Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
O fi cancer ovarian? |
15-05-2009, 00:09:00 de către ghidusik2007
Subiect: O fi cancer ovarian?
Buna ziua,Este prima data cand intru pe acest forum.Cumnata mea aku 3 zile a fost diagnosticata cu Cancer ovarian la varsta de 30 de ani!Maine ii va face o biopsie!ii va introduce o camera am inteles ceva si cu laparoscopic !!dupa care va trebui sa urmeze tratamentul cu citostatice cel putin 6 luni!!dupa care o va opera.as dori sa stiu si eu ce sanse sunt si sa-mi recomandati un medic ff bun din Bucuresti si un spital bun care se ocupa cu asemnea citostatice!!!astept raspuns va multumesc mult de tot |
|
O fi cancer ovarian? |
22-04-2009, 09:26:45 de către Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru tumorile ovariene, exista unele cu gard redus de malignitate, care odata operate merg bine si unele de grad crescut. Pentru a afla un prognostic trebuie sa stiti exact tipul de tumora(buletinul anatomo-patologic|). |
|
O fi cancer ovarian? |
23-03-2009, 23:57:36 de către pastilovici
mama are o tumoare care s a lipit de un ovar..ovarul stang. a fost operata pentru fibron dar au descoperit ca este tumoare ovariana. analizele au aratat ca fiind cancer..dar totusi ceva a iesit ...a fost pus sub semnul intrebarii..iar aceea tumoare a fost trimisa la spitalul victor babes..pentru a o cerceta mai multi medici pentru stabilirea rezulatului parerea medicilor este ca are maxim gradul ll . care sunt sansele de vindecare de supravietuire..in caz ca are cancer gradul ll ??cati ani supravietuiesc femeile depistate cu cancer ovarian gradul ll? 5, 15, 20? exista statistici? am vazut ca in jur de 5 ani este adevarat :( |
|
O fi cancer ovarian? |
05-03-2009, 11:18:38 de către vogue
multumesc de raspuns....inca asteptam rezultatul analizei, dar cum o sa-l aflu o sa-l comunic, poate ma mai puteti ajutao zi cat mai placuta! |
|
O fi cancer ovarian? |
02-03-2009, 22:03:46 de către Dr. Ana-Maria Slanina
In general majoritatea cancerelor de ovar sunt identificate in stadiul II pentru ca depasesc capsula ovarului.mama trebuie safaca tratament chimioterapic cu siguranta, chiar daca tumora a fost extirpata. Prognpsticul depinde si de tipul de tesut care a iesit la analiza anatomo-patologica. |
|
O fi cancer ovarian? |
14-02-2009, 17:48:39 de către vogue
Buna ziua, as dori si eu un raspuns sau un sfat .... mama mea a fost diagnosticata cu cancer ovarian stadiul II, a urmat o interventie chirurgicala, rezultatul cu privire la ascita a iesit negativ iar valoarea markerului tumoral ca125 fff mare, aproximativ 800....as dori sa stiu care unt sansele de vindecare si cam ce ar trebui eu sa fac sa o ajut.De ce e in stadiul II si nu e intr-o faza incipienta avand in vedere faptul ca nu s-a extins? va rog din suflet un raspuns....multumesc anticipat |
|
O fi cancer ovarian? |
00:00:00 de către Dr. Ana-Maria Slanina
O simpla crestere a CA125 nu indica neaparat cancer ovarian. Rezultatul examenului anatomo-patologic este cel mai concludent, iar varsta tanara si aspectul chistic al formatiunii pledeaza impotriva cancerului ovarian. Femeile cu risc (cazuri in familie de cancer ovarian) pot face si o analiza pentru identificarea genei BRCA1 care indica daca riscul exista sau nu. De asemenea, dupa operatie, de urmarit ecografic si de repetat in serii CA125. |
|
mi-a aparut un nodul la sanul stang |
14-09-2009, 14:05:09 de către mio2060
Subiect: mi-a aparut un nodul la sanul stang
Buna, am sa povestesc putin despre boala mea ca sa pot primi cateva sfaturi atat de la persoanele care au avut cat si de la medici. In iulie 2007 am fost diagnosticata cu Linfom Hodgking stadiul IIB . Am urmat 6 cure ABVD. In februarie 2008 dupa ce am terminat chimioterapia am fost in Italia la PET pentru verificari. Medicii de acolo mi au spus ca totul este OK ca nu au mai gasit absolut nk si ca sa am grija de mine sa ma pastrez. In mai 2009 am facut 25 sedinte de radioterapie la Fundeni , astea pentru a fi tratamentul complet; dupa ce le am terminat la vreo 2 sapt ma mai doare din cand in cand spatele , acum nu stiu daca o fi de la radioterapie sau imi cresc din nou ganglionii. Pe 28 septembrie sunt programata la tomograf ptr a se vedea rez de la radioterapie; imi este foarte frica sa nu fie durerea de spate care repet este din cand in cand vre un semn de recidivare. Astept un raspuns de la voi, multumesc frumos. |
|
31-07-2009, 23:52:19 de către emmaa
am depistat un nodul la san iar medicul chirurg zice ca e o tumoara solida care nu se poate rezolva prin tratament si mi-a recomandat operatia, am fost si la un medic primar in radiologie si imagistica care mi-a zis ca nu trebuie sa fiu operata ci sa-mi fac ecografii din 6 in 6 luni sa vedem daca mai creste.eu acum nu stiu ce sa fac! pe ecografie scrie: cadran supero-extern ora 11,30 nodul hipoecogen cu caractere benigne de aprox. 13,6/15/8 mm- fibroadenom va multumesc |
|
00:00:00 de către blunast
Eu am avut un fibroadenom la san in anul 2000.Este o tumoare benigna, adica nu este cancer,dar netratat poate degenera.Eu am facut tratament cateva luni si apoi m-am operat.Dupa operatie a fost trimis la biopsie si , din fericire, nu a fost nici o problema.Si inainte de operatie medicul mi-a facut un test cu markeri tumorali si mi-a confirmat ca nu este canceros.Cauta un medic ginecolog bun sau cere explicatii mai amanuntite celui care ti-a pus diagnosticul respectiv.Nu trebuie sa te sperii, dar sa-ti porti de grija in continuare.Bafta |
|
00:00:00 de către M.D.
Ar fi preferabil să mergeţi să vă vadă un chirurg, ginecologia se ocupă cu altceva. |
|
doresc sfaturi in legatura cu cancerul la vezica urinara |
07-05-2014, 19:07:28 de către RaulDuke ati fost la un consult oncologic ? ce zice examenul de dupa operatie, biopsia si analiza histopatologica ? are un CT sau RMN de pelvis facut mai recent ? |
|
doresc sfaturi in legatura cu cancerul la vezica urinara |
07-05-2014, 17:25:47 de către Dragomir Ramona CUM SE SIMTE TATAL TAU?cum este evolutia? |
|
clinici unde se poate trata cancerul la san ? |
14-06-2010, 23:19:16 de către miry00 m-ar interesa si pe mine clinici din Austria sau Germania unde se trateaza cancerul la san.Va rog mult daca stie cineva.... |
|
00:00:00 de către kami2008 va multumesc tare mult !! |
|
00:00:00 de către kami2008 este o situatie destul de avansata si as dori sa stiu daca exista clinici (eventual o posibilitaate de contact) poate in Austria, Germania ? |
|
olimpiq stemXcell? |
20-10-2010, 19:19:26 de către julia13
Subiect: olimpiq stemXcell?
Fiul meu are21de ani si epilepsie din februarie.Ia orfiril1000mg .De o luna tremura si pe langa confuzie a inceput sa aiba probleme de vorbire.Examenul MRS arata displazie hipocampica bilaterala cu tendinta la scleroza hipocamp stang.De 3 zile i sa mai adaugat keprra 500.Am aflat de olimpiq stemxcell.ce sfat imi dati?Poate lua pe langa antiepileptice? |
|
olimpiq stemXcell? |
11-03-2009, 17:26:36 de către melaniagut
ibuna ziua . am un baietel cu parapareza spastica de 5 ani si a fost diagnosticat cu aceasta boala de la 2 ani . Facem recuperare de 3 ori pe saptamana de atunci si a facut pana acum 6 serii de injectii cu toxina botulinica .Rezultate se vad dar sunt mici .Am auzit despre OLIMPIQ STEMXCELL CA AR FOLOSI SI IN SPASTICITATE .A folosit cineva dintre voi sau are mai multe informatii? Daca stiti sau aveti informatii va rog sa scrieti .Va multumesc mult . |
|
olimpiq stemXcell? |
00:00:00 de către olimpia22
buna ziua! am 23 de ani si am fost la un medic care mi.a gasit un nodul la san cu aspect de fibroadenom de 8,3 mm. iar la celalat san un placard mastozic de 10mm. ce trebuie s fac in acest caz.? doctorul nu mi.a recomandat nimic! multumesc mult |
|
mastita carcinomatoasa - ce stiti despre acest diagnostic? |
00:00:00 de către vera vladut Buna Masha si la multi ani ! Ce mai faci ? Te rog sa imi raspunzi daca vezi mesajul Am asteptat sa imi spui ce ai facut la Cluj. Te pup. |
|
00:00:00 de către vera vladut Si nu uita, fii tare pt ca psihicul conteaza. Eu nu am ce ai tu dar am ceva tot legat de san , acum in dec. cred ca ma operez, si intr-un an am ajuns sa fac tratament de depresie. Stiu prin ce treci . Multa sanatate! |
|
00:00:00 de către vera vladut Imi pare rau ca nu am mai vb. Ce ai facut la Cluj? Ai fost? Te rog sa fii tare pt ca altfel ajungi sa te intrebi cat este halatul. Glumesc. Dar te rog sa nu mai stai. Din ce mi-ai explicat , nu am mai avut timp sa intru pe forum, nici nu ti-ai dat seama si nici dobitocii de doctori. Cum au putut sa-ti faca asa cveva? daca depistau la timp aceasta boala ,o tratai si puteai sa te operezi. Dar nici acum nu este tarziu. Te rog daca mergi la cluj, fa-ti o programare din timp la sectia de tumori mamare, et 2 la institutul oncologic, doamna dr. dana grecea . Este cea mai buna in tumori mamare. Fara programare nu te primeste. te rog daca mai intri pe forum sa ma tii la curent. Te pup . Vera |
|
00:00:00 de către masha Multumesc frumos pt. raspuns . Cum am ajuns la mastita ? Nu stiu nici eu . . . In iunie 2006 am facut o "mamo" din proprie initiativa . Nu se evidentia nimic , atata doar ca inainte de fiecare menstra sanii isi modificau "volumul " . Hotararea medicilor a fost sa fac o punctie ( cu ac mic ). Rezultatul: carcinom cu celule epiteliale. Apoi au spus sa fac 2 sedinte de chimio. Pt. ca in sanul meu nu se palpa nimic sperau sa se "adune" cumva o tumora care sa poata fi operata . De atunci m-am supus orbeste tuturor tratamentelor, adica pana in prezent am facut FARA INTRERUPERE chimio si radioterapie timp de un an. Acum am dezvoltat edeme pe torace si laterotoracal ca efect advers al radioterapiei . Nu am primit un tratament pt. asta si starea sanatatii s-a agravat ( respir f. greu, nu pot sa mananc, am dureri mari in piept). Am facut un RMN care a evidentiat o tumora de 2,4 cm la nivelul sanului, dar . . . sanul este inflamat si tot tesutul din jurul tumorii este necrozat . Abia acum am mers la alt consult medical . M-au vazut alti 3 medici . Astfel, acum aflu ca de fapt aceasta era o mastita carcinomatoasa care nu trebuia tratata asa cum a fost si ca probabil nimeni nu v-a opera asa ceva . Dupa un an de chinuri si sperante ca se v-a rezolva ajung sa scriu cu disperare pe forum, sa incerc sa aflu ce pot face . Evident aceasta schimbare m-a speriat foarte tare . De aceea am ridicat atatea semne de intrebare . Voi merge la Cluj. Dumnezeu sa-mi ajute. Multumesc inca o data pentru atentia acordata mesajului meu . Aveam mare nevoie . |
|
00:00:00 de către vera vladut Draga mea, cum de ai ajuns sa ai mastita carcinomatoasa? Nu ai citit pe internet ce inseamna carcinom? Medicii ce ti-au spus? Eu nu pot sa iti spun dar cauta si vei gasi. Iar boala ta eu cred ca se poate opera, am vazut cazuri la Cluj si femeile s-au vindecat. Cauta un medic bun si nu mai sta ! multa sanatate! |
|
a suferit o operatie prin care i s-a scos rinichiul stang (avea o tumoare) si o coasta |
26-07-2012, 18:55:27 de către Adnana Chiriac Buna seara, Va dernajez cu o problema legata de tatal meu. A fost operat in Italia acum o luna de zile de cancer la rinichi, cu extirparea rinichiului drep, pana acum se simte foarte bine, s-a recuperat foarte repede. Ieri am primit si rezultatul, si anume: examen macroscopic;rinichi drept de dimensiuni 10.5*3.4*6 asportat cu apendicele renal, deschis longitudinalcu segmentul de ureter de 5.5 lungime.la nivelultreimi mediane se gaseste o : tumorala nodulara de culoare ocru de 3.8 cm : capsula renale si pelvisul renalfara modificari : nu se poate evalua glanda suprarenala : examenul microscopic:carcinom renal cu celule deschise, gradul2 dupatehnica lui fuhrmanin interiorul rinichiului.Ccapsula renala, tesutul adiposo-fibros perirenal, uretere si vasele de singe hilare nu prezinta neoplazie : pT1 G2 clasificarea stadiului temorii A-si dori sa stiu ce trebuie sa fac de acum incolo cu tatal meu, ca sa nu-l pierd. Astept cu mult interes un raspuns de la dumneavoastra. |
|
a suferit o operatie prin care i s-a scos rinichiul stang (avea o tumoare) si o coasta |
00:00:00 de către ina6_radu Regret mult ca nu am primit nici un raspuns pana acum pe acest forum de atitea luni ---CE SE INTAMPLA cu acest sait /?///// |
|
00:00:00 de către ina6_radu a-si dorii daca ste cineva sa-mi explice mai detaliat _descrie-gravitateabolii si ce sanse avem |
|
00:00:00 de către ina6_radu Buna ziua! As avea o intrebare la d-voastra...in data de 10.05.2007 am avut o interventie chirurgicala-estirparea rinichiului drept din cauza unei tumori. Macroscopie:piesa de nefrectomie totala cu tsut adipos prirenal de 18/10/10cm fascia gerota este libera.Artera si vena renala de 1cm,libere. Ureterul lung d 6cm liber.Este prezenta glanda supra renala de 5/1,5/0,5cm cu aspect obisnuit. La sectionare la nivelul parenchinului jumatatii superioare este prezenta o formatiune tumorala de 7/6/7cm care invadeaza capsula renala si grasimea perirenala. suprarenala nu este invadata tumoral.Tumora are o culoare galbena aurie,aspect polilobat si prezinta numeroase arii de hemoragie.La nivelul corticalei in treimea mijlocie separat de formatiunea tumorala este prezent un modul alb cu diametrul de 1cm situat sub capsular. Microscopie:Carcinom cu celule renale clare (conventional)grad fuhrman 2 care invadeaza capsula renala si tesutul adipos perirenal(pT3A).Se observa invazie vasculara limfatica (L1)nu si venoasa(VO)in materialul examinat. Sunt prezente arii largi cu hemoragie,fibroza cicatricela si depozite de hemosiderina .Toate marginile de rezectie sunt libere(FasciaGerota),(ureterul ,arteara si vena renala) .Nu sunt prezenti limfoganglioni in materalul primit si examinat (pNx).Suprarenala sub aspect histologic obisnuit. Nodulul albicios de 1cm are structura unui infarct renal cicatrizat .Parenchimul peritumoral cu modificari de pielonefrita cronica. Concluzie:aspectul descris corespunde unui carcinom renal conventional (cu celule clare)pT3aNxMxL1VO!!! - nu am facut citostatice si radio terapie ...care este posibilitatea de imbolnavire a celuilalt rinichi sau ce simptome pot sa apara dupa operatia suferita in timp...??? Va multumes si astept un raspuns! |
|
00:00:00 de către ileana_cons Buna ziua, Din pacate din intrebarea dv lipsesc exact elementele care ar putea sa va faca sa obtineti un raspuns serios si corect. Dintre ele cel mai important este: anatomopatologic, ce fel de tumora este? Adica: orice tumora care se opereaza merge obligatoriu la un examen de laborator dupa aceea care ii precizeaza tipul. Acest examen spune cit de serioasa este, care este prognosticul, si uneori si tratamentul. Dv (sau tatalui) vi se dau la iesirea din spital niste bilete de externare- de obicei rezultatele de la anatomopatologie vin mai tirziu. Ati primit asa ceva? Daca vreti sa aflati ceva, este foarte important sa stiti despre ce tumora e vorba. Din acest motiv nu reusiti sa gasiti informatii- este mult prea general ce cautati. Intrebati medicul exact ce cancer este. Multa sanatate, Dr Ileana Constatin Medic rezident psihiatru |
|
cancer la stomac.. a fost operata, i-a scos stomacul, splina, ganglionii |
21-03-2009, 18:58:59 de către Loritta Buna seara! S-a dovedit in urma cercetarilor medicale ca glutationul (engl.: glutathione) este principalul remediu impotriva celulelor canceroase ------- -------* Pe aceasta pagina am postat un subiect despre Immunocal, care ajuta organismul sa dezvolte suficient glutation pentru a putea lupta cu cancerul. Immunocal este noua generatie in materie de tratare a cancerului. Va recomand cu caldura sa va informati asupra importantei glutationului in lupta cu cancerul. O simpla cautare pe google dupa glutathione and cancer va poate edifica. -----------* (*modificat de administrator) |
|
21-03-2009, 17:56:52 de către kmelia buna seara ! as dori si eu sa stiu daca un pacient diagnosticat cu cancer la stomac-limfom B cu celula mare difuza,are sanse de supravietuire?mentionez ca a fost operat,dar a recidivat. ast rasp ---.va multumesc |
|
00:00:00 de către anca.mendrea Buna seara, e prima oara cand scriu pe un site de genul si nu stiu cu ce sa incep. In seara aceasta am primit o veste care a devastat intreaga familie. Fratele mamei mele a fost diagnosticat cu cancer la stomac, in stare foarte avansata. Maine dimineata ii vor face o endoscopie pentru a afla exact care e situatia. In ultimele luni unchiul meu a devenit o fantoma, credeam ca este vorba de altceva, insa starea lui este foarte grava. Nu mai poate asimila mancarea, varsa tot timpul, a slabit de parca e o fantoma, abia mai poate sta in picioare. Am facut putin research pe internet, da, a inceput sa bea mult din cauza divortului, a faptului ca baiatul lui creste fara de el iar fosta sotie este complet indiferenta. Mama mea este devastata, anul acesta a fost un an foarte greu pentru familia mea si mi e frica ca va trebui sa iau eu toata responsabilitatea. Am doar 26 de ani. Nu stiu ce sa fac, cum sa fac. Va rog frumos sa ma sfatuiti. Daca stiti un spital bun in Europa, medici buni, orice, nu conteaza banii. Va multumesc anticipat si da, ma rog, mi am rugat toti prietenii sa se roage. |
|
00:00:00 de către carmen-camelia Daca s-a extirpat tot ce era bolnav va urma procedura standard: chimioterapie si radioterapie. Parerile privitor la administrarea concomitenta de orice alt tip de medicamente sunt impartite. Sotul meu nu a urmat concomitent un alt tratament. In plus este foarte importanta biopsia si rezultatul reactiilor imuno-histo-chimice. Se pare ca s-a distrus un echilibru: mental-fizic-psihic. Fizic lasati anestezistul sa-si faca datoria intr-o prima faza si in plus chirurgul este tinut la curent legat de starea pacientului. Va sfatuiesc din adancul sufletului sa mergeti la un preot bun sa se roage pentru dansa, sa faceti acelasi lucru si sa faca asta si cei care va sunt aproape, pentru ca Dumnezeu este unicul care poate sa o vindece si va rog sa ma credeti, poate. Mai este ceva la fel de important. Trebuie sa stie ca viata dansei are valoare pentru cei pe care ii iubeste, trebuie sa vrea sa traiasca pentru a nu fii nefericiti cei dragi si mai cu seama trebuie sa se inchida o rana veche care i-a macinat de fapt viata si a declansat boala. Cereti viata si rugati-va pentru asta. Cereti vindecarea sufletului pentru a putea obtine vindecarea trupului. Numai cine a trait o asfel de experienta stie cu adevarat ce inseamna sa te doara. Ii doresc sanatate si dvs. putere pentru ca va asteapta zile grele. Stiu ca ma repet dar rugati-va. Rugati-va toti cei ce cititi acest indemn si sa speram ca bunul Dumnezeu va avea mila si va face minunea pe care a facut-o si cu sotul meu. |
|
00:00:00 de către dannay Buna seara. Chiar in acest moment va scriu de pe patul de spital. Am 23 de ani, 1.90/78kg si am fost diagnosticat recent cu DZ tip1. Aveam simptome tipice - sete, urinare deasa, slabire 3-4kg - asa ca am facut niste analize. Glicemia = 252. A doua zi m-am internat si aveam 272. Initial mi s-a administrat "doza soc" de 13um de insulina. Glicemia a scazut imediat la 117. - urmatoarele 3 zile am fost tinut pe insulina rapida ( INSUMAN) astfel: 1: 8-8-6-4; 2 si 3: 10-10-8-4. Glicemia a scazut pana pe la 133-145. - am fost trecut apoi pe 2x insulina rapida (dar NOVORAPID) si 1x insulina mai lenta (novomixt) seara si dozele mi-au fost crescute la 12-10-16. De cand am schimbat tipul de insulina glicemia a luat-o razna (azi am avut 207 dimineata, 344 !! pe la 16 si 171 seara). Nu stiu ce sa mai zic. Sunt disperat efectiv. Sunt foarte socat. Am auzit toate discursurile de incurajare insa nu ma pot impaca cu ideea. Azi m-au mai speriat niste asistente ca sa ma insor repede sa fac copil ca o sa devin impotent sau o sa iasa copilul cu malformatii. Momentan incerc sa-mi schimb medicul fiindca am facut o alegerea f. proasta in aceasta privinta, avand un medic deloc cooperativ (dupa parerea mea total lipsit de profesionalism). Va rog sa-mi spuneti cam la ce m-as putea astepta pe viitor? Voi putea trece vreodata pe pastile? Stiu pe cineva care a fost descoperit la 17 ani si dupa 2-3 luni a trecut pe pastile si dupa 2 ani i-a fost schimbat diagnosticul in DZ 2. Mi-ar fi extrem de folositor daca exista aici un doctor mai intelegator la care m-as putea muta pentru consulturile viitoare. Adresa mea de email ---- - daca doreste un doctor de aici sa ma ajute il rog sa-mi trimita datele de contact pe email. MULTUMESC ANTICIPAT ! |
|
Cancer de san |
00:00:00 de către vioceusan
Subiect: Cancer de san
am citit problema dv.şi ma inpresionat foarte tare,asi dori să imi scrieti cum a mai evoluat boala.vă doresc insănătosire grabnică |
|
Cancer de san |
00:00:00 de către vioceusan
am citit problema dv.şi ma inpresionat foarte tare,asi dori să imi scrieti cum a mai evoluat boala.vă doresc insănătosire grabnică |
|
Cancer de san |
00:00:00 de către vera vladut
draga doamna, pentru depresie am facut si eu tratament si fac in continuare din cauza unei cauze ca a dvs, >Din fericire nu am avut cancer dar boala o am in ambii sani. Inteleg prin ce treceti si v-as ruga sa luati Xanax pt linistire si Seroxat pt.a impiedica frica sa va mai cuprinda. Am 39 de ani si ma simt f bine dupa acest tratament. Din cauza bolii de san ajunsesem si eu sa pling pe strada.Va rog sa fiti tare si ganditi pozitiv.Est f greu dar merita .Alte cazuri ca al dvs cunosc dar cu extensie la ficat.Acum face citostatice la Bucuresti-Fundeni.Naturist v-as recomanda produsele de la aloe vera.Va doresc multa sanatate! |
|
Cancer san stadiul II |
27-08-2013, 23:32:28 de către Maria Felea
Subiect: Cancer san stadiul II
Multumesc din suflet pentru raspuns, De o recidiva ma tem si eu. |
|
Cancer san stadiul II |
27-08-2013, 22:41:59 de către RaulDuke
pe baza diagnosticului T2 N3, este vorba de stadiul III, cu un oarecare risc de recidiva, motiv pentru care se indica sa faci tratamentul acesta "adjuvant", cu chimioterapie, trastuzumab si radioterapie. e important caci acesta scade sansele de recidiva. mult succes ! speram sa ne mai scrii ! |
|
Cancer san stadiul II |
27-08-2013, 22:39:13 de către Maria Felea
Rezultatul de la tomografie a iesit negativ la fel si de la scintigrafia osoasa.Mi s-a recomandat ca tratament adjuvant schema ACx4+Taxanox4 cicli e Trastumuzab pentru un an urmat de radioterapie.Pe 16 sept termin chemioterapia.Eu in afara de faptul ca obosesc mai repede nu am alte probleme in momentul actual.Medicii sunt multumiti, dar problema este ca sunt intr-o tara straina, singura si sincer nu prea inteleg tot ce i-mi explica.Va multumesc din suflet anticipat.pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Voiam sincer sa stiu stadiul. |
|
Cancer san stadiul II |
27-08-2013, 11:02:20 de către RaulDuke
Cancer de san care se pare ca a fost operat avansat. Ce ti-au spus medicii? |
|
Cancer san stadiul II |
26-08-2013, 21:02:12 de către Maria Felea
va rog din tot sufletul, daca i-mi puteti spune si mie ce inseamna acest diagnostic ca eu nu prea inteleg.quadSEsx+BLS[esame estemporaneo]+limfoadenoctomia ascelareEI210:GDI G3a margini stellati, di 2, 4 cm, con masiva emolazzione npl dei vasi ematici limfatici peritumorali e piccola area di necrosi centrale..Focolai ca intraduttale tp solidoG2 Met in 21/21N[13tp masivo+2tp subtot+2 tp embolico di l e ll livello, 3 tp massivo con estensione perilimfonodale di lll livello: 1 tp massivo con estensione perilimfonodale arteria ascellare]RO negativi, Ki67:35% HER-2:3+[90%]pT2pN3M0 |
|
Cancer san stadiul II |
26-06-2012, 23:38:25 de către RaulDuke
cand a fost ultima vizita la oncolog si ce stadiu initial a fost ? ai un tratament in momentul de fata ? inainte de orice gest din acesta, pentru controlarea simptomelor (limfedemul este foarte greu de tratat, din pacate...), trebuie exclusa o eventuala recidiva a bolii. exista riscul pentru asta ? |
|
Cancer san stadiul II |
26-06-2012, 10:19:20 de către viorica corda
am fost operata de cancer la san acum 3 ani, iar anul trecut am facut un erizipel pe sanul operat.In urma tratamentului pt erizipel mi se umfla bratul pe partea sanului operat cum pot scapa de limfedem as vrea un tratament am facut masaj limfatic dar n-a mers va rog un raspuns.Va multumesc |
|
Cancer san stadiul II |
23-09-2011, 17:21:28 de către RaulDuke
mergi la medicul care ti-a recomandat-o. trebuie completata cu un examen clinic cu palpare a sanilor si axilei, eventual o mamografie, care e esentiala si eventual un consult chirugical spre a se vedea daca e nevoie de o punctie sau biopsie sau urmarire sau altceva. misca-te repejor! nu urgent, dar repejor, de ordinul zilelor/saptamanilor! |
|
Cancer san stadiul II |
23-09-2011, 09:38:08 de către tudor_steliana
Poate ma ajuta cineva cu un rezultat la o ecografie, va rog mult!!!!!!!!!!!!!!!"la nivelul cadranului central formatiune imprecise delimitate, continand arii transonice si hiperecogene in alternanta vascularitate prezenta la acest nivel. adenopatie axilara " Astept un raspuns, recunosc sunt foarte speriata!!!! |
|
Cancer san stadiul II |
10-06-2010, 10:28:14 de către Marius Dragos
Buna ziua , va rog frumos sa-mi spuneti si mie cat de grav este diagnosticul de neoplasm mamar satiul 2 PT1b PN1a G2, tumora a fost destul de mica dar cam agresiva am inteles ca a fost invadat si 1 ganglion din cei 16 examinati.A facut mastectomie dupa care 3 sedinte chimio , 25 zile de radioterapie , iar 3 sedinte de chimio si acum face tratament de 2 ani cu tamoxifen. Este vorba de mama mea in varsta de 63 de ani care a fost operata in luna martie 2009. Multumesc foarte mult. |
|
Cancer san stadiul II |
27-04-2010, 11:16:21 de către riciu
multumesc de raspuns ! dvs cum va simtiti acum ? ce simptome ati avut inainte sa descoperiti acest cancer ? |
|
Cancer san stadiul II |
26-04-2010, 16:58:44 de către blunast
de obicei cancerul nu doare...sau cel putin asa se zice! nu orice durere e semn de boala grava, dar sigur nu e nici semn de sanatate. du-te si fa ecografia aia indiferent de ce si cum. e o mare inconstienta sa stai si sa astepti sperand ca totul va fi bine... de frica! sa-ti fie frica doar de un singur lucru: de un cancer nedepistat la timp, care a ajuns intr-o faza prea avansata pentru a mai putea fi tratat! asta e adevarata nenorocire! poate ca n-ai nimic- sa dea Dumnezeu sa fie asa - dar daca ai, e foarte important sa stii si sa te tratezi ca sa te vindeci, mai ales ca esti asa de tanara si ai doi copii de crescut, care au nevoie sa fii langa ei si mai tarziu. nu mai pierde vremea, nu e mai bine sa fii sigura ca n-ai nimic? noroc mult! |
|
Cancer san stadiul II |
25-04-2010, 11:46:44 de către riciu
buna , eu am 31 de ani si am 2 copii pe care i-am alaptat cate 1 an si 4 luni pe fiecare . am o pb hormonala in sensul ca nu am ciclu decat prin tratament , am progesteronul scazut . din decembrie a inceput sa ma doara sanul stang f tare , de fapt m-a durut ca doua luni f tare dupa aia a inceput sa scada durerea . am mers la ginecologul meu , m-a palpat si nu s-a simtit nimic dar mi-a spus sa merg sa fac o ecografie , pe care nu am facut-o nici in ziua de azi pt ca mi-e f frica sa nu fie ceva rau .in general durerea este undeva deasupra sanului inspre axila este o jena care ma indispune zilnic , chiar si atunci cand tin mana in jos sau cand ridic ceva greu , si in acelasi timp imi pulseaza durerea si in san merge catre mamelon . ma mai dau cu progestogel , iar cand ma palpez nu simt nimic. in afara de durerea asta enervanta nu mai am nici un simptom . mi-e f frica sa merg la ecograf , mi-e groaza de cancer . ce credeti ca poate fi .?? multumesc! |
|
Cancer san stadiul II |
22-04-2010, 14:22:53 de către blunast
din experienta mea de bolnav de cancer la san se pare ca este o tumoare maligna (cancer) triplu negativ,a care se trateaza cu chimioterapie si cam atat (datele sunt foarte sumare, tumorile se clasifica si in functie de stadiul sau marimea tumorii, daca sunt sau nu ganglioni limfatici afectati, daca au aparut sau nu metastaze -incidente asupra altor organe).nici un cancer nu seamana cu altul, asa ca singurul in masura sa stabileasca un tratament adecvat si sa analizeze toate datele de pe buletinul de la Babes si evolutia bolii este medicul oncolog al bunicii tale.curaj si nu te consuma cerand pareri pe internet, pentru ca fiecare caz e unic si fiecare bolnav la fel, deci nimic din ce vei afla nu e sigur .ofera-i bunicii toata afectiunea ta si increderea ca se va face bine.o nepotica alaturi de ea, cu incurajarile si optimismul tineretii va face minuni.o sa fie bine, trebuie sa crezi asta si sa transmiti acest lucru bunicii, dar si mamei tale, care probabil e foarte afectata.mult noroc. |
|
Cancer san stadiul II |
20-04-2010, 11:18:58 de către katyiordache
buna ziua,am primit niste analize ale bunicii mele care este operata de carcinom mamar stang si as vrea sa stiu ce inseamna.Analizele sunt:IHC HER2(dako):0negativ ER(esogen receptor,dako):negativ in celule tumorale,pozitiv in controlul intern PGR(progestoroane receptor,dako)negativ in celule tumorale,pozitiv in control intern COD:27011,27014,27020 Bunica mea face si chimioterapie si are 57 de ani. Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc! |
|
Cancer san stadiul II |
00:00:00 de către irene-jose
Din cate am auzit, de la persoane care au facut citostatice, acestea ataca ficatul si tb. facut tratament hepatoprotector in perioada in care se fac citostaticele. Probabil ca de aici ai transaminazele modificate. Multa sanatate. |
|
Cancer san stadiul II |
00:00:00 de către blunast
ptr.Miki: poate ar fi bine sa intrebi doctorul daca nu e bine sa faci si o analiza pentru hepatita de tip B si C. |
|
Cancer san stadiul II |
00:00:00 de către maria77
Buna!Are cineva neoplasm mamar her 2 pozitiv?Sau a urmat cineva tratament cu herceptin? astept raspuns. |
|
Cancer san stadiul II |
00:00:00 de către Miki_2oo8
Pai ecografie am facut dar inainte de operatie si a iesit buna.Mentionez ca singura ecografie proasta a fost cea la fiere....niste calculi biliari destul de marisori....dar in rest....ficat, plamani, genital...totul bine.Acum ma intreb care poate fi cauza cresterii transaminazelor?TGP, TGO=200(o crestere de 5 ori mai exact).Acum tb sa refac analizele peste o sapt si daca se mentin crescute tb sa stopez tratamentul cu citostatice(sunt programata la IOB pe 1 oct pt a doua cura).Si asa prima cura mi-a facut-o doar jumate pt k i-a fost teama medicului sa nu distruga ficatul si asa bolnav.CE POATE FI?HELLLPPP |
|
Cancer san stadiul II |
00:00:00 de către M.D.
Extinderea la ficat (care este foarte improbabila in cazul dv) se verifica prin ecografie, nu prin dozarea transaminazelor. |
|
Daca un marker tumoral creste inseamna ca boala incepe sa recidiveze? |
18-11-2012, 00:14:33 de către RaulDuke cu placere ! |
|
16-11-2012, 20:04:22 de către ela28 m`am speriat pt ca este totusi o valoare mare...aproape de maxima si nah...multumesc pt raspuns! |
|
16-11-2012, 19:51:09 de către RaulDuke pai de ce te-a speriat ? nu este o valoare "sub maxima", este o valoare NORMALA si deci fara semnificatie clinica/medicala. |
|
16-11-2012, 17:10:48 de către ela28 CA-125 cu valoare de 20, 4...este de speriat? |
|
16-11-2012, 17:07:44 de către ela28 pt Dna.dr.la un chist dermoid de 10 cm.CA 125 =20, 4 este de rau?...chiar daca este o valoare sub maxima, m`a cam speriat |
|
20-07-2012, 19:28:44 de către RaulDuke blueais: urmarirea acestui marker, e important de stiut, are valoare daca, cumva, valoarea lui a fost MARE inainte de operatie, altfel... in foarte mica masura. stela-stela: mi se pare ca am mai discutat undeva aceasta problema... pe alt subiect al sectiunii acestui forum. |
|
20-07-2012, 13:10:44 de către stela-stela pacienta cu chistadenocarcinom border-line, , , acum 5 ani, sa efectuat histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si 6 serii de chimioterapie.acu in urma unui rmn sa gasit."""`FICATUL ARE ASPECT NORMAL, CU EXCEPTIA UNUI NODUL DE 7mm DIAMETRUL, SITUAT IN SEGMENTUL VIII, VENTRAL SI TANGENT LA RAMUL ANTERIOR AL VENEI PORTE DREPTE;ISI REDUCE SEMNIFICATIV SEMNALUL IN FRECVENTA DE DIFUZIE DE LA B50 LA B1000 SI SE INCARCA PROGRASIV CU CONTRAST PARAMAGNETIC"""" concuzie...""""mic nodul hepatic in segmentul VIII, posibil hemangiom;dimensiunile mici reclama monitorizare irmn la maxim 6 luni, avand in vedere contextul oncologic.recomandam ca monitorizarea sa fie efectuata cu aceeas tehnica si pe acelasi aparat:::in rest irmn abdomino-pelvin post tratament in limite normale., , , despre ce e vorba?despre o metastaza?marcarul de inainte la rmn.ca 125 a fost 11... |
|
20-07-2012, 09:57:03 de către dr i.f. Nu stiu ce kit s-a folosit, cel cu interval de referinta pana in 3-4 ng/ml sau cel pana in 10 ng/ml? Eu il prefer pe primul pentru ca din experienta mea cu o persoana draga, din serul lucrat prin ambele metode au rezultat valori apropiate, in jur de 8, ceea ce prin prima metoda insemna evolutia bolii, iar prin a doua se incadra in intervalul de referinta si pe atunci, intr-adevar, boala evoluase... In cazul dvs este foarte posibil sa nu fie vorba de asa ceva, in general CA 15-3 ar trebui sa fie cel care creste primul in evolutia cancerului mamar, insa am preferat sa va atentionez in primul mesaj ca sa fiti atenta la toate aceste detalii pentru ca e mai bine asa... Numai bine va doresc! |
|
20-07-2012, 09:20:29 de către dr i.f. Momentan valorile nu par a fi ingrijoratoare insa, puteti incerca sa-l repetati mai des, la acelasi laborator, pe aceeasi metoda. Puteti sa-l faceti lunar, sa spunem macar 3 luni consecutiv sau macar la 2 luni interval si sa observati tipul de variatie. Daca valorile sunt variabile (si mai mici decat cele precizate de dvs) e bine, daca sunt crescatoare e bine sa fiti vigilenta si sa faceti si alte investigatii (desi e posibil sa nu fie nimic decelabil decat in momentul in care, Doamne fereste, CEA ar depasi valorile normale. Nu trebuie sa intrati in panica, ci pur si simplu sa fiti un observator "cu sange rece". Multa sanatate si sa auzim de bine! |
|
19-07-2012, 22:22:36 de către RaulDuke este totusi sub limita superioara considerata normala, nu reprezinta deci motiv de ingrijorare! nu exista mai muite variante de normalitate. |
|
19-07-2012, 22:12:15 de către blueais Buna seara!Markerii CEA pot sa oscileze?Sunt operata in 2005 de neoplasm mamar si markerii CEA au fost pana acum 1, 80 si au inceput sa creasca.Deci in mai 2011 au fost ca deobicei 1, 80 apoi in octombrie 2011 au fost 2, 00 si acum in mai 2012 sunt 2, 30.De ce au inceput sa creasca?Analizele de sange sunt ok, markerul CA-15 intodeauna in limite normale..deja incep sa ma ingrijorez. |
|
28-06-2012, 00:24:22 de către RaulDuke pentru prima intrebare: ma tem ca posibilitatea unei interventii chirurgicale tine de EXTENSIA BOLII. exista metastaze in alte organe? daca nu exista decat in abdomen, atunci se indica probabil interventia chirurgicala cu scopul reducerii maselor tumorale, cu scopul de a prelungi supravietuirea si de a controla boala cat mai mult timp. am totusi prea putine date pentru a raspunde la aceasta intrebare. la a doua intrebare: ma tem ca markerii tumorali nu sunt utili in DIAGNOSTICUL cancerului. ca atare markerii nu au valoare decat intr-un context clinic si cu alte analize plus o suspiciune inalta. e drept ca markerii pe care ii prezinti pot fi compatibili cu o boala canceroasa, la ce se vede acolo si cum sunt modificati, probabil ca medicul care a cerut aceste teste s-a gandit la un cancer bronhopulmonar. trebuie sa mai efectueze si alte investigatii, dupa indicatia medicului respectiv. |
|
27-06-2012, 17:04:22 de către auraserban Acum, dupa ceea ce am relatat referitor la mama mea, mai am o intrebare ce o priveste pe colaga mea de birou. Tatal ei se simte rau, si medicul in urma consultului, i/a spus sa faca urmatorii markeri; NSE, CYFRA 21-1 SI CEA. Rezultatele acestora sunt..NSE=8, CYFRA21-1=9, 75 si CEA = 550. Va rog din suflet daca puteti a ne interpreta aceste rezultate si a spune diagnosticul in urma acestor markeri tumorali. Cu respect, |
|
27-06-2012, 16:51:01 de către auraserban Buna ziua! Incerc a va multumi ca ne raspundeti cu promptitudine intrebarilor noastre, uneori poate prea agasante, dar motivatia acestui gest este disperarea ivita la aparitia acestor boli grave si fara sperante de vindecare totala. Pe acest sitte m-am logat atunci cand am aflat ca mama mea are cancer, are aceasta boala pe care am dorit a o uita odata cu moartea tatalui meu. Dar cum viata isi rezerva dreptul de a ne incerca mereu, acum si mama mea are aceeasi boala necrutatoare. Rezultatul mamei, la inceputul chimioterapiei, la markerii tumorali ptr cancerul ovarian a fost de 500, o valoare extrem de mare.Dupa 4 cure de citostatic, valoarea la merkerul CA 125 a fost de 78. Ne/am bucurat enorm ca citostaticul si-a facut datoria, As dori sa va intreb, daca, in aceasta situatie, se poate pune problema unei interventii chirurgicale? Este bine sa o operam pe mama, tinand cont de ascita pe care o are? Va multumesc, |
|
25-06-2012, 21:24:44 de către RaulDuke nu inteleg intrebarea totusi... |
|
25-06-2012, 16:22:46 de către Mariana3181 care este indicele markerului tumoral la cancerul ovarian mie miau spus ca au pierdut analizele au depistat la ecograf un chist lichid si mia spus ca solutia este o sarcina daca stiti ceva raspundetimiva rog |
|
29-03-2012, 08:42:50 de către auraserban Buna ziua! Carmuti, va multumesc pentru compasiunea aratata! Chiar nu stiu ce sa fac, ce pot spune, cat este de similara suferintei mamei tale. In acest moment, mama se simte bine, si sper ca aceasta stare sa se prelungeasca cativa ani. In urma dialogului purtat cu medicul oncolog, unde mama este luata in evidenta, acesta a fost singura persoana care ne/a incurajat putin, ne/a dat cateva sperante. Ma gandesc ca, dupa cateva cure de citostatice, mama sa poata fi operata, in speranta ca ii vom prelungi cativa ani de viata. Mi/as dori, asta daca veti putea, sa/mi spuneti mai multe despre etimologia bolii mamei dumneavoastra. Va multumesc din suflet si va doresc tot ce este mai frumos pe lumea asta! |
|
28-03-2012, 15:39:41 de către carmuti AURA cu lacrimi in ochi citesc mesajele tale de disperare, si eu am trecut printr -o situatie identica vezi mai sus comentariile mele, mama mea a avut ce are mama ta, vreau sa-ti spun ca si eu am facut tot ce tine pt aceasta boala cumplita, mama a fost operata cu 13 ani in urma de vibrom uterin, iar dupa 13 ani ne am trezit cu ascita si cu un diagnostic cumplit ascita cauza nederminata CARCINOMATOZA PERITONEALA, am facut tot ce se impune CT citostatice, markeri tumorali(care aveau val mai mult decit normala)...etc dar operatia chirugicala nu am acceptat, pt ce????pt a explora abdomenul si a deceda pe masa de operatie ??Aceasta decizie am luat o dupa o vizita in italia-roma la un foarte mare profesor ce se ocupa de acest cumplit diagnostic, el mi-a spus ca nu este nimic de facut in momentul cind apare ascita Imi permit sa ti scriu aceste randuri pt ca eu am un singur regret, ca ocupandu ma prea mult de boala mamei mele eram tot timpul stresata tot timpu pe drumuri intre roma -bucuresti si nu m-am bucurat de ultimile 3 luni de viata linga mama mea, Acum regret cind poate eram rea si raspundeam pe un ton putin nervos pt ca profesorul de la roma ma privit in ochi si mi a spus mama ta mai are de trait 6 luni, aceasta boala cumplita nu are vindecare este o forma rara de cancer si din pacate este descoperita atunci cind apare ascita, ea lucreaza in tacere nu doare, eu cu mama am comunicat pina in 1 min de viata nu a avut durere Draga mea stai alaturi mamei tale eu acum regret ca am investit peste 5000 euro in romania prin spitale, uneori camere VIP pt un tratament decent si nu am obtinut nimic, numai minciuna pt un ban in plus, umilinta si bataie de joc promisiuni murdare, Eu va doresc multa sanatate |
|
28-03-2012, 14:29:58 de către auraserban Buna ziua! Va multumesc din suflet pentru promptitudinea dumneavoastra cu care mi/ati raspuns! Mama, in urma efectuarii citostaticului, a avut 4 zile o stare destul de ``alterata``( lipsa poftei de mancare, stari de somnolenta, se simtea fara putere). Acum se simte mai bine, lucru care ne bucura si care sper sa fie de bun augur privind boala de care sufera. I mi doresc din tot sufletul sa poata fata face acestor citostatice, sa isi faca efectul si sa putem vorbi, dupa 4 cure de citostatice, de operatie chirurgicala. Daca imi puteti da orice relatie referitoare la boala aceasta ingrozitoare si perfida, despre aceste citostatice pe care le face mama, va ascult cu cea mai mare atentie. Va multumesc si va doresc multa sanatate ! |
|
25-03-2012, 22:42:09 de către RaulDuke da, din pacate reinterventia ta atesta si suspiciunea mea mentionata mai sus: cancerul este intr-o forma foarte avansata, respectiv ultimul stadiu; notiunea CARCINOMATOZA PERITONEALA reprezinta raspandirea cancerului de la ovar catre toata cavitatea abdominala, cu diseminari pe peritoneu si cu producerea de lichid de ascita neoplazica. Tratamentul propus este unul foarte bun, dupa parerea mea, chiar standard, vizand sa reduca destul de mult masele tumorale, de oriunde ar fi ele prin abdomen, astfel incat dupa cateva cicluri sa se poata interveni chirurgical si a se scoate cat mai mult din ele. apoi va fi reluata chimioterapia, pentru ca boala nu va putea sa fie vindecata, din pacate, ci doar a i se amana progresia. abordarea aceasta este destul de STANDARD in cancerul de ovar avansat. este unul din putinele cancere in care, in faza foarte avansata, se procedeaza totusi la chirurgie, dar numai in combinatie cu chimioterapia. se poate spera la ceea ce se cheama "remisie" a bolii, dar trebuie urmarita indelung, intensiv si trebuie facut tratament pe o perioada nedeterminata practic. va urez o remisie completa si cat mai durabila ! |
|
25-03-2012, 22:10:03 de către auraserban Buna seara! Va multumesc din suflet ca mi/ati raspuns la mesajul lasat, si doresc sa va scriu rezultatele la tomograf si la externarea din spital. Mama a facut prima cura de citostatice, miercuri - sapt trecuta, iar acum starea ei in urma acesteia este destul de rea( lipsa poftei de mancare, dureri osoase, dureri de cap, si o stare generala destul de rea). Sper ca aceste stari sa se amelioreze pana la urmatoarea cura de citostatice, adica peste 21 de zile. Concluziile tomografului sunt: Mase anexiale bilaterale cu componenta mixta( solida si chistica). Ascita cantitate mare. Carcinomatoza peritoneala. La examenul citologic lichid ascita a iesit: Intens hemoragic, prezente atipii celulare izolate si grupate. I s/a administrat prima serie PCT cu : Caroplatin 450 MG, Paclitaxel 300mg, asociat cu sol perfizabile, antialgice, antiemetice, anabolizante. Va rog, daca puteti, sa/mi spuneti parerea dumneavoastra in urma citirii acestor date medicale si a rezultatelor la analizele facute mamei. Va multumesc si va doresc multa sanatate! |
|
24-03-2012, 11:35:40 de către RaulDuke pentru prima intrebare a ta "de ce acest diagnostic de cancer nu il putem depista decat atunci cand e prea tarziu"... raspunsul l-ai dat singura: pentru ca a acceptat sa mearga la medic "mai mult fortata", dumnezeu stie dupa cati ani la rand in care nici nu s-a pomenit prin capul ei vreo notiune ca "medic, consult, analize de rutina, etc". despre cealalta, cu decizia de tratament: este imposibil de spus in absenta unor informatii medicale mai amanuntite. totusi exista foarte des o varianta, in cancerul de ovar, in care initial se tenteaza o chimioterapie, pentru a controla o boala in faza avansata (cum cel mai probabil este si la mama ta), ca apoi sa se intervina chirurgical. din pacate toate acestea se fac, in cazul de fata, in scopul de a prelungi viata, vindecarea nefiind posibila nici macar teoretic. iti uram succes si sa ne mai tii la curent, mai ales cand ai date medicale oficiale! |
|
23-03-2012, 09:19:27 de către auraserban Buna ziua! Am citit toate aceste mesaje, cu lacrimi in ochi..Nu inteleg de ce acest diagnostic de cancer nu il putem depista decat atunci cand este prea tarziu. Mama mea nu a suferit de nimic, are 64 ani. Acum 10 zile, a acuzat arsuri in capul pieptului. Mai mult fortata a acceptat sa mearga la medic, ptr o ecografie, ptr cateva analize. In urma unui control facut de medicul meu de familie, i/am depistat ca avea o problema destul de severa. I/am facut un control ginecologic, un ecograf, CT..iar rezultatul acestora a fost acest diagnostic ingrozitor de Cancer ovarian. I s/au recoltat markerii tumorali CA 125 are valoarea de 500, iar CEA este de 1.33. Nu i/am ascuns nimic mamei, tocmai din motivul de a incerca sa luptam cu aceasta boala nemiloasa. Are foarte multa ascita. Dr oncolog a inceput deja sa/i faca sedintele de citostatice, sedinte pe care mama le suporta bine. Nu are nicio durere. Va rog sa/mi spuneti daca este bine ca a inceput sedintele de citostatice acum, sau trebuia sa faca interventie chirurgicala inainte? Medicul ne/a spus ca este mai bine sa faca inainte aceste sedinte, ca apoi in functie de cum raspunde boala la aceste citostatice, sa se poata opera? Va doresc multa sanatate tuturor! |
|
24-02-2012, 22:00:58 de către RaulDuke strict legat de analiza pe care o prezinti, nu ai absolut nici un motiv de ingrijorare. totusi orice analiza trebuie revazuta de catre medicul care ti-a recomandat-o. |
|
24-02-2012, 14:56:16 de către adiusca buna ziua. am 48 de ani si am facut testul si mia iesit la CA125 - 4.02 iar la valorile biologice de referinta este de 5-39 U/ml... Am cautat informatii pe internet despre aceasta situatie insa nu am gasit nimic probleme fiind doar la valorile ridicate ale U/ml... Datimi un sfat va rog frumos... Am motive de ingrijorara? Astept raspuns. Multumesc |
|
12-02-2010, 12:15:43 de către adina_raluk Buna ziua, Am niste lamuriri in ce priveste markerii tumorali si as dori sa ma informeze cineva, in masura in care se poate. Mama mea ( 54 ani) a fost depistata cu cancer endometrial anul trecut, in luna aprilie, stadiul 2 B. A facut radioterapie, dupa care operatie ( histerectomie totala) in iulie. Totul a decurs bine, doctorul care a operat-o a spus ca a gasit o leziune foarte mica, care scazuse in timpul radioterapiei si nu i-a mai recomandat chimioterapia. In noiembrie insa, la analizele de rigoare, i-au iesit markerii tumorali 140 si, dupa tomografie, au constatat ca are noduli pe toata splina si un nodul mic pe ficat. A inceput chimioterapia imediat, iar in luna ianuarie, la analize, au iesit markerii 16, iar acum, in februarie, 11. Ce-nseamna aceasta diferenta mare produse in decurs de 3 luni? Precizez ca nu s-a simtit rau niciodata, n-o doare nimic, nu a slabit, mananca normal, nu i-a cazut decat foarte putin par. La analizele de acum i-au mai gasit niste probleme minore cu coagularea sangelui. In speranta ca ma poate lamuri cineva, Va multumesc! |
|
20-12-2009, 14:21:05 de către ioana_s20 mama mea a fost operata anul trecut in noiembrie ,de adecarcinom ovarian stinga, cu histerectomie totala ,a facut doua sedinte de chimioterapie, acum 4 luni am facut un tomograf compiuterizat si a iesit foarte bine ,acum 3 luni a facut analize iar Ca 125 a iesit 37, iar acum dupa trei luni am repetat analizele si Ca 125 este de 74 ce trebuie sa facem acum , putem sa repetam analiza , sau sa facem alte analize asemanatoare, pentru ca valoarea mi se pare foarte mare , si sunt foarte ingrijorata. |
|
03-11-2009, 13:05:30 de către randunica buna, Intru pentru prima data pe acest forum si-mi dau seama ca aproape toti care ne logam avem probleme. Si eu am probleme cu sotul meu. care are varsta de 58 de ani .A fost diagnosticat cu adenocarcinom cap de pancreas , neoperabil ,si metastaza la ficat la inceputul lunii septembrie. I s-au facut doar niste deviatii pentru evacuarea bilei si.... Acum face tratament cu citostatice si in paralel pe langa multe alte medicamente ia si tarsiva ,care cred ca-i provoaca o stare se slabiciune si diaree. Inainte de operatie avea 110 kg, iar acum nu cred ca mai are 70 kg Ce parere aveti de acest medicament tarsiva , daca stiti pe cineva careia i-a fost administrat ? De asemenea as dori sa stiu daca pentru tumoara de pancreas exista markeri tumorali. Poate cineva sa-mi sa ma ajute cu aceste informatii ? multumesc frumos. |
|
29-10-2009, 09:00:18 de către danasandu Buna ziua Am intrat pt prima data pe acest forum si aflu o multime de lucruri Daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii: ce markeri tumorali ar trebui facuti in cazul cancerului de san? Eu am sesizat niste noduli la sanul stang in mai 2009, am facut ecografii , mamografie, dar medicii la care am fost mi-au pus diagnosticul: mastoza. Am inceput sa am dureri si ma gandesc ca ar tb sa mai fac si alte investigatii; oare ce markeri ar trebui facuti in cazul meu? Astept sfaturi , daca este cineva intr-o situatie similara Multumesc |
|
07-10-2009, 23:12:11 de către ainalem buna CA 125 e un marker tumoral pt cancerul ovarian val normale 0-35 eu inainte de operatie am avut 868 dupa operatie 24,2 iar chimioterapia se face pt prevenire pt ca daca ramane o singura celula cancerigena ea se inmulteste multa bafta sanatate si sa ai incredere in tine si dumnezeu a am uitat dupa chimioterapie am avut CA 125 1,24 si sa nu fi speriata incearca sa te aduni asa am fost si eu in 2006 dar mi-am dat seama ca trebuie sa merg mai departe si ca am un copil care are nevoie de mine iar acum sant bine . |
|
06-10-2009, 12:50:43 de către munteanu elena daniela i-mi cer scuze ca nu am salutat dar sunt bulversataasa ca BUNA ZIUA |
|
06-10-2009, 12:46:34 de către munteanu elena daniela cine poate sa-mi spuna ce implica analiza ca 125;am citit cate ceva dar nu-mi este clar ;in cazul unei operatii necesita dupa efectuarea ei si chimioterapie?sunt speriata deadreptul |
|
09-06-2009, 09:17:22 de către mariap Buna ziua. intr-adevar parca in ultima vreme sunt din ce in ce mai multe cazuri de oameni bolnavi. Si Mama mea, din pacate a plecat ..... pe 16 Martie anul acesta. Ne simtim neputinciosi in astfel de situatii si am simtit pe propria a piele la un moment dat ca tot ce mai pot face este sa spun Doamne faca-se voia ta!!!! si de acolo mi-a mai ramas doar sa accept. insa este usor de spus si greu de facut. Nici acum dupa cca 3 luni nu m-am eliberat complet si nu am acceptat cu adevarat. Va doresc din suflet multa sanatate!! |
|
09-06-2009, 00:49:04 de către roxanaliliana ce sa zic imi pare rau cand vad si descopar pe zii ce trece cata lume bolnava exista....si mama mea in urma cu 4ani a facut operatie de cancer pe col uterin,iar acum la ultimul tomograf in urma cu o sapt i sa spus ca ar avea un bloc adenopatic intre cava si aorta de 11cm situat in zona stomacului,si chisti pe rinichi?ceva contcret cine stie ce inseamna asta si ce ar trebui sa fac si undde sa ma duc....va multumesc anticipat,si multa sanatate la toata lumea din inima va doresc!doamne ajuta! |
|
24-02-2009, 23:50:32 de către cle Buna seara! As vrea si eu sa stiu care este valoarea maxima ce poate fi atinsa de markerul tumoral CA 72-4 ? Tatal meu, in urma unei recidive, are 190. |
|
21-01-2009, 00:31:48 de către VALIK Buna seara. Am si eu o intrebare. Matusa mea a fost operata de curand la Cluj de carcinom ovarian st. III C. I s-a extirpat totul, plus tumoarea care avea dimensiunile 25X25 cm .Intraoperator s-u depistat metastaze la ficat si pe peritoneu. Markerul tumoral CA 125 i-a iesit cu valoarea de 3865. A inceput tratamentul cu chimioterapie. As dori sa apelez la persoanele cu experienta, credeti ca in urma tratamentului exista vreo sansa? |
|
00:00:00 de către fun.geo buna ziua! desi am numai 17 ani am fost diagnosticata cu carcinom embrionar ovar stang. mam operat si la mine tumoarea a fost destul de mare (app 9kg) si mi sa extirpat ovarul. mometan fac chimeoterapie la inst oncologic fundeni. am facut pana acum 3 cure din 6 si tolerez destul de bn tratamentul. cat despre markeri tumorali am avut asa la pr internare >350ng/ml; 2. 754.52ng/ml; 3. 754.52ng/ml si vreau si eu sa stiu ce inseamna acesti markeri si care sunt valorile normale.ms mult |
|
00:00:00 de către mariap Buna dimineata. Din pacate, boala mamei a recidivat! Dupa 9 sedinte de chimio, a facut tomograf si are o formatiune pe vizica urinara si cateva celule in epiplon. Prof Balanescu ne-a sugerat o noua operatie insa mama nu prea este de acord. De doua saptamani tine un fel de regim ( post ) bea numai sucuri si nu mananca nimic. Acest regim este facut special de Dr Breuss pentru bolnavii de cancer, regim ce are ca scop reabsorbtia formatiunii de catre organism. Ce sa spun..... este greu sa trecem prin astfel de situatii si trebuie sa acceptam voia lui Dumnezeu. Daca va mai pot da si alte informatii, cu cea mai mare placere. Va doresc din suflet multa sanatate Dvs si mamei si fie ca Domnul sa fie cu noi. |
|
00:00:00 de către forsi Pentru mariap- daca citesti acest mesaj da-mi te rog o informtie despre cum se simte mama Ta, mama mea are 69 de ani si a fost diagnosticat la fel cancer la ovar , stadiul 3C cu metastaze la epiplon. A fost operata in 30 iunie la Tg Mures , saptamana trecuta prin punctie i-a fost tras din abdomen 4 litrii de lichid.In data de 01.08. am inceput tratamentul cu citostatice, dat mama se simte foarte rau. Azi am primit rezultatul la testul de markeri tumorali - rezultat 500U/mL , in conditiile in care max admis este de 35. Daca poate cineva sa-mi dea niste sfaturi , sau a mai trecut prin asa ceva , cat este speranta de viata etc. va rog sa ma ajutati Va multumesc |
|
00:00:00 de către laura mariana Ptr d-na dr. Iris F. - doamna frumusetea dvs exterioara se regaseste si in sufletul domniei voastre. Am o mare nelamurire . Sotul meu (44 ani) diagnosticat cu tumora pulmonara dreapta , sindrom de vena cava superioara dreapta, in 12.06.2008 face analiza markerilor NSE si CEA. NSE se incadreaza in intervalul de referinta , dar CEA are valoarea =21. Va intreb si eu intr-un astfel de diagnostic este relevant acest marker???? La bronhoscopie ( nu au iesit nici grad si nici celule) mi s-a spus ca nu este vorba despre cancer si ca a fost diagnosticat gresit, in alte parti mi se spune ca nu a fost recoltata corect bronhoscopia????????? Deci am ajuns si la markeri spunandumi-se ca acestia sunt cei mai relevanti in stabilirea tratamentului cu cito si chimio. Ma invart intre policlinici, diagnostice si medici din 12.06.fara sa stiu ce are exact si ce ar trebui sa mai fac.Ajutati-ma va rog si luminati-ma - este strigatul unei sotii si mame a doi copii. |
|
00:00:00 de către bllu Buna ziua! am si eu nevoie de un sfat ,mama mea are neoplasm de col uterin cu doua metastaze pulmonare de 1,3 cm(gradul 4)deocamdata neoperabil,face chimio la iasi suntem la a 4 sed -prima cu TAxotere -cisplatin la care a facut alergie apoi doua cure cu Gemzar-cisplatin,la ecografie nu se vad leziuni focale ,nu are ascita,markeri tumorali dupa prima cura sunt snc-6 si scc-7,nu avem niste markeri dinainte de chimio,stiu ca sunt in valori normale dar nimeni nu zice nimic ci doar sa avem rabdareca dupa sase sed vom face CTdin nou si vom vedea care e situatia la plamin ,am facut bronhoscopie inainte de chimio si din periajul bronsic au iesit celule tumorale maligne,oare nu trebuia sa facem o biopsie di plamin,prof care a facut bronhoscopia nea zis ca nu vede nici o leziune pe plamin,nu stiu ce sa mai fac,la cit timp se repeta markeri tumorali ?diagnosticul este carcinom scuamos nediferentiat de col uterin ,pt plamin se pot face sed de radio terapie?,mama a facut doua pt col si apoi au facut chimio ,se mai pot repeta? Va multumesc anticipat ca ati avut rabdare sa cititi si poate ma lamuriti si pe mine |
|
00:00:00 de către cristinela Multumesc frumos! |
|
00:00:00 de către dr i.f. Buna ziua! Caracterele ecografice ale unei formatiuni chistice ovariene (lichidiana, solida) pot da unele indicii - nespecifice desigur - cu privire la natura acesteia. Nu e chiar bine ca a crescut CA 125, deja a depasit valorile considerate normale, insa, pe de alta parte, CA 125 nu creste neaparat numai in tumori maligne, ci si in alte afectiuni, cum ar fi endometrioza, fibromul uterin. Bineinteles ca in aceste conditii raspunsul la intrebarea dvs. nu poate fi dat decat dupa efectuarea biopsiei, postoperator (eventual o laparoscopie exploratorie), CA 125 neputand fi folosit ca analiza screening pentru cancerul ovarian. In concluzie, nu as putea sa va dau un sfat ferm, nu stiu nici cum arata formatiunea ecografic, probabil tot medicul curant va poate sfatui mai bine. Poate ca nu e ceva grav, dar nu e bine sa ramaneti asa si sa riscati un diagnostic sever pus prea tarziu... Numai bine! |