Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 77787980818283 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
carcinomatoza peritoneala - recomandari 30-10-2013, 20:27:17 de către stevens
" Ulterior externarii medicul pleaca in concediu pentru 3 saptamani, recomandandu-i asteptarea pentru un tratament ``revolutionar`` ( ceva de genul unei sonde introduse direct in pelvis pe unde ar fi trebuit administrata chimioterapia) si ii ``ofera`` un regim alimentar pentru..colecist?! "

Doamna sa va tineti de acest medic, nu mai puneti totul sub semnul intrebarii ! Daca se poate va rog sa-mi faceti si mie legatura cu dansul ! Insistati ca acea sonda sa-i fie montata cat mai repede cu putinta !
carcinomatoza peritoneala - recomandari 30-10-2013, 17:44:25 de către negara
In primul rand a fost operata fara un examen CT.Aici trebuie sa mentionez ca a fost o intreaga ``balbaiala``, pentru ca atuni cand am solicitat filmul si rezultatul am fost pasata de la un asistent la altul, asistent sef, medicul care a operat-o, prietena care a recomandat-o medicului etc, ca sa aflu intr-un final ca de fapt nu exista.
In urma altor discutii purtate cu un dr. chirurg-oncolog de la Spitalul Fundeni si de la Institutul Oncologic din Cluj nici nu trebuia operata ( aici parerile mai multor medici, inclusiv pe plan local sunt unitare): trebuia facut chimioterapie agresiva( exact acesta a fost termenul folosit) timp de 6 luni, apoi un examen CT si abia atunci se puteau pronunta daca este sau nu operabila.
In urma operatiei medicul in cauza mi-a comunicat ca e plina de metastaze, inclusiv la plamani si ficat, doar stomacul, se pare ca la vremea respectiva nu a fost atins( actualmente se plange de usturimi). Acum in urma CT-ului pulmonar aceste metastaze se pare ca nu exista, cel putin nu in acesta zona.Se plange in schim de transpiratii nocturne in zona capului si a gatului.
Ulterior externarii medicul pleaca in concediu pentru 3 saptamani , recomandandu-i asteptarea pentru un tratament ``revolutionar`` ( ceva de genul unei sonde introduse direct in pelvis pe unde ar fi trebuit administrata chimioterapia) si ii ``ofera`` un regim alimentar pentru..colecist?!
Trebuie sa mai precizez ca in urma cu 3-5 ani, nu mai stiu exact a plecat la o clinica in Bucuresti pentru un nodul la un san ( nu stim nici astazi cu adevarat ce a fost atunci), cel putin asa ne-a precizat atunci, intorcandu-se in aceeasi zi dupa efectuarea unei interventii`` moderne``. ( fara extirpare, fara operatie). Din pacate nu pot da mai multe detalii pentru ca nu stiu si nici nu a vrut sa ne spuna, nici atunci si acum nici atat.
Se pare ca punctul de plecare a fost o tumora de 85mm/85mm pe ovarul drept.In ultimii 2 ani se tot plangea de pierderi anale de sange si dureri in zona pelvina, mai exact de colon.
Astazi a reusit sa faca RMN-ul de pelvis si abdomen dar fiind claustrofoba nu i s-a administrat si substanta de contrast, asa ca maine dimineata trebuie sa mearga din nou.Am doar filmul si CD-ul pe care insa nu stiu sa le citesc, rezultatul scriptic vine dupa aproximativ 24 h.
Nu stiu daca are vreo relevanta in cauza dar scorul Roma inainte de operatie era de 97.90.
Am uitat sa mentionez ca medicul care a operat-o mi-a spus ca a reusit sa scoata un ganglion, iar la biopsie nu s-a gasit nici urma.Mai mult decat atat s-a specificat ca analiza pleaca spre 2 centre, cand de fapt s-a facut doar local si cu multe interventii. Ulterior am aflat ca se putea face la cerere, acum insa nu cred ca ar mai ajuta la ceva.Examenul citologic a reliefat urmatoarele: material amorf, detritus celular, numeroase hematii, limfocite si celule mezoteliale tipice si reactive ( ceva mai tarziu ni s-a comunicat ca persoana a carei parafa se regasea pe rezultat e de regula certat cu Bahus si rapoartele sale sunt puse sub semnul intrebarii)
In concret nu stim sau poate nu intelegem noi care este gradul bolii ( daca exista indicii concrete in acest sens), aria de raspandire a bolii ( cat de avansate sunt metastazele) si daca i se poate stabili o schema de chimioterapie/radioterapie ( stiu ca la aceasta intrebare mi-ati mai raspuns, dar contextul de atunci nu avea atat de multe date/detalii).O ultima precizare, cred absolut necesara o constituie faptul ca pacienta este o persoana dificila, introvertita, refractara de principiu la intentiile noastre de a o sprijini, nu cunoaste cu adevarat gravitatea propriei situatii( stie doar ca are un cancer ovarian de grad 2 cu evolutie rapida) si nici nu se bucura de un tonus macar satisfacator : era irascibila si inainte, dar acum parca s-a accentuat.
Multumesc pentru rabdarea cu care ma urmariti si promptitudinea raspunsurilor.
carcinomatoza peritoneala - recomandari 30-10-2013, 16:00:42 de către RaulDuke
nu exista nicio polemica intre mine si stevens: eu sunt medic oncolog iar el... nimic, doar un om care da sfaturi iresponsabile pe forum si care nu stie nici macar ca "metastaze" se scrie legat, fara cratima. in functie de asta si de cum corelezi discutiile de pe aici cu discutiile cu medicii, poti sa decizi singura pe cine are rost sa asculti mai degraba.

in rest: da, are rost aflarea punctului de plecare, chiar daca boala este in faza metastatica. se poate face chimioterapie si eventual alte tratamente, diferenta fiind de multe ori luni sau chiar ani de zile in plus de supravietuire. cunoasterea punctului de plecare are r rost, pentru ca astfel se poate adapta cel mai bine tratamentul care urmeaza sa fie aplicat. cel mai probabil la situatia pe care o descrii este ca boala a plecat din zona ginecologica, probabil din ovar. totusi acest lucru trebuie certificat, pentru ca o "carcinomatoza peritoneala" poate aparea si in cazul altor cancere. leziunea din plaman nu pune probleme, este probabil o ramasita a unei afectari TBC in urma cu mult timp, care posibil ca nici nu a fost cunoscuta. nu e momentul panicii ci e momentul clarificarii, pentru ca sunt multe lucruri de facut. de ce anume ti se pare ca s-au facut "o sumedenie de erori" in acest caz si de catre cine ?
carcinomatoza peritoneala - recomandari 30-10-2013, 11:16:49 de către stevens
Stimata doamna RMN-ul cred ca va poate ajuta foarte mult pt a vedea daca si in ce masura sunt atinse organele sau intestinele, pentru ca epiploonul nu este decat o pielita care le tine la un loc si le protejeaza pe cele dinainte !
Micronodulul de la plaman este o problema absolut minora in momentul de fata, mai important este sa aflati pe unde se face pierderea de sange care a dat anemia !

Sanatate !
carcinomatoza peritoneala - recomandari 29-10-2013, 23:48:48 de către negara
Nu vreau sincer ca intrebarea mea sa nasca polemici si nici sa degenereze in altceva, ci doar o explicatie in limbajul comun, al omului care nu e specialist in domeniul medical, si atunci cand se poate mai multe detalii care ma pot ajuta sa o ``ajut`` la randul meu sau sa imi sprijin sotul.
Cred ca s-au facut deja o sumedenie de erori in acest caz si mi-e evident ca nu mai pot fi reparate, si as fi vrut doar sa ma lamuresc exact cum stau lucrurile.
Sunt o fire optimista de felul meu dar nici nu vreu sa trec dintr-o pasa in cealalta fara o argumentatie solida.Si asa suntem destul de bulversati pentru ca realmente nu prea mai stim ce sa credem.Nu stiu in ce masura RMN-ul de abdomen si pelvis pe care il va efectua in apoximativ 9 h ma va edifica prea mult.
Mai are vreo relevanta punctul de plecare?Se mai poate practica chimioterapia sau alte proceduri care sa o poata ajuta intr-un fel.Cu toate cautarile mele nu am reusit da descifrez acest CT pulmonar;presupun doar ca e o problema cu acel micronodul, restul termenilor insa nu am putut sa-i pun cap la cap si sa obtin ceva.Initial pe biletul de externare scria ceva de genul :...posibil punct de plecare ovarian?sa inteleg ca poate fi si din alta parte?carcinomatoza nu e specifica cancerului ovarian?
Pana a fi diagnosticata se plangea de dureri abdominale, balonari si pierderi masive de sange care au fost puse pe seama colonului, care in urma unei colonoscopii se pare ca prezenta polipi?!
In loc sa ma lamuresc, lucrurile devin mai ambigue si mai greu de inteles, in ciuda faptului ca am lucrat in domeniul medical si am avut si am tangenta, fara a fi cadru de specialitate.
Multumesc pentru intelegere.
carcinomatoza peritoneala - recomandari 29-10-2013, 23:01:24 de către stevens
Care este `locul initial` ? Daca n-a existat un punct de plecare este vindecabil ? fiindca am inteles ca la voi regula este meta-staze= nevindecabil !
Daca nu stii cu ce sa tratezi sau nu o tratezi corect si pneumonia poate fi mortala ! Voua cine va vindeca pesimismul ? Dar ignoranta ?
carcinomatoza peritoneala - recomandari 29-10-2013, 16:13:44 de către RaulDuke
este vorba despre un cancer care s-a raspandit, de la locul initial, in abdomen. este vorba de un stadiu foarte avansat al bolii, unul nevindecabil, din pacate.
carcinomatoza peritoneala - recomandari 29-10-2013, 15:59:55 de către negara
Buna ziua,
Revin in atentia dv. cu urmatoarele noi date.Am fost la oncolog la Fundeni si n-i s-a recomandat in regim de urgenta un CT pulmonar si un RMN pelvis+ abdomen.Am reusit sa facem CT-ul si rezultatul este urmatorul:
-examenul CT nativ si postcontrast al toracelui evidentiaza plamani fara leziuni heterodense, cu exceptia unui micronodul subpleural la nivelul lobului mijlociu pe partea dreapta, cu diametrul de 6mm, cu aspect sechelar
-nu se vizualizeaza acumulari fluide pleurale;ateromatoza aortica toracica;
-fara adenopatii mediastinale;grilaj costal cu aspect CT normal;glande suprarenale cu aspect CT normal;
-punti osteofitice antero-laterrale etajate la nivelul coloanei dorsale;
-lichid liber perihepatic cu grosimea maxima de 45mm si carcinomatoza la nivelul epiplonului.
Va rog daca imi puteti explica cam ce inseamna acest``diagnostic`` in limbajul comun, in afara termenilor tehnici, de specialitate.
Va multumesc.
carcinomatoza peritoneala - recomandari 18-10-2013, 21:56:03 de către stevens
Amigdalina gasiti in samburii de prune ! Ca masura un pumn de samburi intregi (nesparti) pe zi !

Puteti sa-i dati orice alti antioxidanti sau imunostimulatoare pe care vi le permiteti, dar incepeti cu cel de mai sus !
carcinomatoza peritoneala - recomandari 18-10-2013, 19:46:53 de către RaulDuke
trebuie sa ajungeti un oncolog, sa faceti niste analize si un examen CT, care defapt trebuia facut inainte de operatie.
carcinomatoza peritoneala - recomandari 18-10-2013, 14:33:47 de către negara
Va multumesc inca o data tuturor pentru spijinul acordat, atat moral cat si in privinta sfaturilor avizate.
Daca veti considera din practica dumneavoastra sau din alte surse de documentare bine fundamentate ca pot exista anumite elemente relevante pentru speta de fata, va rog sa nu ezitati sa imi comunicati.
Spre exemplu citeam zilele trecute un articol despre celebra Amigdalina pe care unii medici o prescriu cu toata larghetea ( in special in Germania), pe cand altii o interzic cu desavarsire.
Mai nou astazi am fost la medicul de familie al dansei pentru a o lua in evidenta si a-i elibera tremiterea catre oncologie.Un reprezentant medical, aflat in trecere tocmai facea reclama unui produs chinezesc, pe baza de ciuperci( la noi sunt interzise cu desavarsire din cate am inteles intr-un astfel de diagnostic), din anumite specii ( se pare cam 5 la numar), de la firma Secom cu mare adresabilitate unor astfel de pacienti, ciuperci despre care citisem candva ca intr-adevar ar avea ceva proprietati mai aparte, insa la un pret exorbitant ( ceva in jur de 1200 lei, dar capsulele sun putine la numar, iar curele din cate am inteles foarte lungi.)
Privind din alta perspectiva medicala cazul as intreba daca intradevar trebuia operata de vreme ce la FOCG nu exista niciun CTCum sa deschizi un pacient cu suspiciunea de tumora ovariana, banuind din start ca lucrurile sunt ceva mai grave decat cele relevate de o ecografie standard si una transvaginala?In ciuda faptului ca este o persoana claustrofoba, am inteles ca sub anestezie, se poate face examinarea sus mentionata.E un mare semn de intrebare?!Deschizand si inchizand la loc practic s-a creat compresia organelor, iar organismul a fost supus unui stres suplimentar fara rost.
Mai mult chiar dupa operatie medicul chirurg mi-a comunicat ca are si metastaze hepatice si ca foarte multe organe sunt afectate.In situatia data, urata si complicata mai conteaza in vreun fel stadializarea cancerului?Sau acesta mai poate fi stabilit in vreun fel?Din pacate in intreaga proba de epiploon recoltata nu s-a gasit niciun ganglion, desi ni s-a comunicat ca s-a cautat in mod special unul pentru proba si a fost trimis catre analiza.( e adevarat ca ne putea spune orice de vreme ce eram in afara salii si nu inauntru).
In consecinta e util la momentul actual sa stim exact dradul bolii, si daca da, cum am putea proceda.
Cu respectul cuvenit, S.N.
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 23:38:00 de către stevens
Daca ma intrebati pe mine, ceea ce recomand in general este sa evitati cu desavarsire zaharul rafinat, alcoolul, muraturile-otetul (folositi doar zeama de lamaie), painea alba si excesul de carne ! In mod normal as fi spus sa evitati carnea rosie dar avand in vedere cat de poluat este puiul si pestele, este mai sanatoasa supa de vacuta cu multe legume, verdeturi si acrita cu lamaie din belsug !

Puteti lua apisan forte sau mai simplu cautati miere NATURALA de salcam, dar sa nu ia mai mult de 2-3 lingurite pe zi ! Am uitat sa mentionez, pt vitaminizare cumparati-i polen din care sa-i dati 2 lingurite intre mese !

Nu conteaza in ce formula ii dati sfecla fiarta, mai important este sucul proaspat stors (si diluat) !

Incepeti sa-i dati cate o lingurita de bicarbonat alimentar dimineata pe nemancate (inainte de sucul de sfecla) si seara inainte de culcare ! Acel dren este bine totusi sa fie reintrodus pana mai este posibil si dupa ce isi revine putin incepeti introducerea solutiei cum am spus mai sus !

In sinteza aveti : suplimentul de acid caprilic, dieta, sucul de sfecla si bicarbonatul pe gura ! Vedeti cum faceti cu drenul si procurati bicarbonat perfuzabil !
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 23:37:29 de către maria 123
Buna seara,
prietena mea ESTE idem bolnava -de 5 ani
a facut si chimio...
si FARA intreb prea multe (orice vb dar nu-i place despre boala)
am retinut
ca sfecla rosie sa NU fie fiarta, ci suc (asta-i imp.)..
puteti adauga, (CA SI EA) 1-2 frunze de varza proaspata, un mar,
un morcov, putina lamaie
p.s.
toate pt a-i schimba gustul...dar DOAR sfecla-i imp.
NU
are voie:lactate deloc, nimic mentolat, doar carne de pasare si peste
si totul fiert
asta-mi zicea
Sanatate maxima soacrei.
Doamne ajuta!
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 22:46:55 de către negara
Multumesc din suflet pentru sustinere.
A fost operata pe data de 27 septembrie, acum e acasa si doar dupa cateva capsule de graviola se simte mult mai bine, in special psihic.A avut drena, dar pentru ca a doua zi dupa oeratie nu a mai supurat, a fost scos.In ceea ce priveste administrarea intravenoasa a refuzat-o pentru ca nu mai suporta perfuziile.Trebuie sa mentionez ca a fost internata in spital cam cu o saptamana inainte de a fi operata si a fact in toata aceasta perioada perfuzii aproape continuu.
Din cautarile noastre am descoperit ``Apisan forte", un remediu naturist tonifiant cu rezultate remarcabile, cel putin in fazele incipiente, dar care a dat se pare rezultate si in fazele mai avansate, macar ca adjuvant.
Am auzit si noi de reteta cu sfecla, insa intr-o alta varianta:sfecla si morcov fierte in amestec cu mar.
Nu i s-a prescris pentru acasa niciun fel de tratament.( luni s-a implinit o sapatamana de la externare)
Am uitat sa va mentionez ca noi nu i-am spus adevarul, decat astazi si doar partial in sensul ca ar fi vorba de un cancer ovarian dG2 si ca trebuie musai sa faca chimioterapie, pe care initial o refuzase.
In privinta regimului alimentar ne puteti recomanda sau``interzice`` anumite alimente?
Opiniile din practica de specialitate sunt atat de contrarii incat sincer nu prea mai stim ce e bine sa manance si ce nu.
Inca o data, toata stima!
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 21:27:18 de către stevens
Stimata doamna eu spun sa nu va resemnati inca ! In afara de suplimentul de graviola cumparati de pe siteurile straine supliment de acid caprilic combinat cu acid undecylenic, daca nu, din tara acid caprilic plus Pau D`arco !

Pentru anemie dati-i sfecla rosie fiarta si suc de sfecla rosie diluat pana la o treime cu apa plata sa minerala ! Suc de coaze negre daca mai gasiti, separat, inainte de cel de sfecla !

Daca a fost operata si mai are un tub de dren, pe acolo inroduceti 750 ml-1 l de solutie de bicarbonat 5 % (solutie perfuzabila 8, 4 % diluata cu solutie salina 0, 9 %) care se innoieste zilnic timp de 10-14 zile ! Daca nu sunt rani in cavitatea peritoneala se pot adauga cativa mililitri de amfotericina B, timp de cateva zile ! Apoi se trece la administrarea intravenoasa de solutie de bicarbonat intre 3 si 500 ml, 4 cicluri a cate 6 zile cu 6 zile pauza ! Asta este tratamentul corect pt carcinomatoza peritoneala !
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 21:02:14 de către RaulDuke
nu poti face nimic din punct de vedere medical, cu exceptia situatiei in care esti medic. de asemenea nu poti lua decizii sau face lucruri pe baza unor discutii pe internet, fie si cu insusi Doctor House. ca atare trebuie sa ajungi cat mai repede la un consult oncologic, pentru ca numai asa se poate stabili daca ea poate sau un sa beneficieze de un tratament citostatic. inafara de tratamentul citostatic, mai sunt si alte tipuri de tratamente, masuri suportive, simptomatice, etc, pe care tot oncologul trebuie sa le decida.eu nu pot sa exprim o parere aici, pentru ca nu cunosc cazul, nu cunosc detalii importante, multe dintre care nu se pot cunoaste decat vorbind cu si examinand un pacient. totusi, ca sa stii, majoritatea cazurilor de cancere ovariene avansate, chiar si metastatice, primesc totusi chimioterapie, care aduce un mare beneficiu, cel mai des, in termeni de ameliorare a calitatii vietii si chiar de prelungire a supravietuirii, fata de situatia in care ati alege sa nu faceti nimic. si de asta e important sa mergeti la oncolog cat mai curand !
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 20:47:09 de către negara
Va multumesc pentru promptitudine si sinceritate.As mai avea o rugaminte.
In registrul descris mai sus e oportun acest tratament chimioterapeutic sau am grabi lucrurile ( organismul persoanei in cauza e deja slabit si cu deficit de vitamine, peste care a intervenit si o anemie al carei tip sincer nu il cunosc) ?
Considerati, in interesul pacientei ca e mai bine, in afara sprijinului moral si al celor cateva paliative naturiste recomandate de cei care au mai trecut sau traverseaza astfel de perioade, ca ar fi mai indicat sa nu il urmeze?
Din cate am inteles e foarte posibil sa urmeze o perioada extrem de grea, in care vor apare durerile.Cum putem sa o spijinim si sa ii usuram suferinta?
carcinomatoza peritoneala - recomandari 17-10-2013, 20:01:57 de către RaulDuke
s-ar putea sa nu fie usor sa gasesti ceva pe masura a ceea ce cauti sau a ce asteptari ai, in primul rand pentru ca, odata ajunsi in orice sectie de oncologie din tara, veti vedea impreuna cu voi o multime mare de oameni, care se ruleaza tot timpul, cu probleme de o gravitate comparabila. deci cel mai bine cred ca faci sa te preocupi de capacitatile tehnice atat ale serviciului cat si ale medicilor/oncologului carora te vei adresa. cel mai bine este, evident, sa faceti tratamentul, chiar in ambulator, dar intr-o sectie dintr-un spital mare, clinic, si, evident sa fiti luati in evidenta si la un oncolog de teritoriu/policlinica, printr-un bilet de trimitere de la medicul de familie.
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 23-10-2013, 22:13:55 de către RaulDuke
numai biopsia poate spune acest lucru. inafara de CT, analizele mentionate de tine sunt negative, dar ele nu pot exclude diagnosticul de cancer.
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 23-10-2013, 21:50:32 de către Gandacele
`E de bine` ce scrie in acele analize? Este cancer?
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 22-10-2013, 23:17:49 de către RaulDuke
am inteles. mult noroc in continuare si sa auzim doar de bine !
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 22-10-2013, 18:30:31 de către Gandacele
Nu, biopsie nu mi-a facut, am fost vazuta de doctorul Blidaru iar tumoarea se vede pe o ecografie. Am facut ct si markeri tumorali si rezultatele sunt urmatoarele:
CT : formatiune tumorala, cu contururi neregulate, solide, iodofila, ce masoara ~3.1 cm diametru maxim, dezvoltata la nivelul jonctiunii cadranelor superioare, ce pastreaza interfete de demarcatie fata de planurile profunde si fata de tegument ; mici imagini ganglionare axilare stangi, cu diametrul de pana la 1 cm.
MARKERII TUMORALI:
CA 15-3 (Antigen carbohidrat) - chemiluminescenta kit A 1 cant.9.1 u/ml
CA 19-9 (Antigen carbohidrat) - chemiluminescenta kit A 1 cant.6.61 u/ml
CA 125 (Antigen cancer) - chemiluminescenta kit A 1 cant.18.8 u/ml
CEA (Antigen carcinoembrionic) - chemiluminescenta kit A 2 cant.1.71 ng/ml
Ag HBs (screening) - chemiluminescenta kit A1 s/co.0.2 s/co
Anti HCV - chemiluminescenta kit A1 cant.0.06 s/co
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 16-10-2013, 23:48:39 de către RaulDuke
T2 N0 este "de bine", este un stadiu incipient, operabil si vindecabil, in general. totusi, ce fel de CT ti-a recomandat ? ai fost vazuta si de un oncolog ? a facut macar o biopsie din leziunea din san ? ai facut o mamografie sau pe ce anume se vede ? de asemenea, vad ca ai scris ca urmeaza sa faci CT si nu RMN, iar CT-ul nu are nicio legatura cu steriletul sau cu metalul, asa cum are RMN-ul. cel mult poate artefacta imaginile, dar nu cred ca va pune asta o problema prea mare.
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 16-10-2013, 14:33:32 de către Vio sau Vasi
Ok, dr.BLIDARU este un bun profesionist, doar ca ii cam lipseste comunicarea cu pacientii..oricum medicului de la RMN sa -i spui despre sterilet.Te ai programat deja??
Iti inteleg ravaseala, am trecut si eu prin asa ceva, dar trebuie sa accepti si sa mergi inainte, este greu, dar n ai alta solutie.
Esti din Bucuresti??
Daca si dupa interventie ramane acelasi diagnostic va fi bine, am siguranta ca Dumnezeu te a iubit.
Te rog sa ma ti la curent, eu iti doresc tot binele din lume.
PS...markeri tumorali ti a dat sa faci???
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 16-10-2013, 14:05:27 de către Gandacele
Am uitat sa ii spun medicului de sterilet, eram ravasita :(
Am fost la doctorul Blidaru si mi-a zis ca e o tumora suspecta, la sanul stang, posibil t2nomx. Mi-a dat sa fac niste analize si si tomografia pentru a vedea daca am ceva si la celelalte organe dupa care ma va opera.
Ce inseamna cancer in faza t2nomx? 16-10-2013, 13:24:44 de către Vio sau Vasi
Gandacele, of ce nume sofisticat...
T-inseamna marimea tumorii, este numerotat de la zero la 4, 4 insemnand si metastaze.
N.atingere ganglonara...
M...metastaze la distanta..
Este normal sa faci RMN, dar medicului care ti a recomandat stie ca ai sterilet???daca nu, te rog sa spui medicului de la RMN, eu stiam ca este contraindicat cand ai ceva metalic in corp, poate a mai avansat medicina.
Pe forum exista un medic oncolog, se cheama RAUL DUKE, poate intra si te lamureste.
Esti operata, unde, ai facut chimio, radio???unde este tumora??
Iti doresc multa sanatate si multa putere sa treci peste tot ce va urma.
I
rezultat mamografie 16-10-2013, 23:49:36 de către RaulDuke
care este motivul pentru care vrei sa amani ? lucrurile astea nu se ascund sub pres.
rezultat mamografie 16-10-2013, 13:31:08 de către Vio sau Vasi
Pentru certitudinea diagnosticului nu este bine sa amani, este BIRAD3...trebuie eco si dupa,
urmeaza sfatul medicului incontinuare..vor urma si alte investigatii...
Sanatate.
Tumora parotidina stanga - de ce i s-a recomandat chimioterapie? 03-10-2013, 02:27:05 de către domi88
Dupa cum a spus Teodora, diagnosticul sotului dvs este de tumora maligna. Care a fost tratamentul prescris?
Tumora parotidina stanga - de ce i s-a recomandat chimioterapie? 02-10-2013, 20:41:23 de către Teodora M.
Cancerul este intotdeauna o tumora maligna.
Carcinomul este cancer si de aceea i s-a recomandat tratamentul cu chimioterapie.
Detalii si mai lamuritoare iti va da aici RaulDuke, daca iti va raspunde, este oncolog.
In orice caz, trebuie sa faca tratament, sa nu amane.
Sanatate!
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 02-02-2014, 18:09:50 de către RaulDuke
POPECDORINA, nu inteleg care este intrebarea!
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 31-01-2014, 19:57:16 de către MARTON
DORINA sa nu mai zici niciodata ca AI OBOSIT SA MAI SPERI. si niciodata sa nu va dati batuti oricat de greu va fi intotdeauna exista o speranta, ce varsta are sotul? de cat timp are aceasta boala, optimismul si tonusul pacientului si al celor din jurul lui ajuta la vindecare.
Eu sustin si sunt sustinut de alti pacienti si de familia mea, de exemplu atunci cand vin la cafea o cumnata un frate un cumnat este MAGNIFIC, IMI DA PUTERE, atunci cand esti apreciat de cei din jurul tau la fel.
Daca doresti o sati transmit prin mail numarul meu de cosmote pt a discuta ori cu tine ori cu sotul tau daca doreste.
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 31-01-2014, 08:19:17 de către POPECDORINA
urmatoarea programare este după 25 aprilie 2014 sa repetam psa până atunci tot pauza la tratament hormonal
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 31-01-2014, 08:16:40 de către POPECDORINA
---------
eu am obosit sa mai sper, sa cred că va fi bine pentru sotul meu;
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 30-01-2014, 18:15:01 de către MARTON
Dorina eu discut cu mai multi pacienti oncologi cu diferite tipuri de cancer si iti pot oferi cateva observatii: fiecare pacient reactioneaza diferit la acelasi tratament, la fiecare efectele trec mai repede sau mai incet, in functie de organismul fiecaruia, de ce alte boli are, fiecare avem alt medic curant si medicul recomanda un tratament in functie de pacient si de foarte multe date, si eu si cei cu care discut si au acelasi medicament ca mine si cu toate astea eu iau si alte medic. pt efectele secundare pe care ei nu le iau, la mine efectele au tinut si in pauza si la ei nu, eu am multe efecte secundare ei mai putine eu mam ingrasat ei nu prea, eu am o viata activa merg afara dau zapada, iar unii deabia se dau jos din pat, altii ies doar putin afara la plimbare dupa care dorm.
Daca imi transmiti o adresa de mail iti voi trimite un ghid in tratamentul de chimio care este foarte explicit si util.
SANATATE MAXIMA.
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 30-01-2014, 14:57:05 de către RaulDuke
POPECDORINA: ai grija la setarile tale de utilizator! ai bifat una care ma impiedica sa iti raspund pe privat, desi am vazut ca mi-ai scris si acolo. remediaza, te rog, aceasta problema!

in rest sunt mult prea putine date ca sa iti pot raspunde. ce trebuie sa faci in primul rand este sa consulti un oncolog sau oncologul vostru obisnuit. cand aveti urmatoarea programare ?
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 30-01-2014, 09:13:03 de către POPECDORINA
D.le Raul va rog sa mi spuneti, daca valorile psa sunt bune; sotul meu a facut tratament hormonal 1 an, din data de 14.09.2013 a intrerupt tratament la valoare posa 0, 004, la doua luni posa a fost 0, 133, la 4 luni psa a fost 0, 86
de asemenea are bufeuri din august 2013 tot la o ra transpiratii puternicem ziua si noaptea ce sa mai facem multumesc
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 09-10-2013, 10:36:36 de către RaulDuke
am inteles.
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 08-10-2013, 13:51:23 de către POPECDORINA
Medicul oncolog i-a intrerupt tratamentul hormonal si urmeaza ca la doua luni sa repetam psa ultimul a fost 0, 004 în luna septembrie, la fel si cel din luna iulie 2013
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 02-10-2013, 11:21:28 de către RaulDuke
cine a decis oprirea tratamentului si in ce stadiu este boala lui ?
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 02-10-2013, 07:41:15 de către POPECDORINA
Nu mai ia nici casodex nici zoladex de doua saptamâni, am spus medicului dar a a spus ca o sa treaca
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 01-10-2013, 19:23:02 de către RaulDuke
deci in momentul de fata mai ia zoladex ? care este, cel mai probabil, principalul cauzator al bufeurilor. daca nu ia de mult timp tratamentul, e posibil ca aceste simptome sa se estompeze de la sine in timp. daca nu, poate fi incercat un tratament cu diverse medicamente de tipul venlafaxina sau gabapentin, dupa cum stabileste medicul. ati vorbit cu el despre aceasta problema ? ce v-a spus ?
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 01-10-2013, 13:29:02 de către POPECDORINA
Tratamentul hormonal a fost cu casodex de 50 1 pe zi si zoladex 1 injectie pe luna timp de 1 an ; PSA a fost initial de 6, 5 si a ajuns dupa 1 an la 0, 004 Va rog frumos sa mi spuneti daca as piutea sa fac ceva oentru sotul meu, deoarece are bufeuri si ziua si noaptea cam la 1 ora nu poate sa iasa din casa, ca tot timpul transpira abudent, Va multumesc pentru amalitatea de a mi da un raspuns.
La intreruperea tratamentului hormonal pentru cancer prostata dispar si bufeurile? 01-10-2013, 11:51:17 de către RaulDuke
este posibil, dar depinde care a fost tratamentul hormonal si daca mai are sau nu testicule functionale.
cancer pancreatic 16-10-2013, 22:22:14 de către stevens
Acum este momentul sa incercati tratamentul de care v-am spus ! Problemele vor incepe cand tumora va creste si va bloca canalul pancreatic si pe cel biliar sau va compromite functionarea pancreasului !
cancer pancreatic 15-10-2013, 15:26:34 de către RaulDuke
evident ca evolutia nu este la toata lumea la fel, dar cel mai des este vorba de una insidioasa, cu degradare treptata. desigur ca, pe parcurs, pot avea loc si evenimente "incidentale", sa le spun asa, care pot acutiza starea de fond.
cancer pancreatic 15-10-2013, 12:10:49 de către natylar
buna, nu am mai scris nimic ptr ca inca nu am primit iesirea din spital desi mama a fost externata de 10 zile, altceva vreau sa va intreb, mama momentan se simte foarte bine are pofta de mancare, energie, operatia se vindeca foarte bine toate aceste lucruri parand contrariul bolii ei si...totusi la ce sa ma astept la simtome bruste sau ceva treptat... spuneti-mi dvs ce credeti ca va urma, nu stiu sunt foarte derutata poate ca nu pun bine nici intrebarea.multumesc
cancer pancreatic 02-10-2013, 11:21:58 de către natylar
o sa va scriu vineri seara ce scrie pe iesire sau pe documentatia pe care o sa i-o dea daca o externeaza pe mama.
cancer pancreatic 01-10-2013, 22:35:19 de către RaulDuke
ai cumva niste documente medicale din care poti cita macar concluziile ? cum ar fi rezultatul anatomopatologic, CT sau RMN, un protocol operator, niste markeri tumorali, etc, si eventual cand au fost facute acestea. numai asa pot sa-mi formez o idee medicala, altfel... toate cazurile au particularitati, deosebiri mari, si nu pot decat sa speculez fara rost.
cancer pancreatic 01-10-2013, 21:36:12 de către natylar
d-le raul lamuriti-ma si pe mine cum de medicul nu a vazut la rmn ca sunt metastaze la ficat ca eu de la dvs inteleg ca se putea identifica lucrul acesta si ce se intampla acum cand s-a deschis operatia si a inchis-o la loc si inca ceva cand sunt metastaze la celelalte organe este cert ca tumora este maligna?
cancer pancreatic 30-09-2013, 21:41:24 de către natylar
astept sa-mi scrieti pe mail.
cancer pancreatic 30-09-2013, 11:32:12 de către natylar
m-am gandit de multe ori sa incercam si in alte orase decat in sibiu nu stiu:cluj de ex poate ar mai fii buna inca o parere a altui medic, ce imi sugerati?sau poate prea imi doresc sa ma agat de orice speranta si incep sa bat campii...sau va trebui sa accept realitatea.
cancer pancreatic 30-09-2013, 11:28:55 de către natylar
da, multumesc frumos.
cancer pancreatic 29-09-2013, 13:11:58 de către RaulDuke
ai mai postat asta undeva si ti-am si raspuns.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 30-09-2013, 00:28:49 de către domi88
Am inteles punctul de vedere insa faceam referire la utilizarea unei substante nu in calitate de medicament ci in calitate de supliment alimentar, respectiv fara a i se atribui proprietatea de a vindeca sau trata o boala, insa totusi studiata fiind in anumite cazuri acestea o recomanda utilizarii suplimentare, repet nu ca medicament.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 23:44:30 de către RaulDuke
:) apreciez spiritul tau optimist, dar e bine sa te ocupi putin de clinica, pentru ca numai asta iti va oferi un insight in ce e "bine si ce e rau" si cum se poate face trecerea de la cercetare fundamentala la decizii clinice. ca atare, ca sa recomanzi "sa se ia" o substanta, trebuie mai intai ca acea substanta sa fi parcurs TOT DRUMUL, de la efectul in placa, la animale si apoi la multiplele trialuri clinice de faza I, apoi II si III, la fiecare punct dovedind beneficiu mai mare decat dezavantaj.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 13:51:21 de către domi88
Insa cu siguranta tinand cont de anumite principii de farmacognozie si farmacologie avem documentatie suficienta sa decidem ce este bine si ce este rau.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 13:38:27 de către RaulDuke
poate, poate da, poate nu, poate asocierea e chiar daunatoare. pana la rezultate, nu se poate face nicio recomandare pozitiva; acesta e scopul trialului clinic.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 13:20:22 de către domi88
Am inteles la ce ai facut referire si asa este. Insa avand in vedere faptul ca nu prezinta risc utilizarea silimarinei si mai mult decat atat exista si cateva faze clinice incepute pe partea de terapie combinata cu silimarina si un chimioterapic, utilizarea ei poate fi benefica. Desigur e posibil sa nu schimbe nimic, insa atat timp cat nu iteractioneaza cu terapia este ok. Nu este recomandata in cazul tratamentului cu IRINOTECAN pentru ca interactioneaza cu acesta.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 13:16:04 de către RaulDuke
dap, e adevarat ca majoritatea chimioterapicelor se leaga de albumina, ca au unul sau mai multe pasaje hepatice, ca se excreta prin ficat, in mare masura, dar totusi ele nu sunt toxice hepatice per se (marea majoritate), si in conditii normale. fiziopatologic vorbind, alcoolul e cel mai bun si la indemana exemplu de toxicitate hepatica cumulativa. despre docetaxel vorbim in primul rand de riscul de toxicitate prin hipersensibilizare, deci nu o chestie de toxicitate directa asupra celulelor ficatului, ci un fel de "alergie", cum face si pentru piele, etc. in niciun caz nu e ceva ce se poate fi prevenit cu suplimente sau vitamine, ci cu corticosteriozi (dexametazona, etc). si asa se si face. despre silimarina, da, au fost niste cercetari, dar unele fie nu au adus nimic, altele sunt in derulare. deci in cel mai bun caz se poate spune ca SE ASTEAPTA REZULTATE; pana atunci insa nu pot fi facute recomandari clinice sigure.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 13:03:35 de către domi88
Ok am inteles la ce te referi.
Pai in primul rand am sugerat asta stiind faptul ca excretia epirubicinei are loc prin intermediul ficatului ai de asemenea in exista cazuri in care tratamentul cu docetaxer a indus insuficienta hepatica acuta si sindromul Stevens-Johnson. In ceea ce priveste actiunea silimarinei exista dovezi ale proprietatii antioxidante la nivel hepatic, si mai mult se studiaza asocierea ei cu unele chimioterapice.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 12:36:24 de către RaulDuke
pai ce anume vrei sa protejezi din ficat si... de ce anume ? ai vreo dovada ca ficatul ei are nevoie de protectie ? are hepatita sau ciroza sau insuficienta hepatica ? si chiar daca ar avea, exista medicamente cu beneficiu dovedit care ajuta ficatul in vreun fel ? ma tem ca nu! singurele lucruri dovedite ca ajuta ficatul, DAR NUMAI IN SITUATII CA CELE PE CARE LE-AM AMINTIT, sunt evitarea consumului de alcool sau medicamente direct toxice hepatice (cum ar fi paracetamolul in doze mari sau unele antibiotice folosite in tuberculoza, etc) si o MINIMA dieta numita "de crutare hepatica", in formele cele mai severe. vitaminele si produse de tipul Liv 52, hepatoprotect, lagosa, etc, ma tem ca nu au dovedit absolut niciun beneficiu, nici cat genunchiul broastei.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 12:24:56 de către domi88
RaulDuke pot sa te intreb de ce este o fantasmagorie protectia ficatului?
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 29-09-2013, 11:50:23 de către RaulDuke
Poate lua orice antibiotic, dupa cum se indica. Tratamentul cu chimioterapie nu reprezinta o contraindicatie in sine pentru tratamentul antibiotic. Totusi "inflamatia amigdalelor" nu se trateazau automat cu antibiotice, dupa ureche. daca apar afte in gura, dureri in gat, tuse suparatoare, febra, alte semne de infectie, atunci pacientul trebuie trimis automat si foarte repedel a un consult medical, fie la un generalist sau alt medic care SA FIE INFORMAT ca pacientul este in curs de chimioterapie, fie trebuie luata rapid legatura cu oncologul care ii conduce tratamentul. poate fi vorba de o urgenta ! la fel, treaba cu "protectia ficatului" este o fantasmagorie, daca nu cumva are insuficienta hepatica, ciroza, etc.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 28-09-2013, 16:06:48 de către domi88
De asemenea recomand suplimentarea cu extract din Scutellaria barbata 2 x 30 pic/zi si extractul din fructe de Ienupar 3 x 15 pic/zi.
Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI 28-09-2013, 15:42:31 de către domi88
Referitor la tratamentul antibiotic ar fi bine sa il recomande un medic. In ceea ce priveste un tratament protector hepatic si cu vitamine iti sugerez:
Silimarina 3 x 1/zi, Produse pe baza de extract din curcuma: 3 X 2/zi, Omega 3 - 1/zi, Complex cu vitamina A, D, si E - 1/zi.
Ulei esential din seminte de negrilica 3 x 10 pic/zi. Poti sa ma contactezi in privat pentru mai multe detalii.
Este posibil sa fie cancer de san? 27-09-2013, 14:27:09 de către giorgianabianca
Va multumesc mult pentru raspuns vasi-viorica. Sanatate multa si dumneavoastra maria123
Este posibil sa fie cancer de san? 27-09-2013, 10:16:47 de către ANKK
Am facut recent analize la sange si am cateva neclaritati.
Fibrinogen (plasma)-sysmex ca 660: 175.6 (180-350)
MPV- volum mediu plachetar: 11.4 (6.00-11.00)
PCT (plachetocrit): 0.33 (0.11-0.32)
Neutrofile %: 45.2 (50.00-80.00)


Va multumesc! O zi buna!

Analize medicale pentru baiat de 21 ani
Este posibil sa fie cancer de san? 26-09-2013, 20:10:49 de către maria 123
sanatate va doresc
Este posibil sa fie cancer de san? 25-09-2013, 22:44:24 de către Vio sau Vasi
Nu, nu este cancer, are BIRAD 0, dar faceti si o ecografie, asa cum v-a recomandat medicul...
Rog interpretare rezultat PET-CT dupa operatie de carcinom scuamos sub limba 24-09-2013, 14:13:54 de către RaulDuke
cu siguranta ca nu s-ar intelege nimic mai clar decat ce a produs analiza unui expert in aceasta investigatie, respectiv radiologul care a efectuat-o. despre treaba cu migrarea si nu stiu ce, sunt povesti, nu sunt lucruri demonstrate. parerea mea este aceeasi pe care am relatat-o mai sus. nu am nimic de adaugat, iar decizia tratamentului trebuie sa o luati voi impreuna cu medicii respectivi: oncolog, radioterapeut, chirurg.
Rog interpretare rezultat PET-CT dupa operatie de carcinom scuamos sub limba 23-09-2013, 23:47:36 de către coszu
intrebarea mea era daca imaginile PET-CT-ului ar fi mai concludente decat rezultatul scris al investigatiei, adica daca s-ar intelege ceva mai clar din imagini decat din rezultatl scris. :)
Rog interpretare rezultat PET-CT dupa operatie de carcinom scuamos sub limba 23-09-2013, 23:45:48 de către coszu
Ar fi bine sa fie ramas pe loc, dar am inteles ca asa o viteza mare au tumorile astea maligne, incat cred ca e ramas pe loc doar o perioada, dupa care probabil se intinde in jos pe os. este clar ca trebuie facut ceva.
Se mai spune si ca unul din dezavantajele radio-chimio este ca "adoarme celulele canceroase" si ATAT, ele dupa o perioada putand sa "reinvie" si sa se mareasca, iar unul din dezavantajele chirurgiei, ar fi acela ca desi se poate "decupa" bine tumora, iesind marginile libere, cel mai adesea se intampla fenomenul de "migrare" a unei celule, cauzand astfel, metastaza la distanta, fenomen, care, zice-se, ca la metoda chimio-radio nu se intampla. Dvs ce parere aveti ? Este adevarat ?

Multumesc.
Rog interpretare rezultat PET-CT dupa operatie de carcinom scuamos sub limba 23-09-2013, 23:42:11 de către RaulDuke
cu placere! totusi... mai concludent DECAT CE ? caci nu ai prezentat ("oficial") DECAT rezultatele PET/CT-ului. deci cu ce anume sa il compar, ca sa spun daca e mai concludent sau mai putin concludent ?
Rog interpretare rezultat PET-CT dupa operatie de carcinom scuamos sub limba 23-09-2013, 23:40:13 de către coszu
1. mai concludent decat ceea ce v-am scris ca si rezultat al investigatiei.
scuze pt 3(bis).

Va multumesc.
Rog interpretare rezultat PET-CT dupa operatie de carcinom scuamos sub limba 23-09-2013, 23:36:43 de către RaulDuke
1. mai concludent decat ce ?
2. cel mai probabil este vorba de o extensie a leziunii canceroase, deci este cancer "ramas pe loc" dupa operatie.
3. daca chirurgul, care ar trebui sa fie un ORL-ist sau un BMF-ist cu experienta in chirurgia oncologica, declara ca poate sa opereze, atunci este indicat sa o faca, chiar cu iradiere ulterioara, in completare. consider asta ca fiind cea mai buna varianta de tratament. alternativa ar ramane sa nu se opereze iar, ci sa faca doar chimioterapie si iradiere concomitenta.
3 (bis?). nu.
diferente cancer ovarian si cancer la san 25-09-2013, 09:57:21 de către RaulDuke
da, mai ales cand acel "ceva simplu" e o minciuna si o prostie, orice creiere care nu sunt atinse de psihoza.
diferente cancer ovarian si cancer la san 25-09-2013, 08:21:19 de către stevens
Ai dreptate Raul, pare nebunie curata sa convingi de ceva simplu niste creiere asortate la poseta sau pantofi si pline de fumuri ( de tutun) pe deasupra ! Poti sa-ti faci linistit meseria inca o suta de ani de acum incolo, nu se vor prinde, iti garantez ! :)
diferente cancer ovarian si cancer la san 25-09-2013, 03:39:04 de către RaulDuke
e ok, stevens, ai aceeasi problema ca multi paranoici: pur si simplu restul lumii nu vede lumea asa cum o vedeti voi, ci... cum e defapt. se numest A FI NORMAL LA CAP :D lucru strain de tine si de breasla ta de deliranti.
diferente cancer ovarian si cancer la san 24-09-2013, 21:47:54 de către stevens
Poate femeia are nasul mare, n-avem de unde stii de ce nu sta cu fata ! In dreapta mai sunt vreo 5 cazuri de cancere diverse ( de san, uter si san, rinchi ) vindecate, in care oamenii stau fata si prezinta si analize medicale ! Este vorba de inregistrarile puse de userul seoloINT !

Mie mi se pare tragic ca lumea nu pricepe simplul fapt ca cancerul (cacofonie intentionata) este doar o candida care a depasit bariera mucoaselor si isi face de cap prin organism ! Asta este si motivul pt care cedeaza la un tratament local si perseverent cu solutie de bicarbonat !

Sanatate si ratiune !
diferente cancer ovarian si cancer la san 24-09-2013, 21:21:59 de către Pink Freud
Personal, nu dau doua parale chioare pe declaratiile uneia care sta cu dosul in documentar si nu isi asuma cu fata radioasa o asemenea victorie. Asta asa, ca sa punctam partea psihologica si de bun simt.
Apoi, NU EXISTA PANACEU!
Pana nu arati, TU, direct, un buletin de histopatologic `inainte` si `dupa` terminarea unei terapii (si ea documentata), nu ai motive sa indemni pe cineva sa-si riste viata. Documentare se pot face in cateva minute, , ,
DA, terapiile clasice pot da chix, da exista si alternative, dar sa spui ca bagi bicarbonat pe vena sau lavaj in toate cazurile e clar cel putin hilar.
Ai dreptul sa spui ce vrei, dar gandeste un pic mai logic.
Nu caut dialog pe tema, sunt lamurita de toate aspectele.
Sanatate!
diferente cancer ovarian si cancer la san 24-09-2013, 20:35:49 de către stevens
As vrea sa corectez afirmatia dinainte care se refera la vindecarea cancerului de col si cel uterin in stadii incipiente !

Pt cancerul ovarian este nevoie de o mica operatie si montarea unui cateter pt administrarea solutiei de bicarbonat ! Aici aveti o marturie a unei paciente vinndecata de cancer ovarian :

--------*

(*modificat de admin)
diferente cancer ovarian si cancer la san 21-09-2013, 12:28:29 de către stevens
Diferenta mare intre cele doua este ca de primul va puteti vindeca acasa singure cu putina vointa si perseverenta ! Vedeti subiectul de mai jos referitor la `cancer de col uterin?` unde am pus un link cu o d-na care s-a vindecat de asa ceva !
diferente cancer ovarian si cancer la san 21-09-2013, 00:56:29 de către Pink Freud
20130724,

E totusi diferenta intre cancerul de col uterin si cel ovarian, , , ,
Dincolo de statisticile, stiintific facute, referitoare la rata de supravieturire la 5 ani sau de recuperare totala, vindecarea depinde intotdeauna de terapia corect urmata si de tonusul pacientului. Restul sunt speculatii sau fatalism.
Sanatate!
diferente cancer ovarian si cancer la san 20-09-2013, 22:09:53 de către 20130724
Buna ziua. Este foarte greu sa va raspund la o astfel de intrebare, dar va dau un exemplu foarte adevarat. Cunosc o doamna, care a fost operata de 16 ani cu cancer de col uterin intr-un stadiu foarte incipient si traieste si astazi. Este foarte bine din punct de vedere medical. A efectuat la oncologie toate tratamentele, inclusiv operatia de histerectomie totala. Se bucura de viata din plin. Legat de cancerul de san, pot sa va spun la fel, cu foarte multe exemple de doamne care au fost operate de 5-6-10- 16 ani sau mai mult si sunt toate in viata si in ziua de azi. Cel mai important este sa mergeti la medic, efectuati investigatiile din timp, nu lasati sa treaca vremea, pentru ca se poate complica orice situatie. Este important testul Babes Papanicolau ( ex. CITO) pentru probleme ginecologice, iar pentru san ex. de mamografie si ecografie mamara. Urmand aceste investigatii puteti depista la timp o neregula. va doresc sanatate si nuami bine.
diferente cancer ovarian si cancer la san 19-09-2013, 11:54:03 de către RaulDuke
nu se poate spune asa ceva.
Operatie de colon.. regim alimentar 21-09-2013, 02:38:49 de către RaulDuke
capecitabina ESTE chimioterapie.
Operatie de colon.. regim alimentar 20-09-2013, 17:37:24 de către vosy
BUNA dr a prescris capecitabinum / compr.FILM / 500 mg 6x1/zi
Si a mai spus, in cazul in care nu suporta acest tratament atunci va trebui sa faca chimioterapie.
mai zicea de niste reactii adverse cum ar fii; greata, varsaturi, diaree, stari de moleseala.
VA MULTUMESC.
Operatie de colon.. regim alimentar 19-09-2013, 23:30:47 de către RaulDuke
pe baza informatiilor date de tine, este vorba de STADIUL II. nu trebuie sa urmeze niciun regim special, dar este posibil sa fie necesar sa faca chimioterapie. ce v-a zis oncologul ?
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 10-10-2013, 21:33:36 de către RaulDuke
Condoleante !
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 10-10-2013, 20:51:38 de către Anca01
Din nefericire mama a decedat. Am ramas fara cuvinte. Poate ca Dumnezeu asa a vrut. Nu a avut dureri dar daca mai traia s-ar fi chinuit ca deja incepea sa o doara piciorul.Varsa intr-una numai verde, si nu mai putea sa manance. Oncologul i-a prescris ceva meddicamente nu mai stiu cu, , O..`` incepea dar vomita mai rau dupa ele si o asistenta a zis sa nu i le mai dau si ca Metoclopramid e mai bun pt. ea dar ce folos.. ca oricum nimic nu mai functioneaza cum trebuie. Nu a fost nevoie de morfina. Si pana la urma D-zeu stie ce-i mai bine pt noi. Va multumesc si va doresc tuturora sanatate multa.
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 30-09-2013, 11:27:13 de către natylar
da multumesc pt raspuns, doar ca mama este inca in spital si ea inca nu stie exact despre ce e vorba cu ea dar se gandeste ca poate fii de rau si refuza orice prelungire (citostatice, chimioterapie).
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 29-09-2013, 12:55:01 de către RaulDuke
da, din pacate sunt sanse mari ca o sa aiba simptome care vor progresa si vor fi din ce in ce mai suparatoare. nu poti tu singura sa faci absolut nimic din acest punct de vedere, decat sa o duci la medic. inainte de toate la ONCOLOG, si apoi sa faci ce iti spune el, referitor la ce se poate face, ce alti specialisti ar fi de ajutor, tratament simptomatic, poate chiar chimioterapie care sa prelungeasca speranta de viata, daca poate sa o tolereze.

concluzie: aduna actele medicale si fa o programare la un specialist de ONCOLOGIE MEDICALA ! vorbeste cu medicul de familie despre asta !
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 29-09-2013, 12:43:23 de către natylar
buna ziua am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, sunt disperata de curand am aflat ca mama mea are cancer in capul pancreasului cu metastaze la ficat si icter mecanic boala este in gadul 4 medicul a incercat interventie chirurgicala insa tumora nu a putut fii scoasa din diverse motive pe care nu le cunosc foarte bine stiu ce presupune acet lucru medicul nu i-a mai dat nici o sansa de vindecare ba chiar ne-a spus ca o sa mai traiasca maxim cateva luni. insa intrebarea mea este in perioada aceasta pana la sfarsitul zilelor ei cum as putea sa-i fac zilele mai usoare scrieti-mi va rog daca o sa aiba dureri mari si cum pot sa o feresc de suferinta fizica pt ca sufar in rand cu ea.va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc anticipat.
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 29-09-2013, 12:03:07 de către RaulDuke
cu placere !
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 27-09-2013, 20:23:57 de către Anca01
MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNS.
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 27-09-2013, 15:13:35 de către ELIVIA
Anca01, v-am trimis un mesaj privat.
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 27-09-2013, 11:28:34 de către RaulDuke
desigur ca tratamentul cu citostatice ar fi oferit o sansa de prelungire a supravietuirii, teoretic prin posibilitatea inducerii unei remisii, dar cu siguranta ca si aceasta ar fi fost temporara. din pacate intr-adevar citostaticele nu se pot folosi indiferent de starea bolnavului, el chiar daca are cancer metastatic trebuind sa fie intr-o stare generala relativ buna pentru a primi acest tip de tratament. din pacate intr-adevar, prognosticul nu este unul favorabil, iar ingrijirea medicala in acest moment trebuie sa vizeze doar cum se simte ea, deci are nevoie de un tratament suportiv/simptomatic, daca nu are unde sa stea internata, macar cu niste vizite la domiciliu din partea unui cadru medical, in limita posibilitatilor.
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 27-09-2013, 09:32:02 de către Anca01
Am revenit si din pacate situatia se pare ca este destul de grava. Mama este intr-o stare grava, oncologul nu o poate interna in acest caz in spital deoarece a spus ca nu se mai poate vindeca. Mi-a prescris doar un medicament mai tare pentru varsaturi pe care l-am comandat chiar azi. Va rog sa-mi spuneti in acest caz sansele de supravietuire sunt si mai mici decat in cazul in care ar fi facut citostatice? Inca nu are dureri dar probabil ca va avea. Inca nu este cazul sa ia morfina a zis Dr. oncolog. Acum ma intreb si eu cat o sa se mai chinuie asa?...Va trai mai mult de 4 luni sau nici atat? Problema este ca nici nu prea poate sa manance decat supe usoare si eventual cate un pic de banana, compot proaspat de fructe. Va multumesc inca o data pentru raspuns.
metastaze de adenocarcinom de tip pancreatic-biliar 20-09-2013, 22:45:06 de către Anca01
RE: Vă mulţumesc, miercuri avem programare la oncolog. Vom vedea dar tare mă tem că nu va putea suporta citostaticele. Voi reveni cu veşti.

26287 com 1 2 3 4 ..... 77787980818283 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp