cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!

Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 15161718192021 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
341 radicus
341 radicus [411c]
12-08-2010, 23:48

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

LauraEO, nu, nu lucrez la Nasta. Daca nici dupa a doua biopsie nu exista un diagnostic, atunci trebuie trecut rapid la alte investigatii pentru alte boli. Bolile autoimune ar fi printre primele pe lista. Ar mai fi virusurile. Anumite virusuri. Limfocitele si leucocitele cum sunt? Scazute, normale sau crescute?
Am tot intrebat de diagnostic, dar tatal tau cum se simte in general? E mai bine? Simptome mai putine?

riciu, poate te-a speriat tare raspunsul meu si acum nu mai vorbesti:). Zi-ne cum mai e cu raguseala.
342 nicolae1900
342 nicolae1900 [109c]
13-08-2010, 04:45

Membru din 07-04-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 109

ATENTIE!!!!!
A mai aparut un vanzator de plante
a trimis acelasi mesaj de 124 ori pe toate sectiunile forumului in 13.08
posibil sa fie unul dintre mai vechii nostri prieteni pe care i-am tot gonit...
ha ha
343 LauraEO
343 LauraEO [83c]
13-08-2010, 10:51

Membru din 07-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 83

Investigatiile pentru virusi se fac la Matei Bals, nu ? A fost acolo si a facut o serie de teste si pe foaia de externare scrie ca cel mai probabil e Limfom. Parea foarte probabil si din cauza ca la fiecare cadere apar probleme digestive. Atunci era esofagul , acum stomacul.
Febra a cedat, exista un ciclu, tine cam 3 saptamani si apoi cedeaza indiferent ca ia antibiotic din prima zi sau in ultima saptamana.
Momentan si-a revenit, e slabit dar macar nu mai face febra si frisoane. Merge la gradina lui unde si-a cultivat una alta, uda, priveste, sapa, etc.
El are virusul hepatita C primit la transfuzie in urma unui grav accident de circulatie. A facut si testarea HIV si a iesit negativ.
O sa pun rezultatele analizelor de sange, acum plange asta mica. Fug un pic.
344 radicus
344 radicus [411c]
13-08-2010, 23:16

Membru din 11-05-2011

nicolae1900, pacat ca n-am apucat sa vad la ce produs facea reclama. Daca era ceva cu microalge e clar cam cine poate fi :)

LauraEO, la HIV ma gandeam, are simptome cam asemanatoare. Dar daca a iesit negativ inseamna ca se duce acest virus de pe lista. Deja au trecut cateva luni, cineva trebuie sa-si dea seama si sa puna un diagnostic precis si clar.
345 LauraEO
345 LauraEO [83c]
14-08-2010, 18:39

Membru din 07-04-2011

Radicus, nu stiu ce sa zic, as pune analizele dar nu cred ca te ajuta prea mult. Pe nevazute si nestiute e cam imposibil.
Ce pot sa-ti zic ca au fost luate in calcul si bolile autoimune si TBC-ul extrapulmonar si infectia bacteriana si HIV-ul dar toate au fost excluse pe motiv "nu sunt suficiente elemente clinice care sa sustina o astfel de etiologie". La TBC-ul extrapulmonar i s-a mai recomandta sa faca o analiza (TB GOLD- sper sa fi descifrat bine din buletinul asta).
In ceea ce priveste LIMFOMUL mi s-a spus la Matei Bals ca au fost situatii cand s-a repetat biopsia de nenumarate ori pentru ca nu prindeau ganglionii afectati. Pe ultima biopsie, facuta acum apare asa : Limfoganglion - cu aspect tumoral de culoare alaba, cu margini difuze, infiltrative, imprecis delimitate in tesut adipos adiacent.
Limfoganglion cu stergerea structurii foliculare si staza vasculara, adipos si muscular periganglionar cu infiltratie granulativa difuza cu celularitate polimorfa, predominant limfoplasmocitara si cu mononucleare si rare celule gicante mutinucleate.
Microabcese formate din neutrofile alterate; frecvente elemente in citenecroza si nuclei in carioliza si cariorexis.
Nu sunt infiltrate neoplazice
Etiologie bacilara improbabila , dar nu exclusa.

Sideremia 15 ( 59 - 158 )
Limfocite 0,992 (1,50 - 4,50)
hemoglobina 9,63
Hematocrit 27,7 (37 - 52)
Fibrinogen 992
APTT 42,5 (22-28)

Riciu, scuze ca devin offtopic.
346 riciu
346 riciu [251c]
18-08-2010, 09:41

Membru din 25-04-2010

Comentarii: 251

buna !! nu m-a speriat raspunsul tau radicus , stai linistit . am fost plecati pe litoral un pic , ne-am intors aseara . am mers impreuna si cu tati si din pacate inca nu i-a trecut raguseala . sunt un pic cam speriata cand il vad asa ragusit !!! a cam stat la soare , la plaja , nu a vrut sa ma asculte sa stea mai la umbra . oare o sa-i dauneze faptul ca a stat la soare ???

laura , nu ai de ce sa-ti ceri scuze , important este ca tatal tau sa fie bine !! bafta multa !!
347 riciu
347 riciu [251c]
18-08-2010, 12:24

Membru din 25-04-2010

am vorbit cu o ruda de-a noastra care este medic si mi-a spus ca raguseala poate fi si de la radioterapia care a facut-o acum cateva luni , pt ca lucreaza in timp si gatul inca ca este iritat ! este posibil sa fie asa ???
348 radicus
348 radicus [411c]
18-08-2010, 22:18

Membru din 11-05-2011

LauraEO, APTT crescut poate fi din cauza unor boli hepatice, iar tatal tau are hepatita C. Restul analizelor, cum ar fi limfocitele, nu elimina bolile maligne, autoimune sau sarcoidoza. Dar cu mai mare probabilitate pe boli maligne, poate ca de asta se si insista pentru descoperirea limfomului.

riciu, ma gandeam eu ca ai plecat la mare. Soarele, in mod normal, n-ar avea mare legatura cu cancerul de esofag. Sunt foarte multe cauze probabile care au dus la raguseala. Oricum, urmeaza sa mergeti la medic si sa continuati tratamentul.
349 LauraEO
349 LauraEO [83c]
19-08-2010, 23:49

Membru din 07-04-2011

Riciu, multumesc si multa sanatate tatalui tau.
Eu sunt tot pe net, da, la ora asta. Caut si caut un diagnostic, mi-e teama sa nu vina o zi si sa fie prea tarziu pentru tatal meu. Astazi a venit si rezultatul de la Victor Babes, rezultat in care ne-am pus toata speranta dar NIMIC. Inca odata NIMIC.
Caut pe net si gasesc boala Lyme , simptome foarte asemanatoare cu ale tatalui meu. Citesc ca e o boala rara, greu de diagnosticat chiar si prin analize, asa o fi ? Ma intreb daca vre-un medic a luat-o in calcul. Ma indoiesc ca au facut testarea la Matei Bals, o sa sun maine sa intreb.
Tatal meu de o saptamana acuza senzatia de nisip in ochi iar la ultimul puseu de febra a avut dureri groaznice de articulatii, mai ales de genunchi.
Nu mi-a ramas decat sa caut boli rare si Boala Lyme este una dintre.
O sa mai caut si maine...of Doamne !!!!!!!!!!!!!!!!!
350 riciu
350 riciu [251c]
20-08-2010, 13:34

Membru din 25-04-2010

offff , imi pare f f rau ca treceti prin chinul asta , laura, cred ca e groaznic sa nu te poti trata pt a scapa de suferinta !! bafta multa va doresc si sa dea domnul sa fie bine !!

dl dr Bolca ,au trecut deja 9 zile si tati tot ragusit este , deja sunt f speriata !! oare este posibil ca dupa doar 6 luni de la operatie sa fie vreo recidiva ??? ce se intampla ? el a terminat radioterapia in ianuarie , este posibil sa aiba efect si acum dupa atatea luni si sa raguseasca ?? ce imi puteti spune ??
noi am fost la mare impreuna ,pt ca am vrut sa le facem o bucurie parintilor mei , ei nu mai vazusera litoralul de vreo 20 de ani , acum dupa ce ne-am intors zice ca il inteapa un pic si urechea , dar cu urechile bolnave s-au intors toate cunostinele mele inclusiv baietelul meu care a facut otita infectioasa cu niste dureri groaznice , asa ca sper sa fie doar de la apa acea intepatura in ureche !!!!
nu stiu ce sa mai cred !! mi-e frica si sa mai merg cu el la control de teama su nu-mi mai spuna iarasi ceva rau !!! ce parere aveti ??
351 LauraEO
351 LauraEO [83c]
20-08-2010, 17:58

Membru din 07-04-2011

Riciu, nu stiu ce sa te sfatuiesc, incearca sa te linistesti, ai doi copilasi care au nevoie de tine. Acelasi lucru mi-l repet si eu, incerc dar nu intotdeauna reusesc.
Eu plec la mare , 16 zile sau mai mult. Ma duc pentru fetita mea de 2 ani si 8 luni, care din aprilie pana acum mi-a facut 5 bronsite astmatiforme sau pneumonii interstitiale cum e la moda acum. Sunt obosita, epuizata dar sper sa vina si vremuri mai bune.

Am sunat la Matei Bals, nu l-au testat dar nu are tablou clinic pentru boala Lyme. Nu prea inteleg cum vine asta ? Are 90% din simptome (ameteli, febra, transpiratii, dureri crunte de articulatii, furnicaturi, senzatia de nisip in ochi, dureri musculare, tulburari de urinare, tulburari de somn, etc).

Radicus, tata are virusul C dar nu i-a afectat ficatul. Medicii au spus ca avand in vedere viata ordonata pe care a dus-o, virusul a stat cumintel. El face mult sport, mananca sanatos si nici nu bea sau fumeaza.
352 mariusbunga
352 mariusbunga [28c]
21-08-2010, 09:24

Membru din 29-03-2010

Comentarii: 28

am urmarit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum chiar daca nu am mai postat nimic de ceva timp!! Bunicul meu se simte bine chiar daca acum 4 luni si ceva medicii ne-au spus ca, din pacate, in maxim 2-3 luni de vom desparti de el!! am refacut analizele la inceputul lunii si credem ca sunt multumitoare pentru un bolnav de cancer esofagian cu metastaze la ficat. As vrea sa mi le explice si mie cineva sau sa-mi spuna unde sunt totusi marite:
VSH -38mm/h;
HB - 12, 8g/gl;
HT - 38%;
L - 5600mmc;
TR - 314000 mmc;
glicemie 99%;
ALT - 26 U/L;
AST - U/L;
GAMA GT - 35 U/L;
ALKP - 247 U/L;
Va multumesc si va urez sanatate si liniste sufleteasca tuturor.
353 riciu
353 riciu [251c]
21-08-2010, 23:28

Membru din 25-04-2010

dl dr Bolca , de ce nu mai vorbiti cu mine ??
354 radicus
354 radicus [411c]
22-08-2010, 01:29

Membru din 11-05-2011

mariusbunga, hemoglobina (HB) e acceptabila sau spre destul de buna avand in vedere ce boala are si alimentarea e mai grea. Hematocritul (HT) e acceptabil, e in corelatie cu HB. ALKP e cam marit, dar nu foarte, foarte mult si probabil ca e asa din cauza leziunilor hepatice, nivelul optim ar fi 130 U/L. VSH trebuia sa fie cel mult 15, dar are 38 din cauza cancerului. Gama GT (GTT) e buna,deci exista sanse ca metastazele hepatice sa nu fie atat de avansate pe cat se credea. Mai exista si posibilitatea ca GTT sa nu creasca desi metastazele sunt prezente. Totusi, ALKP e crescut, ceva la ficat tot are. Nu ai analize de mai demult cu GTT? As fi curios sa vad evolutia. Restul analizelor sunt bune.

riciu, acum dr. Bolca e la alt fus orar, ii e mai greu :) Si nu te mai stresa atat! Pana ajunge tatal tau la medic tu o sa patesti ceva. Stai linistita, nu te tot gandi la ce e mai rau.
355 riciu
355 riciu [251c]
22-08-2010, 09:48

Membru din 25-04-2010

mersi radicus pt grija ! ai mare dreptate , dar mi-e f greu sa-l vad ca sufera de ceva , imi fac prea multe griji !!
356 radicus
356 radicus [411c]
22-08-2010, 12:12

Membru din 11-05-2011

Pardon, GGT e analiza, eram obosit azi noapte.

Pai, riciu, e normal sa suferi si tu impreuna cu cei dragi. Dar nu are rost sa suferi chiar atat. Poate ca esti mai ingrijorata si afectata chiar decat tatal tau. Asta nu mai e normal. Trebuie sa pastrezi calmul in ganduri si sa nu te gandesti ca e capat de lume indiferent ce s-ar putea intampla. Chiar daca intr-o buna zi ii revine - probabil ca nu chiar de acum - asta nu inseamna moarte. Sau, mai bine nu te gandi deloc. Nu rezolvi absolut nimic. Poate doar sa te imbolnavesti din cauza starilor emotive.
357 riciu
357 riciu [251c]
22-08-2010, 12:45

Membru din 25-04-2010

sunt la tati acasa si mi-a spus exact ce simte : este in continuare ragusit si zice ca simte ca haraie in piept si are o tuse seaca pe care nu poate s-o rupa . cand se forteaza si tuseste f tare , atunci simte ca in piept se rupe ceva si isi mai da drumul la voce dar pt putin timp !!! dar senzatia pe care o simte este ca haraie din piept !
inca ceva : zice ca in continuare il tine ceva in gat , exact ca dupa operatie cand simtea ca il tin suturile de la anastomoza ! credeti ca e ceva grav , dupa simptomele care le are??
358 nicolae1900
358 nicolae1900 [109c]
23-08-2010, 01:48

Membru din 07-04-2011

scuze de intarziere dar nu am avut internet acasa pentru o perioada de timp
am citit deja toate postarile de mai sus
riciu
sfatul meu
prof cordos este acum plecat in concediu dupa care o sa fie plecat la un congres
incercati sa aflati de la spital cand il puteti gasi
asistenta sefa trebuie sa stie asta
pana atunci:
faceti un tranzit baritat - luati legatura cu Dr Codresi - nu pomeniti nimic de mine
dupa asta endoscopie digestiva in functie de rezultat
luati legatura si cu oncologul
s-ar putea sa fie nevoie de un CT

va rog sa ma tineti la curent
359 riciu
359 riciu [251c]
23-08-2010, 10:04

Membru din 25-04-2010

multumesc pt raspuns d-le dr ! asa o sa facem , dar dvs banuiti ceva grav nu-i asa??
360 nicolae1900
360 nicolae1900 [109c]
23-08-2010, 13:20

Membru din 07-04-2011

eu nu banuiesc nimic
eu trebuie sa vad despre ce este vorba acolo
poate fi recidiva
poate fi rezultat tardiv al radioterapiei
poate fi rezultat al vindecarii prin fibroza pe traiectul nervului laringeu
poate fi pur si simplu un soi de raceala mai severa
nu stiu
dar trebuie sa aflam ca sa vedem ce facem in continuare
bafta si nu va speriati deocamdata mai mult decat e cazul
Răspunde la topic
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 15161718192021 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp