Cancer Prostata

Secțiunea: Cancerul de prostata
637 comentarii 1 2 3 4 ..... 19202122232425 ..... 29 30 31 32 INAINTE ›
421 domi88
421 domi88 [94c]
23-04-2014, 01:24

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

RaulDuke toata oncologia nu se rezuma la GHIDURILE de recomandari publicate de ESMO sau NCCN. Doresc sa te felicit pentru ceea ce faci zilnic insa doresc sa iti zic faptul ca, profesionisti suntem prin ceea ce contribuim si noi la randul nostru, fiecare dintre noi fie la imbunatatirea tratamentului pacientilor pe care ii tratam fie la mijloace prin care sa descoperim eventualele riscuri la alte persoane. Ma surprinde totodata faptul ca tratezi cu ignoranta ceea ce am mentionat si faptul ca aceasta este medicina de secol 19. Aceasta ma face sa iti sugerez GHIDUL pentru reducerea riscului cancerului mamar editat de NCCN (NCCN Guidelines Version 1.2013 Breast Cancer Risk Reduction)unde o sa observi recomandarea pentru testarea genetica in cazul in care exista in familie unul sau mai multe cazuri de cancer de prostata si cancer mamar. Recomandarea mea a fost un istoric complet pentru a stabili daca nu mai sunt in familie si alte tipuri de cancer. Mai mult decat atat profesionalismul este atitudinea si seriozitatea cu care tratam un caz, si scuza-ma daca sunt mai pesimist dar nu am incredere in cancer fapt care ma obliga sa analizez posibilele riscuri.
422 PaulAdrian
422 PaulAdrian [35c]
23-04-2014, 02:28

Membru din 29-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 35

Pentru domi88 si nu numai
Desi sunt la curent cu ce se intampla in ceea ce priveste cancerul de prostata, din pacate doar ca pacient, nu ca medic, despre chestia cu testarea genetica despre care vorbeste domi88 nu stiam.

Desi, din punct de vedre stiintific poate fi interesnata, nu prea-i vad utilitatea practica. Asta nu inseamna ca nu exista, dar n-o vad eu, si asta pentru ca:
- Exista destule cazuri, mai ales cum e cancerul de prostata, in care barbatii au cancer, dar mor fara sa stie acest lucru.
- La ce foloseste, practic vorbind sa stii ca de exemplu ai predispozitie sa faci cancer de prostata sau de alt fel? Te poti feri intr-un fel? Poti face ceva ca sa nu te imbolnavesti de un anumit tip de cancer? Pentru ca daca ar exista un tratament, o dieta, o orice preventiv, ar face-o toata lumea cu sau fara predispozitie.
- Daca in urma unor astfel de teste (daca sunt reale, si numai timpul si studii multiple vor putea confirma asta, adica peste vreo 50 de ani) oamenii ar stii ca, de exmplu, ai predispozitie de 70% sa faci cancer de prostata, 20% - cancer de piele si 10% - cancer la gat, la ce ti-ar folosi asta? Doar ai sta toata viata sa te gandesti, cand te loveste si unde, fara sa poti face nimic. Daca nu pot prevenii in niciun fel lucrul asta eu unul b-as vrea sa stiu, caci altfel m-as duce la vrajitoare sa-mi dea in carti. Daca pot primi o explicatie, ma voi mai gandi si poate-mi scjib opinia. Dar o explicatie inteligenta, altceva decat faptul ca tigarile te imbolnavesc de plamani si alcoolul de ficat.

In alta ordine de idei, am vazut ca domi88 spune in comentariul ei (lui): `` avand in vedere faptul ca rolul nostru aici pe forum este de a informa cat se poate de corect pacientul...``. Daca doamna/domnul ce semneaza domi88 este medic, atunci afirmatia de mai sus este OK, daca nu, mi se pare de tot hazul. Si asta pentru ca numai un medic poate da sfaturi si poate informa corect pacientul. Noi ceilalti, civili, fie ca suntem pacienti, oameni de buna credinta care isi spun o parere sau pur si simplu bagatori de seama ne putem doar sa ne impartasim din experienta noastra, sa prezentam informatii de interes, dar nu putem merge mai departe in ceea ce nu este profesia noastra.
Pe siteul asta avem norocul ca exista un medic care raspunde celor care au o problema, ca uneori o face mai plastic, mie unul chiar imi place. Avem, bineinteles, latitudinea sa-i urmam sfatul sau nu.

S-auzim de bine!
423 mihai14091950
423 mihai14091950 [33c]
23-04-2014, 12:02

Membru din 13-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 33

Domnul Paul Adrian la intrebarile puse e foarte simplu sa dai un clic pe domi88 si ai sa vezi singur daca e domn sau doamna, daca-i medic sau nu etc.
424 domi88
424 domi88 [94c]
24-04-2014, 00:32

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

PaulAdrian, voi incerca sa iti raspund la toate aspectele abordate de catre tine in mesajul precedent.
1. Sunt convins ca nu stiai datorita faptului ca aceste teste trebuie sa fie recomandate de catre medic in cazul in care se constata o predispozitie la un anumit tip de cancer pornind de la antecedentele heredocolaterale.
2. Iti dau dreptate in ceea ce priveste utilitatea practica intr-o anumita privinta dar totodata te contrazic, Necesitatea pentru un pacient care doreste sa stie daca familia acestuia este predispusa la un anumit tip de cancer sau nu trebuie stiut ca poate fi satisfacuta. In unele cazuri aceasta il va ajuta sa previna aparitia unei aectiuni maligne prin mai multe mijloace care ne stau la dispozitie in momentul de fata, una ditre ele fiind mastectomia totala, cu care dealtfel nu sunt de acord insa se practica. De asemenea alimentatia pacientului si modul in care acesta isi gestioneaza viata poate sa il ajute. Un alt aspect, la care dealtfel faceai referire si tu, este cel de soc psihic prin care ajungi sa te intrebi in continuare daca o sa faci cancer sau nu fiind diagnosticat cu mutatie pe gena x.
2. Studiile exista si acum.. nu e nevoie sa asteptam 50 de ani pentru unele testari genetice. Dupa cum spuneam aceste teste pto sa te ajute doar pentru a evita niste riscuri care au fost demonstrate din punct de vedere epidemiologic in dezvoltarea unui anumit tip de cancer. Nu putem lua in considerare numai predispozitia genetica si sa eliminam in totalitate ceilalti factori. Un pacient informat corespunzator trebuie sa inteleaga faptul ca daca prezinta o anumita mutatie gentica nu o sa sufere obligatoriu de cancer ci este predispus si il ajuta sa elimine factorii care au fost prezentati a fi de o importanta majora in aparitia respectivei afectiuni.
Nu in ultimul rand doresc sa iti spun faptul ca afirmatia mea a venit ca raspuns la solicitarea pacientului in ceea ce priveste riscul pe care il pot avea descendentii si eventualele teste care se pot face. Aici nu vorbim de un test screending care sa ne ajute sa prevenim cancerul ci doar de un test care sa ne faca constienti de un risc si cum putem sa il diminuam.

PaulAdrian referitor la aspectul de a da sfaturi doresc sa iti aduc la cunostiinta faptul ca nu sunt medic dupa cum observi si din profil. Probabil nu esti familiar si cu termenul de terapeut pentru care de asemenea o persoana care solicita un sfat terapeutic este pacient. Cu siguranta unui medic nu i se pare de tot hazul atunci cand un biolog, un chimist sau un genetician vine cu prezentarea unor aspecte care sa aduca un beneficiu celui care este informat despre o anumita problema. Doresc sa fii constient de faptul ca doctori nu exista numai in medicina ci si in alte domenii. Si nu in ultimul rand salut si sunt placut impresionat de aportul pe care il are RaulDuke pe acest forum insa prin prezentarea unor informatii suplimentare nu inseamna ca am contrazis recomandarea unui medic ci am sugerat importanta unor abordari a problemei. Aceasta nu inseamna ca cineva trebuie sa imi impartaseasca punctul de vedere, fiecare fiind liber sa aleaga dealtfel ceea ce considera ca este bine. Ar fi mult peste limite ca medicii sa fie si geneticieni, chimisti sau biologi, motiv pentru care un medic uneori trebuie sa stie unde sa caute si mai ales in oncologie, un domeniu in care nu prea avem tipare sau linii precise de urmat, acestea fiind la latitudinea medicului curant.
425 PaulAdrian
425 PaulAdrian [35c]
24-04-2014, 03:11

Membru din 29-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 35

Pentru domi88

1) Nu am nici o problema cu sfatul sau opinia pe care le-ai postat. Orice informatie e binevenita.

Cunosc si sunt informat mai mult decat crezi despre ce inseamna un terapeut (desi notiunea este mult prea generala), bioterapeut ori bioenergetician, despre metodele practicate si rezultatele obtinute, unele nefiind de neglijat. Cunosc, de asemenea, si multi sarlatani, multi dusi cu capul, iar altii doar oameni de afaceri care profita de suferinta oamenilor, mai ales cand e vorba de cancer, pentru a ne vinde fie cate un medicament miracol - musai tinut secret vreo 100 de ani de multinationalele de medicamente, fie o carticica cu propriile cercetari - cercetari de care s-au apucat cu totii (pentru ca-s mai multi) dupa ce le-au murit cel putin 5 rude sau prieteni.

Numai ca pe siteul asta vorbim de cancer si nimeni n-a adus vreo dovada concreta ca prin metodele astea neconventionale cineva s-ar fi vindecat de cancer.

Spuneai in raspunsul dat mie ca:... Ar fi mult peste limite ca medicii sa fie si geneticieni, chimisti sau biologi... Corect! Mai mult, chiar medicii au specialitati diferite, si un ortoped nu da sfaturi in cardiologie s.a.m.d. Dar, fara suparare, nu vreau sa par rautacios, insa - comparativ cu afirmatia ta - ar fi tot peste limite, peste puterile omenesti, ca un terapeut sa fie specialist in oncologie medicala, dar si in nutritie, fitoterapie, reflexoterapie, oncologie intergrativa, ca sa nu mai spun de masaj terapeutic, terapie biodinamica craniosacrala, na c-am obosit sa le enumar pe toate cele postate in profilul tau. Dumnezeule, nu e o malitiozitate, dar pentru ca stiu ce-i aceea cercetarea (deoarece am lucrat vreo 25 de ani) si stiu ce inseamna sa acumulezi cunostinte si sa le pui in practica, stau si ma intreb cum poate un om sa aiba cunostinte si abilitati terapeutice in atatea domenii. E ceva supranatural! Dar, ma rog, era doar o constatare, pana la urma asta nu-i treaba mea!

2) Revenind la subiectul propriu-zis depre testarea gentica, ceea ce am spus eu in postarea anterioara era doar o opinie. A mea. Nu pretind ca am dreptate. Este doar modul meu de ma raporta la subiectul discutat. Asa ca, pentru a fi mai clar:

Daca e dovedit ca exista o predispozitie genetica de a te imbolnavi de ceva, repet - predispozitie genetica - sau altfel spus: ce ti-e scris, in gene ti-e pus, atunci poti sa te ascunzi in muntii, sa bei numai apa de izvor, sa pasti iarba codimentata cu putin bicarbonat, poti sa stai toata ziua in maini sau in cap, poti sa meditezi la nemurirea sufletului, sa te bioenergizezi, sau sa-ti echilibrezi chakrele, sa te rieki sau sa te yoga - nimic din toate astea nu te va ajuta sa reduci riscurile, daca chestia asta este inscrisa in codul genetic, asa cum zic studiile de care pomensti.

Evident, ca daca chestiile astea cu predispozitia genetica pentru un tip sau altul de cancer sunt adevarate, asta nu insemna ca chiar o sa-l faci, dar ca te poate paste asa ceva mai mult decat pe altii.

Cat priveste utilitatea practica, cel putin pentru mine, ea este zero.
- In primul rand, pentru ca vrei-nu vrei te vei gandi la asta si sa traisti cu chestia asta nu-i foarte confortabil din punct de vedere psihic. Sigur, teoria pe care o faci tu e foarte buna, dar practica ne omoara.
- In al doilea rand, n-ai ce masuri de prevenire sa iei. Pana nu se vor descoperi cauzele diferitelor tipuri de cancer, n-ai ce sa previi. Ma rog, decat daca stai ca un tampit 10 ore pe zi la soare in august, atunci risti sa faci cancer la piele, dar asta n-are nici o legatura cu predispozitia genetica.
Dadeai un exemplu controversat cu mastectomia totala. Mai stii si alte metoede de prevenire, dar numai in cazul unei predispozitii genetice, nu generalitati. Te rog doar sa nu-mi spui ca in cazul meu, care am cancer de prostata, daca as fi stiut ca si tata avea (poate avea, dar a murit la 82 de ani fara sa stie) ar fi trebuit ca - preventiv - pe la 30 de ani, dupa ce am facut repede cativa copii, sa-mi scot prostata de tot, sa-mi rad si ganglionii si, musai, sa-mi tai momitele, chiar daca mi-ar creste tatele (fara ajutorul siliconului) si-as canta mai subtire ca o soprana. Nu, multumesc!

Salutare taica si noroc!, vorba lui Tomazian (daca stii cine a fost amicu"™ - era prin anii 50"™-60"™)


Pentru mihai14091950
Multumesc pentru informatie. Recunosc ca nu mi-a trecut prin cap sa apas pe nume ca sa vad despre cine este vorba

Sanatate tuturor forumistilor si nu numai.
426 Lorena05
426 Lorena05 [20c]
24-04-2014, 15:49

Membru din 30-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 20

Domnule Raul Duke,
azi tatal meu a fost la medicul oncolog care il are in observatie. Era si el foarte multumit de evolutia bolii sub tratament.
Reamintesc ca tumora a scazut de la 12-13 mm la 4-5 mm, iar leziunile osteocondensate de la nivelul oaselor bazinului comparativ cu examinarea anterioara, unele dintre ele greu identificabile in prezent. PSA a scazut de la 13, 45 in august 2013 la 0, 03 in prezent.
A avut tratament cu bicalutamida si a facut o injectie cu Eligard. In prezent medicul i-a intrerupt bicalutamida si i-a administrat doar injectia Eligard(a doua, dupa 6 luni.)cu reevaluare la 6 luni.
1. As dori sa stiu si parerea dumneavoastra legat de aceasta optiune.
2. Pe buletinul de analiza primit in urma biopsiei s-a recomandat analiza IHC a lamelor, dar medicul oncolog nu i-a spus sa faca aceasta analiza histopatologica. La ce ajuta o asfel de analiza suplimentara? Ar trebui totusi sa cerem lamele si sa ne interesam unde se fac asfel de citiri?
Multumesc mult
427 domi88
427 domi88 [94c]
24-04-2014, 17:45

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

PaulAdrian in ceea ce priveste aspectul referitor la unii terapeuti iti dau perfecta dreptate. Din pacate mai nou, la fel ca in sistemul medical, terapeutii sunt "sclavii" unor companii care produc suplimente alimentare unele la preturi exorbitante iar altele fiind produse care nu aduc nici cel mai mic beneficiu terapeutic si intr-adevar se profita de situatia disperata a bolnavului. Sa nu uitam insa faptul ca primul care trebuie sa verifice este insusi pacientul fapt care de multe ori nu se intampla datorita lipsei de educatie medicala. Tratamentele complementare, suplimentele alimentare dupa cum le spune si numele sunt terapii care vin in completarea tratamentului medical de specialitate nici intr-un caz inlocuindu-l. Un terapeut nu poate face cercetare. Am vazut multe cazuri, nu putine chiar la televizor cand astfel de persoane discutau despre studii clinice pentru produsele lor fara sa aiba cele mai elementare notiuni despre asaceva. In ceea ce priveste calit
428 domi88
428 domi88 [94c]
24-04-2014, 18:15

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

In ceea ce priveste calitatea mea bazele sunt in studiile de chimie si de medicina si nu in cursurile de terapii complementare.
Te felcit si iti urez succes pentru cei 25 de ani de cercetare si de asemenea iti doresc multi inainte cu realizari. Cu siguranta stii care este munca depusa si orele petrecute pentru a realiza ceva si in marea parte a timpului nu obtinem ceea ce dorim, fapt care necesita perseverenta ceea ce ne ajuta sa avem intr-un final rezultatul scontat, uneori intr-un an alteori peste 2, 3, 5 sau chiar mai multi ani. Daca stii cum se acumuleaza cunostiinte in aceste domenii cu siguranta cunosti si cat dureaza niste studii in chimie si medicina in comparatie cu niste cursuri in terapii alternative. Nimic nu e supranatural ci totul tine de amploare fiecarui domeniu. daca imi spuneai de genetica, chimie, biologie, biochimie, imunologie, oncologie, radiologie, neurologie, etc probabil, da, era imposibil insa una este studii in chimie si medicina si alta sunt cursurile si cunostintele in terapii complementare cand trebuie doar sa adaugi niste informatii la ceea ce cunosti deja. In timp ce probabil cineva care termina un simplu curs de terapii complementare nu stie de ce rostopasca este antispastic, un chimist stie ca e datorita unor alcaloizi care pe langa rostopasca mai sunt in cateva zeci de plante. Deci PaulAdrian nu, nu e nimic supranatural. Referitor la teste mi-am expus odata parerea. Si un alt motiv care am omis sa il mentionez este cel de a avea posibilitatea de a diagnostica un cancer in faza incipienta, fapt care la americani se intampla, la noi insa, din nefericire mai putin. Deci nu ne rezumam doar la preventie.
429 MARIANA MIHALEA
429 MARIANA MIHALEA [2c]
25-04-2014, 15:28

Membru din 25-04-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna ziua!

Tata a fost operat pe 07 ianuarie de prostata, dupa doua saptamani am primit rezultatul de la biopsie -, , fragmente de tesut prostatic ce include proliferarea cu aspect de adenocarcinom prostatic gleason 7, cand ar fi trebuit sa incep tratamentul cu citostatice a facut infarct, l-am internat a stat in spital doua saptmani, avand si o anemie severa, dupa ce l-am stabilizat putin a facut apa la un plaman, am trecut si peste asta. De miercurea trecuta (16 aprilie)a inceput tratamentul cu YONISTIB o pasttila pe zi si tramadol dimineata si seara plus alte pastile pentru inima si tensiune. Au inceput problemele, dar ce-i mai importan nu v-am spus: are 71 de ani, are isuficienta renala, insuficienta cardiaca predominant stg. cl. F III, anemie secundara, este foarte slab si de la tratament a inceput sa vomite, nu are pofta de mancare si mai nou il doare in gat cand inghite.Astept sugetii de la d-voastra. Multumesc anticipat! Mihalea M.
430 RaulDuke
430 RaulDuke [7785c]
25-04-2014, 17:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

ce sugestie ? care este intrebarea ?
431 MARIANA MIHALEA
431 MARIANA MIHALEA [2c]
26-04-2014, 05:33

Membru din 25-04-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Daca considerati ca tratamentul este corespunzator diagnosticului mentionat anterior.
432 RaulDuke
432 RaulDuke [7785c]
26-04-2014, 12:36

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

nu, nu este, daca nu cumva face si o injectie lunara sau la 3 luni. tratamentul hormonal standard in cancerul de prostata consta intr-o injectie lunara sau la 3 luni de ceva numit goserelin sau Zoladex, Eligard, etc... concomitent, in prima luna doar, cu pastile de tipul Yonistib.
433 Pop Eliza
433 Pop Eliza [13c]
26-04-2014, 15:06

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 13

Domnule doctor RaulDuke, tatal meu a fost operat de cancer la prostata scor gleason 3+4, in data de 7martie, dupa ce a fost indepartata sonda nu a putut urina decat picuri.A fost repusa sonda inca 10 zile acelasi rezultat.La incercarea de a pune sonda de 18 nu s-a putut si s-a reusit cu sonda de 16. Vineri s-a intervenit din nou pe canal pentru a vedea daca exista ceva care sa blocheze jetul de urina.Mentionez ca la indepartarea sondei exista senzatie de urinare.Suntem foarte necajiti deoarece medicul a spus ca este primul caz asa.Dupa interventie medicul ne-a spus ca pe canal a fost o formatiune albicioasa care bloca urina. Intrebarea mea este poate sa ramana toata viata pe sonda? mai stiti de asemenea cazuri?cert este ca sunt atat de speriata ca eu l-am convins pe tatal meu sa faca aceasta operatie. Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra. Cu multumiri.
434 Lorena05
434 Lorena05 [20c]
26-04-2014, 15:47

Membru din 30-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 20

Domnule Raul Duke,
azi tatal meu a fost la medicul oncolog care il are in observatie. Era si el foarte multumit de evolutia bolii sub tratament.
Reamintesc ca tumora a scazut de la 12-13 mm la 4-5 mm, iar leziunile osteocondensate de la nivelul oaselor bazinului comparativ cu examinarea anterioara, unele dintre ele greu identificabile in prezent. PSA a scazut de la 13, 45 in august 2013 la 0, 03 in prezent.
A avut tratament cu bicalutamida si a facut o injectie cu Eligard. In prezent medicul i-a intrerupt bicalutamida si i-a administrat doar injectia Eligard(a doua, dupa 6 luni.)cu reevaluare la 6 luni.
1. As dori sa stiu si parerea dumneavoastra legata de aceasta optiune.
2. Pe buletinul de analiza primit in urma biopsiei s-a recomandat analiza IHC a lamelor, dar medicul oncolog nu i-a spus sa faca aceasta analiza histopatologica. La ce ajuta o asfel de analiza suplimentara? Ar trebui totusi sa cerem lamele si sa ne interesam unde se fac asfel de citiri?
3. In cat timp organismul devine hormonorezistent?
Multumesc
435 RaulDuke
435 RaulDuke [7785c]
27-04-2014, 13:20

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

1. tratamentul respectiv este absolut standard si foarte bine ales.
2. initial ar fi ajutat posibil la detalierea diagnosticului; in conditiile actuale cred ca nu e neaparat indicat, pentru ca evolutia bolii sub tratament certifica si diagnosticul si forma clinica.
3. nu e vorba de organism ci de cancer; de obicei de ordinul lunilor, dar nu poate spune nimeni ca e vorba de 6-10-20, etc.
436 Pop Eliza
436 Pop Eliza [13c]
27-04-2014, 20:22

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 13

Domule doctor, am observat ca nu mi-ati dat nici un raspuns la ce am postat pt dumneavoastra.Daca v-am suparat va cer scuze dar am cerut o parere un sfat ceva, si am asteptat cu foarte mare nerabdare.Va cer scuze nu o sa va mai deranjez.
437 RaulDuke
437 RaulDuke [7785c]
27-04-2014, 20:57

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

nu am raspuns pentru ca nu am vazut postarea. cumva nu am reusit sa o vad decat pe ultima si deci nu am raspuns decat la ea. totusi, revazand ce ai scris tu, ma tem ca nu am niciun raspuns. nu este o problema oncologica in sine, ci una urologica, chirurgicala, in aparenta. ce fel de operatie a facut ? poate e vorba de o complicatie postoperatorie. ai niste documente ?
438 Pop Eliza
438 Pop Eliza [13c]
27-04-2014, 21:38

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 13

V-am relatat exact ce s-a intamplat, dupa extragerea sondei si neputand urina medicul a considerat ca mai trebuie sa incerce sa stea 10 zile cu sonda. Dupa a doua incercare ne-a spus ca nu-si poate explica ce se intampla dar probabil exista ceva pe canal care blocheaza jetul de urina.A intervenit pe canal si ne-a spus ca era obstructie pe canal ( o formatiune albicioasa) pe care a inlaturat-o cu aparatul.Operattia facuta este de scoaterea prostatei(clasic).
T atal meu inca este spitalizat cu sonda.Va multumesc pentru raspuns.
439 RaulDuke
439 RaulDuke [7785c]
28-04-2014, 18:55

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

cu placere !
440 mihai14091950
440 mihai14091950 [33c]
01-05-2014, 13:03

Membru din 13-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 33

Domnule doctor Raul am mai fost prezent pe acest forum, revin cu o intrebare, am fost operat in data de 20 iunie 2013 de adenocarcinom prostatic la Cluj, la 10 luni PSA a fost de 0, 003 dar mai sufar de spondelita lombara si cerficala pt.care in prezent iau doua comprimate pe zi una dimineata si una seara de sulfasalazin EN si cind am dureri deobicei la 5 - 7 zile iau un comprimat de arcoxia de 90 mg.Intrebarea este pot sa merg petru tratament spondelita intr-o statiune balnera(Mangalia), mentionez ca inainte de operatia de cancer mergeam de doua ori pe an.Multumesc anticipat pentru raspunsul pe care sper sa mi-l dati.
Răspunde la topic
637 comentarii 1 2 3 4 ..... 19202122232425 ..... 29 30 31 32 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp