Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 149150151152153154155 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer de prostata 16-07-2011, 12:42:34 de către lilianacecilia
in legatura cu medicamentele am scos casodexul merge acum pe calmant forte sevredol si dexametazona.Nu i a mai prescris nimic deoarece mergem la Bucuresti.ASTA A FOST ULTIMUL RASPUNS AL DOCTOREI
cancer de prostata 16-07-2011, 12:40:16 de către lilianacecilia
nu am spus ca a sosit rezultatul de la biopsie Piesa trimisa: I. biopsie prostata lob drept, 2. biopsie prostata lob stang
1 examen microscopic
: 1. Fragmente de tesut prostatic lob drept, discontinue, cu dimensiuni de 2x8/1mm 1x5/1mm si 2x7/1mm
. cu aspect de hiperplazie nodulara benigna. cu glande prezentand hiperplazie de celule bazale. Glande cu modilicari epiteliale displazice usoare (PIN de grad scazut). predominenta proliferarii Ieiomiofibromatoase si discret infiltrat inflamator cronic stromal.
2. Fragmentc de tesut prostatic lob stang, discontinue, cu dimensiuni de 1x4/1 mm, 3x 6/1 mm si lx 8/1 mm, cu aspect dc hiperplazic nodulara benigna. cu glande de celule bazale, glande cu modificari epiteliale displazice usoare (PIN de grad scazut), glande atrofice, adenosis, edem si infiltrat inflamator cronic interstitial.
Pe un fragment se constata cateva glande mici cu membrane bazale dificil de evaluat. suspect
de malignitate..Oncologul a spus ca acum trebuiesc rezolvate durerile prin radioterapie apoi sa vadem.astept raspuns multumesc
cancer de prostata 16-07-2011, 12:35:43 de către lilianacecilia
cancerul la prostata nu exista problemele sunt de la rinichi luni mergem la IOB.am emotii puternice nu stiu ce va mai urma.important e ca tata se simte bine adica nu mai are durerile insuportabile maninca si chiar e bucuros de vizitele rudelor si prietenilor ceea ce nu suporta.la ce sa ma astept daca incepe radioterapia?Stiti cumva am voie sa stau cu el acolo nu as vrea sa l las singur.IOB este singura mea speranta si credinta in Dumnezeu.
cancer de prostata 16-07-2011, 10:13:54 de către RaulDuke
furnizeaza-ne un diagnostic COMPLET de pe vreun bilet de externare, te rog. apoi spune-ne toate medicamentele recomandate de medic pe care le ia!
ca tratament al bolii de baza, casodex nu este suficient.
sansele lui medii sunt sa traiasca chiar si ani buni de zile, chiar cu metastaze, daca e tratat corect.
cancer de prostata 15-07-2011, 22:21:27 de către valentina-valentin
Buna ziua, va scriu din nou pentru ca tatal meu a facut ieri RMN si soldul drept e afectat.inca nu a facut scintografia osoasa dar nu stiu ce ar mai putea vedea acolo. a inceput sa ia tratamentul cu casodex dar sa vedem ce va mai recomanda medicul.precizez ca cancerul de prostata e inoperabil si asa vrea sa stiu ce mai se poate face sa ii fie mai bine si sa ii aline durerea de picior.va rog sa ma ajutati sa stiu ce se mai poate face si ce sanse mai sunt pentru el.
cancer de prostata 14-07-2011, 21:54:14 de către RaulDuke
ai o biopsie prelevata de undeva si un examen anatomopatologic ?
cancer de prostata 11-07-2011, 22:30:56 de către lilianacecilia
surpriza.azi am schimbat oncologul.am uitat sa precizez ca PSA tatalui meu e 5.8/5.3 si are si o tumora la rinichiul stang.Durerile sunt la piciorul drept.citind si urmarind forumuri documentandu ma bine am indreznit si i am zis doctorei ce parere am despre diagnosticul pus tatalui meu.Si azi am avut confirmarea diagnostic gresit pus de urolog si continuat de primul oncolog la care am fost.De doua zile tata se simte mai binisor asteptam totusi biopsia si oncologul a spus de o operatie la rinichi adica extirparea rinichiului si inclusiv radioterapie.Nu pot sa mi revin nici acum.ii multumesc din suflet dr Calinescu oncolog din pitesti.Asta nu inseamna ca totul s a rezolvat important este ca avem un nou inceput si sperante mai mari.ASTEPT COMENTARIILE VOASTRE VA MULTUMESC PT ORICE SFAT.
cancer de prostata 10-07-2011, 22:17:55 de către RaulDuke
dupa parerea mea daca procedati corect si ajungeti unde trebuie, o sa-l aveti cu voi mai mult decat doar cateva luni.
cancer de prostata 10-07-2011, 17:30:25 de către lilianacecilia
multumesc mult pt sfaturi chiar acum o sa incep sa caut.astazi i a fost putin mai bine dar nici nu mi indreznesc sa ma bucur.O prietena care si a pierdut mama de curind imi spunea de reveniri spectaculoase o zi doua apoi iar cadea pina cind s a dus.NICI NU VREU SA MA GINDESC O SA FAC TOT POSIBILUL MACAR CITEVA LUNI SA L MAI AVEM LINGA NOI MULTUMIRI
cancer de prostata 10-07-2011, 15:13:30 de către RaulDuke
tratamentul e destul de standard, dupa cum ti-am zis, nu conteaza cine i-l prescrie. ma refer la goserelin aka zoladex sau dipherelin sau eligard sau cum s-o numi, este o injectie subcutana care se face lunar, sau chiar la 3 luni. din pacate efectele acestui tratament nu apar imediat, dpdv simptomatologic, dupa instituire. de asta se recomanda, pentru dureri mari, IRADIERE pe zona dureroasa. nu cred ca poate face asta la pitesti totusi. gaseste un loc mai apropiat/convenabil unde exista sectie de radioterapie si prezinta-te acolo tu singura, fara sa-l cari pe el, cel putin intai, cu documentele lui medicale, si prezinta-i situatia asta unui medic dintr-un serviciu de radioterapie si vezi cand poate sa te programeze mai repede. cel putin o perioada, iradierea pe zona dureroasa il va ajuta foarte bine ! in paralel cu tratamentul hormonal, cu bifosfonati eventual si cu medicatie speciala pentru durere, lucrurile ar trebui sa intre sub control.
nu stiu unde e cel mai apropiat serviciu de radioterapie pentru tine, dar stiu sigur ca in bucuresti exista, chiar mai multe, de exemplu.
cancer de prostata 10-07-2011, 13:46:12 de către lilianacecilia
Sunt din pitesti.crededi ma ca tot cautant pe forumuri si tot citind despre diagnosticul tatalui meu mi am permis sa i sugerez medicului de biofasfonati si radioterapie poate ca nu am dat spaga cit a trebuit si de aceea se poarta asa medicii din pitesti.sunt nedumerita pentru ca psa e de 5.5/5.3.i am sugerat tot eu sa i administrez manitol binenteles ca m a aprobat acum ce sa i mai sugerez ca nu mai stiu.Chiar daca as vrea sa i cumpar eu zometa sau alte medicamente in momentul asta nu mi permit financiar.Problema este ca nu l pot deplasa pe tata la alt spital mai departe pt ca nu poate din cauza durerilor.Se misca in baston dar nu poate decit citva metri.imi spune ca si a lasat viata in miinile mele si eu nu fac nimic pt el. Nu ma supara ce spune el ma supara indiferenta medicilor si felul cum trataeaza omul.va multumesc. Astept si comentariile si sfaturile voastre
cancer de prostata 10-07-2011, 00:11:10 de către RaulDuke
chiar si cand apar metastazele, in cazul cancerului de prostata, speranta medie de viata este de ordinul anilor. de la 4 la 7 chiar, si asta doar IN MEDIE, deci se poate si mai mult.
chimioterapie nu se face de la inceput.
standardul este reprezentat de tratament hormonal; eu folosesc foarte des zoladex cu sau fara casodex.
in cazul metastazelor osoase, este esential sa primeasca si bifosfonati.
daca are niste dureri osoase mari, necontrolabile, este important sa primeasca iradiere pe zonele osoase cu durere.
la fel, daca halucinatiile sunt date de metastaze cerebrale (personal nu am vazut, in cazul cancerului de prostata), atunci si ele se preteaza la iradiere.
solutii exista, din pacate nu stiu pe unde te tratezi tu si prin ce sectii ajungi...
cancer de prostata 09-07-2011, 22:28:09 de către lilianacecilia
multumesc mult pentru raspuns.tata are 72 de ani si rezultatul la biopsie nu a sosit
.de citeva zile a schimbat calmantele de la oxycontin a trecut la sevredol dar durerile sunt tot mai puternice, halucinatiile au disparut, dar medicul nu spune nimic de bifosfonati imi spune mereu ca e prea tirziu si sa l trec pe morfina. sunt total dezamagita de felul cum este tratat.luni merg si la alt medic sper sa nu intampin probleme fiind colege.SUNT DISPERATA SPER SA MA AJUTE DUMNEZEU SA TREC SI PESTE ASTA VA MULTUMESC TUTUROR ASTEPT RASPUNSURILE SI SFATURILE VOASTRE.
cancer de prostata 09-07-2011, 12:50:44 de către valentina-valentin
multumesc frumos pentru raspunsul promt.inseamna pentru mine forate mult in aceste momente, o sa incerc sa nu fiu disperata: Dupa brahiterapia efectuata anul trecut la cluj psa nu a scazut foarte mult si in luna ianuare a fost apoape 5 dar in luna aprilie a efectuat psa si a fost 17, 52 si a fost recomandat dupa o luna si jumatate o alta analiza de psa si aceea a fost de 34, 12:a fost inapoi la clinica de la cluj si acolo si s-au data sa efectueze aceste investigatii ( precizez ca si anul trecut a efectuat scintografie osoasa si nu era nimic) si dr a spus ca prognozele nu sunt tocmai ok. Dar ce ma ingrijoareaza cel mai mult sunt durerile osoase care le are la piciorul drept de o sapatamana: el are si o artroza sau asa ceva.Sper din suflet sa fie doar asta: el stie foarte bine ce are si sper sa ramana optimist: o sa scriu pe forum cand vom avea aceste analize gata.Va multumesc inca o data, inseamna enorm pt mine in aceste momente.
cancer de prostata 09-07-2011, 12:18:26 de către RaulDuke
eu zic sa te linistesti! la ce ajuta aceasta disperare a ta ? dupa mine ea nu face decat sa dauneze, caci te impiedica sa vezi lucrurile clar.
s-o luam incetisor. in acesti 5 ani de zile nu a urmat nici un tip de tratament ? daca psa-ul a fost mic in acesti ani si acum e mare, sansele sunt ca e vorba de o recidiva a bolii. recidiva aceasta poate fi LOCALA sau LA DISTANTA, prin metastaze. varianta a doua ar fi mai rea pentru ca nu ofera sanse de vindecare. RMN-ul pelvin si scintigrafia au o sansa foarte buna sa clarifice aceste lucruri. daca recidiva este DOAR locala, cred ca se poate recurge, in functie de mai multi parametri, la o operatie, care sa ofere o sansa de vindecare tatalui tau. daca recidiva este prin metastaze, atunci el poate sa ramana pe un tratament hormonal (si nu numai) foarte multi ani. statistic vorbind, din momentul aparitiei metastazelor in cazul cancerului de prostata, speranta medie de viata este de ordinul anilor, 4 pana la 7 ani chiar (cu tratament), dar personal stiu cazuri care au trait mult mai mult.
despre tratament... pana se clarifica lucrurile cu RMN/scintigrafie, nu are rost sa vorbim. in orice caz, daca va lua in tratament hormonal, numai casodex nu este suficient, nu este standard.
mai vorbim dupa ce ai mai multe informatii.
succes!
cancer de prostata 09-07-2011, 12:12:01 de către valentina-valentin
Buna ziua, va scriu pe forum pt ca sunt disperata.Tatal meu este diagnosticat cu cancer de prostata de 5 ani si a facut si radioterapie si brahiterapie.In urma cu 5 zile si-a facut psa si a fost 34, stiu ca e foarte mare.Saptamana asta trebuie sa faca un rmn si scintografie ososa sa vedem ce iese.Dar i s-a prescris doar casodex si va trebui sa inceapa tratamentul.Sper din inima sa dea rezultate bune si sa continuie multi ani: dar totusi mi-e foarte frica de acele analize.Spuneti-mi va rog parerea vostra.Sunt foarte speriata si disperata.
cancer de prostata 05-07-2011, 22:57:48 de către RaulDuke
sunt multe de spus, dar nu trebuie sa fii disperata!
tratamentul cu casodex SI ATAT nu e standard! in cel mai rau caz ar putea luar doar ceva de genul ZOLADEX, odata pe luna, eventual si ZOLADEX si CASODEX, lucruri care sunt standard in cazul cancerului de prostata metastatic, inaintea citostaticelor. cu privire la durerile osoase, oncologul poate sa recomande concomitent si tratament cu ceea ce se cheama BIFOSFONATI, fie pastile cu bonefos zilnic, fie o perfuzie odata pe luna cu un medicament numit ZOMETA. daca durerile sunt bine localizate si nu cedeaza, se impune radioterapie pe zona dureroasa, cu rezultate bune.
cu privire la halucinatii, aici e foarte important de vazut care e cauza acestor halucinatii. mai are si alte boli care pot cauza asta? i s-a recomandat un examen IRM sau RMN cerebral ? are si alte boli ? ce varsta are ? etc. etc. etc.
ce inseamna: carcinom epidermoid bazocelular nediferentiat? 05-07-2011, 22:58:50 de către RaulDuke
inseamna un tip de cancer. ce informatii ai primit de la oncolog ? ce stadiu e ? ce tratamente au fost propuse ? etc.
ce inseamna: carcinom epidermoid bazocelular nediferentiat? 05-07-2011, 21:54:49 de către Vio sau Vasi
cin pacate este un cancer de piele, grad de diferntiere 4, mergeti la oncolog sa stabileasca conduita terapeutica.multa sanatate.
markerii tumorali negativi 04-07-2011, 18:25:29 de către RaulDuke
ai si niste markeri in minte ? markerii astia sunt multi si ce e valabil pentru unii poate sa nu fie valabil pentru altii. cum a zis vasi61, lucrurile trebuiesc integrate si corelate de catre medic, pentru a avea valoare.
markerii tumorali negativi 01-07-2011, 21:43:42 de către Vio sau Vasi
nu se poate pune un diagnostic doar luand in consideratie markerii tumorali, trebuiesc corelate mai multe investigatii...ecografie...markerii pot fi negativi si sa fie totusi cancer sau...poate sa nu fie.multa sanatate.
markerii tumorali negativi 01-07-2011, 20:19:02 de către andy87
negativi am vrut sa scriu.imi cer scuze
Cancerul poate fi invins! 15-07-2011, 10:16:04 de către romedic
Topicul a fost inchis datorita degenerarii discutiei. Profitam de ocazie pentru a va invita la calm, seriozitate si decenta.

Va multumim.
Cancerul poate fi invins! 14-07-2011, 22:20:51 de către lory italia
scuzati-ma ca va spun tie domisan si cel ce se da medicul postati numai prostii!!!!!!!!!!
nu cred o iota in chestia cu cancerul poate fi invins
eu locuiesc in italia si cand am vazut postarile voastre cu venin de scorpion albastru si alte balivene am intrebat medicii specializati de aici si mi-au zis ca nici nu au auzit de asa ceva
mi-au zis sa nu imi mai fac sperante ca nu se poate vindeca cancerul in metastaza cu "potiunile"voastre!!!!
nu ne mai dati sperante degeaba mai bine lasati-ne asa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
apropo raulduke macar e realist nu ca voi "magicieni" ce atata va luati de raulduke lasati-ne pe noi cu aceasta boala sa murim linistiti
mai bn mergeti voi in china si experimentati pe voi si apoi veniti aici sa ne dati sperante noi santem disperati avem zilele numarate si voi ne amagiti!!!!!!!!!!
Cancerul poate fi invins! 12-07-2011, 18:03:39 de către RaulDuke
studiul china nu e studiu clinic.
poti sa vorbesti cat vrei despre efectul ukrainului IN VITRO, care este superb, dar din pacate lipseste cu desavarsire, cel putin de 20 de ani, pana la proba contrarie.
citeste ce vrei dar tine si tu minte ca nu esti medic si ca poate iti lipsesc unele notiuni, elementare chiar, care te-ar ajuta sa discerni mai bine intre miliardele de biti de informatie disponibili prin lume, mai ales pe internet! asta e primul lucru pt care exista diverse facultati, sa-i faca pe oamenii care trec prin ele sa inteleaga mai bine anumite lucruri.
ce poti sa-i mai ceri unui om care foloseste in scris expresia "hello!" ???
cu privire la ce fac eu pe aici pe forum, poate e cazul sa te uiti si pe alte topicuri, unde oamenii isi expun probleme adevarate si cer lamuriri punctuale...
Cancerul poate fi invins! 12-07-2011, 00:48:02 de către radicus
domysan, nu mie personal trebuie sa-mi demonstrezi ca efectele acestui medicament sunt benefice. Mie degeaba imi arati, sper ca nu voi ajunge vreodata la situatia in care sa iau medicamente oncologice. Degeaba imi trimiti studii pentru ca nu voi putea face un review public pentru a-l intelege toti cititorii de pe topic, nu vor sti despre ce vorbesc; inclusiv cei care vor citi aceste randuri peste ani de zile. Altor persoane cu cancer sau care au rude cu cancer degeaba le trimiti studiile pentru ca nu vor intelege mare lucru din ele, probabil doar s-ar entuziasma ca exista o alternativa si mai multe sperante.
Parerea mea personala deja exista si nu cred ca poate fi schimbata. Doar studiile publice le putem dezbate aici. Din pacate, studiile publice despre ukrain ori nu demonstreaza efecte pe pacienti umani, ori sunt niste studii de amatori.
Cancerul poate fi invins! 11-07-2011, 20:44:47 de către domysan
:)) RaulDucke, ori este prea dificila limba romana ori de fiecare data intelegi gresit :)) Am spus eu cumva ca biblia mea e Studiul China? Iarasi o inventie de-a ta... :)) pentru tine si asta e o porcarie... Ok. Spune tu, ce consideri ca nu e o prostie... sa citesc si eu ceva mai interesant scris de tine, pentru ca pana in momentul de fata nu ai facut altceva decat sa "stai pe banca" si sa comentezi, ori ce spun eu, ori ce spune radicus... Spune si tu ceva, care sa foloseasca.
Din cate observ interpretezi total gresit majoritatea afirmatiilor de aici. Ca sa te ajut in aceasta privinta o sa iti spun detaliat, o sa fiu mai explicit, pentru ca sa intelegi si tu. Nu suntem nici o organizatie oculta, iar cuvantul secta din cate stiu eu se foloseste in domeniul religiei, deci nu este cazul. Nu stiu ce vezi tu daramat :)) radiucs si-a exprimat opinia si a prezentat niste aspecte veridice in ceea ce priveste un studiu clinic, aspecte cu care sunt perfect de acord. Acest fapt nu contesta insa efectul Ukrainului IN VITRO si nici IN VIVO. Problema este modul in care au fost organizate cateva studii. Punct. O sa te rog pe viitor sa citesti, desigur in cazul in care doresti, mai atent ceea ce scriu. Nu am facut referire la cadouri de la pacienti :)) ci la cadouri de la companiile farmaceutice, prin care uni medici prescriu medicamente care nu pot fi acoperite de casa chiar daca se poate folosi si altceva. Hello!!! Nu te-am acuzat direct. Era o observatie a faptelor care sunt in sistem. Deci reia fragmentul, pentru ca sa intelegi la ce ma refer. daca nu las-o moarta. Nu am condamnat si nici nu o sa condamn daca un pacient face o mica atentie unui medic. Este un gest de multumire. Totusi reciteste comentariul sa vezi la ce m-am referit. In ceea ce priveste Ukrainul poti sa fii sigur ca o sa iti dai seama mai tarziu ce inseamna acesta. referitor la vocabularul tau, ti-am atras atentia pentru tine. Pentru imaginea ta. ;) UKRAIN NU E PANACEU :)) Si aici introduci cuvinte pe care nu le-am spus niciodata. PANACÉU, panacee, s. n. = Medicament despre care se credea odinioară că vindecă orice boală. [Var.: (înv.) panacée s. f.] - Din lat. panacea, fr. panacée. Sursa: DEX `98 :)) Ma uimesti cu ce tampenii debitezi. Eu vorbesc de Ukrain ca tratament antitumoral, tu deja esti la panaceu. in fine. Asta e. Viata e grea pentru unii.
Cancerul poate fi invins! 11-07-2011, 19:41:23 de către RaulDuke
da, amice, asa mai vii de acasa. adica trebuia sa ne spui si noua din prima ca biblia ta e "studiul china", inca o porcarie de spalat mintile celor care si asa au ceva urme doar pe interiorul craniului...
vorbesti de "studiile voastre" de parca voi sunteti o organizatie secreta si oculta, care detine adevarul suprem si pe care voi il impartiti dupa cum credeti de cuviinta. adevarul e ca porcariile la care faci referinta si pe care un tip ca radicus cu minimul de efort ti le-a daramat in 2 timpi si 3 miscari te reprezinta si pe tine si pe "voi".
cat despre limbajul meu, ma exprim cum vreau si cum imi place si e libertatea mea absoluta sa fac asta. la fel, subtirenia cu a incerca sa ma faci cumva sa ma simt vinovat pentru ce cadouri primesc de la pacienti, iarasi nu tine. nu numai ca NU ma simt vinovat pentru asta, dar ma mai si mandresc cu relatia mea cu pacientii mei, iar cand ei gasesc ok sa-mi faca diverse cadouri, eu nu ascund asta si nu voi da nas niciodata cuiva care sugereaza ca asta e ceva gresit, indiferent ca as avea salariul pe care il am acuma sau de un milion de ori mai mult!
despre subiectul tau preferat, ukrainul, concluzia e simpla: recomanda-l cui vrei tu si simte-te fericit in iluziile tale! fiecare e liber sa faca ce vrea, sa creada ce vrea si sa spuna ce vrea, chiar si sa creada ce vrea. tu spui ca e panaceu, eu spun ca nu s-a dovedit asta, ba chiar ce s-a incercat indica chiar contrariul. cine are urechi de auzit, sa auda!
Cancerul poate fi invins! 11-07-2011, 18:42:06 de către domysan
salut radicus.
Studiile de mai sus dupa cum am zis le-am luat la intamplare pentru ca le-am gasit pe internet.
Daca doresti poti sa imi lasi e-mailul tau si o sa iti pun la dispozitie studiile de care dispunem noi.
Dupa cum spuneam nu toate sunt publice, nu sunt in masura sa decid publicare lor. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste faptul ca nu este corect sa platesti un pret pentru a avea acces la niste studii. Insa din pacate asta este realitatea. Ai vazut ca majoritatea articolelor pot fi citite doar daca sunt cumparate.
In ceea ce priveste afirmatia ta referitoare la salam si slanina iti fac cadou "Studiul China" :D
Cancerul poate fi invins! 11-07-2011, 16:21:57 de către radicus
aralex, ma bucur ca am fost de ajutor cat de cat. Ratiunea e cel mai important cadou cu care ne-a inzestrat natura. Cu ajutorul ratiunii vom face cele mai bune alegeri in viata.

domysan, din pacate nu exista vreun studiu public care sa confirme eficienta acestul medicament. Si ar fi pentru binele lor sa faca publice acele studii daca ele exista. Nu voi da bani pentru a avea la dispozitie un studiu care are 99% sanse sa fie realizat ca cel de mai sus. Studiul de mai sus este conceput cu amatorism vizibil din primele randuri. Este atat de deficitar incat pot sa emit ideea ca pacientii care mananca zilnic salam/slanina afumata/parizer au rezultate mai bune decat cei tratati cu acel medicament, ukrain. Iar autorul studiului nu va putea sa imi combata logic ideea bazandu-se pe propriul studiu.
Cancerul poate fi invins! 11-07-2011, 11:52:57 de către domysan
Buna radicus, studiile pe care le-am postat sunt doar cateva, care imi erau la indemana si care pot fi citite pe internet. Exista studii care nu sunt publice sau sunt publice doar contra-cost. Noi avem studiile oferite de catre dr. Nowyki pentru a le putea pune la dispozitia medicilor. Cunosc foarte bine ce anume trebuie sa contina un studiu, insa faptul ca unele dintre ele nu au fost concepute cum trebuie nu inseamna ca medicamentul nu este bun de nimic dupa cum afirma raulduke. In ceea ce priveste vocabularul pe care il folosesti, Raul duke, consider ca ar trebui sa mai lecturezi din cand in cand si codul bunelor maniere, nu de alta doar ca sa stii cum se discuta civilizat.. Am impresia ca esti un medic proaspat iesit din facultate care nu are chef sa analizeze un subiect inainte de al comenta. Ia exemplu de la radicus daca tot vrei sa vii sa contrazici ceva nu veni cu afirmatii puerile care nici macar nu sunt adevarate. In cazul in care dupa mintea ta o persoana care afirma o chestie pe baza unor dovezi concrete merita un premiu, e posibil sa ai probleme.
In ceea ce priveste care este scopul meu.. din cate imi amintesc eu nu te-am intrebat pe tine ce scop ai si nici nu am afirmat ca scopul tau e sa prescrii radioterapie care mai mult omoara decat trateaza si nici nu am afirmat ca persoane ca tine sau poate chiar tu mai primesti cate un comision sau o excursie de la unele compani farmaceutice pentru ca sa recomanzi un medicament, cu toate ca uneori poate nu este ceea ce ai recomanda daca nu ar fi aceste influente. Nu am afirmat lucrurile acestea despre tine RauDuke cu toate ca este posibil sa fie adevarate insa nu este scopul meu sa judec sau sa investighez ce face un medic, deci nici scopul tau nu este sa te intereseze daca recomand cu entuziams un medicament sau daca vreau sa il vand in magazine. daca vrei sa stii nici nu prea ai cum sa il vinzi pentru ca nu e aprobat in Romania. O alta observatie... nu cred ca un proprietar de magazin naturist este un NENOROCIT, cum afirmi tu... la fel cum nu cred ca un medic care primeste "cadouri" de la o companie farmaceutica este un NENOROCIT, clasa din care poate faci si tu parte. Nu cred acest lucru pentru ca medicii nostri sunt prost platiti si nu este vina lor. Deci nu esti tu pus sa judeci cine ce face.
Cancerul poate fi invins! 11-07-2011, 08:40:36 de către aralex
celor ca mine, care nu au cunostinte medicale dar vor sa treaca informatia prin filtrul ratiunii le este foarte util ce a facut radicus...cu atat mai mult intr-o perioada atat de incercata cand suntem cu totii determinati sa cautam solutii pentru cei dragi.
in numele celor ca mine, iti multumesc pentru explicatii.
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 15:50:25 de către radicus
Pai, ce am explicat sunt notiuni de baza din statistica si din metode de cercetare. Cam orice persoana care a elaborat o lucrare de diploma, indiferent de specializare, ar trebui sa cunoasca aceste cerinte si notiuni pentru ca cercetarea sa fie cel putin acceptabila.
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 15:39:27 de către RaulDuke
Iisuse, radicus merita un premiu atat pentru ca a stat sa se balaceasca prin toate aiurelile alea, cat si pentru cat de de treaba si chiar nobil e, astfel incat isi ia timpul sa mai si explice punct cu punct unde toate ipotezele pentru care sustii teza asta sunt total gresite.
sper, radicus, doar sa ai cui sa-i fi adus aceste explicatii frumoase, si sa nu-ti fi batut gura de pomana!
domysan, treaba e in felul urmator: te afli in una din urmatoarele 2 categorii: prima - ori esti un om de buna credinta, care tot ce face este sa se entuziasmeze si el cand citeste niste "vesti bune" de pe internet, dar pe care nu are cum sa le filtreze; a doua - esti un nenorocit de proprietar de magazin/magazine din astea de produse naturiste care incearca sa-si promoveze ceaiurile jegoase, si a carui afacere merita daramata cu buldozerul. tu iti alegi in care te afli!
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 15:25:37 de către radicus
Salut domysan
Da, lecturand acel studiu poti spune ca e adevarat ce se prezinta. Insa, la o citire mai atenta vei vedea cateva elemente care nu au ce cauta intr-un studiu sau altele care lipsesc:
- metoda prin care se determina evolutia bolilor in cazul fiecarui cancer: markeri, endoscopie, ecografie, CT, radiografie, PET/CT? Sau "din ochi"?
- metodologia prin care se poate considera ca boala e in remisie totala, partiala sau a progresat: cum categorisesti cancerul ca fiind in remisie partiala? Cand a scazut tumora in dimensiune cu 10%, cu 15%, 20%, 25%?
- un studiu trebuie sa aiba o exprimare si o tinuta formala; expresii de genul "outstanding" denota subiectivism;
- lipsesc date despre un grup de control sau placebo, deci nu ai cu ce sa compari rezultatele;
- nu exista date despre timpul cat a fost stabila boala, progression-free survival, mai ales la grupurile mari: colorectal, mamar, prostata;
- nu exista date despre media de supravietuire a grupurilor mari in comparatie cu un grup de control (de fapt nu exista deloc);
- studiul are o perioada de doar 2, 5 ani, ceea ce ma face sa cred ca nici macar un pacient din cei prezenti in studiu n-a supravietuit mai mult de aceasta perioada;
- nu exista nicio data statistica de calitate, nu exista metoda de cercetare prin care s-a ajuns la concluzia ca acest medicament are rezultate "outstanding"; asociere, corelatii, regresii? Nu vad vreun chi2 (r) mai mic sau mai mare de 0, 05, datele sunt interpretate "din ochi", subiectiv si nu statistic;
- citat din prezentarea clinicii care a facut studiul: "Villa Medica, a private clinic which began treating patients in 1978, has made its mark as a leading rejuvenation and revitalization center for those who seek an alternative way to modern medicine[...]". Acum se intelege de ce a folosit cuvantul "outstanding" in ceva ce trebuia sa fie foarte formal si profesional.

Concluzii:
- note de subiectivism prezente in studiu, deci posibile alterari a rezultatelor;
- lipsa metodelor si a metodologiei de evaluare a bolii;
- lipsa a oricarei informatii de relevanta statistica, de la media de supravietuire pana la asocieri si corelatii intre medicament si remisie;
- lipsa grupurilor de control pentru comparatii si asocieri;

Ai vazut ca eu nu sunt atat de belicos si am acceptat ca in laboratoare pare sa aiba anumite efecte antineoplazice. Insa, studiul acesta nu il consider demn de luat in seama, nu este un studiu profesionist. Cauzele pentru care il consider asa le vezi mai sus. Se mai accepta o greseala - doua, poate omul a fost entuziasmat de rezultate. Dar chiar sa lipseasca date statistice importante si relevante nu se mai accepta, nici n-ar mai avea de ce sa fie entuziasmat daca nu s-a demonstrat statistic/stiintific.
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 15:25:32 de către RaulDuke
intelege odata ca nenorocirea asta nu are nici unu studiu clinic nici macar de faza 2 !!! are cateva concluzii subrede despre actiunea IN VITRO si niste incercari inca si mai obosite de studii de faza 1, care studii de faza unu nu fac altceva decat sa incerce determinarea unei doze sigure la pacienti sanatosi.
daca tu ai nimic altceva decat o obsesie vis-a-vis de un medicament care timp de 20 de ani nu a reusit sa dovedeasca NIMIC util, doar pentru ca ti se pare tie, cum am zis, ca e exotic si cool si alternativ, pentru ca vine dintr-o planta pe care o numea bunica-ta in sesiunile voastre stiintifice dinaintre sa dai tu admiterea la gradintia, grupa mica, asta e total problema ta! daca de asemenea ai de gand sa recomanzi porcaria asta unor oameni care vor fi de acord sa o foloseasca, iarasi, e problema ta si iti zic de pe acuma ca NU TREBUIE SA FII MEDIC ca sa faci asta! te sfatuiesc sa faci asta linistit, doar ca sa vezi ce se intampla!
un medic care are totusi minte si un minim de respect pentru meseria lui NU VA FACE NICIODATA ASTA cu un medicament despre care nici eficienta nici normele de siguranta nu sunt stabilite! pana nu se demonstreaza asta, intai preclinic, in vitro, si apoi prin studii clinice de faza 1 2 si 3, nu poate spune nimeni daca substanta x face bine sau rau in situatia y sau z. POTI SA INTELEGI ASTA ?
daca nu, atunci esti marginit si recalcitrant si nu vad de ce ar discuta cineva cu tine. daca da, atunci esti cu cel putin 10 puncte de IQ mai inteligent decat acum 10 minute!
iti urez succes cu afacerea ta indoielnica, dar despre care trebuie sa incepi sa-ti pui niste intrebari de moralitate!
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 13:04:06 de către domysan
Buna radicus,
Referitor la ceea ce spui despre Ukrain este adevarat faptul ca sunt publice mai mult studii IN VITRO, insa daca doresti pot sa iti pun la dispozitie si studiile realizate pe oameni. Exista si o retrospectiva asupra tratamentului cu Ukrain la 203 pacienti cu tumori in stadii avansate. Gasesti studiul la linkul urmator: http://pedblood.org/downloads/Leukemia%20and%20other%20cancers/Aschoff_2000.pdf
Este adevarat faptul ca un medicament poate sa prezinte si reactii adverse nedorite, insa in cazul de fata discutam depre un medicament obtinut dintr-o plata arhicunoscuta si arhifolosita. Ma indoiesc ca ar da reactii mutagene importante, care sa afecteze urmasii. Sunt perfect de acord cu tine si asupra faptului ca studiile sunt initiate pentru a observa potentialele efecte negative ale substantei, insa majoritatea studiilor sunt realizate intr-o perioada nu foarte lunga, deci putem determina eventualele efecte mutagene ale substantei doar in cazul animalelor de laborator si mai putin in cazul oamenilor. In ceea ce priveste situatia de fata eu sustin un medicament care contine alcaloizi din Rostopasca, planta folosita de sute de ani, dupa cum am subliniat si mai sus si despre un medicament care contine venin de scorpion care la fel este folosit de zeci de ani chiar sute in medicina chineza. Deci este o diferenta intre un medicament de sinteza inventat si intre medicamente care contin substante deja folosite in medicina traditionala a diferitelor popoare. Referitor la pacientul cu glioblastom nu este singurul, este doar un caz din multe altele.
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 12:39:18 de către domysan
Prietene, nu te supara ca te intreb insa ma surprinde vocabularul tau...de doi bani. Eu zic totusi sa vorbim si noi mai civilizat... cel putin asa se cade pentru un medic. Lasa-l pe dracu in treaba lui ca nu ii este locul aici. Ce trebuie sa manifesti o stare de nevrozitate de fiecare data cand scrii un comentariu... hai sa discutam ca niste oameni maturi...
Referitor la raspunsul dat de tine si la informatiile pe care le-ai gasit pe medscape, doresc sa iti zic ca si eu am cont acolo si aplic des pentru EMC, deci, in consecinta, pot sa contrazic raspunsul tau datorita faptului ca cateva din aspectele pe care le-ai scris nu se refera la Ukrain ci la Rostopasca. In consecinta parerea mea este ca nu putem sa dezinformam oameni, acestia avand dreptul la o informare corecta si impartiala. In consecinta, ceea ce ai gasit tu pe medscape ai gasit la titlul: Celandine (Herbs/Suppl) = Rostopasca (Plante/Suplimente) din clasa: "Class: Gastrointestinal (Herbals), Oncology (Herbals)" = gastrointestinale (plante), Oncologie (plante), adica plante care se folosesc in afectiuni gastrointestinale si oncologice, banuiesc ca esti de acord cu mine. Ok. In continuare la Suggested Dosing = doza sugerata, sunt mentionate urmatoarele:
Average 2-5 g/day = IN MEDIE 2-5 grame/zi
Ukrain: 5-20 mg parenterally qD-q3d = UKRAIN: 5-20mg PARENTERAL ( 1/zi pana la 3x1/zi)
Cancer: 50-300 mg IV qDay, with 100 mg IV qday most common = CANCER: 50-300 MG IV / ZI, CU 100MG IV/ZI CEL MAI COMUN
Available in Europe Mexico alternative/complementary health centers in the US = DISPONIBIL IN EUROPA...
Dyspepsia = IN DISPEPSIE
Oral: 1 mL TID = ORAL: 1ML DE 3 ORI PE ZI

Trec mai departe la: Suggested Uses = utilizari sugerate, mai exact la ceea ce ai facut tu referire:

Celandine = ROSTOPASCA

Intestinal spasms, dyspepsia, liver disease, prevention of gallstone formation = SPASME INTESTINALE, DISPEPSII, AFECTIUNI HEPATICE, PREVENIREA FORMARII CALCULILOR

Ukrain (celandine+thiotepa): cancers = UKRAIN +THIOTEPA: CANCERE
De ce dezinformezi populatia sa spui cu cuvintele tale ca " s-a incercat utilizarea lui in diverse cancere" cand pe MEDSCAPE scrie clar nu ca s-a incercat ci ca este sugerat!!!!

Approved by German Commission E for intestinal spasms = Aprobat de Comisia Germana E pentru spasme intestinale ( aceasta se refera la Rostopasca - uitate la titlul articolului nu la Ukrain.
Despre Ukrain scrie in continuare:
Ukrain has selective cytotoicity against neoplastic cells in vitro; also some positive results but in small possibly poorly-designed clinical studies = UKRAIN ARE CITOTOXICITTE SELECTIVA IMPOTRIVA CELULELOR NEOPLAZICE IN VITRO; de asemenea, unele rezultate pozitive, dar în studii de mici dimensiuni şi, eventual, slab concepute clinic.

In ceea ce priveste afirmatia ta " NU A AJUNS NICI MACAR IN FAZA CLINICA" o sa te rog sa citesti:
- Jagiello-Wojtowicz E, Kleinrok Z, Urbanska EM. Ukrain (NSC-631570) in experimental and clinical studies: a review. Drugs Exp Clin Res 1998;24:213-9.
- Ernst E. Schmidt K. Ukrain - a new cancer cure? A systematic review of randomised clinical trials. BMC Cancer 2005;5:69-75.
- Gansauge F, Ramadani M, Schwarz M, Beger HG, Lotspeich E, Poch B. The clinical efficacy of adjuvant systemtic chemotherapy with gemcitabine and NSC-631570 in advanced pancreatic cancer. Hepato-Gastroenterology 2007;54:917-20
- Susak YM, Yaremchuk OY, Zemskov VS, Kravchenko OB, Liepins A, Yatsyk IM et al. Randomised clinical study of Ukrain on colorectal cancer. Eur J Cancer 1995;31:S153 Abstract 733.
- glyanitsa KN, Nefyodov LI, Brzosko WJ. Comparative evaluation of the efficiency of various Ukrain doses in the combined treatment of breast cancer. Report I. Clinical aspects of Ukrain application. Drugs Exp Clin Res 2000;26:223-30.
- Danysz A, Kokoschinegg M, Hamler F. Clinical studies of Ukrain in healthy volunteers (phase1). Drugs Exp Clin Res 1992;18:39-43.
-
Nu am o obsesie pentru acest medicament insa ma deranjeaza faptul ca tu ai o obsesie impotriva lui. :D
Si inca ceva... nu mai denatura informatia... daca tot vrei sa citezi din Medscape atunci citeaza corect.

Aici nu este vorba de ce inteleg eu prin medicament orfan, este vorba de ce este Ukrain in SUA si Australia.
Ca sa iti spun si tie cu toate ca stii acest lucru, insa o spun pentru cei care citesc aceste informatii si nu au cunostinte medicale suficiente, un medicament orfan este un medicament destinate tratamentului bolilor grave ce pun in pericol viata sau provoaca o invaliditate cronica. Medicamentul primeste autorizatia de la EMEA (Europa), FDA (SUA) sau TGA (Australia) fara sa mai fie necesara autorizarea respectivului medicament de catre institutia desemnata in acest scop in fiecare dintre statele membre. In cazul Ukrainului este vorba de autorizarea ca medicament orfan de catre FDA - SUA si TGA - Australia, in tratamentul cacerului pancreatic.
O zi buna domnule doctor.
Cancerul poate fi invins! 10-07-2011, 00:07:23 de către RaulDuke
ai o obsesie cu medicamentul asta de doi bani, cu care de mai mult de 20 de ani se incearca dar nu se reuseste nimic ?
lasa-ma sa-ti citez dintr-o referinta Medscape - baza de date pentru droguri: Ukrain/celandine:
utilizari sugerate: spasme intestinale, dispepsie, boli hepatice, preventia formarii de calculi biliari; s-a incercat utilizarea lui in diverse cancere;
eficienta: aprobat de catre Comisia Germana E pentru spasme intestinale; Ukrain are citotoxicitate selectiva impotriva celulelor neoplazice IN VITRO; de asemenea cateva rezultate pozitive in cateva studii de mici amploare si posibil prost elaborate (poti sa intri singur pe medscape si sa gasesti exact ce am tradus eu aici).
ai o obsesie cu o notiune care ti se pare tie exotica, alternativa, interesanta. dar adevarul e ca, fiind un semidoct, nu numai ca habar nu ai ce exista si cum s-a ajuns aici, dar nici nu poti cantari valoarea unei informatii atunci cand te loveste direct in fata.
fie ca acest ukrain nu s-a dovedit sigur, fie ca rezultatele lui preliminarii au fost atat de slabe, intr-un fel sau altul el NU A AJUNS NICI MACAR IN FAZA CLINICA in nici un tip de cancer. sa spui despre un caz ca a mers bine din cauza acestui medicament mi se pare o copilarie. eu pot sa-ti zic foarte usor ca e o coincidenta, si nu ai dovezi sa ma contrazici.
gaseste si tu ceva pe lumea asta la care te pricepi!
si inca ceva: ce dracu intelegi prin "medicament orfan" ?
bafta oarba !
Cancerul poate fi invins! 09-07-2011, 20:25:26 de către domysan
In primul rand nu am postat aici cu scopul de a promova medicamentul Ukrain ci cu scopul de a raspunde comentariului tau jignitor, probabil ti-l mai amintesti, daca nu... il gasesti mai sus. In al doilea rand, ceea ce tu numesti balarie a fost folosit cu succes: http://ukrain.ro/ro/design/galerie_actiune/mari/3.jpg. Pentru copilul din imagine "balaria" a fost salvarea. Si nu in ultimul rand interesul meu este ca si alti sa stie ceea ce este Ukrain, de ex oameni ca tine care vorbesc ca nu exista studii clinice in timp ce acestea exista. Verifica sa vezi ca este aprobat de FDA in SUA ca medicament orfan pentru cancerul pancreatic. Am observat insa ca pe unii ii deranjeaza informatiile noi. In general o persoana care sustine ca este informata ar trebui sa stie inainte sa scrie faptul ca subiectul discutiei nu este o "denumire cretina" si nici o tampenie care nici macar nu este inregistrata ca TM. Felicitari domnule doctor pentru bagajul de informatii detinut insa ca orice om ai putea sa nu te excluzi din grupul persoanelor care "cat traiesc invata". Succes in activitate.
Cancerul poate fi invins! 09-07-2011, 18:15:21 de către RaulDuke
prietene, care e interesul tau in ce priveste balaria asta pe care o numesti ukrain ? de ce iti doresti atat de tare sa o promovezi ?
Cancerul poate fi invins! 09-07-2011, 15:47:57 de către domysan
Stiu foarte bine ce inseamna dovezi stiintifice insa numai tu vii sa spui despre o planta care se foloseste de sute de ani cu efecte benefice in anumite afectiuni ca nu este suficient testata. Ti-am dat exemplu un caz din 314 cazuri. Daca mai doresti si altele ti le prezint cu placere. Nimeni nu face experimente pe oameni insa nici nu administreaza omului medicamente care il omoara. Nu recomanzi radiografiile pentru ca provoaca cancer insa la un bolnav cu cancer le aplici pentru ca nu are ce sa mai ii provoace. Cum numesti asta? Daca ai fi citit un pic mai atent ai fi gasit si studii si date biostatistice despre Ukrain. Ti-ai ales doar cateva afirmatii la care sa raspunzi pentru ca la celelalte am dreptate. Ti-am pus dovezile in brate... Incet, incet eliminam bucatica cu bucatica ipotezele care nu au nici o sustinere.
Cancerul poate fi invins! 09-07-2011, 12:12:59 de către RaulDuke
ba ba ba ba ba ba ba, frate, ma ucizi total! din pacate torni atat de multe incat pur si simplu nu pot sa citesc tot. si din tot ce citesti, ma tem ca pana nu iti pui ideile intr-o forma mai succinta, nu o sa pot decat sa-mi aleg la ce sa raspund, si anume:
NU VOI RECOMANDA NICIODATA un medicment care nu e DOVEDIT prin studii clinice ca face bine, in situatia in care vreau sa-l folosesc. daca cineva vine si imi zice "eu totusi vreau sa iau chestia respectiva, chiar daca tu nu mi-o recomanzi", eu nu-i voi raspunde decat "faci asta pe proprie raspundere! daca il iei si se dovedeste peste 5 ani ca respectiva substanta e o veritabila minune si te va fi ajutat, ma bucur pentru tine. insa daca se dovedeste nu doar ca ajuta ci ca chiar face rau, prin diverse efecte colaterale/toxice/etc... eu ma spal pe maini de orice responsabilitate!" eu nu oblig pe nimeni sa faca nimic, eu doar fac niste recomandari, dupa cum am invatat, dupa cum stiu, pot si vreau sa fac ceva. nu recomand protocoale insa :D asta e un gand amuzant.
orice medic care se respecta va proceda la fel cu pacientii sai. o substanta pana nu este demonstrata CLINIC ca fiind eficienta, ea are 50% sanse fie sa faca rau, fie sa faca bine.
despre partea cu informarea, asigur pe toata lumea ca sunt foarte bine informat. mai bine informati ca mine in acest domeniu nu sunt decat colegii mei oncologi, eventual cei cu mai multa experienta ca mine. nu e cazul sa ma judeci tu sau oricine altcineva despre ce cred in situatii in care "se putea face mai mult". menirea mea nu este asta, menirea mea nu este sa testez lucruri nesigure pe oameni. menirea mea este sa aplic cat mai bine pot ceea ce omenirea a demonstrat deja ca este cel mai util pentru un om in suferinta, si a gasit de cuviinta sa puna in standarde, standarde care se gasesc in perpetua schimbare.
cine vrea sa faca experimente pe oameni, e liber sa o faca, daca isi gaseste subiectii, dar acel om NU este medic. cel putin nu in lumea civilizata. poate ca asta era o practica acceptata pana acum 100 de ani. ca tot ai amintit de hippocrate, notiunea fundamentala dupa care functioneaza un medic este "primum non nocere" iar asta inseamna ca nu pot sa-mi asum riscul de a folos o substanta despre care nu stiu ce si cat face, chiar daca exista o sansa ca ea sa fie benefica.
intelegeti lucrurile astea si nu le mai cereti medicilor sa inventeze minuni. ei nu se ocupa cu asta ! pentru asta mergeti la biserica!
faptul ca povestesti de UN CAZ care nu stiu cum a fost diagnosticat si prognosticat si nu stiu ce a luat si ce a facut si cum a mers si bla bla bla... nu este o dovada a nimic. daca tu acum poti da timpul inapoi si proceda in moduri diferite cu EXACT acelasi caz, atunci da, il vei putea folosi ca dovada stiintifica. pana atunci, te rog sa studiezi putina biostatistica, sa vezi ce inseamna alea dovezi stiintifice/statistice/clinice si cum sunt ele obtinute!
Cancerul poate fi invins! 09-07-2011, 02:34:55 de către radicus
Pai asta-i problema. Nu ar trebui administrate medicamente care nu au dovedit efecte benefice pe grupuri reprezentative de pacienti pentru populatia. Un medicament trebuie testat indelung pe pacienti pentru ca sunt in jur de 60-80% sanse sa nu aiba si pe oameni efectele relativ benefice vizibile pe soareci de laborator. Din contra, la nivel molecular este posibil sa dauneze iremediabil. Exista chiar si anumite medicatii chimioterapeutice folosite intens in anii `50 si `60 care prin studii mai amanuntite au dus la concluzia ca produc efecte secundare puternice cum ar fi diformitatile pentru urmasi.
Studiile sunt facute, in primul rand, pentru a se vedea daca nu exista efecte negative imposibil de reparat si abia in al doilea rand pentru a se vedea care tratament este mai eficient.
Cancerul poate fi invins! 09-07-2011, 01:12:20 de către domysan
Este categoric. Sunt multe aspecte care pot fi discutate despre aceste tratamente. Am fost nemultumit insa de modul de abordare al domnului doctor. Urmariti studiile despre clorotoxina in ceea ce priveste Oncozul. Sa speram ca o sa reusim sa oferim mai multe informatii despre aceste medicamente. Pentru orice studiu sunt necesare fonduri.. pana atunci ne bazam pe ce avem.
Cancerul poate fi invins! 08-07-2011, 23:20:38 de către radicus
continuare: Daca exista rezultate asa cum incercati sa spuneti, vor fi vizibile prin studiu.
Cancerul poate fi invins! 08-07-2011, 23:20:01 de către radicus
Am citit cateva studii despre ukrain (sau cum ii spune). Studiile par veridice, unele sunt chiar destul de bine documentate. Insa toate studiile citite arata acest medicament ca fiind un tratament experimental, testat pe culturi de celule, in cel mai bun caz pe soareci de laborator. Daca ne luam dupa asta putem spune ca are potential antineoplazic, insa nu trebuie sa amintesc de sutele de medicamente si substante care erau initial cotate cu potential enorm pentru tratarea cancerului si nu reuseau sa treaca nici macar de prima faza a testelor pe pacienti.
Iar despre pacientul cu glioblastom multiform, 2 luni cat i s-a dat termen e foarte putin, mai ales ca a fost operat. Probabil ca medicul care a dat termenul s-a grabit. Nu trebuie sa uitam si de faptul ca exista, mai rar, pacienti cu glioblastom multiform care nu a recidivat dupa ani de zile, unii depasesc chiar si 5-6 ani de viata dupa operatie datorita unui raspuns bun la tratament, dar si alti factori, unii inexplicabili. Nu cred ca toti acestia au folosit medicamentele de genul oncozul sau ukrain. Poate nici macar 10% din ei n-au folosit acest gen de medicamente.
Trebuie sa fim realisti si rationali, relatarea unui caz cu un pacient care a folosit un medicament nedemonstrat si, aparent, si-a prelungit viata nu este tocmai un studiu.
Daca spuneti ca lucrati la un centru care foloseste ukrain si doriti sa demonstrati ca are efecte pozitive asupra supravietuirii pacientilor sau macar asupra simptomelor, cel mai bine este sa realizati chiar acolo un studiu obiectiv in colaborare cu o sectie de oncologie de la un spital. Un grup de control la sectia de oncologie de la stat si un grup care ia medicamentul. Dac
Cancerul poate fi invins! 08-07-2011, 22:31:54 de către domysan
prietene... am inteles ca esti medic. In momentul in care ai un pacient cu cancer RECOMANZI un protocol si il APLICI. Sunt o serie de combinatii intre anumite medicamente. te-am intrebat, si daca esti amabil o sa imi raspunzi, ce protocol o sa recomanzi si o sa aplici in cazul unui gliblastom. Motivul pentru care cineva prezinta oamenilor aceste tratamente este pentru ca folosirea acestor cai verzi pe pereti produc rezultate. In timp ce majoritatea medicamentelor aplicate in oncologie distrug celulele canceroase intr-o anumita proportie si aproape iremediabil organismul, acestea fac acelasi lucru insa fara a afecta celulele sanatoase. Prietene... vorbesti despre faptul ca Ukrain este o denumire cretina. credeam ca afirmi acest lucru datorita faptului ca nu iti place cum suna, imi cer scuze pentru faptul ca nu stiam ca te referi la TRADE MARK, nu patent... TRADE MARK - adica marca inregistrata, patent este brevet de inventie. Fata de acest aspect raman din nou surprins in ceea ce priveste dezinformarea ta. Vorbesti inainte de a te informa. Nu vreau sa te jignesc insa te rog sa vizitezi linkul http://www.wipo.int/romarin//detail.do?PDF=YID=0. Aici o sa observi faptul ca Ukrain este marca inregistrata inca din 2001. Cauta si tu pe WIPO... spuneai ca citesti mai mult ca mine... am observat. :( Te rog sa nu ma intelegi gresit. Nu am spus faptul ca Avastinul, Xeloda si altele nu ar fi eficiente. Am spus faptul ca acestea au numeroase reactii adverse si rezultatele poate le-ai observat si tu ca nu sunt spectaculoase. Tocmai datorita acestui fapt este normal sa te gandesti ca este viata unui om in joc si un tratament care nu ii face rau insa ii face bine din nenumaratele dovezi care exista, eu zic ca ar trebui aplicat. Iti dau un exemplu... Un pacient cu Glioblastom, dupa Gamma Knife a fost supus la ablatie subtotala sub mo ( a fost efectuata incizie cutanata parietala dr. arcuata, volet osos parietal dr. ridicat fara incidente, incizie arcuata a durei mater cu pediculmedial si ancorarea acesteia, descoperirea unei tumori parietala dr parasagitala corticalizata de culoare galbui rosiatica cu dimensiuni de 3/3/2 cm, se ableaza subtotal sub mo, se face hemostaza, sutura etansa a durei mater, repunerea si fixarea voletului osos, drenajul epicarainan inchis scos prin contraincizie, sutura monoplan si pansament ) si se externeaza cu mentiunea vindecat chirurgical si ameliorat neurologic. O operatie care a decurs absolut normal... insa pacientul primeste 2 luni speranta de viata.:( Ulterior a inceput un tratament cu Oncozul, preparat TRADITIONAL care are ca substanta activa venin de scorpion... in paralel a folosit si Temodal. Dupa cateva luni se constata faptul ca situatia este sub control. Profesorul care a facut operatia afirma faptul ca este surprins de eficienta tratamentului (Oncozul - temodal) Pacientul este supus din nou unei operatii pentru ablatia unei mici parti de tumora. Evolutia dupa operatie este excelenta. Profesorul afirma intr-un articol faptul ca tratamentul a fost eficient motiv pentru care pacientului i sa recomandat sa foloseasca in paralel si tratamentul cu Oncozul. Parerea d-nului profesor o poti citi la linkul http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/Vladimir_Ciurea-neurochirug-_-E_o_avalansa_de_cancere_craniene_0_413358924.html. Sa spunem ca poate Temodalul, un medicament studiat si arhi studiat a facut totul... Intrebarea mea este... Tu in calitate de medic ai avea curajul sa spui: NU MAI FOLOSI ONCOZUL (sau un preparat care contine veninul de scorpion) ? si aceasta numai pentru faptul ca nu este indeajuns studiat. Ai putea sa ai pe constiinta un om caruia tu i-ai interzis sa foloseasca un produs care poate da sau poate a fost eficient doar pentru ca nu exista suficiente studii insa exista marturii. Cantareste putin si eu cred ca ai spune sa il foloseasca, bineinteles atata timp cat nu ii face rau. Referitor la aspectul studiilor... poti sa te gandesti putin ca si noi dorim sa facem studii la acest preparat, insa poate nu te gandesti ca nu prea ne permitem deocamdata pentru ca il distribuim gratuit? Poti sa te gandesti putin la faptul ca mai bine il inregistram ca supliment si sa fie condamnat de tine pentru faptul ca nu are studii stiintifice, cu toate ca exista in lume referitoare la veninul de scorpion, decat sa moara zeci de oameni si copii care poate daca il foloseau erau in viata. Spun poate pentru ca nu vreau sa il inobilez cu calitatea de citostatic, antiangiogenic, antitumoral, analgezic si antiinflamator. Insa realitatea este faptul ca acest poate se implineste la zeci de pacienti si se dovedeste a fi ceva, singur sau in paralel. Noi nu il recomandam niciodata ca monoterapie ci complementar tratamentului citostatic prescris de medic.
Referitor la faptul ca Ukrainul INHIBA POLIMERIZAREA MICROTUBULARA nu am afirmat faptul ca acest mecanism nu este cunoscut si ca nu sunt si alte substante care fac acest lucru, DAR, nu te gandesti cu ce pret il fac?
Iti spun eu cu ce pret: Fenomene neurotoxice: nevrite periferice, paralizii ale nervilor- cranieni, tulburari cerebeloase, iritabililate, chiar convulsii si coma; la doze mari leucopenie si trombocitopenie usoare; ocazional constipatie (rareori paralitic), alopecie (apare la tratament prelungit si este reversibila), tulburarea spermatogenezei si a ovulatiei, febra, disurie, hiponairemie; uneori hiperuricemie, infarct, etc... In schimb la Ukrain: local: inrosire, umflare si durere pe locul injectiei intramusculare; sistemic: ameteala, depresie, insomnie, somnolenta, oboseala generala, agitatie, apatie si, in special la inceputul terapiei, cerinta crescuta de lichide, urinare crescuta, tensiune, senzatii de furnicaturi, dureri ca de injunghiere, mancarime, senzatie de caldura, de infocare si/sau de sacaire a zonei tumorale, transpiratie si frisoane. Sincer mie mi se par mai periculoase la Vincristin.. este adevarat ca este o copilarie sa te imbeti cu apa plata si una periculoasa din moment ce auzi chestii de genu: te vindec de cancer sau foloseste spanz si esti vindecat sau marul lupului sau chestii care pot fi foarte periculoase pentru sanatatea bolnavului. Din aceste motive nu pot sa condamn pe medici care nu vor sa auda de tratament naturist atat timp cat asa zisul terapeut nu stie nici macar cu ce se mananca afectiunile si care sunt pericolul administrarii in paralel a unor produse naturale cu medicamente sau cu alte preparate tot de origine naturala. Este logic acest lucru insa nu toata lumea trebuie sa fie in aceeasi oala. Diferenta dintre mine si tine nu stiu sincer care este. Si ma intreb cum de ai ajuns la concluzia ca tu citesti mai mult ca mine... atata timp cat nici nu ma cunosti. Eu nu am afirmat faptul ca citesc mai mult ca tine sau chestii de genu pentru ca pur si simplu mi se pare o copilarie iar referitor la faptul ca ceea ce citesti tu este totul aplicat tin sa te atentionez si sa iti spun ca astfel ajungi sa vezi doar ce vor altii sa vada. Cineva care finanteaza si cumpara tot scrie ce vrea... in facultate ai intrat in laborator si poate ai observat diferenta. Priveste realitatea si compar-o cu ce se scrie. O sa vezi ca de obicei nu este asa la unii. Pune-ti intrebarea daca nu cumva trebuie sa citesti si ce se spune rau despre un anumit lucru. Adevarul iese la iveala printr-o analiza critica. Daca singurul lucru pe care il faci este doar sa dai dreptate unui om ai facut ceea ce fac majoritatea insa daca incerci sa vezi si reversul medaliei o sa alegi varianta cea mai buna. Nu am ridicat in slavi nici unul din aceste medicamente insa am spus ca folosirea lor imbunatateste semnificativ starea bolnavului... sau pentru tine ce este mai important??? iarasi vin cu intrebarea... atat timp cat nu ma cunosti cum poti sa afirm ca doar stau pe net ?? Te felicit pentru ceea ce faci insa te rog sa iti pui intrebarea daca in unele cazuri este suficient? si ce s-ar fi intamplat daca ai fi facut mai mult? Vorbesti despre mine ca si despre un internaut care alta treaba mai buna nu are. Stai linistit ca nici eu nu am timp sa stau sa comentez subiecte pe forumuri. motiv pentru care o sa te rog sa te abtii de la a afirma lucruri de care habar nu ai. Nici eu nu mi-am dat cu parerea de ce stai tu pe net cand sustii ca esti foarte ocupat. Este probelma ta cat esti de ocupat si de ce stai pe netu.. si nu te mai purta ca un copil. O sa te rog sa te informezi inainte de a face afirmatii. Succes in activitate.
Cancerul poate fi invins! 08-07-2011, 21:01:25 de către RaulDuke
prietene, eu sunt MEDIC. eu NU RECOMAND protocoale, eu doar le aplic. daca eram cercetator, incercam sa imping limitele si sa descopar unele noi. dar pana aceste substante nu trec macar in faza clinica, ca trialuri, ca sa nu mai vorbim de a fi aprobate de institutii ce reglementeaza activitatea medicala, nu vad ce justificare are cineva sa le prezinte oamenilor lucruri care in scurt timp se pot dovedi a fi doar cai verzi pe pereti! iar avastin si xeloda si etc sunt TRADE MARK-uri (patent) ale unor substante aprobate spre folosinta, dupa indicatii, in toate tarile civilizate, si care au in spate multe studii clinice, unele finalizate, altele in derulare, care le dovedesc eficienta.
din linkul pe care mi l-ai dat, si pe care n-am stat sa-l buchisesc, caci nu am de ce, daca ai destul creier, nu ma vei contrazice ca spune clar: INHIBA POLIMERIZAREA MICROTUBULARA (sau o formulare de genul) care este EXACT mecanismul de actiune a unei clase deja veterane de citostatice standard, alcaloizii de vinca. deci pana una alta, substanta asta a ta nu numai ca inca nu s-a impus ca standard prin nimic, ci nici macar nu e vreo chestie revolutionara. sa speram ca, daca e macar o chestie echivalenta, cel putin e foarte ieftina! iti suna tie bine ca ai citit de rostopasca ? :D asta e cel putin hilar si stiu ca multora le prieste sa auda chestii "naturiste", dar mi se pare o copilarie sa te imbeti asa cu apa plata si sa vorbesti in totala necunostinta de cauza.
diferenta intre mine si tine este ca, dincolo de faptul ca eu citesc mult mai mult ca tine, ce citesc eu e total APLICAT. asta pentru ca, alta diferenta, eu si lucrez in domeniu, nu doar stau pe net si incerc sa inventez apa calda sau mersul pe jos. practic eu AM treaba, iar tu n-ai... ai prea mult timp liber. pune-l la o intrebuintare mai buna!
succes!
Cancerul poate fi invins! 08-07-2011, 20:37:20 de către domysan
Stimabile RaulDuke, nu stiam ca esti medic pana in momentul de fata. Pentru ca nu ma asteptam ca un medic care sustine ca este foarte bine informat, dupa cum afirmi prin cuvintele " daca nu as primi zilnic articole, fie in format electronic, fie prin posta, reviste, etc, apoi rezumate la toate congresele mari care au loc peste tot in lume" sa aiba un astfel de vocabular. Este uimitor cum esti deranjat de o denumire "Ukrain"... o consideri cretina pentru ca nu este pe placul tau, ce parere ai despre denumirea de oxitan, avastin, xeloda (bine ca nu e xena)... acestea iti plac? Consider ca nu este importanta denumirea unui produs ci substanta activa si mai ales efectele pe care acesta le are. Ma intreb de ce anume pui in ghilimele cuvantul studii??? si. tin sa cred ca nu intelegi limba engleza atata timp cat afirmi faptul ca aceste nu spun nimic. Daca nu iti plac acele studii, pune mana pe jurnalele de medicina sau intra pe PubMed si citeste despre Chelidonina, citeste despre alti alcaloizi continuti de rostopasca... ca sa nu fii afectat nici de denumirea medicamentului si nici de substanta activa. Citeste cu atentie pentru ca sa vezi ca nu am afirmat ca alcaloizi din rostopasca au actiune similara cu cea a alcaloizilor din vinca. Acestia au modul lor prin care actioneaza. Mai poti sa descoperi si faptul ca alcaloidul numit chelidonina are actiune similara morfinei. Citeste si apoi vorbeste. Nu vreau sa fiu nepoliticos domnule doctor oncolog insa probabil nu cunosti sensul cuvantului pseudostiintific ori ii introduci in aceeasi oala si pe prof. Nowyki si pe Hammerová, Uldrijan, Táborská, Slaninová de la Facultatea de Medicina a Universitati Masaryka din Cehia, pe Kulp, Bragina, Kogerman, Kaljurand de la Departamentul de Chimie al Universitati Tehnologice din Estonia, pe Tepkeeva, Aushev, Zborovskaya, Demushkin de la Institutul de Biochimie Organica din cadrul Academiei de Stiinte Ruse, pe Gebhardt de la Institutul de Biochimie din cadrul Universitati Leipzig din Germania. Toti acesti oameni de stiinta au studiat efectele alcaloizilor din Rostopasca. Sunt curios stimate domnule doctor ce protocol de tratament recomanzi in cazul unui glioblastom precum si cati pacienti la care le-ai recomandat acest tratament sunt in viata. Dar atentie... dupa 4 ani. Astept raspuns. In ceea ce priveste "gargara" pe care o fac eu...nu am nici o pretentie sa dai nici macar 1 ban pe ea. Este suficient pentru oameni care sunt in viata datorita unor protocoale bine stabilite si nu a experimentelor gigantilor farmaceutici si a unor medici care obliga pacientul sa nu mai faca o alternativa la tratamentul clasic. Tin sa cred ca au uitat juramantul lui Hippocrate.
Cancerul poate fi invins! 08-07-2011, 13:04:29 de către RaulDuke
ukrain este o denumire cretina pentru ce sugereaza articolele alea pseudostiintifice ca ar fi un citostatic cu actiune practic similara cu a alcaloizilor de vinca. nu vad nimic deosebit si nici "studiile" pe care le reclami tu sus si tare nu vin sa spuna absolut nimic. daca n-as fi oncolog si nu as lucra toata ziua cu toate nenorocirile astea de medicamente de tot felul si ma mult, daca nu as primi zilnic articole, fie in format electronic, fie prin posta, reviste, etc, apoi rezumate la toate congresele mari care au loc peste tot in lume, TOT TIMPUL, poate ca as da doi bani in plus pe gargara pe care o faci tu, nu imi dau seama in ce scop.
Cancerul poate fi invins! 06-07-2011, 23:29:14 de către domysan
RaulDuke observ ca stii doar sa vorbesti fara sa te documentezi... destuld e rau. Ukrain este un medicament omologat in Rusia, Ukraina si alte cateva state si SUA ca medicament orfan pentru cancerul pancreatic. Ukrainul contine alcaloizi din rostopasca si thiotepa. E un produs semisintetic. Pentru cultura ta poti sa citesti despre Ukrain pe www.ukrain.ro precum si la urmatoarele linkuri:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21609312
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20975318
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20817651
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20693973
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20693969
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18712085
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18652215
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17762395
http://www.biomedcentral.com/1471-2407/5/69
http://www.cancerevolution.info/index.php?/cancer-therapy/alternative-therapies/ukrain-a-new-cancer-cure.html
etc etc etc
ca sa citesti si despre nominalizarea la premiul Nobel viziteaza site-ul:
http://www.open-cc.com/english/news/onews.asp?id=73
Pentru ca sa te informezi referitor la inregistrarea lui in europa citeste:
http://www.medicdebate.org/?q=node/294

Intrebarea mea este unde ai gasit " o multime" de informatii despre vincristine si cisplatin... in articole de ziar??? sau prospectele de pe site-uri. E adevarat sunt o multime de informatii despre ele si pe pub med. Nu compara un gigant farmaceutic cu o simpla companie farmaceutica care a obtinut un medicament la fel de eficient sau poate chiar mai mult decat actualele citostatice.
In primul rand citeste mai mult, cauta si tu ca tot omul interesat pe google daca vrei si o sa gasesti cate studii doresti. Din pacate majoritatea sunt in Engleza. In al doilea rand nu mai striga ca nu e nimeni surd si in al treilea rand controleaza-ti vocabularul daca totusi te consideri un om matur si "cu bun simt" asa cum scrii intr-un alt comentariu despre persoanele care au lipsa de bun simt.
Legat de informatii referitoare la Ukrain poti sa cauti si dupa denumirea subtantelor active, respectiv: chelidonina, cheletrina, sangvinarina.
Lectura placuta
Cancerul poate fi invins! 06-07-2011, 23:01:36 de către RaulDuke
jur ca nu are nici cap nici coada ceea ce zici tu... probabil ca nici nu-ti propui sa aiba! CE DRACU MAI E SI ALA UKRAIN ? daca io pot sa-ti spun tie si oricine poate gasi peste tot detalii despre CE este si CUM actioneaza si vincristina si cisplatinul si multe altele, tu nu poti sa zici absolut NIMIC similar despre aceste substante pe care le tot insiri.
Cancerul poate fi invins! 06-07-2011, 21:55:41 de către domysan
robertz tratamentul cu venin de scorpion, extract de rostopasca si lipide extrase din Lacrima lui Iov au o multime de studii la baza care le dovedesc eficacitatea in schimb ce amigdalina este o substanta destul de contestata pentru posibilele efecte adverse pe care le manifesta. RaulDuke, consider ca exagerezi putin. In primul rand minunile nu se intampla medicinei ci credintei, in al doilea rand este adevarat ca este putin probabil sa dispara metastaze peste noapte dupa cum spune robertz. Oricine cunoaste putina medicina este constient de faptul ca metastazele nu pot sa "dispara"... este imposibil acest lucru mai ales intr-un timp scurt. Gandestete ca e vorba de un tesut format care trebuie sa se distruga si organismul sa elimine "deseurile"... totusi asta dureaza. Din aceste motive mi se pare deeplasat ceea ce spui. In ceea ce priveste amigdalina si toxicitatea ei sa nu uitam RaulDuke ca si vincristinul (obtinut din vinca minor), si cisplatinul (platina), etc. sunt substante foarte toxice. Problema este cum actioneaza toxina si ce se poate face sa nu fie afecatate celulele canceroase. In ceea ce priveste un posibil premiu Nobel pentru tratamentul cancerului... sa fim seriosi... ar fi falimentara industria producatoare de radioterapeutice... si multe alte chestii. Pot sa iti dau insa un nume nominalizat la premiul Nobel, Nowiky, inventatorul Ukrainului... Totusi consider ca nu premiul Nobel demonstreaza eficienta unui medicament. Dupa cum spunea alina in primul articol, putem sa spunem ca exista tratamente pentru cancer insa nu le stim aplica. De exemplu medicul despre care vorbeste este cel care a propus administrarea in functie de suprafata corpului a medicamentelor anticancer. In ceea ce priveste amigdalina doresc sa expun faptul ca exista studii care au dovedit o oarecare eficienta citostatica si ar putea fi un posibil tratament impotriva afectiunilor oncologice, insa de la posibilitati pana la rezultate este o cale destul de lunga. E importanta sa nu facem mai mult rau decat bine.
Cancerul poate fi invins! 04-07-2011, 18:16:12 de către RaulDuke
robertz, eu cred ca ce zici tu sunt numai minciuni. fie ale tale, fie le-ai preluat de undeva... ai vreo dovada pentru minunile pe care le mentionezi ? ai reusit sa "vindeci" cancerul cu o substanta care nu numai ca are o denumire mincinoasa, sugerand in mod fals ca ar fi o vitamina, dar care mai e si potential foarte toxica, si NU ai luat premiul nobel pentru medicina ?
toate minciunile astea promovate pe genul acesta de dialoguri online sau pe la televiziuni gen OTV nu vor avea niciodata succes decat la oamenii lipsiti de orice judecata sau educatie, de aceea, pe masura ce trece timpul, nu vom mai auzi deloc de ele, si nici de oamenii ca "medicul", care le promoveaza, in dauna bunul simt!
Cancerul poate fi invins! 02-07-2011, 15:45:26 de către robertz
Buna ziua

Inca nu am auzit de aceste metode care ati scris numai de escozul!Noi am folosit vitamina B17 si este foarte bun..

La tata 66 de ani au descoperit neo pancreas cu metastaze:plamani, ficat rinichi.Dupa o cura de vitamina B17 metastazele de pe rinichi si plamani au disparut complet.Acum facem a doua cura + am comandat si iscador tot de la firma de la care am cumparat vitamina B17 dar numai la comanda aduce!
Vizitati: http://www.b17ro.info,
Cancerul poate fi invins! 02-07-2011, 15:29:24 de către alina.camarasan
Din cate stiu cele trei tratamente exista in Romania si sunt folosite de catre Domysan. Ukrainul si Kanglaiteul sunt mai scumpe insa Oncozulul este mai accesibil.
Cancerul poate fi invins! 30-06-2011, 22:56:21 de către maria 123
Buna seara,

FIE CA TOT CEEACE ati scris si eu CRED,
sa se realizeze CAT MAI REPEDE si in tara noastra.

ROG detaliati si pt.ROM...
am prietene..bolnave..

Doamne ajuta!

Felicitari pt.postare si
NUMAI BINE in TOT ce va propuneti in continuare
pe plan familial si profesional!!

O noapte linistita!
Adenocarcinom de ovar 29-09-2012, 12:04:28 de către Vio sau Vasi
Buna Otilia, asa cum ti-a spus dr.Raul Duke, totul este in limite normale 35 u, asa ca stati linistite, ne vegheaza de sus cineva, pe noi si pe cei care ne trateaza.
Va pup si multa sanatate, si eu sunt bine.
Adenocarcinom de ovar 29-09-2012, 11:48:33 de către aleraotilia
Multumesc pentru raspuns si pentru linistire !!
Adenocarcinom de ovar 21-09-2012, 17:09:31 de către RaulDuke
toate aceste valori sunt in limite normale (respectiv sub 30). cresterea lor IN ACEST INTERVAL nu reprezinta o indicatie de a face nimic.
Adenocarcinom de ovar 21-09-2012, 16:06:23 de către aleraotilia
Buna ziua. As avea o nelamurire.Din ce cauza markeri tumorali CA 125 cresc.Mama mea in luna feb o avut 7.9.In iunie 9, iar luna sept. 11.In decembrie anul trecut 2011 au fost 7, 3. care au fost cei mai mici. A fost operata cu markeri 564 iar dupa operatie au scazut la 17.9 iar de atunci au tot scazut.Dar de anul acesta incep sa creasca.Imi fac griji. Va rog din suflet da-ti un raspuns sau ce as putea sa fac.La ecograful abd totul pare normal.
Adenocarcinom de ovar 14-07-2011, 21:47:51 de către RaulDuke
da, in mare e cam la fel. ce e sigur este ca stadiul FIGO este III. ca e A sau ca e C nu se poate spune, pentru ca nu sunt evaluati ganglionii locoregionali (ca atare scrie Nx in diagnostic) T3 inseamna existeta metastazelor peritoneale, dar acestea sunt microscopice. nu avea chirurgul cum sa vada asta, deci ca atare pentru el a parut ca un stadiu mai mic. stadiul III FIGO este stadiul in care femeile cu cancer de ovar se prezinta cel mai des la medic. confera statistic o speranta de supravietuire la 5 ani de undeva intre (in medie) 20% si 45%, teoretic, citat de americani. asta cu tratament. este o boala destul de complicata, care tinde sa raspunda bine la tratament, dar totusi sa recidiveze frecvent si sa devina din ce in ce mai greu de tratat. totusi, cu putin noroc, sansele tale sunt destul de bune.
mult succes !
Adenocarcinom de ovar 13-07-2011, 18:02:38 de către aleraotilia
Am mai cerut inca o biopsie lucrata la Cluj.Pentru linistea mea.Este diferita de cea lucrata la Sibiu ca rezultat?

REZULTAT:
Au fost examinate sectiuni din blocurile consult cu numere cuprinse intre 8928-8955/2011
si 9552-9558/2011. Acestea contin sectiuni prelevate dintr-o piesa
de histerectomie.
8928, 8929, 8930, 8931 si 8932 - Contin sectiuni de col uterin cu imagini de cervicita
cronica si glande dilatate chistic fara imagini de displazie sau de malignitate.
8933, 8934 - Tesut conjunctiv vascular (parametru?) liber de malignitate.
8935 - Fragment de perete uterin cu endometru bazal in faza proliferativa liber de
malignitate.
8936-8937 - Contin fragmente de epiploon cu focare de hiperplazie mezoteliala fara semne
histologice de displazie sau malignitate.
8938 si 8939 - Contin sectiuni transversale prin salpinge libere de malignitate.
8940, 8941, 8942, 8943, 8944, 8946 - Contin sectiuni printr-o tumora epiteliala ovariana cu
aspect de Tumora seroasa borderline.
8945, 8947 si 8948 - Contin imagini de Tumora seroasa borderline cu focare de invazie a
stromei ovariene dintre care cel mai mare masoara 6 mm si corespunde gradului
Silverberg I (bine diferentiat). Nu sunt prezente imagini de invazie limfatica sau
perineurala.
8949 si 8950 - Continctiuni transversale de trompa fara imagini de malignitate.
8951, 8952, 8953, 8954, 8955 - Contin imagini de Tumora seroasa borderline ovariana.
9552 - Contine imagini de tumora seroasa borderline cu un focare de invazie stromala.
9553, 9554, 9555, 9556 si 9557 - Contin sectiuni din epiploon cu determinari invazive de
Carcinom Seros papilar, bine diferentiat grad Silverberg I. Cea mai mare determinare
masoara 3 mm.

Concluzie: Carcinom Seros papilar ovarian grad Silverberg I dezvoltat pe fondul unei
Tumori seroase ovariene borderline. pT3aNxMxLoVo.

Va multumesc tuturor pt mesaje!
Adenocarcinom de ovar 04-07-2011, 18:54:51 de către RaulDuke
nu e vorba de nici o confuzie. trebuie doar sa intelegi ca CHIRURGUL stabileste un stadiu dupa ce vede CU OCHIUL LIBER ce se afla in abdomen, in timpul operatiei. el taie si scoate dupa un protocol anume, si trimite apoi la anatomie patologica, unde respectivii analizeaza la microscop cam tot ce s-a trimis. abia ACUM se stabileste stadiul FINAL, asanumit PATOLOGIC, care este cel considerat VERITABIL si dupa care se instituie protocolul de chimioterapie si se fac toate prognosticele.
Adenocarcinom de ovar 29-06-2011, 23:15:17 de către radicus
In timpul operatiei este greu sa se observe implanturi mici sau micrometastaze, uneori este imposibil. De aceea unii chirurgi prefera sa supra-stadializeze, sa dea un stadiu mai mare decat este cazul chiar daca nu descopera semne, ceea ce NU s-a intamplat si in cazul prezentat cand chirurgul a apreciat ca este stadiul IC dar era mai avansat. Daca nu existau aceste implanturi sau erau la trompele uterine, uter, sau in alte tesuturi din zona pelvisului, ramanea la stadiul IC, respectiv stadiu mai putin avansat decat IIIA. Cand epiplonul este afectat de implanturi este stadiul III, doar marimea implanturilor face diferenta intre IIIA, B sau C.
Adenocarcinom de ovar 29-06-2011, 22:11:25 de către aleraotilia
Pe iesirea din spital scrie asa: la deschiderea si explorarea cavitatii peritoneale se constata: uter de morfologie si dim normale, anexele prezentau la nivelul ovarelor formatiune tumorala cu aspect conopidiform.In dreapta de 10 mm cu capsula rupta iar stanga de 5 cm fara aderente fara metastaze la nivelul epiplonului peritoneului sau organelor intraabdominale si fata ascita.Se face histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si omentectomie. Diagnostic la ext: adenocarcinom de ovar stadiul 1c.
Pe biletul de la bipsie scrie adenocarcinom unde am vb personal si mi s-a spus ca e stadiul 3.la cluj pe biletele de trimitere dupa ce a citit doctorul oncolog biopsia mi-a scris recomandam mamografie, ct ( diagnostic: adenocarcinom operat stadiul III a.Exact asa scrie.Inaintea operatiei CA afost 564 iar dupa operatie a fost la interval de 3 sapt si nu incepusem chimio a fost 17.9.Bun, acuma ce sa mai cred?aici este confuzia mea
Biopsia a fost lucrata la sibiu si zice asa: chistadenocarcinom cu aspecte papilare focal pe fond de tumora seroasa bordeline de tip chistadenom, chistadenofibrom papilar cu crestere endo si exofitica ovariana bilateral cu implanturi epiploice de suprafata si infiltrative cu calcificari.endocervicita cronica focare de metaplazie pavimentoasa la niv epiteliului de endocol.endomentru in stadiul proliferatitv saltinge cu modificari conform varstei.
Va multumesc pentru timpoul acordat si interes!!
Adenocarcinom de ovar 29-06-2011, 21:33:43 de către radicus
Stadiul 3a pare mai corect daca s-au gasit celule maligne pe epiplon. Acesta trebuia indepartat indiferent daca se gaseau sau nu celule maligne pe el. Dimensiunea tumorii care este? Presupun ca nu este tocmai mica daca nu e incapsulata. Stadiul (dimensiunea/raspandirea) este una si gradul (agresivitatea) este alta. Gradul 3 (G3) nu este tocmai cel mai bun rezultat, daca asta ati vrut sa spuneti si nu cumva ati facut confuzie intre stadiu si grad.
Cat o sa traiasca? Nimeni nu poate spune nici macar cu aproximatie. Operatia pare a fi reusita daca i-a scazut CA 125 sub 35. Duce la un prognostic mai bun. Daca dupa 2-3 sedinte de chimioterapie valoarea CA 125 scade/se mentine sub valoarea de 35, atunci este semn ca tumora a reactionat bine la tratament si sunt sanse pentru un prognostic si mai favorabil. Sanse de recidiva va avea toata viata chiar daca tratamentul va fi un succes total.
Nu cunosc medicul dar tot cam acelasi tratament ar primi si in SUA sau alta tara occidentala. Tratamentul pentru cancer ovarian este foarte standardizat. Taxol si carboplatin/cisplatin se recomanda pentru marea majoritate a pacientelor din intreaga lume.
Adenocarcinom de ovar 29-06-2011, 21:19:06 de către Vio sau Vasi
ti-am trimis mesaj privat.
Adenocarcinom de ovar 29-06-2011, 20:14:35 de către aleraotilia
multumesc din suflet
Adenocarcinom de ovar 29-06-2011, 19:32:58 de către Vio sau Vasi
buna ziua, ca sa te mai linistesti citeste postarile mele si iti promit ca -ti scriu in aceasta seara cand am putin timp.mult curaj si multa sanatate pentru mama ta.iti voi scrie un mesaj privat.
cancer testicular 29-06-2011, 13:38:00 de către maria 123
Stiai ca,
depinde de la om la persoana si ca,
la unii rata de supravietuire e si de 20 ani?!?
da, asa e...
asa ca,
vezi-ti de tratament.fii optimist si...NUMAI BINE!

- stiai ca STRESUL si GANDIREA NEGATIVA influenteaza in RAU starea ta?

Suntem alaturi de tine, fie si virtual,
iti dorim sanatate si
asteptam vesti de BINE.

O zi frumoasa.

Propunere:
mergi la consult pt. diagnostic EXACT si la alti 1-2 medici...
ORICINE se poate insela..si chiar asta ar fi de BINE..
Cancer colon neoperabil dar fara metastaza 28-06-2011, 12:18:26 de către hipocrat
buna ziua, ar putea lua fortrans, sau morfina daca durerile sunt asa mari.
Cancer colon neoperabil dar fara metastaza 28-06-2011, 10:50:12 de către maria 123
Buna ziua,
draga mea
chiar asta NU stiu,
dar sigur va intra un medic si poate-ti va scrie.
Ce ma gandesc?
Mai posteaza odata intrebarea asta, poate-poate iti va raspunde cineva..
asta cu..calmante pt.dureri.

Sanatate la ambele si
Numai bine SA FIE.
Doamne ajuta!
Cancer colon neoperabil dar fara metastaza 28-06-2011, 10:13:55 de către ancaa88
Buna,

Lucia iti multumesc ptr incurajari ea face si un tratament naturist cu noni si ganoderma.

Speranta e in Dumnezeu acum, Hipocrat, cum ai spus si tu asteptam sa termine citostatice dar din pacate luna aceasta nu am gasit oxaliplatin si ia numai xeloda.Mai are inca trei sedinte.Va multumesc, dar poate imi spuneti si mie ce calmante de durere mai ar putea sa ia.Acum ia ketonal duo si a inceput organismul sa se obisnuiasca si nu prea isi mai face efectul.Tador(sau cam asa ceva ) nu ii face bine..., no-spa nu are efect...ce as putea sa mai iau?
Cancer colon neoperabil dar fara metastaza 27-06-2011, 16:29:11 de către hipocrat
buna ziua,
v a trebui sa astepti sfarsitul sedintelor de chimio, apoi i se v a face o reevaluare, si in functie de aceasta se v a decide daca tumora intradevar a raspuns la tratament si a devenit operabila.Sanatate!
Cancer colon neoperabil dar fara metastaza 27-06-2011, 09:42:36 de către maria 123
Buna ziua draga mea,
stiu si ma gandesc ce inseamna sa ai fiinta cea mai draga de pe pamant- bolnava.
Roaga-te
si fii alaturi de ea, incurajeaz-o ca,
altfel se va stresa si mai tare, stiind ca are un copil..si ca NU-I va putea fi de ajutor.
Sigur va intra pe forul un medic si-ti va zice si si cum!
Din cele prin care a trecut matusa mea stiu (acum 20 ani operata la Cluj pt. cancer la san)..si care, a recidivat la colon, iata dupa aprox. 20 ani.
NU s-a putut opera, au trecut 2 ani de la depistare, si
urmare chimio..radio..etc..tot arsenalul la care a fost supusa si-n Romania si-n Ungaria si la Novisad (stiai ca, acolo este o clinica unde profeseaza si medici romani..intra si cauta pe Google)...
se simte bine, chiar lucreaza TOT ceea ce trebuie intr-o gospodarie (e la sat) si tot de aceeasi varsta cu mami tau..
DAR..
a primit SI ca tratament NICOLIT...
intra tu pe Google si vezi
ceea ce scrie despre acest miraculos medicament care, SE POATE LUA IN PARALEL cu orice tratament dat de medici si
care.."TINE BOALA PE LOC"..
sa stii ca, MACAR atat si tot e de BINE.
Costa 150 lei/luna..si daca esti din Buc. costa 120 lei/luna adica fara taxe transport..
matusei mele i-a fost de mare folos si..daca nu si nu...ORICUM nu-i face rau...
ai acolo si nr. de tel..poti vb. cu dl DOCTOR...(sunt medici romani in Romania noastra) si vei vedea rezultate spectaculoase !!!
Ma repet:
nu interzice ci chiar este indicat tratamentul prescris de medicul mamei tale.
Interzice doar cateva alimente...nu le-am retinut...dar scrie...pe Google...

Sanatate mamei si
S-auzim de BINE.

O zi faina.
Nevi sebaceipapilomatosi pe cap - Se recomanda excizia chirurgicala? 22-06-2011, 21:24:32 de către elina
Buna seara! Eu iti recomand ca interventia sa fie facuta de un chirurg plastician care poate face o excizie completa si poate rezolva estetic defectul tegumentar rezultat. Daca se respecta principiile de asepsie si antisepsie, tehnica operatorie este corecta, chirurgul experimentat, complicatiile sunt rare; in cazul interventiilor la nivelul scalpului, poate apare o sangerare mai mare in cursul interventiei, acesta fiind bogat vascularizat.
Se recomanda si dermatoscopia preoperatorie;nu este obligatorie, dar aceasta poate ridica suspiciunea de melanom si, in acest caz, se indica si o limfoscintigrafie ( are importanta si pentru stabilirea indicatiei de evidare ganglionara in cursul interventiei chirurgicale ; limfoscintigrafia se poate face si in functie de rezultatul examenului histopatologic ). Diagnosticul de certitudine este diagnosticul anatomopatologic al piesei rezecate; se recomanda si un examen extemporaneu care poate preciza rapid daca rezectia tumorii s-a facut in limitele sigurantei oncologice.
Sa nu-ti fie teama, " paza buna trece primejdia rea", si iti mai recomand Clinica de Chirurgie Plastica -Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Universitar Bucuresti; numai bine
Nevi sebaceipapilomatosi pe cap - Se recomanda excizia chirurgicala? 21-06-2011, 23:24:28 de către spike30
Nevul albastru este pe gamba dreapta...am uitat sa precizez.
cancer col uterin std.4b 04-07-2011, 18:18:06 de către RaulDuke
nu cred ca poate fi vorba de "ani de zile"... chiar nestiind mai multe detalii despre acest caz, am indrazneala sa spun asta. imi pare rau!
cancer col uterin std.4b 02-07-2011, 15:53:45 de către radicus
Stadiul IV B este prea avansat sa mai existe vreo sansa de vindecare. Daca s-ar opta pentru operatie (nu stiu daca cineva o sa recomande asta) ar fi cu scopul de a reduce din simptome sau de a creste speranta de supravietuire si nu pentru vindecare.
Sanse de vindecare nu sunt, dar cum spune si Casa drhouse, exista anumite sanse sa mai traiasca ani de zile, timp in care se va lupta cu boala.
cancer col uterin std.4b 01-07-2011, 23:21:45 de către oanageorgiana
persoana care are cancer de col uterin este mama mea, a fost la analize si s-a depistat ca este in stadiul 4 b, este extin pana aproape de abdomen si apasa pe vezica, a facut o prima chimioterapie si s-a simtit destul de bine dupa, a spus ca nu mai simte ca apasa ceva pe vezica si ca o mananca inauntru, nu exista deloc sansa de vindecare? sau de operatie?
cancer col uterin std.4b 19-06-2011, 12:21:20 de către RaulDuke
Nu exista sanse de vindecare din punct de vedere medical. singurele sanse existente cu metodele medicale de la ora actuala sunt pentru ameliorarea calitatii vietii si prelungirea supravietuirii, totusi cu o speranta medie de viata de ordinul lunilor (nimeni nu poate spune exact cat, multe, putine, peste un an, sub un an, etc...).
cancer col uterin std.4b 19-06-2011, 10:42:54 de către Casa drhouse
Este ultimul stadiu al cancerului de col..exista metastaze la distanta de col, si pe alte organe.supravietuirea la 5 ani este intre 0-15%.in functie de starea pacientei se poate incerca combinarea tratamentului chirurgical cu radioterapia extinsa.sau chimioterapie cu radioterapie...chirurgul decide ce e de facut, daca se mai poate face ceva.
dereglari hormonale sau cancer? 16-06-2011, 21:38:58 de către Laurasol
Multumesc frumos. Luni merge sa faca mamografie.
dereglari hormonale sau cancer? 16-06-2011, 21:34:31 de către RaulDuke
da, este posibil. trebuie vazut ce e cu acea "formatiune" de 1, 4/1cm, eventual facuta si o mamografie, pentru completare, si o punctie cu sau fara ghidaj din respectiva formatiune.
Dureri articulare dupa chimioterapie 19-08-2011, 21:03:01 de către RaulDuke
mult succes !
Dureri articulare dupa chimioterapie 19-08-2011, 15:27:38 de către aralex
multumesc pentru raspuns. e vb de analizele care se fac periodic inainte de tratamentul cu citostatice, iar pe biletul de iesire scrie ca celelalte analize sunt in limite normale cat despre sangerare, nu stiu daca poate fi vinovata o rana la picior, cam de 1 cm unde s-a taiat cu lama. vom astepta sa faca tomograful peste 2 saptamani
Dureri articulare dupa chimioterapie 19-08-2011, 15:18:10 de către RaulDuke
numai medicul care o vede poate spune ce semnificatie au aceste analize, care rupte total din context preteaza la o lista mult prea lunga de diagnostice diferentiale.
de obicei in fata unor leucocite crescute trebuie verificata orice posibilitate de infectie, ca prima etapa. trombocitele nu as putea spune ca sunt prea mult crescute, pot fi semn al unei oarecare sangerari recente, dar nu neaparat, in contextul bolii canceroase.
Dureri articulare dupa chimioterapie 19-08-2011, 14:54:06 de către aralex
deasemenea, are o tuse seaca ce apare de obicei cand vb...si o durere destul de intensa de cap cateva zile dupa tratament. i-am facut programare si la tomograf pentru data viitoare.sunt destul de nelinistita si ne este teama de ce e mai rau.
Dureri articulare dupa chimioterapie 18-08-2011, 09:20:05 de către aralex
mama a facut ieri a patra sedinta de chimioterapie.aceleasi medicamente ca de obicei. numai ca de data asta analizele la sange nu i-au mai iesit bine. leucocitele au iesit 13220 iar trombocitele sunt 614000. imi puteti spune ce inseamna?...pentru data viitoare e programata si la ecografie
Dureri articulare dupa chimioterapie 26-07-2011, 19:41:07 de către RaulDuke
se intampla foarte des ca oamenilor care fac citostatice sa le fie "rau" chiar inainte de o serie. anticipeaza atat de tare senzatia de rau de dupa incat incep practic sa o retraiasca, desi e subiectiv. ce trebuie sa faca este sa ia o medicatie anxiolitica (daca tolereaza, desigur) si inainte si in timpul si chiar si dupa tratament. de asemenea trebuie vorbit cu oncologul si pentru ajustarea medicatiei antiemetice, pentru suplimentare, completare, etc.
desigur, mai sunt si alte cauze pentru simptomele descrise, trebuiesc eliminate. important!
Dureri articulare dupa chimioterapie 26-07-2011, 08:21:03 de către aralex
spuneti-mi va rog daca sunt normale durerile de cap, starile de voma si ameteala inainte de tratamentul cu citostatice.
mama e la a treia cura de citostatice (maine trebuie sa ajungem la spital) si dupa cura a doua s-a simtit rau o saptamana, a doua saptamana s-a simtit bine iar de cateva zile se simte iar rau.este normal?.poate fi pe fond psihic, pentru ca stie sa se apropie iar tratamentul? as vrea sa o ajut
Dureri articulare dupa chimioterapie 04-07-2011, 18:59:35 de către RaulDuke
pai te-ai adresat oncologului pentru aceste probleme ? asa cum le descrii, ele se preteaza la o reevaluare din partea celui care a condus tratamentul, inclusiv niste analize biologice, mai ales pentru partea cu "sangerarile" altfel da, intr-adevar, de obicei aceste simptome se remit singure in timp, dar pe termen foarte scurt pot pune in pericol viata lui! lucrurile astea nu trebuiesc lasate asa, la intamplare! e posibil ca in urma tratamentului tumoarea sa se fi micsorat si sa fi devenit operabila, dar daca el moare ca urmare a efectelor secundare ale citostaticelor, doar din neglijenta si lipsa supravegherii intr-un moment critic, altfel usor de depasit, la ce folos ?
Dureri articulare dupa chimioterapie 29-06-2011, 13:23:47 de către Vio sau Vasi
se vor ameliora, dar totul depinde si de starea fizica si psihica a tatalui.poate ar fi cazul sa mai discutati cu medicul posibilitatea unei interventii chirurgicale, daca exista certitudinea ca nu sunt metastaze.sanatate.
Dureri articulare dupa chimioterapie 29-06-2011, 09:44:41 de către aky 29
Buna ziua!
Suntem din Arad, dar tratamentul citostatic e facut la Cluj. Din fericire tatal meu nu a prezentat metastaze si in alte organe precum ficat sau cap.
Credeti ca efectele secundare descrise mai sus se vor ameliora in timp?
Va multumesc pentru sfat si pentru gandurile bune.
Dureri articulare dupa chimioterapie 29-06-2011, 00:33:17 de către Vio sau Vasi
da, acesta stare se datoreaza chimio si radioterapiel.din ce oras sunteti, cine v-a propus interventia poate avea dreptate, poate tumora se micsorase.are metastaze??Doamne va doresc din suflet multa sanatate pentru tata si multa putere pentru restul familiei.
Dureri articulare dupa chimioterapie 28-06-2011, 23:46:52 de către aky 29
Buna seara!
Am observat ca pe forum s-a discutat in special despre cancerul ovarian. Problema pe care urmeaza sa o descriu e usor alta.
In aprilie 2011, tatal meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, stadiul III, neoperabil. A inceput tratamentul specific cu citostatice, iar radiografia facuta inainte de a 3-a sedinta de chimioterapie, a relevat ca plamanul este curat si nu se mai vede nimic. Intr-adevar ni s-a mai spus ca o simpla radiografie nu e cea mai concludenta, urmand ca inainte de inceperea urmatoarei sedinte de tratament, tatal meu sa faca o noua tomografie computerizata care sa ne dezvaluie adevarata situatie. In urma acestui rezultat partial obtinut, medicul i-a propus tatalui meu operatia (cu care acesta nu a fost de acord) si folosirea in continoare si a radioterapiei ca tratament alternativ.
Problema la care cer lamurire se refera la efectele secundare ale tratamentului cu citostatice. Dupa prima sedinta de chimioterapie, tatal meu s-a simtit rau o saptamana, dupa a 2-a sedinta s-a simtit rau 2 zile, dar dupa aceasta a 3-a sedinta, nici dupa 12 zile nu se simte bine. Simptomele pe care le prezinta sunt:
1. dureri foarte mari ale articulatilor picioarelor (trebuie sa se odihneasca din cativa in cativa metri);
2. innegrirea si uscarea excesiva a pielii fetei;
3. diree zilnica repetata;
4. lipirea narilor;
5. sangerari in momentul suflarii nasului.
Toate acestea sunt insotite de lipsa poftei de mancare, de starea de oboseala generala si de o depresie apasatoare din cauza ca se considera inutil, sau cum spune el "un handicapat".
Daca se poate, va rog sa ma ajutati cu un sfat, va rog sa imi spuneti daca vi se par cunoscute aceste simptome, daca se datoreaza tratamentului cu citostatice si daca se vor ameliora vreodata.
Sunt foarte ingrijorata...va rog (incerc sa fiu stalpul de sustinere atat pentru tatal meu cat si pentru mama mea care este distrusa).
Va multumesc!
Dureri articulare dupa chimioterapie 22-06-2011, 22:46:54 de către RaulDuke
recomandarile actuale facute de catre americani, pe termen lung, in cazul cancerului ovarian, sunt cam asa: cam in primii 2 ani de la operatie este recomandata cate o vizita la medic (fie oncolog, ginecolog, generalist) macar odata la 3-4 luni, care sa includa anamneza, examen fizic si analize de sange, inclusiv markeri tumorali (in special in cazul tau, cand au fost MARI inainte de operatie, iar acum sunt mici). dupa 2 ani vizitele pot fi spatiate la 6 luni. americanii recomanda sa se faca CT doar in conditiile suspiciunii unei recidive, bazate pe ce am zis mai sus, eventual dupa o ecografie de abdomen si pelvis. majoritatea recidivelor sunt fie locale fie loco-regionale, tot prin abdomen, atunci cand apar.
Dureri articulare dupa chimioterapie 22-06-2011, 13:30:58 de către VIOLETA766
Salut doamnelor si domnilor! Ce mai faceti?! Cum traiti dupa experientele avute? Eu incerc sa nu ma gandesc insa este tare greu.Astazi ma uitam la unghii si fara sa vreau mi-am adus aminte ca si ele se modifica in cazul unor anumite tipuri de cancer... si gandurile au luand-o din nou razna.
Raul Duke, te rog frumos sa-mi spui daca exista vreo legatura intre stelutele rosiatice aparute pe piept si adenocarcinomul ovarian, pentru ca nu le pot gasi cauza. Am facut analizele si ficatul este normal markerii virali fiind negativi. Te mai rog sa ma ajuti cun sfat in legatura cu tomografia - la ce perioada o pot reface, pentru ca doctorul oncolog mi-a recomandat sa nu o repet deoarece CA 125 va reactiona imediat la orice modificare ( dat fiind faptul ca inainte de operatie era 910 si la cateva zile dupa 43 ) in timp ce medicul ginecolog mi-a cerut sa nu stau pe o ureche si sa o fac la 6 luni. Iti multumesc pentru faptul ca ne ajuti!

26287 com 1 2 3 4 ..... 149150151152153154155 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp