Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 80818283848586 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Tumora pancreatica - dimensiuni de 100 111 100 - trebuie rec biopsie? 21-08-2013, 00:06:44 de către adamantium
ultimul comentariu (stevens) este o prostie totala - as vrea sa vad un studiu de calitate care sustine aceasta idee, asteptati pana cand apare colegul nostru oncolog ca sa primiti un raspuns competent.
tumorile pancreasului au in majoritatea cazurilor o prognoza foarte proasta (adenocarcinoamele), rarele tumori neuroendocrine au o progonza mai favorabila, evident pentru orice tratament ar fi important de stiut exact ce tumoare este, pentru acesta ar fi indicat o biopsie, fie ea echo sau CT ghidata
operatia indicata in tumorile pancreasului (Whipple) este una destul de lunga si solicitanta pentru pacient, insa operatii mai mici pentru prelungirea vietii si mai ales inbunatatirea calitatii vietii (jejunostom) pot fi de folos
Tumora pancreatica - dimensiuni de 100 111 100 - trebuie rec biopsie? 20-08-2013, 23:45:58 de către stevens
Teoretic se poate face ceva, insa nu stiu daca va ajuta cineva practic, este vorba de terapia cu solutie perfuzabila de bicarbonat 5 % ! Cel mai eficient este sa se introduca un cateter ( un tub subtire ) in artera aorta pana in trunchiul celiac ( o ramificatie a aortei care iriga stomacul, ficatul si pancreasul ), daca nu, se pot incerca si perfuzii simple intravenoase !
Nu mai faceti biopsie in acest stadiu avansat pentru ca prin acel ac gros care se introduce in tumora se contamineaza si alte tesuturi !

Pentru celelalte tumori de pe artera mezenterica este mai simplu : cand se scoate lichidul de ascita se introduce inapoi cam 500-700 ml solutie de bicarbonat care se schimba zilnic timp de 10 zile, minim !

Sanatate !
Tumora pancreatica - dimensiuni de 100 111 100 - trebuie rec biopsie? 20-08-2013, 22:24:02 de către elina
Buna seara! Eu v-as recomanda sa faceti si o biopsie ghidata ecografic si examen histopatologic pentru ca nu stim ce fel de tumora este. Se poate face si examenul citologic al lichidului de ascita. Ati fost la Fundeni? La varste tinere sunt frecvente limfoamele si limfoamele raspund bine la tratament chimioterapic.
Pana aveti un rezultat, ati putea incepe un tratament cu tinctura de Napraznic- 3 lingurite pe zi si 3 capsule de pelin pe zi, inainte de masa si tinctura de Spanz - 3 lingurite pe zi dupa masa. Pacientul sa inceapa un regim vegetarian ( sa tina post si daca poate, in fiecare vineri sa tina post negru). Asociati si alte remedii. Numai bine
Carcinom mamar invaziv--Oncotype 20-08-2013, 13:59:09 de către RaulDuke
6 saptamani este absolut in regula pentru inceperea chimioterapiei. ba chiar si 8. succes, ma bucur sa constat ca esti orientata si stapana pe situatie si astept sa ne mai dai cat mai multe informtii, pe masura ce le vei avea ! cu oncologul tau personal ai discutat treaba cu oncotype ? daca nu faci asta, s-ar putea sa nu fie bine!
Carcinom mamar invaziv--Oncotype 19-08-2013, 19:14:17 de către luizaioana
Multumesc pentu raspuns domnule doctor.

- Cea de a doua tumoare a fost de asemenea maligna.
- Va relatez din biletul de iesire din spital:Se intervine chirurgical practicindu se excisie sectoriala dreapta cu exHP-IOP(ambele tumori:carcinom invaziv ductal cu invazia tesutului gras peritumora). In urma prezentului rezultat se practica masectomie radical dreapta modificata tip Madden.
- Oncologul impreuna cu chirurgul mi au recomandat si Oncotype pt. a vedea in ce masura chimioterapia ajuta.De asemenea mi au prescris tamoxifen pe care inca nu am inceput sa il iau datorita faptului ca astep a se vedea daca voi face chimio)

Cu privire la oncotype am luat deja legatura cu singura firma intermediara din Romania ce il trimit in SUA si mi au recomandat sa il fac la prima tumoare cea de 1.5 cm si daca rezultatul va fi negative pt chimioterapie sa procedam si cu a doua tumoare.
Prima tumoare o voi plati integral, iar la cea de a doua daca va fi necesara voi avea un discount.
Rezultatul il voi avea in aproximativ 14 zile.
Credeti ca ar fi tirziu 6 saptamini de la operatie pt inceperea chimioterapiei daca exista indicatie de acest lucru?

De asemenea mine voi merge sa fac un RMN abdominal si pelvis, un Ct thoracic si o scintigrafie.

Va multumesc si sunt convinsa ca stiti deja de ce mare ajutor ne sunteti la toti.
Carcinom mamar invaziv--Oncotype 19-08-2013, 11:47:21 de către RaulDuke
sunt multe lucruri care lipsesc din relatarea ta, pentru a se putea raspunde la intrebare:

- ce e cu cea de a doua tumoare, cea de jumatate de centimetru ? e si ea maligna sau nu ? nu spui nimic de ea, desi din histopatologie tind sa cred ca si ea a fost maligna. au fost la distanta una de cealalta ? pe mamografie sau alta investigatie ?
- ce tip de operatie ai facut ?
- ce ti-a propus oncologul ? nu pot sa discut in principal si aplicat la caz decat discutii deja avute sau propuneri deja facute de catre medici/oncologi, deci am nevoie sa stiu ce s-a discutat si recomandat deja.

cu 2 tumori maligne, fie si mici, cred ca tratamentul este util a fi completat si cu chimioterapie, fara prea multe discutii (repet, daca si cea de a doua tumora este tot maligna!); in functie de ce tip de chirurgie s-a facut, ar trebui sau nu facuta si radioterapia pe san. daca aveai o singura tumora, Oncotype ar fi fost cu siguranta indicat. in aceasta situatie cred ca este mai putin standard, dar merge luat in considerare. totusi trebuie sa stii ca nu se deconteaza de catre nimeni, momentan. de asemenea, tehnic este o problema faptul ca ai avut 2 tumori separate: daca decizi sa faci oncotype, si ambele tumori au fost maligne, poti sa faci oncotype pentru ambele tumori ? adica practic 2 testari ?
Elemente histologice de tip CARCINOM EPIDERMOID 20-08-2013, 13:56:25 de către RaulDuke
am inteles. totusi chimioterapia este si ea indicata.
Elemente histologice de tip CARCINOM EPIDERMOID 20-08-2013, 01:03:54 de către madyfu
Medicul specialist in chirurgie toracica a spus ca nu este operabila. Investigatiile pe care le-a facut sunt: CT torace cu substanta de contrast nonionica si bronhoscopie (aspirat bronsic si biopsie ganglionara). Pana la urma au stabilit sa inceapa tratamentul cu cateva sedinte de radioterapie...
Elemente histologice de tip CARCINOM EPIDERMOID 16-08-2013, 09:54:16 de către RaulDuke
interventia chirurgicala este singurul lucru care ofera sanse de vindecare, totusi daca tumoarea este sau nu operabila, pentru asta ai nevoie de mai multe in vestigatii: un examen CT de torace si abdomen, o bronhoscopie, poate chiar o endoscopie digestiva superioara, daca care probleme la inghitit. dupa aceste lucruri se poate stabili planul de tratament, lucru pe care il face oncologul, cu sau fara consultul altor specialisti. ai facut aceste lucruri ?
Hepatocarcinom multifocal diagnosticat dupa implant stenturi 15-08-2013, 21:27:35 de către RaulDuke
cu placere! nu cred ca poate nimeni sa spuna ca trebuia musai facut CT-ul inainte de stentare, caci chiar daca un hepatocarcinom inoperabil e o boala fatala, prognosticul de viata al acesteia este de luni de zile, cu tratament adecvat si cu raspuns bun putandu-se ajunge la chiar foarte multe luni in plus. pe de alta parte un risc crescut de infarct neglijat poate sa curme viata unui om chiar si intr-o zi, daca nu se intervine dupa cum e indicat. nu cred ca se poate pune pret pe asta...
Hepatocarcinom multifocal diagnosticat dupa implant stenturi 14-08-2013, 10:55:07 de către Vio.
Sunt intr-adevar 2 lucruri diferite complet, decizia cu privire la efectuarea stentarii coronariene ar fi fost influentata de instiintarea acestui diagnostic fatal, cu atat mai mut cu cat costul stentarii a fost foarte mare, fara drept de decontare prin Casa de Sanatate. Asadar, indicatia investigatiei CT abdominal ar fi trebuit indicata in prealabil stentarii.pentru a lua decizia finala functie de sansele de vietuire si pe ce termen raportate la eforturile financiare (8000 euro), tinand cont si de varsta pacientului 70 ani. Multumim.
Hepatocarcinom multifocal diagnosticat dupa implant stenturi 13-08-2013, 21:48:05 de către RaulDuke
ba da, era normal, dar ce anume sa i se mai aduca la cunostinta pacientului si familiei sale, altceva decat ca trebuie sa faca un CT abdominal ? iar efectuarea "prealabila" stentarii coronariene, nu era necesara, pentru ca sunt 2 lucruri diferite complet.
leziuni mixte, cu continut hipoecogen 13-08-2013, 21:55:14 de către RaulDuke
un spital clinic, mare, este indicat, pentru ca in cancere se recomanda tratamentul multidisciplinar, in cazul in care acele leziuni sunt canceroase. deci un spital cu clinica de oncologie si chirurgie.
A fost depistat cu tumora vezicala 12-09-2013, 00:15:58 de către RaulDuke
nu cred ca se poate stabili o corelatie, in ce zici tu, intre trombocitoza reactiva (care clinic inseamna ca exista sau a existat o pierdere de sange, poate chiar mica) si metastaze osoase, care oricum nu se vad pe scintigrafie sau alte investigatii. din pacate prescurtarile pe care le-ai scris sunt scoase din context si nu imi spun absolut nimic.
A fost depistat cu tumora vezicala 11-09-2013, 20:55:32 de către andrei8
Buna seara,

Imi cer scuze daca va deranjez, dar voiam sa va intreb, in cazul unei tromocitoze reactive dovedite se poate se poate spune ca exista metastazele osoase ?
La scintigarfie rezultatul corelat cu CT a fost ca deocamdata nu se pune problema de asa ceva - are poliartropatii de tip inflamator si nu inteleg de ce are dureri de genunchi, de umar, "plimbarete " - nu am gasit al cuvant, adica, apar dispar, de cele mai multe ori la finalul zilei dupa ce se misca prin curte.
Inca ceva : la ultimele analize de sange, dupa cistectomia radicala sunt doua rezultate nelamuritoare si anume :
PCT IS
PDW IS
Ma lamuriti va rog despre ce este vorba ?

Multumesc mult,

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 11-09-2013, 20:28:46 de către RaulDuke
ce fel de legatura, ca nu inteleg intrebarea?
A fost depistat cu tumora vezicala 11-09-2013, 20:11:51 de către andrei8
Buna seara,

Am tot discutat cu dumneavoastra pe acest forum(despre cazul tatalui meu - cancer de vezica urinara !) si mai am o intrebare si anume - exista o legatura intre trombocitoza reactiva si existenta metastazelor osoase sau nu ?

Multumesc mult,

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 23:48:24 de către andrei8
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra si pentru rabdare.

Noapte buna.

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 23:42:11 de către RaulDuke
1. nu este indicat

2. nu. fiecare are indicatii separate, si sincer prima nici nu prea stiu pe unde se face.
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 23:04:39 de către andrei8
Buna seara,

Nu primeste in acest moment niciun tratament - oncologul ne-a spus ca sa efectuam scintigrafia osoasa - daca se confirma metastazele osoase ii prescrie radioterapie si zometa.

Simptome : durere in zona vertebrala L5, durere aparuta cu mult timp inainte de depistarea cancerului vezical, suportabila si niste dureri de umeri, dar care, am inteles de la radiolog ca suny rezultatul unui proces degenerativ (poliartropatie de tip inflamator ).

Mai am o intrebare la dumneavoastra :
1. Se poate administra zometa preventiv ?
2.Se poate efectua terapia cu radionuclizi in loc de radioterapie ?

Multumesc mult,

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 22:55:50 de către RaulDuke
este evident ca nu se poate spune cu certitudine nici una nici cealalta, dar importanta este foarte mica, incat inteleg ca el primeste tratament ca si cum ar avea metastaze, chimioterapie sistemica neputand sa faca. nu spui ca are niste simptome, de exemplu dureri la nivelul bazinului, deci nu se impune vreun tratament agresiv localizat (de exemplu radioterapie), iar in momentul actual tinta este o mentinere a calitatii vietii. respectivele leziuni suspecte (caci asta sunt pana in momentul de fata, nimic mai mult), vor ramne sub supraveghere. cam asta e.
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 22:47:19 de către andrei8
Buna seara,

Nu este vorba despre mine, este in discutie situatia tatalui meu depistat cu cancer vezical urinar la care se practica cistectomie radicala.S-a efectuat preoperator un CT a carui concluzie a fost ca are leziuni osteolitice 0.7 mm/1.4 cm aripa sacarata dreapta (cu intreruperea corticalei ), deci metastaza osoasa.Oncologul care a vazut CT-ul ne-a indrumat sa efectuam o scintigrama osoasa - la momentul respectiv inclinand catfre metastaze osoase in proportie de 80%.Rezultatul scintigrafiei osoase vi l-am prezentat mai sus, precum si raspunsul verbal al medicului radiolog.

Care este pararea dumneavoastra ?

Multumesc mult,

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 22:39:03 de către RaulDuke
nu am cum sa emit o opinie mai avizata decat a specialistului radiolog care te-a examinat. totusi vad negru pe alb scris ca nu este exclusa existenta metastazelor, deci o completare cu examen CT (computer tomograf) osos tintit pe zona respectiva, ar fi indicata. daca ati facut un CT si are o descriere a acelei zone, poti sa o reiei, te rog, aici in discutie ?
A fost depistat cu tumora vezicala 27-08-2013, 21:51:47 de către andrei8
Buna seara,

Revin cu detalii, avand in vedere ca s-a efectuat scintigrama, rezultatul fiind urmatorul :

captare crescuta intens neomogena pentru sacroiliac drept, poliartropatie de tip inflamator in zona umerilor, genunchilor si mainilor.

Concluzia :Reactii osteogenice la nivelul sacroiliac drept care in absenta unor traumatisme recente (negate de pacient )nu exclud substrat oncologic - corelare cu CT.

Concluzia verbala a medicului care a efectuat scintigrama - este aceea ca nu se pune problema de metastaze osoase si sa revenim la evaluare dupa 6-12 luni.

Care este parerea dumneavoastra,

Multumesc mult,

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 13-08-2013, 21:57:16 de către RaulDuke
leziunie simptomatice care evolueaza si rup corticala sunt maligne conform definitiei. evolutia metastazelor este practic independenta de daca a fost sau nu scoasa tumoarea primara.
A fost depistat cu tumora vezicala 11-08-2013, 21:46:12 de către andrei8
Buna seara din nou,

Sunt cateva lucruri pe care nu le inteleg, poate ma puteti ajuta in acest sens.

1. Leziunile osteolitice cu intreruperea corticalei sunt caracteristice numai metastazelor osoase sau si altor afectiuni degenerative benigne ? Daca sunt caracteristice si afectiunilor benigne atunci este indicata scintigrama sau RMN -ul ?
Va intreb acest lucru, pentru ca oncologul parea in dubiu in momentul in care a vazut rezultatul CT-ul - estimand ca avem sanse 30% sa fie infirmat diagnosticul de la CT, la scintigrama - dar din mesajul dumneavoastra de mai devreme putin probabil si atunci ce analiza sa efectuam ?
2. Poate sunt eu prea insistenta, dar, atata timp cat metastazele indicate vor fi tinute sub control prin tratamentul respectiv, nu putem spune ca va creste speranta de viata sau este doar o speranta nefondata ?Rata de evolutie a metastazelor osoase la varstnici este atat de rapida, avand in vedere ca punctul de plecare este un cancer vezical urinar invaziv rezolvat prin cistectomie radicala ?

Va multumesc foarte mult pentru rabdarea cu care raspundeti intrebarilor,

Daniela Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 11-08-2013, 17:18:37 de către RaulDuke
nu poate nimeni sa discute in termeni de "minim" sau de "maxim". scintigrafia nu arata leziunile osoase osteolitice, de obicei, deci nu poate sa infirme ce a aratat CT-ul.
A fost depistat cu tumora vezicala 11-08-2013, 17:06:09 de către andrei8
Buna ziua,

Multumesc foarte mult pentru raspuns.

A fost vorba de un cancer a; vezicii urinare, depistat in octombrie 2012, grad scazut invaziv in lamina propria, aceasi caracterizare si in decembrie 2012, la cistectomia radicala pe buletinul de analiza scrie carcinom urotelial G2-G3, invaziv in musculara neteda si seroasa vezicii fara a o depasi.Exista 3 ganglioni externi, obturatori pe stanga cu metastaze, in rest nicio alta problema.

Mai o intrebare la dumneavoastra si anume, usoara durere localizata in dreptul salelor (o banuiesc acolo unde arata si CT-ul ! ) o are de mai mult de 1 an si jumatate - daca ar fi fost metastaza o ducea atat ?Sunt usor nedumirata, pentru ca inainte de a fi depistat acest cancer la vezica, avea aceasta durere deloc suparatoare, in sensul in care nu il trezeste din somn, nu au aparut amorteli si parestezii, care acum poate fi catalogata ca si metastaza (in urma CT-ul ).Exista o sansa ca la scintigrama sa fie infirmata aceasta ipoteza ?Inteleg, oarecum din ceea ce mi-ati scris, ca mai are la dispozitie minim 1 an sau daca reactioneaza bine, ceva mai mult ?

Multumesc mult,

Cu stima,

Dana Steflea
A fost depistat cu tumora vezicala 11-08-2013, 16:40:00 de către RaulDuke
1. mi se pare rezonabila propunerea care v-a fost facuta; in mod normal ar fi indicat tratamentul sistemic cu chimioterapie, dar nu pot decat sa banuiesc ca, din cauza celorlalte boli si a starii lui precare, acest tratament a fost contraindicat. ce s-a recomandat este un tratament usor de suportat, fara efecte adverse notabile, cel mai des.
2. adevarul este ca nimeni nu cunoaste viitorul. literatura de specialitate noteaza o rata de supravietuire la 2 ani relativ modesta, de 5-10 la suta. prognosticul lui este probabil afectat daca nu se afla in stare (fizic) sa suporte tratamente mai agresive cum ar fi chimioterapia sistemica. de asemenea nu ai zis nimic despre ce tip de cancer e, respectiv ce zice buletinul histopatologic de la operatii. si asta influenteaza prognosticul.
3. putin probabil sa fie efectul metastazelor; par mici iar simptomele produse de ele sunt in general dureri localizate.
4. nu, daca se poate alimenta normal.
Galma pe umar, operat.. ar fi la limita dintre benign si malign 11-08-2013, 16:43:32 de către RaulDuke
ai buletinul histopatologic sau e doar o intrebare retorica ?
radioterapie in cazul cancerului de prostata 15-08-2013, 21:19:41 de către RaulDuke
este foarte probabil, daca dupa iradiere pe genunchi nu au cedat durerile, ca sunt cauzate de altcva decat metastaze, cum ar fi o boala numita artroza.
radioterapie in cazul cancerului de prostata 14-08-2013, 16:43:13 de către liliana pop
Din pacate, la genunchi nu au cedat deloc durerile. Practic radioterapia nu a avut efectul dorit. Pe de alta parte, doctorul radioterapeut a spus ca nu mai poate face o alta sedinta, pentru ca exista riscul de necrozare a osului.
radioterapie in cazul cancerului de prostata 13-08-2013, 21:52:46 de către RaulDuke
de ce are aceste dureri de genunchi ? are artroze ? nu au cedat deloc dupa radioterapie ? sau au cedat dupa care au reaparut ?
radioterapie in cazul cancerului de prostata 12-08-2013, 10:51:44 de către liliana pop
Multumesc pentru raspuns. Dr. oncolog este de la Policlinica Panduri. Eu nu insist pentru radioterapie, insa aveam o nedumerire legata de metoda de la Spitalul Coltea, respectiv de faptul ca pana acum a facut doua sedinte de radioterapie, una la nivelul pelvisului, in luna decembrie si una la genunchi in luna iunie. Acum cel mai tare il dor genunchii, cu toate ca pentru zona respectiva a facut o sedinta de radioterapie. Ce ar trebui sa facem in continuare? Cu radioterapia s-a incheiat, iar cu Taxotere a facut 7 sedinte? Pun aceste intrebari, deoarece toate recomandarile medicului, in ceea ce priveste tratamentul si analizele efectuate pana acum, au fost facute pentru ca am intrebat si propus in mod indirect, fiind inspirata de ceea ce am citit. Din pacate in sistemul nostru, daca stii si ceri, poate primesti ceva tratamente, insa nimeni nu are timp sa-ti explice si sa te sfatuiasca ce ai de facut.
radioterapie in cazul cancerului de prostata 11-08-2013, 17:10:46 de către RaulDuke
in mod normal se fac 10 sedinte de taxotere. radioterapia nu poate fi facuta dincolo de o doza totala, iar daca radioterapeutul contraindica suplimentarea, nu prea ai ce sa faci. de altfel, de ce insisti cu iradierea ? nu l-au lasat durerile ? mi-e greu sa cred acest lucru. de asemenea, simptomele pe care zici ca le are nu par a fi date de boala, poate inafara de "lipsa de putere", in rest suna mai degraba ca si cum ar fi niste efecte secundare ale tratamentului, poate o anemie, poate toxicitate digestiva dupa tratament, etc. cine este oncologul care il trateaza ? este tot la coltea ?
Mastoza chistica 07-08-2013, 22:46:57 de către alinab 29
Subiect: Mastoza chistica
multumesc frumos !
Mastoza chistica 07-08-2013, 21:30:40 de către Teodora M.
Subiect: Mastoza chistica
Cere rezultatul analizelor si investigatiilor facute! E dreptul tau sa le ai si pe baza lor poti apela la un sfat in plus. Ce este pe hartie conteaza, restul este mai putin relevant.
Punctia/biopsia este analiza cea mai relevanta pentru a deosebi o formatiune, o tumora benigna de una maligna. Deci, daca ti-a spus ca este benigna, asa este. Cura cu antibiotice este sa previna infectia in urma biopsiei si sa decongestioneze local.
Analizele hormonale ies bune in aceste cazuri, pentru ca fluctuatiile pot fi insesizabile dar sa fie de impact pentru sani. Se pot face analize mai specifice, dar daca esti predispusa la mastoza si chisturi, poti face mereu, sa apara, sa dispara.
La 6 luni fa-ti ecografii. Cere tratament, se pot prescrie pastile si unguente cu rezultate foarte bune.
Cauta un ginecolog/endocrinolog/senolog cu care sa poti dialoga incat sa fi lamurita si sa mergi intotdeauna la acelasi ca sa aiba o continuitate observatia.
Sanatate!
Metastaze multiple renale si pulmonare 15-01-2014, 00:56:49 de către MARTON
DUMNEZEU S-AL ODIHNEASCA IN PACE

AS FI VRUT SA VA INCURAJEZ CU CEVA DAR MOMENTAN NU AM CU CE.
Metastaze multiple renale si pulmonare 13-01-2014, 14:25:09 de către maria mihaila
Cu multumiri pentru voi toti!

Incepand cu 20 decembrie 2013, pe tata nu-l mai doare nimic.ascita cu stop cardiorespirator si blocajul renal i-au fost fatale.
Descoperit in iulie 2013 si chinuit pana-n decembrie 2013.

Sa va dea Dumnezeu putere!!!
Metastaze multiple renale si pulmonare 03-11-2013, 22:34:32 de către MARTON
maria eu te sfatuiesc sa mergi la soitalul panduri la dr. valentin ambert ca eu am fost operat de catre el si am fost foarte multumit de rezultate si de felul in care mi-a explicat boala mea(cancer renal de trei ori in 5 ani). succes
Metastaze multiple renale si pulmonare 22-10-2013, 01:25:55 de către RaulDuke
cand ati vorbit deci ultima data cu oncologul si ce v-a spus ?
Metastaze multiple renale si pulmonare 21-10-2013, 20:50:06 de către maria mihaila
Multumesc!
Metastaze multiple renale si pulmonare 21-10-2013, 20:42:03 de către stevens
Sa-i dati si cate o rodie zilnic sa manance sau sub forma de suc daca nu poate manca, inainte de masa de dimineata de preferinta daca nu la ora 11 ca desert !
Metastaze multiple renale si pulmonare 21-10-2013, 13:08:30 de către stevens
Nu am cum sa va incurajez sa mergeti pe un drum gresit madam ! Eu il compatimesc pe tatal dv care nu are parte de un tratament corect si cu sanse de vindecare, nu ma intereseaza starea dv emotionala sau interpretarea personala pe care o faceti ! V-am spus ca au fost sute inaintea dv cu aceeiasi parere dar cu aceleasi rezultate pt parintii lor !

Pt stadiul actual trebuie sa-i dati tatalui suc de sfecla diluat cu apa si niste afine, pentru a-i echilibra valorile hemoglobinei ! Va incurajez sa faceti asta si o sa vedeti ca isi va reveni ! Dar nu il mai otraviti ! Intrati la `carcinomatoza peritoneala`, vedeti ca am recomandat acolo un supliment si o dieta de urmat !
Metastaze multiple renale si pulmonare 21-10-2013, 12:53:01 de către maria mihaila
Stimate domn Stevens, apreciez modalitatea dvs de expunere, multumindu-va pentru timpul acordat! Va doresc sanatate dvs si familiei, pentru ca, altfel, veti ajunge poate la fel de disperat ca si mine sa cititi un rand, doua de incurajare!
Metastaze multiple renale si pulmonare 21-10-2013, 12:45:37 de către stevens
Stimabila nu mai intrebati medicii fiindca ei nu au ce sa va faca ! Nu stiati ca acest tip de cancer este NEVINDECABIL pt medicina ? Au fost aici multe persoane care au sperat pana in ultima clipa ca citostaticele le vor ajuta parintii dar toti au murit in timpul curelor sau la sfarsitul lor ! Nu inteleg de ce se incapataneaza femeile sa creada ca in cazul lor va fi altfel decat in cazul altora ! Alergati dupa himere !
Interesul medicilor este ca sa "dovedeasca" faptul ca nu boala oncologica nu e vindecabila si sa se pompeze alte si alte sume de bani in "cercetare" !

V-am dat mai sus tratamentul de urmat, singurul care poate aduce beneficii fara efecte secundare !
Metastaze multiple renale si pulmonare 21-10-2013, 12:08:54 de către maria mihaila
...ne luptam, cu toate acestea, simt ca am pierdut lupta!

Dupa trei transfuzii de sange ( operatiune saptamanala), hemoglobina tatalui meu este 5.7; asa cum mentionam mai sus, doamna doctor oncolog a intrerupt sutentul, intrucat, in timpul tratamentul cu acest citostatic, tata pierde mult sange pe nas.fara sa mai mentionez de urina caramizie, alta "sursa" de pierdere de sange. Pur si simplu, asist cum se topeste, mananca din ce in ce mai selectiv, au inceput si durerile in toata zona abdominala, tusea a devenit mai plina...

Domnule doctor, va rog, nu mai pot face nimic?
Metastaze multiple renale si pulmonare 15-10-2013, 15:24:02 de către RaulDuke
ne pare rau pentru vestile acestea. tine-ne la curent cu ce se mai intampla si mult noroc !
Metastaze multiple renale si pulmonare 15-10-2013, 12:19:54 de către maria mihaila
.si boala "evolueaza"..depistat in iulie 2013, tata se usuca. Ni s-a aprobat dosarul pentru Sutent, am terminat prima sedinta, pentru ca la a doua, doamna doctor oncolog, sa ni-l opreasca, cel putin o perioada intrucat pierdea foarte mult sange pe nas, hemoglobina ajungand la 6. In aceste conditii, i-a fost transfuzat sange, albumina si arginina (perfuzii). Mai mult deatat, cu toate ca slabeste pe zi ce trece, in schimb a facut burta (o fi ascita? sunt doar un biet absolvent de drept, deci.nu pot da eu diagnostic). Saptamana aceasta, voi merge la oncolog pentru o ecografie, stabilind astfel continuarea ori ba cu Sutent, respectiv alta schema de tratament.

De fiecare data, cu multumiri pentru timpul acordat!
Metastaze multiple renale si pulmonare 11-08-2013, 17:15:33 de către RaulDuke
mult succes !
Metastaze multiple renale si pulmonare 06-08-2013, 13:04:43 de către maria mihaila
Raport de investigatii anatomopatologice:

MACROSCOPIE: 8442- multiple fragmente bioptice (cel mai mare aproximativ de 8 mm lungime); 8443 - fragment de tesut alb cenusiu cu capsula pe un versant, de 1/0, 8 cm; 8444 - fragment de tesut de 1/1 cm, cu formatiune albicioasa atasata, de 0, 6/0, 5 cm.
MICROSCOPIE: 8442 - fragment hepatic cu infiltratie de carcinom cu celula clara; 8443 fragment tumoral reprezentat de carcinom cu celula clara cu focare de necroza; 8444 - fragment hepatic fragment hepatic cu infiltrare focala de carcinom cu celula clara.
Aspectele morfologice pledeaza pentru o inflamatie hepatica de carcinom renal cu celula clara. Pentru confirmare si diagnostic definitiv, IHC in lucru.

Astazi am contactat oncologul, urmand ca saptamana viitoare sa incepem procedura ptr. Sutent.

Multumesc!
Metastaze multiple renale si pulmonare 06-08-2013, 11:19:22 de către RaulDuke
nu, nu e nimeni vindecat cu bicarbonat, iar stevens e un mincinos de 3 lei.
Metastaze multiple renale si pulmonare 06-08-2013, 00:32:39 de către stevens
Fara suparare, dar ca sa obtii un rezultat cu o terapie trebuie intai incercata ! La noi in tara nu cred ca au incercat-o decat ff putini ( exista un singur medic naturist la bucuresti care o recomanda) ! Insa in alte tari incepand cu Italia unde activerasza doctorul Simoncini sunt o multime de pacienti vindecati de diverse cancere ! Pe canalul Youtube gasiti o multime de marturii daca cautati dupa `simoncini ` si `breast cancer` de exemplu !

Bafta !
Metastaze multiple renale si pulmonare 05-08-2013, 23:59:57 de către anna2007
fara suparare, dar daca este atat de buna solutia aceasta cu bicarbonat de ce nu posteaza nimeni in afara de dvs ca se simte mai bine?cred ca atunci medicii ar sta acasa si nu ar mai exista atatia muritori de cancer.este boala secolului si in afara de o prelungire a vietii nimeni nu poate obtine nimic.iar cate odata aceea prelungire e prea chinuitoare.e o boala care recidiveaza mai devreme sau mai tarziu intr-o forma mai grea.nimeni nu a venit sa spuna ca bicarbonatul i-a vindecat sau macar ameliorat cancerul.
Metastaze multiple renale si pulmonare 05-08-2013, 23:22:06 de către stevens
Singura alternativa eficienta si nedaunatoare sunt perfuziile cu cantitati crescatoare de bicarbonat de sodiu ! Incepeti cu doar 25 de ml de solutie 8, 4% in picaturi foarte lente si cresteti tot cu aceeiasi cantitate pana la un maxim de 150 de ml ! Se fac 4 serii a cate sase perfuzii cu sase zile de pauza !

Intr-adevar implicarea dlui Raul este rasplatita din plin ! In fiecare sambata primeste tone de coliva drept recunostinta pt ajutorul dat apartinatorilor !

P.S. De asemenea sunt foarte indicate sedintele de oxigenoterapie in camera hiperbara ! PT TOTI SUFERINZII de cancer !
Metastaze multiple renale si pulmonare 05-08-2013, 14:53:36 de către maria mihaila
Buna ziua.cu toate ca slabe sanse sa fie asa (cel putin in cazul meu),

citez din biletul de iesire din spital al tatalui meu, pacient de 61 ani:
1. diagnostic principal: C64, tumora maligna a rinichiului cu exceptia bazinetului renal;
2. diagnostice secundare:
a) tumora maligna secundara a ficatului;
b) embolia si tromboza venei renale;
c) alte tulburari depresive recurente;
d) tumora maligna a pulmonului;
e) bloc atrio-ventruicular complet;
f) bronsita cronica nespecificata.

Diagnostice formulare libera: nodul renal drept, MTS hepatica segment VIII, MTS pulmonare, tromboza vena renala, bloc atrio ventricular complet, APP proteza valva mitrala si aortica, APP hernie de disc L4L5OP, bronsita cronica.

Protocol operator: punctie biopsie cu ac gros tumora hepatica segm VII-VIII, biopsie excizionala noduli peritoneali, adezioliza.

Urmeaza ca in aceasta saptamana, sa intram in posesia rezultatelor biopsiei, urmand astfel sa contactam oncologul.

Asa cum mentionam intr-un mesaj anterior, sunt dispusa sa fac tot ce este omeneste in a-i prelungi viata tatalui meu, chiar daca...este evidenta starea lui generala, metastazata. Pana acum trageam nadejde in Sutent, doar ca, in acest moment nu stiu ce comisie mi-l va aproba in acest context multi-metastazic. Mai mult deatat, sunt la stadiul liberului arbitru si pun in balanta daca eventualele citostatice sunt demne de cuvantul "paleativ".

Cu multumiri si stima,
Maria.
Metastaze multiple renale si pulmonare 03-08-2013, 10:21:41 de către RaulDuke
ne pare rau sa auzim de situatia pe care o prezinti. te asteptam cu noi vesti !
Ganglionii axiali durerosi in special la caldura 02-08-2013, 14:22:50 de către RaulDuke
ar fi util sa mergi la un medic. situatia pe care o descrii este absolut improbabil sa aiba legatura cu subiectul dezbatut pe aceasta sectiune a forumului, si anume cancerul.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 02-02-2014, 18:07:45 de către RaulDuke
nu exista niciun mecanism descris/cunoscut. ipoteze sunt multe si nu prezinta niciun interes sa intru in ele, daca incepe sa te preocupe, avand la dispozitie resursele nelimitate ale internetului, poti ajunge in cateva zile sa cunosti mai multe pe acest subiect chiar decat mine, insa valoare clinica tot nu are. evident trebuie sa repeti PSA lunar, pentru ca daca operatia, chipurile, a scos "toata" prostata (caci asta e rostul operatiei respective), daca psa-ul nu scade aproape de "complet", trebuie verificat fie daca e vorba de vreo recidiva fie daca a fost operatia defapt incompleta si ar trebui facuta iradiere sau ceva...
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-02-2014, 14:53:13 de către MARTON
IN astfel de situatii SINGURUL LUCRU PE CARE IL POTI FACE ESTE SA LUPTI si sati traiesti viata alaturi de cei dragi DIN PLIN, pt a nu ajunge sa regreti mai tarziu.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-02-2014, 14:49:44 de către Lucian107416
@RaulDuke
3. Care este mecanismul ? Daca crezi ca e prea mult de explicat sau nu poate fi redus la chestii de baza inteligibile pentru un profan, asta e. Eu ma bucur ca e adevarata afirmatia :)
Singura vizita la oncolog a fost mentionata mai sus in acest topic si s-a petrecut cu vreo 2 luni inainte de operatie. Propunerea a fost Zoladex. Tata a ales operatia. El este un optimist, `om de actiune` si a hotarat asta. Odata luata decizia, nici n-am mai putut aborda tema asta cu el iar o alta discutie cu un alt medic ar fi complicat si mai mult lucrurile(din punctul lui de bedere). In fine, nu cred ca te intereseaza pe tine aceste aspecte. Istoricul medical complet, legat de acest caz, a fost descris pe acest forum. Iti multumesc inca o data pentru tot.
@Marton Multumesc. Iti urez multa putere si bafta. Avem cam aceeasi varsta si nu stiu ce m-as fi facut in locul tau. Multumesc mult si pentru documentele pe care mi le-ai trimis pe e-mail.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-02-2014, 14:05:39 de către MARTON
LUCIAN pt a te ma lumina putin o sati descriu prin ce am trecut eu in ultimii 5 ani si doua luni de la descoperirea cancerului pe rinichi: in dec 2008 mi sa extirpat chirurgical rinichiul drept pt ca tumora avea 10-10-12cm iar rinichiul 10cm, si de atunci medicul in urma biopsiei mia recomandat ca este mai bine sa nu urmez nici un tratament deoarece sunt tanar ( aveam atunci 32 de ani), si doar sa urmarim evolutia din trei in trei luni primii 2ani.In februarie 2009 mi sa descoperit steatoza hepatica grad4( din gradul 5 este ciroza si ficatul nu se mai regenereaza), si in urmatorii 2 ani cu pastile ceaiuri hepatice, mult sport si un ceai care mi lam preparat singur in care am pus toate plantele care le contineau pastilele, colonhelpul, liverhelp, ceaiurile hepatice care le cumparam si altele ca : ghimbir, menta, patrunjel, marar, coriandru, busuioc, chimen seminte de armurariu, cimbru si multe altele, si cu acordul medicului si analize din trei in trei luni am inlocuit medicamentele cu 2 litri zilnic de acest ceai, si dimineata pe stomacul gol o lingurita de miere, ficatul a revenit la steatoza moderata ca si in prezent( in febr.2009 aveam 114kg dupa operatie), in mai 2010 aveam 98kg, iar in prezent am 110kg.
In iunie 2012 nam mai putut sa beau acel ceai la munca si stresul a devenit enorm, programul de munca haotic, lung, de zi si noapte, iar in mai 2013 la un RMN sa constatat ca aveam recidiva tumorala in loja renala ( locul unde fusese rinichiul) de 6, 5cm, a fost extirpata cu succes, iar la fix trei luni ( din 23 mai pana pe 23 august) la un CT sa constatat ca aveam alta tumora situata langa coloana vertebrala care unea colonul de muschiul spatelui si care masura 2, 5--3cm, si care in mai nu exista, mam operat dar tumora in timpul operatiei a creat sangerari masive ( ca mijloc de aparare) si nu sa putut umbla la ea si nici lua biosie, in noiembrie am inceput chimio, iar pe 20 noi. 2013 la un CT sa constatat ca maiaveam si inca trei meastaze pe un plaman. In continuare fac chimio si pe 27 febr. am programare la alt CT si voi stii sigur cum stau.
Acesta boala este perversa si daca la mine a actionat asa nu inseamna ca asa face le toti pt ca la fiecare pacient reactioneaza diferit.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-02-2014, 13:21:06 de către RaulDuke
1. da.
2. pe datele actuale, foarte putin probabila.
3. da, este adevarata si o posibilitate.
4. da, ar putea fi utila o repetare lunara a PSA, sigur nu poate sa strice.

totusi: la un oncolog ati fost ?
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 31-01-2014, 20:18:49 de către MARTON
Lucian tiam dat mesaj pe privat.
Legat de intrebarile tale:1--in timpul operatiei medicul poate sau nu in functie de reactia tumorii, sau a organismului pacientului sa indeparteze tot ceea ce sia propus, sau daca este posibil acest lucru.
2---medicul recomanda tratament tinand cont de multe date cum ar fi varsta boli ale pacientului, stadiul cancerului, organism, efectele unui tratament, riscului si multe altele.
pt mai multe informatii te astept cu un mesaj.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 31-01-2014, 16:39:03 de către Lucian107416
Decizia tatalui a fost prostatectomia, iar operatia a decurs bine si a fost realizata la sfarsitul lunii noiembrie 2013. Rezultatul biopsiei a fost: Adenocarcinom de prostata, Gleason 3 + 3, tumoare incapsulata ( nu cunosc exact termenii medicali si nu am acces acum la document).
Astazi, la circa 9 saptamani de le operatie, a sosit si rezultatul primului test PSA: 0.145 ng/ml!!! Recomandarea chirurgului a fost sa repete PSA-ul peste 3 luni si a spus ca nu trebuie facut nimic acum. Intrebarile ar fi:
1. Exista vreo speranta ca PSA-ul sa coboare in zona nedetectabil peste 3 luni, la urmatorul test ?
2. Cat de probabila ar fi o metastaza a adenocarcinomului de prostata, in alta parte a corpului, in conditiile in care biopsia prostatei nu e relevat celule metastatice ?
3. Este adevarata afirmatia urmatoare? Daca da, cum este posibil ? Singurul scenariu imaginabil pentru mine in momentul de fata este ca nu a fost indepartata intreaga prostata ?
`Having a detectable PSA level after surgery does not always mean that you still have cancer. If you have a low PSA level that is not rising, it could mean that you just have some benign prostate cells still in your body.`
4. Credeti ca ar fi indicata o devansare a urmatorului PSA ? La 13-14 saptamani de la operatie?
Multumesc.
Multa sanatate si putere tuturor!
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 03-10-2013, 19:49:42 de către RaulDuke
da. nu numai teoretic. orice tratament are efecte adverse, iar riscurile sunt mereu cantarite vs beneficii si analizate in studii clinice, ale caror rezultate furnizeaza recomandarile standard. asa e TOATA medicina, si nu doar oncologia: numai dovezile furnizeaza recomandari practice/clinice, si nu teoria fundamentala (fiziologia, fiziopatologia, farmacologia, etc).
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 03-10-2013, 17:30:44 de către Lucian107416
Multumesc mult. Intr-o postare anterioara(la subiect: cancer prostata cu metastaze osoase si pulmonare) ati afirmat in legatura cu inceperea prematura a tratamentului cu citostatice :
`asta ca sa nu mai vorbim de teoria cu inducerea prematura a rezistentei la chimioterapie si risipirea, practic, a unei resurse terapeutice inainte de vreme, inainte ca boala sa devina rezistenta la tratamentul hormonal. - See more at: http://forum.romedic.ro/prod/cancer_prostata_cu_metastaze_osoase_si_pulmonare_077204.htm`
Intrebarea ar fi daca este valabil acelasi lucru si pentru tratamentul hormonal ?? Poate (teoretic) dauna inceperea lui prematura ?
Inca o data, multumesc!!!
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 02-10-2013, 11:25:38 de către RaulDuke
zoladex suprastimuleaza glanda hipofiza in prima faza, care glanda, dupa o superstimulare initiala, se adapteaza si practic nu mai secreta deloc acei hormoni care fac testiculele sa secrete hormonii androgeni, pe baza carora creste cancerul de prostata. desigur ca, din cauza fazei initiale de "superstimulare", primele 2-3 saptamani, injectia cu zoladex trebuie insotita de niste pastile care "protejeaza" prostata de aceasta SUPERsecretie, niste pastile numite de obicei casodex. daca te referi la efectele adverse, despre acestea poti gasi liste intregi pe internet, cu o minima cautare a numelui medicamentului.

repet: pe baza a ce mi-ai relatat, aceasta abordare NU mi se pare rezonabila, sau cel putin nu ar fi prima, nici macar a doua, la care as recurge.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 23:31:32 de către Lucian107416
Multumesc mult. M-am mai edificat. Propunerea medicului parca a fost sa se administreze o injectie iar peste 3 luni sa faca PSA-ul si apoi sa decida daca sa continue tratamentul sau nu. Ma gandesc ca aici s-ar putea sa fi inteles tata gresit si ca sa decida in functie de ce ficat si PSA daca sa continue sau nu. Vi se pare ca ar avea sens o asemenea abordare ? Va rog mult sa-mi spuneti care ar fi efectele unei singure injectii cu Zoladex asupra organismului? Inca o data, multumesc.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 22:39:28 de către RaulDuke
din pacate in cazul unui cancer de prostata atat de localizat, cu PSA mic si cu gleason de 5, ma tem ca oncologul NU ARE LA DISPOZITIE niste metode care sa fi demonstrat beneficiu clinic. asa ca... pe ce isi bazeaza decizia ? pe "wishful thinking" ? singura varianta acceptabila este cea in care considera leziunea din ficat ca fiind o metastaza de la prostata (ca sa dea zoladex), dar eu consider ca sansele nu sunt majoritare ca acest lucru sa fie real, deci nu as incepe tratamentul fara o dovada serioasa ca asa stau lucrurile. nici sa fie un hepatocarcinom nu e exclus.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 21:30:20 de către Lucian107416
Incetinirea evolutiei cancerului. Nu multi medici cred in soutia NIMIC. Probabil ca si mai putin pacienti. In plus, mi se pare ca ar fi o varianta acoperitoare pentru cazul in care chestia de pe ficat ar fi o metastaza a celui de prostata. Deci rationamentul asta l-as intelege. Ce nu inteleg e care ar fi riscurile daca se mai asteapta cateva luni pana la elucidarea chestiunii cu ficatul. Din cate am inteles e destul de redusa probabilitatea unui alt tip de cancer(cu exceptia hepatocarcinomului dat ca probabil de RMN) in ce priveste acea leziune.
Multumesc!
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 20:51:41 de către RaulDuke
repet: s-a vazut o leziune in ficat. ea are aspecte ce o fac suspecta de a fi canceroasa. insa nu cred ca se poate spune cu certitudine ca este o metastaza de la cancerul de prostata, deci ma tem ca RMN-ul ridica o problema suplimentara (respectiv CE E CU LEZIUNEA ACEEA ??? e cancer, nu e cancer, daca e cancer, e primar ? e metastaza de la prostata ? e o metastaza de la un alt cancer ?), dar nu aduce nicio data definitiva suplimentara asupra primei tale postari, practic; deci eu consider ca NU se poate considera ca are o boala metastatica de prostata, in acest moment, si deci nici atitudinea de a nu o trata (pe care am discutat-o si argumentat-o de la inceput) nu poate fi schimbata, pana nu se elucideaza ce e cu nodulul din ficat. in fond, ce anume tratam, totusi ? poate ca o biopsie a leziunii respective ar fi indicata; daca nu, nu as schimba nimic, doar as repeta RMN-ul peste cateva luni. el nu are simptome, inteleg, deci atunci... ce anume tratam si cu ce riscuri si beneficii ? medicul care a propus zoladex, ce motive a reclamat ?
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 20:21:26 de către Lucian107416
Nu neaparat sau nu inteleg. Presupunerea initiala a medicilor a fost ca au legatura cu prostata si adenopatia si `masa unica` de pe ficat, adica se cautau metastaze ale cancerului de la prostata. Din fericire a fost infirmata ipoteza referitoare la adenopatie, iar cea de la ficat ramane in observatie. Ma intrebam daca situatia din prezent impune urmarea vreunui tratament, intrucat in intelegerea mea limitata nu s-a schimbat nimic. In plus, am mai adus niste date de la RMN-ul(+CT) despre care si dumneavostra ati spus ca e recomandabil sa se faca. Am facut si eu ce fac majoritatea celor care scriu in aceasta sectiune solicita inca o parere avizata. Mai alea ca in cazul de fata aceasta parere este Textul meu era si plin de date si poate nu a fost cel mai bine structurat. Incerc sa INTELEG, Daca era vorba de incredere oarba in opinia unui medic nu as fi apelat la acest forum.
Reformulez:
1. Tatalui meu i s-a recomandat inceperea tratamentului cu Zoladex? Aduce vreun beneficiu in stadiul asta? Acopera vreun risc suplimentar?
2. Care este stadiul cel mai probabil, pentru ca nu am gasit aceasta clasificare in documentele medicale si aici depinde si de interpretarea RMN-ului si a celorlalte analize?
Multumesc.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 19:37:07 de către RaulDuke
da. chiar nu este o formulare prea fericita, intrucat nu vad legatura cu adenopatia operata, examenul RM pe ficat, etc. prostata pare a fi si ESTE o problema absolut separata, pana la proba contrarie. formuleaza o intrebare, si voi incerca sa iti dau un raspuns. cred insa ca nu poti pleca altfel decat de la ce ai discutat deja cu medicii, altfel aceasta discutie se transforma intr-un soi de "brainstorming" ad-hoc, care in niciun fel nu are cum sa tina loc de consult medical. suna ca si cum tu incerci sa iei o decizie medicala, cumva supercedand competenta medicilor cu care ai discutat pana acum.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 19:31:00 de către Lucian107416
Scuze pentru neclaritate. Poate nu a fost cea mai fericita formulare:
"Nu-mi dau seama daca este o varianta mai buna decat monitorizarea, mai ales in contextul incertitudinii de la ficat, si aici as ruga un specialist la o a doua opinie. "
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 19:28:38 de către RaulDuke
care este intrebarea ?
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-10-2013, 12:00:22 de către Lucian107416
Evolutie:
Tatalui meu i-a aparut o adenopatie supraclaviculara si s-a internat in spital la inceputul lunii septembrie. La consult ORL s-a recomandat biopsie si examen histopatologic al adenopatiei supraclaviculare. Intraoperator `se constata tromboza venei jugulare externe, context in care adenopatiile sunt interpretate ca fiind inflamatorii`... ` si ulterior pe parcursul internarii a primit medicatie antialgica, antinflamatorie, antibiotica, antimicotica, antiischemica, hipotensoare, anticoagulanta, cu evolutie favorabila si remisia`

In timpul internarii a facut CT, RMN si examene endoscopice( am sa le redau mai jos concluziile), care au relevat si o formatiune suspecta pe ficat.

A fost vazut de o comisie oncologica, care a recomandat Zoladex, peste 3 luni facut testul PSA si, eventual(?), continuat tratamentul. Nu-mi dau seama daca este o varianta mai buna decat monitorizarea, mai ales in contextul incertitudinii de la ficat, si aici as ruga un specialist la o a doua opinie.

CT toraco-abdomino-pelvin :
Asimetrie a sinusurilor piriforme(cel stg. cu continut dens). Adenopatii supraclaviculare stg( cea mai mare de 2, 6 cm).
Impastarea grasimii supraclaviculare si axilare stg (de etiologie neprecizablla CT). Fina lama fluida pleurala stg. Fara leziuni pulmonare suspecte.
Segment VIII(presupun ca e o greseala de redactare si e vorba de VII) hepatic si splina cu cate o leziune nodulara hipodensa, cu diametre de 1, 8 respectiv 1 cm - necesita reevaluare cu contrast si monitorizare. Pancreas, rinichi bilateral fara modificari suspecte. Hiperplazie SR bilaterala fara aspect CT tumoral.
Fara adenopatii patologice retroperitoneale. Fara ascita. Prostata voluminoasa relativ omogena.
Stare post-hemilaminectomie dr L4 si L5. Fara imagini CT certe de determinari secundare la nivelul segmentelor osoase examinate.
Concluzli: Sinus piriform stg cu continut dens. Adenopatii supraclaviculare. Impastarea grasimii supraclaviculare
axilare stg. Fina lama fluida pleurala stg. Nodul hipodens hepatic si splenic. Prostata voluminoasa.

Examene endoscopice:

GASTROFIBROSCOPIE
Esofag relatii normale. Stomac cu lichid de hipersecretie, eritem prepiloric circumferential. Dl, Dll relatii normale.
COLONOSCOPIE
Mucoasa colon edematiata, lucioasa, cu pseudomembrane la nivelul colonului ascendent si depozite albicioase la acest nivel. Mic polip sesil la nivelul ascendenrului de 3mm. fara alte modificari de mucoasa pana la nivelul cecului.
Dg: Colita pseudomembranoasa. Candidoza colonica. Polip sesil colon ascendent.


RMN:
Parenchim splenic prezentand marginal un mic cluster de imagini chistice cu caracter benign (mici chiste splenice), cu hiper T2, hipo T1 si efect shine-through in difuzie, caracteristice chisturilor. Cortical renal drept se evidentiaza o structura cu caractere similare, dar mai putin hiposemnal T1 (chist dens?).
La nivelul segmentului hepatic VII se evidentiaza o structura discret hiper T2 si de semnal intermediar T1, cu relativa restrictie in secventele de difuzie si care la administrarea de contrast iv. prezinta flash arterial urmat de wash-out rapid si neomogen. Caracterele descrise sunt sugestive pentru leziune cariokinetica, insa unicitatea si dimensiunile mici, de 18 mm ale leziunii nu pot permite afirmarea certa a etiologiei, necesitand monitorizare (wash-in rapid si wash-out rapid sunt caracteristice atat determinarilor secundare hipervasculare, cat si hepatocarcinoamelor).
Fara adenopatii retroperitoneale sau mase abdominale. Mica cantitate de lichid de ascita.
Prostata voluminoasa cu lob anterior marcat hipertrofic, cu amprentarea trigonului vezical si cu reducerea regiunii periferice la o fina lama ce este greu de apreciat. Mic nodul hipodens periferic stang, dar care nu prezinta restrictie in secventele de difuzie, facand mai putin probabil diagnosticul de neo prostatic (necesita biopsie).
Continut al vezicii urinare cu nivel hidric supernatant pe un continut hipo T2 si hiper T1 (sange?, rezultat al medicatiei-a se corobora cu datele clinice).
Concluzii:
Chiste renale si splenice
Masa unica hepatica segment VII cu caractere posibil atipice
Hiperplazie prostata si mic nodul hipodens periferic stang
Continut fluid-fluid vezical de etiologie neprecizata

MULTUMESC.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 04-08-2013, 18:01:35 de către RaulDuke
cu siguranta. nu una specifica pentru pelvis, totusi.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 03-08-2013, 22:58:10 de către Lucian107416
Exista vreo substanta de contrast recomandata pentru RMN la pelvis, de genul Primovist pentru rmn la ficat? Multumesc.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 02-08-2013, 00:03:37 de către RaulDuke
nu trebuie sa-ti faci griji despre a ma contesta, nici pe departe nu ma consider incontestabil!

cu siguranta ca cel mai bine mult pentru evaluarea extensiei locale a bolii ar fi un RMN de pelvis. dincolo de asta, din pacate specific in romania, oricat de bun este un chirurg, dpdv tehnic, ramane totusi un chirurg si, repet IN ROMANIA, un chirurg nu este o persoana care sa priveasca lucrurile de maniera cea mai de ansamblu vis-a-vis de balanta riscuri/beneficii, cand e vorba de cancer, mai ales de unul cum e cel de prostata, unde planeta intreaga inca dezbate aprins ce anume sa se faca in cancerele incipiente. poate ca pentru asta nu ar strica si un consult pentru A DOUA OPINIE la un oncolog la fel de bun/experimentat, chiar daca cel mai probabil va va prezenta cam aceleasi oportunitati despre care ati auzit deja. eu personal NU CRED ca la un stadiu T1 a sau b (despre care un RMN va putea spune mai multe), fara simptome de niciun fel, cu PSA mic si fara o crestere accelerata, o operatie radicala aduce momentan un beneficiu fata de supravegherea activa. efecte adverse si cost al calitatii vietii insa, aduce cu siguranta, si deloc de neglijat: disfunctie erectila, incontinenta urinara, poate dureri mai de durata, etc., asta pentru a trata un cancer care pare lent evolutiv, nu foarte agresiv si care poate evolua fara niciun simptom pentru ani multi de zile, chiar poate fara niciun tip de tratament.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-08-2013, 23:21:14 de către Lucian107416
Asta nu inseamna ca va contest parearea, d-le RaulDuke. Dimpotriva, este solutia catre care inclinam si eu, dar parerea mea nu are niciun fundament. Acesta e motivul pentru care pentru care am apelat, de altfel, la acest forum. Chirurgul specialist in urologie care l-a consultat pe tata este un chirurg foarte bun si apreciat, iar in cazul in care rezultatele monitorizarii conduc catre necesitatea unei interventii chirurgicale, am dori ca dumnealui sa fie cel ce executa interventia. Nu-mi dau seama cat este de acceptabila o asemenea abordare. M-ar mai interesa parerea dumneavoastra asupra managementului acestui caz. Cine ar trebui sa-l asigure? Un specialist in chirurgie inclina catre solutiile care-i sunt familiare. Mai ales ca in cazul de fata nu sunt incorecte, ci doar se pot dovedi mai costisitoare in cazul fericit. Mult mai costisitoare.
De exemplu, daca ar fi existat o comunicare mai buna si un acces mai facil l-a informatii, s-ar fi realizat cu siguranta o biopsie si pentru fragmentul indepartat din coloana vertebrala. Aici, din punctul meu de vedere s-a pierdut o buna oportunitate si o informatie valoroasa.. PSA crescut? Automat biopsie, avand in vedere ca metastazele osoase sunt o forma destul de intalnita in cazurile de cancer la prostata. De altfel asta e si motivul pentru care a cerut chirurgul sa se realizeze scintigrafia. De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti cat de necesara ar fi afectuarea unor noi analize, gen CT, de exemplu? Pentru ca mie mi s-ar parea obligatoriu inaintea unei interventii chirurgicale(alaturi de scintigrafia deja efectuata).
Inca o data, MULTUMESC.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-08-2013, 15:20:14 de către Lucian107416
Multumesc mult pentru raspuns. Propunerea chirurgului care a realizat biobsia a fost prostatectomie radicala. Este o propunere acoperitoare, cu siguranta. Eu nu am pregatire medicala, si in consecinta imi lipseste viziunea de ansamblu asupra acestei probleme. Situatia ipotetica, de care ma tem cel mai mult in momentul de fata, este ca fragmentul de biopsie sa nu fie cel mai relevant pentru situatia din prezent.
Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata? 01-08-2013, 13:01:26 de către RaulDuke
din pacate nu exista niciun raspuns la intrebarea ta. ce se stie insa este ca intr-o situatie ca aceasta, nicio interventie nu ofera avantaje fata de monitorizarea activa cu PSA + tuseu rectal la 6 luni si biopsie la 18 luni (daca cele 2 raman normale intre timp). in conditiile de fata nu mi se pare rezonabila nici prostatectomia nici iradierea.
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 03-08-2013, 00:10:58 de către RaulDuke
variantele sunt: fie faci biopsie, fie le tii sub urmarire, cu investigatii repetate la intervale de timp regulate. la cum arata descrierile, cred ca a doua varianta este si ea rezonabila; riscurile unei biopsii sunt minime, mai degraba teoretice.
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 02-08-2013, 23:41:23 de către voicu marian viorel
A primit recomandarea de a consulta un medic oncolog, efectuarea de RMN si biopsie(recomandare de la medicul de la eco si mamografie).Ce urmari pot avea loc dupa efectuarea biopsiei si ce ma sfatuiti, sa o fac sau nu(biopsia)?pt.ca sunt in dubii, am mai consultat un alt doctor si mi-a spus ca pot aparea complicatii dupa biopsie in caz ca cele 2 formatiuni nu sunt cancerigene, ce ma sfatuiti?
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 02-08-2013, 14:21:48 de către RaulDuke
la ce anume te referi ? trebuiesc tinute sub urmarire. ce recomandari ai primit ?
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 02-08-2013, 11:42:03 de către voicu marian viorel
inainte de mamografie a facut un eco la ambii sani cu urmatoarele concluzii:
ambii sani-prezinta tegument si regiune mamelonara de aspect normal ecografic.
Tesut preglandular-slab reprezentat, hipoecogen, omogen, intretaiat de septuri conjunctive cu grosime si ecogenitate normale.
Tesut glandular-cu ecostructura mixta, heterogena, moderat densa, cu ecogenitate normala a tesutului stromal interlobular, bilateral.
In sanul drept-fara leziuni focale cu caracter lichidian sau solid, decelabile ecografic.
In sanul stang-infraareolar ora 5.30-formatiune ovalara net delimitata, cu caractermixt-partial lichidian transsonic si partial ecogen/solid, vascularizat, cu mici spoturi hiperecogene in interior(microcalcificari(?)-sugerind un chist complex sau o zona de metaplazie apocrina.La aprox.2, 5cm caudal si lateral de aceasta formatiune, se vizualizeaza o alta, cu ax lung de 7mm si cu caracteristici ecografice similare, mai putin vascularizatia interna.
Ducte galactofore-fara ectazii cu caracter patologic, bilateral.
Tesut reteomamar, fascie prepectorala-de aspect normal ecografic.
Limfonoduli axilari-cu patern ecografic de tip reactiv, bilateral.
P.S.:E ceva in neregula cu cele 2 formatiuni din sanul stang?
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 01-08-2013, 19:12:39 de către RaulDuke
nu se descrie nimic ingrijorator.
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 01-08-2013, 17:00:36 de către voicu marian viorel
E ok mamografia are ceva la sâni?
Ambii sani prezinta structura de tip dens heterogen 01-08-2013, 13:12:57 de către RaulDuke
ai vreo intrebare ?
Adenocarcinom microglandular pancreas-evolutie 02-08-2013, 00:19:26 de către RaulDuke
trebuie sa te astepti la o perioada poate usor mai grea, de tratament cu citostatice, care poate fi de altfel si foarte usoara, dar tine mult de ce tip de chimioterapic se va folosi. inafara de asta, spera la ce e mai bine, si anume ca dupa aceea va fi vindecata si nu vor fi probleme pe viitor, dar ai in vedere si ce e mai rau, respectiv faptul ca boala ar putea sa recidiveze, dupa un oarecare interval de timp, chiar dupa incheierea chimioterapiei. va urez mult succes si noroc !
Adenocarcinom microglandular pancreas-evolutie 01-08-2013, 13:16:42 de către Maridani
Chimioterapie, saptamana viitoare ar trebui sa incepem tratamentul. Este vorba de o ruda in varsta de 40 ani care nu ma are decat pe mine.As fi vrut sa stiu mai multe despre evolutie, sa stiu la ce ma pot astepta si ce-i pot spune ei. Multumesc pentru raspuns.
Adenocarcinom microglandular pancreas-evolutie 01-08-2013, 13:03:19 de către RaulDuke
am inteles. asta e bine. cu siguranta ca exista beneficiu la tratamentul oncologic de completare al tratamentului chirurgical, datorita sanselor de recidiva, dar viitorul nu il cunoaste nimeni. ce v-a fost propus?
Adenocarcinom microglandular pancreas-evolutie 01-08-2013, 07:23:21 de către Maridani
Examenul CT inainte de operatie arata ca nu exista metastaze(formatiunea tumorala fiind de grad T3N1Mx), markerii tumorali au iesit in limite normale
Adenocarcinom microglandular pancreas-evolutie 31-07-2013, 18:33:26 de către RaulDuke
exista tot soiul de statistici, dar ele sunt doar statistici, nu pot prezice ce se va intampla cu un caz individual. daca nu exista metastaze, teoretic exista o sansa de vindecare in urma operatiei facute corect. are deci un examen CT de torace si abdomen inainte de operatie ? markerii tumorali au fost dozati ?
perioada intre diagnostic imagistic si biopsie. 31-07-2013, 19:00:30 de către RaulDuke
cu placere! te asteptam cu noi vesti, cand le vei avea. numai bine !
perioada intre diagnostic imagistic si biopsie. 31-07-2013, 18:53:45 de către cristi6060
Sfaturile imi sunt de mare ajutor. Multumesc.
perioada intre diagnostic imagistic si biopsie. 31-07-2013, 18:22:49 de către RaulDuke
orice spital mare cu o sectie de chirurgie sau chiar si o clinica privata. medicul tau de familie trebuie sa te poata indruma.
perioada intre diagnostic imagistic si biopsie. 31-07-2013, 13:51:59 de către cristi6060
Multumesc mult. Procedura cu ac gros e o practica uzuala, O recomandare incotro?.daca e posibil.
perioada intre diagnostic imagistic si biopsie. 31-07-2013, 13:46:27 de către RaulDuke
nu are importanta. totusi inainte de a se proceda la operatie (daca cumva sare chirurgul cu propunerea asta), eu as recomanda totusi o BIOPSIE intai (cu ac gros "core biopsy") si un bilant ca lumea, macar local, cu examen clinic si niste markeri tumorali.

26287 com 1 2 3 4 ..... 80818283848586 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp