cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!

Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 10111213141516 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
241 Gabita D
241 Gabita D [26c]
25-05-2010, 15:46

Membru din 22-05-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Este uimitor cum un site care ar trebui sa vina in ajutorul lor nu face altceva decat sa manipuleze .
Am lasat o multime de masaje , ca raspuns la probleme grave si ca posibile solutii si constat ca sunt sterse si inlocuite cu altele .
In plus , daca las o adresa de e-mail si aceea este stearsa

Foarte grav ce se intampla !!!!!
242 radicus
242 radicus [411c]
25-05-2010, 18:38

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

riciu, am incredere ca tatal tau o sa castige razboiul. Totul a mers bine pana acum si sunt toate sansele sa fie bine in continuare.
Gabita D, acest site incearca sa limiteze prin aceste metode posibilii profitori de pe urma celor bolnavi.
243 Gabita D
243 Gabita D [26c]
25-05-2010, 22:20

Membru din 22-05-2010

Buna seara ,

Stiu ca sunt multe persoane care profita de oamenii aflati in suferinta , dar nu am facut altceva decat sa postez niste informatii despre produse care pot ajuta . N-am vandut nimanui nimic si n-am luat nimanui banii din buzunar .
Si eu cred ca fiecare om are discernamant si isi da seama daca se vrea ceva de la el .
Iar sa-i dai omului INFORMATIE inseamna ca ii dai PUTERE .
Ceea ce , hai sa fim realisti , nu se doreste .Omul trebuie sa fie tinut in ignoranta pentru a fi controlat mai bine . Dovada a ceea ce spun este in ceea ce se intampla in tara noastra .
244 riciu
244 riciu [251c]
26-05-2010, 08:13

Membru din 25-04-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 251

radicus , oare ce se intampla ? am crezut ca odata cu aceasta ultima operatie ( ai citit despre ultima patanie ? ) nu o sa mai aiba probleme cu tranzitul , dar au inceput iar : bolborosisme in burta , cand este constipat ,cand are diaree plus greata uneori cu voma ?? ce naiba se mai intampla ?
245 radicus
245 radicus [411c]
27-05-2010, 15:49

Membru din 11-05-2011

riciu, a fost o operatie grea, complexa si necesita timp pentru a-si reveni. De exemplu cu o fractura multipla+operatie la picior ai nevoie de 1-2 ani pentru o recuperare completa. La fel e si cu sistemul digestiv al tatalui tau. Daca i-au recomandat regim alimentar atunci trebuie sa-l tina strict. Poate nici sa ridice greutati prea mari nu e recomandat.
246 riciu
246 riciu [251c]
28-05-2010, 11:01

Membru din 25-04-2010

da ,radicus, asa este probabil ca este nevoie de timp sa-si revina , iar in privinta regimului nu i s-a recomandat , din contra i s-a spus sa manince absolut orice doar ca trebuie sa mestece f bine . dar pe mine ma sperie distanta asta de la operatie la reinceperea chimioterapiei , nu vreau sa se complice iar lucrurile pt ca nu poate incepe tratamentul .
247 Gabita D
247 Gabita D [26c]
28-05-2010, 12:10

Membru din 22-05-2010

Draga Riciu ,

Daca tu spui ca tatalui tau i s-a spus sa manance orice ......nu mai stiu ce sa zic . Mai intreaba si tu alti bolnavi de cancer si o sa vezi ca li s-a interzis clar proteina animala , pentru ca , prin metabolizarea ei , rezulta radicali liberi . Acestia sunt molecule instabile , care , in tendinta lor de a deveni stabile , fura electroni de la alte molecule , creand alti radicali liberi . In momentul in care acestia se combina , formeaza lanturi intregi de radicali liberi , ataca celula si-i modifica ADN-ul . Celula nu mai stie ce fel de functie are si incepe sa se inmulteasca haotic , dand nastere la din ce in ce mai multe celule cu acelasi ADN modificat . Acestea sunt celulele tumorale . Ele au nevoie de o cantitate mai mare de sange , se hranesc mai mult si se multiplica mai mult . In timpul chimioterapiei , pe langa cele modificate se distrug si celulele sanatoase .
Efectul asupra organismului este devastator , atata vreme cat sistemul imunitar este complet slabit si neputincios sa faca fata unei asemenea agresiuni .
De aceea este absolut necesara scoaterea proteinei de natura animala din alimentatie si introducerea proteinei de natura vegetala , pentru ca , aceasta , prin metabolizare , nu da nastere radicalilor liberi .
Avem neaparata nevoie de proteine , pentru ca ele stau la baza costructiei si reconstructiei celulare . Dar , cand ai o boala ca aceasta inlocuiesti proteina animala cu cea vegetala . SIMPLU .
In plus carnea si produsele animaliere contin vitamina B12 . Aceasta , din sursa animala , hraneste cu spor celulele canceroase . Vitamina B12 este extrem de necesara organismului . Dar ea poate fi luata si din sursa vegetala , nu are acelasi grad de absorbtie , dar luata in cantitate mare chiar inhiba absorbtia vitaminei B12 din sursa animala . Ceea ce se si urmareste de fapt in stoparea evolutiei cancerului .

Sunt lucruri publicate in studii stiintifice facute pe parcursul unor ani intregi de cercetari si le gasesti pe internet la orice ora din zi si din noapte . Pe mine , de fapt , ma uimeste lipsa de reactie si de dorinta de informare a oamenilor .
248 nicolae1900
248 nicolae1900 [109c]
28-05-2010, 12:28

Membru din 07-04-2011

Comentarii: 109

poate manca orice
este destul de slabit si are nevoie de sursa de energie - mancarea
plantele nu dau tot ceea ce este necesar
ce folos ca mananca doar salata daca prima cura de chimioterapie il termina dupa aceea?
249 Gabita D
249 Gabita D [26c]
28-05-2010, 13:35

Membru din 22-05-2010

Draga nicolae1900 si draga riciu

Asa i s-a spus si nasei mele , ca poate manca orice .
Noi , rudele apropiate , care am vrut sa o tinem cat mai mult in viata si s-o protejam am reusit sa o convingem sa tina un regim fara proteine animale timp de 3 ani . A consumat in schimb produse naturale care aveau 60-70 % in compozitie proteina vegetala .
Apoi , pentru ca era foarte bine si medicul i-a spus ca poate manca orice , nu ne-a mai ascultat .
Rezultatul a fost ca in trei luni a facut metastaze la ficat , plamani si faringe . s-a chinuit in dureri cumplite alte 6 luni pentru ca tot medicii au spus ca nu se mai poate face nimic . Sambata trecuta i-am facut parastas de 6 luni .

Fiecare face ce crede de cuviinta , dar ar fi bine sa mai ascultam si citim si ce spun oamenii de stiinta .
250 Gabita D
250 Gabita D [26c]
28-05-2010, 13:47

Membru din 22-05-2010

Si inca un lucru vreau sa mentionez :

Organismul nostru are nevoie de proteine , care asigura constructia si reconstructia celulara si care contin aminoaciziiesentiali pe care organismul nu ii produce si trebuie sa-i ia din alimentatie .
Sunt doua surse de aminoacizi esentiali complete ( acestia sunt in numar de 8 la maturitate ) : proteinele de origina animala si SPIRULINA , care are 60-70 % din compozitie proteine cu toti cei 8 aminoacizi esentiali .
Pe langa proteina , organismul mai are nevoie de sursa de energie . Aceasta vine din metabolizarea glucidelor si lipidelor ( NU " din mancare " )
Apoi ne mai trebuie apa, catalizatori ( vitamine , minerale , oligoelemente ) si sursa de energie luminoasa , adica BIOFOTONII . ( Albert Fritz Popp , 2005 , Premiul Nobel ).
Si , FOARTE IMPORTANT , enzimele , care sunt specifice fiecarui tip de reactie metabolica din organism si din care organismul nu fabrica singur decat vreo 500 . Necesarul este de 2500 . Restul vine din sursa vegetala , nepreparata termic , pentru ca enzimele ( fermenti ) se inactiveaza peste temperatura de 40 de grade Celsius .

Toate acestea sunt continute de Spirulina , care este supranumita Green Gold ( aurul verde )
251 nicolae1900
251 nicolae1900 [109c]
28-05-2010, 14:03

Membru din 07-04-2011

cu tot respectul - comentariile par documentate dar teoreticieni sunt f multi
stati in picioare 12 ore la o operatie ca cea despre care discutam si apoi urmariti cel putin 10 zile evolutia pacientilor cu astfel de interventii de dimineata pana seara

studiile despre care vorbiti exista dar nu sunt multicentrice randomizate - daca doriti teorie
IN plus - astfel de studii (singurele acceptate ca dovada stiintifica forte) - nu au aratat deosebire de supravietuire la pacientii operati in functie de diferentierea alimentatiei

pacientii esofagieni sunt pacienti speciali, extrem de denutriti - asa ca in nici un caz nu ii tratezi cu salata si fasole

in consecinta - cred ca este un subiect pe care se pot discuta f multe dar practica si teoria nu se nimeresc intotdeauna la fix

termenii mai putin stiintifici sunt folositi deoarece ma adresez unor persoane care nu au studii medicale ca sa-i inteleaga

deci daca continuati cu enzime, glucide, lipide, biofotoni s.a. nu o sa citeasca aproape nimeni ceea ce scrieti deci demersul dumneavoastra este inutil

cu stima
CB
252 dobrealina84
252 dobrealina84 [8c]
28-05-2010, 14:12

Membru din 12-05-2010

Comentarii: 8

buna ziua tuturor.riciu, multa sanatate tatalui,din pacate starea de sanatate a tatalui meu s-a inrautatit.a intrerupt razele pentru ca se sufoca si l-au gasit cu o infectie la plamini.nu se poate alimenta glucoza nu poate sa-i faca deoarece are si diabet iar ieri i-a crescut foarte mult glicemia si l-au bagat pe insulina.multa sanatate la toata lumea
253 riciu
253 riciu [251c]
28-05-2010, 16:24

Membru din 25-04-2010

buna alina! imi pare f rau sa aud asta .va doresc din tot sufletul multa putere sa luptati cu boala asta nenorocita si mai ales tatalui tau multa vointa si zile linistite, fara dureri !!

dl dr BOLCA : TOT RESPECTUL NOSTRU SI MULTUMIM PT TOT !!! tati tot asa este , nu maninca mai nimic toata ziua , zice ca nu simte nevoia sa manince nimic ,in schimb a inceput sa mai faca cate ceva prin curte . oricum arata super tare in maieu si bermude si slab mort ( asta asa sa mai fac haz de necaz )! sanatate multa va dorim si multa putere de munca !!
254 nicolae1900
254 nicolae1900 [109c]
28-05-2010, 18:06

Membru din 07-04-2011

obligati-l sa manance
nu merge altfel
lipsa poftei de mancare este caracteristica pacientilor cu boala neoplazica, deci manaca de voie sau fortat
255 riciu
255 riciu [251c]
28-05-2010, 21:56

Membru din 25-04-2010

multumesc pt raspuns!! o sa-i transmit ce mi-ati spus ! asa o sa facem ! o intrebare mai am la dvs : a cam inceput sa reia alcoolul ceea ce ne supara extraordinar de tare , ce sa-i spun sa-l fac sa inteleaga ca nu-i bine deloc??
256 radicus
256 radicus [411c]
29-05-2010, 00:43

Membru din 11-05-2011

riciu, asta chiar nu-i bine deloc. Alcoolul inseamna riscuri, mai ales daca a facut cancerul din cauza bauturii. Trebuie sa fie constient la ce se expune. Deja exista modificari genetice care au permis dezvoltarea tumorii, alcoolul nu mai e recomandat, trebuie sa se fereasca de consumul de alcool. E pacat ca situatia a fost acceptabila pana acum si totul sa fie distrus. E posibil chiar si consumul de alcool sa ii scada pofta de mancare - pe langa alti factori. Sper ca o sa inteleaga ca trebuie sa renunte viciile pe care le-a avut inainte de a aparea boala, inclusiv fumatul daca fumeaza, pentru ca situatia in care se afla nu permite astfel de scapari si nici cancerul nu iarta de doua ori prea des.
257 florina bbb
257 florina bbb [8c]
31-05-2010, 23:38

Membru din 31-05-2010

Buna ziua,
Din nefericire am nevoie da ajutorul dumneavoastra. Sora mamei mele in varsta de 57 de ani a fost diagnosticata saptamana trecuta cu cancer de esofag. Grozaviile pe care le-am citit aici despre aceasta boala ne-au daramat. Problema pentru care va cer ajutorul e urmatoarea: medicul chirurg dupa ca a vazut anlizele endoscopice, tomograf, sangvine, bariu shi altele a hotarat ca o va opera ...iar operatia va avea loc maine.Din pacate fiica pacientei detine informatiile in detaliu iar eu nu am acces la ele pentru a va da mai multe informatii.Stiu doar ca tumoara este foarte mare 50-60 mm, shi a trecut prin esofag la plamani. Au spus ca nu sunt metastaze.Sunt ingrijorata de experienta acestui doctor in asemenea interventii, iar din ce am citit aici se recomanda si raze sau chimioterapie inainte ceea ce domnul doctor nici nu a adus in discutie(mentionez ca pacienta e foarte slaba dar a dus o viata activa la tara shi are un tonus foarte bun).Credeti ca operatia atit de urgenta e o solutie optima in aceasta situatie?Acest medic nu a explicat familiei nimic din optiunile pe care le avem...ne-a spus doar ca e o interventie f dificila dar nimic mai mult. Imi cer scuze pentru lacuna de informatie shi va rog in limita informatilor pe care vi le-am dat sa-mi raspundeti. Va multumesc
258 radicus
258 radicus [411c]
01-06-2010, 01:14

Membru din 11-05-2011

florina bbb, radio+chimio sunt recomandate doar la tumorile neoperabile. Un raspuns bun la acest tratament poate transforma tumora intr-una operabila, dupa operatie se continua cu tratament oncologic. Daca medicul a considerat ca nu e nevoie de tratament oncologic inseamna ca tumora e operabila de la bun inceput. Numele medicului il stii? Sau clinica in care se efectueaza operatia? Nu stiu daca operatia de urgenta e o solutie pentru ca nu stiu alte date cum ar fi extinderea la ganglioni limfatici, zonele afectate, pozitionarea tumorii, gradul de malignitate etc etc. Dar operatia ar creste considerabil sansele ca pacienta sa invinga cancerul. Nu trebuie sa fiti daramati dupa ce cititi aici, cazurile, operatiile si tumorile difera de la o persoana la alta.
259 florina bbb
259 florina bbb [8c]
01-06-2010, 10:17

Membru din 31-05-2010

Va multumesc pentru raspunsul prompt in conditiile in care informatiile de specialitate nu le detin.Stiu doar ca la intrebarea noastra daca tumoara e canceroasa medicul a raspuns nu e canceroasa...e cancer in toata regula a trecut prin esofag si e lipita de palmani. Nu ne-a dat prea multe detalii despre optiunile pe care le are pacienta dar a precizat ca e foarte grav si a mustrat pacienta ca sa prezentat atat de tarziu la doctor, atitudine din care reiese ca cancerul e intr-o faza avansata dar nu s-au gasit metastaze fapt care fapt care permite interventia chirurgicala. Legat de pozitionarea tumorii stiu doar ca e situata in zona mediana a esofagului iar dimensiunea e 50-60 mm. Legat de interventie a precizat ca va avea trei incizii: una in abdomen(probabil pentru a preleva parte din intestin pentru a inlocui portiunea extirpata de esofag, incizia principala in zona coastelor pe lateral shi o a treia incizie in zona gatului.Operatia are loc in Tg Mures. O lipsa de profesionalism am experimentat ieri cind matusa mea fost dusa in sala pentru operatie a fost supusa la emotiile inerente inaintea operatiei ca ulterior sa constate ca nu au suficient sange shi ca un aparat pentru ventilatie necesar in timpul operatiei e la sterilizat fapt care face ca operatia sa fie amanata pentru astazi. Aceste detalii trebuiau sa fie lamurite inainte ca pacientul sa fie dus in sala de operatie...ma abtin de la alte comentarii. Va multumesc pentru raspuns.
260 uliana
260 uliana [1c]
01-06-2010, 14:45

Membru din 01-06-2010

Comentarii: 1

ATENTIE RICIU!!!!! Ti-am trimis un mesaj personal, sper cu folos!

In alta ordine de idei, sanatate multa si bafta tuturor celor de pe topic.
Răspunde la topic
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 10111213141516 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp