cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!
Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)281 Gabita D |
30-06-2010, 18:30 |
Membru din 22-05-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 26 |
Buna Ione78
Ti-am trimis acum ceva vreme un mesaj privat , dar n-am primit niciun raspuns . L-ai primit sau nu? |
282 riciu |
30-06-2010, 19:44 |
Membru din 25-04-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 251 |
buna lisuca, multumesc de intrebare ! tati se simte bine , daca se poate spune asa ,atunci cand te lupti cu asa o boala grea numai bine nu esti dar............... e bine , inca este in recuperare dupa toata perioada prin care a trecut ! mananca f bine , are pofta de mancare dar de cand a iesit din spital , aproape 3 luni , nu a mai pus pe el nici macar un kg , inca este f slab , mie chiar mi-e f frica si ma bate gandul sa renuntam la sedintele de chimio pe care tb sa le faca postoperator pt ca nu cred ca ar putea face fata inca este slabit !!!
multumim lui d-zeu si medicilor de la spitalul marius nasta pt ca au facut tot posibilul ca tata sa castige o batalie din acest razboi pe care il duce cu boala !! voi ce faceti?? mariusbunga si florinabbb , ce mai fac rudele voastre ?? sanatate multa doresc la toata lumea !! |
283 LISUCA |
01-07-2010, 10:32 |
Membru din 19-02-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 37 |
ma bucur mult pentru tatal tau, cred ca este buna intentia ta de a renunta la chimio, asta distruge tot in timp, dupa parerea mea efectul este pentru scurt timp dar urmarile sunt dezastruoase.
hotararea este a voastra, sper sa fie bine si de ce nu foarte bine sanatate si toate cele bune |
284 mardan_ionela_paraschiva |
01-07-2010, 17:33 |
Membru din 01-07-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 2 |
Buna ziua! Va spun sincer chimioterapia nu face decat sa agraveze situatia bolnavului. Eu am apela la dl. Lungu Gabriel si mi-a spus ca daca nu voi face chimioterapie voi scapa, am urmat tratamentul dansului si sunt vindecata aproape complet, a fost singura mea sansa de supravietuire. Cine a apelat la dansul stie ca medicina conventionala a parasit de mult pe cei bolnavi de cancer . Cautati-l pe dl. Lungu Gabriel si o sa treceti de aceasta boala cu siguranta. Toate cele bune.
|
285 mariusbunga |
01-07-2010, 18:58 |
Membru din 29-03-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 28 |
Bunicul e binisor. noi nu facem chimio si nu stim daca am ales varianta "castigatoare". A avut o perioada de aprox o saptamana in care a fost constipat si nu a putut iesi afara, probabil de la tinctura pe care o ia. acum a renuntat la ea si e mai bine. Inca mai speram...
|
286 florina bbb |
05-07-2010, 14:32 |
Membru din 31-05-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 8 |
Buna tuturor,
Din pacate matusa mea a pierdut batalia...a decedat in urma complicatilor aparute dupa operatie. Am citeva nedumeririri legate de aceasta interventie si daca e cineva in masura sa raspunda as fi recunoscatoare in ideea ca cei care ajung in aceasta situatie sa poata lua decizia corecta. Matusa mea a vut un cancer bine diferentiat fara metastaze iar in urma operatiei medicul a afirmat ca e posibil sa nu aiba nevoie sa faca chimio sau radioterapie. In ziua a 9a dupa prima interventie au dus-o cu toate drenurile dupa ea la radiografie (lucru care am inteles ca se putea face in salon cu un aparat mobil) unde medicul a fost multumit de evolutia suturilor...a pus-o sa bea apa si a urmarit traseul lichidului si sa declarat multumit. Drept urmare a considerat ca poate sa inceapa sa manance mancare pisata.Dupa care au inceput complicatiile...o fistula la gat care am inteles ca era de asteptat dar au aparut fistule si in interior si o colecta mare in cutia toracica fapt care a dus la a doua interventie sub anestezie generala timp de 4 ore in cre medicul a facut o noua anastomoza si doar acum dupa a doua interventie ne-a spus ca are nevoie de niste perfuzii care sa ii creasca nivelul de proteine care a ajuns la 3, 70 si care am inteles ca e raspunzator in mare masura de evolutia suturilor.Intrebarea mea este...alimentatia pe gura a fost recomandata corect in ziua a 9a sau trebuia o alta forma de alimentare?...acele perfuzii nu erau necesare a fi administrate inainte si dupa prima interventie?...matusa mea avea o nevoie de tuse continua iar medicul i-a recomandat sa tuseasca cit de tare(aceasta recomandare a fost corecta in situatia data?). Dupa a doua interventie medicul a afirmat ca ar fi nebun sa creada ca suturile se vor prinde daca nu sa intamplat lucrul acesta dupa prima interventie. Inradevar a urmat o a treia interventie tot sub anestezie generala in care sa constata ca anastomoza e facuta praf drept urmare toata constructie de esofag(care a fost facuta din stomac care a fost micsorat ) a fost scoasa iar medicii si-au declarat neputinta in a mai face ceva pentru ea. Acum dupa a treia interventie in urma administrarii perfuzilor respective nivelul proteinelor a ajuns peste 7. Stiu ca e greu sa va exprimati in legatura cu interventia facuta de un coleg de-al dumneavoastra dar va rog pentru cei care vor trece prin aceiasi situatie sa imi dati un raspuns. Mentionez ca dupa ultima interventie au descoperit ca are o mediastinita extinsa si nu i-au mai dat nici o sansa.Prin urmare a decedat la 4 saptamani dupa prima interventie(a mers la medic in pentru un control datorita simtomelor de voma dupa masa cu un tonus bun si foarte activa si a sfarsit dupa cum v-am spus). Va multumesc pentru raspuns.In urma rezultatelor biopsiei cancerul a fost confirmat iar unul din cei patru ganglioni extirpati a fost pozitiv, cel din mediastin. Pt Riciu...iti multumesc pentru consideratie si multa sanatate tatalui tau.Sa va bucurati pentru ca il aveti in viata si ii doresc sa aiba o viata lunga alaturi de voi. |
287 radicus |
05-07-2010, 16:48 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
florina bbb, e tragic ce s-a intamplat, imi pare sincer rau! Era un caz destul de favorabil. Nu stiu sa-ti spun daca medicul a facut ceva gresit. Exista multe detalii care ar fi putut duce la deces: evaluare gresita ca fiind operabila, tratament post-operator gresit, calitatea slaba a suturilor, boli cronice cunoscute sau necunoscute, bucata de stomac (sau alte materiale) folosita nu a avut calitatea preconizata si altele. Sau pur si simplu s-a facut totul bine dar recuperarea a decurs sub asteptari. Operatia a decurs bine, perioada critica a trecut (la 9 zile dupa operatie, teoretic, e deja depasita perioada critica), totul ar arata ca e binisor, complicatiile care apar dupa aceasta perioada sunt de cele mai multe ori complicatii minore. Ceea ce s-a intamplat PARE a fi ceva de neprevazut. Acum nu mai avem ce sa facem. Poate mai vine va recomandam acum o luna ca operatia sa fie facuta la Cluj, la 100 km, acum e mult prea tarziu. Insa e posibil ca si la Cluj , din pacate, sa fi decurs la fel starea pacientei.
|
288 Gabita D |
05-07-2010, 17:47 |
Draga florina bbb ,
Imi pare rau sa aud de pierderea ta , dar sincer , ma asteptam la asta . Nu stiu daca ai citit ce este postat pe acest forum de la inceput pana la sfarsit , dar mai devreme sau mai tarziu acesta este sfarsitul pentru bietii oameni care sunt atinsi de acesata boala , cancerul . Eu am avut fericita ocazie de a cunoaste multi medici , de o extraordinara valoare care au spus asa : aveti mare grija , luati-va masuri de siguranta , protejati-va , sa nu ajungeti pe mana noastra , a medicilor . Si asta o spunea un chirurg , un om deosebit , care a cautat cu totul alte metode de a ajuta oamenii , pentru ca , tot dupa spusele dansului , medicina a avansat numai ca si tehnica dar oamenii sunt tot niste iepurasi : hai sa le dam astea , sa vedem cum merge . Fiecare individ este unic , si nu poti sti daca un tratament care ii face bine unuia , merge si la altul la fel . In plus , medicii sunt oameni , nu Dumnezei . Suturile matusii tale nu s-au vindecat tocmai din lipsa proteinelor , ele sunt responsabile de constructia si reconstructia celulara . Ai vazut , te zgarii , ai o rana . Ce faci ? O dezinfectezi si pui un pansament sa nu intre praful . Organismul tau este miracolul , el mobilizeaza fiecare celula , care stie bine ce are de facut . Dar totul functioneaza perfect daca ai un sistem imunitar puternic si daca organismul tau primeste toate " materialele de constructie " necesare . Asta trebuie sa avem noi grija , sa asiguram organismului nostru combustibil de cea mai buna calitate , si sa-i punem si niste airbaguri pentru protectie. Pentru ca noi , creatia lui Dumnezeu , suntem cea mai perfecta masina inventata vreodata . |
289 florina bbb |
06-07-2010, 15:00 |
Membru din 31-05-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 8 |
Pt Radicus si Gabita d,
Va multumesc pentru raspuns. |
290 mariusbunga |
09-07-2010, 13:43 |
Bunicul meu se simte rau, i-a pierit energia de care dadea dovada pana acum. s-a simtit foarte bine o perioada in sa de aproximativ 2 saptamani are unele dureri in partea stanga sub coasta si e lipsit de viata, sta aproape numai in pat...chiar si de inghitit ii este foarte greu acum.
Nu stim daca mai e ceva de facut decat sa ne rugam la Dumnezeu insa nu vreau sa se stinga in aceste dureri...daca a mai trecut cineva prin asa ceva , dati-mi va rog un sfat! |
291 Gabita D |
09-07-2010, 17:05 |
Buna Mariusbunga
Daca o sa citesti postarile mele de pe acest forum , am sustinut continuu ca organismul trebuie ajutat , pentru ca , din pacata , citostaticele distrug si celulele sanatoase nu numai pe cele bolnave . Am postat chiar niste informatii despre produse naturale , care activeaza capacitatea de autoregenerare si autoaparare a organismului . Un medic de aici , de pe acest forum , a spus ca nu-i fac rau , dar sa aveti grija ca-s tot felul de sarlatani . Eu , daca vrei , iti pot da niste date , unde sa cauti , ca sa vezi cu ochii tai pe internet produsele de care vorbesc . Sau si mai bine , iti dau doar niste cuvinte , tu dai cautare pe google si citesti . Daca vrei mai multe informatii , ma poti contacta pe acest site . Deci cuvinte pe care sa le cauti : microalge , spirulina platensis , haematoccocus pluvialis , chlorella vulgaris , lithothamnium calcareum . Cauta , citeste , documenteaza-te pentru ca asta-i singurul mod in care ii mai puteti prelungi viata bunicului . |
292 radicus |
09-07-2010, 18:49 |
Gabita D, din cate inteleg din mesajele lui mariusbunga, ei au refuzat tratamentul oncologic. Acum nu mai e problema ca celulele se multiplica (regenereaza) prea incet cum ar fi in timpul chimioterapiei. Problema e ca celulele se divid mult prea repede iar in anumite parti prin diviziune se creaza noi celule anormale - tumori maligne Poate sa incerce diferite produse dar nu stiu cum le va mai lua daca nu mai poate sa inghita.
mariusbunga, daca sunt dureri prea mari atunci cereti medicului de familie sa va dea o reteta pentru analgezice. Alt sfat nu stiu. Sau sa mai incercati la inca un medic oncolog sa faceti tratamentul, insa nu stiu daca in starea in care se afla se mai poate. |
293 mariusbunga |
09-07-2010, 21:28 |
Aveti dreptate nu am dorit sa facem chimioterapie si nu stim daca a fost bine sau nu. stiu ca in general cancerul nu doare si pana acum 2 saptamani trageam speranta ca ii putem prelungi viata. acum au aparut aceste dureri si din cate stiu sta mai mult la pat desi era plin de viata cu putin timp in urma.
|
294 Gabita D |
09-07-2010, 22:56 |
Pentru radicus
Da , stiu ca au refuzat tratamentul oncologic . Sunt o multime de persoane in tara asta care o fac si , fara suparare , au sanse mai mari de supravietuire daca se ingrijesc , trec pe regim crudivor si consuma antioxidanti in cantitate mare . Daca mai consuma si produse naturale care sa le creasca imunitatea , viata li se prelungeste chiar cu multi ani . Eu personal cunosc cateva persoane care , desi au cancer , il tin sub control asa cum v-am spus mai sus . In plus , dupa cum am mai postat pe acest site , la sfarsitul lui martie s-a lansat in Germania un nou produs natural , pe baza de microalge , care vine sa aduca un ajutor extraordinar pentru persoanele care au aceste afectiuni grave si nu numai . De aceea va recomand sa cititi despre microalga Haematoccocus Pluvialis , care are in compozitie Astaxanthin , pe care , americanii l-au reprodus in laborator , sintetic si pe care-l folosesc de ani de zile in tratarea cancerului . Spre deosebire de cel sintetic cel natural este de 20 de ori mai eficient . Pentru mariusbunga Alegerea voastra trebuia sustinuta de alte terapii , pentru ca , dragul meu , celulele tumorale se hranesc si se multiplica intr-un ritm ametitor si fac asta secatuind organismul de resurse , celulele sanatoase nu mai au cu ce se hrani si incet , incet apare aceasta " epuizare ". Mecanismul este simplu , deoarece celulele tumorale au nevoie de mai multa hrana , ele se inmultesc mult mai rapid si atunci sunt mult mai bine vascularizate , la ele ajunge mai mult sange pentru ca asa se face schimbul de substante vitale in organism , prin intermediul vaselor de sange . " Cancerul nu doare " este un mit . In momentul in care in organism apare un proces inflamator , apare durerea . Este mana cereasca , pentru ca atunci cand simtim durere inseamna ca trebuie sa ne " cautam " .Dar , daca ignori ce se intampla cu organismul tau , acesta , la un moment dat nu mai trimite semnalele pentru ca oricum este ignorat . De aceea , daca vreti sa-l ajutati , macar sa nu mai aiba dureri , incercati sugestia mea . |
295 mariusbunga |
09-07-2010, 23:24 |
Pai si cu ce ar trebui sa incepem?
|
296 radicus |
09-07-2010, 23:56 |
Gabita D, si eu cunosc multe persoane cu cancer si din pacate - spun din pacate pentru ca mi-as dori sa functioneze mai bine vreun medicament naturist decat tratamentul oncologic - chimioterapia si radioterapia ofera mai multe sanse decat tratamentele naturiste. Cunosc si eu persoane care au refuzat sau au renuntat la operatie si tratament specific cancerului de care sufereau si traiesc de cativa ani buni. Acele persoane sunt foarte putine si marea majoritate aveau tumori in stadii incipiente, deci e posibil ca intre timp tumorile sa evolueze, sau printr-o mica minune sa stagneze. Optimismul e ceea ce au in comun majoritatea persoanelor care au supravietuit pe termen lung, atat din cei care au renuntat la tratament cat si ceilalti.
Cat despre astaxanthin stiu ca e folosit in industria alimentara, e puternic antioxidand, e EXTREM de scump, ar putea sa scada rata de boli cardiovasculare (posibil si alte boli) cu cateva procente daca e folosit ca supliment alimentar - de cancer nu exista rezultate clare. Si exista si un studiu care i-a demonstrat capacitatile de inhibitor al diviziunii celulare. INSA, niciodata nu va putea inlocui tratamentul oncologic. In acel studiu s-a demonstrat ca e un inhibitor asupra celulelor cancerului colorectal, dar nu s-a demonstrat si eficienta raportata la actualele tratamente. Tare cred ca studiul a fost facut "in vitro" si nu pe pacienti. E foarte de posibil sa fie mai scump si mai ineficient decat tratamentele deja existente. |
297 Gabita D |
10-07-2010, 00:21 |
Daca doriti sa vedeti studii , intrati pe www.algae-facts.com si acolo aveti cate doriti
Cel sintetic da , este scump . Cel natural din microalge nu este scump deloc . Iar produsul despre care v-am spus mai devreme , cel lansat in Germania , a fost testat 3 ani la o clinica din Elvetia de catre Dr. med. Matthias Heiliger pe pacienti adevarati , oameni care s-au dus acolo fara nicio speranta . Acest medic foloseste microalgele de 6 ani , de cand a luat cunostinta de existenta lor si a fost pe 13 iunie la Cluj unde a tinut un seminar extraordinar . |
298 mariusbunga |
10-07-2010, 00:35 |
Unde se gasesc astfel de produse?
|
299 Gabita D |
10-07-2010, 00:41 |
La firma din Germania , care are si in Romania parteneri . Ti-am trimis un mesaj privat . L-ai primit ?
|
300 mariusbunga |
10-07-2010, 00:47 |
nu! pe ce l-ai trimis? -----------*
(*modificat de administrator) |