Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat! |
30-05-2013, 09:31:38 de către lexys Eu ma retrag de pe acest forum pentru ca...din pacate tatal meu s-a stins inainte de a ajunge la operatie...din pricina unei hemoragii.se pare ca tumora a sangerat si.finalul cred ca nu trebuie sa il mai precizez...sanatate multa va doresc tuturor! |
|
25-05-2013, 12:54:16 de către RaulDuke ma tem ca am pierdut sirul detaliilor cazului prezentat de tine. daca poti sa revii putin cu diagnosticul, stadiul si planul de tratament... ar fi minunat! de asemenea simptomele si evolutia simptomelor lui. in mod normal se face un examen de bilant INAINTE si unul DUPA tratament, pentru inceput. |
|
24-05-2013, 08:54:00 de către Roza| Îmi puteţi spune la ce intervale trebuie făcute analize, investigatii? Tata a facut prima tura de chimio cu perfuzie continua pentru cateva zile iar in paralel a început si razele unde au fost stabilite 25 de şedinţe. El e pe la şedinţa 12 si deocamdată nu au fost făcute investigatii. Astăzi i se va lua sânge pentru analize. E suficient? Pe de alta parte, e normal sa nu se amelioreze deloc situaţia si sa inghita in continuare la fel de greu? Multumesc si multă sănătate tuturor. |
|
23-05-2013, 15:17:57 de către kamyy..... Am gasit pe forum exact despre stent.scrise de d-voastra d-le dr... stentul este o bucata de material, cilindrica, goala la interior. Poti cauta pe google la imagini "esophageal stent" vei vedea cateva poze. Daca esti sensibil la imagini mai dure, atunci nu iti recomand sa te uiti. E util pentru persoanele care nu mai pot manca din cauza obstructiei esofagului. Avand stent, pacientii pot manca alimente usoare. Pot aparea cateva complicatii mai mult sau mai putin serioase cum ar fi sangerari, dureri in piept, presiune pe trahee (probleme respiratorii), miscarea stentului din zona afectata si altele. Riscurile majore cum ar fi perforarea esofagului in timpul procedurii sunt mici daca echipa medicala are experienta in astfel de proceduri.. Acum nu stiu daca il mai opereaza cu acel stent...sau asta e doar pentru o perioada pana se reface?? Multumesc |
|
23-05-2013, 13:49:33 de către kamyy..... Revin pe forum cu vesti nu tocmai bune..Tatal meu duminica a plecat la bucuresti i s-a facut CT la clinica unde a facut radio si chimioterapie dupa care s-au facut investigatii la fundeni si din pacate a fost iradiat prea mult la esofag si sa produs o fistula... Din cauza iradierii prea mult s-au subtiat peretii esofagului si de aceea el nu a putut sa manance..Noi tot am crezut ca nu vrea sa manance dar pana la urma s-a adeverit ca el chiar nu a putut sa inghita.. si practic toata mancarea ajungea cred ca la plamani si din cauza asta a facut o infectie care trebuie tratata...Maine din cate mi-a zis mama o sa mearga la filaret pentru a-i pune un stent la esofag... Nu inteleg de ce cei de la clinica l-au iradiat asa de tare? De ce nu sa facut un tomograf la o anumita sedinta sa vada cum evolueaza...Chiar nu stiu ce sa zic dupa ce ca platesti o suma foarte mare de bani si pana la urma nu se pune problema de bani..cel mai important e sa stii ca te faci bine...si ei pana la urma fac mai mult rau... Nu stiu ce sa mai zic ce sa fac am citit forumul de la prima pagina pana la sfarsit in ideea sa stiu la ce sa ma astept si sa nu facem greseli dar observ ca fiecare caz in parte e foarte diferit si oricat ai incerca sa te documentezi tot nu ai cum sa previi unele lucruri sau greseli sa zic asa care le fac doctorii ca de fapt asta s-a intamplat...si medicul chirurg ce sa mai zica... dar in fine ce vroiam sa va intreb Stent-ul acela practic este pentru a se alimenta si daca este pus probabil nici operatia nu va mai fi prea curand pentru ca el este si foarte slabit si are si acea fistula.Si nici nu are voie sa manace nimic de vreo 2 zile se alimenteaza doar prin perfuzii... D-nul doctor este ceva grav cu fistula asta? Ce sa facem mai departe ? e bine ca acel stent sa il puna? Va multumesc. pt lexys Tatal tau se poate alimenta cu acel stent adica nu a avut nici o durere de la el? sau vreo complicatie? La ce doctor sunteti? Multa sanatate va doresc... |
|
14-05-2013, 11:58:17 de către lexys Si eu i-am spus ca trebuie sa manance si sa faca si ceva miscare macar 10 minute pe zi.de asemenea i-am cumparat unt de arahide ca din cate am auzit contine proteine si poate ajuta. va multumesc! |
|
13-05-2013, 21:35:17 de către RaulDuke din pacate va trebui sa manance mai mult din simt de responsabilitate, daca nu are pofta. vitaminele sunt de interes marginal, doar daca nu are vreun deficit dovedit. mai degraba ar fi utile, de la orice farmacie, niste suplimente alimentare de baut, hipercalorice, hiperproteice, daca tot poate sa inghita. |
|
13-05-2013, 11:49:01 de către lexys Revin pe forum pentru a va spune noutatile in cazul nostru..am fost cu tatal meu la fundeni, unde a fost internat 5 zile, timp in care i-au facut endoscopie si CT pentru a vedea cum mai este tumora esofagiana a lui. pana acum totul este in regula, dimensiunea ei nu poate fi spusa exact deoarece are stentul pus. medicii ne-au dat 2 saptamani in care sa ne intremam, sa ia in greutate macar 2 kg pentru ca este slab...si apoi sa mergem sa ne operam. Imi poate recomanda cineva niste vitamine care sa ii faca pofta de mancare si sa il ajute? Va multumesc! Sanatate multa! |
|
13-05-2013, 00:18:51 de către ldogaru Multumesc pentru raspuns, voi reveni si cu rezultatul ultimelor analize. |
|
12-05-2013, 15:30:08 de către RaulDuke in decurs de o luna, daca tumora a raspuns bine, sansele sunt mici ca ea sa evolueze semnificativ. nu mai detin toate detaliile cazului tau si exact in ce scop face iradierea si pe ce zona, dar de obicei la tumorile solide, in decurs de o luna, dupa tratament corect, nu apar modificari prea mari. |
|
12-05-2013, 14:50:59 de către kamyy..... Multumesc... Vroiam sa va mai intreb dupa radioterapie tumoarea este localizata si nu poate recidiva??.adica ma refer la perioada asta de pauza dupa radioterapie timp de o luna pana la operatie se mai poate extinde sau ramane tot in stadiul acesta.??? |
|
12-05-2013, 14:14:40 de către RaulDuke luati legatura telefonic cel putin cu vreun medic! daca nu, trebuiesc incercate cele mai disponibile medicamente, mai ales cele pe care le-a mai folosit in trecut si la care nu a avut efecte adverse, de tipul sirop de tuse sau paracetamol. |
|
12-05-2013, 14:10:47 de către kamyy..... Buna. D-nul doctor ma puteti ajuta, tatal meu de aseara are o tuse..Azi cum e duminica nu avem cum sa luam legatura cu doctorul..Se poate sa imi spuneti ce sa ii administram un sirop sau un medicament sa ii stopeze tusea.. Multumesc |
|
11-05-2013, 11:33:50 de către RaulDuke daca medicul chirurg recomanda laetril... sincer... alegerea mea fata de un asa chirurg ar fi fie sa ma indepartez cat de tare pot de el, fie sa ma folosesc cat pot de el pentru talentele tehnice chirurgicale (pe care sa zicem ca le are), dar in rest, vis-a-vis de ce spune, sa imi inchid urechile complet, pentru ca e clar ca se afla pe alta lume cu privire la tratamentele sistemice ale cancerului. ma tem ca datele pe care le furnizezi sunt mult prea putine ca sa putem sa ne lamurim, iar notiunea de "palnie" nu este una foarte medicala. nu putem decat sa banuim ca respectivul cancer a recidivat dupa ce a fost operat. a facut iradiere sau/si chimioterapie dupa ce a fost operat ? in ce stadiu a fost initial ? ati vazut un oncolog ulterior ? ati vazut unul si acuma ? vi s-a propus chimioterapie ? ce spune un CT actualmente ? etc etc etc. |
|
10-05-2013, 23:52:33 de către ldogaru Revin din nou dupa aproximativ 2 ani in care nu am mai scris nimic. In 4 mai anul acesta s-au implinit 2 ani de la operatia tatalui meu. In ianuarie 2013 tatal meu facuse niste analize, CT si gastroscopie si parea ca s-a curatat insa din aprilie a inceput iar sa se simta ca inainte de operatie si sa nu mai poata manca. A ajuns la spital pentru a-l alimenta cu perfuzii urmand ca luni-marti sa ii bage o palnie pentru alimentare pentru ca operatie nu se mai poate face fiind afectata vena azygos iar tub nu se mai poate baga pentru a nu ii afecta (rupe) esofagul la locul operatiei. Medicul chirurg ne-a recomandat laetril ca fiind o sansa. A incercat cineva sau cunoasteti un caz de vindecare cu laetril? Poate sa imi spuna cineva daca e ceva real sau o inselatorie sa ne scoata banii din buzunar cei ce distribuie medicamentul respectiv pentru ca pe situl lor nu au date de contact iar din cate am auzit exista un singur producator si acela este in California iar in America acest produs este interzis. Ce sanse ar mai avea de supravietuire avand in vedere ca ii pune acea palnie? Cat timp i-a mai ramas? Ce presupune acea palnie? Multumesc frumos. |
|
25-04-2013, 12:09:19 de către oanath Multumesc, la mine e foarte bine.Urmaresc forumul cu nerabdare si nu cred ca pot sa intervin cu ceva. Spuneai de pshihic, eu cred ca e foarte important sa nu cedati si sa nu se instaleze acea liniste dinaintea furtunii. E cat se poate de nedorit acest lucru. Fiti tari, cautati medici care chiar vor sa va ajute, luptati, rugati-va! |
|
24-04-2013, 23:49:41 de către kamyy..... M-am exprimat gresit cand am spus de supozitoare doar ca i-au fost prescrise si alte 2 medicamente si de aceea nu s-a inteles.. stiu ca supozitoarele nu sunt menite a fi inghitite...ma gandeam doar ca ar putea avea reactii adverse la medicamente si de aceea am intrebat... Multumesc pentru raspuns... Tatal meu nici acum nu mananca se alimenteaza doar prin perfuzii si nu stiu ce sa mai facem cu el sa poate sa inghita., plus ca e cu psihicul la pamanat.. Oana th tatal tau cum se simte? e bine? |
|
24-04-2013, 23:07:46 de către RaulDuke nu cred ca supozitoarele sunt menite a fi inghitite. in general, sunt 2 cancere care au fiecare o sursa (punct de plecare) usor diferit, ca notiune de "microscopie". in particular la esofag, atunci cand e localizat, adenocarcinomul beneficiaza mai bine doar de chimioterapie inaintea operatiei, cu o anume schema de citostatice (cand e vorba de treimea lui inferioara), pe cand carcinomul scuamos beneficiaza mai mult de IRADIERE + CHIMIOTERAPIE concomitente, inainte de operatie. |
|
24-04-2013, 20:51:07 de către kamyy..... Si este carcinom scuamos esofag inferior... Care este diferenta dintre adenocarcinom si carcinom scuamos? Multumesc. |
|
24-04-2013, 19:41:32 de către kamyy..... L-a consultat medicul si a chiar este vorba de o raceala..acum se simte mai bine sa vedem deseara cum se simte.. febra face doar seara.. i-a administrat medicul un sirop Bronchicum pt tuse si oscillococcinum si supozitoare cu glicerina pentru constipatie. D-mnul doctor.credeti ca afecteaza cu ceva ca le bea? Imi cer scuze poate pun intrebari aiurea dar sunt asa stresata si atenta la ce medicamente ia sa nu cumva sa faca reactii adverse? Multumesc... |
|
24-04-2013, 17:47:24 de către RaulDuke Prin comparatie cu restul, problema cu febra pana la 38.8 grade celsius reprezinta ceva serios si trebuie neaparat consultat de medic, in cel mai scurt timp posibil, chiar de urgenta ! |
|
24-04-2013, 15:39:38 de către kamyy..... Buna.D-mnul doctor tatal meu a facut 4 sedinte de chimioterapie si 25 de sedinte de radioterapie, insa este foarte slabit nu mananca, spune ca il ustura gatul cand inghite... Medicul chirurg a spus 1 luna pauza dupa radioterapie si pe 20 mai sa fie la bucuresti pentru operatie.., problema este ca nu mai stim cum sa il punem pe picioare..a slabit foarte mult si pe zi ce trece tot mai slabeste.. Tratament nu ia decat medicamentele ce le lua si inainte de inima, de ficat.. si nebilet..cam atat...Biopsie nu i sa mai facut. Nu am la mine diagnosticul sa va spun exact ce scrie acolo, dar o sa ajung mai tarziu acasa si va scriu Probleme este acum ca a racit aseara a facut febra 38, 8 si a cam inceput sa tuseasca.. Si pe langa asta este constipat de 1 saptamana si 2 zile..are voie supozitoare cu glicerina pentru constipatie? Si medicamente pentru raceala are voie? Va multumesc.. Lexys ma bucur ca tatal tau se simte mai bine.. Cate perfuzii a facut pana acum, se poate ridica din pat sau si el e ametit? Pe tati tau il opereaza? La ce medic sunteti si unde? Multa sanatate iti doresc tie si familiei tale.. |
|
24-04-2013, 10:38:38 de către lexys Exact Kabiven face si tatal meu, acestea sunt pungile alea mari despre care spuneam mai devreme. Ieri tati s-a simtit mai bine, a mancat comparativ cu restul zilelor, putin insa a mancat des, adica de vreo 6 ori. astazi si tati meu e cam apatic.insa zice ca durerea in gat a mai cedat un pic. |
|
23-04-2013, 23:53:21 de către RaulDuke CT-ul trebuie interpretat in comparatie cu cel dinaintea oricarui tip de tratament. ce plan vi s-a propus, ca tratament ? urmeaza operatia ? a facut chimioterapie ? are o biopsie facuta ? este adenocarcinom sau carcinom scuamos ? |
|
23-04-2013, 20:10:00 de către kamyy..... Tatal meu azi a inceput sa faca perfuzii tot cu aminoacizi Kabiven asa se numesc, in rest tot asa se simte, nu are puteri sta numai in pat e foarte trist...si cand il vad mi se rupe sufletul..incercam toate metodele pentru el sa se faca bine pana la operatie sa prinda putere si sa mergem mai departe..Daca nu mananca tatal tau noi am mai comandat un aliment dietetic pentru scopuri medicale si maine o sa le inceapa.. o sa iti spun efectul lor si poti sa ii cumperi si tatalui tau... D-mnul doctor acestea sunt ultimele analize ale tatalui meu: Eritrocite=4, 1 Hemoglobina=12, 9 Hematocrit=36, 1 MCV =88, 1 MCH =31, 4 MCHC =35, 7 RDW =11, 8 Leucocite =2, 14 Neutrofile # =1, 61 Neutrofile % = 75, 1 Eozinofile % =0, 3 Eozinofile # =0, 01 Bazofile # =0, 03 Bazofile % =1, 28 Limfocite# =0, 24 Limfocite % =11 Monocite # =0, 26 Monocite % =12, 3 Trombocite =157 MPV =6, 63 PDW =19 PCT =0, 1 Creatinina serica =0, 71 Glucoza serica =131, 5 Magneziu seric =2, 2 Uree serica =19 Ionograma serica sodiu potasiu clor sodiu seric =131, 1 potasiu seric =2, 95 Clor seric =95, 5 Examenul CT nativ si cu substanta de contrast a toracelui si abdomenului evidentiaza: Ingrosare tumorala, circumferentiala si neregulata a peretelui esofagian in 1/3 medie ( dezvoltarea caudala fata de bifurcatia traheei), pe un segment de aproximativ 7, 5 cm procesul prezinta priza de contrast moderata si heterogena, este relativ bine demarcat fata de structurile din jur (limitat la perete, fara semne de invazie adiacenta) Corp strain metalic laterotoracic drept ce determina artefacte. rezectia arcului costal anterior al coastei a VII a Modificari de fibroza pleuro-pulmonara limitata laterobazal in dreapta (cu simfiza sinusului costofrenic). Fara adenopatii mediastinale si axiliare. Ficat fara leziuni heterodense sugestive pentru determinari secundare, cai biliare intra si extrahepatice cu aspect normal. Rinichi pancreas splina glanda suprarenala stg cu aspect normal Toate aceste analize si tomograful au fost facute in ultima saptamana de radio si chimioterapie Ce parerea aveti d-mnule doctor? Multumesc Multa sanatate si putere va doresc la toti cei de pe forum... |
|
23-04-2013, 15:51:23 de către lexys Kamy, tatal meu a facut si niste perfuzii cu vitamine, atat la bucuresti cat si acasa i le facem. de mancat, mananca alimente usor de inghitit, pasate, piureuri, iaurturi, ou fiert moale a vrut astazi de exemplu, verdeturi i-am tot dat si peste pentru ca ala zice ca il primeste mai bine. ieri am fost la spital a facut o perfuzie, ca are unele de la bucuresti cu aminoacizi, sunt pungi mari, si dureaza perfuzia aia mai vreo 8 ore pentru ca se pune sa curga foarte incet si este o solutie laptoasa ca sa zic asa.pana ieri tati nu prea a mancat, pentru ca avea dureri mari in gat. am inteles ca astea sunt reactiile radioterapiei...si ca dureaza ceva vreme pana cand dispar.. eu sper sa fie bine.de asemenea lu tati ii scade tensiunea uneori, si scade mult, adica ajunge la 7-8.:(. ieri i-au bagat tot ceva perfuzabil pentru a-i ridica un pic tensiunea. astazi a vrut o ciocolata calda si ma gandesc ca poate si aia ajuta...tatal tau cum se simte azi? sanatate multa tuturor! |
|
22-04-2013, 22:03:58 de către RaulDuke detalii si "cat de grav este" sunt niste notiuni care tin si de alte elemente decat doar histopatologica care atesta prezenta unui cancer. totusi... la ce organ ? cat de avansat este ? biopsia a fost excizionala, a scos toata tumora ? a ramas ceva pe loc ? s-a facut doar o punctie ? are un examen CT care arata cat de extinsa e boala ? ai vorbit cu un oncolog ? |
|
22-04-2013, 15:37:01 de către coka Buna ziua, sunt noua pe aici, din pacate astazi am aflat ca tatal meu a fost diagnosticat, in urma biopsiei de: aspect histo patologic sugereaza carcinom scuamos nekeratinizant moderat diferentiat grad de dificultate G2 cod M8072/3 Poate cineva sa imi dea mai multe detalii sau cat de grav este? am tot citit si m-am speriat foarte tare, as dori sa aflu cat mai multe despre acest tip de cancer, dar pe intelesul meu(nu detin foarte multe cunostinte medicale) insa sunt un copil disperat...ma rog doar ca tatal meu sa se vindece cat mai repede(in decursul a 2 luni cred ca a slabit mai mult de 13kg) Va multumesc din suflet |
|
22-04-2013, 11:57:13 de către kamyy..... multumesc..azi o sa merg la medicul oncolog sa vedem ce spune.. |
|
21-04-2013, 23:16:03 de către RaulDuke cauzele sunt multiple. iarasi, e nevoie de un consult. o posibila cauza este deshidratarea, de exemplu. |
|
21-04-2013, 22:04:38 de către kamyy..... Domnul doctor tatal meu are urina foarte inchisa la culoare, imi spuneti va rog de ce? E normal tot de la radioterapie? |
|
21-04-2013, 20:26:21 de către RaulDuke ma tem ca pentru asta trebuie sa te ajute direct un medic, pe baza unui consult. nu exista perfuzii care pur si simplu sa te faca sa te simti viguros, indiferent de cauza. |
|
21-04-2013, 16:56:57 de către kamyy..... Nu stiu ce sa mai facem sa manance..Doctorul a spus ca daca nu mananca nu il opereaza. Acum am comandat mancare din germania...au zis ca un shake face cat o masa normala, sa vedem daca poate sa il bea.. lexys..voi ce ii dati sa manance? sau face perfuzii? Maine o sa merg la doctorul oncolog sa ii spun sa ne dea perfuzii ca altfel tot mai rau o sa slabeasca... |
|
21-04-2013, 14:14:00 de către lexys exact aceeasi problema este si la noi, dupa radio si chimio, se simte foarte rau, si aceeasi problema nu poate manca...zice ca il ustura si in gura si ca nu simte gustul la nici un aliment. |
|
21-04-2013, 11:37:51 de către kamyy..... Buna. tatal meu vineri a terminat sedintele de radioterapie si chimioterapie si se simte groaznic. nu mananca nimic il doare si ustura zona iradiata..sunt disperata doar cand ma gandesc ca azi e duminica si inca o zi sa nu manance.. si el a slabit in ultima saptamana foarte mult nu stiu ce sa mai fac ce sa ii dau sa manance. D-mnul doctor va rog daca imi puteti spune ce perfuzii sa ii cumpar macar azi duminica sa ii faca una, pt ca se simte foarte slabit si nu mai are puteri in el.. Acum nu am analizele la mine dar mai tarziu va spun ce sa intamplat in ultima luna de cand a facut radioterapie si chimio.. Roza I... si noi de la timisoara am plecat cu tatal meu la bucuresti..suntem la Doctorul Horvath e un medic foarte bun avem incredere in el..si pe langa asta e un om deosebit poti vorbi orice cu el.. Radio terapia si chimio a facut la o clinica privata Amethist din Bucuresti.. Parerea mea e sa nu stati in Timisoara sa faca radioterapie... In timisoara la ce doctor ati fost la Doctorul Sporea cumva, el va dat diagnosticul? Revin mai tarziu cu analizele tatalui meu.. Te salut oana th multa sanatate tatalui tau... |
|
19-04-2013, 18:55:23 de către lexys Multumesc din suflet pentru raspuns! |
|
19-04-2013, 18:47:31 de către RaulDuke nu e nimic profund ingrijorator la aceste analize, ba chiar nimic anormal, cu exceptia VSH-ului, care este marca sindromului inflamator. |
|
19-04-2013, 17:16:32 de către lexys iata noile rezultate ale analizelor tatalui meu: eritrocite: 3.17, hemogobina 10, hematocrit 30.9, leucocite 3, 9, neutrofile 84, 5, limfocite 8.3, trombocite 133, volum trombocitar mediu 4, 1, vsh 70, tgo 13, tgp 12, fier 48, 5, potasiu ser 5, 03, creatinina ser 0, 66. Daca ma poate ajuta cineva cu interpretarea lor, v-as fi recunoscatoare... |
|
19-04-2013, 16:19:20 de către RaulDuke trebuie sa mergeti intr-o clinica mare, in care abordul sa poata fi multidisciplinar. va fi greu sa fie tratat "pe bucati". cu consulturile oncologice facute ici, radio/chimioterapia colo, operatia dincolo, etc. trebuie o clinica universitara cu oncologie si chirurgie, eventual un institut. |
|
19-04-2013, 14:09:19 de către lexys Si radioterapia cumulata cu chimio nu este tratament usor de suportat de catre pacient, spun asta din cazul tatalui meu, care dupa 25 sedinte de radio si chimioterapie, pe langa faptul ca a slabit mult acum are durere in gat, la inghitit.cel putin astazi a spus ca il doare tare, ca pana acum nu l-a durut niciodata la intensitatea asta.. |
|
19-04-2013, 14:05:45 de către Roza| Multumesc RaulDuke. La prima vedere, din rezultatele biopsiei si CT pare un caz operabil sau ne va fi foarte greu sa gasim un medic dispus sa opereze? Am citit postarile anterioare si am inteles ca operatia este foarte dificila :( Imi poate recomanda cineva un medic pentru chimio/ raze in Timisoara? Sau ma sfatuiti sa incerc in alta parte? |
|
19-04-2013, 13:48:39 de către RaulDuke da, desigur. cred ca in situatia prezentata de tine, daca este propus pentru operatie, rezultatele si sansele cele mai bune ar fi cu IRADIERE + CHIMIOTERAPIE inainte de operatie. |
|
19-04-2013, 12:30:38 de către Roza| Am primit si rezultatul: Examen macroscopic: trei fragmente tisulare neregulate cenusii-albicioase cu zone galbui si brun hemoragice, dimensiuni variabile de la 0, 3/0, 3/0, 2 cm la 1, 2/0, 5/0, 5 cm Examen histopatologic: Carcinom scuamocelular cu tendinta la keratinizare, mediu diferentiat G2, cu zone de carcinom scuamos acantolitic; infiltrat inflamator mixt, limfo-plasmocitar si granulocitar neutrofil, peri- si intratumoral. Din pacate e vineri si iar trebuie sa asteptam pana luni sa vorbim cu un medic. Ati mai intalnit un diagnostic similar? Multumesc |
|
19-04-2013, 11:33:53 de către Roza| Astazi primim rezultatul biopsiei. Endoscopia a fost facuta pe 12 aprilie. Imi poate da cineva detalii despre clinica din Szeged? |
|
18-04-2013, 19:41:45 de către stevens Pentru Roza si toti cei interesati de acest subiect ! Unul din cei mai buni chirurgi din lume (!) in ce priveste patologia esofagiana este prof.Dan Sabau de la Sibiu ! Este atat de pasionat de chirurgia esofagului incat a inventat o procedura noua, unica, prin care pacientii cu gastrostoma (cred ca asa se numeste) pot sa se alimenteze natural ceea ce creste foarte mult calitatea vietii acestor bolnavi ! Multa sanatate ! |
|
18-04-2013, 19:36:36 de către RaulDuke Roza |, aveti o endoscopie cu biopsie facuta ? dupa toate probabilitatile, daca boala este operabila, cea mai buna varianta de tratament ar presupune chimioterapie sau radio+chimioterapie INAINTE de operatie, deci un tratament multimodal, decis de la inceput inca de un grup care sa contina si chirurg, dar si oncolog si radioterapeut. |
|
18-04-2013, 18:50:04 de către oanath Da...iti spun ca nu am cunostinte medicale oncologice in niciun fel, insa pot sa-ti spun ca EU am dorit ca tumora tatalui meu sa fie operabila pt. ca un alt membru al familiei a avut acelasi diagnostic, insa nu a putut fi operat.si s-a chinuit. Atunci mi-am zis ca operatia e la polul opus-salvator.Asa si este acum, cred eu.sau cel putin sper. Chiar a fost o operatie grea, de 10 ore, dar si pt. alte complicatii. Satisfactia echipei a fost aceea ca diagnosticul a fost in totalitate acelasi cu ce au gasit, , inauntru``. A fost o zi sfasietoare pt. noi. Stiam, la fel ca si la tine, ca i se opreste functionalitatea unui plaman pt. a putea umbla cu usurinta. etc... Insa, dupa toate astea, a fost o reusita maxima.A stat in terapie vreo 4-5 zile si apoi vreo sapt. pe salon. Diferenta e foarte mare cu ce am vazut in tara in TI.Era conectat la zeci de aparate, iar epidurala a avut-o conectata pe toata perioada internarii. Furtune avea..multe...Insa a scapat de ele, nu a supurat operatia, nu a fost nevoie de hranire artificiala si, la fel, i-a fost prelungit stomacul. Important este ca nu a avut nicio durere, deloc in spital. Acasa a fost putin altfel, insa avea calmante. Acum noi zicem ca e bine. Iti doresc sa treceti aceasta operatie asa cum am trecut si noi si sa scrii apoi ca mine multumita de reusita. Rugati-va toti pt. el.Face mult. Multa sanatate! |
|
18-04-2013, 18:47:51 de către Roza| Buna ziua. Tata, 59 de ani, cred ca sufera de cancer - esofag. Inca asteptam rezultatul biopsiei - analizei histopatologice. Imi puteti recomanda un medic chirurg oncolog (Szeged, Cluj, Bucuresti) cu care sa discutam sa aflam daca este operabil? Din pacate in Timisoara am auzit ca nu se prea opereaza esofag. Rezultatul CT cervical: " Ingrosare tisulara circumferentiala esofagiana, cu grosimea de pana la 1, 2 cm ce cuprinde lamina proprie, musculara si adventicea, pe o lungime de aprox 5 cm, cu priza de contrast moderata, ce stenozeaza lumenul esofagian, imagine ce pledeaza pentru diagnosticul de leziune tumorala. Formatiunea nu prezinta plan de clivaj cu trahea, in care protruzioneaza la nivelul peretelui posterior, dar prezinta plan de clivaj fata de aorta, pe care nu o invadeaza. Adenopatie latero-traheala stanga cu diametru de aproximativ 9mm. Doi (2) limfoganglion subcutanati la nivelul regiunii maseterine dreapta, cu lungimea maxima de 18/8 mm. Glande parotide, submandibulare si sublinguale de aspect normal. Glanda tiroida prezinta o macrocalcificare de 17/14 mm la nivelul lobului drept. Pachete vasculare jugulo-carotidiene de calibru normal, fara modificari patologice. Baza craniului, coloana vertebrala cervicala si oase maxilare fara modificari osteolitice. Modificari de spondiloza cervicala. Tromboza parietala semilunara, cu calcificare la nivelul arterei subclqviculare stanga. Calcificari ateromatoase aortice. Concluzie: Ingrosare tisulara circumferentiala esofagiana, cu grosimea de 1, 2 cm, pe o lungime de aprox 5 cm, cu ingustare de lumen, imagine cu aspect imagistic de leziune tumorala esofagiana stadializata T3N1M0. Adenopatie latero-traheala stanga cu diametru de 9 mm. Macrocalcificare tiroidiana lob drept de 17/14mm." Orice informatie, recomandare e bine venita. In momentul de fata, nu prea stiu in ce directie sa o apuc :( Multumesc si multa sanatate tuturor! |
|
17-04-2013, 23:05:15 de către lexys oana multumesc din suflet pentru raspuns. multa sanatate tatalui si sa auzim de bine! |
|
17-04-2013, 22:57:40 de către lexys Imi cer scuze daca sunt neavenita, insa as vrea sa am cate informatii se poate despre starea tatalui meu, m-am gandit ca si din fisa cu tratamentul sau se pot trage concluzii...astazi am discutat cu o doamna asistenta si mi-a explicat ca operatia pt cancer esofag este una foarte grea si care inseamna chin mai ales pentru pacient.noi vrem sa facem absolut tot ce se poate pentru tati, am trecut multumesc domnului cu bine peste radioterapie si chimio, vreau sa il si operam.insa el se alimenteaza greu datorita durerilor in gat.este posibil sa se fi extins cumva de la esofag in gat? radioterapeutul ne-a spus ca este doar efectul radioterapiei, faptul ca durerea a urcat la nivelul gatului... |
|
17-04-2013, 22:07:44 de către RaulDuke totusi, ce anume nu intelegi din cele scrise de tine ? datele tehnice referitoare la cum s-a efectuat tratamentul ? |
|
17-04-2013, 13:09:50 de către lexys pe biletul de iesire din spital dupa radioterapie este scris astfel: diagnostic la externare: neoplasm esofagian (treime medie), tratat policitostatic, stent esofagian. epicriza: in perioada internarii s-a efetuat teleiradiere cu fotoni 6-15 MV, cu plan de tratament 3D si achizitia de date anatomice de pe CT, volum mediastinal, supraclavicular si celiac, pana la DT =45 Gy/25fr./pct. ICRU cu toleranta generala si locala bune. Concomitent s-a administrat Carboplatin 100mg/m2, saptamanal, in PEV, in scop de radiosensibilizare. pe 7 mai mergem din nou pentru computer si tomograf si pentru programare la operatie. puteti sa imi explicati Dl. Doctor, va rog ce inseamna cele stipulate in biletul de iesire? multumesc anticipat. |
|
14-04-2013, 19:09:05 de către lexys ceea ce mai pot specifica este faptul ca tatal meu spune ca il doare in piept insa ca durerea urca si in gat, fapt pentru care nu prea poate manca. mentionez ca i-am pus stent pentru ca exista riscul ca pe perioada radioterapiei esofagul lui sa se blocheze. de asemenea, medicul care i-a pus stentul i-a explicat ca va avea u durere sau o jena in piept si din cauza stentului. el, spune insa ca durerile sunt mai puternice acum decat inainte de a face radioterapie si chimioterapie. |
|
12-04-2013, 19:10:11 de către lexys O sa am mai multe detalii dupa ce vom discuta si noi cu medicul chirurg. stiu ca i s-a explicat ca trebuie tras un pic de un plaman in timpul operatiei. de asemenea i s-a spus ca se va trage stomacul mai sus, in urma operatiei. |
|
12-04-2013, 18:58:08 de către nicolae1900 legaturi cu aorta... stadiul 3 probabil deci si nicidecum 1 |
|
12-04-2013, 17:55:00 de către oanath Asa mi s-a spus si mie aici, sa faca radio, insa in afara nu a facut deloc radioterapie nici pre, nici postoperator. |
|
12-04-2013, 09:30:18 de către lexys Va Multumesc mult domnul Dr. Bolca. Noi, ca familie, am insistat sa fie operat fara radioterapie sau chimioterapie, insa medicii ne-au explicat ca asa ceva nu pot face, pentru ca ar fi nu stiu ce legaturi cu aorta si ar fi periculos pentru pacient.Dupa radioterapie tata a slabit mult, si-asa era el slab, acum e si mai slabit. |
|
11-04-2013, 22:21:30 de către nicolae1900 informatiile sunt usor confuze dupa descrierea CT nu mai vb de stadiul 1 - o ingrosare a peretelui de pest un centimetru spune mai mult. si mai sunt si alti parametri de luat in seama, plus ca investigatiile care sa stabileasca mai exact stadializarea nu sunt foarte accesibile in tara oricum, exista diverse protocoale de tratament mai vechi sau mai noi care sunt aplcate usor haotic in Romania dupa parerea mea nu prea este o fericire sa operezi dupa radioterapie dar este posibil, insa cu o crestere a frecventei complicatiilor postoperatorii si asa destul de frecvente dupa o astfel de interventie oricum, va urez multa bafta |
|
11-04-2013, 19:51:16 de către oanath Nu prea stiu aici.Tatal meu a fost stadializat cu 1 si nu a facut nici radio, nici chimio, doar operatie. Bafta! |
|
11-04-2013, 19:35:40 de către lexys vineri, atunci termina cele 25 de sedinte de radioterapie.a facut radioterapie cumulata cu chimioterapie (carboplatin).din cate am inteles exista o perioada de 3 saptamani in care va fi externat si apoi se va face un alt CT pentru a se vedea exact rezultatul tratamentului oncologic pentru operatie. |
|
11-04-2013, 19:33:20 de către oanath Buna! Ca si perioada postoperatorie pot sa zic ca noi am parcurs foarte bine.De la operatia din 4 dec, acum e unom absolut norma, mananca orice, dar cu portie, insa nu are voie efort pt. ca a avut si o interventie la diafragma. In rest totul e ok. Asteptam markerii acum in mai. Multa sanatate! |
|
11-04-2013, 18:34:16 de către RaulDuke am inteles. dupa toate aparentele, nu pare a fi vorba chiar de un "stadiu unu", conform descrierii CT. totusi sunt putin curios cum de nu s-a procedat la chimioterapie ? nicolae1900 poate sa ne relateze perspectiva chirurgului de a opera un teritoriu deja iradiat. |
|
11-04-2013, 13:23:05 de către lexys A facut radioterapie pentru ca tumora respectiva se situeaza pe 1/3 din esofag.pe biletul de iesrire din spital, dupa investigatiile de la fundeni, inainte de internare pentru radioterapie este scirsa urmatoarea treaba: XEMANE CT fecetuat in data de 18.12.2012, : ingrosare parietala circumferentiala de tip tumoral la nivelul esofagului mediu cu grosime maxima de cca 16 mm, ce determina importanta stenoza la acest nivel, pe o lungime de cca 57mm, cu pasaj filiformal substantei de contrast administrata per os si usoara staza esofagiana in amonte. formatiunea tumorala se afla in raport fara interfata de demarcatie cu aorta toracica descendent, traheea inferioara, bronsia stanga, vena pulmonara stanga superioara si atriul stang dar fara invazie certa locoregionala. rari micronoduli pulmonari bilateral cu aspect CT nespecific. |
|
10-04-2013, 21:36:30 de către nicolae1900 mda, si eu am o nedumerire in privinta asta - cu radioterapia cat despre operatie, depinde de mai multi factori - cel mai bine va poate lamuri chirurgul dumneavoastra |
|
10-04-2013, 21:24:26 de către RaulDuke sunt multe variante, desigur ca numai chirurgul va fi cel care va decide asupra uneia. totusi, ca o curiozitate, de ce s-a inceput cu iradiere, daca zici ca e stadiul unu ? |
|
10-04-2013, 16:42:07 de către lexys Salutare. eu sunt noua pe aici. Tatal meu a fost diagnosticat in decembrie cu cancer esofag, stadiul 1. A efectuat 25 de sedinte de radioterapie si in luna mai urmeaza sa fie operat. Imi poate da detalii mai multe cineva despre operatie si perioada postoperatorie? |
|
23-03-2013, 02:00:33 de către kamyy..... Buna Oana..Nu am mai intrat pe forum, tatal meu este la o clinica din Bucuresti si face radioterapie...25 de sedinte de radioterapie, dupa o luna pauza si dupa aceea il opereaza..Cam astea sunt noutatile in rest ne rugam la D-zeu sa se faca bine.. Tatal tau cum se simte Oana?? |
|
19-03-2013, 17:51:49 de către oanath kamy, ce mai faci?nu mai vii cu nicio veste?te astept sa ne spui cum ai reusit, ce ai facut? |
|
24-02-2013, 16:27:37 de către oanath astept noutati de la tine. |
|
23-02-2013, 19:32:04 de către kamyy..... Buna Oana.Ma bucur ca tatal tau este bine si ii doresc multa sanatate si putere sa depaseasca momentele grele. |
|
23-02-2013, 18:17:43 de către oanath da. la tatal meu tumora era la 22 cm de AD si avea marimea de 2 cm.la dimensiunea asta au taiat cam 10 cm in sus si 10 cm in jos.i-au ridicat stomacul.sunt aprox 3 luni de atunci si nu avem deocamdata nicio problema. |
|
23-02-2013, 11:56:22 de către kamyy..... Buna. Inteleg ce spuneti asa mi-au mai spus si alti doctori care au vazut analizele si CT doar ca dupa valori nu pare a fi ciroza decat ficat marit in dimensiuni, steatozoic fara determinari secundare, doar ca sus la diagnostice scrie de ciroza hepatica etanolica compensata, clasa Child-Pugh A scor( scor meld 11). Asta nu am inteles.. Locatia exacta este 1/3 medie la 25 cm de arcada dentara perete cu o ulceratie anfractuoasa, cu margini burjorate, friabila la atingere, intinzandu-se pe o lungime de aproximativ 5, 6 cm.. Credeti ca e nevoie sa-i scoata tot esofagul sau doar sa ii ridice stomacul. Din cate mi-a spus doctorul daca se va ridica stomacul atunci exista riscul sa apara fistulele..si vor fi complicatii. Mi-e foarte frica de operatie, credeti ca e cea mai buna varianta?? Daca nu e asa mare suprafata de tumoare nu se poate face radioterapie sau chimioterapie pentru a micsora tumoarea?? Imi cer scuze poate pun intrebari prostesti dar ati avut cazuri care s-au vindecat complet de boala asta.?? Adica viata pe care o are acum o mai poate avea si dupa operatie sau o sa trecem doar prin clipe urate, durere.?? Va multumesc |
|
23-02-2013, 07:24:50 de către nicolae1900 toto nu m-am lamurit exact dar daca are intr-adevar si ciroza atunci interventia este riscanta operatia normala consta in rezectia esofagului si inlocuire lui cu stomac sau colon, in functie de situtia exacta locala este o interventie de anvergura cu complicatii si mortalitate frecvente, orice boala in plus (mai ales bolile cronice cum este ciroza) crescand semnificativ riscurile chirurgul la care o sa mergeti o sa evalueze situatia bafta multa |
|
22-02-2013, 22:59:20 de către kamyy..... Doctorul cand am iesit din spital pe langa diagnosticul de neoplsm esofagian (treime medie) a mai scris si ciroza hepatica etanolica compensata clasa child-pugh A (scor meld 11).. Fibroscan-ul efectuat ( cu sonda XL) avand valoarea de 52, 3 kPa, Ecografic prezentand o structura hepatica heterogena steatozica, un lob caudat marit. La endoscopie nu spun nimic de varice esofagiene... decat esofag ul prezinta in 1/3 medie o ulceratie giganta. afectand peretele pe o lungime de 5 cm, burjorata, cu aspect de proces proliferativ... Cam atat scrie pe biletul de iesire si de asta nu mai intelegem nimic... de ce spun ca are ciroza ca dupa analize si tomograf nu pare a fi ciroza..Poate ma ajutati d-voastra d-mnule doctor cu un raspuns... Credeti ca operatia consta in extirparea esofagului de tot sau doar partea cu tumoare.?? |
|
22-02-2013, 19:54:35 de către RaulDuke mda... deci cine a zis de ciroza si de unde ? raspunsul trebuie sa vina dintr-o interpretare de pe FIBROSCAN. oricum ceea ce cred ca-l intereseaza pe chirurg, si lucrul la care se refera si dr. nicolae 1900 este daca exista sau nu varice esofagiene, lucru relevabil doar prin endoscopie. s-a vazut asta ceva ? |
|
22-02-2013, 15:43:51 de către kamyy..... Buna. am revenit cu analizele care au fost facute la ficat Biologic- H=4, 21 mil/mmc, Hb=13, 4 g/dl, VEM=96 fl (VN: 80-100), HEM=31 pg (VN:27-32), CHEM=32, 9 g% (VN:32-36). Ht=40%, L= 9200/ mmc( N=55, 6%, Li=30%, Mo12%, Eo=0, 9 %, Ba=0, 5 %), Tr=174000/ mmc, sideremie= 106 ug%, VSH= 62 mm/h, glicemie=100 mg%, proteine totale=9, 1 g/l, albumina=4, 1 g/l, colesterol=126 mg%, trigliceride=95 mg%, lipide totale=468 mg%, uree=23 mg%, creatinina=0, 87 mg%, ASAT=46 U/I, GGTP=203 U/I, FA= 90 U/I, BT=1, 9 MG%, BD=0, 5 mg%, colinesteraza= 6025 U/L, INR=1, 25, PT=14, 5 sec, IQ=70%, APTT=43, 6 sec, Na=140 mmol/l, K= 4 mmol/l. Ex. sumar de urina: pH=, densitate=, H=/camp, celule epiteliale plate, celule tranzitionale renale, cilindrii, flora microbiana. EKG: ritm sinusal, ax QRS intermediar, AV=80 bpm, unde T aplatizate in majoritatea derivatiilor, fara modificari ischematice acute. Ecografie abdominala: Ficat cu structura mai inomogena, usoara steatoza. LC=42 mm. VB litiazica. Coledoc- dimensiuni normale.VP=13 mm.Pancreas fara modificari la nivelul capului si corpului. Splina=122 mm.RD, RS- dimensiuni normale, fara staza, fara calculi. VU semigoala. Fara lichid in Douglas. FIBROSCAN: sonda M: 57, 3 kPa (IQR=13, 8 kPA, SR=100%) -SONDA XL: 52, 3 kPA (IQR=6, 2 kPa, SR=100% ) S.S.I: 33, 4 kPa ARFI: mediana ficat=3, 6 m/s, mediana splina=2, 96 m/s. MARKERII VIRALI- NEGATIVI Cam asta scrie in biletul de iesire din spital... Nu inteleg de ce spun de ciroza cand pe tomograf nu scrie nimic de ciroza si dupa valorile de la analize nu arata nici aici ca ar avea ciroza.. va rag daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns ca nu mai intelegem nimic... Va multumesc |
|
22-02-2013, 13:25:17 de către kamyy..... Buna. Va multumesc pentru raspuns. Nu am biletul de iesire din spital unde s-au facut mai multe investigatii la ficat.. dar mai tarziu va scriu exact ce scrie pe bilet..Luni la ora 8 trebuie sa fim la Bucuresti la Fundeni si probabil atunci o sa il vada dr di vom, stii exact ce avem de facut.. Revin mai tarziu cu analizele ce au fost facute la ficat..Va multumesc.. Sanatate. Oanat Tatal tau cum se simte?? Va doresc multa sanatate si putere. |
|
21-02-2013, 06:34:56 de către nicolae1900 conform examenului CT este operabil dar daca are o ciroza este riscant, chiar foarte riscant - nici eu nu as opera acum, pe de alta parte diagnosticul de ciroza nu se pune pe examenul CT, trebuie facute alte investigatii, specifice pentru asta.. |
|
20-02-2013, 15:52:56 de către kamyy..... Buna..Aceste este ulimul tomograf pe care l-am facut Torace-fara determinari secundare pleuro-pulmonare Modificari fibroase pleuro-pulmonare situate la nivelul segmentului lateral ai LMD si segmentului postero-bazal al LID. Minima ingrosare a pleurei latero-toracice dr. rezectie a arcului costal anterior al coastei C VII dr. Artefacte metalice la nivelul peretelui toracic lateral dr. adiacent rezectiei costale. Fara adenopatii mediastinale si axilare. Trahee si bronsii principale permeabile. Ingrosare circumferentiala iodofila a peretelui esofagian (grosime maxima de 1, 8 cm ) la nivelul jonctiunii 1/3 medii cu cea distala (aproximativ 3 cm sub carina) aceasta intinzandu-se pe o lungime de aproximativ 5, 6 cm, nu se evindentiaza CT extensie extraparietala Ateromatoza calcificata a aortei toracale si arterelor coronare.Calcificari la nivelul valvei mitrale.Fara determinari secundare osoase la nivelul scheletelui toracic. ABDOMEN- Ficat marit in dimensiuni, steatozic fara determinari secundare. Colecist cu un calcul de dimensiuni mari, pereti veziculari subtiri.Cai biliare intra- si extrahepatice de aspect normal.Vena porta la hil 1, 4 cm, permeabila. Vena splenica la hil de 0, 86 cm. permeabila. Splina cu dimensiuni de 12, 56/6, 43 cm cu structura omogena Adenom de glanda suprarenala dr. de 1, 62 cm. Pancreas, glanda suprarenal stg. si rinichi aspect normal. Hernie cu continut grasos situata pe linia mediana abdominala, supraombilical. Fara adenopatii intra-sau retroperitoneale. Fara ascita. ultima data cand v-am scris despre ficat, doctorul ne-a spus ca ar fi o ciroza si de aia nu merge operat..Dupa asta am facut acest tomograf care nu pare a fi ciroza...D-nul doctor daca puteti sa imi spuneti si parerea d-voastra?? Maine ne da drumul din spital si se va lua o decizie..Din cate am auzit eu ne trimite la Bucuresti la domnul doctor Horvath.. Am nevoie si de parerea D-voastra, pentru ca la spital prea multe nu ne spune. Va multumesc |
|
19-02-2013, 04:38:57 de către nicolae1900 datele pe care le-ati oferit sunt minime nu pot sa vadau raspunsuri f pertinente doar pe baza acestora aparent pe examenul CT pare operabil, dar nu stiu nimic despre bolile pe care la mai are dansul orice boala ascociata care nu are legatura cu acest cancer esofagian poate contraindica operatia, dar dumneavoastra nu ati pomenit nimic de ele; la fel si starea generala a pacientului. deci e greu sa va dau un raspuns in acest context |
|
18-02-2013, 23:28:20 de către kamyy..... Buna...Azi am fost numai prin spitale de la oncologi la chirurgie si tot asa...au aparut complicatii in legatura cu ficatul..se pare ca din cauza asta nici acum nu se stie daca este operabil sau nu..maine o sa-l interneze la spital pentru a face noi investigatii la ficat si atunci vom stii exact pe ce drum sa o luam..Mi-e foarte frica desi nu vreau sa par trista si incerc cat mai mult sa il incurajez pe tatal meu..D-nul doctor daca ati putea sa imi spuneti care ar fi complicatile si riscurile in cazul in care se ia o dicizie sa il opereze..Chiar asa mare e problema cu ficatul??.. nu stiu ce sa mai zic ce sa mai cred...totul e confuz pentru mine.. Oanath ma bucur pentru tatal tau..In boala asta chair ai nevoie ca psihicul sa fie ridicat si sa gandeasca pozitiv ca o sa se faca bine... Asa gandesc si eu dar oricum e foarte greu sa nu te gandesti si sa te poti controla la ce riscuri vor fi..dar trebuie sa mergem mai departe si sa speram ca D-zeu are grija de familia noastra. Va doresc multa sanatate si putere... Mai vb peste cateva zile... riciu..multumesc pentru incurajari..Sa dea D-zeu sa fie bine, sa ramana doar un episod urat din viata noastra.. Cateodata nici nu mai am cuvinte sa ma exprim ce simt...stiu doar ca simt un nod in gat si o durere in suflet...Este cel mai dureros sa iti vezi parintele bolnav..dar asa este viata noi trebuie sa fim puternici si sa trecem peste... cu bine..Multa sanatate.. mai vb... |
|
18-02-2013, 09:59:20 de către riciu Buna ziua ! Multa sanatate si putere sa va dea D-zeu ! Sa fiti alaturi de tatii vostri, sa-i incurajati, sa va purtati cu ei ca si cum nu ar fi bolnavi, sa uitati, atunci cand sunteti langa ei, ca ar suferi de asa o boala grava ! Si nu uitati sa le aratati tot timpul cat de mult ii iubiti si daca se poate sa le si spuneti asta ! Kammy, mult curaj si mergeti inainte, grabiti lucrurile si sa ai incredere in medicii nostri ! |
|
15-02-2013, 14:43:34 de către oanath la noi a fost descoperit din intamplare, nu a avut niciun simptom. a avut o ruptura de diafragm, mai veche, iar acum, cand am descoperit, avea cateva organe strecurate spre plamani si se simtea slabit, nu putea face efort etc.uneori spunea ca il doare in capul pieptului si nu poate inghiti.acum se simte bine, chiar foarte bine.psihicul e ridicat si de aici vine totul.speram ca acel marker tumoral marit sa scada, nu stiu.luni repeta analizele. |
|
14-02-2013, 23:48:23 de către kamyy..... Acum dupa ce m-am documentat mai mult despre aceasta boala stiu ca avem nevoie de un doctor specializat in chirurgie toracica...la cat sunt de bulversata si stresata nici nu mi-am dat seama ca D-nul Doctor Bolca este specializat in chirurgie toracica..si da daca se poate sa ne ajute...i-as multumi din suflet..macar sa ii trimit o serie de analize ce si-a facut sa ne spuna parerea lui...Vroiam sa va mai intreb Dle doctor..eu tot l-am intrebat pe tatal meu daca il doare cand inghite sau daca simte ca il jeneaza pe gat...nici nu este ragusit...El practic nu o avut nici un simtom din ce ar fi trebuit sa il aibe la boala asta..sau asta inseamna ca este in stadiul incipient?? Singurul simptom care l-a avut a fost ca a vomitat sange.in rest el e bine mananca, arata bine.. Luni o sa mergem la prima sedinta de radioterapie sunt foarte trista pt ca ma gandesc la ce il asteapta si cum il cunosc si pe el ca ii este teama si de un ac...o sa fie greu...dar o sa il incurajam si trebuie sa se faca bine...numai asa se face bine..Sa dea D-zeu sa il intareasca si sa lupte...sa se faca bine.. Oanath Tatal tau cum se simte? Care au fost simptomele la tatal tau? Aceleasi ca la tatal meu? Va doresc multa sanatate.. |
|
14-02-2013, 16:21:41 de către oanath E clar...asculta-l pe dl doctor Bolca si ia-o din loc repede.E doar inceputul si nu trebuie sa ai momente moarte, atunci cedezi.flux continuu.Dar dl Bolca nu te poate ajuta cu operatia ?Doar intreb si eu.Am mai auzit ceva de chirurgi toracici la Tg. Mures.Incearca si acolo. |
|
14-02-2013, 11:03:20 de către kamyy..... Buna..Multumesc pentru indrumari dar la Cluj chiar cu domnul doctor hica am luat legatura si dansul nu vrea sa il opereze.. de maine incepe radioterapia si chimioterapia are de facut 25 de sedinte de radioterapie si cateva sedinte de chimioterapie.. abia dupa astea il opereaza... ce vroiam sa va intreb din cate stiu eu pe iesirea din spital scrie ca dioagnostic ca are probleme si cu ficatul..este indicat sa faca chimioterapie daca are probleme cu ficatul... si dupa radioterapie se simte bine? adica poate sa conduca?? Multumesc |
|
13-02-2013, 17:09:44 de către nicolae1900 am evitat sa intervin in discutiile referitoare la medici de mai sus, dar cateva aspecte trebuie lamurite in primul rand pentru STEVENS - valea de aici cu prostiile pe care le debitezi in al doilea rand - chirurgia esofagiana este o chirurgie grea nu toti chirurgii o practica doamna doctor oncolog care a aspus ca Prof Cordos este chirurg toracic avea dreptate dar se pare ca nu stia ca chirurgia toracica opereaza in principiu asa ceva cei care fac treaba asta in principiu lucreaza in servicii specializate pe astfel de patologie prof Cordos este si chirurg generalist, prof Horvat este tot chirurg toracic dar si generalist, dr Hica de la CJ este si chirurg generalist dar si toracic, iar lista poate continua trebuie sa va hotarati in ce oras doriti sa va operati, dupa care sa faceti lista scurta a chirurgilor de acolo care abordeaza o astfel de patologie - nu sunt prea multi, nu este greu mai departe discutati cu fiecare sau o parte dintre ei sau luati o hotarare rapida pentru ca nu mai este timp de pierdut bafta |
|
13-02-2013, 15:32:46 de către kamyy..... din cate am citit eu rezectia si reconstructia esofagului, cere atât cunostinte de chirurgie generală cât si de chirurgie toracică...insa doctorul cu care am vb este chirurg oncolog...prea multe nu ne-a spus a fost scurt si la obiect...trebe sa mergem mai departe sa ne interesam, problema este ca trece timpul si nu gasim un medic care sa il opereze..am mai auzit ca tumoarea maligna nu se desface...stiti ceva de asta??? mersi oanath de incurajari trebuie sa mergem mai departe...cateodata simt ca nu mai pot imi vine sa urlu..si e doar inceputul ne mai asteapta multe..dar trebe sa reusim...si o sa reusim...mersi |
|
13-02-2013, 14:29:52 de către oanath nu te lasa!mai cauta chirurgi si incearca sa vrbesti fata in fata cu ei.trebuie sa existe o sansa!nu pe chirurgie toracica trebuie sa mergeti? |
|
13-02-2013, 14:07:30 de către kamyy..... Buna.Am luat legatura cu dr. chirurg de la Cluj, i-am trimis toate analizele+ buletinele histopatologice si dansul a spus ca nu se baga sa il opereze, ca nu vrea sa ii moara pe masa de operatie, in schimb a spus ca are nevoie neaparat de radioterapie..nu stiu ce a vrut sa spuna ca nu vrea sa il opereze..nu mai inteleg nimic dr. oncolog mi-a spus ca nu este o operatie grea, chirurgul ca nu se baga, suntem disperati nu stim ce sa mai facem cu cine sa mai vb...va rog daca stiti un chirurg bun din romania, sa ne recomandati..Chiar nu mai stiu pe cine sa cred si ce sa cred...ca nu mai este nimic de facut..adica sa ne asteptam ca o sa moara..va rog sa ma ajutati...multumesc |
|
12-02-2013, 23:02:22 de către RaulDuke aha, am inteles. |
|
12-02-2013, 16:15:07 de către oanath Markerii tumorali CA 125 si CA 13-5.Aceste analize au fost facute pe 16.01.2013, la o luna si o sapt. dupa operatie(4 dec). |
|
11-02-2013, 19:44:02 de către RaulDuke nicio problema, doar ca toate aceste postari nu foarte la obiect... imi fac tare greu sa urmaresc discutia si sa pot raspunde. ca atare... daca aveti vreo intrebare punctuala... o puteti relua, va rog ? oanath: nu mai tin minte la ce valoare te referi ? era cumva vorba de un marker tumoral mult crescut ? evident, daca e DUPA operatie, acest lucru poate sa semnifice foarte bine persistenta sau recidiva bolii dupa operatie, chiar daca e la o luna dupa. poate ca, macar ca prima masura, dozarea acelui marker ar trebui repetata. la cat timp de la operatie se afla acum ? |
|
11-02-2013, 18:17:55 de către kamyy..... Asa este viata...In viata nu esti dezamagit doar de medici esti dezamagit si de prieteni, frati etc... cum de altfel si altii sunt dezamagiti de noi... eu doar mi-am spus parerea la ce am trecut si nu vreau sa jignesc pe nimeni.ba chiar Cu ocazia asta si eu le multumesc din suflet doct. de pe forum pentru raps. si incurajari... imi cer scuze nu am vrut sa jignesc pe nimeni... multumesc.. |
|
11-02-2013, 18:03:48 de către oanath acum nu vrem sa-i blamam pe doctori, insa, ca in orice domeniu, exista si reprezentanti care nu prea fac cinste locului.nu vrem sa-i suparam pe medicii de pe acest forum, pentru ca ei au buna-vointa si placerea de a ne ajuta sa gasim raspunsul la intrebarile pt. care nu-l aveam si pt. aceasta le mutumim din suflet.chiar ii apreciez cand vad orele tarzii la care raspund TUTUROR celor care au nevoie. Eu cred cu tarie ca atitudinea este cea care inchide cercul PROFESIONALISMULUI, pe langa documentare stiintifica, practica etc. |
|
11-02-2013, 17:42:35 de către kamyy..... Multumesc..Noi nu ne-am hotarat inca avem mai multe variante, oricum parerile sunt impartite vizavi de doctori.. Noi am fost foarte dezamagiti de doctori si mai ales acum cand ne-au dat ultimul diagnostic...a fost exact a doua zi dupa ce i-a fost rau tatalui meu..ne-au spus in fata ca are cancer la esofag si atat.cred ca meritam mai mult decat atat...eu sincer am fost socata stiind ca el nu avea probleme...si cel mai mult conteaza si vorba buna...felul in care vorbesti si un pic mai mult interes fata de viata unui om.. Oricum e cel mai dureros lucrul care ti se poate intampla sa iti vezi parintele bolnav si sa stii ca practic nu prea ai ce sa faci pentru el..viata lui sta in mainile doctorilor... eu sper ca o sa luam o decizie buna si o sa gasim un doctor bun care sa il faca bine.. sper din toata inima sa se faca bine.. multa sanatate va doresc |
|
11-02-2013, 17:40:23 de către oanath Mi se pare ca atunci cand era internat la Floreasca am auzit si eu de Dr. Horvath.Nu stiu ce sa zic.am trait pe pielea mea nonsalanta unora care cred ca fiecare pacient este inca un caz si daca reuseste bine, daca nu, tot bine.Am avut zeci de intrebari, framantari pe care as fi dorit ca un medic sa mi le poata imbina intr-o ordine logica si sa-mi acorde increderea ca ei fac tot ce este omeneste posibil.nu sa stai pe la usile lor, sa te rogi de ei, sa te milogesti poate, etc.Iar tatal meu, la fel ca si al tau, era din ce in ce mai trist si ma intreba:, , Ma voi mai face bine?"Insa acolo are cu totul o alta viziune, incredere ca va fi bine.Vb cu el si-mi spune:Tata, aici doctorita da noroc cu mine si-mi spune intr-una Signior..totul va fi OK, apoi ma bate incurajator pe spate.Astia chiar iubesc oamenii si ceea ce fac.Profesionisti tata. Apoi e clar ca cu o asa incurajare el si noi toti pe langa chiar simtim ca e pe maini bune. Ce sa-ti urez.sa ai cea mai luminata zi atunci cand vei lua decizii si sa-ti apara in cale oamenii cei mai buni.Asa m-am rugat si pt. mine si parca asa a fost. Tine-ne la curent. |
|
11-02-2013, 17:20:59 de către oanath Noi am avut o sansa sa-l operam la Institutul din Padova, unde este medic chirurg oncolog. Intr-adevar am trecut si noi prin asemenea rascruci si nehotarari. Eu chiar am iesit din Floreasca cu un bilet de iesire si un buletin de la histopatologic si nu stiam unde sa o iau. Pana la urma, tot in discutie de familie am decis.Speram ca oricare este alegerea sa fie una buna pt. ai nostri parinti.Probabil ca si ei erau la fel de nelinistiti cand noi, copii fiind aveam vreo boala, suferinta etc. |
|
11-02-2013, 17:15:49 de către kamyy..... Am uitat sa va spun ca am 2 recomandari la Cluj..2 medici chirurgi Dr. Hica Stefan si dr. Alin Raucea..Ati auzit de ei sunt medici buni? si la Bucuresti de Horvath Teodor??? Nu stiu cu cine sa vb..Dar trebuie neaparat sa ne hotaram.. va multumesc |
|
11-02-2013, 17:11:55 de către kamyy..... Buna.Azi am fost la oncolog sa ne citesca biopsia si intr-adevar trebuie operat.. La fel mi-a spus si dansa sa nu stam prea mult pe ganduri si sa ne hotaram unde vrem sa il opereze. Probleme este ca nu reusim sa ne hotaram la ce medic..Stiti un medic chirurg bun care ar face o astfel de operatie..Eu i-am zis doamnei doctor si de prof. Ioan Cordos, pt ca citit si pe acest forum persoane care s-au operat la dansul..dar mi-a spus ca el face chirurgie toracica... Va rog am nevoie de un sfat cu medici chirurgi buni.. Oanath poti sa imi spui la ce doctor a fost operat tatal tau?? mersi... Sa dea D-zeu sa fie bine..multa sanatate tatalui tau.. |