cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!

Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 891011121314 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
201 mariusbunga
201 mariusbunga [28c]
27-04-2010, 16:33

Membru din 29-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 28

Acelasi lucru ni l-a spus si medicul care s-a ocupat de el in perioada in care a fost internat la Sf. Maria! din pacate nu se mai poate interveni chirurgical si acum nu stim ce sa facem. Ati spus ca se pune problema doar de prelungire a vitii: cum putem face asta?medicul chirurg ne-a recomandat un tratament cu citostatice dar mi-e frica sa nu se agraveze starea lui. el este foarte bine, mananca, nu oboseste, este vesel mereu insa este slabit fizic.
as vrea sa incercam si tratamente naturiste daca as sti ca i-ar prelungi viata macar cu cateva luni!
astept orice fel de sfat, orice imi este de ajutor acum, multumesc!
202 riciu
202 riciu [251c]
27-04-2010, 18:13

Membru din 25-04-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 251

marius eu iti spun din experienta mea cu tatal meu : parerea mea este sa mergi cu bunicul tau la oncologie , acolo medicul oncolog cu siguranta o sa-i faca cateva analize , in functie de rezultat medicul decide daca bunicul tau poate suporta tratamentul oncologic sau nu . trebuie sa cer si parerea unui oncolog care este f importanta ! sanatate multa !!
203 nicolae1900
203 nicolae1900 [109c]
27-04-2010, 19:08

Membru din 07-04-2011

Comentarii: 109

prelungirea vietii - tratamentul oncologic este unica cale demonstrata stiintific pana acum
tratamente naturiste - nu este nimic demonstrat dar incercati ca de stricat nu au ce strica
atentie in schimb - nu va lasati pacalit de diversi sarlatani
imi pare rau ca nu va pot da vesti mai bune dar asta este situatia...
cu stima
204 radicus
204 radicus [411c]
27-04-2010, 21:16

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

riciu, stadializarea e facuta dupa operatie sau dupa rezultatele histopatologice. Din cate mi-ai spus stiu ca nu are metastaze ganglionare, nu are metastaze la distanta, e bine diferentiat si e in partea de sus a esofagului. Dar nu stiu nimic clar de tumora cat de avansata era. TxN0M0 G1, localizare superioara - Tx = nu am informatii clare despre tumora, G1=bine diferentiat. Daca tumora ar fi T2 sau T3, ar arata stadiul IIA (cel mai probabil). Tumora T1 ar arata stadiul IA, dar nu prea cred ca e T1 avand in vedere ca a fost nevoie de tratament inainte de operatie, iar tumora T4a inseamna ca e extinsa in afara esofagului, deci nu prea exista sanse sa fie T4a. Poate intreba medicul de stadiu cand merge la control.
Markerii tumorali se pot face, la recomandarea oncologului, inainte de chimioterapie in acelasi timp cu analizele pre-tratament.
205 mariusbunga
205 mariusbunga [28c]
28-04-2010, 12:06

Membru din 29-03-2010

astazi va merge mama la oncologie la Galati cu toate analizele lui si vor lua o hotarare acolo. am un coleg de serviciu al carui bunic a avut aceleasi prbleme si caruia nu i se dadeau mai mult de trei luni de trait. a incercat un tratament cu ceaiuri de "nustiuce " radacini si a trecut un an si jumatate si ... inca traieste.
nu stiu ce efecte negative asupra sanatatii vor avea citostaticile, daca i se agraveaza starea si-i grabeste sfarsitul?
nici nu stiu ce sa mai facem!? multumesc pentru raspunsuri si sanatate multa!
206 LauraEO
206 LauraEO [83c]
30-04-2010, 09:02

Membru din 07-04-2011

Comentarii: 83

Marius imi pare tare rau pentru bunicul tau, sa-i dea Dzeu cat mai multe zile si sa se bucure de asa nepoti !

Riciu noi am ajuns si la Institutul Nasta, trimisi de Fundeni bineinteles. Cazul tatalui meu ramane un mister, nici macar nu sunt convinsa daca biopsia pe ganglioni il va elucida. Deocamdata a fost amanata. Are 5 endocopii facute, o colonoscopie, 2 bronhoscopii, 3 randuri de ecografii abdominale si pelvis, 3 radiografii pulmonare si 2 tomografii si numeroase analize serologice. Toate facute incepand cu 16 Martie.
Cancerul de orice fel devine tot mai exclus, asta pentru ca in urma celei de a doua tomografii, ganglionii se micsorasera si comparat cu prima tomografie, apar leziuni la plamani.
Febra a inceput sa scada desi inafara de perfuzii de hidratare nu a mai primit nimic.
Imi doresc din tot sufletul sa avem un diagnostic saptamana viitoare.
Sunt convinsa ca medicii isi dau interesul dar totusi ce se intampla ?

Sanatate multa si putere !
207 mariusbunga
207 mariusbunga [28c]
30-04-2010, 11:19

Membru din 29-03-2010

As vrea sa cer din nou un sfat pentru ca am intrat intr-un nou impas.
Astazi a fost mama la medicul oncolog din spitalul judetean Galati si acesta i-a spus ca ceea ce are bunicul poate fi operat si ca ceea ne-au spus cei de la Sf. Maria nu este adevarat!!
mama a ramas masca, plus ca i-a vorbit pe un ton care nu e demn de un medic("asteptati cu totii sa muriti si mergeti la Bucuresti").
Ar fi vrut sa dea o trimitere pentru spitalul floreasca unde spunea dumneaei se putea opera si apoi putea face citostatice. mentionez ca bunicul a fost diagnosticat cu :
- tumora regiune cardie gastrica si esofag toracic superior cu adenopatii patologice regionale;
- leziuni hepatice cu aspect de determinari secundare;
Ce sa mai cred? mama e terminata...
208 riciu
208 riciu [251c]
30-04-2010, 12:06

Membru din 25-04-2010

pt lauraEO : pana la urma de ce s-a amanat biopsia la ganglioni? la ce medic sunteti sau ati fost la marius nasta ? eu ti-l recomand din tot sufletul pe prof Cordos sau pe dr Ciprian Bolca !!

pt mariusbunga : cu riscul sa ma repet , eu vb doar din experienta mea cu tatal meu , nu cred ca se poate opera in conditiile in care bunicul tau are deja metastaza . pe tatal meu profesorul Cordos nu a vrut sa-l opereze din prima doar pt ca tumora era f mare si pana nu a facut chimio si raze sa mai dea tumora inapoi nu a operat . la bunicul tau e complicat din cauza metastazelor !!
sa-ti mai spun ceva : aceasta operatie a cancerului de esofag este ingrozitor de dificila si de complicata cu f multe riscuri postoperator . crede-ma ca nu exagerez ! tatal meu s-a schimbat ingrozitor dupa aceasta operatie . multumim lui d-zeu ca s-a putut realiza operatia si multumim medicilor care s-au ocupat de tata
dar e f greu , tata este inca f slabit , inca este anemic si mai slab cu 15 kg , are tot felul de senzatii in organism cu stari de vom , chiar si voma in toiul noptii cu durere pe la coaste pe unde a avut tuburile , chiar daca au trecut 3 luni de la operatie ,DAR suntem f fericiti ca s-a putut realiza si ca speram sa mai traiasca cativa ani buni langa noi pt ca nu are decat 57 de ani .
in bucuresti singurii medici care fac cu succes asemenea operatii sunt dr cordos si dr constantinoiu ( sau cam asa ceva ) iar daca dansul a spus ca nu se poate opera sa stii ca nu a vb aiurea !
cat despre medicul oncolog ar tb sa-l schimbati pt ca acesti bolnavi de cancer au nevoie de medici care sa stie cum sa vorbeasca cu pacientii si sa se ocupe cat mai bine cu putinta de ei macar acum in ultima perioada a lor de viata . eu am spus toate aceste lucruri , repet , doar din propria noastra experienta imi cer scuze daca am scris ceva gresit ! eu va doresc multa sanatate !!!
209 radicus
209 radicus [411c]
30-04-2010, 12:58

Membru din 11-05-2011

lauraEO, sunt 90% sanse ca biopsia ganglionilor sa dea diagnosticul. Sa nu uitam ca sarcoidoza e uneori destul de greu de diagnosticat fiind cam rara. Cazuri in diagnosticarea sarcoidozei in care s-au facut investigatii pe perioade lungi sunt destul de frecvente in Romania. Diagnosticul clar de limfom se da dupa biopsii. Exista multe cazuri de TBC care a fost descoperit dupa luni de zile de analize, dar era TBC la alte organe si nu la plamani.

mariusbunga, cred ca medicul din Galati se inseala amarnic. Pentru a-l opera la esofag si apoi pentru a scoate bucati din ficat cu metastaze ar fi nevoie de mai mult de 10 ore de operatie. Ca doar nu-l opereaza pe esofag si lasa metastazele hepatice, ar fi egal cu zero. Sa presupunem ca trece peste operatia de 10+ ore (poate ar fi nevoie de doua operatii), nu cred ca operatia i-ar schimba viata in bine. Efectele secundare dupa indepartarea cancerului i-ar putea face mult mai mult rau. Eventual o operatie paleativa ar putea fi posibila, dar nu prea sunt sanse sa ii amelioreze foarte mult viata. Cand am vazut in mesajul tau din 28.04.2010 am avut o mica retinere. Ar fi recomandat ca hotararea sa se ia de catre un institut oncologic sau de o sectie de oncologie preferabil dintr-un oras cu traditie in medicina si oncologie. Iar la Galati sa se faca tratamentul dupa schema de la acel institut (recomand IO Bucuresti/IO Cluj).
210 riciu
210 riciu [251c]
30-04-2010, 13:10

Membru din 25-04-2010

buna radicus ! astazi tata a fost la control . dl profesor i-a facut o radiografie cu bariu si a vazut ca in interior toate sunt f bine , deci nu are nici o problema . cat despre chimioterapie a zis ca deocamndata sa nu o faca pt ca inca este f slabit si cu siguranta nu o sa reziste la tratament . in concluzie il mai vede peste 6 luni timp in care nu trebuie sa faca nimic decat sa se hraneasca si sa-si revina la forma initiala ! oare e bine sa stea atat de mult timp pana reincepe tratamentul oncologic ?
211 LISUCA
211 LISUCA [37c]
30-04-2010, 13:27

Membru din 19-02-2010

Comentarii: 37

riciu-ma bucur cind citesc si vad ca starea tatalui tau este buna
sanatate si toate cele bune
lisuca
212 mariusbunga
212 mariusbunga [28c]
30-04-2010, 13:33

Membru din 29-03-2010

pr.dr. constantinoiu este cel care a spus ca bunicul nu poate fi operat si nu cred ca se insala deloc! sincer ma bucur cand citesc despre alte cazuri unde s-a putut face mai mult si va doresc tuturor sanatate multa sau insanatosire gabnica.
eu inca mai cred ca putem sa-l aducem pe linia de plutire! Dumnezeu e mare!!
213 radicus
213 radicus [411c]
30-04-2010, 15:24

Membru din 11-05-2011

riciu, decat sa se apuce acum de chimioterapie si sa nu suporte intreg tratamentul mai bine asteptati pana isi mai revine. Ar fi mai rau sa nu fie un tratament complet decat sa faca intreg tratamentul ceva mai tarziu.
214 riciu
214 riciu [251c]
04-05-2010, 18:22

Membru din 25-04-2010

lauraEO si mariusbunga ce se mai intampla ?? mai dati-ne o veste ceva !!! sanatate multa !!
215 mariusbunga
215 mariusbunga [28c]
04-05-2010, 22:00

Membru din 29-03-2010

Am fost sambata la tara la bunic acasa si i-am dus cate ceva pentru ca el asteapta "tratamentul"! am reusit sa-l pacalim cu niste pastile de reishi, un ceai si zilnic sa bea dimineata suc de sfecla cu morcov si un mar!
Are un tonus bun, probabil pentru ca nu stie ce are, am hotarat sa nu faca chimio pentru a nu-l chinui!! incercam pe toate caile! astazi am luat legatura cu cineva care s-a vindecat folosind o ciuperca, omul parea credibil pentru ca mi-a trimis si niste poze din diferite faze ale vindecarii!
maine voi lua legatura cu cei ce o cultiva pentru a-mi da unele sfaturi legate de modul in care se administreaza!
Bunicul era bine, nu mai mananca carne, munceste...dar sa vedem pana cand! speram cat mai mult si poate ne ajuta si BUNUL DUMNEZEU! Voi merge si la Manastirea Radu Voda unde sunt moastele Sf. Nectarie Taumaturgul si ma voi ruga pentru sanatatea lui, a familiei si a celor bolnavi!
Sanatate multa va doresc si sa auzim numai de bine!
216 mariusbunga
216 mariusbunga [28c]
04-05-2010, 22:05

Membru din 29-03-2010

Citesc de pe biletul de iesire din spital:
- scleroemfizem difuz bilateral
-ficat LS 6cm, omogen, VB fara calcului, VP 8mm, CBP 4mm;
- tumora regiune cardie gastrica si esofag toracic inferior, cu adenopatii patologice regionale
- leziuni hepatice cu aspect de determinari secundare;
- fara determinari secundare pulmonare.
Ma ajutati, imi puteti spune mai pe inteles ce reprezinta la fiecare!!?
Multumesc!
217 radicus
217 radicus [411c]
05-05-2010, 00:05

Membru din 11-05-2011

mariusbunga, nu stiu daca e cea mai buna solutie de a nu incerca macar chimioterapia. Persoanele reactioneaza foarte diferit la chimio. Unora le e foarte rau, altii n-au efecte secundare notabile. Dar e decizia voastra, poate i-ar afecta moralul daca ar face chimioterapie si daca ar afla ce are cu adevarat.
Iar biletul de iesire arata:
- probleme cu oxigenarea plamanilor din cauza scleroemfizemului;
- lobul stang al ficatului (LS) e bine, vezica biliara (VB) nu are probleme, vena porta (VP) e de 8 mm, calea biliara principala (CBP) de 4 mm;
- raspandirea tumorii si ganglionii limfatici regionali afectati de catre ea;
- posibile metastaze pe ficat;
- fara metastaze pulmonare;
218 mariusbunga
218 mariusbunga [28c]
05-05-2010, 20:18

Membru din 29-03-2010

Am vorbit astazi cu doamna Anastasia care cultiva o ciuperca undeva prin Fierbinti Targ Ialomita care m-a asigurat ca fata de bunicul meu au fost alte persoane care nici nu puteau sa mai manance si a reusit sa-i puna pe picioare!
Incercam...speranta moare ultima!
Apropo: ati vazut ca s-au furat moastele SF. NECTARIE?? Au fost prinsi intre timp!!
Sanatate!
219 dobrealina84
219 dobrealina84 [8c]
12-05-2010, 09:26

Membru din 12-05-2010

Comentarii: 8

buna ziua.sunt foarte disperata deoarece tatal meu in virsta de 55 ani a fost diagnosticat acum 2 luni cu cancer de esofag.nu i-au inceput inca tratamentul .de 2 luni ne plimba de la un spital la altul.mi-e frica ca boala sa nu avanseze.doctorii nu ne-au spus nimic concret[ne-au luat ca sunt stricate aparatele si chestii deastea].daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc din suflet
220 riciu
220 riciu [251c]
12-05-2010, 12:35

Membru din 25-04-2010

buna dobrealina !! cum adica sa te plimbe de la un spital la altul ??? cum sa fie aparatele stricate ?? normal ca boala avanseaza daca nu se grabesc lucrurile !!! unde si cum i s-a pus diagnosticul ?? de unde sunteti ? este cu metastaze ? tinem legatura si daca pot sa te ajut cu sfaturi , cu cea mai mare placere !!

pt lauraEO : ce face tatal tau , i s-a pus un diagnostic ?
Răspunde la topic
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 891011121314 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp