Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Glioblastom - un diagnostic cumplit |
30-06-2009, 16:53:59 de către maysa
Subiect: Glioblastom - un diagnostic cumplit
Nu este nici o problema. astept pana te intorci. Intre timp ma voi interesa de vin curat de casa pentru ca se gaseste mai greu. Multumesc pentru ajutor |
|
30-06-2009, 16:38:02 de către daniaday
in momentul de fata sunt undeva la tara si nu am reteta exacta la mine... iti pot spune ca iti trebuie aloe mai veche de 3 ani miere curata de albine si vin de casa curat...fara zahar sau alte adaosuri. Toate astea se pun la macerat si dupa aceea se strecoara. Se bea cu jumatate de ora inainte de fiecare masa. Insa daca ai rabdare pana joi cand ajung la reteta ti-o pot spune exact pe cantitati si cate zile trebuie sa stea la macerat. daca ai nevoie de mai multe info ma poti gasi pe mess cu id daniaday |
|
30-06-2009, 16:31:44 de către dany-ele
draga Maysa nu trebuie sa ne pierdem speranta. Uite Daniaday ne-a dat o veste buna. Dumnezeu hotaraste indiferent de varsta...pana atunci noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta...astfel astept si eu raspunsul de la Daniaday in legatura cu gelul de aloe...Va multumesc |
|
30-06-2009, 16:25:53 de către maysa
...mama ta este mult mai tanara ca mama mea...mi-as dori ca si mama sa faca asta dar nu stiu sincer ce va urma. imi ramane doar puterea sa ma rog sa ne lumineze Dumnezeu mintile. Spune-mi te rog cum ai procedat cu aloe si cum ai facut practic medicamentul. multumesc |
|
30-06-2009, 16:14:30 de către daniaday
buna din nou. Mama mea are 53 de ani si a fost dianosticata la 51 de ani. A stiut din primul moment ce are si de fiecare data cand a recidivat. La 3 luni dupa prima operatie a recidivat dar abia atunci a inceput tratamentul cu temodal si cobaltoterapia. In acelasi timp mama mea a mers la un bioenergetician si a facut tratament naturist pe baza de ceaiuri si comprese. Pe langa asta a luat pe toata durata cobaltoterapiei gel de aloe. Chiar si in momentul de fata mai ia gel de aloe dar facut acasa nu cumparat. Dupa terminarea cobaltoterapiei tumora crescuse insa dupa 3 luni nu mai aparea nimic pe RMN. Acum nu stiu ce sa va spun a fost o minune a fost efectul cobaltoterapiei sau al tratamentelor naturiste cert e ca mama a fost foarte foarte bine ca si cum nu ar fi fost operata niciodata aproape un an de zile. Acum stie ca a recidivat tumora stie si ca are 5 cm si ca este inoperabila. Si pentru asta este cu moralul sus isi traieste viata si se bucura de fiecare moment pe care il are. Mi-as dori ca toata lumea sa poata trece prin boala asta mizerabila asa cum trece mama mea. Constienta de timpul care i-a mai ramas si fara regrete bucurandu-se de prezenta noastra si de fiecare rasarit de soare... asta chiar daca stie ce o asteapta... |
|
30-06-2009, 16:02:48 de către dany-ele
Multumesc Maysa pentru sinceritatea ta.....Am stat toata ziua pe acest forum dar nu am vrut sa vad realitatea...realitatea este crunta...nu stiu ce sa fac...de saptamana viitoare voi trece prin aceleasi clipe ca si tine pentru ca voi merge sa stau eu cu ea in spital...NU vreau sa-mi pierd speranta in DUMNEZEU si vreau macar sa ma agat de o MINUNE...lucru care ti-l doresc si tie... |
|
30-06-2009, 15:51:34 de către maysa
Dany-ele te inteleg mai bine dacat crezi. Stiu ca este un soc pentru tine. La fel a fost si pentru mine cand am gasit prima oara acest site. Ma intrebi cum va fi greu...iti spun eu cum e la mine si cum va urma probabil. Va vorbi din ce in ce mai greu se va enerva si asta o va agita la maxim si ce-i mai grav VA INCETA SA MAI LUPTE. Ulterior va apartea paralizia si asta va duce spre o tensiune maxima in casa si o permanenta supraveghere. Practic imagineaza-ti ca va sta in pat tot timpul nu ma putea vorbi si manca doar cu lingurita. Asta inseamna greu. Nu vreau sa sperii pe nimeni dar asta va urma. Am stat cu mama zi si noapte in spital in Obrejia trei sapmatani si pentru ca aveam sau nu unde dormi seara mi-o petreceam cu asistentele. Ele vedeau asta mereu si tot ele m-au incurarajat sa nu o operez la maxim si ca daca nu se mai poate face nimic sa ma opresc. Era acolo o fara de 39 ade ani care avea un baiat de 15 ani. Sunt si acum cu imaginea ei in minte. Cu siguranta a murit pana acum. Stii ce facea Statea in pat si isi blestema parintii ca au adus-o la operatie iarasi. Si ei saracii plangeau afara. Am vazut oameni necajiti foarte necajiti. De la ei stiu ce va urma.... |
|
30-06-2009, 15:46:31 de către dany-ele
Draga Maysa asteptam raspunsul tau cu sufletul la gura. Boala mamei a fost identificata in luna mai. Imediat am mers cu ea la Bagdasar unde a fost operata. A fost perioada de recuperare timp in care a luat doar niste calmante prescrise de doctor..... si de o saptamana este la fundeni unde urmeaza tratamentul cu raze. De la inceput si pana acum ea nu a stiut si nu stie ce are. Nu am avut curaj nici unul din noi sa-i spunem i-am spus doar ca a avut un chist pe nervul vorbirii care a fost extirpat in totalitate si acum trebuie sa urmeze un tratament. Are 51 de ani si are un moral extraordinar.....din cate am inteles de-acum tre sa ne asteptam la partea dureroasa.... |
|
30-06-2009, 15:38:08 de către maysa
Draga Daniaday ma bucur daca se poate numi asa sa aud ca mama ta este binisor. Spune-mi te rog ce varsta are si daca a luat si alte medicamente naturiste sau nu in perioada asta. Si mai spune-mi te rog daca i-ai spus adevarul cand a recidivat. Multumesc |
|
30-06-2009, 15:27:19 de către dany-ele
maysa fa-ma te rog sa inteleg. sunt foarte dezorientata. sa inteleg ca dupa ce se va incheia terapia asta care o urmeaza acum la fundeni va incepe greul exact aceleasi cuvinte ne-a spus si noua medicul.ca e cea mai agresiva forma de cancer posibila insa eu n-am vrut sa cred nimic din ce mi-a spus pentru ca o vedeam foarte bine si-mi doresc din inima sa ajunga la nunta noastra care va avea loc abia la anul. abia astazi cand am intrat pe forum mi-am dat seama de gravitatea situatiei inca sunt in stare de soc. |
|
30-06-2009, 15:20:09 de către maysa
Multumesc de mesaj si astept datele maicutei. Am uitat sa iti povestesc ca si mama mea dupa operatie s-a refacut mai greu dar a fost o perioada foarte buna in timpul terapiei. Ultimele zile parca au dat-o inapoi dar asta depinde la de persoana la persoana. Ceea ce este mai greu la boala asta pentru ca din ce am citit asta este perioada cat de cat usoara este RECIDIVA care de regula se instaleaza foarte repede dupa raze si de cele mai multe ori mult mai adanc in creier. Practie perioada grea vine apoi cand nu o mai poti minti si va trebui sa stiti ca perioada urmatoare este de declin. Sincer mi-e frica de mor de ce va urma. cand am fost la doctor si l-am intrebat de glioblastom mi-a zis asa ce-a mai agresiva forma de cancer care exista...perioada de supravietuire maxim 1 an . Si cu asta m-a lasat masca.... |
|
30-06-2009, 15:18:24 de către daniaday
Buna dany-ele Mama mea a fost operata prima data in iulie 2007. Dupa prima operatie a fost bine chiar foarte bine as spune pana in decembrie anul trecut. A fost atat de bine incat mergeam cu ea la munte chiar a muncit pe langa casa o perioada desi nu era nevoie ea vroia sa se simta utila . In Decembrie au inceput iarasi simptomele afazie afectarea memoriei de scurta durata dureri de cap greturi ingustarea campului vizual iar la sfarsitul lui februarie 2009 a fost operata a doua oara. In primele 2 luni dupa operatie a fost foarte greu deoarece isi dadea seama ca a ramas cu sechele dupa operatie dar a invatat sa faca asociatii in cazul in care dorea sa ne spuna ceva si nu gasea cuvantul ex. rosia -leguma era albastra iar noi am invatat odata cu ea. Acum tumora s-a refacut are 5 cm si este neoperabila de data aceasta. Inca se simte bine desi sunt multe momente in care nu se poate exprima. Este foarte important sa fiti langa ea cat mai mult timp posibil. Medicii i-au dat 15 luni maxim dupa prima operatie si iata ca se implinesc 24 de luni. Dumnezeu e mare si cate zile iti da atatea ai. Va doresc multa sanatate si putere sa treceti prin ceea ce va asteapta |
|
30-06-2009, 15:05:04 de către dany-ele
maysa eu ii doresc din toata inima mamei tale sa fie cat mai bine cat mai mult timp. Tot ce ii doresc mamei mele pt ca o consider ca si mama mea ii doresc si mamei tale. Mama dupa operatie n-a putut vorbi erau zile cand nu vorbea deloc dar apoi a inceput sa vb. e adevarat ca mai are si ea momente cand uita anumite cuvinte ar asa cum ai spus si tu e bine sa te faci ca nu-ti dai seama. Cat a fost in spital la Bagdasar cineva ne-a recomandat un tratament naturist pe baza de ceaiuri de la o maicuta costa in jur de 2 mil .Noi l-am cumparat insa a trebuit sa plece la fundeni si nu i l-am mai administrat probabil il va lua dupa ce iese din spital. O sa caut datele de contact ale maicutei si ti le voi da poate vrei sa-l iei. |
|
30-06-2009, 14:38:58 de către maysa
Buna Dany-ele Mama mea a fost diagnosticata in martie si operata tot atunci. Datorita unor probleme aparatul a fost stricat a fost intarziata inceperea razelor cu doua luni. Astazi a avut ultima sedinta la Fundeni si pe 9 iulie implineste 4 luni de la operatie. Nici nu stiu cum sa-ti spun ca se simte sincer: merge in picioare dar ii amortesc la fel si mainile o mai doare capul si uita unele cuvinte si se necajeste ca nu si le aminteste. Evident ca incepe sa planga. Ne incurca numele si am observat ca e mai bine sa nu-i atrag atentia ca greseste. Incerc sa inteleg din propozitie ce anume vrea sa spune. Din spusele fetelor mai sus situatia se ma agrava si nu va mai putea vorbi. Trecem cu totii prin clipe foarte grele si mai greu este ca noi locuim impreuna si vedem zilele bune si cele rele si din pacate nu putem face nimic. Am reusit sa ma conving ca nu pot castiga batalia asta. Vreau doar sa ma bucur la maxim de clipele astea. Luam naturiste GANODERNA dar nu pot spune daca sunt sau nu bune. I-a mai dat Doctora Amalia Constantinescu vitamina E400 un antioxidant foarte puternic care se gaseste din pacate cam greu . Am sa incerc sa cumpar si un tratament naturist pentru cancer doza de o luna costa in jur de 4 mil . I-mi dau seama ca greul si lupta abia incepe. Pe 18 iunie a fost ziua ei a implinit 60 ani si nu a stiut nimic. Nu stiu daca si-a amintit sau a facut legatura cand ne-a vazut pe toti ca i-am facut o petrecere surpriza. A fost foarte emotionata. Tot timpul mi-a spus ca ma iubeste si asta-mi spune in fiecare zi. Parca stie ca or sa fie clipe cand nu va mai putea sa o faca..... |
|
30-06-2009, 13:55:16 de către dany-ele
buna ziua este pentru prima oara cand va scriu ma confrunt cu aceiasi problema ca a voastra: . mama viitorului meu sot a fost diagnosticata cu aceasta boala. a fost operata in luna mai la spitalul Bagdasar din Bucuresti. dupa operatie a intampinat anumite dificulati in a vorbi insa imediat si-a revenit. de o saptamana se afla la Spitalul Fundeni urmeaza tratamentul si spre surprinderea si bucuria noastra se simte f. bine. insa dupa ce am citit de pe acest forum nu stiu ce sa mai cred. sunt f speriata si nu stiu care vor fi urmarile. mi-ar placea sa aud cazuri in care cei diagnosticati cu aceasta boala si-au revenit...dar...Suferinta este prea mare |
|
14-06-2009, 09:39:52 de către daniaday
hi,Mama este la a doua recidiva. Daca tratamentul cu Temodal este asa cum spui tu, atunci ceva nu este in regula. Tumora de data asta s-a refacut aproximativ in acelasi loc, doar ca mai profund si nu poate fi operata. Se pare ca nici radio nu se poate. Ce-mi ramane de facut este sa vorbesc cu oncologul. Din nefericire, daca oncologul nu-mi prescrie alt tratament, nu cred ca voi avea de unde sa iau medicamenele de care imi spui tu. Dupa a doua operatie medicii de acasa in prima faza nici nu au vrut sa-i dea Temodalul mamei mele pentru 6 luni. I-au spus ca poate peste o luna nu mai traieste si ei au ramas cu Temodalul dat (de parca m-as fi apucat sa-l vand daca se intampla ceva cu mama, in loc sa il duc inapoi). Pe langa Temodal ia Osetron si alte medicamente care sa o ajute, dar tot degeaba. Dupa prima tura cu citostatice i-au micsorat doza, deoarece organismul nu suporta. Deocamdata astept sa vad ce spune maine medicul. Daca nu vrea sa-i schimbe tratamentul, o sa vad atunci ce ramane de facut. Multumesc! |
|
14-06-2009, 06:51:15 de către Cosy
Hello daniaday, raul sau greata care o simte mama ta trebuie sa fie tratata cu medicamente, cel mai bine cu Zofran sau Ondansetron, iar tratamentul cu temodal este urmatorul. La prima diagnoza Glioblastomului se da dupa operatie si radiatio, 5 zile temodal si 23 de zile pauza, pana cand apare recidivul ( daca ai noroc mare, nu apare deloc ), iar in cazul ca apare, trebuie schimbat tratamentul, 7 zile temodal si 7 zile pauza, asta inseamna un tratament sistematic cu sensul de a DEACTIVA genul MGMT-Promotor, care este un gen din tumor care repara destructia facuta prin chemotherapie! Iar locajul al tumorului nou este foarte important, daca este crescut mai departe de 2 cm de linga tumorul vechi este din nou o radiatio posibila, ceea ce inseamna ca viata se prelungeste din nou cu cateva luni! Avastin nu este probat de o luna, este probat de mai mult timp si se stie ca ajuta pentru un timp! Daca nu mai ajuta nici Avastin, trebuie incercat Imatinib in combinatie cu Hydroxyurea...citeste te rog pe net, LUPTA INCEPE DOAR CAND APAR RECIDIVELE! Multa putere din nou! |
|
13-06-2009, 23:13:49 de către DANIEL65
Buna ,Din nefericire si MAMA mea a fost diagnosticata si operata pe data de 29 Mai la Spitalul Obregia (Bagdasar ).Nici acum nu si - a revenit dupa operatie . scorul Glasgow este in jur de 10 ,adica o coma minora .Este foarte greu sa ma impac cu ideea ca o sa o pierd cat de curand ,gradul de recidiva este mare si foarte alert .Practic tratamentul asta este o prelungire a chinurilor Ei dar nu pot sa nu incerc sa fac ceva .Este greu sa vorbesc despre lucrurile astea mai ales ca este vorba de MAMA si ca fiecare om normal o iubesc foarte mult .Trebuie sa ma impac cu ideea ca -ASA A FOST SA FIE ! Nu doresc la nimeni sa treaca prin asa ceva dar ptr. cei ce sunt in aceeasi situatie nu pot sa le spun decat ceea ce spun acum si medicii : CU DUMNEZEU INAINTE ! SA AVETI PUTERE SA TRECETI PESTE TOATE CACI VIATA TREBUIE SA - SI URMEZE CURSUL EI ,CU BUNE SI CU RELE ! |
|
13-06-2009, 12:48:55 de către daniaday
Buna Cosy!Luni dimineata am programare la oncolog. Dupa a doua operatie, tratamentul recomandat de oncolog a fost 5 zile de Temodal, dupa care 3 saptamani pauza. Problema este ca mama mea suporta foarte rau Temodalul, in momentul de fata ficatul fiind foarte rau afectat (are zile in care nu se poate ridica nici macar in sezut din cauza durerilor de ficat). Doza nu ii poate fi marita datorita greturilor puternice. Asa ca nu stiu ce sa mai fac. Am citit despre Avastin, dar sincer sunt curioasa daca medicii de la noi il prescriu pentru glioblastom, avand in vedere ca abia acum o luna a fost aprobat. O sa intreb luni medicul oncolog. Iti multumesc pentru sfat. Satanate multa tatalui tau si intregii familii! |
|
13-06-2009, 11:58:51 de către Cosy
Buna daniaday!Si tata sufere de un glioblastom si este tratat in München.Inteleg disperarea ta, dar vorbeste cat mai repede cu onkologul sau neurochirurgul! Temodal in cazul recidivarii trebuie dat 7 zile iar apoi 7 zile pauza, iar urmatorul medicament va poate ajuta sa prelungeasca viata cu remisii partiale al tumorului: Bavacizumab sau Avastin numit! Acest medicament se da pe linga tratamentul de temodal din doua in doua saptamani intravenos...citeste pe google despre medicament, iar ti-as indica sa vorbesti cat mai repde cu onkologul pentru ca va poate chiaar ajuta acest tratament cu temodal in combinatie cu Bevacizumab/ Avastin! Multa putere si sanatate! |
|
12-06-2009, 22:38:04 de către daniaday
Buna tuturor,Mama mea a fost operata in iulie 2007. Avea deja gradul IV. I s-a dat durata maxima de viata 15 luni cu a doua operatie in februarie 2008. La 3 luni de la operatie tumora deja avea aprox 3 cm. A facut radio si tratament cu Temodal. Nu stiu daca a fost o minune sau urmare a tratamentului, dar tumora s-a retras. In decembrie 2008 am fost din nou la control si inca nu avea nimic, insa pana la inceputul lunii februarie deja crescuse 5 cm. A avut a 2-a interventie chirurgicala la sfarsitul lui februarie. De atunci urmeaza tratament cu Temodal. Saptamana trecuta am fost la controlul dupa 3 luni si tumora are din nou 5 cm. Medicul mi-a spus ieri ca o noua interventie nu mai are sens deoarece in maxim o luna dupa operatie va fi la aceeasi dimensiune. De data aceasta este mai profunda si deocamdata inca nu are efect de masa. Daca stie cineva aproximativ care este pronosticul maxim, pls spuneti-mi si mie. Sunt disperata. Daca pana acum nu i-am ascuns nici un lucru, astazi nu am putut sa ii spun adevarul, a trebuit sa o mint (de fapt i-am spus doar o parte din ceea ce mi-a spus medicul). Stie ce urmeaza si de fiecare data ma intreaba cat timp mai are. Medicii nu imi spun nimic. pls help Multa sanatate tuturor! Multumesc |
|
10-06-2009, 13:33:41 de către maysa
Buna tuturor!Ma bucur, chiar daca e ciudat spus, cand mai vad ca cineva scrie. Am intrat pe site-ul de mai sus si am incercat sa sun si pe fix si pe mobil. Din pacate nimeni nu mi-a raspuns dar voi insista. As dori sa stiu daca mergem acolo si facem acea terapie se prelungeste perioada de viata? Sau prin acest cyberknife putem pana la urma sa omoram celulele cancerigene. Eu personal am scris la spital si au fost foarte draguti(cum numai turcii stiu) si m-au dat o gramada de informatii printre care si pretul 15000eur per total. Nu spun ca e mult dar nici putin. Nimeni nu poate garanta nimic, e clar asta, dar ca sa incerci asta trebuie macar sa ai o siguranta. O intrebare pentru Androlescu: Problema voastra este tot glioblastom? Si daca da mai ajuta-ne cu mai multe informatii: cum se simte , cand ati fost, daca mai trebuie sa revii??? multumesc mult Referitor la mama tolereaza destul de bine radioterapia(suntem la a 16-a sedinta) dar doctora nu mi-a dat prea multe sperante spunand ca la acest tip de cancer se tolereaza mai usor si asta nu inseamna ca e si bine. Referitor la operatie, aseara,mi s-a parut ciudat cand am vazut cum firele i-au iesit din cap. Nimeni nu mi-a spus sa ma astept la asa ceva si sigur ca m-am speriat. Sunt atat de groase...si negre... mi-ai mai dat o speranta, abia astept sa vorbesc la telefon cu ei numai bine si sanatate |
|
10-06-2009, 12:56:37 de către androlescu
Buna ziua tuturor!Am vazut ca lumea intreaba de Cyberknife si vreau sa va ajut si pe voi sa beneficiati de acest tratament. Cum am mai scris si pe alt forum la alt subiect, noi am fost la Istanbul pt Cyberknife si il recomandam mai departe. Ne-au ajutat sa ajungem acolo cei de la Medi-Line. Doamna Olivia este extrem de sufletista si o sa faca tot ce poate sa va ajute cat mai repede. Nu le mai stiu numarul de telefon, dar puteti gasi toate datele pe site-ul lor ---------* Sa va dea Dumnezeu multa sanatate! (*modificat de administrator) |
|
23-05-2009, 05:55:15 de către Cosy
Buna, sunt Cosmin si ma trag din Medias, dar locuiesc in Germania! Tatal meu sufera de un GLIOBLASTOM...de curiozitate am vrut sa ma informez cum se trateaza aceasta boala in tara MEA.......am citit, si va rog sa ma crede-ti ca nu stiu unde sa incep, sa va spun chestii despre tumor sau despre tratament?! Glioblastomul este un tumor foarte agresiv...dece?! In primul rand vreau sa imi cer scuze pentru limba proasta care o prezint, am avut doar 8 anisori cand am venit in germania si chiar nu stiu termenele stintifice pe romaneste, dar am sa incerc sa va explic unele chestii si sper sa ma lua-ti in serios! Deci, glioblastomul este un tumor foarte agresiv, creste preferat pe ambele parti de la hemispherele mari al creierului! Problema la acest fel de cancer este urmatoarea, tumor creste in volum, neurochirurgul il scoate in "total", DAR celule canceroase care sunt in imrejurul tumorului au infiltrat deja celulele sanatoase,deci s-au amestecat cu carnea viie al creierului, o extirpare "TOTALA" al tumorului este imposibila, pentru ca neurochirurgul poate sa scoata doar ceea ce vede, iar celule care sunt amestecate cu creierul nu pot fii extirpate, doar daca se scoate o bucata de creier afara, ceea ce ar inseamna deficite mari la pacient! Sper ca ma intelege-ti...o extirpare totala al tumorului nu e posibil, pentru ca celulele canceraose sunt amestecate cu creierul! Concluzia..............moartea sigura??????????? !Nuuuuuu!!! Primul pas este Radiotherapia, in timp de 6 Saptamania zilnic trebuie sa fie dupa operatie locul "UNDE S-A AFLAT TUMORUL +++++ 2cm imprejur de aceasta gaura atacat cu raze de valoare de 1,8 grey pe zii- suma totala este 59,4 grey"! In acelas timp, deci deodata cu Radiotherapia pacientul trebuie sa primeasca IN FIECARE ZII, asta inseamna 7 zile pe saptamana, cam 140mg de TEMODAL, in total aproximativ 6 saptamani!!!!! Cand s-au terminat aceste 6 saptamani se face o pauza de in total 4 saptamani in care nu primeste pacientul IN AFARA DE CORTISON SAU TABLETTE ANTIDEPRESSIVA NIMIC! apoi se incepe Monotherapia cu temodal, ceea ce inseamna ca la pacient este dat pe zii cel putin 300mg de TEMODAL la o perioda de 5 zile, apoi 23 de zile pauza, apoi iar 5 zile, apoi iar 23 de zile pauza si asa mai departe, in total cel putin de 6 ori..........dupa acest timp daca nu este crestere al tumorului trebuie sa fie continuat TEMODALUL in acelas sistem cu 5 zile introducere orala si 23 de zile pauza, cine are noroc nu mai afla de GLIOBLASTOME si BLESTEME NIMIC, daca Temodalul isi face effectul dorit...........dar la majoritatea pacientilor care primesc Temodal supa aproximativ 7 luni le apare primul recidiv in mica apropiere de ultimul tumor! Daca se poate opera fara riscuri mari nu sta-ti mult pe ganduri....operatie, si ruga-ti pe neurochirurg sa faca rost de GLIADEL WAFERS, asta este o chemotherapie, care se baga direct in cap si care se dizolva dupa 4 saptamani! Dupa aceste 4 saptamani trebuie din nou facut o radiotherapie cu doza cat mai mare, iar apoi vine iar Temodalul in joc...DAR ALTA DOZA! 7 zile primeste pacientul Temodal la o doza de sub 200 de mg, iar apoi 7 Zile are pauza si tot asa mai departe.......Dar nu va mirati, Tumorul poate sa vina, cu toate ca este o therapie intensa, DIN NOU.......daca asta este cazul trebuie vazut cum este localizatia, se poate opera sau nu????! Daca se poate opera este bine,dar nu uitati, doar o extirpare TOTALA aduce un "AVANTAJ", daca operatia este prea riscanta trebuie incercata PHOTODYANAMISCHE Therapie, ceea ce inseamna ca se fac pana la 6 gauri a 2 mm in cap si se planteaza exact in tumor sonde, care baga o intensitate mare de lumina in tumor si il distrug, dar tumorul nu are voie sa fie mai mare decat 2, 5 cm! Apoi trebuie facut din nou o chemotherapie, din nou cu temodal, 7 zile, apoi 7 zile pauza, DAR.... Din 2 in 2 saptamani primeste pacientul in plus "AVASTIN" pe linga Temodal! Este cu siguranta un tratament dur, dar TREBUIE INCERCAT si chiar nici acest tratament nu este o siguranta! La multi pacient acest tratament aduce o stabilisare, la altii o remissie al boli iar la alti tumorul creste in timpul tratamentului, CHIAR NU ESTE DE MIRARE, DOAR CELULELE CANCEROASA SUNT AMESTECATE CU CREIERUL SI NU LE POATE NIMENI SCOATE DE ACOLO.......iar daca chiar se intampla sa mai recidiveze inca odata mai este dupa parerea mea inca o sansa, care se numeste IMATINIB plus HYDROXYUREA, substanta asta de multe ori a reusit sa faca tumori sa dispara de tot din cap, iar lafel de multe ori nu a ajutat mai NIMIC..............................................pot sa va povestesc multe despre aceasta boala, am 21 de ani, am vorbit cu multi professori din germania, boala este DEOBICEI MORTALA, dar stiti cum zice prostul (sau desteptul), "la mine conteaza daca mor azi sau maine, ca cine stie, poate exact peste noaptea aia iasa ceva ce sa ma salveaza", deci este o diferenta intre 2 ani sau 9 luni! Sunt constient ce conteaza in Romania,BANUL conteaza si nu oricine are posibilitatea sa faca tratamentul care vii l-am descris....Tata, acum 11 luni a primit diagnoza GLIOBLASTOM si nu de mult a aparut recidivul,dar oricum pentru noi a fost clar, iar acum v-om continua LUPTA, si LUPTA cu voia lui DUMNEZEU va fii CASTIGATA! Vreau sa va incurajez, sa nu ave-ti incredere in oricare terceberce de doctor, sa da-ti cu parerea voastra proprie, pentru ca este vorba de propria voastra EXISTENTA, LUPTA-TI si Dumnezeu va ajuta! Iar la sfarsit vreau sa va recomand o clinica, DEUTSCHLAND, MÜNCHEN GROßHADERN! Dumnezeu este cu ochii peste fiecare din noi si nu ne lasa singuri in ploaie! |
|
19-05-2009, 10:34:05 de către maysa
si ince ceva...nu stiu cum sa aflu mai multe despre turcia...am vazut pe net, le-am scris lor si au fost foarte promti dar nu stiu daca chiar rezolva problema sigurnici prea ieftin nu este... |
|
19-05-2009, 10:27:56 de către maysa
buna...nu v-am mai scris de mult si chiar daca pare ciudat imi lipseau mesajele ...astazi am primit unul si am aflat de tatal lui cgn si m-am dus cu gandul la mama. ieri am inceput temodalui si prima sedinta la fundeni. ma simt vinovata ca am asteptat dupa ghizdavescu sa se repare acceleratorul din elias si sa vina el din concediu. am fost naiva si am avut incredere in el maxim pentru ca asa mi-a fost recomandat de cei care au operat-o. ma simt vinovata cu toate ca stiu ca in viata si in cazul asta mereu e loc pentru cuvantul "daca". o sa va tin la curent cu evolutia ei. sincer sper sa fie mai bine. sotul meu spera sa fi gresit ei diagnosticul dar spera degeaba ca boala se face vizibila pe zi ce trece. va pup si numai bine |
|
18-05-2009, 16:52:48 de către c.g.n.
buna.sunt gabi din alba iulia.pana in 30 decembrie 2008 am avut o viata perfecta de familie si tata era sanatos nu avea nimic inafara de niste dureri de cap.in 15 ianuarie am aflat de glioblastom...la alba nu a vrut sa-l opereze si asa am ajuns la tg mures la dr gherman care la operat de doua ori odata in ianuarie si a doua oara in martie....dar tata s-a stins in 19 aprilie chiar in duminica Pastilor.....va inteleg durerea din suflet si sentimentul de neputinta.....atat de mult as fi vrut sa-l salvez...sa-l vad ca ii iarasi fericit si sa poata sa mearga linistit la pescuit..dar n-am putut si ma doare sufletul ca nu l-am putut salva..ultima luna a fost cea mai grea cand nu a mai putut merge nu-l mai intelegeam cand vorbea nu a mai vrut sa manance si avea durerile alea foarte mari...multi mi-au spus ca s-ar putea sa nu mai fi fost constient dar lacrimile din ochii lui si felu in care ne strangea de mana mi-au spus altceva...ma doare sufletul |
|
07-05-2009, 08:52:46 de către maysa
Buna Felelor!Si mie imi este greu sa va scriu dar cu nerabdare citesc mesajele de la voi. Parca ma mai linistesc pentru ca DOAR voi stiti exact ce simt si eu. As vrea sa fiu pregatita, sa stiu ce urmeaza cu toate ca sunt constienta ca pentru ati pierde mama nu ai cum sa te pregatesti. O prietena apropiata imi spunea ca Parintele Arsenie Boca vorbea despre cuvantul cancer silabisit ---ca-in-cer--- Ne arata ca cei care au aceasta boala spala pacatele ca ulterior sa plece linistiti spre cer. Mi-e tare frica sincer...de tot. Va pup si va multumesc ca-mi raspundeti. |
|
07-05-2009, 08:24:08 de către doina218
buna maysa,te rog sa ma crezi, ca imi este foarte greu sa deschid mailurile si sa constat ca a mai scris cineva, despre durerea pe care o simte, fata de cel care ii este foarte drag...imi pare rau.... m-ai intrebat despre pareza: prietena mea avea pareza pe partea dreapta, din cand in cand i se miscau degetele de la mana si biata de ea spera ca se va face bine....nu a fost asa. Din septembrie 2008 nu a mai putut vorbi, cu doua saptamani inainte sa plece...am comunicat din priviri, mi-a transmis multe.....la un moment dat, crezand ca doarme am spus: "ce boala nenorocita, in ce situatie a ajuns..." si mi-a raspuns cu cateva lacrimi....m-a auzit.... Cat despre tine, sa ai grija, sa fii tare si sa te gandesti ca noi nu putem face nimic, ne uitam la cei bolnavi si avem un sentiment de inutilitate...eu asta am simtit.... si "nimic nu este intamplator!" sanatate multa si in aceste momente, spune-i cat de mult o iubesti.... sanatate |
|
06-05-2009, 21:58:09 de către shtirba
buna searanu am mai scris de mult, dar sa nu credeti ca nu am citit... Ma ingrozesc sa vad cati oameni tineri sunt loivti de aceasta boala. Maysa, si eu am trecut prin acelasi cosmar. Mama a paralizat treptat, intai fata, apoi mana, apoi piciorul si apoi a cazut la pat o luna. Treptat, mor functiile creierului si "uita" sa inghita si sa mestece. Apoi... cat rezista organismul. Mama nu a mai vorbit cam doua saptamani si nici nu stiu cat de constienta a fost dar cred ca mai auzea dar nu mai avea niciun fel de reactie cu exteriorul. Ultimele zile a intrat in hiperventilatie, adica respira foarte zgomotos si apoi a facut blocaj renal, in ultimele doua zile nu a mai urinat. Stiu ca suna urat dar asa a fost. Dupa radioterapie si temodal a fost bine dar a crescut extrem de repede. Cred ca ai citit ce am scris mai sus, sa nu ma repet. Cauta ceva care sa o ajute pentru efectele radioterapiei, gen pastile cu Omega3 si gel de baut cu ale vera. Mama a mancat foarte multa inghetata - zicea ca ii face bine si suc de portocale. Evita tot ce contine chimicale si cofeina. Si inca ceva: NU se mosteneste, stai linistita. Sanatate multa |
|
06-05-2009, 16:56:34 de către maysa
buna alinaimi pare rau sa aud asta. de fapt te inteleg foarte bine, doar ma aflu in aceiasi situatie.mama a inceput sa nu se mai simta bine. marti incepem prima sedinta si pana atunci i-au dat niste calmante. seara simte ca se sufoca si sta numai cu bomboane mentolate. ori este ceva psihic ori poate s-a intins mai repede decat credeam. zilele astea facem doua luni si nu stiu cand s-au scurs. imi pare rau de ea. ma strange in brate si-mi spune ca ma iubeste. imi spune daca moare ca sa fac si eu nu vreau sa aud. ma intreaba de ce nu merg cu ea la mai multi doctori si este nerabdatoare sa inceapa radioterapia pentru ca stie ca se face bine. imi spune chiar ca a intarziat cu ea. si ce-i drept chiar a intarziat. cred in D-zeu si mai cred ca numai el hotaraste cine vine si cine pleaca. seara buna buna doina merci de raspuns. mi-am facut tomografie la cap pentru ca si eu nu ma simt prea bine. se pare ca nu am nimic si ma bucur pentru asta. ma intreb oare ce va urma acum? tu trebuie sa stii? paralizeaza odata sau treptat? imi este si frica sa sun cateodata. stiu ca se apropie sfarsitul si nu stiu cum o sa reactionez. |
|
24-04-2009, 14:40:40 de către alina0282
draga maysa,neurochirurgul mi-a zis ca glioblastomul nu se mosteneste., dar din pacate este o tumora extrem de agresiva, care recidiveaza f repede si in general nu raspunde bine la tratament (dar s-au mai vazut si cazuri surprinzatoare). Probabil ca mama ta nu o are de 5 ani. Nu te invinovati, nu aveai cum sa stii. Tata are o tumora de 6,5 cm, imensa si pana acum 10 zile nu a avut simptome evidente. Poate l-a mai durut capul din cand in cand, dar nu s-a plans si oricum pe cine nu doare. Dr mi-a zis ca probabil o are de 5-6 luni, doar... Noi la Obregia am fost la Dr.Ciubotaru care este un om extraordinar, dar nu il poate opera. deja am scris si la Hanovra si in Turcia, dar la fel, raspunsul e doar radioterapie; Am fost astazi la dr. Ionescu la Fundeni care i-a stabilit planul de radioterapie; incepem de luni. Oncologul mi-a zis ca nu se face chimio, eventual dupa ce terminam radioterapia :(( Ma mai duc luni si la Sp Universitar sa discut cu Oncologul de acolo. Tata se simte deocamdata destul de bine este cam ametit, un pic slabit si foarte trist....din cand in cand mai are dureri de cap, dar mai cedeaza la calmante. Imi este teama pt ca stiu ca se va simti rau dp radioterapie.. sanatate va doresc la toti |
|
24-04-2009, 10:44:42 de către doina218
buna maysa, iti raspund in masura competentei mele:prietena mea, avea 37 de ani cand a fost diagnosticata, nu a avut pe nimeni in familie cu un astfel de diagnostic sau cu o alta forma de cancer. A fost diagnosticata de prima data cu glioblastom, gr IV in luna august 2006. Ca si simtome, de prin primavara anului2006 avea cateva tulburari de personalitate, ca apoi , prin august a avut o criza in urma careia a ramas cu o pareza pe partea dreapta... Pana atunci a fost perfect sanatoasa. Pentru noi a fost un soc cand am aflat ,ca in urma investigatiilor , a fost diagnosticata cu acesta boala...si dupa 2 ani a plecat... In ceea ce te priveste nu trebuie sa iti faci griji, trebuie sa iti faci cateva investigatii, ca e normal sa nu te simti bine cand ai pe cineva drag , bolnav...dar va fi bine.... sanatate si putere sa depasesti aceasta situatie... |
|
24-04-2009, 09:44:23 de către maysa
draga cliuta,te rog mult trimite-mi si mie lucrarea despre glioame/glioblastom ----------------* multumesc mult (*modificat de administrator) |
|
24-04-2009, 09:41:44 de către maysa
Adevarat a Inviat!Draga Alina, mama mea a fost operata acum o luna si jumatate la Obregia si am stat cu ea internata doua saptamani. Daca ai nevoie de informatii cu drag te ajut. Profesorul Danaila intra in operatii si asista , mai ales la cele grele, dar nu mai pune mana pe bisturiu(are peste 70 ani si de aceea). Dar nimic nu se misca acolo fara aprobarea lui. Doctorul Stefanescu este foarte bun si chiar daca mai tanar este Dr. Ciocan. Un NU ferm pentru Dr Petrescu. Cu privire la glioblastomul mamei sunt suparata. Am asteptat o luna si jumatate sa se repare aparatul de la Elias(pe noi acolo ne-a trimis si fiind din Ploiesti era mai usor la elias) si ieri ne-au spus ca nu-l repara. Mamei i-a diaparut deja pofta de mancare si simte ca se sufoca. Nici nu stiu ce sa-i mai spun pentru ca ea nu stie de fapt adevarul. Cum sa-i spun ca dr mi-au zis ca mai traieste 6 luni??? Am scris doctorilor din Turcia si America(cei cu cyber) si au fost foarte draguti si promti in raspunsuri. Costa 11500eur ne ajuta ei si ne ia de la aeroport. Dar mai intai trebuie sa le scanez actele sa in tre intr-o comisie si sa-mi spuna daca sunt sanse de reusita. Pentru ca platim acum 12000eur dar daca peste un an apare iarasi nu avem cum sa facem rost de bani din nou. Oricum o sa scanez toate actele si o sa le trimit. O sa incerc totul. As vrea doar sa va mai intreb ceva? Aveti idee daca acest cancer se mosteneste? Si mai am o curiozitate...tumoarea asta oare o are de ani de a ajuns la gradul patru? Sau de cand s-a format a fost asa? Ma gandeam ca poate daca am fi descoperit-o acum 5 ani(dc exista atunci) poate nu mai era maligna. Oricum nu mai pot da timpul inapoi dar tare greu imi este sa stiu ca n-o sa mai am cui spune MAMA. Mama n-a avut dureri foarte mari. Avea nasul infundat si mereu ii spunea ca are sinuzita. Dupa tratamentul cu antibiotice mereu era mai bine. De cativa ani si eu am dureri de cap ff puternice si mereu le-am dat pe baza tensiunii mici 9/6. Acum nu mai stau. Am o fetita care are nev de mine. Luni imi fac tomografie. Va mai scriu dupa. |
|
22-04-2009, 15:50:59 de către cliuta
draga AlinaNu te plafona, incearca sa mergi la spitalul OBREGIA din Bucuresti este domnul Academician Danaila specializat pe neurochirurgie (cauta pe wikipedia) dumnealui te poate ajuta. O alta solutie este sa mergi la spitalul din Targul Mures~doctorul Balasa, noi la dumnealui am operat-o pe mama in august cand nimeni nu ne dadea nici o sansa si nu voiau neurochirurgii sa o mai opereze. Cea mai indicata salutie e sa mergi la Hanovra in Germania dar e foarte costisitor... Radioterapia la Institutul Oncologic Bucuresti si nu uita de un medic oncolog care sa te ajute urgent cu temodalul(antitumoricul vital pentru tatal tau) bafta!!! P.S. astept sa iei atitudine, si -----------------* sa-ti trimit o lucrare de doctorat despre glioame/glioblastom (*modificat de administrator) |
|
22-04-2009, 14:42:53 de către alina0282
Adevarat a Inviat!va scriu pt prima oara si mi-as fi dorit sa nu o fac. In urma cu o saptamana tatal meu a fost diagnosticat cu o tumora cerebrala, cel mai probabil gliom. Are 52 de ani. Din pacate tumora e foarte mare si prost situata si nu poate si operata nici chirurgical, nici cu Cyberknife. Le-am scris deja celor din Turcia care propun IMRT, adica radioterapie cu intensitate modulata, dar l-a un pret mult prea mare pt noi, cam 30,000 euro. Aveti idee daca aceasta varianta de radioterapie e disponibila si in Romania? Sanatate si putere va doresc si eu. |
|
21-04-2009, 09:49:25 de către doina218
Hristos a Inviat!Constat cu parere de rau ca pe aceasta "lista" se incriu din ce in ce mai multi indurerati, cu persoane dragi , diagnosticate cu glioblastom, e groaznic... Sunt alaturi de voi, dar sunt rezervata in ceea ce priveste tratamentele cu sanse de vindecare...pentru ca prietena mea a avut toate posibilitatile materiale, a avut posibilitate de mearga oriunde in lumea asta pentru un tratament dar , nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, numai Dumnezeu poate face minuni. Eu am fost foarte dezamagita cand mi s-a spus ca o investigatie si un tratament cu acelasi Temodal dar in alt dozaj, contra unei sume de 50.000 dolari...nu garanta nici macar o prelungire a vietii, ba din contra un medic oncolog din SUA mi-a spus ca nu sunt sanse. Imaginati-va cat de cumplit a fost si cat m-am rugat la Dumnezeu sa o ajute pe prietena mea. A fost operata de 4 ori in 2 ani, la inceputul lui septembrie 2008 isi dorea sa mai petreaca o mica vacanta alaturi de familia ei, spera ca analizele de la sfarsitul lui septembrie sa ii indeplinesca aceasta dorinta, dar... Repet, sunt alaturi de voi, va inteleg durerea, dar Dumnezeu cred ca are un plan cu aceste persoane minunate si dragi noua, este peste puterile noastre sa intelegem. Sanatate si putere sa trecem peste durere. |
|
18-04-2009, 16:06:29 de către daniel2485
http://video.google.com/videoplay?docid=7434398953993166159 uitati aici cam despre ce e vorba |
|
18-04-2009, 16:04:31 de către daniel2485
buna fetelor maysa si cliuta vedeti ca exista un tratament cyber knife in turcia e in jur de 8000 de euro cica reusita e in procent foarte mare. Am aflat prea tarziu si nu o mai ajuta cu mama pe nimic. Poate reusiti voi ceva cautati si pe net ca sunt poze filmulete etc. |
|
18-04-2009, 01:31:47 de către cliuta
bunaCitesc perioadic mesajele trimise de voi dar nu am mai avut puterea sa mai scriu nimic. E ziua pastelui, dar nu mai are farmecul de alta data, biata mama voia sa ma ajute la pregatirea mancarurilor, voia sa-mi explice, dar nu reusea decat sa vorbeasca o limba stiuta doar de ea, sa gesticuleze cu o mana. Mama a mai suportat o operatie pe creier in luna decembrie la spitalul OBREGIA, apoi in februarie una la plamani era suspecta si de cancer la plamani, din fericire la plamani a fost doar o infectie. Ma tot gandeasc sunt deja noua luni de cand tot prin spitale stam alaturi de mama, starea ei nu s-a ameliorat, e neputiincioasa si neputiinciosi suntem noi, acum este in afazie partiala, plange mereu Vreau sa o ajut as vrea sa o vad ca se ridica din pat, merge, vorbeste, glumeste,.... |
|
17-04-2009, 12:23:26 de către maysa
Draga Doina,Iti multumesc pentru mesaj. Poate este greu sa crezi dar zilele trecute chiar m-am gandit la tine si la prietena ta. Imi pare sinncer rau. Mama mea are 59 ani si din pacate nu prea se mai simte bine. Chiar astazi mi-a spus ca nu mai simte zona capului unde a fost operata si ca o doare din ce in ce mai rau. Sunt foarte trista si nici Pastele nu o sa-l mai simt ca alta data. Mama era o persoana foarte activa si acum in prag de sarbatoare la noi mirosea a cozonaci. Imi este greu ca nu pot face nimic dar si mai greu ca ea nu stie rezultatul si noi ne facem ca o sa fie bine. Te pup si Paste Fericit. |
|
17-04-2009, 08:01:47 de către doina218
buna maysa,Dumnezeu sa te intareasaca, sa iti dea puterea sa treci peste aceasta durere, stiu cum este. Ce varsta are mama ta? Sanatate multa! |
|
16-04-2009, 16:12:51 de către maysa
BunaAm citit cu emotii mesajele voastre si sunt numai lacrimi. Mama mea a fost operata in 9 martie 2009 si se simte binisor. Din pacate acceleratorul de la Elias este stricat si abia in mai incepem radioterapia. Sincer pana sa citesc mai speram sa fie bine dar de cand am citit cat de repede se poate extinde tind sa cred ca radioterapia pentru ea nu va fi de ajutor. Sper doar sa nu sufere si mai sper sa avem putere sa trecem peste ce va urma. E bine ca va am alaturi si am gasit pe cineva cu care sa vorbesc.... |
|
18-03-2009, 11:40:21 de către daniel2485
sincer imi pare rau de prietena ta au ramas 2 fetite care poate nu isi vor aminti prea multe de mama lor , cred ca a fost cumplit gandul acelei mame ca raman 2 copii in urma si ca ea nu va apuca sa le vada crescand.....Foarte dureros. Dumnezeu ia numai oameni buni si greutatile le da celor care pot sa le duca. Dumnezeu sa le odihneasca in pace si pe voi sa va intareasca fetelor ca viata poate fi foarte scurta uneori. Condoleante si tie shtirba si Dumnezeu sa te intareasca . |
|
17-03-2009, 15:28:17 de către doina218
buna ziua,prietena mea ar fi implinit pe, 22 martie, 40 de ani. am citit ca acest glioblastom apare la persoane de peste 50 de ani. eu nu mi-a imaginat nicioadata ca o boala poate sa transforme un un om in asa fel, doar in cateva luni. am ramas marcata de ultima ei privire catre mine, de disperare, cerea ajutor...nu i-l puteam acorda... cand putea vorbi imi spunea ca ii este frica sa inchida ochiii, voia sa stea treaza tot timpul...sa vada tot... era o frumoasa, a terminat liceul cu 10, facultate tehnica cu 10, era super....si au ramas 2 fete foarte inteligente, cea mare este olimpica la matematica pe tara... a luat la el numai persoane deosebite...oare de ce? are dumnezeu vreu plan cu oamenii deosebiti? dumnezeu sa le odihneasca |
|
17-03-2009, 11:02:09 de către shtirba
Buna ziuaDaniel, condoleante... Intr-adevar, cred ca este cea mai urata boala care poate exista si care nu-ti da nici o sansa, cat de mica. Am privit-o pe mama, o femeie activa, tanara si plina de viata, cum se stingea pe zi ce trece si ce e mai rau e ca nu poti face absolut nimic. Nu a stiut nimeni sa-mi spuna care au fost cauzele, probabil cate un pic din fiecare: alimentatie, stres... se pare ca celulele canceroase se dezvolta atunci cand organismul cedeaza din alte motive, cand nu are timp sa se "ocupe" de asta si atunci ele se dezvolta in voie. La mama, prima tumora a crescut doi centimetri in zece zile iar a doua in sase saptamani a ajuns chiar mai mare decat prima. La cea de a treia nu am mai putut face nimic, era prea mare chiar si pentru cyberknife. Am intrebat si mi s-a spus ca este eficient la tumorile mai mici... A mamei avea deja 6 cm. Mama ar fi implinit 57 de ani pe 9 martie... Nu ne mai ramane decat sa ne amintim de ele cu placere. Dumnezeu sa le aiba in paza. |
|
17-03-2009, 10:10:58 de către daniel2485
http://www.youtube.com/watch?v=7z-7FTzRp84&feature=related acesta e cyber knife , repet la noi nu exista asa ceva si acest aparat nu opereaza este un robot cu niste raze care distruge celulele canceroase fara interventie chirurgicala. Cred ca dorinta de a trai si a lupta este cel mai bun tratament dar in unele boli nu este suficient , am ajuns sa cred ca aceasta boala este mai urata decat chiar renumita SIDA la care exista tratament si se poate lungi ani buni de zile. Mama avea 52 de ani si aceeasi factori mi s`au zis si mie , stresul , supararile , neajunsurile etc , nu a avut lovituri. |
|
16-03-2009, 13:04:37 de către doina218
da, asa este, prietena mea a avut doar o interventie chirurgicala cu gama knife, restul interventiilor au fost clasice. cat despre tratamentele naturiste, nici eu nu sunt pro, dar impreuna cu dorinta de a trai poate sa influenteze pozitiv, cred...eu am vorbit cu un medic oncolog din america, i-am trimis analizele prietenei mele, au monitorizat-o un an de zile, dar nu i-au acordat nici o sansa. Aceasta boala este cea mai urata forma de cancer. Mama ta ce varsta a avut? Printre factorii care au declansat boala a fost si stresul? Mama ta a vut vreo lovitura inainte? |
|
16-03-2009, 11:09:57 de către daniel2485
sincer nu cred in naturiste ca ar putea trata asa ceva dar merita incercat orice. Nu am nevoie de adrese mama a murit pe 1 martie :((( (multumesc oricum) . Ce greu e pt acea femeie sa stie ca raman doi copilasi in urma , Dumnezeu sa le aiba in paza ca au o soarta foarte grea. Eu nu pot crede nici acum ca mama nu mai e. Am vorbit la istanbul cu un turc si mi`a trimis un filmulet cu acel tratament Cyber Knife, nu e operatie ci un fel de radio terapie ce elimina celulele canceroase aproape 100%, costa in jur de 9000euro. Practic e un robot care se misca cu 0,02 mm si distruge celulele daunatoare. nu cred ca prietena ta a facut asa ceva acel aparat este doar in franta , istanbul si germania sau america |
|
16-03-2009, 09:26:06 de către doina218
buna ziua, daniel.de tratamentul de la istambul nu stiu nimic, chiar daca am citit foarte mult despre acest domeniu. Probabil ca se refera la inteventii chirurgicale cu gama knife , pentru a distruge numai celulele canceroase. O asemenea interventia a vut si prietena mea , la bagdazar. Prietena mea a urmat si tratamente naturiste de la novosibirk si de la belgrad. Consider ca si aceste tratamente au avut o influenta pozitiva asupra starii ei de sanatate, prelungindu-i viata . Am adresele de la aceste centre, daca te intereseaza. In urma prietenei mele au ramas doua fete de 13 si 5 ani. Cat despre cauza acestei boli nu stiu ce sa spun. |
|
14-03-2009, 12:40:09 de către daniel2485
din pura curiozitate a ajuns cineva la istanbul la acel tratament CYBER KNIFE ??? imi pare rau de prietena ta doina218 , pacat ca era tanara , sunt micute fetitele :((( . Si inca o intrebare o cauza care ar putea fi la aparitia acestei boli ??? |
|
12-03-2009, 12:54:23 de către doina218
da, daniel 2485, stiu cum este sa pierzi pe cineva drag, diagnosticat cu glioblastom....este cea mai cumplita boala , transforma corpul intr-o leguma... e goaznic.sanatate iti doresc si putere de a depasi acesta cumplita situatie... |
|
06-03-2009, 11:15:22 de către daniel2485
salutare tuturor. este una din cele mai urate boli, mama mea a fost diagnosticata pe 1 decembrie 2008 , pe 5 a fost operata si pana in ianurie pe 5 a fost super bine dupa care a intrat in coma si asa a stat pana pe 1 martie 2009 cand sa stins din viata. nu doresc la nimeni sa treaca prin asa ceva e foarte greu. imi este foarte ciuda ca am luptat tot ce era posibil omeneste si ea isi dorea sa traiasca sa isi creasca nepotii. Simt ca inebunesc sa dus jumate din inima mea. |
|
04-02-2009, 18:55:58 de către doina218
buna ziua, alisitS O a plecat ...in decembrie 2008. contacteaza-ma te rog! cunostinta comuna? |
|
12-11-2008, 13:02:35 de către doina218
iti multumesc,sunt ingrijorata ca in acest moment este in operatie prietena mea, aseara i-am spus cat de mult o iubesc si cat de mult imi doresc sa fie bine si ...a lacrimat. asa greu trece timpul, nu stiu nimic din ce se intampla in sala de operatie. m-a asigurat medicul ca daca trece cu bine de operatie va fi dependenta de un carucior cu rotile si nu stiu de unde sa ii procur, care sunt formalitatile de procurare. |
|
12-11-2008, 11:33:17 de către shtirba
Nici nu stiu ce sa-ti spun... Poate ca este prea avansat ca sa se mai poata face ceva... Stiu ca e greu sa accepti, la fel mi s-a intamplat si mie cand medicii mi-au spus ca cea de-a treia tumora este prea mare si o noua operatie nu-si avea rostul. Mi-a fost extrem de greu sa iau o astfel de decizie. Cum sa decid eu, cine sunt eu sa spun ca mama sa mai traiasca o luna sau doua... Dar a trebuit sa o fac... Am ales sa nu-i mai prelungesc suferinta, oricum a fost prea mult pentru ea...De ziua mea nu mai putea vorbi, dar s-a chinuit sa-mi spuna la multi ani... au fost cam ultimele ei cuvinte. Eu nu am mai auzit-o spunand ceva... Cu sufletul sunt alaturi de tine si te inteleg. |
|
12-11-2008, 00:58:09 de către cliuta
ne-am interesat, nu vor sa ne prescrie reteta cu temodalul` "vesel" pe motiv ca: acesta se prescrie in functie de evolutia pacientului, si in cazul mamei nu ar mai avea rost, de altfel ne-au spus ca nici tratamentul cu citostatice pntru san nu mai are rost.... sunt disperata, este o disperare interioara, {eu stau intr-un camin studentesc din tei, toate colegele / colegii sunt vesele/i si nu ma intelg, nu-mi inteleg disperarea} |
|
10-11-2008, 14:29:58 de către doina218
da, stiu ca e dureros pentru toti cei care au pe cineva diagnosticat cu glioblastom... este groaznic.eu, am vazut-o saptamana trecuta pe prietena mea si nu imi revin , este constienta de ce i se intampla, stie care este sfarsitul ... si cere din priviri AJUTOR... raman doua fete fara mama. la numai 37 de ani, sa ti se puna un astfel de diagnostic.... ea a fost operata la bagdazar, de 3 ori si spera sa mai fie operata si a4a oara dar se pare ca nu mai au ce, pentru ca nu se hraneste, analizele nu-i sunt bune... nu stiu cum mai o pot ajuta, am un sentiment de inutilitate. sanatate! |
|
10-11-2008, 12:24:41 de către shtirba
Mergi la medicul oncolog care a luat-o in ingrijire pentru ca este obligat sa prescrie medicamentul. Daca nu a luat-o in evidenta niciun oncolog, cauta unul - medicul de familie te va indruma. Insista, pentru ca de aia sunt platiti de noi, ca sa-si faca datoria. Eu am avut noroc cu medicii, fara sa mi se ceara spaga, au fost foarte amabili si mi s-a explicat exact ce am de facut. Banuiesc ca iti e greu sa vii acum la Bucuresti. Pe mama a operat-o dr. Voinescu de la Spitalul Elias si a doua oara dr Baltateanu tot de acolo.Te inteleg ca esti terminata... Mama mi-a fost ca o sora mai mare, eu am 36 de ani si ea avea 56... Inca mi-e dor de ea, vreau sa o sun si apoi realizez ca nu mai am pe cine... Arata-i in fiecare zi cat de mult o iubesti... Sa-ti dea Dumnezeu putere si sananate multa. |
|
10-11-2008, 07:46:19 de către cliuta
mi se surpa pamantul de sub picioare, cred ca va fi o loitura foarte grea, cea mai grea lovitura de altfel, nu ma pot acomoda cu ideea ca nu o voi ma avea. e cumplit |
|
10-11-2008, 07:40:54 de către cliuta
multumesc pentru informatii doamnei shtirbaNoi suntem din Bacau.... si intradevar boala evolueaza repede, mama a facut de ieri semipareza pe partea dreapta, nu mai mananca si e foarte slabita. P.S.: eu din suflet as vea sa o ajut, pentru ca sunt disperata e mama mea si am iubito si o iubesc mai mult decat orice, e cea mai buna prietena a mea; dar sunt neputiincioasa deoarece in marile centre medicale din tara pe unde am fost cu mama am intalnit de cele mai multe ori ostilitatea multor medici si chiar nimeni nu ne sfatuise cum se poate prescrie. |
|
09-11-2008, 18:26:39 de către shtirba
Buna!Daca ai citit ce am scris mai sus, ai vazut ca Temodalul este bun in astfel de situatii. Nu vreau sa te sperii, dar tumora cerebrala este mult mai agresiva. De unde esti? Ma mir ca a facut cobaltoterapie... Nu prea se mai recomanda, mai ales in cazurile de glioblastom. Radioterapia este mai eficace si nici nu "prajeste" ca si cobaltoterapia si de asta nu se simte bine. Mama nu a avut astfel de stari, decat in faza terminala, cand nu a mai fost nimic de facut. Temodalul este foarte scump, cam 40 mil/luna. Este necesara aprobare de la Casa de asigurari, pentru ca se da gratuit - este program guvernamental si aprobarea se da, doar medicul oncolog trebuie sa o prescrie. In speranta ca ti-am fost putin de ajutor... Sanatate multa! |
|
08-11-2008, 23:07:48 de către cliuta
buna Imi permit si eu sa scriu... Sunt ingrazita deoarece mama mea are 57 de ani, ea a fost diagnosticata cu glioblastom W.H.O. IV , a fost operata in august , apoi au urmat sase saptamani de cobaltoterapie. In octombrie a fost diagnosticata si cu, cancer la san si va trebui sa faca citostatice ; sunt doua tipuri de cancer care actioneaza asupra ei . Momentan nu este bine: refuza sa manance si este foarte slabita, Eu am 22 de ani , sunt inca studenta si desi sunt constienta de ceea ce se intampla, nu stiu care va fi evolutia, nu stiu la ce sa ma astept si.. cat de curand , va rog macar cu sfaturi daca puteti sa ma ajutati. ~multumesc, anca~ |
|
31-10-2008, 20:05:29 de către doina218
buna,prietena mea tot cu temodal a fost tratata, iar aceasta ultima tumoare este tot la suprafata, unde au fot si precedentele, aceasta din urma fiind foarte mare in dimensiuni 56/62/96. inca mai sper ca va fi bine... este foarte greu... este prietena mea cea mai buna. iti multumesc, sanatate! |
|
31-10-2008, 10:46:19 de către shtirba
Buna...Mi-e foarte greu sa-ti raspund... Tumora mamei a fost parietal stanga. Primul semn a fost dficultatea in vorbire. Dupa ce a paralizat - tot pe partea dreapta - a inceput sa nu mai vorbeasca aproape deloc si sa nu mai poata manca. Cam zece zile nu a mancat si nu a baut nimic. Si apoi s-a produs inevitabilul... la o luna de la paralizie. Mama a facut tratament cu TEMODAL, care este antitumoral cerebral si asta a mai tinut-o in viata pentru ca evolutia a fost extrem de rapida. Acum, depinde si de marimea tumorii si de cat de profunda este, pentru ca mama nu a mai putut fi operata din cauza ca era undeva prin mijlocul creierului si ar fi insemnat sa-i scoata bucati destul de mari si nu si-ar fi avut rostul... Dumnezeu sa o ajute, mai ales pentru copiii ei! |
|
31-10-2008, 10:29:10 de către doina218
buna ziua, ieri , prietenei mele, i s-au recoltat analize si sunt bune, in ideea ca va fi operata din nou(a 4 a oara). ma rog la dumnezeu sa fie bine pentru ca are 2 fete, de 11 si 4 ani. stiu care este finalul, am citit foarte mult despre acesta boala, dar, sincer, sper, in naivitatea mea, ca va fi bine... a rezistat , pentru ca a urmat acele tratamente naturiste. spune-mi te rog , care au fost ultimele simptome la mama ta? prietena mea , deja are o pareza pe partea dreapta(mana si picior), nu mai mananca, nu mai vorbeste, este sub perfuzii... multumesc si sanatate multa |
|
28-10-2008, 10:54:25 de către shtirba
Buna ziua, Doina 218Din pacate, mama mea s-a stins in iulie... La a treia recidiva nu s-a mai putut face nimic intrucat a evoluat foarte repede si in profunzime. O noua operatie ar fi insemnat riscuri foarte mari, de genul orbire si-sau paralizie... si rezultatul ar fi fost acelasi. Poate ca prietena ta, fiind mai tanara, rezista mai bine. Oricum, este bine ca a rezistat atat. Prognozele sunt de 6-18 luni... Numai Dumnezeu stie ce face cu noi. Sanatate multa prietenei tale! |
|
27-10-2008, 13:14:32 de către doina218
Prietena mea, in varsta de 39 de ani, a fost diagnosticata in august 2006 cu glioblastom, este deja la a 4 a recidiva. A incercat tratamente naturiste de la Novosibirk si de la Belgrad... |
|
00:00:00 de către shtirba
Mama mea a fost diagnosticata anul trecut cu glioblastom, a fost operata in iunie, in august a recidivat (ambele tumori au avut 3 cm) si acum a aparut a treia recidiva... Cred ca ai citit tot ce se putea citi si ai vazut care este prognosticul... Imi este foarte greu si mie, mama are 56 de ani si sper doar sa apuce sa-si vada nepotul la scoala la anul. Am citit despre o noua gaselnita, CYBERKNIFE, este o terapie care este neinvaziva si care se face in Turcia, la clinica ANADOLU. Cine stie... poate o fi ceva bun. Sanatate multa |
|
Pretul unui tratament de cancer (prostata) |
00:00:00 de către ve_ro incercati cu produsele de la Favisan-600,700 lei pt.produse de administrat vreo 6 luni;am folosit dupa citostatice si operatie;acum ma simt bine,dupa lobectomie la plamanul drept |
|
metastaze multiple la ficat |
09-07-2012, 21:34:46 de către Biri
Subiect: metastaze multiple la ficat
Buna seara pisicalori, Am intrat pe acest forum si mi-am facut cont, motivul fiind propriia-mi disperare legata de grava boala pe care o am si cu speranta ca voi gasi ceva care sa ma ajute... in schimb am descoperit cu groaza ca oamenii confruntati cu tragedii similare celei pe care o port eu, dar ei confruntandu-se indirect, vorbesc atat de dur, fara menajamente. Imi pare sincer rau pentru pierderea suferita de tine pisicalori, dar te-ai gandit ca pe acest forum pot intra si oamenii care sunt intr-adevar bolnavi, nu doar cei apropiati lor? Cine sufera oare mai mult, cel bolnav, sau ruda sa? Eu cred ca necazul nostru nu trebuie sa ne transforme in oameni fara suflet, duri, ci sa ne ajute sa ii intelegem pe cei suferinzi, sa le dam speranta, sa nu le taiem aripile. Am cautat ajutor pe acest forum, dar nu am gasit altceva decat ca nu are rost sa lupt, ca oricum mor! Eu nu gandesc asa, inca mai sper ca Dumnezeu face minuni, inca mai cred ca tratamentele clasice, dar si cele naturiste imi pot prelungi viata, pe care vreau sa o traiesc cu speranta, nu cu frica in suflet! Am cautat optimism si sfaturi pentru cancerul meu colorectal metastazat si am constatat ca noua, celor bolnavi, ni se pune cruce inainte de a inchide ochii! Oameni buni, iertati-mi tonul acid, dar ganditi-va, va rog mult, ca si noi "muribunzii" cautam informatii pe internet. Cu dragoste si speranta de viata (eu iau Nicolit si Vidatox - si voiam sa va intreb ce parere aveti despre aceste adjuvante, daca ati auzit de ele), Biri |
|
02-10-2011, 00:02:03 de către RaulDuke
dacian, mesajlu lui marina05 e din februarie 2008. sugestia ta se aplica tuturor oamenilor, indiferent de statusul vital ? |
|
01-10-2011, 21:15:47 de către Dacian Purcarita
Raspuns pt Marina05Recomandarea mea este sa te adresezi D-nei Dr Angela Haimovici pentru intocmirea unei scheme terapeutice individualizata ( ---------------* ) si / sau sa incerce produsul INTERFITRON. Pentru mai multe amanunte: ---------------* (*modificat de admin) |
|
01-10-2011, 20:35:12 de către utilizator_89498
BUNA ZIUA! Ma intereseaza de la D-na sau D-ra Lucica, ID beulan, cum a ajuns soacra D-stra sa descopere tumoara renala...? si ce simptome are in prezent daca are si metastaze la ficat! Cu multumiri si sanatate soacrei D-stra, sincer mi-ar fi de folos ! O sa revin cu un comentariu. |
|
28-04-2011, 11:03:56 de către RaulDuke
prognosticul e prost pentru tumora klatskin neoperabila. exista solutii citostatice dar de obicei e foarte greu sa le aplici, pentru ca exista complicatii ale bolii avansate si contraindicatii iar ratele de raspuns sunt oricum mici. |
|
30-03-2011, 13:16:40 de către Adriea
La o tumora Klatskin neoperabila ajuta tratamentul cu citostatice? Care anume? Pacientul are 70 de ani si are si probleme cu inima. Am auzit ca sucul NONI impiedica hranirea celulelor cancerigene. Stie cineva vreun caz asemanator? |
|
15-03-2011, 14:17:53 de către amiro
Din pacate si trairea mea, speranta cu care am trait pana in ultima clipa, a avut acelasi final apasator, crud, trist, pe care refuzam sa-l cred. Fiinta cu chip angelic, care ma crescut, educat, iubit mamaita mea si pe care am considerat-o mama, a inchis ochii pentru totdeauna! Refuz sa cred ca nu mai este in casa alaturi de noi, ca nu-i voi mai auzi niciodata vocea calda, refuz sa cred ca trupul ei este acolo, in acel loc trist si rece, cu toate ca merg in fiecare zi la mormantul ei, am fost prezenta cand si-a dat ultima suflare, i-am aprins lumanarea, am trait alaturi de ea acele chinuri, dureri infioratoare pe care le-a avut, lacrimile din ochi cerand ajutor pana in ultima secunda! O voi iubi intotdeauna pana la moarte, dar refuz sa vorbesc despre prezenta ei la trecut si sa traiesc doar din amintiri. Dumnezeu sa o odihneasca! |
|
13-03-2011, 12:19:02 de către ylore
ieri, va spun sincer, am fost la tata la mormant.priveam crucea, faceam curatenie pe mormand adunand coroanele care devenisera urate si nu-mi venea sa cred ca acolo se afla ingropat parintele meu.v-am mai spus-o si inainte, nu mai plang dar simt un gol in suflet.lacrimile nu-mi mai curg dar eu sunt parca din piatra.privesc fix intr-un anume punct si nu accept realitatea.tata e plecat in cursa si o sa vina.cand ? poate intr-o viata viitoare.il voi revedea si atunci am sa-i povestesc cat de greu ne-a fost fara el.am sa-i spun cat de mult plange mama.am sa-i spun ce este in sufletul fratelui meu si cat de mult sufera sora mea.am sa-i spun cum cei doi nepoti ai sai, minori, intreaba mereu de el. si dupa cum v-ati dat seama am sa-i povestesc atat de multe incat cred ca acea clipa a revederii va dura o vesnicie.Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti. |
|
12-03-2011, 21:45:53 de către camisca
da asa este pisicalori..nimeni nu poate intelege acest cosmar daca nu trece prin el...tatal meu este din ce in ce mai rau...nu mai mananca de 3 zile, a baut numai apa, i se invinetesc mainile, are picioarele reci, a slabit foarte mult in aceste 2 luni jumatate de chin la pat, el avea 50 si ceva de kg, asa a fost el mereu mai slab, iar acum cred ca are 20.imi este atat de frica de acest final..nici nu vreau sa ma gandesc ca aici se incheie povestea tatalui meu.ma doare sufletul cand ii iau mana in palmele mele si nu reactioneaza si eu nu pot face nimik, decat sa ma uit la el si imi trec mii de amintiri frumoase prin minte si am ajuns la acest final ingrozitor.nu pot sa cred ce poate face aceasta nenorocita de boala, in ce la transformat pe tata.imi pare nespus de rau pentru toti care trec sau au trecut prin asa ceva...eu DA stiu ce se simte. |
|
08-03-2011, 20:58:11 de către pisicalori
Si eu am devenit imuna, si unii ma judeca cand imi povestesc de altcineva ca are cancer si ca nu o mai duce mult, dar eu nu mai pot sa-i plang pe altii si sa spun "vai ce pacat, vai cum se poate asa ceva, si vai.vai...vai...Poate sunt rautacioasa dar nimeni nu te intelege pana nu trece prin ce am trecut noi.Eu consider ca sunt realista nu rautacioasa cand spun omului ceea ce urmeaza si cum se manifesta boala asta nenorocita. O spun probabil cu prea multa seninatate si asta ii supara pe cei in cauza. |
|
07-03-2011, 10:38:58 de către ylore
Condoleante anamariaaaa, sincer inteleg durerea.daca mai ieri-alataieri plangeam de rupeam pamantul auzind despre toate acestea, azi vreau sa spun ca sunt imuna daca pot spune asa .tristetea e mare cicatricea e cu mine mereu. o am in suflet, imi reamintesc fiecare clipa cu care se lupta tata si neputinta mea de a-l ajuta.e o suparare cumplita pe mine, pe viata, pe Dumnezeu, nu stiu exact dar stiu ca sunt profund ranita.si stiu ca in acelasi timp si voi cei care ati intrat pe acest sait sunteti la fel de indarjiti sufleteste chiar daca unoeri poate nu vreti sa aratati.ajungem intr-un tarziu la concluzia ca acesta este firescul vietii si ca ne nastem pentru a muri.suntem niste trecatori ai vietii cu bune si rele, constienti sau inconstienti de ceea ce va urma. Mi-am promis mie si i-am promis tatalui meu la mormant dupa 6 saptamani cand am avut voie sa-l vizitez, ca ma voi intari si ca lacrimile nu mai au voie sa se risipeasca, cum ca e mai bine sa merg mai departe ca tata sa fie fericit de acolo din ceruri Dumnezeu sa-l odihneasca atat pe el cat si pe toti cei ce s-au stins din viata cei despre care vorbim aici pe acest "forum".in concluzie tineti minte:"SUNT LACRIMI ATAT DE GRELE SI DUREROASE, PE CARE OCHII NU LE POT PLANGE, DAR CARE PICURA IN INIMA ARZAND-O." |
|
06-03-2011, 23:58:10 de către anamariaaaaa
salut pt pisica lori, tatal meu a decedat pe 11 decembrie 2010.nu a mai rezistat.eu nu am mai intrat pe cont k uitasem parola si am vazut msg de la tine |
|
21-02-2011, 11:54:20 de către imariaaa
mai multe nu am ce sa mai aflu acum, la mine e perioada de dupa daca intelegi, dupa ce ramai fara cei apropiati -multa sanatate celor ce au fost diagnosticati, sau cel putin sa nu stie de asta si sa nu aiba dureri pe cat se poate |
|
21-02-2011, 11:50:48 de către imariaaa
lasa-mi tu te rog adresa de email amiro |
|
21-02-2011, 10:13:06 de către ylore
Dumnezeule, citesc aceste comentarii si ma bufneste plansul ori de cate ori intru pe acest forum.Pisicalori se vede fata draga cat de bine cunosti evolutia acestei cumplite boli. Acelasi lucru s-a intamplat cu tata:tramadolul si alte medicamente, plasturele acela, nu-si mai faceau efectul.Cu o saptamana inainte de sfarsit avea dureri groaznice, se constipa, nu mai manca, i se umflasera picioarele, nu vroia sa mai vorbesca doar ne privea ;din ochiul stang tot timpul ii curgeau lacrimi si asa s-a si stins cu lacrimi in ochi, ca apoi dupa acea saptamana sa nu mai simta nimic.Zicea ca nu-l mai doare nimic.2zile ne-a spus acest lucru ca a 3a sa se stinga asa ca un pui de gaina.A urmat o singura zi morfina care l-a tinut 12 ore.A dormit in ultima seara atat de frumos, dimineata cand s-a trezit i-a spus mamei ca a fost ultima seara ce a dormit-o pe perna lui, ca o sa plece si sa-i aduca copiii sa-i mai vada pt ultima data.Au venit langa el fratele meu si sora mea, iar el ii spunea mamei mele continuu ca este rea si ca nu vrea sa-i aduca copiii, ca lipseste unul ca nu sunt toti.Atunci mama i-a zis ca o sa vin si eu dar...am venit prea tarziu... |
|
21-02-2011, 05:38:35 de către amiro
imariaaa...ai o adresa de mess.mail, bunica mea tot cu aceiasi boala a fost diagnosticata si iti pot spune mai detaliat totul.Imi pare rau ca te aflii si tu in aceiasi situatie. |
|
21-02-2011, 04:17:11 de către imariaaa
imi pare rau sa vad, sa citesc forumul acesta, dar pentru mine e clar deja "metastaze multiple la ficat"= moarte = nu stiu cum sa fac fata, aud, vad, stiu, dar nu cred, nu accept, ce sa zic, as dori sa stiu media limita de supravietuire in acest caz, si in ce circumstante, in ce chin.pentru cel ce e diagnosticat.Atat am urat forumul acesta cand l-am citit prima data, si altele de asemeni, am cautat`forumuri straine, in speranta ca se mai poate face ceva, insa se pare ca in final usa s-a inchis pentru totdeauna, viata nu iarta pentru unii dintre parintii nostri si nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata DE CE |
|
21-02-2011, 04:10:49 de către imariaaa
daca se mai poate numi viata ta cea de dupa* vroiam sa spun, ca difera f mult de ceea ce am vazut, sperat, imaginat si tot ce am vrut pana sa se intample cosmarul de dupa |
|
21-02-2011, 04:08:28 de către imariaaa
cat de trist...eu ma intreb unde e medicul acela de la inceputul forumului care zicea pe prima pagina "te inteleg perfect"- eu personal nu cred ca cineva intelege perfect- ce sa inteleaga, sentimentul acela de deznadajduire, de neputinta, de inacceptare mai ales, din timpul si dupa...nu cred ca poate intelege decat cine a trecut prin asta, si imi pare rau sa spun sa spun ce cred, cum se zice, ca ce nu te omoara te intareste, eu nu cred asta, asta lasa urme adanci, adanci...cat pentru toata viata, daca se mai poate numi viata ta cea de dinainte, ca pana la urma la urma se masoara in "inainte" si "dupa", totul se schimba radical, , nu stiu daca pentru toata lumea, insa pentru mine asa este - clipele sunt pretioase, alea care mai sunt, nu stii cum sa le valorifici, nu ai cum. |
|
20-02-2011, 23:09:33 de către pisicalori
imi pare rau sa spun asta, dar nu este vinovat tratamentul...asta este evolutia bolii..azi se simte mai bine.maine cade la pat. Tatal meu a facut crize, i se umfla limba, delira, nu putea respira, tremura tot, nu mai vedea si intra in panica. Asta s-a intamplat cu 1 saptamana inainte sa moara, medicul a zis ca a ajuns la creier. Urmatoarea saptamana nu a mai avut dureri asa mari, dar nu mai iesea la baie cu scaunul si urina maro inchis. Manca numai cate 5 linguri de iaurt pe zi si jumatate de pahar de apa, dar imi spunea ca nu-l doare nimic. In ultima zi era in agonie, avea pupilele dilatate si ochii tulburi, vorbea aiurea si nu intelegeam mai nimic, prindea diverse chestii in aer sau incerca sa prinda florile de pe lenjerie. A luptat saracul pentru fiecare gura de aer. se vedea cum se munceste sa nu se duca. A fost agitat ! Mama mea a fost foarte cuminte, nu a zis nimic, in ultima saptamana nu a mai vorbit cu nimeni si nu a mai scos un sunet (cu 1 saptamana inainte urla de dureri, ca a ajuns cancerul la oase si cu toata morfina lor nu o calma) A murit cu lacrimile pe obraji in liniste !! |
|
20-02-2011, 16:45:13 de către camisca
daa, tatal meu ia tot tramadol sau tralgit se mai numeste e aceeasi, de cand le ia a inceput sa cada la pat inainte nu era asa...si de cand a cazut la pat a slabit mai bn de 20 de kg...pana la urma a facut scaun mai greu dar a putut..el a cazut la pat de la 1 ianuarie.nu are pofta de mancare deloc, au fost zile cand a mancat si numai un iaurt, acum 2 zile imi spunea ca se simte mai bn ca ziua anterioara, chiar mancase un ou fiert moale si un castronel cu ciorbita.mama spune ca acum nu ma ia zilnic pastila aceea tralgit, eu cred ca din cauza asta se simte mai bine sincer, cand a inceput sa le ia se simtea fff rau si spunea numai ca ameteste intruna..si asa a cazut la pat...de cand a inceput sa le ia totul sa schimbat. |
|
17-02-2011, 21:11:42 de către amiro
camisa, constipatia poate survenii fie de la calmantele pe care i le administrati sau de la fiere, care nu isi mai exercita functia cum trebuie. Referitor la delir este posibil, tot din cauza analgezicelor opioide.Acum cateva zile mi-a explicat o doamna dr. despre reactiile adverse pe care le da morfina in special:somnolenta, dureri groazice de cap, stari de voma, ameteti, coma.Am inteles ca plasturii dau mai putine reactii adverse si sunt suportati mai bine de organism.Momentan bunicii mele i se administreaza Tramadol, am inteles ca este destul de slab si are acelesi simptome: somnolenta, constipatie, lipsa poftei de mancare. |
|
17-02-2011, 19:00:21 de către camisca
acum tata nu mai delireaza, a dormit acum 2 nopti toata noaptea si cand sa trezit delirul ii disparuse, revenise la normal.acum zice ca are dureri mari in burta si se vaita ca nu poate face scaun.a incercat mama toate metodele face doar foarte putin, cateodata deloc are doar senzatia.se vaita mult si se simte rau... |
|
15-02-2011, 10:52:08 de către ylore
referitor la delir sau mai exact vorbitul cu mortii cum spun bunicii:eu am dormit intr-una din seri la acelasi capat de pat cu tatal meu, ca in copilarie.L-am tinut toata noaptea de mana, ca spunea el ca atunci cand il tineam unul dintre noi de mana nu mai avae dureri, era desigur o impresie a lui ii dadeam poate siguranta, sau putere.cum va spuneam in noaptea aceea s-a trezit si-a adunat puterile si s-a ridicat pe marginea patului spunand ca vede o multime de incaltaminte de toate felurile incepand de la papuci, sandale pana la bocanci.mama i-a zis ca nu e nimic acolo, insa eu i-am jucat in struna si am confirmat cum ca vad si eu acestea, ca mai apoi sa-mi spuna ca tot acele persoane cu care discutase anterior vor sa-l mai tina "aici" zicea el, si luni si marti si miercuri dar el nu mai sta miercuri o sa plece.a mai adaugat ca trebuie sa ne fie mila si noua de el ca nu mai rezista durerilor cumplite si sa-l lasam sa plece ca lui i-a fost mila de noi si de aceea nu a plecat, insa acum nu mai poate.discutia aceasta am purtat-o duminica seara iar miercuri s-a stins din viata.ma simt cumplit.luni am vorbit cu el si i-am zis ca trebuie sa plec si eu acasa si ca ma intorc la el vineri, , raspunsul sau a fost :prea tarziu, tata ;o sa vii prea tarziu ".si am plecat luni iar miercuri la pranz am primit cumplita veste.mama mi-a zis ca tata a dat la viata lui o multime de incaltaminte de pomana, nu suporta sa te vada cu incaltamintea rupta in picioare si oricine ai fi fost, te lua de mana si te incalta.Dumnezeu sa le aline suferinta tuturor celor ce se afla acum in starea aceea critica si sa le dea puterea celor de langa ei sa poata depasi momentul. e cumplit.se rupe sufletul in doua :jumatate e mort, jumatate incearca sa lupte. |
|
14-02-2011, 21:39:06 de către camisca
multumesc.. |
|
14-02-2011, 21:29:43 de către amiro
Imi pare nespus de rau camisca, pentru nenorocirea prin care treci, cunosc si simt, ca si ceilalti utilizatori ai acestui forum, de altfel, durerea din suflet si sentimentul de neputinta fata de acesta boala necrutatoare - cancer. Iti doresc multa sanatate, putere de a trece peste aceste momente grele si nu uita SPERANTA moare ultima! Dumnezeu sa fie alaturi de voi! |
|
14-02-2011, 01:11:38 de către camisca
si eu ma aflu printre voi..tatalui meu i sa descoperit in 2008 cancer la limba.a fost operat, apoi a fost bine cat de cat pana cand ia reaparut la gat, in exterior.din vara ia aparut acea tumora si a crescut fff mare, din pacate nu a mai putut fi operat si a 2 oara pt ca tumora este situata pe vena principala a gatului.medicii au spus :INOPERABIL!ca voi toti am sufletul sfasiat de durere.de la 1 ianuarie a cazut la pat si nici nu sa mai ridicat.zace acolo, deabea manaca cate ceva, nu are pofta, nu vrea.in schimb pofteste la multe mancaruri insa nu le mananca zice doar sa fie acolo pe masa.de ieri noapte a inceput sa delireze vede fel si fel de chestii, plante, apoi ma striga sa stang ceva de pe jos, si tot asa.mama stie cum e, a zis ca si bunici mei delirau inainte de sfarsit...eu insa nu i-am vazut, e prima oara cand vad asta la tatal meu si nu imi vine sa cred ce poate face cumplita boala.nici nu vreau sa ma gandesc ca nu va mai exista.mie foarte frica. |
|
27-01-2011, 16:04:47 de către ylore
imi pare grozav de rau ca inca un utilizator a aparut pe acest sait ca si mine, ca si noi toti se vede cat de mult se agata de orice speranta.e mult prea curand ceea ce mi s-a intamplat mie, ceea ce i s-a intamplat parintelui meu. sunt sufleteste distrusa, nu vreau sa cred ca tata s-a ridicat la ceruri, nu am cum.era un om sanatos tun.niciodata nu s-a plans de nimic si dintr-o data nenorocita de boala l-a curatat.era foarte optimist, credea ca se va vindeca. credea ca EU am sa merg la toti medicii cunoscuti si necunoscuti si-l voi ajuta sa se faca bine.Ma doare enorm ca nu s-a putut face nimic.Sunt suparata pe mine, peviata, pe Dumnezeu ca mi l-a luat prea curand nu stiu pe ce sunt suparata.Ma ascund in fata sotului, a copilului, dar cum prind un pic de ragaz ma refugiez in calculator, poze cu tata si discutia cu voi.Dumnezeu sa-l odihneasca. |
|
26-01-2011, 00:44:54 de către amiro
Buna seara, am citit cu lacrimi in ochi aceste mesaje, cu o durere cumplita in suflet, ce nu poate fi exprima in cuvinte si pot spune ca ma aflu in aceiasi situatie. In urma cu cateva zile am aflat socanta veste; bunica mea a fost diagnosticata cu cancer la ficat - metastaza (stadiul 4)!, fara a fi afectate alte organe (rezultat in urma computer-lui tomograf). Medicul ne-a declarat, ca nu se mai poate face nimic, doar tratamentele specifice oncologice pentru calmarea durerilor foarte mari, care vor aparea pe parcurs. Totusi, noi cei din familie traim cu speranta ca mai poate fi facut ceva, deoarce ni s-a recomandat sa refacem CT-ul, analizele la sange (specifice pentru ficat) au iesti in limitele normale cu mici modificari, durerile abdominale nu sunt mari, iar o pastila de piafen ii calmeaza durerea timp de vreo 24-30 de ore. Mai avem o speranta si cu ceaiul din planta marul lupului, combinat cu napraznic si hepato-protect. Ne punem speranta si in acesta planta deoarece, am reusit sa o procur, de la o persoana care, a avut in 2009 metastaza generalizata, iar acum in urma RMN-lui si CT-lui nu i-a mai aparut nici o tumoare.Poate suna macabru dar persoana respectiva stia de ce boala sufera si se pregatea de propria inmormantare ( nu avea de ce sa ma minta, deoarece nu am platit nici un ban pe ea si inci nu mi-a garantat insanatosirea.Mi-a spus foarte clar ca, totul depinde de imunitatea organismului si de organele afectate ale persoanei bolnave.Oricum, nu cred ca mai avem nimic de pierdut, daca incercam si pe cale naturista. Peste o luna, o sa reluam toate analizele si am sa revin cu informatii despre stadiul bolii, daca se va observa vreo ameliorare si doriti va trimit cu incredere informatii despre planta (in cantitati mari este toxica).Condoleante si Dumnezeu sa-i odihneasca, pe cei dragi voua, care sunt la ceruri! |