Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
metastaze multiple la ficat |
25-01-2011, 13:24:06 de către ylore
Subiect: metastaze multiple la ficat
iti multumesc insa e prea curand.imi este sufletul incarcat sau gol nici eu nu stiu.gandesc ca e plecat in cursa si trebuie sa vina, il astept sa ma sune, imi vine sa pun mana pe telefon si sa-l sun eu sa intreb cum e vremea in tara, pe unde este si tot asa.e cumplit. multumesc inca o data pentru incurajare. |
|
25-01-2011, 12:22:41 de către pisicalori
Condoleante si Dumnezeu sa-l odihneasca. Imi pare rau sa aud asta dar incet incet o sa-ti revii. |
|
25-01-2011, 09:54:46 de către ylore
bun gasit din noucu regret va spun ca tocmai l-am inmormantat pe tata.simt ca cerul a cazut pe mine.nu s-a mai putut face nimic.cat de repede a evoluat nenorocita de boala si cat de repede s-a stins din viata parintele meu.regret ca nu am petrecut mai mult timp cu el insa poate a fost mai bine asa. mi-a fost greu sa accept realitatea.striga sufletul in mine de durere.nu ma pot obisnui cu ideea ca tata a plecat prea devereme.Dumnezeu sa-l odihneasca si sa aiba grija de el acolo sus la ceruri. |
|
27-12-2010, 09:29:07 de către pisicalori
e o reactie normala la citostatice. depinde de organism cum suporta. La prima tura si tatalui meu i-a fost rau , dar urmatoarea tura deja s-a obisnuit. Parerea mea este ca trebuie sa-l lasi sa hotarasca singur ce vrea sa faca cu tigarile sau cu mancarea......etc. |
|
26-12-2010, 16:16:09 de către ylore
bine v-am regasit pe toti.ce pot sa va spun este ca tata a inceput tratamentul cu citostatice pe care nu-l suporta. e dureros .se simte ingrozitor de rau , nu mananca, vomita, nu se mai da jos din pat.a aflat ce are si de cand a aflat fumeaza tigara de la tigara.ne-a spus ca daca ii luam si tigarile mai bine sa ii luam viata. sunt suparata pe mine , ma simt ingrozitor de vinovata pentru ca nu-mi pot ajuta parintele.simt ca sunt o lasa si mai bine e sa fugi de realitate. maine ii da drumul acasa.sper sa fie mai bine .la multi ani tuturor. |
|
21-12-2010, 12:07:02 de către imariaaa
da,asa este . minti ca va fi bine,sau te minti chiar pe tine-nici de la mine din familie nu au scapat, ma gandeam ca poate unii au mai mult noroc ,cine stie...poate ca depinde la ce organ ai cancerul primar |
|
21-12-2010, 11:38:27 de către pisicalori
Pentru mine nu mai este cazul de sfaturi ca in 8 ani mi-au murit amandoi parintii de cancer si acum am matusa bolnava de cancer . Stiu cum este, stiu cum se chinuie , stiu ce inseamna sa minti "ca va fi bine" , sa joci teatru ca esti vesel cand de fapt ti se rupe sufletul cand ii vezi cum isi asteapta sfarsitul , sa iti tii lacrimil cand le dai de mancare cu lingurita , sa te gandesti la ocolog in cabinet ca parintele tau este la usa si se gandeste ce ar putea sa-mi spuna medicul , sau sa iti tremure picioarele cand iesi de acolo si urmeaza intrebeare: " O sa traiesc?" "Te rog nu ma minti" |
|
20-12-2010, 22:25:05 de către imariaaa
am citit intreg forumul,nu stiu daca e cineva care sa zica ca a scapat,sau inca mai traieste cu metastaze,as fi curioasa. Anamariaaaaa cum se mai simte tatal tau ?am intrebat in una din dati la institutul oncologic si acolo mi-a zis ca rata de supravietuire la cancer de colon e mai mare decat la cancere de ficat,adica chiar si cu metastaze se mai poate supravietui ani de zile ,o fi asa,n-o fi asa...pt pisicalori am 2 sfaturi: daca e cancer primar de colon merita sa incercati,din cate am auzit e mai usor si poate scapa si sa petreci cat mai mult timp cu el ,chiar daca e greu sa-l vezi in starea in care e -daca la noi nu te multumesc medicii e spitalul AKH din Viena sau clinica Anadolu din Turcia ,asta pot sa-ti zic din ce m-am interesat si eu teoretic,ca practic nu am ajuns acolo ,poti cauta mai multe pe forumuri |
|
20-12-2010, 22:18:00 de către imariaaa
e f dureros,scuza-ma ca ma bag,parerea mea e ca e bine ca macar el nu stie,sau nu stie deocamdata,ca e si mai dureros ca tu sa stii ca el stie si-si asteapta sfarsitul...pisicalori,as dori sa discutam ,daca doresti si tu sa vorbim, ---------------- |
|
20-12-2010, 20:35:01 de către ylore
crede-ma.ca si voi toti ma agat de orice .nu-mi vine sa cred ca nu mai exista scapare . de o luna de zile imi fac singura mustrari de constiinta ca nu am putut face mai mult pt el. nu mai dorm noptile .e cumplit gandul ca acum tata isi va gasi sfarsitul. nu vreau sa cred .imi este imposibil.e o durere cumplita sa stii ca parintele tau este aproape de sfarsit iar el sa nu stie , iar tu sa nu-l poti privi in ochi de teama sa nu te deconspire. |
|
20-12-2010, 19:29:34 de către pisicalori
Sa te rogi la Dumnezeu sa nu aiba dureri crunte! Nu vreau sa fiu dura , dar trebuie sa acceptam realitatea si sa ne intarim. |
|
20-12-2010, 16:36:09 de către ylore
bun gasit tuturor,am intrat aici si am citit totul plangand, dandu-va cred seama , ca ma aflu intr-o situatie similara cu tatal meu.in luna august anul curent acuza o durere acuta in partea stanga undeva usor mai jos de coaste.inainte de durerea aceasta se mai ingrasase si chiar ne miram cu totii de el ca ii statea bine si se simtea excelent.a luat cam o luna de zile calmante pana intr-o zi de septembrie cand nu a mai rezistat si mama l-a dus obligat fortat la doctorita de familie care in urma unei ecografii in care se vedea o pata mare neagra , l-a trimis la spital :internare obligatoriu.tot doctorita respectiva a zis ca acest caz nu este de Buzau si sa-l ducem la Bucuresti lucru cu care tata nu a fost de acord asa ca a stat internat o saptamana pt. investigatii, analize colonoscopie .dupa colonoscopie medicul care "raspundea "de el i-a spus ca totul e in ordine , e curat , sanatos doar ca exista un polip pe colon si care trebuie extirpat.eu m-am opus ca interventia sa i se faca la Buzau insa cu totii m-au asigurat ca va fi in regula.i s-a facut asadar extirparea polipuli respectiv .dupa operatie am intrebat medicul daca acel polip a fost trimis la biopsie .medicul acesta mi-a zis ca nu prezinta niciun risc major asa ca nu are de ce sa-l trimita la biopsie .dupa trei zile de la operatie tatal meu a fost externat . acasa a stat o saptamana cu aceleasi mari dureri tot in partea stanga .nici macar o ameliorare.l-am internat din nou la acelasi medic, care in urma tomografiei a vazut aceeasi pata mare neagra ce se mai extinsese ,isi marise volumul.acum din nou l-am intrebat : ce are tata ? de ce nu au luat masurile necesare de la bun inceput ?din nou ne-a asigurat ca este in cunostiinta de cauza si ca poate extirpa ceea ce se afla acolo.ca dupa operatie sa iasa din sala de operatie si sane spuna cu parere de rau ca nu s-a putut face nimic fiindca este o tumora ce a cuprins mai multe organe si ca sa fie estirpata ar fi insemnat sa i se scoata toate organele.acum este internat din nou in spital la sectia oncologie . ce mai este de facut ? |
|
22-11-2010, 09:11:23 de către pisicalori
E dureros pentru toti!!:( dar bine ar fi sa se termine mai repede sa nu se mai chinuie el in primul rand , ca asteptarea e groaznica...... |
|
20-11-2010, 21:58:55 de către anamariaaaaa
da azi am fost la barlad sal vad ,si e in ultima faza abia vb,bea numa apa.ne asteptam de acuma el e constient zice k nu mai are ce sa faca k se duce la locu lui k sa nu ne mai chinuie pe noi:(((( |
|
19-11-2010, 17:46:11 de către pisicalori
imi pare sincer rau :( Sa-i chemati un preot sa se impartaseasca ca asa este bine. Sincer , sincer imi pare rau sa aud asta si stiu prin ce treci , dar trebuie sa fii puternica . |
|
19-11-2010, 17:23:17 de către anamariaaaaa
aha poi azi afce 3 zile de cand nu manaca nimik i sua umflat picoarele,vomita e rau tare i fcaem perfuzie acasa ca sla mai hraneasca un pic.ne asteptam de acuma la cei mai rau:((( |
|
11-11-2010, 22:17:14 de către pisicalori
asa am crezut si eu la mama cand a bagat-o pe morfina.............pana intr-o zi cand a cazut la pat. |
|
11-11-2010, 19:11:02 de către anamariaaaaa
nici nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai zic asa pe dinafara are starea de bine .noi tot zicem k se face bine.kl vedem mergand prin casa mananca, vb constient .si are dureri acuma rare,adik aucm zice mama ki face morfina la 11 sau 14 ore, adik rezista fara durere chear mai mult de 8 ore.nu stiu vedem de aucm in colo starea lui.multumesc pt raspuns. |
|
09-11-2010, 20:45:21 de către pisicalori
morfina o face doar pentru a scapa de dureri.Poti sa-i dai ceaiuri sau siropuri,dar de metastaze nu scapa.E foarte greu de suportat, stiu ce inseamna ca i-am pierdut pe amandoi parintii , dar nici nu vreau sa spun ca o sa se faca bine si o sa scape. Cancerul e groaznic!!!Eu am incercat si la homeopat si absolut , fara reusita. Fa-i viata cat mai frumoasa , atat cat mai este!!! |
|
08-11-2010, 20:44:13 de către anamariaaaaa
da pai tocmai de asta zic k medicul a zis k mai are de trait 3 saptamani si deja a facut 5 saptamani.de atsa ma intrebat k nu stiu dak se mai poate iesi din metastaza ,momentan mama ia luat niste apstile si siropuri de al plafar.i da tot din plante .pastilele sunt pt hepatita in special ceaiuri hepatice si tot felu de pastile .il ajuta cu ceva??ink mai afce morfina din 8 in 8 ore.oricum multumesc pt sfat. |
|
07-11-2010, 11:16:58 de către pisicalori
Nu se mai poate face nimic.NU e obligatoriu sa traiasca cat spune medicul (el estimeaza), depinde de fiecare organism.tatalui meu i-a dat medicul 2 ani si a trait 2 ani si 7 luni. |
|
06-11-2010, 11:40:44 de către anamariaaaaa
buna ziua .ma numesc anamaria si am si eu o problema,tatal meu are hepatita b si in iulie anu acesta i sa gasit un hematom pe ficat de natura canceroasa cu metastaze.a fost internat la barlad in spital i sau facut citostatice,apoi la vreo cateva zile mai exact pe 30 septembrie lam dus la fundeni in speranta kl vom opera.nu sa putut face nimik k e in ultima faza cu metastaze,nilau trimis acasa sia ucm face morfina din 8 in 8 ore.spuneti-mi si mie ce este de fcaut idoctoru ia mai dta sanse de trait vreo 3 saptamnai si deja au trecut vreo 5 saptamni si ink e bine mananca merge pe picioare.ce e de facut??se mai poate iesi din metastaza??canceromu e de natura malign dka imi puteti raspunde va rog. |
|
02-10-2010, 20:07:26 de către visti
pentru aneea 2208: cum pot sa te contactez.?...mama este in aceeasi situatie, te rog mult. |
|
02-10-2010, 15:06:24 de către adriana claudia
BUNA ZIUA numele meu este adriana si am o mare rugaminte,o prietena foarte buna a fost diagnosticata cu cancer la colon si metastaze la ficat, a fost programata la operatie pe ai face anus contra natiri dar in ziua operatiei medicul a hotarit ca nu o mai opereaza marea rugaminte a mea la voi este cit mai are de trait nu are nici o durere CU MULTUMIRI ADRIANA |
|
20-07-2010, 00:57:38 de către imariaaa
de asemenea pentru cine stie,am marea rugaminte sa-mi spuna cum se poate obtine formularul 112 ,detalii,etc |
|
20-07-2010, 00:49:32 de către imariaaa
pentru cma: am marea rugaminte sa ma contactezi pentru adresa din California pentru a trimite analizele ,sunt intr-o situatie disperata si incerc pe toate caile - nu m-am lasat convinsa de ciuperci,plante,ceaiuri si alte minuni,in afara de reclame "prefabricate" nu am auzit pe nimeni sa se vindece miraculos- ma si enerveaza ca pierd timpul,care e pretios ,in gasirea unui medic bun!!! Multa sanatate! |
|
13-07-2010, 18:18:13 de către pisicalori
Buna ggsuvi,daca are metastaze sunt slabe sanse sa mai scape, nu vreau sa te descurajez dar ambii parinti au murit de cancer si stiu ce inseamna. Ceea ce iti recomand e sa urmezi sfatul medicilor si sa nu te lasi pacalit (a) de cei care isi fac reclamele pe aici. Nu pot decat sa-ti urez multa rabdare si putere. |
|
22-05-2010, 16:55:52 de către Gabita D
Astaxantinul şi cancerulTanaka a constatat că astaxantinul protejează şoarecii de cancerul la vezică indus pe cale chimică şi scade riscul unor apariţiei unor tumori induse chimic în cavitatea bucală la şobolani, fiind în această privinţă mai eficient decât beta-carotenul. În plus, astaxantinul a blocat în mod semnificativ evoluţia cancerului la colon indus de carcinogen la şobolani, încetinind totodată evoluţia cancerului mamar la şoareci, având un efect mai puternic decât beta-carotenul şi cantaxantinul. Tanaka,T, et al: (1)Chemoprevention of mouse urinary bladder carcinogenesis by the naturally occurring carotenoid astaxanthin. Carcinogenesis 1994;15:15-19. (2)Chemoprevention of rat oral carcinogenesis by naturally occurring xanthophylls, astaxanthin and canthaxanthin. Cancer Res. 1995;55:4059-4064. (3)Suppression of azomethane-induced rat colon carcinogenesis by dietary administration of naturally occurring xanthophylls astaxanthin and canthaxanthin during the postinitiation phase. Carcinogenesis 1995;16:2957-2963. Potrivit lui Kurihara, experimentele pe animale au dovedit că astaxantinul minimizează reprimarea celulelor NK (celule killer naturale), ceea ce duce la înlăturarea mai eficace a celulelor tumorale. Kurihara H, et al: Contribution of the antioxidative property of astaxanthin to its protective effect on the promotion of cancer metastasis in mice treated with restraint stress. Life Sci. 2002;70:2509-2520. Rezultatele pozitive privind efectul astaxantinului sunt confirmate şi de alţi oameni de ştiinţă. Bertram, Jewell şi Jyonouchi au efectuat o serie de studii independent unul de celălalt. Ei au ajuns la concluzia că succesul astaxantinului în lupta împotriva cancerului se explică prin (1) efectul său antioxidant şi antiinflamator, (2) optimizarea comunicării între celule prin aşa-numitele "gap-junctions" (legături între membranele celulare ale celulelor la animale, care fac posibil transportul anumitor molecule între celule învecinate), (3) activarea enzimelor de faza I din ficat, plămâni şi rinichi care contribuie la combaterea nocivităţii substanţelor carcinogene, (4) activarea unei gene tumor surpresoare şi (5) modularea reacţiei imunitare împotriva celulelor tumorale. Bertram JS: Carotenoids and gene regulation. Nutr Rev. 1999;57:182-191. Jewell C, et al: Effect of dietary supplementation with carotenoids on xenobiotic metabolizing enzymes in the liver, lung, kidney and small intestine of the rat. Br J Nutr. 1999;81:235-242. Jyonouchi H, et al: Antitumor activity of astaxanthin and its mode of action. Nutr Cancer 2000;36:59-65. |
|
20-05-2010, 23:09:41 de către ggsuvi
BUNATatal meu a fost diagnosticat cu cancer la colon si metastaze la ficat( mai multe in zona ficatului) . I-au facut anus contra naturii si i s-a prescris citostatice. Operatia a facut-o pe 21.5.2010, adica ieri, la fundeni , cancerul este de grad 4( asa au presupus doctorii , nu se stie sigur inca). Restul organelor sunt sanatoase si el isi revine repede dupa operatie . Ce sa fac? citostaticile sunt bune? exista si alte metode pe langa citostatice? Tratamentul de la clinica hifu cu ultrasunete e bun? Va rog sa ma ajutoti cu orice informatie , pt ca e bine venita. Va multumesc mult! Sanatate ! |
|
17-03-2010, 18:11:25 de către pisicalori
cma sunt in aceiasi situatie ca si tine si nu mai cred in nici un tratament nimic,asta dupa ce acum 8 ani mama mea a avut fibrom si a facut cancer osos,in 11 luni a murit(s-a uscat complet in chinuri groaznice cu tot cu morfina), cu toate ca am incercat toate metodele posibile(operatie,cobatoterapie,citostatice,homeopat,biserica etc), in august 2007 tatal meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.La sfarsitul lunii august l-am dus la Bucuresti la spitalul Marius Nasta unde i-a fost extirpat plamanul drept si dupa la oncologie Fundeni timp de 3 luni a facut citostatice.Acolo a primit si "termenul" de viata 2 ani.L-am adus acasa unde a urmat analize lunar si citostatice nenumarate dar de jumatate de ani s-a extins la ficat,glanda suprarenala,splina. A mai facut 2 luni citostatice si de atunci face lunar dextametazona cate 10 zile.Pana saptamana trecuta in care a facut ultima cura de dexta se simtea bine aproximativ 3 saptamani,acum e aproape gata.A facut metastaze cerebrale, azi dimineatza la ora 5 30 a facut prima criza in care delira si nu putea vorbi ,i s-a umflat limba si buzele si abia respira(harcaie) , dupa 3 ore de criza si-a revenit complet,a dormit 2h dupa care s-a trezit, a stat de vorba cu mine 5 minute si era lucid dupa care iar a inceput sa delireze si sa nu mai poata vb,mi-a cerut mancare ,s-a linistit,merge la baie doar carat , l-am pus in pat si a adormit aproximativ 3 h dupa care a luat-o de la capat.As dori sa stiu si eu cam cat timp ar putea rezista organismul in starea asta.Oricum si la el am incercat totul si m-am straduit sa fie fericit.SPER CA AM REUSIT!ORICUM IMI VA FI FOARTE DOR DE EI SI NU MA POT OBISNUI CU IDEEA CA NU O SA-L MAI AM NICI PE EL.Celor care sunt in situatia noastra va recomand sa incercati orice pentru ca in final sa nu va para rau ca nu ati facut totul pentru a-l salva.As dori sa stiu si eu cam cat timp ar putea rezista organismul in starea asta. |
|
13-03-2010, 21:00:59 de către aneea2208
Buna seara!Din cate observ, unii sunt in stare sa faca orice pentru cativa banuti in plus, inclusiv sa induca in eroare niste oameni disperati sa gaseasca un leac pentru boala lor sau a rudelor lor. Am 23 de ani si nu mai cred in miracole, asta dupa ce am luptat 3 ani de zile pentru mama mea sa se vindece. In iunie 2006 a fost operata de neoplasm mamar in stadiul II, operatie in urma careia a ramas fara sanul stang. Au urmat sedintele de chimioterapie, stari de rau...A slabit aprx 15 kg atunci, i-a cazut parul, era cu moralul la pamant. Pana la urma, dupa 6 sedinte de chimio, s-a pus pe picioare si a inceput sa se simta bine. A inceput sa bea sucuri de sfecla rosie, varza, morcov si mar, sa ia medicamente protectoare pentru ficat si a inceput sa urmeze un regim alimentar strict (fara carne de porc, vita, maruntaie-ficat, pipote etc, fara dulciuri, conservanti si E-uri). Tot ce manca era cat mai natural. Totusi, dupa un an si jumatate de la operatie, in decembrie 2007, a fost diagnosticata cu metastaze hepatice multiple. A inceput imediat chimioterapia si a urmat un tratament cu produse naturiste de la Deva. Nu mai spun cate ceaiuri "miraculoase" a baut (antitumoral, de galbenele, salvie...). A mancat zeci de kg de fructe, salate... In august 2008 i s-a mai dat doar o luna de trait (fara ca ea sa stie). Arata intr-adevar rau, slabise foarte mult. De la colegele ei de salon a auzit de o ciuperca numita Chefir indian, care se prepara cu lapte si rezulta un fel de lapte batut. A inceput sa bea zilnic, timp de 2 luni. S-a pus din nou pe picioare, insa a renuntat sa mai bea ca sa poata sa bea iarasi sucuri (nu vroia sa bea si chefir si suc de fructe si legume). Dupa un an de la diagnosticul de o luna, si-a facut marker-ul tumoral care i-a iesit in limite normale. Dupa cateva zile si-a facut o ecografie si a rezultat ca a inceput sa i se formeze lichidul ascitic. In cateva zile s-a umflat foarte tare in burta, abia se putea misca. I-au extras lichidul de 4 ori, 10 litri in total. Dupa o luna fara 3 zile de la acea ecografie, mama mea s-a stins din viata. Acum au trecut aproape 6 luni de la tragedie si inca ma gandesc ca poate nu am facut tot ce trebuia pentru ea. Sunt ferm convinsa ca, daca ar fi baut acel chefir in continuare, ea traia si acum (nu cred in vindecare, dar ameliorare exista cu siguranta). A fost singurul tratament la care a reactionat foarte bine. Eu chiar nu vreau sa-i fac reclama, ba din contra. Daca este cineva din Constanta sau din imprejurimi care ar vrea sa incerce asta, eu ofer ciuperca gratuit. Tot ce va rog este sa va interesati foarte bine despre ea si sa nu ezitati sa imi cereti daca doriti. Sper din tot sufletul sa fie cat mai putine persoane in situatia mea si a familiei mele si sa-i ajute Dumnezeu pe cei aflati in situatii grele. |
|
17-02-2010, 18:33:43 de către stefd
Lucica,Sunt cateva aspecte de comentat cu privire la postarea ta: 1. In postarea ta faci o expunere sumara a istoricului bolii soacrei tale, folosind termenul generic de "cancer" ca apoi sa intrebi cat poate trai fara tratament. De la inceput am sa transez problema si am sa-ti spun ca nimeni nu poate sa-ti spuna "cat poate sa traiasca fara tratament" cand in descriere folosesti termenul de "cancer". "Cancerul" poate fi de mai multe feluri in functie de tipul de celula de la care pleaca... asa incat si agresiviatea lui poate fi diferita. Pe de alta parte, in durata supravietuirii unui bolnav oncologic intervin si alte boli sau conditii patologice colaterale, cum ar fi o boala de inima, o boala de plamani etc pe care le avea pacientul inanite de descoperirea "cancerului". Daca vrei un raspuns la intrebarea ta trebuie sa vorbesti cu un medic oncolog, avand toate documentele medicale ale soacrei tale pe masa. 2. In privinta dosarului de la Ministerul Sanatatii.... daca astepti sa se rezolve de la sine, fara presiuni si fara vizite regulate... inseamna ca nu ai trait destul timp in Romania...Trebuie sa te duci, sa te interesezi de soarat dosarului, sa faci presiuni, cereri, audiente etc. Ar putea ajuta si intrarea in legatura cu liderii asociatiei pentru protectia bolnavilor oncologici.. Ei ar putea ajuta cu rezolvarea acestei probleme! Sper ca raspunsul meu iti este de folos... |
|
17-02-2010, 13:32:27 de către beulan
Unde pot afla un raspuns referitor la ce v-am scris? |
|
17-02-2010, 11:22:47 de către beulan
Buna ziua.Ma numesc Lucica si am si eu o problema.Soacra mea a facut un RMN in decembrie 2007 si i-au spus ca are cancer la rinichiul stang si metastaza la ficat.In 2008 februarie a fost operata la fundeni unde i-au scos rinichiul stang si medicul a zis ca nu are nimic la ficat,in toamna lui 2008 i-au facut un tomograf la care ia iesit la ficat multipli noduli?In decembrie 2008 i-au facut iar un RMN la care i-au zis ca are face metastaza la ficat si cancerul s-a extins la rinichiul drept.Doctorul care a operat-o ne a spus sa depunem un dosar la ministerul sanatatii pentru un medicament care costa(214mil.vechi),am depus dosarul dar nu s-a aprobat nici in ziua de azi,alt tratament nu i-au dat nu face nici citostice.Ce ar fi de facut si cit poate sa traiasca fara tratament?Ea stie ce are.Cu multumiri Lucica. |
|
25-08-2009, 15:33:40 de către marga28
buna unchiul meu are cancer nerectal st 4 cu multiple metastaze la ficat azi am fost cu el la medic si are si insufitienta renala ma puteti ajuta cu un sfat sai mai alinam putin durerile |
|
23-08-2009, 23:12:04 de către brazilio
pe tatal tau du-l cat mai repede la operatie pentru ca tumora Klatskin se extinde foarte repede,asa ca nu cauta miracole sa-l salvezi.aceasta ciuperca poate ajuta dar nu vindeca o forma de cancer foarte agresiva.sanatate multa si mergeti la doctor. |
|
28-07-2009, 03:43:03 de către stefd
Si care e directia in care "trebuie sa priveasca" domnule "Bogdanti"(-----------)? In directia celor care fac reclama mincinoasa si au interesul de a vinde cat mai mult? Nu aveti nici o decenta in a exploata nenorocirea oamenilor? Eu credeam ca acesta e un site serios, unde cineva monitorizeaza si previne astfel reclame mincinoase! Ma uimeste fapul ca mai exista inca pe lumea asta cineva care crede in "panaceul universal", in planta care te vindeca, indiferent de boala de care suferi... Nu credeti ca acel panaceu universal ar insemna sfarsitul medicinei? Nu ar insemna aceasta disparitia bolilor?Eu stiu ca sunt multi oameni disperati care cauta o urma de speranta pe acest site, un sfat, o incurajare ca exista o solutie la problema lor de Viata si de Moarte, dar pentru numele lui Dumnezeu, daca nu puteti sa-i ajutati pe oamenii acestia macar nu-i escrocati! Cum poti domnule sa afirmi ca acesta ciuperca vindeca orice boala de la hipertensiune pana la cancer???? Daca ar fi asa n-ar mai muri nimeni domnule in America unde acesta ciuperca se gaseste in orice supermarket. Ciuperca in cauza este un SUPLIMENT NUTRITIONAL cel mult, care se vinde la pretul de 13 $ flaconul (deci mai tot omul si-ar permite acolo sa-si cumpere remediul!)Si totusi oamenii mor si acolo si mor de aceleasi boli ca si in Romania. Ciuperca aceasta are proprietati anti-tumorale este adevarat, dar NU VINDECA. Aceleasi proprietati antitumorale le au si fitosterolii din nuci, migdale, alune, din porumb, din cerealele integrale precum graul, meiul, nautul. Proprietati anticanceroase au si morcovii cruzi, dar si conopida, sau banala varza sau broccoli. O alimentatie bogata in antioxidanti ajutala fel ca si ciuperca in cauza, DAR NU VINDECA! Cat despre afirmatia "Din cite stiu nu exista nici un tratament alopat la ora actuala care sa scada tensiunea !" nu pot sa spun decat ca este absolut Aberanta! De la alimentatia bogata in vegetale, in alimente bogate in potasium si magnesium si sarace in sare de bucatrie, pana la cele 6 mari clase de antihipertensive, toate scad tensiunea! Daca doresti sa iti vinzi ciuperca ai putea avea decenta sa iti faci un magazin online si sa iti pui reclama in mod cinnstit pe acest site! Nu sa exploatezi disperarea oamenilor aflati la necaz! Ma surprinde lipsa de reactie a celor care controleaza situl acesta! |
|
27-07-2009, 22:17:26 de către voinea
am tatal de 62 ani bonlav de cancer pulmonar cu metasteze multiple.face chimioterapie din ianuarie toate sau stopat numai la ficat a crescut.saptamana trecuta a inceput tratament intens pentru ficat dar nu se simte bine si vomita tot timpul,nu mananca mai nimic nici macar ceai nu poate sa bea.am auzit de ciuperca si as vrea sa o incerce dar nu stiu de unde sa o iau si cum sa o folosesc .daca cineva stie unde o pot gasi in PLOIESTI. sa-mi raspunda si mie.VA MULTIMESC SI VA ROG SA-MI DATI DE STIRE |
|
22-07-2009, 15:18:33 de către miorita75
buna. tatal meu are icter mecanic std 4 cu invazie locoregionala,tumora klatskin.ce sanse mai are medici spun ca sunt sanse mici va rog din tot sufletul daca puteti sa/mi raspundeti numai stiu unde sa mai intreb. |
|
01-07-2009, 11:00:10 de către Adriea
Multumesc pentru raspuns. Ma intreb, oare medicii stiu de aceasta ciuperca minune Daca e atat de eficienta si poate face minuni in cazul unor boli atat de grave, de ce nu e promovata pe piata, de ce nu i se face reclama |
|
30-06-2009, 12:42:03 de către Adriea
Tatal meu sufera de colangiocarcinom adica tumora Klatskin. Credeti ca aceasta ciuperca il poate ajuta macar sa stagneze tumora El are si probleme cu inima. |
|
16-06-2009, 11:23:37 de către alinaneacsu
multumesc pt ajutor "silviu_m74"....dar din pacate bunica mea s-a stins din viata pe 12 iunie....si nam putut face nimik pt ea...!am trait si inca traiesc un cosmar groaznic gandindu-ma in ce chinuri groaznice a murit si nimeni na putut s-o ajute.....! |
|
11-06-2009, 00:17:36 de către Jorj
CMA imi pare rau pentru tatal tau. :(Bunicul meu a fost operat pentru cancer la intestin acum vreo 2 saptamani, dar i-au gasit metastaze la ficat. Nu stiu cat va mai trai, doctorul spunea ca nu va apuca sfarsitul anului. Eu am nunta in septembrie si habar nu am cat va mai trai bunicul. Momentan el zice ca se simte bine. A slabit foarte mult, tot spunea ca nu are pofta de mancare si a mers la un control si asa i-a descoperit cancerul. |
|
28-05-2009, 10:57:27 de către alinaneacsu
imi pare rau pt tatal tau...stiu prin ce ai trecut mai ales daca acesta nu stia...stiu cat de greu ti-a fost fara sa-i poti spune k il iubesti si ai nevoie de el.....! |
|
28-05-2009, 10:54:03 de către alinaneacsu
multumesc mult `cma` pt sfaturi din pacate nici bunica mea nu stie ca are cancer si mi-e enorm de greu sa ma prefac in fata ei k se va face bn....!ieri a mai facut un ecograf si medicul a depistat foarte multe metastaze pe ficat,iar cu stomacul deja e foarte greu k numai poate manca....!nush k sa mai fac ma rog la bunul Dumnezeu sa-i mai dea o sansa de a mai suppravietui mai mult decat trag sperante medicii...!am nevoie enorm de ea....este ca si mama mea... |
|
27-05-2009, 15:47:53 de către cma
Ma bucur sa aud asta,dle bogdangti,ca nu faceti parte dintre acele persoane,si va respect pt asta.Doar ca exista atatia care,profita de disperarea unora,care ca si mine ajung sa cheltuie ft mult,in incercarea disperata de a mai putea face ceva,pt persoana iubita,aflata in situatii asemanatoare cu a tatalui meu!Daca sunteti dispus,m-ar interesa de unde procurati aceasta ciuperca,in stare naturala(sau uscata?)pt a putea fierbe sau a face infuzie.eu am luat,pt tata doar capsule.Este intr-adevar bine de stiut,ca aceasta agricus e buna pt cei care au multe alunite,eu sunt in aceasta situatie,pt ca am obs ca i-mi apar tot mai multe,nu au o culoare albuie,sunt normale micute maronii,dar ft multe.de aceea as vrea sa stiu(daca se poate de unde se pot procura ciupercile pt a face ceai,infuzii). Va doresc multa sanatate! |
|
27-05-2009, 11:56:30 de către cma
``Chiar opreste si vindeca cancerul"este ....departe de realitate!Nu vreau sa supar pe nimeni,dar daca sunteti una dintre acele mii de persoane care incearca sa vanda "miracole",ar trebui sa va ganditi de 2 ori inainte sa faceti o asemenea afirmatie....Sunt perfect de acord cu dumneavoastra,cu tot ceea ce a-ti scris mai sus pana la penultima fraza...este buna sa fie luata si daca nu esti bonav de cancer,este buna luata concomitent cu tratamentele oncologice de specialitate,aducand multe beneficii organismului supus la chimioterapie,este buna pt a dezvolta sistemul imunitar care este ft slabit in cazul neoplasmului..dar atat...sa vindece in nici uncaz,cu atat mai mult cu cat daca este descoperit in timp,si exista posibilitatea unei operatii sau altceva,poate ca ajuta mai mult,dar noi vb aici de cancer metastazat!!!!!!!!!care este deci avansat...deci oricat agaricus nu poate vindeca nimic atata timp cat citostaticele sunt deja fara putere de a mai face ceva,in cazuri avansate....tatal meu a murit....cu toate ganoderma,reishi,agaricus,excelim,sakano,mitski,etc..pe care i le-am dat........in ce fel vindeca????????Poate ca socrul dumneavoastra a fost depistat intr-o faza incipienta,a putut fi supus unei intervantii chirurgicale,sau unui tratament cu cito,cancerul a intrat in remisie..si agaricus,ajuta!cu atat mai mult cu cat la o varsta avansata,nu se mai dezvolta asa rapid...mult contand si tipul cancerului si a felului de celule...macro sau micro..care raspund si avanseaza..exact opus.....Repet ,asta e doar parerea mea,fara sa deranjez sau sa acuz pe nimeni,pe care dupa drumuri la spitale oncologice diverse(ungaria,serbia,arad,tg mures,cluj..bucuresti)cu analize duse la centrul oncologic din california,pt ca ne-am legat de toate firele de speranta......nimeni nu mi l-a mai putut tine in viata.....in 3 luni! Miracole poate face doar Dumnezeu! |
|
26-05-2009, 11:12:51 de către cma
Din pacate,eu l-am pierdut pe tatal meu,pe 8 februarie,2009,la exact 3 luni si 5 zile de la diagnosticare...sansele au fost 0 de la inceput,dar...totusi mai speram..tumoarea primara a fost la plamani,dar a metastazat pe ficat si creier...ft multe ft rapid!!!!!!!!!E greu si cumplit,cand ti se intampla una ca asta,atunci cand totul merge bine,si mai ales cand ai avut un parinte ca tatal meu,fara nici o boala,care a muncit pana nu a mai putut,care nu a baut nu a fumat...si si-a iubit sotia si copii mai mult decat viata..la 55 de ani..nu e drept!dar nu sunt eu in masura sa spun ce e drept si ce nu e....Stiu doar ca viata asta e ....nedreapta..si aceasta boala nenorocita CANCERUL..este ..mai mult decaty cumplita,pt ca durerile la care ajung in ultima faza bolnavii,sunt de nedescris,iar in ceea ce te transforma pe tine,cel care suferi,si mori incet zi dupa zi,alaturi de cel drag aflat in suferinta..nu poate sa stie nimeni,care nu a trecut sau trece prin asa ceva...si mai rau e caci cei din afara nu pot intelege ce suferinta cumplita exista acolo..in adancul sufletului tau...e ft greu!Nu pot decat sa urez sanatate celor bolnavi,curaj celor care au aflat..si speranta in bunul Dumnezeu celor care se afla in situatia mea!La 79 de ani,cancerul avanseaza mult mai greu decat la unul de 55,si daca nu se poate opera,trebuie stabilita cat mai repede schema de tratament,daca metastazele nu sunt mari pe ficat,poate ca chimio,poate sa actioneze destul de bine,ideea e ca daca tumoarea primara e la stomac,si daca nu poate manca bine..atunci organismul nu poate lupta la fel de bine,tinand cont si de varsta inaintata..depinde ft mult si de starea generala a bunicii tale!Bunica sotului meu a trait peste 10 ani,cu un sfert de stomac,cu ,care a ramas in urma unei operatii de extirpare(s-a taiat 3 sfert de stomac)datorita unui cancer la stomac!adevarat nemetastazat.inceraca si ceva produse naturarale,gen ganoderma(reishi)si fa-i un regim cu cat mai multe fructe legume,sucuri de fructe proaspete,mancare pisata,moala care sa fie cat mai usor de digerat..fii alaturi de ea spune-i cat de mult o iubesti,si incerca sa ii indeplinesti tot ceea ce i-ti cere..cam atat...eu nu am avut nici macar puterea si curajul sa ii spun toate aceste lucruri tatalui meu,pt ca el nu stia nimic,si nu vroiam sa ma dau de gol..si am sa regret toata viata... |
|
25-05-2009, 17:45:42 de către alinaneacsu
bunica mea are 79 ani si a fost diagnosticata cu cancer la ficat in metastaza si tumora la stomac!nu stiu ce sa mai fac ea este totul pentru mine ....va rog din suflet dati-mi un sfat un raspuns!nu poate fi operata k nu rezista si oricum numai are ce face.....dar eu mai cred intr-o speranta...astept raspuns de la dumneavoastra!multumesc! |
|
26-01-2009, 22:30:50 de către pleata_wrc
salut.nu stiu cum sa incep dar am si eu o problema cu tata care este internat de 2 sapt in spitalul judetian galati la sectia oncologie.de aici doctorii nu mi dau nici macar o sansa de supravetiuire.imi spun ca tre sa ma pregatesc de inmormantare.ce ticalosii.a fost diagnosticat cu metastaza la ficat.se simte ff rau si plus de asta are abdomenul plin cu lichid(ascita am inteles ca se cheama).ma duc in fiecare zi la el si vad ca pe zi ce trece se simte tot mai rau.pana acum n ui dadea nimic decat perfuzii cu glucoza ptr ca el nu poate sa manance deloc(tot ce mananca vomita).acum nici macar apa pe care o bea zice ca se duce cu nodurii.ce sa fac daca mai e ceva de facut ptr ca de 2 sapt toti dar absolut toti imi spun acelasi lucru:CA NU MAI ARE NICIO SANSA.oare asa e ?daca puteti sa ma ajutati va rog ff frumos cu un sfat cu o idee-------------- va multumesc anticipat... |
|
26-01-2009, 12:47:19 de către cma
tumora a fost localizata la plamanul drept,de aici au plecat metastazele..pt ca analizele au iesit tare proaste,s-a cam lungit timpul de a incepe un tratament.din pacate tata a facut 3 perfuzii ed vinorelbin cito,pe care dr i le-a intrerupt starea lui generala fiind ft sl;abita.Datoria metastazelo cerebrale multiple nu s-a putut face radioterapie.tata a fost internat facand,perfuzzii de manitol si dexa,pt presiunea intracraniana,si citi cu vinorelbin..dar acum e acasa de ap 4 saptamni,starea lui dat meta cereb fiin ft rea.abia mai merge,MEMORIA,ECHILIBRUL,..SUNT TOATE LA TRECUT...a ajuns in 10 saptamani o palnta..de cateva zile doarme ft mult,asta inseamna un fel de coma,se trezeste merge la baie cu ajutor,si atat..are momente cand este lucid si unele cand nu..nu i-mi vine sa cred ca a avansat asa de mult si de rapid..mi-e o mila de el,,si privindu-l nu me-a rams decat sa ma rog la Bunul Dumnezeu sa ne dea rabdare si lui sa poata sa duca aceasta boala cumplita,sa nu aiba dureri..pt ca numai face nici un fel de tratament oncologic..e cumplit!daca cancerul e depistat cand deja are simptome inseamna ca este ft tarziu!daca mai e cineva in situatia mea si i-mi poate da sfaturi...as fi ft recunascatoare..pt ca numai cine trece prin asa ceva poate sa inteleaga,..... multa sanatate |
|
26-01-2009, 12:28:34 de către if
Pentru cma: Spune-mi te rog, la tatal tau, initial unde a fost localizata tumora, de unde au pleacat metastazele? Pentru ce tratament ati optat? L-ati internat sau face tratament ambulatoriu? Cum se mai simte? Va doresc sanatate! |
|
11-11-2008, 17:01:28 de către cma
tatal meu a fost diagnosticat in urma cu 7 zile de metastaze pulmonare hepatice si cerebrale multiple,cu frusta hemiparea dreapta,sunt....nu exista cuvinte care pot fi scrise,are 55 de ani si pana acum 2 sapatamani nu a avut nici un simptom,o boala atat de grava si cumplita,sa ajungi la stadiu 4 fara sa simti,toti imi spun acelasi lucru..nu se mai poate face nimic!dar medicul oncolog vrea sa-l interneze.ce sa fac??unii imi spun ca trebuie sa faca primeasca medicamentatie..ce sa fac ca ultimul timp sa ii fie [utin mai usor??el acum umble mannca de 3-4 ori,doar ca oboseste.ma poate ajuta cineva??el nu stie nimic azi am fost la oncolog si nu realizeaza,el crede ca nu este nimic grav,si ca se va vindeca ,nu i-am spus adevarul,dar maine la spitalul de oncologie si dupa ce va primi tratamentul...mai am speranta doar in Dumnezeu,toti imi supn.lasa-l cat se simte bine,nu-l du la oncologie pt tratament daca se poate numi asa..dar oare fac bine?mama e..sfasiata de durere..la fel ca si mine..si mai e si sora mea plecata la mii de km si careie nu i-am spus inca.. |
|
00:00:00 de către madutzzaa
Tatal meu a fost operat acum o luna jumate la Bucuresti de o tumora pe partea stanga si a trebuit sa-i scoata rinichiul splina si glanda suprarenala, nu se simte bine are dureri peste tot. Din punct de vedere chirurgical la Bucuresti mi-au spus ca e bine, dar sa-i facem o tomografie abdominala, am facut-o la Focsani astazi 3.09.2008 si concluziile sunt uramatoarele:1. mase inlocuitoare de spatii hepatice 2. adenopatii abdominale 3. lichid de ascita 4. litiaza renala dreapta 5. mase inlocuitoare de spatii pulmonare. as vrea si eu un sfat,,,ce putem face?? |
|
00:00:00 de către SM
Pentru marina05:Incearcati ceva produse FAVISAN Timisoara si Aloe Vera. Tata a luat ceaiuri Favisan de ficat si gel aloe simplu, probiotic pentru colon, diverse pastile pentru boli tumorale si care combat efecte negative date de chimio. O cura de produse naturiste face numai bine. Cereti si parerea altui oncolog. |
|
00:00:00 de către marina05
Va multumesc mult pentru raspunsurile dvs. Mama a facut citostatice in 2002 dupa prima operatie iar in vara, dupa a doua, chirurgul ne-a spus ca nu e bine sa mai faca. Nu a mai facut. Acum, de vreo doua saptamani traiaste cu cateva linguri de supa pe zi, si-a pierdut pofta de mancare si nu stiu cat de mult bine i-ar mai face citostaticile. Oncologul i-a prescris Tramadol, asta dupa ce 5 ani nu a luat nici un medicament. Nu stiu ce sa fac sa se mai intremeze putin. Iar la Fundeni nu stiu daca o putem duce pentru ca sa deplaseaza cu greu si prin casa. Daca aveti vreo solutie, avand in vedere situatia asta, v-as fi recunoscatoare. Va multumesc inca o data. |
|
Pentru STEFD.Va multumesc foarte mult ca a-ti raspuns. Este un moment cand tata meu are nevoie de un sfat bine documentat. Mai ales ca a fost prins intre "razboiul" dintre oncolog si chirurg. Oncologu sustineau sa faca prima data protocol de chimio, sa vada evolutia si sa decida momentul optim de operatie. Chirurgul zicea sa faca interventie chirurgicala imediat ce s-a descoperit pe ecograf si punctie la ficat respectivele zone cu modificari. A urmat sfatul oncologului. Acum dupa chimio si evaluarea printr-un nou tomograf, oncologul zice ca este momentul optim pentru operatie. Acum alta disputa. Chirurgie clasica sau radioaplatie? De care? Daca puteti recomanda un chirurg din Cluj(este mai aproape) - probabil Chirurgie 3 , sau daca nu din Bucuresti - Fundeni? Toata stima. |
|
00:00:00 de către stefd
Ficatul este cel mai frecvent organ in care apar metastaze din cancere cu alta localizare . Rezectia chirurgicala si transplantul hepatic sunt actualmente singurele metode terapeutice curative pentru carcinoamele hepatocelulare. Din nefericire mai putin de 30% din pacienti sunt eligibili pentru rezectie, datorita invaziei tumorale avansate sau cirozei asociate. Morbiditatea si mortalitatea legate de hepatectomie la acesti pacienti sunt crescute (10-30%). in plus, postoperator carcinomul hepatocelular recidiveaza frecvent (cel putin 75% ), datorita caracterului sau multicentric, fapt ce necesita tratamente repetate. Supravietuirea pacientilor rezecati este la 5 ani de 25-50% . Rezectia chirurgicala ramane tratamentul standard in metastazele hepatice, fiind singurul demonstrat cu potential curativ. Cele mai frecvente metastaze hepatice sunt cele din cancerele colorectale, care survin in marea majoritate pe ficat normal. La momentul diagnosticului 25% din pacientii cu cancer colorectal prezinta metastaze hepatice, iar alti 25% le vor dezvolta ulterior. Supravietuirea la 5 ani dupa rezectia metastazelor hepatice din cancerul colorectal este de 20-40%. Din nefericire numai 20% din metastazele de cancer colorectal sunt rezecabile chirurgical, iar rezectia este asociata cu o morbiditate si mortalitate de 2-10%. In plus recidivele hepatice survin la 53-68% din pacienti, iar la acestia rezectia iterativa este in putine cazuri posibila . -au dezvoltat ca alternativa la rezectia hepatica noi modalitati terapeutice. In prezent aceste modalitati includ transplantul hepatic pentru carcinoamele hepatocelulare de dimensiuni mici grefate pe ciroza, chimioterapia sistemica si regionala, iradierea intraarteriala cu itriu-90 (1) si tehnicile de ablatie locala. Tehnicile de distructie locala a tumorilor hepatice sunt: 1) ablatia chimica prin injectarea intratumorala percutanata de etanol, acid acetic, hidroxid de sodiu sau solutie salina fierbinte, 2) ablatia termica, 3) chemo-embolizarea (lipiodolizata) intraarteriala, 4) injectarea intratumorala percutanata de citostatice, 5) electroliza. Ablatia termica se poate realiza la temperaturi joase (crioablatie) sau la temperaturi inalte (ablatia prin hiper- termie). Distructia tumorilor hepatice prin hipertermie se obtine prin utilizarea microundelor, undelor de radio-frecventa, laserului sau ultrasunetelor de intensitate crescuta. Descrierile egiptene si grecesti ale practicii medicale in antichitate sunt cele mai vechi dovezi ale tratamentului prin caldura a tumorilor - cauterizarea tumorilor superficiale. Indicatiile pt metodele alternative celor chirurgicale sunt: biopsie care sa confirme malignitatea tumorii hepatice; • maxim 4 tumori (metastaze hepatice) • diametrul maxim al unei tumori de 5 cm; • pacient cu speranta de viata mai mare de 3 luni; • pacient cu alte localizari tumorale care pot fi tratate prin chimioterapie Contraindicatiile (criteriile care fac pacientul neeligibil pentru acest tip de tratament): > 4 leziuni hepatice; • tumori > 5 cm; • tumori in vecinatatea vaselor mari; • prezenta metastazelor la distanta. pacienti cu varsta sub 18 ani sau peste 80 ani; • coagulopatie severa refractara la tratament (trombocite 1,5 x normal); • insuficienta renala • invazia altor organe; • pacientii cu stimulatoare cardiace, dispozitive electronice implantate, clipuri pe anevrismele cerebrale, corpi straini metalici; • pacientii cu alterare mentala severa; • sarcina sau alaptarea. Asa cum am mai spus si mai sus trebuie facuta o evaluare pretratament a pacientului prin investigarea imagistica cu ajutorul tomografiei computerizate (clasica sau helicoidala) sau a RMN. Centrul de la Fundeni a prezentat cazuri rezolvate cu succes (supravietire peste 5 ani de la data aparitiilor primelor metastaze ) la o conferinta medicala in octombrie 2006 la Bucuresti. |
|
Pentru marina05:Probabil trebuie sa inceapa o chimioterapie, depinde de evolutie. vorbiti cu oncologul si sa faca niste analize specifice. Incearca ceva produse FAVISAN Timisoara si Aloe Vera. Tata a luat ceaiuri Favisan de ficat si gel aloe simplu, probiotic pentru colon, diverse pastile pentru boli tumorale si care combat efecte negative date de chimio. |
|
Poate STEFD ne poate da mai multe detalii.Tata meu a fost operat de colon in 2004 de dr. OSIAN la chirurgie 3 CLUJ. In 2007 au aparut 2 metastaza la ficat. In nov 2007 a inceput un protocol de chimio cu dr. CURCA si a evoluat bine. Una a disparut si alta s-a micsorat de la 3,5 la 2 cm. Acum incearca o operatie, prob tot la CLUJ . |
|
00:00:00 de către stefd
Depinde cate metastaze sunt in ficat, cat de mari sunt acestea si daca ficatul este singurul organ afectat de metastaze. Daca ficatul este singurul organ afectat, metastazele sunt in numar mic (1-3) si dimensiunile lor sunt mici, atunci exista posibilitatea "embolizarii" lor , tehnica aplicata cu succes de Clinica de gastroenterologie de la Spitalul Fundeni. E nevoie de un RMN pentru stabilirea exacta a stadiului evolutiei. |
|
00:00:00 de către fvaleriu
te inteleg perfect si iti doresc multa rabdare si ingaduinta!Fii langa Mama , ajut.o cu ce poti, este suficient un tratament simptomtic(sa.i ameliorezi durerile) si multa , multa atentie! |
|
as avea nevoie de o explicatie, va rog - cancer pulmonar? |
00:00:00 de către fvaleriu pur si simplu in 3 luni.....asa proces ca si cancerul.avanseaza foarte repede si se modifica si clinica bolii si aspectul radiologic !!! Diagnosticul este foarte grav si consider ca nici nu este cazul sa va complicati veata cu notiuni si termini medicali ! Este un proces avansat, tratamentul este numai paliativ...cat mai putin suferinta ! dar sperante la vindecare nu pot sa va dau! Imi pare rau ! |
|
Tratament pentru ameliorarea efectelor radiologiei |
00:00:00 de către VH Ma bucur enorm pentru ca recurgi la metode naturiste pentru problema tatalui tau. Pentru ca ce e natural-natural ramane. Exista un tratament naturist produs in exclusivitate de un renumit toxicolog profesor Arthur Furst. Produsul se numeste ,,Betaguard` si este recomandat cu mare succes in special persoanelor care fac citostatice, a celor care se expun radiatiilor de tot felul. Este un produs pur natural fara efecte secundare. Se poate procura doar de la distribuitori. Cat despre vitamina C depinde e obtinuta pe cale sintetica? Eu consum vitamina C de la firma care produce Betaguardul; pot sa inghit chiar si 4-5 pastilute, nu-mi fac nici un rau doar ma voi simti mai energica. De ce? Pentru ca am garantia calitatii si stiu ca componentele vit.C sunt pur naturale cu extras din lamaii, portocale si grapefruit. Vali ma numesc si sunt o femeie in varsta de 28 ani. ---- |
|
cancer de san - mai cunoasteti cazuri asemanatoare? |
00:00:00 de către mariana33 de aparut ii apare dar nu acum asa se intampla la tumoare maligna, te opereaza, scapi o perioada, dar nu de tot imi pare rau |
|
cancer de san - mai cunoasteti cazuri asemanatoare? |
00:00:00 de către BogdanC Nicotommy, E suficient daca postezi un singur mesaj. Te rugam sa astepti pana ce o persoana avizata iti va da un raspuns. |
|
sunt operata de 3 ori....pana cand ma mai opereaza! |
00:00:00 de către florina voicu sigur.--- |
|
00:00:00 de către mamilika incearca sa vezi ce greseli faci ori in alimentatie, ori in ganduri si sentimente si sa te corectezi. O dieta vegetariana cu multe cruditati ai incercat? poate lasi o adresa ...? |
|
00:00:00 de către florina voicu da... multumesc pt amabilitate.... la prima vedere,dr de familie mi-a spus ca sunt lipoame. dar( acum 2 ani )cand am fost internata,pt interventia de la axile,diagnosticul a fost de chiste sebacee reg axilara bilateral...la examen clinic local scrie:formatiuni tumorale,dure,mobile la niv axilei bilateral,dureroase.... pe biletul de iesire din spital scrie printre altele,excizia chisturilor sebacee. fiind anesteziata local cu xilina,am auzit ca au fost "lipoame,si carnotii" cu toate astea ,nu s-a dus nimic la anatomo patologic. ulterior au reaparut in zona axilelor din nou acele formatiuni dure,dar si unul pe gat,unul pe burta ,sltul in zona ombilicului. nu am mai facut investigatii pt ele,deoarece mi-au aparut in sanul stang 3 tumori mamare. la interventia chirurgicala de la fundeni,in 10.01.08,s-a practicat excizie sectorala mamara stg.in acel sector s-au excizat 2 din cele 3 tumori.pe cea de-a 3 a ....nu au gasit-o .asa au spus. acum astept rezultatul anatomopatologic.la examenul intraoperator s-a evidentiat a fi fibroadenom.... cam asta este .daca am fost mai explicita de data asta. urmeaza sa fac alt ecograf,sa vad ce e cu cea de-a 3 a tomora..de la san. dar ma sperie faptul ca sunt operata deja de 2 ori la axile.acum sunt din nou formatiuni acolo.sunt operata la san,si urmeaza posibil a 2 a operatie la san . au aparut si pe corp(gat,burta,ombilic).NU MAI SUPORT FAPTUL CA NU STIU INCOTRO SA MA INDREPT. CINE SA IMI SPUNA CE ESTE...SI CE SA FAC SIGUR. OOOOFFFF MULTUMESC MULT. |
|
00:00:00 de către Dr. M.P. Florina, m-ai bagat in ceata. Ai chisturi sau lipoame? Nu e tot una. Mai posteaza, te rog o explicatie si promit sa-ti raspund. |
|
analize pentru depistarea cancerului osos... rog raspuns urgent |
00:00:00 de către ina6_radu poti face o scintografie osoasa -chiar si RMN este foarte bun |
|
00:00:00 de către roxxxycrist ce te ofuschezi asa??? nu am vrut sa te supar. eu am intrebat fiindca ma intereseaza. Nu stiam ca doar aceste metode exista de diagnosticare dar stiam ca RMN nu foloseste raze x ci campuri electromagnetice . Eu nu raspund la problemele altora fiindca nu sunt cadru medical. Eu am scris pe aceste forum fiindca vreau raspunsuri de la cadre medicale fiindca sunt cele mai in masura sa raspunda la astfel de chestiuni. Nu ca nu mi-ar face placere sa vb cu tine dar am nevoie de pareri calificate. |
|
00:00:00 de către marinaalina Conteaza???!!!!Daca tot stii de ce mai intrebi???? |
|
00:00:00 de către roxxxycrist dar poate fi intre ele o diferenta semnificativa??? Cu iradierea te contrazic. RMN-ul foloseste campuri magnetice nu raze x . Este neiradiant dar contraindicat daca ai tije sau alte metale in corp. Esti cadru medical??? |
|
00:00:00 de către marinaalina RMN e considerat destul de perfoermant.Nu cred ca e cazul de computer tomograf.Oricum nu acum ca deja ai fost expus la oiradiere |
|
00:00:00 de către roxxxycrist Eu am facut RMN tomograf nu ma facut...sa fac oare??? la RMN nu s-a vazut asa ceva... multumesc pentru raspuns prompt |
|
00:00:00 de către marinaalina RMN si tomograf osos pot depista tumorile si ca dimensiune si ca localizare. |
|
carcinom scuoamos keratinizant g1 |
00:00:00 de către Dr. M.P.
Subiect: carcinom scuoamos keratinizant g1
Carcinomul este o tumora maligna (canceroasa). Eu, ca medic, sunt de principiul ca orice bolnav trebuie sa-si cunoasca diagnosticul. E dreptul lui, mai ales daca este o persoana in deplinatatea facultatilor mintale. Indiferent de gravitatea bolii, el e singurul care are dreptul sa decida asupra propriului sau corp. Mama dumneavoastra are nevoie de tratament oncologic de specialitate, care in cazul de fata va incepe cu radioterapie, iar pentru aceasta medicul trebuie sa primeasca acordul scris si verbal al pacientului. Cel mai bine e sa stie adevarul. Nu e de datoria dumneavoastra sa-i comunicati acest lucru, ci a medicului curant. Si e mai bine sa-l lasati sa-si faca treaba asa cum stie el, pentru ca a mai facut acest lucru. Nu-i usor sa-i spui unui om ca are cancer. Profesoara mea de oncologie, regretata d-na. prof. dr. Romanta Lupsa, ne spunea ca orice om, oricat de grav ar fi bolnav, trebuie sa stie adevarul, oricat de crud; poate vrea sa se spovedeasca la un preot, poate vrea sa-si ceara iertare de la cineva, poate vrea sa-si scrie testamentul....dar nu uitati: cancerul nu inseamna moarte!!!! |
|
displazie fibrochistica |
00:00:00 de către vera vladut
Subiect: displazie fibrochistica
da si tu mai multe amanunte.De ex. ce alte investigatii ai mai facut,sau daca ai facut mamo sau eco da san .Pup |
|
Mama mea are cancer ovarian stadiul 4 cu metastaze |
10-10-2013, 22:09:48 de către lalaelena Michael_52..ai mai continuat tratamentul cu Nicolit? merci frumos |
|
07-03-2013, 11:41:19 de către eloise Raspuns pentru Bambola0 si pentru cei care au mai intrebat. Tata este OK dupa circa 5 ani de la diagnosticul initial (Carcinom scuamos moderat diferentiat la laringe) si 2.5 ani de la confirmarea metastazelor pe coloana cu RMN cu substanta de contrast. Medicament mai ia doar o doza pe zi, dimineata (a luat 3 doze zilnic timp de 2 ani). Domnul sa va aiba in paza! |
|
18-11-2012, 16:14:30 de către RaulDuke probabil a vrut sa spuna ceva de genul ca, daca ar fi si el bolnav sau daca ar avea pe cineva bolnav de cancer in familie, nu ar ezita sa-si puna increderea in practic orice; insa ca medic stie ca nicolitul nu are nicio valoare demonstrata si este cel mai probabil absolut inutil. faptul ca tatal tau supravietuieste de 13 ani (deci practic s-a vindecat) de un cancer de colon destul de avansat, se datoreaza 100% operatiei si tratamentelor complementare standard, cum e chimioterapia; in niciun caz datorita nicolitului. ca atare nu vad de ce ar trebui "brevetat" acest lucru. daca tatal tau ar mai fi fost in viata in momentul de fata fara sa se fi operat si fara sa fi facut chimioterapie, dar in schimb ar fi luat doar nicolit, atunci cred ca ar fi existat macar un subiect de discutie, asa... nu prea. |
|
18-11-2012, 01:06:02 de către daniela1978 Tatal meu supravietuieste din 1999 unui cancer de colon stadiul 3-operat, dupa chimioterapie in paralel cu NICOLIT !!!! La intrebarea mamei daca sa ii administreze sau nu nicolit, un medic oncolog i-a raspuns - Daca as fi in locul d-voastra sigur i-as da! Ca medic nu va pot spune asta. Ce inseamna asta??? D-zeu sa il ajute pe dl Dr. Niculescu sa isi breveteze medicamentul! Ar salva multe vieti! |
|
30-03-2012, 22:29:36 de către Bambola0 Buna seara Eloise nu ai mai scris nimic pe forum din 2011 as vrea sa iau legatura cu tine.. |
|
08-05-2011, 18:12:36 de către eloise Multumesc. E foarte bine de stiut care este `regimul` acestor medicamente. |
|
08-05-2011, 18:05:18 de către RaulDuke si eu recomand la fel. dati-le unor medici in centre unde cel mai probabil au nevoie! nu le dati la farmacii pentru ca nu vad rostul, ei nu le vor folosi decat la niste evaziune fiscala pentru a-si baga banii in buzunar :D cel mai probabil. glumesc, desigur, dar nu vad rostul intoarcerii la farmacie. in nici un caz nu le dati altor oameni care pot pretinde ca au nevoie de ele, mai ales daca e vorba de opioide, usoare sau puternice, tramadol, etc!!! asta ar fi un lucru ilegal! sunt multi narcomani sau comercianti de narcotice care atata asteapta! daca a avut dureri, intr-adevar, nu strica sa aiba prin casa niste tramadol. in rest nu se justifica eliberarea unei retete pentru "in caz de nevoie". in cazul in care totusi revine nevoia de tramadol, poate sa ia pe moment, dar se recomanda reevaluarea de catre medic in timp cat mai scurt. |
|
08-05-2011, 17:58:15 de către eloise Intr-adevar, nu am cunoscut acest aspect. Dar oare ra fi corect sa mai ceara reteta pentru Tramadol, doar ca sa il aiba la indemana in caz ca il doare ocazional mai rau decat de obicei? Tata chiar m-a intrebat ce sa faca cu medicamentele care i-au ramas si care nu sunt expirate inca. El propunea sa le returnam la farmacie (bineinteles ca fara sa pretindem bani), pentru ca fiind atat de scumpe, era pacat de ele. M-a pus in incurcatura; i-am zis ca nu cred ca i le-ar primi la farmacie. Adineaori am citit pe site-ul unui Centru Paleativ ca poti returna medicamente sau alte materiale ramase de la bolnavii incurabili care nu mai au nevoie de ele. |
|
08-05-2011, 17:29:30 de către RaulDuke faptul ca nu are nevoie de Tramadol este intr-adevar un lucru pozitiv. totusi in cazul in care apar dureri si raspund bine la tramadol, este foarte indicat sa-l folositi, chiar fara teama, pentru ca se intampla un lucru pe care oamenii nu il stiu, si anume: nici un opioid, nici tramadol, nici macar morfina NU DAU DEPENDENTA la cineva cu dureri reale! e interesant si aparent greu de inteles, dar asta e adevarul. am vazut personal bolnavi BINE MERSI pe doze uriase de morfina, care in mod normal ar putea sa omoare un om, dar care se simt bine cu tratament si extrem de rau fara. |
|
08-05-2011, 16:17:41 de către eloise Saptamana trecuta am aflat ca tata nici macar nu mai ia Tramadol. Acesta fiind un narcotic, se zicea ca va da dependenta, deci nu pot decat sa ma bucur ca nu mai ia. Acum mai ia Movalis, ocazional (cu pansament gastric) pentru dureri reumatismale... Mama trebuie sa mearga luna aceasta la oncologul tatei pentru reinnoirea retetei de Bonefos. Poate ii conving sa mearga amandoi ca sa il mai vada si domn doctor la ochi. Am citit o marturie a cuiva care sustine ca dupa un neoplasm mamar cu metastaze pe coloana s-a tratat ca si tata (cu un medicament care a abtinut aviz favorabil privind autorizarea doar pentru uz veterinar - pe animale de companie) si care, in urma unei scintografii, a constatat ca metastazele de pe coloana au disparut. Din pacate nefiind lasate date de contact pentru persoana respectiva, exista riscul sa nu fie un caz veridic. |
|
06-05-2011, 22:05:17 de către RaulDuke te cred! chiar nu cred ca trebuie sa faci mare lucru, daca el se simte bine. insa o vizita la medic din cand in cand nu are cum sa strice, macar pentru a nu te lovi ca de un zid de momentul in care el brusc n-o sa se mai simta bine! e drept ca daca e un stres atat de mare pentru el sa fie luat si plimbat si dus si examinat si contactul cu spitalul/medicii... etc., da, e greu si e de luat in considerare, fiind dreptul lui. dar eu zic ca poate fi convins si sigur merita incercat. altfel disperarea si presiunea vor fi mari cand vor aparea problemele. |
|
05-05-2011, 22:10:53 de către eloise Nu stiu ce sa zic...fiecare bolnav e unic si la fel este si reactia acestora la medicamente sau terapii neomologate. Noi chiar nu mai aveam alternative in momentul in care ne-am indreptat atentia catre Nicolit. Nu a fost ca si cand am ignorat tratamentul dat de oncolog si ne-am apucat sa ii dam noi ce ne trece prin cap. De la un moment dat incoace, medicii si-au luat `mana` de pe tata considerand, probabil, ca nu mai e nimic de facut si ca nu mai merita sa se `cheltuie banii pe investigatii facute pentru o cauza pierduta. Cand auzi cuvantul `metastaze`, stii de fapt ca va veni sfarsitul, dar nu stii nici cand si nici in ce chinuri... Cand l-am adus la Bucuresti anul trecut si am vazut cum geme de durere chiar intins in pat fiind, am stiut ca trebuie sa incerc orice imi sta in putinta sa il ajut. Acum cand e mai bine, sigur ca pare firesc sa refacem RMN-ul, si poate si alte investigatii imagistice. Refuz sa calculez cat m-ar costa acestea, dar ma intreb, chiar ne-ar folosi? Ocologul abia daca a aruncat o privire pe rezultatul (scris) de la RMN, desi i s-au inmanat si CD-ul si filmele de pe toata coloana. In plus, tata nu e chiar asa de incantat sa auda ca iar il car pe la doctori...El se bucura de fiecare zi asa cum e, mananca aproape orice, face plimbari prin casa (pentru ca se plictiseste sa stea toata ziua in pat) si o data sau de 2 ori pe luna merge cu mama la tara si mai da si el cate o mana de ajutor pe la reparatii diverse... Poate veti zice ca ne multumim cu putin, dar credeti-ma ca doar cei ce l-au vazut acum un an pot remarca diferenta... |
|
05-05-2011, 15:32:34 de către aralex pt eloise: ati mai facut un rmn de cand se simte mai bine? |
|
05-05-2011, 15:02:54 de către d.aura Buna ziua! Mesaj pentru eloise: As vrea sa te contactez., dar nu stiu cum sa procedez. Si tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de prostata anul trecut. Anul acesta, la 1 martie, a fost operat de cancer ureteral si ieri am primit diagnosticul biopsiei luata din colon, tot cancer. Trei cancere diferite, asa mi s-a spus, nu au legatura unele cu altele, adica nici unul nu este metastaza altuia. Dupa ce a fost operat de cancerul ureteral, i-a fost recomandata chimioterapia, am fost la IOB, dar mi s-a spus sa revin dupa ce am rezulatul biopsiei de la colon. Inca nu stiu pe ce cale vom apuca. In acest moment nu se poate spune in ce stadiu este cancerul de colon. Probabil trebuie operat. Nu stiu... Am gasit informatiile despre nicolit si te-am gasit si pe tine, eloise, care imi poti spune mai multe dat fiind ca tatal tau il foloseste! te rog, da-mi un semn! |
|
25-04-2011, 17:25:21 de către RaulDuke doamne ajuta ! |
|
25-04-2011, 16:23:15 de către eloise Multumesc! Promit sa revin cand voi avea noutati despre tata. Cand gasesc buletinul medical de la histopatologic, va comunic si TNM-ul! Daca imi permiteti, o singura remarca: medicii care au constiinta interventiei lui Dumnezeu in viata omului, sunt `sprijiniti` in tot ceea ce intreprind; ceea ce va doresc si dumneavoastra! Este infiorator de grea meseria pe care v-ati ales-o si nu pot decat sa va respect pentru aceasta! Doamne ajuta! |
|
24-04-2011, 23:31:23 de către RaulDuke daca tu vrei sa te lamentezi vis-a-vis de faptul ca tre sa stai la coada si ca tre sa dai bani pentru ce consideri ca ai merita sa ai gratuit, sa stii ca nu impresionezi pe nimeni, cu atat mai putin pe mine care am vazut cazuri cu mult mai dramatice decat ce prezinti tu. stiu ca poate fi preferabil, ca sa nu te invinovatesti ca nu faci nimic pentru tatal tau, sa arunci niste bani acolo pe un tratament cu creta care nu face nimic, in loc sa continui sa lupti pentru tatal tau care merita macar atata lucru la anii pe care ii are. insa te amagesti singura si, chiar daca asta e dreptul tau, cred ca ar fi bine sa pastrezi ideile astea pentru tine, ca sa nu risti sa contaminezi pe altii de buna credinta, dar care nu vad lucrurile asa cum le vezi tu. iti zic io ca un medicamente care nu spune macar ce face, nu face nimic. daca chiar facea ceva, de cand a fost el propus pana acuma se afla absolut totul despre el. asa s-a aflat si raspunsul e ca n-a facut nimic niciodata. afla tu ca nimic in viata asta nu e gratis si ca de tatal tau nu va avea nimeni grija mai mult decat pot sau ar trebui sa aiba proprii lui copii. poti sa abandonezi si sa te resemnezi in nepasare mascata cu "tratamente miraculoase", rugaciuni si sperante la mai bine, si nu ma intereseaza sa te judec, caci oameni in negare sau in alte tipuri de refugii am mai vazut, dar, repet, tine parerile astea pentru tine, ca nu faci bine nimanui! despre prognostic nu-ti pot spune multe pentru ca nu mi-a fost inca prea clar care a fost diagnosticul lui dincolo de cel anatomopatologic, nu am inteles prea clar stadiul TNM si nu am inteles prea clar care si pe unde sunt metastazele lui. ce am dedus e ca e vorba de un cancer scuamos laringian depasit chirurgical, radio-chimiotratat local, cu continuare de evolutie (din cate am vazut) locala si la distanta cu metastaze osoase, pe coloana vertebrala. in cazul asta intr-adevar nu mai poate fi vorba de vindecare, deci sa-l supui la operatii e mai mult chinuitor decat benefic pentru el, dar nu inseamna ca medicina standard nu-l mai poate ajuta, in materie de control al simptomelor, fie prin iradiere pe zonele dureroase, alte citostatice, medicamente suportive, bifosfonati, etc.etc.etc., dar prescrise de oncolog, nu de chirurg. chirurgul nu stie multe pe lume dincolo de sa taie si sa coasa. prognosticul in cancer se pune de obicei referitor la rata de supravietuire la 5 ani. in conditiile unui cancer avansat, inoperabil, metastatic chiar, de laringe, rata medie de supravietuire la 5 ani este de aproximativ 41%. adica din 100 de asemenea bolnavi, 41 din ei sunt in viata la 5 ani dupa diagnostic. in conditiile atator necunoscute cu privire la cazul tatalui tau, poate ca multe datorita medicilor care nu te-au ajutat, nici eu nu-ti pot da mai multe detalii decat aceste vagi, dar chiar si daca nu ar fi asa, nimeni nu poate spune cu siguranta ce se va intampla de la caz la caz, daca tatal tau se va incadra fix in mijlocul acestor statistici, daca va mai trai 2 ani din momentul depistarii metastazelor, 3 ani, 5 ani sau numai un an sau cine stie cat. dupa parerea mea la cum prezinti situatia, el se afla cu usurinta in cadrul acestor statistici, cel putin momentan. nu stiu daca te ajuta cu ceva ce ti-am scris, dar ma indoiesc ca poate cineva sa-ti spuna mai multe... mult succes si in viitor! |
|
24-04-2011, 20:33:09 de către eloise Stimate domn, Raspund, de dragul adevarului asa cum il vad rudele unui pacient declarat `terminal`. Sper ca a fost o gluma sa ne trimiteti la alt oncolog (orice caz de cancer trebuie prezentat unui oncolog, care conduce tratamentul). Am mentionat ca am depasit aceasta `faza` iar Oncologul si-a facut datoria cum a stiut el mai bine, pana la un punct. Cand tata avea dureri infioratoare de spate care nu mai cedau cu nici un analgezic, era necesar sa stea cu orele la rand la oncologie, ca apoi sa i se dea trimitere pentru o singura analiza de sange pentru care a fost programat cu o luna mai tarziu; iar cu alta ocazie cand a indraznit sa ceara trimitere pentru RMN sau tomografie, oncologul i-a zis ca el nu poate recomanda asa ceva, ca durerea lui e de competenta unui reumatolog, obligandu-ma practic, pe mine, singurul dintre copiii lui care are un salariu mai mare decat cel minim pe economie (cum au fratii mei) sa ii platesc aducerea la Bucuresti, consultatiile pre-operatorii plus un RMN de coloana care a costat 14 milioane lei vechi (fara de care nu ma primea neurochirurgul la consultatie) si toate acestea in conditiile in care tata e pensionar si avea dreptul la toate acestea gratuit (presupun). Ca mai apoi sa mi se spuna ca nu se mai poate face nimic. Stiti ce cred, probabil dumneavoastra profesati in alta tara sau pe alta planeta. Nu imi vorbiti mie de injectii cu sperante false. Dumneavostra ati vrea ca eu sa neg evidenta faptului ca tata este acum un om activ, dupa ce luni de zile a zacut in pat indopat cu tramadol si cand, pana si respiratia ii provoca dureri crancene. Mai ziceti ca el se afla in media de supravietuire pentru acest tip de boala. Indraznesc sa va intreb, care este aceasta medie pentru cancerul de laringe (carcinom scuamos moderat diferentiat) si care este prognosticul unei persoane care in 30 aprilie 2010 avea metastaze pe coloana iar `formatiunea tumorala de la nivelul grupului vertebral T10 prezinta extindere paravertebrala laterala stg.gadonilofila si gadonilofilie interesand meningele la acest nivel` To make a long story short: Nu mai am incredere in sistemul medical `de asigurat` iar pentru cel privat, nu am bani. Pentru Nicolit insa mai pot gasi ceva bani, atat cat sa ii asigur doza zilnica pentru inca un an. Doar timpul ne va infirma sau confirma sperantele, dar sincer, nu avem nici un regret pentru ca am ales sa il tratez pe tata cu pulbere de stele, decat cu mutrele triste ale medicilor care l-au consultat pana acum. Va multumesc pentru timpul si rabdarea cu care mi-ati raspuns si va rog, doar atat: dati-mi un prognostic pentru tata ca sa pot sti sa ii rezerv din timp loc la capela din cartier unde asteapta la rand toti acei batranei suferinzi de care medicii s-au saturat. |
|
24-04-2011, 17:15:27 de către RaulDuke da, ei bine, nu are rost sa-mi spui mie despre cinism. treaba e simpla: acolo unde unii medici se arata total neinteresati sau neputinciosi, solutia este cautarea altor medici, pentru ca "medicina alternativa" nu ofera NIMIC decat injectii cu sperante false. de pilda in cazul tatalui tau, el se afla in rata medie de supravietuire, nu e vreun miracol ce s-a intamplat cu el, e doar ignoranta si cretinatatea medicilor care ti-au dat prognosticele alea absurde. dincolo de asta, sa stii ca chirurgii pur si simplu nu se pricep deca sa taie si sa coasa, in rest cand e vorba de o chestie asa complicata ca un CANCER, ei sunt doar o felie din abordare. sa te rezumi la o discutie DOAR CU EI inseamna sa incerci sa construiesti o casa doar cu un singur material, fie el lemn sau caramida, dar fara altceva gen mortar sau suruburi sau metal sau orice altceva. pentru asta orice caz de cancer trebuie prezentat unui oncolog, care conduce tratamentul, chiar daca el include chirurgie, citostatice, radiatii, terapie suportiva, etc etc etc. de asta cand sunt infatisat cu nenorociri gen NICOLIT despre care stiu cu siguranta ca nu e altceva decat o amagire, nu ma pot opri din a cere informatii si argumente stiintifice si rationale, nu "marturii" subiective si "juraminte" ale celor care il promoveaza. iar nicolitul asta e doar unui dintre multele exemple de genul asta. |
|
24-04-2011, 15:31:18 de către eloise Este cumva un concurs gen ``cine stie raspunde`? Spuneti-mi, va rog, care este interesul dumneavoastra profesional in acest produs? Poate acela de a-l discredita? Este firesc, presupunand ca sunteti medic de specilaitate, sa fiti `devotat` protocoalelor dupa care se lucreaza in prezent. Nici nu am avea incredere in medici si medicina daca ar fi altfel... Cand un pacient si rudele acestuia se adreseaza unui medic, ei au de cele mai multe ori convingerea ca acesta va fi tratat `ca la carte` si ca, fiind la curent cu tot ceea ce s-a descopeit in bransa lor, vor sti sa puna si un diagnostic corect si sa gaseasca solutia cea mai potrivita pentru vindecare. Din pacate, se intampla ades ca medicina sa fie neputiincioasa sau ca medicii sa nu isi dea suficient interesul pentru salvarea unui bolnav. Si atunci rudele, in disperarea lor, ce ar trebui sa faca, in opinia dumneavoastra ? Sa isi ia bolnavul acasa, asa cum l-am luat noi pe tata de 2 ori din spital, (dintre care o data din Clinica de Excelenta in Neurochirurgie din Bucuresti-Bagdazar) si sa se pregateasca de inmormantare, pentru ca medicii au pus eticheta `condamnat la moarte in chinuri de neimaginat`` Da, exact asa s-a intamplat cu noi si mie personal mi-a zis d-na doctor ca tata a trait deja prea mult cu acest diagnostic si ca sa ne asteptam ca in scurt timp sa isi piarda controlul sfincterelor si sa paralizeze, avand in vedere ca una din tumori presa pe canalul medular.. Unde doriti sa ajungeti de fapt cu aceste intrebari despre Nicolit? Tatal meu a supravietuit inca un an (si nadajduim la mai multi, pentru ca isi doreste sa triasca, iar noi avem nevoie de el), iar in tot acest timp de cand ia Nicolit, durerile de dinainte s-au atenuat progresiv pana la disparitie. Imi pare rau, dar va place sau nu, este stiinta sau nu, raman de acceptat doar 2 supozitii: ori s-a reabilitat cu Nicolit, ori cu Acatiste, pentru ca noi chiar nu i-am mai administrat altceva... Imi cer scuze pentru tonul meu usor iritat, dar dupa atata durere, devii mai cinic. |
|
23-04-2011, 22:28:30 de către RaulDuke pe scurt: nu stii. am inteles ca "distruge tumorile deja existente" dar prin ce mecanism celular ? si iti zic io ca ti-ar folosi sa stii formula, pentru ca ai putea sa o deosebesti de apa chioara, de exemplu, sau de praf de stele. patentul oricum nu are nici o valoare, din moment ce a fost "descoperit", chipurile, prin anii 60-70. poate aflam mai multe de la un "suporter" care stie despre ce e vorba... |