte urat. A stat 2 saptamani in spital, in a doua a inceput sa delireze, nu mai era coerent, nu se mai putea ridica, respira f greu, doctorul ne-a zis ca pleura e plina de noduli, a inceput sa sughita incontinuu, si dupa doua zile l-am dus acasa, pentru ca nu mai aveau ce sa-i faca doctorii. Povestea e mai lunga, doctorul ne-a zis ca a facut si blocaj renal, pentru ca nu mai urina deloc.
Acasa a mai stat o saptamana, in ziua cand l-am dus s-a simtit mai bine, chiar a vb cu noi si s-a uitat la TV, f ciudat mi s-a parut, mai ales ca a venit dupa o sapt de delir. Partea interesanta e ca a inceput sa urineze acasa, si sa elimine din apa. Incet, incet s-a dezumflat (sa fi fost oare din cauza perfuziilor cu sare?) dar starea se agrava pe zi ce trece. Sughitul i s-a oprit abia dupa inca 4 zile, iar la o saptamana nu mai puteam sa-i dam nimic, nici chiar calmante, pentru ca nu mai inghitea. Am chemat asistenta sa-i administreze morfina, i-a facut una duminica dimineatza, ne-a zis ca e comatos deja, si duminica a pranz a decedat.

Am incercat sa scriu cat mai mult din ce s-a intamplat, pentru ca cei in situatia in care am fost eu sa vada cat de urata este evolutia si sa stie la ce sa se astepte. Din pacate toate cadrele medicale cu care am vb si au auzit ca are melanom au fost foarte rezervate. Din cate mi-am dat seama, tine doar de noroc, de cum reactioneaza urganismul, boala la tratament, sansele de reusita sunt fff mici daca boala e descoperita in stadiu avansat.

Referitor la mers in strainatate, nu stiu ce sa zic, sunt jumatate pro, jumatate contra:
Pro pentru ca de departe sistemul nostru este la pamant, si nu e vorba numai de un medic care nu are timp sa te tina de mana. In cazul tatalui meu, prima operatie a avut-o in ianuarie, rezultatul biopsiei a venit abia dupa 2 LUNI, in MARTIE, intre timp l-a operat iar ca i-au iesit inca 2 noduli, a trebuit sa astepte iar o luna ca sa poata face PET-ul si abia in APRILIE a fost trimis la chimioterapie, timp in care boala a avansat galopant. Pana si medicul oncolog a fost f contrariat cum a putut chirurgul sa ii trimita un pacient cu melanom la 4 luni dupa ce a fost operat prima data.

Contra pentru ca e asa cum zice si RaulDuke, tratamentele sunt standard pe tot globul, si in state se foloseste dacarbazina ca tratament standard pentru melanom si taxol carbon ca si varianta alternativa daca dacarbazina nu are nici un efect. Al doilea motiv ar fi financiar, daca esti destul de realist si reusesti sa treci peste ideea ca nu are cum sa ti se intample tie, o sa-ti dai seama ca deznodamantul e cam acelasi, si mai bine investesti banii aia in altceva. Sincer in ultima luna a inceput sa-mi para rau ca tatal meu a facut tratament. Doctorii zic ca daca nu te vindeca macar iti prelungeste viata, dar nimeni nu se gandeste la calitatea ei, la ce-ti fac sedintele de chimioterapie. Din momentul in care a inceput sa le faca, a fost gata. Poate ar fi mai bine sa te bucuri la maxim de zilele care ti-au mai ramas.

Ca si concluzie, e mai usor sa-l previi decat sa-l vindeci. Viata mea s-a schimbat de atunci, am grija la ce mananc, ce beau, ce aer respir (din pacate aici nu prea avem ce face, dar nu strica sa mergi la munte macar odata pe luna, si asta intr-o zona mai putin poluata, nu pe valea prahovei unde te simti ca pe magheru), la cat si cand stau la soare, analize, markeri, etc.

Multa sanatate,
Florin
melanom malign 01-11-2011, 10:53:10 de către RaulDuke
pai da, dar cu toate astea, foarte putini oameni isi permit sa plece in strainatate pentru tratamente disponibile si in romania. costa ENORM. si rezultatele sunt, ca si tratamentele, absolut similare. nu stiu daca mertia diferenta asta FOARTE MARE de bani numai faptul ca acolo doctoru are timp sa te tina de mana, sa zambeasca, sa-ti spuna povesti. altfel cine are bani se poate duce unde vrea, dar plateste din banii lui proprii si personali.
despre actele medicale in sine judecate de catre persoane alte decat medicale (gen hepatita clara tratata ca apendicita) asta nu are rost sa discutam decat daca suntem toti medici sau semidocti diletanti la emisiuni de la OTV.
melanom malign 01-11-2011, 08:42:42 de către aralex
cand pacientii viseaza la tratamente in strainatate, nu se pune atat problema accesului la medicamente eficiente, de generatie noua, dar mai ales la medici motivati care sa se implice in obtinerea unor rezultate cat mai bune...la noi in tara, pe langa capacitatea organismului de a lupta, mai conteaza si pe mana cui apuci.e interesant sa te duci la radioterapeut cu un rezultat de tomograf si sa iti spuna ca arati prea bine ca sa fi recidivat boala, sau la medici de familie sa te duci cu semne clare de hepatita si sa te trimita sa iti scoti apendicele...si mai pot continua dar nu are rost.
cat despre medicii buni, cu renume, e bataie pe ei si asta le afecteaza cu siguranta capacitatea de a performa in conditiile in care trag toti de ei
de vina nu sunt medicii in sine, ci sistemul medical cu totul
melanom malign 01-11-2011, 00:35:03 de către RaulDuke
nu inteleg intrebarea ta in postul de mai sus. despre ce plecare tot vorbesti in strainatate ? nu vad rostul si nu cred ca aveti bani sa ba platiti consturile intregului tratament pentru asa ceva oriunde in strainatate. in plus fata de asta, in romania exista acces la absolut acelasi tratament in oncologie ca oriunde altundeva in europa sau chiar si SUA. nu e nevoie sa te duci nu stiu pe unde, sa cheltuiesti averi pentru niste lucruri de multe ori elementare la care ai acces gratis aici, ca apoi sa ajungi tot in acelasi punct unde ai fi ajuns si daca ramaneai tara, dar cu costuri mult mai mici. melanomul malign este o boala crancena, iar cand e diagnosticat in faza metastatica, nu conteaza cum sunt analizele si ce se vede pe majoritatea organelor la tomografii sau alte investigatii. cand e in FAZA METASTATICA medicina moderna inca nu poate oferi sanse de vindecare. pur si simplu NU SE POATE. oriunde ai fi, tratamentul e acelasi, e standard. abia acum intra si in romania in aprobare 2 medicamente care, in aceasta boala si aceasta faza, abia reusesc sa preungeasca supravietuirea. sunt 2 medicamente care abia au fost aprobate, tot anul acesta, chiar de catre FDA in statele unite. din pacate aceasta e situatia si NIMENI PE LUME nu poate oferi mai mult. incercati sa intelegeti si sa va impacati cu asta, pentru ca daca diagnosticul este corect, mai mult nu se poate obtine.
imi pare rau! va urez mult succes si noroc !
melanom malign 31-10-2011, 14:56:53 de către GEORGYDEN
Din tot ce am citit despre melanomul malign de pe acest forum nu am vazut nici un caz care sa se fi terminat cu bine adica sa se fi vindecat de asa ceva.La fel am vazut ca nimeni nu a mers in strainatate pt tratament sau pt investigatii oare de ce mai ales ca stim cum e sistemul nostru sanitar si ca totul merge greu la noi.Din pacate si eu am in familie un membru care a fost diagnosticat cu melanom malign cam cu vreo 6 luni in urma daca nu ma insel, oricumpina intr-un an.I-a fost atunci operata o alunita pe umar si la biopsie asta a iesit.Din pacate nu am vazut biopsia ca sa dau date suplimentare cit de avansat este, ce stadiu insa pot spune ca acum la control i s-au facut o gramada de analize pt ca ii iesise un nodul la axila si chiar daca toate au iesit bune adica markeri tumorali in limite, markeri pt noduli in limite, tomograf general unde nu s-au gsit alti noduli sau metastaze la alte organe medicul a hotarit ca trebuie operat pt a-i scoate acel nodul, la palpare nefiind dureros, bine delimitat.Acum 3 zile a fost operat iar rezultatul a fost groaznic nodulul respectiv se pare ca are metastaze si alti noduli f mici pe linga el care toti au fost scosi insa medicul i-a spus sorei mele ca sotul ei are sanse minime de supravietuire ca mai pot fi si altii si ca trebuie urgent pus pe chimioterapie.Ce nu inteleg eu e cum se poate ajunge la asta daca toate analizele au iesit bune, organele lui sunt in regula iar el spune ca poate mai are si alti ganglioni.Atunci toate analizele astea sunt in zadar?Atunci de ce i se dau sanse minime fara sa inceapa macar vreun tratament!Toata lumea acum cauta innebunita o clinica in strainatate pt a merge la tratament cu chimioterapie pt ca aici nu vedem rezolvare.El are un prieten in Spania care se pare ca a avut si el melanom malign si dupa tratamentul de acolo se pare ca acum e vindecat.Poate Dumnezeu o sa ne ajute si noua sa se salveze macar pt fetitele lui de 13 ani si 1 an si 6 luni.Ironia sortii e ca el este al doilea sot al surorii mele primul murind acum 6 ani de leucemie.Poate de data asta DUMNEZEU O S-O AJUTE SI-L VA SALVA!Sa va dea si voua Dumnezeu multa tarie si sa va salveze pe tot cei care sunteti in suferinta!!!
melanom malign 18-10-2011, 16:44:45 de către RaulDuke
andreea, ne pare extrem de rau la toti sa auzim vestile pe care ni le dai. despre ce dureri este vorba insa ? ce fel de morfina faci si in ce doza ? ce altceva mai iei pentru durere ?
melanom malign 18-10-2011, 15:17:41 de către ANDREEA DENIS
Buna ziua! din disperare si chin am intrat pe acest forum.Acum un an si jumatate mi sa descoperit la ficat un "chist hidatic" de 12 cm, am fost internata la spitalul colentina, mi s-au facut toate investigatiile si propusa pt operatie.Medicul chirurg m-a trimis sa fac un CT abdominal.Rezultatul m-a devastat CANCER LA FICAT CU METASTAZE LA rinichiul drept, colon.Am facut radioterapie, citostatice si iau nexavar de 1 an de zile , de curand medicul meu prof IRINEL POPESCU de la fundeni mi-a spus ca nu mai poate face nimic medical vorbind pentru mine, si ca am metastaze de gradul 3 si 4, viata mea in cateva cuvinte sa ruinat nu vreau sa accept asta m-am gandit la sinucidere la orice numai sa nu mai am durerile astea am inceput deja sa fac la 2 zile morfina.SUNT DISTRUSA DAR IN ACELASI TIMP MA GANDESC LA FETITA MEA PENTRU EA VREAU SA INVING NENOROCITA ASTA DE BOALA CARE MA MACINA PE DINAUNTRU.
melanom malign 25-09-2011, 23:02:28 de către RaulDuke
da, e putin ciudat. poate sunt anatomopatologi mai de moda veche.
melanom malign 25-09-2011, 22:57:45 de către onyx20
Ciudat, ca din 2 teste la laboratoare diferite nu se specifica nicaieri Breslow ci numai Clark.
melanom malign 24-09-2011, 21:16:50 de către RaulDuke
Clark III semnifica o profunzime "medie" a leziunii respective. Clark are 5 grade si se refera la nivelul anatomic pana la care a ajuns leziunea. tehnic vorbind clark III inseamna ca melanomul a ajuns in profunzime pana la limita dintre dermul papilar si dermul reticular, 2 straturi ale pielii. nu da informatii despre stadiul clinic, prezenta nodulilor sau a metastazelor la distanta. la ora actuala se foloseste mai degraba scara Breslow, considerata mai utila pentru prognostic.
melanom malign 24-09-2011, 20:05:06 de către onyx20
Clark III ce inseamna? Avansat?
melanom malign 23-09-2011, 22:14:28 de către RaulDuke
nu. problema prelungirii supravietuirii se pune la cazurile avansate/metastatice. in cazul unuia foarte putin avansat, el este vindecabil doar prin chirurgie si interferon, daca e FOARTE FOARTE putin avansat, el poate fi vindecabil doar cu chirurgie.
melanom malign 23-09-2011, 21:31:50 de către onyx20
Nici interferonul nu a marit rata de supravietuire de cand a fost introdus in Romania acum 13 ani dar lumea si-l injecteaza in continuare. Daca eu il luam inseamna ca datorita lui traiesc nu?
melanom malign 22-09-2011, 12:55:02 de către RaulDuke
tratamentele "alternative" gen naturiste si nu mai stiu ce nu au demonstrat nici un rezultat pozitiv in cazul cancerului, cu atat mai putin in cazul celui avansat. din pacate inca nu exista si nu va exista pana la anul, sau poate mai tarziu anul acesta, la noi in tara, vreun medicament care sa prelungeasca supravietuirea in cazul melanomului malign, aprobat de casa nationala de asigurari de sanatate. acest lucru sper ca se va schimba la anul, prin intrarea pe listele casei de medicamente din programul de oncologie a 2 droguri noi: ipilimumab si vemurafenib.
imi pare rau pentru fratele prietenei, poate cu chimioterapie va avea totusi o sansa sa aiba acces, in viitorul nu prea indepartat, la una din aceste 2 solutii. mult succes!
melanom malign 22-09-2011, 12:13:54 de către icami
Buna ziua.Am o prietena care are fratele diagnosticat cu M M, cu metastaze multiple ganglionare.A facut interferon, dar pe el nu l-a ajutat prea mult.A facut dupa 2 ani metastaze ganglionare.Stie cineva tratamentele naturiste ale fitoterapeutului Eugen Giurgiu, au dat rezultate?Nu speram ca ar face minuni dar macar ameliorari, prelungirea vietii(are 45 ani si 3 copii mici).Va rog frumos sa-mi raspundeti.Acum este la Institutul Oncologic din Cluj.I s-au extirpat o parte din ganglioni, iar Domnul Doctor i-a recomandat sa inceapa chimioterapia.
Va multumesc.
melanom malign 14-09-2011, 12:30:10 de către RaulDuke
felicitari!
melanom malign 13-09-2011, 13:55:33 de către quasar
Din fericire dermatologul a spus ca nu am nimic, insa mi-a recomandat sa o urmaresc si sa vin la control in cazul in care apar deformari si/sau schimbari de culoare.
melanom malign 12-09-2011, 19:20:00 de către onyx20
Mie nu mi se pare suspecta dar un dermatolog iti zice cel mai bine.
melanom malign 12-09-2011, 15:48:38 de către quasar
Salutare tuturor.
Zilele trecute am hotarat sa ma tund 0 si am descoperit o alunita ciudata in partea din spate a capului. Stiam ca o am dar nu o vazusem pana nu m-am tuns. Poate ca sunt putin speriat si mi se pare, insa cred ca nu este o alunita obisnuita. Stiind de melanomul malign ca fiind o forma agresiva de cancer, m-am speriat si am hotarat sa ma duc maine la un medic dermatolog.
Pana atunci vreau sa va intreb ce parere aveti de aceasta alunita: http://img14.imageshack.us/img14/7508/alunita.jpg
In imagine este aceasi alunita din 3 unghiuri diferite. Nu ma jeneaza la atingere, nu iese nimic din ea si nici nu ma mananca.
melanom malign 03-05-2011, 22:13:56 de către RaulDuke
in cazul melanoamelor maligne de grad Breslow III sau mai mare intr-adevar este posibila metastazarea si catre sistemul scheletic. desi rar pentru melanomul malign, se poate intampla si, din pacate, acest lucru se coreleaza cu un prognostic prost.
teoretic orice cancer poate metastaza absolut oriunde. termenul de metastazare se refera la raspandirea cancerului la distanta fata de tumora principala. este suficient ca doar cateva celule sa se desprinda de tumora primara, sa intre in sange sau in sistemul limfatic, ca de acolo sa se poata duce in orice alt organ, fara reguli prestabilite. in os metastazele ajung in principiu pe calea vaselor de sange, mai ales prin plexurile venoase paravertebrale.
stadiul metastatic in melanomul malign este si criteriul pentru care tatal tau a fost trecut pe dacarbazina, printre putinele optiuni standard disponibile in aceasta boala si in acest stadiu.
iti urez mult noroc !
melanom malign 03-05-2011, 21:02:14 de către animaluus
Am si eu cateva nelamuriri, si poate cineva cu mai multe cunostinte in ceea ce priveste melanomul malign ma poate ajuta. Tatal meu a fost operat in ianuarie si i s-a extirpat un nodul la pieptul stang, s-a trimis la biopsie si dupa 2 luni a venit rez ca malign. Intre timp i-au mai aparut inca 2, in aceeasi zona, l-au operat iarasi dupa care am facut un Pet la Oradea, si a inceput chimioterapia (dacarbazina) la inceputul lui aprilie. Acum a facut a doua sedinta, si oncologul l-a trimis la chirurg pentru ca i s-a umflat zona unde a avut operatiile si s-a inrosit. Chirurgul a spus ca nu intelege ce e acolo, si de ce apar tot in aceeasi zona. A hotarat sa-l opereze iarasi, dar o sa-i faca o operatie mai mare, ca sa scoata tot de acolo. Plus, medicul a zis ca nu s-a depistat sursa, cel mai probabil sa fie f mica.
Ce nu inteleg, cum a ajuns tumoarea la osul bazinului, tinand cont ca organele nu sunt afectate deloc si analizele de sange au iesit f ok.
Va pun aici si rezultatul pet-ct-ului:
Nodul de 10 mm moderat captant FDG (SUV max=3, 8) situat la limita inferioara axilara stanga tangent la marginea laterala a muschiului pectoral mare. La cca 25 mm superior se distinge un limfonodul de 8 mm deasemenea captant FDG.
Discreta captare difuza FDG la nivelul cicatricilor postchirurgicale din regiunea pectorala stanga. Plamani expansionati bilateral, prezinta in segmentul 8 LIS un nodul inconsistent de 6 mm, fara captare FDG. Fara colectii pleurale. Fara adenopatii mediastinale sau axilare dreapta.
Focar hipercaptant FDG (SUV max=6, 9) cu substrat osteolitic de 10 mm, situat periferic posterior in tuberozitatea iliaca stanga. Focar similar de 8 mm vizibil in corpul iliac stang. La nivelul vertebrei T8 se distinge un alt focar captant FDG de 6 mm.
Hemangioame de 10-14 mm situate la nivelul corpilor vertebrali T10 si T12, fara captare FDG.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau la nivelul gatului. Fara adenopatii latero-cervicale sau supraclaviculare.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelvine sau la nivelul tubului digestiv. Moderata captare FDG la nivel anal explicabila in context fiziologic.
Fara lichid liber intraperitoneal, fara adenopatii retroperitoneale, pelvine sau inghinale.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG la nivelul membrelor inferioare bilateral.

Concluzie:
Leziune restanta axilara inferioara stanga compatibila cu natura maligna. Adenopatie axilara stanga metabolic activa. Detreminari secundare osoase.

Multumesc
melanom malign 03-05-2011, 13:35:14 de către onyx20
Foarte bine ca ti-a extirpat o bucata mare, chiar daca se reface mai greu tesutul. Probabilitatea unei recidive in jurul operatiei e mica. Eu chiar si dupa 2 ani sunt foarte sensibil in acea zona si chiar ma doare uneori (32 de copci).
Iar in legatura cu cicatricea a 2-a, de ce nu faci ecografia acum? Ce te opreste? E si foarte ieftin pentru o zona.

Sa auzim de bine, Doamne ajuta.
melanom malign 03-05-2011, 09:05:38 de către Coyote
Acum cateva zile am fost la medicul chirurg, pentru a vedea cum decurg cicatricile ramase.I-am aratat si doua alunite pe care le consideram eu mai ciudate, dar se pare ca este doar frica mea.
Totul merge ok, operatia de la picior incet incet isi revine la normal, cred ca or sa mai treaca vreo 3 luni pana isi v-a reveni complet tesutul (cum am spus mi-a luat o bucata destul de mare), problema ar fi cu cicatricea de extirpare a ganglionului santinela din zona inghinala, inca mi-a ramas un dul destul de maricel, si au trecut aproape 4 luni de la operatie. Chiar ma obisnuisem cu ideea ca asa o sa-mi ramana pentru totdeauna, dar medicul mi-a spus sa trec din nou sa ma vada peste 3 luni (cand o sa am programata si intalnirea cu medicul dermatolog/oncolog), iar daca nu se retrage pana atunci mi-a spus ca ar fi bine sa fac o ecografie sa vedem ce si cum... Adevarul este ca m-a cam pus pe ganduri, ar putea fi oare vorba despre altceva????
melanom malign 17-04-2011, 21:57:45 de către RaulDuke
dap! se prea poate.
melanom malign 16-04-2011, 22:22:43 de către onyx20
Cred ca acel "daca" face diferenta nu? Eu m-am exprimat bine, tu ai inteles gresit.
melanom malign 16-04-2011, 13:30:34 de către RaulDuke
haha, frate, te exprimi putin aiurea ! adica nu-i dai multe sperante omului. suna ca si cum i-ai zice ca sigur o sa aiba parte de o recidiva, mai devreme sau mai tarziu. hai sa speram mai degraba ca nu o sa fie asa si ca poate ajunge un fericit cardiac de 90 de ani :)
multa bafta !
melanom malign 16-04-2011, 12:32:26 de către onyx20
Exact, pana la prima metastaza daca va aparea, te poti considera sanatos.
melanom malign 16-04-2011, 11:08:42 de către RaulDuke
da, melanomul malign este o boala vindecabila atunci cand este surprinsa in stadiu incipient, prin operatie. odata ce creste insa, odata ce ajunge in profunzime, melanomul malign fiind foarte agresiv, tinde sa metastazeze, de obicei intai catre ganglionii limfatici din zona, ulterior catre alte organe. odata raspandit, melanomul este extrem de dificil de tratat si nu poate fi vindecat practic.
melanom malign 15-04-2011, 22:28:46 de către onyx20
Poate vrei sa spui ca ai avut cancer. Dupa cate ai povestit aici, am inteles ca ai scos melanomul. Deci daca l-ai scos inseamna ca acum esti sanatoasa si n-ai nimic. Lucrul asta mi l-a spus medicul meu dermatolog si are dreptate. Nu te agita atat ca tot aia e si mai rau faci. Poate capeti alte boli datorita stresului cum ar fi diabet sau vitiligo (cunosc cazuri) Intreabarea este, daca esti racita si te tratezi, devii sanatoasa nu? Nu-ti garanteaza nimeni ca nu vei raci din nou. Pana la urmatoarea raceala te poti considera sanatoasa, corect? Si inca ceva, mie oncologul mi-a dat sanse 50% iar cand am mai trecut pe la spital si am mai vorbit cu chirurgul plastician si la anatomie patologica, intreband daca au mai operat melanoame de la melanomul meu operat in urma cu un an, au ras si mi-au zis ca au avut si 3 pe zi. Oare chiar s-au curatat jumatate din ei? Ma indoiesc. Pe internetul asta uneori aflam mai multe decat trebuie.
Sanatate si Doamne ajuta.
melanom malign 15-04-2011, 19:31:30 de către Coyote
Probabil ca nu e bine sa "zgandari" ceva malign, dar problema este ca nu ai cum sa sti daca acel ceva este malign, rezultatul ti-l da numai biopsia..
Mda, e usor sa spui sa nu traiesti toata viata cu frica unei recidive sau si mai rau a unei metastaze, dar eu cred ca si dupa 2-3 ani, tot o sa existe undeva aceasta teama. Asa cum am spus, eu am fost diagnosticata acum 3 luni, deci e destul de recent, inca nu m-am obisnuit cu ideea ca am cancer, sau cel putin ca am trecut peste el, iar asta mi-a dat deja toata viata peste cap, incerc sa lupt, dar nu mi-e usor... m-a debusolat total acest diagnostic...
melanom malign 30-03-2011, 17:41:36 de către onyx20
Dupa cum se stie daca zgandari ceva malign, chiar si pentru biopsie nu-i chiar ok. Nu-i mai sanatos s-o scoti intai respectandu-se marginile de siguranta (nu 1-2 mm) si sa trimiti toata tumora la anatomie patologica? Si de acolo afli de ce natura este.
Nu trebuie sa traiesti toata viata cu frica metastazelor, o sa vezi ca dupa 2-3 ani o sa-ti treaca. :) Important e sa te monitorizezi.
Dumnezeu este cu noi, numai ca si noi trebuie sa vrem sa fim cu El.
melanom malign 30-03-2011, 10:45:33 de către Coyote
Onyx din cate stiu deocamdata, diagnosticul melanomului se face prin biopsie, altfel nimeni nu poate ghici daca o alunita e cancerigena, doar isi poate da cu presupusul. Si asa cum spui si tu, bineinteles ca in cazul unei alunite dubioase nu se foloseste laserul, se utilizeaza clasicul bisturiu. La mine alunita dubioasa nu a avut nici ulceratie, nici halou, la inceput arata ca o alunita normala, dar incet incet crestea si-a schimbat culoarea iar marginile nu mai erau regulate. Imagineaza-ti ca intr-un an de zile de cand imi aparuse se facuse cat bobul de mazare, crede-ma ca de la inceput am avut instinctul ca este melanom, mi-a aparut exact cum "scrie la carte".
Asta e!!!! Continuam sa luptam. eu, lupta cea mare o dau cu psihicul, toata viata o sa traiesc cu frica unei recidive sau/si a unei metastaze
Multa sanatate si D-zeu sa fie cu noi
melanom malign 29-03-2011, 21:57:44 de către onyx20
Daca e melanom nu neaparat are ulceratie si halou. Oare medicii daca stiau ca e melanom mai operau cu laser? Daca se stia de la inceput ca e melanom nu se abla in limite oncologice? Iar in legatura cu biopsia, parerea mea pur personala e ca in cazul melanomului nu ar trebui aplicata.
melanom malign 29-03-2011, 17:21:25 de către Coyote
Onyx, mi se pare cam ciudat sa poti confunda un melanom Clark II cu un nev, de altfel stadiul si diagnosticul, il da biopsia, asa ca nu inteleg de unde confuzia.
Roxana, condoleante pentru mama ta, din nefericire melanomul este un cancer foarte agresiv care da metastaze rapide. Eu cred ca medical s-a facut ceea ce s-a putut, cum ti-a spus si Onyx, interferonul nu ajuta cine stie ce in terapie, doar ca poate prelungeste un pic rata de supravietuiere
melanom malign 28-03-2011, 11:33:39 de către onyx20
Diferenta intre unii medici de aici si cei de afara este ca cei de aici in momentul in care stiu ca nu mai este nimic de facut, renunta si te trimit acasa, pe cand cei de afara lupta pana in ultima clipa. Chestia e ca au si cu ce lupta, pe cand in Romania, se stie prea bine care e situatia.
Despre melanom nu stie multa lume si ar trebui mediatizat mai mult. Crezi ca eu stiam ce-i ala? Am fost initial la o policlinica aici in cartier cu gandul sa-l scot si cand i-am arat ce am, a zis ca nu se baga la asa ceva ca cam mare (aprox 10 mm in diametru) si m-a trimis direct la chirurgie plastica. Norocul meu e ca am dat peste cineva care avea habar despre melanom si nu s-a bagat sa faca o incizie mica cum au patit multi si au avut probleme foarte mari dupa aceea. Intr-un fel parca mai periculos e un melanom Clark II decat Clark III pentru ca primul poate fi usor confundat cu un nev decat cel de-al doilea.
Numai bine.
melanom malign 27-03-2011, 19:08:47 de către roxana K
Da asa este...ai dreptate tocmai vroiam sa inteleaga si altii si sa nu fuga repede spre solutia``laser``.Ea era doctor stomatolog stia multe lucruri chiar intrbase inainte de operatie dar totusi a mers pe mana ``lor``, cand avea diferite simptome chiar spunea ce ar putea fi... si culmea...peste ceva timp chiar asa se intampla din pacate.Nu putea sa faca operatii la toti ganglionii pt k erau mai multi si erau subcutantati trebuiau supravegheati si facute citostatice...chiar si asa desi organele interne erau sanatoase totusi s-a ajuns la nivel cerebral...nu-mi explic...mi s-a raspuns`` k asa este boala`` si ti-am spus cand situatia se complicase toti dadeau din colt in colt peste tot unde am fost si aici si in afara...asta a fost o lovitura grea pt. mine nu mi-am imaginat k se poate intampla asta.iar ce tine de medicamente, citostatice care nu se mai gaseau ti-am zis noi am facut rost de ele de prin afara si cand ne duceam la doctori ne intrbau cum gaseam pt k ei stiau sa zica doar sa asteptam...alta dovada a lipsei de interes...nu stiu ce sa mai zic...ti-am zis am atatea intrebari si nu-mi explic multe lucruri, dar acum este prea tarziu sa mai fac ceva din pacate.Atentie tuturor care au aceasta boala!SANATATE MULTA!
melanom malign 25-03-2011, 16:54:10 de către onyx20
Condoleante si imi pare nespus de rau pentru ceea ce s-a intamplat. Parerea mea e ca marea greseala s-a facut din start si anume nu s-a considerat MM inainte de interventie. Probabil ca s-a presupus ca e un simplu nev si de aceea s-a operat cu laserul. Ma intreb acum daca s-ar fi ablat oncologic acea portiune oare care ar fi fost situatia? Eu nu cunosc decat un caz in care dupa un Clark IV cu metastaze traieste dupa 5-6 ani de la operatie. Si in 2 ani de zile am tot urmarit diverse cazuri. Daca melanomul a metastazat sansele de supravietuire sunt foarte mici. Tot ceea ce trebuie facut pentru prelungirea vietii ar fi scoaterea metastazelor in cazul in care sunt operabile. Personal cred ca ati facut mai mult decat trebuia si n-ar trebui sa te invinovatesti cu nimic. Crezi ca daca ar fi avut alta doza de interferon ar fi trait azi? Nu. Dupa statistici de cand a fost introdus interferonul ca tratament pentru melanom, de 12-13 ani, nu a schimbat rata de supravietuire. Probabil ca a mai prelungit putin viata.
Sanatate si Doamne ajuta.
melanom malign 25-03-2011, 03:51:04 de către roxana K
Totul a pornit de la o alunita care nu parea periculoasa dar care a fost scoasa cu laser-ul, la biopsie s-a dat diagnosticul, apoi s-a realizat operatia desi ar fi trebuit facute mai multe investigatii.Cand am plecat la Viena am aflat ca doza de interferon era mica si deasemenea doza de atac, dar era prea tarziu pt ca se realizase aici tratamentul, apoi au urmat citostaticele care sunt agresive...dar boala avansa.Citostaticele le facea aici pt ca era aceeasi substanta activa dar mergeam si la Viena pt k aici nu se ofereau atatea informatii si investigatiile erau mai amanuntite acolo.O sa spun pe scurt...cand unul dintre ganglioni crescu-se f mult aici nimeni nu ne sfatuia ce era de facut si toti doctorii la care am fost dadeau din colt in colt si nu luau nici o decizie atunci am plecat la Viena acolo a urmat o operatie si daca ramanea (mama)aici lucrurile se agravau si mai rau.Noi am urmarit tot timul organele interne, erau perfect sanatoase...desi eram suspiciosi pt k nu intelegeam situatia.O perioada a fost``bine`` daca as putea spune asa...dar situatia s-a agravat cand mamei ii scadeau f mult nr.trombocitelor, care intarziau realizarea citostaticelor.CT facea, se spunea ca ar fi in ordine...ne linisteam, pana intr-o zi cand si-a pierdut cunostiinta.Initial s-a spus ca ar avea tumora la creier..am facut consultatii si aici si in afara am aflat k era tumora bilaterala, iar operatia era f grea in acest caz.Situatia se agrava in fiecare zi si asteptam totusi ziua in care urma operatia.Nu vreau sa spun ca in afara este rezolvarea, pt ca si acolo tot aceleasi citostatice se folosesc dar si altele care la noi nu se mai fabrica, a fost destul de complicat pt.ca atunci comandam din Franta(Muphoran de exemplu).Cand situatia se agraveaza toti spun"asa este boala"sau" rata de supravietuire este de 7 luni`"in acest diagnostic iar dumneavoasta ati prelungit-o la 2 ani.Asa ni s-a spus, nu-mi venea sa cred ce aud si cu cata usurinta se rostea cand noi eram disperati sa gasim o cale pt a face ceea ce era mai bine.Deasemenea refuzau parca sa mai gandeasca...sa nu mai spun prin cate a trecut in ultimele luni.Din pacate eu mi-am pierdut cea mai draga fiinta, datorita acestei crunte boli dar cosider k si din lipsa de profesionalism, nu judec pe nimeni este doar o opinie, nici afara nu pot spune ca gasim rezolvarea problemelor dar cand aici s-au facut unele greseli cel putin acolo incercau sa mai faca ceva.Ce am spus aici sunt doar cateva randuri pt ca totul s-a intamplat in 2 ani...desi a trecut o jumatate de an de cand am pierdut-o pe mama inca ma gandesc ce trebuia facut, unde trebuia sa fim mai atenti si multe alte intrebari...SANATATE MULTA!
melanom malign 24-03-2011, 12:23:31 de către onyx20
Ai putea sa dai mai multe detalii? Cum au decurs lucrurile, ce ati facut, ce ar fi trebuit facut, etc...
melanom malign 24-03-2011, 01:25:07 de către roxana K
Mama mea a avut melanom malign, iar cand credeam ca totul este aparent ``bine``lucrurile au luat cu totul alta directie.Vroiam sa spun ca ar fi trebuit sa fim mult mai atenti la dozele care se fac aici in Romania, la tomografiile care chiar trebuiesc facute la momentul corespunzator pt. ca boala este foarte agresiva si avanseaza foarte repede si la alte organe dar si la nivel cerebral...iar atunci se spune``...asa este boala... agresiva".Totul este important si prevenirea este cea mai importanta.Nu vreau sa spun ca pot da sfaturi, e prea mult spus dar vreau sa nu faca si alte persoane unele greseli aparent minore care se fac dar care conduc agravarea bolii.Sanatate multa!
melanom malign 22-03-2011, 14:32:01 de către onyx20
Teoretic urmatoarea tomografie ar trebui facuta la 6 luni sau mai bine zis din 6 in 6 luni timp de 2-3 ani parca. Eu bine-nteles ca n-am avut bani si am facut-o doar pe prima care a costat destul de mult dar in schimb fac mai des ecografii generale si locale pentru evidentiere ganglionara cam din 3 in 3 luni. Mai trec si pe la oncolog unde sunt luat in evidenta din cand in cand. Nu am facut tratament, nu mi s-a mai extirpat nimic altceva in afara de melanom. Tratamentul nu mi s-a sugerat si nici limfoscintigrafia iar eu n-am insistat asupra lor, mai ales ca pentru interferon trebuie un dosar stufos care se aproba doar daca e invadat un ganglion.
Intrebarea mea este, de ce l-ai operat? Sangera, te manca sau doar te jena? daca vrei sa discuti mai mult,---------------*. Linistea o gasesti numai la Dumnezeu, asa am gasit-o eu.

(*modificat de administrator)
melanom malign 22-03-2011, 10:20:59 de către Coyote
Buna "Onyx20"
In primul rand vreau sa-ti multumesc ca mi-ai raspuns. Crede-ma ca nu este ideea mea faptul ca in ultimul timp imi apar intr-una alunite. De cand mi s-a pus diagnosticul de melanom, am inceput sa mi le monitorizez singura si bineinteles sa le fotografiez, si crede-ma ca intradevar imi apar intruna altele noi, unele foarte micute (cat varful unui ac) altele mai maricele (2-3mm)
Cat despre tomografie mi s-a spus ca nu v-a fi nevoie sa fac foarte curand.
Tu ai facut vre-un tratament? Ti-au fost extirpati ganglionii? Faci tomografii odata la 3-6 luni? Scuze ca te-am bombardat cu intrebari, dar crede-ma ca inca sunt speriata, inca nu am reusit sa imi gasesc linistea psihica :(
melanom malign 20-03-2011, 17:16:29 de către onyx20
Parerea mea e ca celelalte alunite n-au legatura cu melanomul. Si inainte apareau dar nu le monitorizai, ele aparand si disparand fara ca tu sa-ti dai seama. Si eu am avut un episod Clark III in 2009 si de atunci analizez si eu mai atent tot ce apare si dispare. La cat timp ti-a zis sa faci urmatoarea tomografie?
melanom malign 20-03-2011, 12:37:03 de către Coyote
Am descoperit acest forum cautand cat mai multe detalii despre melanom, am citit tot ce s-a scris aici despre aceasta boala. Ma bucura sa citesc despre cazuri in care totul merge bine, dar ma intristeaza foarte tare observand ca pana la urma e foarte greu sa invingem cancerul. De fapt cred ca nimeni nu poate spune ca a invins cancerul, toti cei care trecem prin asa ceva, traim toata viata cu frica unei recidive.
In noiembrie 2010 mi-a fost extirpata o alunita pe gamba (care aparuse in urma cu aproape un an) diagnosticul pus a fost de melanom malign (parca ar putea fi benign!!!) stadiul Clark II-III si Breslow 0, 55. In ianuarie anul acesta am fost reoperata pentru a indeparta mai mult tesut (la prima operatie am avut o cicatrice de 1, 5cm iar acum e de 8cm) si mi-a fost extirpat si ganglionul santinela din zona inghinala (de fapt au fost 2 ganglioni extirpati). Rezultatul biopsiei a fost negativ, neexistand invadarea ganglionilor limfatici. Am facut si tomografii abdominala, toracica si cerebrala si au iesit curate. Nu mi sa recomandat nici un tratament. Stiu ca terapia melanomului e in principiu chirurgicala si numai in faze avansate se recurge la tratament. Mie mi s-a spus ca sunt in faza de inceput si nu am nevoie de tratament. Mi s-a mai spus ca riscul de recidiva este de 10%, si ma rog sa nu am nefericirea de a fi in acest 10%. Bineinteles ca voi fi tinuta sub observatie, v-a trebui sa folosesc creme antisolare pe toata perioda anului si sa ma feresc de soare intre orele 11-17.
Problema mea este ca de vreo luna descopar aproape zilnic o noua alunita, in special pe picioare, mi-a aparut una chiar si in talpa, care este cat varful unei scobitoare. Am inceput singura sa mi le fotografiez si sa mi le masor, le tin sub observatie.
Intrebarea mea ar fi daca este normal sa imi apara asa de multe alunite. Este oare reactia organismului??? Sau trebuie sa ma duc cat mai repede la medic (urmatoarea programare o am peste 4 luni) ??
melanom malign 19-01-2011, 21:11:33 de către gelini
Eu am fost prin 2006 in Grecia intr-o excursie, iar acolo pe plaja cind m-am rasucit, [care era in mare parte cu resturi de scoica] mi s-a rupt o alunita de pe torace stinga.Nu s-a mai inchis, suinera mereu, i-am dat cu propolis si aloe, si s-a mai micsorat dupa vreo doua luni. Am mers la Fundeni, la un dr.chirurg si mi-a zis ca este la alegerea mea daca vreau sa o scot complet sau sa o urmaresc o perioada, am luat si un antibiotic pt ca incepuse sa se inroseasca si in jurul ei cam pe o raza de vreo 3 cm..Ma rog dupa aproape 3-4 luni a disparut complet.Am si uitat de ea, dar dupa vreo 2 ani m-am trezit cu o un nodul mobil axial stinga cam de vreo 3x4 cm, oboseam f repede, iar dupa 2 sticle de bere imi era rau 2 zile.Am fost la Fundeni si mi s-a propus operatie imediat, extragindu-mi vreo 4 ganglioni, rezultind in proba histopatologica melanom malign metastazic, cu tumoare primara neevidentiata.Am trimis proba si in Germania si mi s-a raspuns tot melanom malign, am facut si o proba TKTL1 [scor=1] la Frankfurt.Am facut o tomograffie, PET-CT, RMN la cap, si mi s a spus ca am metastaza la ficat devreo 3-4 cm, inca o adenopatie si la bratul drept, iar pe colon inca o formatiune tumorala vreo 2 cm.La Fundeni mi s a propus sa incep chimioterapie cu, decarbazin, interferon si eventual si-o radioterapie. Am plecat si-am zis ca ma mai gindesc.Am fost in Ungaria le Szeged si dupa consultatii mi s a propus sa fac inca o operatie sa-mi extirpe inca vreo 4 ganglioni, interferon si raze, am plecat la Berlin unde dupa un consult mi s-a propus reoperatie, toti ganglionii axiali, inghinali, etc din jurul fostei alunite sa fie scosi, iar ca efecte secundare mi s-a spus va voi avea mina umflata [ de elefant] toata viata, trebuind sa-i fac un corset special, iar ca tratament interferon, totul la vreo 20.000 euro. N-am acceptat sa am mina de elefant, mai ales ca totusi nu-mi garantau nimic.
Atunci m-am gindit ca trebuie sa ma intaresc sa lupt pe toate fronturile, si ca nimic din lume nu ma poate invinge, Am cautat prin toate metodele posibile sa-mi maresc imunitatea si vitalitatea, am facut 1 an interferon, am inceput un regim fara proteine animale, fara lactate, fara dulciuri, etc cu regim fizic tip yoga, respiratii, ceaiuri, clisme cu marul lupului, etc, si m-a ajutat ff mult cartile Anticancer de Servan Schreiber si Studiul China de Champbell, Hrana vie, Ghynter, am urmat si regimul lui Valeriu Popa, [dar fara miere], am urmat si regimul Dr, Coy din Germania, etc. Acum dupa 2 ani de la operatie la un RMN toracic la ficat tumora s-a micsorat sub 1 cm, inca obosesc dar nu asa repede ca inainte, pastrez totusi un regim, sunt ff optimist, si cu Dumnezeu inainte.
melanom malign 19-01-2011, 20:08:36 de către gelini
D-le adi-arges daca aveti unele experiente in acest sens va rugam sa le prtezentati.
melanom malign 17-01-2011, 18:44:53 de către serumvarza
Nu vreau sa incep precum la intalnirile alcoolicilor anonimi,ma numesc.... si sunt alcoolic, dar trebuie sa spun ca sufar de MM. Acum 7 ani am excizat o alunita care crescuse pe spate si care, la biopsie, s-a dovedit a fi MM. Am fost daramat, am crezut ca voi muri in cateva luni, dar iata, am supravietuit 7 ani.
Anul trecut am avut o criza comitiala. Imediat am facut IRM si CT si medicii au constatat o tumora cerebrala destul de mare 4/5cm, ceva modificari la plamani si a glandelor suprarenale. Prognosticul era sumbru: 2-3 luni de supravituire - sunt un tip realist si am cerut medicilor adevarul.Am mers la Viena pentru un al doilea diagnostic - cei de acolo au exclus existenta metastazelor dupa atata timp ce a trecut de la primul episod.
M-am operat, am facut radioterapie, chimioterapie.
Anul acesta am reluat examinarile IRM si, stupoare, nu mai aveam nimic in neregula.
Nu mi-a venit sa cred, am mers la Oradea si am facut o examinre PET/CT care a confirmat inexistenta celulelor canceroase.
Cred ca pentru a supravietui unei astfel de traume, trebuie sa crezi. Sa crezi in Dumnezeu si in tine.
Va doresc credinta si sanatate tuturor.
melanom malign 15-09-2010, 13:02:03 de către justalecs
Mi-am facut acest cont special pentru a posta in acest thread si ma adresez domnului adi_arges ( avand in vedere ca a trecut destul timp de la ultima postare a dumnealui, greu de crezut ca voi optine un raspuns ). Totusi, nu ma pot abtine si trebuie sa va intreb domnule Adi: Aveti cumva studii medicale iar noi nu stiam? Lucrati de ani buni in vreun centru de cercetare recunoscut mondial? Pentru ca, din ceea ce am observat in cele scrise de dvs. ati facut o "descoperire" revolutionara in domeniul medicinei si mai ales in oncologie. Cum poti domnule sa sustii ca o boala severa precum cancerul poate fi tratat doar prin metode naturiste? Cum poti sa afirmi ca interventiile chirurgicale nu sunt deloc eficiente? Esti doar un sarlatan de doi bani care incearca sa profite dupa urma unor persoane care ar da orice pentru a trece cu bine peste acele momente grele ale vietii.Ii minti cu nerusinare si le dai informatii lipsite de adevar doar de dragul de a scoate bani...PACAT!! Am intalnit din pacate destui oameni ca dumneata ! In timp ce noi, studentii la medicina invatam de ne sar capacele pentru a putea dobandi cunostinte medicale cat mai ample pentru a-i putea ajuta pe viitorii pacienti, sarlatanii ca tine inceaca sa pacaleasca niste oameni bolnavi ! RUSINE SA ITI FIE ! Sper sa nu te aflii vreodata in situatia unui bolnav de cancer !
Oameni buni, sunt un simplu student, dar va rog nu va imbatati cu apa rece ! Mergeti la controale periodice, incercati sa mancati sanatos, sa eliminati pe cat posibil stresul. In cazul in care, in urma unui set de analize ( inclusiv rezultatul biopsiei ) v-ar iesi ca ati avea o tumora maligna NU va bazati doar pe tratamentele naturiste ! Medicul dvs. oncolog va stii cel mai bine ce este de facut !NU pierdeti timpul aiurea ! Daca se recomanda interventie chirurgicala, faceti-o! S-au obtinut rezultate foarte bune pe aceasta cale! Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva acestor tratamente, le puteti lua paralel cu cel prescris de medicul dvs.
Cat despre cei care sufera de aceasta afectiune ( direct sau indirect ) sunt alaturi de dvs. si as face orice pentru a va alina durerile. Din pacate stiu foarte bine cum este sa pierzi pe cineva drag din cauza cancerului....acum 2 ani mi-am ingropat bunicul. O metastaza cerebrala a unui melanom malign l-a rapus....a luptat totusi pana in ultima clipa :)
Viata este uneori mult prea dura ! Dar, capul sus ! Trebuie sa trecem mai departe si sa speram ca totul va fii bine, ca medicina va progresa din ce in ce mai mult.
Va doresc tuturor multa sanatate !
melanom malign 26-01-2010, 15:22:43 de către adi-arges
Imi pare rau ca spun astfel dar altfel nu am cum. Sunteti prada usoara a suferintelor si aceasta numai din cauza faptului ca nu stiti cum sa va feriti de manipulare si implicit de obiceiurile vicioase pentru care credeti ca asa este normal sau firesc si de aceea se ajunge cu usurinta la varsta pe care o aveti, la astfel de boli aparent incurabile. Nu am timp de scris, asa ca cei care va bazati pe instinctul de vindecare natural luati in considerare cu maxima atentie aceasta informatie de extrema valoare. --Nu exista vindecare prin chirurgie si tratamente chimioterapeutice. Vindecarea sigura se dobandeste doar intr-un mod natural (naturist), si pentru a se realiza aceasta, trebuiesc citite cateva carti dedicate acestor boli, in ordinea enumerarii. 1- Hrana vie, Ghynter Ernst.....2-Vindecare si purificare prin alimentatie si post. Volumul 1......3-Cancer si Leucemie, Rudolf Breuss. Puteti cere informatii suplimentare dar cu mult respect si intelegere si numai dupa ce ati inteles aceste carti. Numarul la care ma puteti suna este-----------, dar nu inainte de a trimite un sms pentru a va confirma cand sa sunati. Atentie, ajut prin in formatii doar persoanele care cred in puterea naturii.
melanom malign 15-12-2009, 02:29:59 de către roxana K
VA ROG din suflet daca ati putea sa ma ajutati cu un tratament pentru melanom malign.Mama a fost diagnosticata cu acesta boala,asuferit o interventie chirurgicala,a facut interferon 1 an si 6 luni citostatice,dar boala se pare ca nu a stagnat asa cum ne asteptam.Daca cunoasteti vre-un tratament oriunde...va rog mult anuntati_ma -----------*.VA MULTUMESC,ajutati-ma sa-mi salvez mama.Sanatate!

(*modificat de administrator)
melanom malign 10-12-2009, 23:13:15 de către sper
Sunt medici care constientizeaza faptul ca sistemul imunitar e slabit. Tatal meu face niste injectii tocmai pt imunizare impotriva melanonului:Cantastin.
Nu pot da sfaturi, dar poate e bine sa discuti cu 2-3 medici oncologi. Sper sa gasesti medicul si tratamentul care sa se potriveasca matusii tale.
Numai bine si sanatate multa, multa!
melanom malign 10-12-2009, 23:02:23 de către sper
Buna!
Din pacate eu nu iti pot spune nimic despre tratamente pt ca la tatal meu nu a mai fost nevoie pana la urma, din fericire!
Pe el l-a operat dl dr Voinea. Un doctor extraordinar! Un om extraordinar!
Auzisem despre un medic oncolog la Alba-Iulia, dl dr Razvan Curca. Am dat de dumnealui cautand pe net, stiu ca ii gasisem si cabinetul pe net si l-am sunat acum vreo 2luni. Urma sa mergem la dumnealui, daca nu ieseau bine ultimile analize.
Asta e tot ce stiu.
Multa sanatate matusii tale!
melanom malign 10-12-2009, 21:46:45 de către traky
Buna ziua as vrea si eu un raspuns rapid din partea tuturor care ma pot ajuta....matusa mea a fost diagnosticata acum 1an si jumatate cu melnom malign si a fost operata la spitalul "sf.Maria" dupa operatie a inceput tratament cu interferon si se simtea bine dupa cateva luni de la operatie a facut a2-a operatie in zona inghinala si i-au fost extirpati 16 ganglioni santinela.....dup-aceasta a urmat incontinuare tratament cu interferon si a fost f bine ....dupa ce a intrerup tratamentu s-a intamplat ceea ce era mai greu ...anul acesta in octombrie a fost diagnosticata cu metastaza cerebrala si metastaza la intestin a facut 2 operatii si i-au fost extirpate la spitalul "Bagdasar Arseni" si dup-aceeea a facut radioterapie la Fundeni acuma mai are inca o metastaza la galnda tiroida si doctorii de la fundeni i-au recomandat tratament cu citostatice cu temadol (scuze dak am scris gresit) va rog sa imi raspundeti si sa imi spuneti dak mai stiti alte tratamente mai puternice si alti doctori mai bhuni din capitala....va multumesc george...
melanom malign 01-09-2009, 15:43:09 de către sper
Multumesc!
O sa te adaug in lista mea, dar daca ai facut si altceva decat ai scris pe forum, e bine sa spui si aici pt ca toti cei care, din pacate, au astfel de probleme sa gaseasca mai multe raspunsuri.
Sanatate!
Cu Dumnezeu inainte!
melanom malign 01-09-2009, 15:36:56 de către acmilan1ro
Pentru sper
Imi este greu sa dau detalii despre ceea ce am trait in perioada in care mama a avut aceeasi boala. Daca totusi vrei detalii sunt dispus sa discutam pe messenger, nickul meu e acmilan1ro Pot sa-ti spun ce am facut noi, prin ce am trecut noi si ce nu am facut si poate ne pare rau acum ca nu am incercat.
melanom malign 01-09-2009, 15:20:41 de către sper
Buna ziua!
Am plans citind aceste 3 pagini... Condoleante tuturor celor care au pierdut pe cineva drag din cauza acestei cumplite boli.:(
Acum aproape o luna tatalui meu (56 ani) i s-a extirpat o alunita (la Bioderm) de pe spate. Ieri am primit rezultatul biopsiei: Melanom malign nodular, ulcerat, invaziv in dermul reticular. Indice breslow =2.7mm Stadiul Clark IV Index mitotic=3000mitoze/75 OB 40 Rezectie la 4.95 mmde limita profunda si la 3.15 m de cea mai apropiata limita laterala de rezectie, COD OMS 8721/3 Stadializare pT1bNxMx
El e din provincie, eu locuiesc in Bucuresti cu familia de aproape 1 an. Am fost trimisi ieri de urgenta la Institutul Oncologic pt a fi operat astazi. Nu l-au operat, l-au trimis sa-si faca tomografie la cap,abdomen si trunchi. Dr mi-a spus ca ii vor face 2 operatii odata. Una de largire a marginei de siguranta si cealalta de injectare cu o substanta a unui ganglion santinela.
De operat mi s-a spus ca-l vor opera miercurea viitoare sau peste 2 saptamani. De ce?Pt ca asteapta sa se stranga mai multi pacienti operabili ca sa foloseasca acea substanta pt toti. Sunt oameni,nu cobai..adunam si experimentam,ce-i asta?
Am citit toata noaptea si am aflat ca boala inainteaza extrem de repede si nu mai vreau sa astept 2 saptamani.Sambata acum e si nunta fratelui meu...
Ce se intampla apoi dupa tomografie si operatie?Cat de rapid se extinde (in saptamani,luni..cum?) Aveam o groaza de intrebari...Se tot spunea pe la tv de pesoane salvate de cancer pe la clinici in strainatate. Aveti habar de asa ceva?de costuri?vindem ce avem numai sa fie sanatos... Celulele stem dau rezultate?Vreau sa incerc sa ma agat de ceva. Tata nu stie diagnosticul, mama pe sfert. Cum sa procedez?Va rog mult,mult sa m-ajutati cu raspunsuri, cu sfaturi.
melanom malign 03-08-2009, 13:44:30 de către narghita_erica
Omeni buni,
Si eu ma ingrozesc de fiecare data cand citesc aceste cazuri cu final tragic, insa va spun sincer ca eu cred cu tarie ca se poate si spun acest lucru tocmai pentru ca sunt si eu partasa in razboiul contra acestei boli. Sunt aproape 2 ani de la operatia initiala cu diagnosticul dureros (melanom malign nodular Clark IV) si un an de cand a inceput sa recidiveze. In acest ultim an, dupa vreo 7 interventii chirurgicale pentru scoaterea metastazelor de prin diverse zone ale corpului (printre care 2 la gat, una necesitand si scoaterea muschiului sterno-cleido-mastoidian deoarece era infectat cu mici metastaze) acum vreo luna am facut un nou computer tomograf.
Deoarece rezultatul ultimei operatii (evidare ganglionara in zona inghinala) nu a fost prea incurajator, fiind cateva metastaze prin diferite zone, exista riscul ca boala sa se fi extins si la organele interne; insa nu a fost deloc asa: rezultatul a fost foarte bun. Nu mai am nici o adenopatie, cu exceptia celei din zona abdominala, lateroaortic pe care nu am scos-o deoarece operatia era foarte mare si complicata si care la CT-ul din decembrie avea 2 cm iar acum a ajuns la 9 mm.
Deci eu cred ca rezultatul e foarte incurajator si desi nu ma pot lauda deocamdata ca am castigat razboiul, o batalie sigur am castigat-o :) .
Mentionez ca am avut tot timpul moralul foarte ridicat, nu m-am lasat deloc doborata si am crezut cu tarie ca va fi bine si ca nu se poate incheia totul la cei doar 25 de ani ai mei.
Asadar multa putere tuturor si aveti incredere caci se poate chiar daca exista multe cazuri care dovedesc contrariul.
melanom malign 03-08-2009, 13:07:58 de către acmilan1ro
Din literatura de specialitate se pune ca in prima si a doua faza sunt sanse bune pt a face tratament, insa, FOARTE IMPORTANT este sa va miscati extreeeem de repede. Din experienta avuta cu mama si ceilalti de pe forum care au avut cazuri, va pot confirma, e o boala care avanseaza extrem de repede. Moralul sus la maxim si feriti-va de "MACELARIILE" numite spitale din Timisoara. Daca existe centre oncologice cat de cat ok in tara atunci e vb de Cluj si poate Bucuresti insa daca aveti posibilitatea ar fi bine Belgia, Berlin, Suedia.

P.S. Aceasta e o parere strict personala.
melanom malign 03-08-2009, 12:59:11 de către mnclaudiu
Sanatate. Acum 2 saptamani sotia mea de 33 ani a fost diagnosticata cu MM stadiul 2 indice Breslow 0,45. A avut o alunita la gat care dupa o interventie chirurgicala, in urma biopsiei ni s-a spus ca a fost rezecata integral.Spuneti-mi ,va rog care ce trebuie sa fac? Am inteles ca momentan sunt sanse de a scapa de aceasta crunta boala.
melanom malign 07-07-2009, 14:55:24 de către corinaaaa
mi-a iesit rezultatu: fragment cu tegument prezentand central formatiune tumorala histopatologic cu aspect de nev nevocelulalr mixt, papilomatos, focal pigmentat, componenta jonctionala alcatuita din cuiburi si pe alocuri celule izolate, unele cu discoezivitate intercelulara, minim pleomorfism nucleocitoplasmatic si tahicromazie nucleara; ocazional ingrosarea si falsa fuzionare bazala a cristelor epidermale; minim infiltrat inflamator limfoplasmocitar cu rare melanocite predominant perivascular. concluzie: nev nevocelular mixt displazic. rezectie integrala.
melanom malign 01-07-2009, 00:11:35 de către miraro
As dori si eu un sfat.Aproximativ acum 7 ani mi-a aparut un semn pe picior.In timp mi-a crescut ajungind la cca.2cm.Ca evolutie ar mai fii de spus ca de obicei iarna se ingrosa si facea o crusta scoarta .Vara de obicei cind mergeam la mare,strand,cadea acea crusta si raminea o pata maro.Nu as putea sa spun ca ma deranjat intr-un anumit fel doar estetic si poate citeodata scurte mincarimi..Acum un an am fost la un medic specialist in tara care mia zis ca nu trebuie sa ma speriu dar trebuie operat si putin a crescut destul de mult.Eu locuiesc in strainatate si acum 2 saptamini mi l-a operat aici.L-au trimis la biopsie si mi-au zis ca rezultatul e bun.Intrebarea mea este:Ar trebui sa stau linistita sau daca vin in tara se mai poate face un control local melanomul a fost scos ,e posibil sa apara din nou S-a mai confruntat cineva cu asa ceva sau stie cineva de un caz asemanator Va multumesc.
melanom malign 26-06-2009, 16:14:33 de către corinaaaa
mel_anom ti-as da id-ul meu de mes insa nu as vrea sa-mi fie cunoscuta identitatea dar mi-ar placea sa vorbim despre asta. primesc si eu rezultatul la biopsie peste 2 saptamani si e frica pe mine cat casa.
melanom malign 26-06-2009, 16:09:49 de către mel_anom
corina ti-e frica ca vei ramane fara fratele tau si eu am acelasi diagnostic si nu stiu ce sa cred despre aceasta boala. am citit cateva mesaje si pur si simplu m-am speriat groaznic. sunt alaturi de cei care au pierdut persoane dragi. ii rog pe cei care au cunostinte tehnice despre aceasta boala sa-mi explice ce presupune ea. multumesc si multa sanatate
melanom malign 25-06-2009, 22:39:31 de către corinaaaa
narghita_erica iti multumesc pt raspuns a durat maxim 10 min si e tottal nedureros e mai simplu ca la dentist. fratele meu a fost cu analizele la fundeni la oncologie si i s-a spus ca trebuie sa-i bage un ser in locul unde a fost alunitza e o analiza la care ii da rezultatul pe loc. problema e ca daca iese rau trebuie sa-i faca biopsie la un ganglion limfatic ma gandesc nu este invaziv sa-i umble acolo la modul ca-i poate dauna. la a doua biopsie nu a mai iesit nimic s-a uitat si un alt dr la prima biopsie si a zis ca daca a fost ceva sigur a fost ceva intr-o faza incipienta. acum la fundeni i-au spus ca tre sa faca 2 ani interferon. voi ce stiti e normal sa se faca biopsia asta
melanom malign 23-06-2009, 12:49:30 de către narghita_erica
corinaaaa, excizia unei alunite deobicei nu dureaza mult : maxim o ora. Este o operatie de dificultate redusa si recuperare rapida.
melanom malign 17-06-2009, 02:00:43 de către corinaaaa
ce presupune exciziaunei alunitze? va fi scoasa chirurgical cu anestezie locala. alunita are cam 17 mm. cat dureaza toata procedura? as dori un raspuns rapid. multumesc anticipat!
melanom malign 08-06-2009, 16:52:39 de către avp
Draga Luiza, multumim din suflet pt mesajul incurajator ! Vezi ca ti-am trimis un e-mail.
melanom malign 01-06-2009, 14:19:27 de către luizasabau
buna ziua si multa sanatate tuturor!ma numesc Luiza si sunt din Tg-Jiu.in martie 2008 sotului meu i s-a scos o alunita care il "supara"de ceva vreme(il manca si incepuse sa sangereze).asadar s-a inlaturat alunita si marginile de siguranta,s-au evidentiat ganglionii din imediata apropiere fiind scosi si ei pentru biopsie iar rezultatul a fost :MELANOM MALIGN CLARK III,BRESLOW 2,5.am fost distrusa cand am aflat rezultatul dar eram incurajata de faptul ca melanomul se dezvoltase local si nu "plecase"nicaieri.ganglionii erau curati,organele interne la fel.doamna doctor a spus ca a pus acest diagnostic"un pic mai grav"ca sa poata obtine un tratament mai bun si anume INTERFERON.in MAI 2008 a inceput tratamentul asociat cu multe sucuri de legume si fructe,a suportat destul de bine efectele interferonului iar acum am ajuns la finalul tratamentului.in tot acest timp atat analizele de sange cat si ecografiile si razele au iesit bine si suntem optimisti.au trecut deja 14 luni de la operatie si astept cu nerabdare sa treaca inca 4 ani(perioada de risc).acum se simte bine,urmeaza sa faca un RMN dar suntem siguri ca DUMNEZEU este cu noi si ne va ocroti mereu.am scris aici pentru ca vreau ca toti cei care sunt speriati si sufera de aceasta boala sa aiba credinta si putere sa depaseaca momentele grele.eu cred ca OPTIMISMUL si un regim de viata sanatos ne indruma pe toti catre succes.
NE-AU RAMAS CATEVA STILOURI DE INTERFERON SI VREM SA LE DONAM PERSOANELOR CARE AU NEVOIE DE ELE.IN CAZUL IN CARE EXISTA CINEVA CARE ASTEAPTA APROBAREA DOSARULUI PENTRU IFN SI ARE NEVOIE SA INCEAPA CAT MAI REPEDE TRATAMENTUL ,ROG SA MI SE TRIMITA UN MAIL ------------------.sper din toata inima sa putem ajuta pe cineva si-l rog pe Dumnezeu sa fereasca toata omenirea de boli si de necazuri.stiu ca este imposibil,dar asta il rog mereu!
multa sanatate!cu respect,Luiza!
melanom malign 30-05-2009, 22:55:44 de către corinaaaa
m-a sunat fratelo si mi-a zis ca l-a sunat dr care l-a operat si cica a vb cu doctorul de la spital care i-a facut analizele si i-a spus ca 99.9 % e bine si de acum tre sa faca la 3 luni tomografie si analize, timp de 2-3 ani si daca e bine apoi o sa faca mai rar. a zis ca era primul stadiu. acum mai asteapta o biopsie ca i-a luat iar tesut de acolo sa vedem cum iese, inca o satamana de stres.
melanom malign 27-05-2009, 21:53:46 de către acmilan1ro
In ce sens poate fi gratis?
melanom malign 27-05-2009, 18:05:13 de către acmilan1ro
In cazul in care esti bolnav probabil nu mai conteaza, faci orice si dai banii acestia, insa sincer am ramas putin stupefiat de pret recunosc. Mai ales daca vrei sa folosesti preventiv sau pt imunitate in mod mai...regulat. Oricum e o informatie buna si multumesc si eu de date. Ma intereseaza pt proprietatile ei dar sper ca la un moment data va fi mai accesibila. :)
melanom malign 27-05-2009, 17:06:40 de către acmilan1ro
Cu tristete constat dupa ce mama a plecat dintre noi apar alti si alti oameni pe care ii chinuie aceasta boala ingrozitoare. Din pacate, din experienta avuta imi dau seama ca singurul lucru care poate fi facut in aceasta boala e sa citesti si sa experimentezi. Si noi am facut asta in oarecare masura dar din pacate la un moment dat finalul a venit, destul de repede insa chinuitor in special pt mama. Nu stiu daca va ajuta pe cineva sau nu dar macar ca idee...
Am citit de efectele fenomenale ale unei ciuperci ce creste in Japonia/Brazilia, Ciuperca Lui Dumnezeu sau AGARICUS BLAZEI MURILL. Am citit statistici incredibile... Daca sunt adevarate merita de incercat. POate dati o cautare pe google macar. Va doresc multa sanatate si sa incepeti sa scrieti despre cazuri rezolvate pozitiv.

PS. Pentru cei care nu au facut inca vreo forma de cancer sau sunt in faze initiale, consider ca ingrijirea colonului este esentiala. Existe si metode naturiste si gastronomice si pe baza de prafuri/capsule (colon cleaner).
melanom malign 27-05-2009, 14:44:00 de către marienus
pt.oitaionela. Am intrebat medicul oncolog despre cistostaticul pe care mi l-ai recomandat si mi-a spus ca in acest stadiu al bolii nu-l ajuta, din contra. Multumesc pentru sugestie si urari. Acum tine tratamentul d-lui doctor Togoleanu de la Campina(vasc alb- ISOREL) concomitent cu produsele Gano, regim alimentar cu sucuri de legume si fructe. Din pacate nu poate sa renunte in totalitate la hrana solida si drept sa spun nici nu mai stiu cum ar fi mai bine sa procedez : sa-i interzic atatea stiind ca pana la urma sfarsitul tot va veni (concluzia medicilor ,si a mea dupa ce am citit pe acest forum ,si nu numai...)
melanom malign 23-05-2009, 20:37:31 de către oitaionela
pt.corinaaaa;nu stiu ce regim alimentar trebuie dar poti lua legatura cu;criburmat,doamna este medic si a trecut prin asa ceva cu sotul dinsei,citeste mai sus pe forum sigur o sa intelegi mai bine...multa sanatate
melanom malign 23-05-2009, 20:23:52 de către corinaaaa
sa facem ceva, dar ce? trebuie sa stie care ii e situatia si apoi sigur ii vor face ce trebuie.

26287 com 1 2 3 4 ..... 237238239240241242243 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp