cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!
Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)741 radicus |
15-11-2011, 14:55 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
Salut riciu! Ma bucur ca esti mai bine.
|
742 riciu |
15-11-2011, 19:12 |
Membru din 25-04-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 251 |
salut radicus! da, sunt mai bine !! mersi mult pt cat mi-ai tinut curajul !! stii cat de mult au contat cuvintele tale pt mine, nu mai este nevoie sa-ti spun !!
|
743 Vali lili |
18-11-2011, 16:30 |
Membru din 18-11-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 30 |
buna ziua.tatal meu in urma cu 3 ani a fost operat de cancer maxio facial a facut 35 de radiatii cobalt dupa care a urmat cu cateva serii de citostatice
anul acesta in august ducanduse la dr. a constatat o recidiva.ia facut 3 biopsii din care rezulta;tumora faringolaringiana, tumora baza de limba, mucoasa cu epiteliu cu acantoza si proces inflamator cronic.tumora sinus pirifosm dr.si stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza, organizare papilomatoasa, zone de displazie usoara si moderata si proces inflamator cronic.carcinom laringofaringian.carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv.hp fragment tesut sp stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza organizare papilomatoasa, zona de displazie usoara si proces inflamator cronic.acestea sunt cele 3 biopsii.ia facut niste investigatii pe esofag si i sa spus ca nu poate fi operat deoarece nu se mai vindeca pt.ca are tesuturile arse de la radiatii.acum urmeaza 4 citostatice si dupa 3 saptamani se duce sa vada probabil daca a stagnat sau inaintat tumora.va rog ajutatima si spunetimi daca mai poate fi operat sau este intr-un stadiu avansat.va multumesc/ . |
744 Vali lili |
18-11-2011, 16:33 |
am omis sa spun varsta tatalui meu 68 de ani.
|
745 RaulDuke |
18-11-2011, 20:11 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7780 |
din pacate nu pare a putea fi operat, dupa cum zic si chirurgii.
|
746 Vali lili |
19-11-2011, 09:55 |
buna ziua.va multumesc pt. raspuns.va rog daca mai puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari.facand aceste citostatice oare il poate ajuta sa stagneze tumora.puteti sa-mi spuneti daca este intrun stadiu avansat si cat mai are de trait.
|
747 RaulDuke |
19-11-2011, 17:33 |
da, exact acesta este scopul tratamentului cu citostatice, prelungirea vietii, stoparea sau macar intarzierea progresiei tumorilor, intarzierea progreselor simptomelor, mentinerea unei calitati cat mai bune a vietii. este intr-un stadiu foarte avansat, inoperabil, deci nevindecabil, care a evoluat in ciudat tratamentului de pana acum, care fara acest tratament oncologic ar progresa foarte repede, putand sa omoare bolnavul chiar si in cateva luni sau chiar saptamani, in functie de agresivitatea tumorii. in schimb cu tratament poate castiga foarte mult timp. ca atare asta e ceea ce trebuie sa faca in momentul de fata. ce citostatice face ?
|
748 Vali lili |
20-11-2011, 16:13 |
va multumesc din suflet.nu stiu ce fel de citostatice face dar maine se duce sa ia externarea din spital si probabil o sa scrie acolo.inca o intrebare daca pot sa va pun:raze cobalt poate sa mai faca.deocamdata poate manca bine inghite bine.am inteles ca 25%din cazuri raspund la tratamentul cu citostatice.daca organismul raspunde la acest tratament cat iar putea prelungi viata si daca nu raspunde la tratament cat ar mai avea de trait.va multumesc inca odata.
|
749 RaulDuke |
20-11-2011, 16:22 |
vis-a-vis de intrebarea "daca mai poate face iradiere", din moment ce deja a facut, raspunsul probabil este ca NU. totusi, radioterapeutul care i-a facut iradierea trebuie intrebat, sau gasit un document medical, in care se precizeaza CE DOZA exacta (cati gray) au fost facuti, si astfel se poate aprecia daca doza poate fi suplimentata.
viata poate fi prelungita, in cazul unui raspuns favorabil, cu luni si posibil chiar ani. e imposibil de estimat ca la matematica, nimeni nu poate cunoaste viitorul. in cazul in care NU raspunde sau nu poate tolera citostaticele pe care le face acum, exista tot felul de masuri care se pot incerca, in primul rand schimbarea regimurilor de citostatice, incercarea unor terapii tintite, medicamente cu aprobare de la CASMB, etc. la cum descrii situatia, cel putin in momentul de fata sunt destule lucruri de incercat, iar daca lucrurile sunt dpdv simptomatic bune, asta trebuie facut! va urez succes si raspuns cat mai bun ! |
750 Vali lili |
20-11-2011, 17:48 |
va mai deranjez cu o intrebare.tatal meu are programare peste o saptamana la bucuresti la domnul profesor doctor dorin sarafoleanu.am inteles ca este cel mai renumit dr. orl si as vrea sa va intreb ce parere aveti daca merita sa incerce sa mearga la dansul, daca ati auzit de acest dr. si daca ma sfatuiti sa mearga la dansul.
|
751 Vali lili |
20-11-2011, 17:49 |
ma tot gandesc si poate imi fac sperante degeaba poate totusi ar putea fi operat.va multumesc.
|
752 RaulDuke |
20-11-2011, 18:59 |
nu pot sa va sfatuiesc sa mergeti sau sa nu. un consult, de principiu, nu vad cum poate sa strice. am auzit de acest doctor, insa detalii despre el nu stiu. nu exista "sperante degeaba", merita incercat orice, dar avand in vedere informatiile pe care le aveti pana acum, as lua in considerare si faptul ca operatia nu se poate face.
|
753 Vali lili |
21-11-2011, 18:11 |
buna seara si va multumesc pt. raspunsurile pe care mi le-ati dat pana acum.vin in seara asta cu niste amanunte pe care le-am aflat aseara de la tatal meu.i-am gasit un bilet de trimitere catre fundeni de la dr. de la spit, panduri pe care scria sa faca radioterapie si chimioterapie.l-am intrebat pe tatal meu daca ducandu-se la fundeni ia facut un consult de specialitate sa vada daca poate sa mai faca radioterapie.mi-a spus ca nu ia facut si ca el nu mai suporta sa faca raze ca iar o sa-i fie rau nu o sa mai poata manca.in principiu el considera ca neputand sa se alimenteze suficient o sa moara.el singur se pare ca a cerut sa faca citostatice ca la acestea se simpte bine.domnul dr.de la panduri ii spusase sa faca 7-8 sedinte dupa care sa revina la control sa vada cum evolueaza boala.el zice ca e destul de ars gatul lui de la razele pe care le-a facut acum 2 ani si 9 luni si ca il arde mai rau si nu o sa mai poata manca.ce parere aveti, trebuia sa faca razele sau nu.lui dealtfel ii este frica si de operatie ca a vazut cat a stat in spital tot felul de cazuri ca se alimentau cu furtun pe nas cu furtun pe burta ca aveau supapa la gat.practic eu nu inteleg nimic ce vrea pana la urma.ar vrea sa se faca bine dar nu stiu in ce fel.
|
754 Vali lili |
21-11-2011, 18:47 |
vis-a-vis de citostatice nu am gasit ce fel de citostatice face dar mi-a zis ca au solutie alba nu roz.
|
755 RaulDuke |
21-11-2011, 20:05 |
da, este absolut normal si previzibil faptul ca orice om doreste sa se faca bine. in acelasi timp este normal, dupa parerea mea cel putin, ca omul sa stie care sunt sansele ca acest lucru sa se intample, in cazul de fata practic zero. ca atare in momentul de fata aceasta este si boala care, cel mai probabil, ii va cauza moartea, mai mult sau mai putin direct. din pacate acest lucru inseamna ca, desi cu tratament corect, cum am zis mai sus, poate avea sansa a multe luni si chiar ani de viata, cu mijloacele medicale disponibile azi, pana sa ajunga sa-si piarda viata, posibil ca va trece prin aceleasi etape pe care le-a vazut la altii.
imi pare rau pentru vestile proaste, dar cred ca e foarte important ca atat un bolnav cat si familia lui sa stie la ce se poate astepta. daca situatia locala nu o permite, dupa cum zic si radioterapeutii si medicii ORL-isti, din pacate asa este, nu se poate iradia din nou. tratamentul chimioterapic ramane singura optiune, ajustat in functie de necesitati si evolutie. |
756 Vali lili |
24-11-2011, 19:41 |
buna seara.de data asta vin cu o intrebare legata de sanatatea sotului meu.are varsta de 39 de ani si de ceva timp simpte ca il deranjeaja ceva in gat.a fost la pitesti la orl si ia spus ca are o amigdalita inflamata.ia dat tratament flamein si strepsils 10 zile si nu se cunoaste nimic. de o saptamana a terminat tratamentul cu augmentin si la fel nu se cunoaste nimic.cateodata cand tuseste ii iese ceva ca o biluta cat boaba de orez, din gat care miroase urat.ce parere aveti.
|
757 radicus |
24-11-2011, 21:50 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
Trebuie revazut de medic si schimbat sau continuat tratamentul. Acea "boaba urat mirositoare" poate proveni de la amigdalita cazeoasa criptica sau alta infectie in zona amigdalelor.
|
758 RaulDuke |
24-11-2011, 22:53 |
da, suna a o problema de ordin infectios. daca antibioterapia nu ajuta, se impune o reevaluare la medicul ORL-ist.
p.s. si absolut nelegat de nimic din ce se discuta pe aceste forumuri, dar valabil pentru foarte multa lume: cuvantul este A SIMTI, nu "a simPti"! deci eu simt, tu simti, el/ea simte, noi simtim, voi simtiti, ei/ele simti si etc. pentru celelalte timpuri. ok ? |
759 Vali lili |
27-11-2011, 19:41 |
buna seara si multumesc pt. raspunsul la intrebarea legata de sanatatea sotului meu.mai vreau sa va deranjez cu o intrebare.credeti ca este ceva grav si trebuie consultat un dr.urgent?
|
760 RaulDuke |
27-11-2011, 19:46 |
notiunea de "grav" poate fi foarte relativa. urgent in nici un caz nu pare sa fie, nimic atat de urgent incat sa nu poata fi trecut pe la medicul de familie. insa problemele nu trebuiesc neglijate sau lasate sa treneze, pentru ca se pot complica.
|