cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!
Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)801 riciu |
02-04-2012, 09:59 |
Membru din 25-04-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 251 |
Vali lili nu te supara pe mine, imi pare sincer rau pt situatia prin care treci cu tatal tau, dar ar trebui sa te rezumi strict la situatia tatalui tau ! Aceste probleme cu sotul tau se pot rezolva f simplu la medicul orl-ist si nu pe un topic unde se discuta cu un medic oncolog, care este bombardat cu intrebari ale unor oameni disperati care se lupta cu aceasta boala nenorocita si care de cele mai multe ori sunt respinsi de catre medicii din spitale din cauza lipsei timpului sau al indiferentei ! Tocmai de-aia il respect f mult pe DR RAULDUKE pt rabdare si intelegere si pt ca ne raspunde la intrebari f importante la care de cele mai multe ori nu gasim raspunsuri acolo unde ar trebui ! Nu te supara pe mine !
Multumim dl doctor, inseamna extraordinar de mult pt noi ceea ce faceti pe acest forum, credeti-ma !! |
802 RaulDuke |
02-04-2012, 20:24 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7780 |
da, multumesc! principalul motiv pentru care fac asta este ca altceva decat ONCOLOGIA nu este specialitatea mea, ca atare dandu-mi cu parerea sau dand sfaturi din pura imaginatie si experienta medicala colaterala, pot sa gresesc foarte tare. cred ca e usor de intuit ca prefer sa NU fac asta. cel mai apropiat si mai util pentru sfaturi si indrumare in probleme generale de medicina trebuie sa fie, pentru fiecare dintre noi, medicul de familie !
|
803 riciu |
03-04-2012, 09:28 |
Membru din 25-04-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 251 |
Foarte corect spus !
|
804 Vali lili |
17-04-2012, 20:27 |
Membru din 18-11-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 30 |
multumesc mult pt.sfaturi si ma scuzati pt.intrebarile care nu va apartin dar sunt foarte speriata de situatia prin care trece tatal meu si de aceea imi este frica si cu sotul meu.inca odata ma scuzati.
|
805 Vali lili |
18-05-2012, 10:05 |
buna ziua.tatal meu in urma cu o saptamana a facut un ex.RMN rezultatul fiind urmatorul:hemirezectie de mandibula stanga postenoplasm 2008.ex.2009, 2010 spre comparatie.nu se evidentiaza semne de recidiva, fara adenopatii patologice, ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare( dreapta mai mare decat stanga), aspect nemodificat de ultimul ex.ct. rezultatul ex.ct din 2009 a fost urmatorul:hemirezectie stg de mandibula postneoplasm, fara procese inlocuitoare de spatiu intracranian, sv pe linia mediana cu dimensiuni moderat marite, santuri corticale largite, la nivelul bresei operatorii se evidentiaza o masa tisulara, cu aceeasi densitate ca si musculatura din jur, cu dimensiuni de 4|2|2, 4cm, omogena(nu se poate diferentia o eventuala recidiva). rezultatul ct din 2010 este urmatorul:fara determinari secundare intraparenchimatos cerebral, fara recidiva locala, fara adenopatii patologice.Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum este rezultatul si daca este posibi ca de la citostatice sa dispara tumora.va multumesc si ma scuzati daca va intreb ceva care nu este in domeniul oncologic.
|
806 RaulDuke |
18-05-2012, 21:47 |
pai care tumora sa mai dispara, ca examenele de dupa operatie nu arata vreo tumora... ?
|
807 Vali lili |
28-05-2012, 15:45 |
buna ziua.m-ati intrebat care tumora.in octombrie 2011 a facut 3 biopsii la bucuresti si i-a spus ca exista o posibila recidiva.biopsiile aratau astfel: ;tumora faringolaringiana, tumora baza de limba, mucoasa cu epiteliu cu acantoza si proces inflamator cronic.tumora sinus pirifosm dr.si stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza, organizare papilomatoasa, zone de displazie usoara si moderata si proces inflamator cronic.carcinom laringofaringian.carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv.hp fragment tesut sp stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza organizare papilomatoasa, zona de displazie usoara si proces inflamator cronic.
|
808 RaulDuke |
28-05-2012, 17:09 |
biopsiile sunt indicative pentru o recidiva a tumorii. din pacate aceste tumori, mai ales odata ce au fost deja tratate, cu chirurgie, radioterapie si chimioterapie, si au recidivat, devin foarte greu de tratat. este putin probabil ca vor disparea cu chimioterapie, daca nu este operabila. care este ultima investigatie imagistica (de dupa octombrie 2011) si ce spune ea ?
|
809 Vali lili |
29-05-2012, 09:52 |
buna ziua.va multumesc pt. raspuns.vreau sa va intreb din cele 3 biopsii care vi le-am enumerat reiese ca exista recidiva si tumori.nu stiu ce inseamna investigatie imagistica poate imi explicati mai pe intelesul meu.ma scuzati.
|
810 RaulDuke |
31-05-2012, 00:26 |
investigatie imagistica inseamna ceva ce produce imagini cu ajutorul calculatorului, de tipul CT sau RMN. biopsiile arata cu siguranta o recidiva, am spus asta chiar adineaori.
|
811 Vali lili |
31-05-2012, 15:27 |
buna ziua.ultimul rmn este din 3 mai 2012 iar rezultatul este acesta::hemirezectie de mandibula stanga postenoplasm 2008.ex.2009, 2010 spre comparatie.nu se evidentiaza semne de recidiva, fara adenopatii patologice, ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare( dreapta mai mare decat stanga), aspect nemodificat de ultimul ex.ct. de aceea ma mir si eu cum de nu apare acea recidiva odata ce la cele trei biopsii scrie de recidiva.in martie 2012 i s-a mai facut un ex nfl endoscopic iar rezultatul este acesta::edem moderat al bazei limbii+coroana laringiana, fara semne de tum.vegetanta spatiu glotic convenabil in cond.de repaus si efort mediu, deglutitie posibila, st.de nutritie buna, fara adenopatii palpabile laterocervical, fragment laringian prezent.Aceast a fost tot ce i-a facut dupa cele trei biopsii si 7 serii de citostatice care le-a terminat acum 2 saptamani.Deci biopsiile le-a facut in octombrie 2011 citostaticile le-a inceput in noiembrie 2011.va multumesc.
|
812 RaulDuke |
31-05-2012, 20:34 |
pai foarte bine! deci e asa:
- octombrie 2011: biopsii care arata o tumoare maligna; - noiembrie 2011 pana prin primavara 2012: face 7 serii de chimioterapie; - martie 2012 (RMN) si mai 2012 (endoscopie ORL), deci DUPA chimioterapie: tumoarea nu se mai vede. asta e si scopul... mi se pare EXCELENT ! situatia prezentata este cea a unei remisii complete, o situatie extrem de fericita. ma bucur pentru voi! este altceva de inteles aici ? am inteles eu gresit istoria? daca nu, asta e si FELICITARI ! |
813 Vali lili |
01-06-2012, 18:18 |
buna ziua.multumesc pt. raspuns.asa este exact cum spuneam eu ca tumora a disparut dar dvs. nu prea ati inteles din ceea ce am scris eu defapt nici eu nu am pus in ordine tot ce facuse pana acum.va multumesc foarte mult si sper sa fie bine si in continuare.
|
814 RaulDuke |
01-06-2012, 18:45 |
si eu la fel! pastrati totusi vigilenta pentru simptome, mai ales locale (tulburari la inghitit, jena la respiratie, durere locala, aparitia vreunei galme, etc) si pastrati contactul cu medicii pentru urmarire, pentru ca din pacate riscul de recidiva este totusi prezent si nu poate fi scazut la zero, orice s-ar intampla. deci o eventuala recidiva trebuie depistata din timp !
numai bine ! |
815 Vali lili |
05-06-2012, 22:34 |
buna seara si multumesc mult pt. sfaturi.Multa sanatate si dvs.
|
816 RaulDuke |
05-06-2012, 22:37 |
numai bine !
|
817 ibeliman |
24-07-2012, 23:08 |
Membru din 24-07-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 5 |
buna ziua,
va rog, daca stie cineva sa ma sfatuie. mama a fost operata de ulcer, depistandu-se de fapt in timpul operatiei cancer stomacal cu metastaze, gradul IV. dupa o saptamana am mers la spitalul oncologic. acolo au facut niste analize si ne-au spus sa venim peste 3 saptamani. peste 3 saptamani, insa, dupa alte analize s-a depistat cancerul mai raspandit si mult mai activ decat inainte. a facut o sesiune de chimio. Problema mare este ca cancerul a crescut pe esofag, blocand calea spre stomac si orice fel de mancare sau apa nu trece mai departe spre stomac, ci se vomita in cateva minute. va rog, sa-mi spuneti daca exista vreo solutie, pentru ca in aceste conditii, mai degraba mama poate muri de foame si sete decat de cancer. mentionez ca nici perfuziile nu i-au fost recomandate, pentru ca se umfla burta foarte mult. Multumesc, |
818 RaulDuke |
24-07-2012, 23:16 |
din pacate situatia pe care o descrii este fara solutie de vindecare.
totusi nu inseamna ca nu poate fi facut nimic. chimioterapia este unul din lucrurile care trebuiesc incercate. in orice caz, daca nu este alimentata, dar mai ales HIDRATATA, desigur ca risca sa moara in foarte scurt timp, iar in acest timp sa se chinuie foarte tare. solutiile sunt urmatoarele: prima, temporara, de tratament suportiv cu hidratare, ser fiziologice, glucoza si formule de alimentare intravenoasa; a doua: o interventie chirurgicala care sa produca o legatura a unei anse intestinale, care se afla mai jos de locull unde exista blocajul (stomac, esofag, duoden, care o fi) si piele, si pe acolo, prin intermediul unui cateter, sa se poata injecta alimente in forma lichida. procedura se numeste fie gastrostoma fie jejunostoma de alimentatie. medicii vostri ce v-au zis in legatura cu acest lucru ? cu siguranta ca nu se poate rezolva doar prin discutii pe internet. desigur ca aceste lucruri trebuiau sa va fie zise de acei medici care au constatat respectivul "blocaj" la nivelul esofagului. cum si-au dat seama de acest eveniment ? are facuta o endoscopie sau un CT dupa operatie ? |
819 ibeliman |
25-07-2012, 23:02 |
Membru din 24-07-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 5 |
Buna ziua,
Multumim pentru raspuns. medicii nostri au externat-o pur si simplu, fara sa ne dea vreo optiune. O interventie chirurgicala, din punctul lor de vedere este prea riscanta si fara de folos. Singura lor optiune este ca daca dupa primul tratament de chimio terapie se simte mai bine, sa mai venim si la a doua sesiune, daca nu - atunci stam acasa si asteptam. da, acel blocaj l-au depistat la o tomografie dupa 3 saptamani de la operatie. De azi, am inceput sa-i injectam glucoza si vitamina C. acestea i-au fost recomandate de medicul de familie. Altceva, nu stim ce sa facem. Medicii la care am mai fost ne tot repeta ca nu exista solutii. Multumesc, |
820 RaulDuke |
26-07-2012, 00:10 |
nu poate inghiti NIMIC DELOC ? daca da, trebuie sa folositi un produs de tipul Kabiven, in asteptarea punerii unei PROTEZE de esofag. aceasta nu se pune prin operatie, se poate pune si prin endoscopie.
trebuie sa intrebati despre aceste 2 lucruri: JEJUNOSTOMA sau PROTEZA ENDOSCOPICA. noteaza-ti aceste 2 notiuni pe hartie si intreaba-ti medicul oncolog sau vorbeste cu un chirurg! |