Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 215216217218219220221 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 16:30:50 de către Clara_beby
Eu sper ca aceasta boala sa poata fi tinuta sub control...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 16:30:32 de către Ana-Maryia
Veninul de scorpion albastru de unde ati facut rost de el ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 16:25:09 de către Ana-Maryia
Va multumesc inca o data pentru raspuns. Si as vrea sa va mai intreb inca ceva veninul de scorpion albastru a fost recomandat de medic sau i-ati dat dumneavoasta ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 16:21:50 de către Clara_beby
Sotul meu urmeaza tratamentul cu Temodal(5 zile pastile, 23 zile pauza), Vidatox(venin de scorpion albastru), GE132, Q10 in ulei de catina si Interferonat.Medicul i a prescris doar Temodalul.Anul trecut a recidivat, dr i a marit doza de Temodal si tot atunci a inceput tratamentul si cu celelalte medicamente.RMN din decembrie a iesit ok, se retrasese. A revenit la tratamentul initial cu Temodal (impreuna cu celelalte pastile) si la RMN din martie a fost ok.Sper ca o sa fie f bine si la urmat RMN.Sotul meu este foarte optimist.Va doresc multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 16:20:38 de către RaulDuke
repet: tratamentele naturiste = zero ca eficienta, posibil daunatoare insa.

despre tratamentul in italia: la tratamentul standard al acestei boli, nu e nicio diferenta. cu siguranta insa, si mai ales daca aveti asigurare, ingrijirea, tratamentul suportiv si poate accesul la niste studii clinice (care ar putea fi ceva exceptional), ar putea face o diferenta enorma. avand in vedere comportamentul acestei boli, din pacate nu va trai mai mult, dar are o sansa sa traiasca mai bine. daca apare si un studiu clinic, poate avea chiar si o sansa suplimentara pentru supravietuire.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 16:00:01 de către Ana-Maryia
Multumesc Clara_beby deoarece prin raspunsul tau imi creste speranta ca tatal meu se va face bine...dar vroiam sa va intreb daca pe lanaga tratamentul prescris de medic mai ia si tratamente naturiste si daca da ce?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 15:50:16 de către Clara_beby
Buna ziua, a trecut 1 an si 4 luni de la operatia sotului meu(glioblastom).urmeaza in continuare tratamentul si se simte ok.analizele la sange i au iesit f bune si joi face un nou RMN.Sper sa iasa la fel de bine ca si acum 3 luni.Va doresc multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 15:01:57 de către Ana-Maryia
As dori sa va multumesc pentru ca mi-ati raspuns si as vrea sa va mai intreb daca tatal meu ar avea mai multe sanse de a se vindeca daca este tratat in Italia.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-06-2012, 13:32:14 de către RaulDuke
dieta nu are niciun rol in tratamentul cancerului. mai ales deprivarea de singurele surse de proteine pentru un om in pericol de denutritie, poate fi ceva care sa ii grabeasca sfarsitul si sa-l supuna la un chin suplimentar si absolut nenecesar. aveti grija cu aceste tampenii si in general cu orice nu e recomandat de medic !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-06-2012, 11:02:48 de către Ana-Maryia
Buna ziua ! Tatal meu a fost diagnosticat cu glioblastom in decembrie 2011 si a fost operat(fiindca tatal meu lucreaza de 16 ani in Italia a decis sa se opereze acolo) operatia a fost un succes si de aproape 6 luni face tratamen cu radioterapie si chemioterapie, se simte bine adica are pofta de mancare, nu vomita doar ca nu prea vede asa bine deoarece tumora a afectat aria vizuala iar din aceasta cauza se streseaza.Dra acum 3 luni din cauza citostaticelor a facut o tromboza (in prezent nu mai are probleme) si are si diabet dar din cauza trombozei tratamentul cu chemioterapie nu l-a facut 2 luni si la RMN i-a iaesit ca tumora a recidivat. Vazand mesajele dumneavoasta vroiam sa va intreb daca persoanele dragi voua care au avut aceasta probleme au inceracat tratamentul de 3 luni fara carne, produse lactate si oua.Daca cititi mesajul meu va rog frumos ajutati-ma raspunzandu-mi la aceasta intrebare.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-04-2012, 23:51:55 de către iris_dariana@yahoo.com
buna.RMN a facut in decembrie, nu a aratat ninic.CT a facut la sfarsitul lui februarie si era ok, nu i-a reaparut nimic.urmeaza sa facem ct in mai si vedem ce va fi.
ce nu am scris mai sus e faptul ca edemul nu ia disparut dupa operatie, dar toti medici au spus ca se va absorbi cu timpul.probabil trebuia sa faca perfuzii cu mantol in timpul razelor sa se absoarba mai repede dar medicul din ungaria nu ia recomandat
acum astepam sa vedem ce se va vedea la ct,
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-04-2012, 19:24:37 de către RaulDuke
am citit tot. mama ta are un RMN de cap mai recent facut ? ce zice ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-04-2012, 19:10:19 de către iris_dariana@yahoo.com
buna ziua tuturor.desi de 7 luni ma tot imformez in leg cu aceasta boala pana acum nu am gasit ac site.as povesti pe scurt povestea noastra.totul a inceput anul trecut in 09 iunie cand mama mea a lesinat in piata.a dus-o smurdul la cea mai apropiata sectie de urgente care se alfa la 30 de km de oraselul unde sta mama mea.
acolo toti medici au spus ca a lesinat din cauza calduriisi din astea iar noua nu nea fost greu sa credem asta pt ca era f cald.am dus-o acasa i-au prescris o gramada de vitamine si cu asta au trimis-o acasa.totul bine si frumos cateva saptamani(eu in toata perioada asta m-am mutat inapoi acasa sa pot sa o ingrijesc si so ajut ).stand to timpul cu ea am observat ca pe zi ce trece ea in loc sa fie mai bine ea era tot mai rau, a inceput cu durerile de cap, apoi i sau spart arterele in ochi, avea probleme de vb si avea semipareza pe patea dreapta.ahhhhhhhh si avea si tulburari de comportament.eu am 23 de ani asa ca va dati seama ca a fost f greu pt mine sa o ajut singura.la fiecare problema am apelat la medic, am cerut trimitere si pt CT si am umblat din spital in spital o luna in fiacare zi dar toata lumea ne trimitea acasa spunand ca nu are nmk si sa mai continue cu vitaminele.de 2 oritrebuia sa ii faca CT dar nu i-au facut niciodata doar pe acte si din cauza medicilor de tot rahatul era sa moara...Dar intr-o zi cand iar a picat si iar a dus-o smurdul la marghita m-am hotarat sa o duc la oradea la o clinica particulara la CT.acolo am aflat cea mai rea veste din viata mea-ca mama are tumora cerebrala maligna---gliobastom multiformde 2cm cu edem care ii acoperea toata partea stanga a creierului.am simtit ca mi se rupe inima de durere, am plans in hohote a fost groznic.ea nu a avut nici o boala in viat aei, nu a consumat acool si nici tutun, dar a avut o viata f grea si cred ca asta i-a cauzat boala.in momentul acela am fost doar eu cu dumnezeu, nici n-am siut atunci ce inseamna glioblastom sau cat de grava este situatia dar nu am avut timp de pierdut.Am primit o putere de nedescris si am inceput sa fac un plan.in 02.09 a fost diagnosticata si in 05 am si dus-o la Targu mures unde medicul cu care vorbisem deja ne astepta pe folul spitalului.i-au facut toate analizele si in 09.09 a fost operata.operatia a durat apox 8 ore.Domnul dr Gyorki Gabriel a operato si ca printr-o minune mama a scapat fara nimic.in fiecare zi ma rog pt dl dr pt ca a salvat-o, e un onm extraordinar de bun si merita tot binele din lume, salvaza zeci de vieti in fiecare sapt..la o sapt dupa operatie a fost externata si dupa ce am primit histopatologicul am inceput chimio-radioterapia(radioterapia la Debrecin).i-a picat parul si a durut-o capul de cateva ori DAR_multumit lui DUMNEZEU este foarte bine.toata lumea, toti medici care au vazut-o se mira pt ca cu o asemenea boala nu au mai vazut pe nimeni sa fie asa de bine.s-a ingrasat un pic, e cu moralul foarte ok, analizele in fiecare luna i-au iesit foarte bune si nici de la temodal nu ii este rau, rar mai are putin senzatie de voma in prima zi de administrare.am luptat f mult ssa o pot duce la tratamente si zilnic 30 de km la debrecin la raze, dar acuma cand ma uit la ea si vad k se simte f bne siu ca a meritat tot efortul.am avut cateva luni groaznice, cei care au pe cineva cu aceasta boala siu destre ce vorbesc si stiu ca nu mai are mult de trait dar macar siu ca a mai avut zile frumose.si stiti ce spun eu ca indiferentde cate are un om multe sau putine conteaza cum le traieste, iar ce pt noi inseamna putin la Dumnezeu poate fi si foarte mult...va spun sincer ca am incercat si tratamente naturiste(si ceaiuri si ceva tincturi)si ma gandesc ca si alea au avut efect pozitiv.
Oricum eu sper ca ne va ajuta Dumnezeu si vom avea putere sa trecem peste orice.eu lupt si in prezent, ma tot informez, ma uit la tot felul de articolo, alte cazuri si incerc sa fac sa imi adun tot timpul inf noi.cred cu tarie ca orice se poate invinge daca avem vointa...
sa nu va pierdeti speranta nicodata.
daca stiti ceva tratament nou eficient va rog sa imi scrieti sa ii cumpar si eu la mama.orice tratament.
nu conteaza cude cand si cum dar si eu sunt disperata si as incerca orice
va multumesc ca ati citit aceasta poveste, simt ca m-am usurat ca am putut povesti unor persoane care chiar ma inteleg
Glioblastom - un diagnostic cumplit 22-04-2012, 08:23:51 de către Clara_beby
Multumesc!va doresc si dvs sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-04-2012, 22:35:09 de către danielaradu
multumesc.
multa sanatate in continuare si sa luptati mereu.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-04-2012, 22:16:53 de către Clara_beby
Sotul meu are 37 de ani. Urmeaza tratamentul cu temodal(5 zile pastile, 23 zile pauza)ge132, venin de scorpion albastru.imi pare rau pentru mama dvs...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-04-2012, 22:09:45 de către danielaradu
buna seara, doamna clara. ma bucur mult pt sotul dvs, sunteti, cred, singurul caz pe care l-am auzit sa treaca de 13 luni. cati ani are sotul dvs si ce tratament urmeaza?
desi mama nu mai este, eu in continuare ma informez despre aceasta boala. ma obsedeaza.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-04-2012, 20:29:53 de către Clara_beby
Buna seara, pe 22 martie (la 1 an si 2 luni de la operatie glioblastom) sotul meu a facut Rmn ul si a iesit f bine, fara urma de evilutie tumorala.urmeaza in continuare acelasi tratament.multa sanatate tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-04-2012, 19:25:00 de către danielaradu
buna Andreea, nu am mai scris de mult timp, dar urmăresc subiectul în continuare. este adevărat ca toţi puşi în fata cancerului ăstuia păcătos vrem sa facem tot ce e posibil sa salvam pacientul. noi, ca aparţinători, vrem sa facem totul pt a fi împacaţi cu noi înşine, dar uitam un lucru care se pare ca e cel mai important - si anume pacientul, bolnavul, persoana noastră draga care e pusa în fata acestei încercări..
încearcă tot ceea ce poţi face pt tatăl tău, însa nu vreau sa par răutăcioasa boala asta e una crunta si are acelaşi sfârşit, nu ştiu pe nimeni care sa fi trecut de un an, mama s-a stins la 9 luni de la prima operatie in urma careia a fost diagnosticata cu astrocitom, nici măcar glioblastom, a doua operaţie a suferit-o la sase luni dupa prima si a mai trait fix o luna si 3 săptămâni exact cum au spus medicii. eu am facut tot ceea ce am putut sa o salvez, si mereu ma gandesc la ce mi-a spus dupa prima operatie: trebuia sa ma lasi sa mor in liniste, fara sa ma chinui ca acum. cu a doua operatie nu am fost de acord insa toata familia m-a convis sa o facem pt ca poate e o minune.
ceea ce ti se spune la primul CT, crede-ma nu e conform cu realitatea. mama a avut recidiva la o luna si jumatate dupa prima operatie si medicii nu mi-au spus nimic.
pregateste-te pt ce e mai rau de acum incolo, fii alaturi de el si alinati-i durerea sufleteasca pt ca va va parasi, si el stie desi nu o sa va spuna. durere fizica nu e.
cel mai mult pe forumul asta m-au ajutat sfaturile medicale ale lui raul si sfaturile morale ale unei doamne care a povestit despre tatal sau.
sper ca nu mi iei in nume de rau ceea ce ti-am spus, dar e bine sa fii pregatita pt ce va urma.

ce medici l-au operat pe tatal tau?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-04-2012, 12:27:47 de către euandreea
Buna ziua! Tatal meu a fost operat in data de 20.03.2012 la Bagdasar Arseni de o tumora carebrala cara s-a dovedit a fi un glioblastom. A fost indepartat iar saptamana viitoare incepem radioterapia la Gral medical dar si tratamentul cu temodal. La CT de control a iesit totul in regula multumim lui Dumnezeu numai ca citind de pe acest forum trebuie sa recunosc ca sunt foarte foarte speriata.
Acum domnule RaulDuke va rog si pe dumneavoastra sa imi spune-ti ce parere aveti despre tratarea acestui tip de cancer cu celule dendritice. Am gasit o clinica in Germania care foloseste aceasta terapie combinata cu hipertermia si au rezultate imbucuratoare in sensul ca au pacienti care la 6 ani de la diagnosticare sunt bine sanatosi putand sa-si reia stilul de viata. Va las si adresa http://www.medical-center-cologne.com/ poate aveti timp sa arunca-ti o privire. Mai trebuie sa va spun ca am vorbit la clinica si mi s-a spus ca ei prefera ca noi sa facem radioterapia iar apoi chimioterapia si celulele dendritice sa le facem in paralel.
As vrea sa fiu sigura ca luam cea mai buna decizie pentru el si din cauza asta incerc sa ascult cat mai multe pareri.
Va multumesc din suflet!
Multa sanatate tuturor si Doamne ajuta!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-04-2012, 19:40:35 de către RaulDuke
mariandreea, despre CE diagnostic vorbim ?al cui e CT-ul respectiv si la ce se refera ? suntem pe sectiunea cu titlul "GLIOBLASTOM" iar informatiile venite de la tine uneori nu sunt concordante si ma confuzeaza foarte tare...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-04-2012, 15:31:32 de către mariandreea
Buna ziua
domnule Raul am luat rezultat CT de care am tot vorbit in ultimele postari
Citez concluziile : Determinari secundare hepatice, Dterminari secundare pleurale drepte, Determinari secundare osoase
In rest la capitolul pe larg scrie ca ; Splina, pancreas, rinichi si gland erenale sunt ok, fara adenopatii sau lichid liber in zona abdominala, fara dilatatii de cai biliare intra sau extrahepatice, ficat cu dimensiuni in limite normale dar cu prezenta de multiple imagini hipodense spontan diseminate aleator la nivel ambii lobi hepatici cu dimensiuni intre cativa mm si maxim 28 mm( portiune caudala a segmentului VI )

Parenchime pulmonare expansionate la peretii toracici, ingrosare neregulata cu aspect micronodular a pleurei si scizurilor de parte stanga, fara adenopatii mediastinale, fara lepansament lichidian pleural

cam asa suna
luni merg la coltea si revin
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:52:02 de către mariandreea
multumesc mult de tot pentru suport si explicatii !
va sciu dupa CT si va tin la curent

oricum sincer sincer eu am un "dubiu" la Faslodex caci.sincer parca nu mi-a facut asa bine
dar..sa steptam...medicii stiu mai bine
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:49:17 de către RaulDuke
da, asteptam si noi! sper ca medicii de la coltea sa iti fie de ajutor. din cate stiu, coltea nu e un spital foarte mare, dar in sectia lor de oncologie se treateaza destul de multi paicenti... deci poate ca oamenii au oarecare experienta.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:46:20 de către mariandreea
Am 46 de ani
Analizele lunare de sange sunt ok si proble hepatice sunt ok le-am facut chiar vineri 13 aprilie
tocmai ca si medicii de la Coltea s-au cam mirat ca nu apar si alte semne...pe langa analizele care sunt ok.nu sunt obosita nu am probleme de digestie...muncesc 12 ore pe zi...etc
markerii sunt in scadere de 2 luni...nu stiu ce sa zic
sigur ca CT va fi mai.clar si ne va "lumina " mai mult

sarumana
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:43:01 de către RaulDuke
spectrul posibilitatilor se exteinde de la NIMIC, doar niste false imagini aparute pe RMN, pana la, cea mai grava situatie, confirmarea unor metastaze in ficat. din pacate aparitia lor NOUA (insotita si de eventuale modificari de analize biologice) in cursul tratamentului care deja se deruleaza, e un semn ca tratamentul hormonal nu mai este util si probabil va fi nevoie de chimioterapie.
e important cum arata acest nou CT si cum arata analizele tale vis-a-vis de functia ficatului. daca se confirma o "continuare de evolutie", cum se zice in limbaj oncologic, doctorii tai s-ar putea sa ia in considerare (nu stiu exact detaliile cazului tau, deci e posibil sa ma insel) si o nou PUNCTIE din leziunile nou aparute, cu examen IMUNOHISTOCHIMIC, care e posibil sa fie diferit foarte tare de cele anterioare eventuale.

ce varsta ai ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:37:53 de către mariandreea
Citez din rezultat RMN : aparitia la nivel hepatic a multiple imagini nodulare in hipersemnal STIR cu restrictie pe secventa de difuzie, cel mai probabil determinari secundare hepatice -necesita investigatii suplimentare "`

ca urmare medicii de la Coltea m-au trimis la un CT de ficat si unul de torace -examene pe car ele voi face Joi 19 aprilie

multumesc mult
dati-mi o idee.cam ce sa ma astept
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:29:57 de către RaulDuke
ok, poti sa citezi putin din buletinul care descrie noile aparute probleme cu ficatul ? si ce vrei sa spui prin "vor fi investigate in continuare" ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-04-2012, 11:15:41 de către mariandreea
HRISTOS A INVIAT !
Va urez tuturor sanatate si bucurie si multa SPERANTA !

diagnostic initial : carcinom ductal invaziv -operat noiembrie 2000 -extirpat san-ganglioni si ovare, tratatt chimio si cobalto terapie in 2001...apoi in ianuarie 2009 depistat Metastaze osoase...si de atunci tratat Bondronat si Femara 2 ani si din iulie 2011 Zometa si Faslodex
acum...noutatile cu ficatul de care v-am scris

cam asa ceva

multumuesc
Glioblastom - un diagnostic cumplit 14-04-2012, 13:16:16 de către RaulDuke
care este diagnosticul tau ? aminteste-ne putin, te rog! si ce tratamente ai mai urmat...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 14-04-2012, 10:58:58 de către mariandreea
In primul rand doresc sa va urez tuturor Sarbatori Luminate cu sanatate si putere !
Sa nu uitam ca Dumnezeu ne incearca pentru ca ne iubeste !

Apoi doresc sa va spun ca urmez in continuare tratament cu venin scorpion din havana dar si tratamentul lunar Coltea cu Zometa si Faslodex
Am facut Scintigrafia si RMN acum si se pare ca in ceea ce priveste situatia metastazelor osoase -desi un usor progres totusi lucrurile sunt cumva sub control si la cei 3 ani si 3 luni de la depistare zic ca sunt ok...
SIngura "noutate" mai putin imbucuratoare este faptul ca la RMN au aparut niste imagini cu ceva prezente nodulare in zona ficatului si acest aspect va fi investigat Joi 19 aprilie prin CT de torace si abdomen -dupa care medicii de la Coltea vor decide daca si cum schimbam terapia lunare.
in rest pot sa va spun ca urmez si eu Ge132 si SXC 175 celule stem..
Sper sa avem vesti bune
Cam acelasi tratatement venin-Ge132-celule stem dar si Temodal urmeaza si cazul de care v-am vorbit cu Glioblastom operat anul trecut iulie--se simte destul de ok si suntem optimisti

Va tin la curent !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-03-2012, 20:21:29 de către RaulDuke
nu cred ca se poate face iradiere la braila pe nicaieri. cred ca singurul sa cel mai apropiat loc, ca varianta, pentru acest tip de tratament este, pentru voi, in bucuresti. puteti sa va intrebati medicul de familie, dar eu sincer m-as mira FOARTE TARE sa existe centru de radioterapie in braila, si as vrea sa ne spuneti si noua. un asemenea centru implica un buncar cu accelerator nuclear, norme de siguranta radiologica foarte ridicate, chiar un centru de radiologie sau chiar imagistica...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-03-2012, 09:41:35 de către AntoanetaNeacsu
buna ziua.revin din nou cu o intrebare la dvs.astazi a ajuns cumnatul meu din spania.in sfarsit l am convins cu totii sa vina in tara.va reamintesc are diagnosticul.glioblastom gr 4.ia fost luata biopsia in spania, dar l am convins cu totii sa nu faca radioterapia in spania si sa vina in tara cu gandul ca langa familie ai va fi mai usor sa treaca prin ce va urma.de unde trebuie sa pornim si ce trebuie sa facem?mergem la bucuresti sau ramanem pe braila?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-03-2012, 00:31:54 de către anca g
multumesc din suflet atat pt. rasp. cat si pt. promptitudine. Mi-am amintit ca ia si Depakine si Aerius (a facut alergie la carbamazepina).
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-03-2012, 00:03:10 de către RaulDuke
oxycodone reprezinta un tip de morfina sub forma de comprimate. este un produs foarte bun si indicat in tratamentul durerilor din cancer. totusi, daca pana acum nu ati luat decat algocalmin, nu as trece DIRECT la oxicodona. o etapa intermediara este ca pe langa tratamentul "depletiv" cu manitol si dexametazona, pe care e neaparat sa-l faca pentru ameliorarea hipertensiunii intracraniene, SPECIAL pentru durere, pe langa algocalmin in doza completa (3-4 comprimate pe zi) sa ia si un produs de genul TRAMADOL, tot intr-o doza incrementata, pentru ca exista posibilitatea ca durerea sa raspunda foarte bine si sa fie controlata total fara a se trece inca la morfine de semisinteza foarte puternice. din pacate, cel mai des, se ajunge si acolo, dar deja pe un teritoriu in care nu mai conteaza absolut nimic dincolo de incercarea de a ameliora din toate simptomele pe care le are sau le va avea.

tratamentele simptomatice/suportive sunt foarte complexe si trebuiesc conduse de experti, eventual in locuri special amenajate.

iti recomand sa te uiti si pe subiectul scris de mine pe acest forum "MARIJUANA MEDICINALA" si, daca de asemenea consideri ca acest raspuns te-a ajutat, sa postezi si acolo un comentariu, pentru ca am nevoie de suport pentru a explica oamenilor beneficiile acestei substante in tratamentul cancerului. multumesc anticipat!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 26-03-2012, 23:05:13 de către anca g
buna tuturor,
urmaresc, din pacate, acest forum incepand cu luna august a anului trecut, cand tati (59 ani) a fost diagnosticat cu tumoare la creier (90/60/70), posibil gbm. Calvarul a inceput cu probleme de orientare ale tatalui meu si cu o usoara hemipareza faciala; nu l-a durut deloc capul. La doar 6 zile dupa efectuarea CT la Satu Mare (timp in care situatia lui s-a inrautatit vizibil - dificultati la mers, auz si vorbire) a fost operat la Cluj de catre dl. prof. dr. Florean (multumesc cadrelor medicale deosebite de la sectia de neurochirurgie de la Cluj pt competenta si profesionalismul de care au dat dovada). In cca 2 sapt de la operatia, respectiv biopsie am primit confirmarea: tumoare maligna grd II si GBM (parietal temporal drepta). Dupa aprox. o luna a fost internat 6 sapt la spitalul de oncologie din Cluj unde a facut atat radio cat si chimioterapie cu temodal; i s-au administrat si perfuzii cu manitol. Intors acasa, a continuat tratamentul cu temodal (trebuia sa faca 6 cicluri de 28 de zile) concomitent cu alte medicamente (precizez ca tatal meu sufera de o depresie de mai bine de 4 ani - motiv pt care nici nu i-a spus nimeni ca are cancer - si se trateaza cu med gen cipralex, anxiar). Nu-mi amntesc chiar toate med care le ia (mami are grija de el, eu locuind in strainatate de unde merg acasa cat mai des posibil). RMN-ul din decembrie nu a fost deloc imbucurator: pe langa un chist recidivase tumoarea (4 mm) in acelasi loc in care fusese operat. Dl. prof. care l-a operat ne-a sfatuit sa continuam cu temodalul (era la al doilea ciclu) si, daca observam inrautatirea starii lui (tatal meu dupa operatie se deplasa destul de bine) sa refacem un alt RMN. Urmeaza o perioada destul de stabila pt tati: a fost si este tot timpul lucid, cu memoria sta extraordinar de bine - mai putin inainte cand avea probleme in orientare - merge binisor, mananca singur, i-am cumparat o bicicleta pt exercitii, merge de 2 ori pe sapt la SM la gimnastica si masaj - insotit, bineinteles- si intr-o perioada chiar reusea sa se imbrace singur. Prin febr. incepe sa se miste tot mai greu si la incep lui febr un nou RMN, un rezultat si mai tampit: posibil GBM (40/70mm). Am mers doar eu cu sotul meu la Cluj cu cd-ul... am vazut tumoarea... am vazut-o si pe prima... am vazut-o si cand era de doar 4 mm... dar acum era de-a dreptul scarboasa - inainteaza spre centrul creierului dupa radioterapie si atata chimioterapie timp in care tati a rezistat eroic. Doctorul zice ca nu mai are rost sa-l opereze ca ar inrautati situatia, ca nu mai are rost sa-l chinuim inutil. Si-l cred si sunt de acord cu el (am absolvit fac de bio-chim). Ne-a recomandat sistarea temodaluli si administrare de dexa 1/zi, osetron si inca unul pe care nu mi-l amintesc. Nu cred ca veninul de scorpion sau rostopasca sau toate ceaiurile din lume i-ar putea face ceva, dar de vreo 2 sapt il doare f rau capul. La SM i-au facut doar 2 perfuzii cu manitol cu toate ca tratam indicat de dna dr Cernea cu care a fac radioterapia a recomandat in scrisoarea catre Oncologia SM tratament 5 zile cu manitol. Noi ii mai dam si cate o fiola sau doua de algocalmin pe zi pt durerile de cap. Nu mai stiu ce am putea face; tati mananca f bine acum, dar sta mai mult in pat, iese f putin pe afara si acuza dureri de cap tot mai puternice.
Nu stiu cat de coerenta am fost, daca ati inteles ceva... as vrea sa va intreb daca credeti ca medicamentul PERCOCET 5-325 (IC OXYCODONE-ACETAMINOFEN 5-325) sau medicamentul IC IBUBROFEN 800 mg ar avea voie sa le ia sau ce alta alternativa mai este pt durerile astea groaznice? Trecem la morfina?
Pana azi am tot asteptat sa se intample un miracol ca sa scriu pe forum ca se poate invinge aceasta boala... in zadar.
Multa sanatate tuturor si mult noroc!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 26-03-2012, 12:38:33 de către alexa2005
Buna ziua voua,
Tatal meu a fost diagnosticat cu glioblastom in luna iunie a lui 2011, dupa aproximativ 8 luni de chin tatal meu sa stins. A fost un timp prea scurt pentru a gasi o sloutie viabila impotriva acestei boli. Manifestarile bolii au fost timpuri insa nu le-m luat in seama, primele semne datau cel putin cu 2 ani inainte de a fi descoperita boala. Avea tulburari de atentie, nu mai putea fuma, alcoolul ii facea rau chiar si in cantitati mici, nu avea incredere in ceea ce invata. Dar aceste semne erau foarte vagi si nu le-am luat in seama la acel moment. Tumora sa format in acelasi loc unde in urma cu circa 4 ani avusese loc un accident vasuclar cerebral care nu a fost diagnosticat la timp, medicii punand diagnosticul de "nevralgie cauzata de expunerea la curent sau aer conditionat" AVC-ul de atunci manifestandu-se identic cu efevtele tumorii in momentul in care aceasta era in plina desfasurare (hemipareza faciala). Din momentul in care a fost diagnosticat am incercat multe variante de tratament, a fost operat dar tumora nu a putut fi extirpata si ca atare sa prelevat doar proba pentru laborator, de fapt tumorile cerebrale in proportite mare nu sunt extirpate riscurile fiind mari (daca chirurgul va spune ca a extirpat 80% este posibil sa fi luat 5%) De lucrul acesta puteti sa va convingeti daca ii faceti bolnavului un RMN la cca 3 saptamani sau o luna sau daca intrati in contact cu biologul care face analiza tumorii.
In orice caz am incercat tratamente naturiste si neconventionale, sucuri de legume si fructe, regim fara proteine animale, licori anti angiogeneza, bioterapie, termoterapie, electroterapie ci magnetoterapie poate si alte chestii insa le las acum. Cert este ca boala nu am reusit sa o stopam. Pe RMN-uri rezultatele au fost negative cu exceptia unei mici tumori, o a doua, de cca 1 cm care a regresat in timp. Psihicul, optimismul bolnavului este extrem de important in aceasta boala, din momentul caderii psihice lucrurile se degradeaza rapid. Finalul este in general cauzat de o alimentare redusa cu sange a centrilor vitali ai creierului cauzata de angajarea (presarea) creierului spre maduva spinarii ( spate jos); in acest fel se instaleaza in prima faza o coma si apoi moartea prin stop respirator si cardiac.

Pentru cei ce aveti probleme si cititi aceste randuri: fiti optimisti si bucurati-va de fiecare minut petrecut alaturi de cel drag, faceti tot ce va sta in putinta sa ii faceti picul de viata ramas cat mai frumos incercati tot ce va trece prin cap pana la urma cineva trebuie sa reuseasca, poate chiar tu!

Pentru cei care citesc doar pentru informare, fiiti vigilenti, cancerul la cap este o boala perfida, luati seama la orice chestie suspecta, maifestarea primara este de natura psihica si in general se repeta la intervale de circa o luna, nu va bazati pe medicina, este o stiina inexacta. Daca vi se pare ceva inseamna ca nu exista dubiu, faceti un RMN, pana la urma nu este un capat de tara si daca totul este oki nu va va parea rau de 100 de euro.
Sa auzim de vindecati!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-03-2012, 21:15:34 de către seemona
pentru clara_beby

as dori sa iau legatura cu dvs pentru detalii privitor la plecarea sotului dvs la Tirana;
mama a fost diagnosticata cu neoplasm pulmonar si am dori sa incercam tratamentul cu venin;
see.mona este numele de utilizator in yahoo, sper sa ne auzim in curand,
multumesc
Glioblastom - un diagnostic cumplit 01-03-2012, 19:43:26 de către Clara_beby
Multumesc frumos pt raspuns!Eu nu v am intrebat cu vreo urma de rautate ci pur si simplu vroiam sa aflu mai multe detalii.si sotul meu a dus dosarul la Tirana, tradus, iar lui i au dat 5 picaturi de 3 ori pe zi.iar siropul acela homeopat avea o culoare inchisa, intr o sticla gen borcanas si lua 5 ml la 12 ore.dar in momentul in care va puneti picaturile d la Havana simtiti ceva diferit fata de cele d la Tirana(sotul meu imi zicea ca l arde in momentul in care le pune)?Va multumesc mult si va doresc din tot sufletul multa sanatate tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 01-03-2012, 17:45:41 de către mariandreea
pentru Clara baby

Nu ma intelegeti gresit -am aratat doar ce am observat -eu urmand in Octombrie -decembrie 2011 tratament cu Vidatox de la Tirana
Sunt diferite sticlele si nu numai -evident nu ar conta ambalajul--o sa incerc sa le fac o poza sa le pun sa le vedeti -deci sticlutele cele 2 sunt asemanatoare ca si forma -nu poarta sigla Vidatox -iar celelalte doze sunt niste sticlute gen borcanas sigilate si pregatite ca pentru perfuzie dar nu este cazul se iau picaturile -de fapt se iau 5 ml de 4 ori pe zi
iar din picaturile celelalte se iau 20 picaturi total in 3 reprize
Sunt personalizate -adica au fost pregatite ca si concentratie si numar de doze pe baza Diagnostic nostru tradus si trimis la Laborator Labiopharm
Dealtfel fiecare dintre noi avem un numar de doze diferit pentru 90 zile -eu am 18, prietena mea 16, alte eprsoane 14 etc
Sticlutele cele 2 sunt toate la fel.
Oricum eu cu Vidatox Tirana mi-am stabilizat si scazut markerii -dupa ce nu am mai luat in 2 luni au crescut fff mult -acum incep aceasta schema si vom vedea...cu Dumnezeu inainte !
Va tin la curent !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 01-03-2012, 17:37:43 de către Clara_beby
pentru mariandreea:care este mai precis diferenta dintre Vidatox Tirana si cel din Havana?Si cum adica doze personalizate?Noi am luat Vidatox din Tirana si o sticluta tot cam 45 de zile ajunge si tot de 3 ori pe zi le ia.Cand sotul meu a fost in Tirana pt venin, dr i a recomandat si un tratament homeopat pe(un sirop) pe care il lua de 2 ori pe zi.Si dr de acolo a spus ca veninul nu inlocuieste tratamentul clasic, ci il completeaza.Multumesc!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 01-03-2012, 17:18:30 de către mariandreea
Buna ziua tuturor,

am reusit sa primim aseara atat pentru mine (metastaze osoase)cat si pentru familia de prieteni cu cazul de glioblastom dozele de venin scorpion direct de la Havana prin cineva care a venit
Este o mare diferenta fata de flaconul Vidatox de la Tirana...adica am primit flacoane personalizate si doze separate homeopatice -tratamentul pentru 90 zile este format din 2 sticlute picaturi si 18 sticlute de homeo, din cele 2 sticlute se ia de 3 ori pe zi iar din celelalte doze de 4 ori pe zi !!!1
Nu vreau sa fac o pledoarie...doar o sa incercam si o sa va scriem cum mergem cu rezultatele...eu merg lunar la Coltea la tratament cu Zometa...si imi fac analizele si markeri...iar cel cu glioblastom face peste o luna un alt RMN si vedem
daca va fi ok sunt dispusa sa ma duc si eu o data la Havana...si sa iau tratament cat pot si pentru cati pot
Cred sincer ca ajuta -ATENTIE -NU INLOCUIESTE tratamentul clasic -il completeaza si il sustine...dar faptul ca mi-au scazut markerii si faptul ca dupa 3 ani de metastaze osoase pot munci 12 ore pe zi si sunt ok...cred ca merita !
Va tin la curent
Glioblastom - un diagnostic cumplit 28-02-2012, 21:56:13 de către RaulDuke
nu sunt de acord, si se pare ca marea majoritate a populatiei medicale. eu insumi nu ma codesc ca prefer sa vad meseria mea ca pe o afacere, pentru ca nu imi place munca voluntara in contextul in care toti ceilalti oameni din lume vor si fac totul numai pentru bani. totusi de la afacere si pana la escrocherie este o distanta mare, si cred ca numai niste tare comuniste ii pot face pe oameni sa faca o confuxie intre acesti doi termeni. trebuie sa-ti clarifici lucrurile in cap, caci nici tu nu poti sustine ca "a vedea meseria ca pe o afacere" inseamna "a fi escroc". e absurd! desigur ca o vad ca pe o afacere, pentru ca daca NU e o afacere, nu vad din ce-mi pot castiga traiul. nu e ca si cum ocupatia asta e un hobby pentru medici, ei permitandu-si ca in rest sa fie mecanici auto sau tinichigii sau faiantari, oameni care nu pot spune ca au vreo jena in a-ti cere bani dupa cum considera ei.

in rest, IF nu este medic, iar despre tine... una este sa judeci lucrurile de pe tusa, iar alta e sa o faci stand cu spatele la joc. de ce nu faci cum zice IF si te apuci frumos de facultatea respectiva, mai ales ca declari ca defapt nu e mare smecherie si orice corijent poate sa o faca, apoi te apuci sa practici si dupa ce ajungi tu membru corespondent al academiei sau mai stiu eu ce sef de clinica din milano sau pofesor universitar la Boston Massachusetts, te vom asculta cu totii ca pe un zeu! desigur, s-ar putea sa nu mai ai la fel de multe lucruri rele de zis atunci, caci vei cunoaste problema din interior.

daca ti se pare ca IF este cineva prea banal si nu merita ascultat/ascultata, poate vrei sa-i urmezi sfatul, foarte asemanator, al cuiva considerat foarte intelept, si anume Ghandi, care a zis "Fii schimbare pe care vrei sa o vezi in lume!". te invit ! nu vad ce ai de pierdut...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-02-2012, 23:08:51 de către dejan
pt. IF, impropriu spus medici, sunt vinovati ca nu sunt capabili sa trateze omul, ca de cat sa-mi dai mie raspuns si sa mi te vaicaresti ca e greu la faculta, mai bine ai pune mana pe carte sa faci ceva, nu sa-mi raspunzi mie ca la usa cortului, ^om cu scoala^ ce pretinzi ca esti. Insa pentru a fi medic ar trebui sa ai si interes in tratarea pacientului, sa nu vezi meseria asta ca pe o afacere, pentru ca eu am fost escrocat in cazul de fata.Sa zicem, iti dau bani, dar fa-ma bine si spune-mi diacnosticul de la inceput, nu ma duce cu acadeaua. Nu te tine ca ai facut un cacat de scoala, ca practic oricine poate sa o faca si sa treaca prin ea, important e sa-ti placa si sa faci ceva pentru omenire, nu sa fi un no name in medicina! Cunosc ca voi destui, care in liceu au fost in pragul retardului si au ajuns medici, asa ca lasa-ma cu povestile. Repet, daca vrei sa ai un nume in medicina fa ceva, nu-ti pierde vremea pe acest site, ca de fapt, aici e barfa, pune mana in sensul de a cerceta, fi colaborator la Universitatea Duke din Durham -SUA.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 26-02-2012, 22:12:47 de către if
Nici eu nu inteleg de ce medicii sunt intotdeauna vinovati pt. bolile pacientilor. Cei care tot invoca diverse inadvertente nu trebuie sa stie decat un lucru: facultatile de medicina nu s-au inchis. Mergeti, invatati, depuneti juramantul, respectati-l si schimbati lumea aceea reala si vedeti cum e sa tot inveti, dar grabiti-va sa nu pierdeti admiterea din 2012. Altfel n-o sa va depasiti frustrarile niciodata. Ca sa schimbati MENTALITATI, incepeti prin a respecta ceea ce voi nu puteti face. Daca tu nu poti face un surub si nu-i intelegi functionalitatea, atunci respecta-l pe cel care ti-l ofera si nu uita ca dai bani pe el, pt ca cineva a muncit., daramite medicina. Si inca ceva: e recomandabil sa faceti medicina la stat si fara bani(concurenta va va trezi cu siguranta), ca s-aveti greutate cand deschideti gura.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-02-2012, 22:34:43 de către RaulDuke
din oarecare comoditate, recurg la varianta cu copy/paste de pe wikipedia. varianta e aproape identica (mici diferente de traducere a catorva cuvinte) cu ce am eu pe birou.

"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit. - evident se refera la respectul fata de mentori si colegii de breasla

Să transmit mai departe învăţăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu şi numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, şi nimănui altuia. - foarte similar, cu adaugarea unei componente de secret profesional; totus ceva nu e in regula, cel putin in ziua de azi asta nu functioneaza, pentru ca normele de azi impun discutarea cu pacientii si de multe ori cu familiile lor a intregului act medical, a detaliilor tehnice de multe ori, deci trecem dincolo de secretul profesional, cel putin intr-o anumita marja; medicina nu mai este un secret.

Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă. - aici deja se intrevede prima controversa, "atat cat ma ajuta fortele si ratiunea", cei care avand foarte slabe aceste alte unelte fiind totusi acoperiti de juramant, atata timp cat sunt sinceri in actiunile lor, altfel pot sa fie oricat de saraci cu duhul.

Nu voi prescrie niciodată o substanţă cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, şi nici nu voi da vreun sfat în această privinţă. Tot aşa nu voi da unei femei un remediu abortiv. - la mine scrie simplu "otravuri"; desigur, este o chestie total nepotrivita in ziua de azi, anacronica, pentru ca TOATE substantele din medicina pot avea efect mortal, in primul rand la o doza prea mare; eu insumi sunt oncolog si manipulez niste otravuri serioase pe care le injectam direct in venele bolnavilor; nepotrivirea e evidenta deci; la fel - se practica avortul, e un act medical; exista pastile abortive, etc.

Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa. - cel mai general lucru, poate insemna orice sau nimic.

Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie. - luati-o ca o metafora, se refera la nedepasirea atributiilor; de exemplu daca eu sunt chirurg cardiac, nu voi pune proteze de sold.

În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor, mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi. - asta deja e amuzanta.

Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie. - se refera la confidentialitate, sfintita si astazi in cele mai moderne sisteme de sanatate si chiar si la noi, prin lege.

Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul."

trageti ce concluzii doriti, putem discuta oricat pe marginea lui. totusi nu este o norma deontologica, nici un set de legi si in nici un caz o parghie morala pentru nimeni. orice facand orice poate sa considere (daca asa decide spiritul lui) ca se afla sub incidenta acestui juramant.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-02-2012, 22:18:23 de către RaulDuke
da, mentalitatea zice si multa lume ca este o problema. dupa parerea mea insa, nu este niciodata o CAUZA ci un EFECT. mentalitatea, ca si oamenii in general, se adapteaza la conditiile de mediu. ia referitor la medicina, din pacate atat pacientii cat si medicii se confrunta deja in romania, de cateva zeci de ani deja, cu notiunea, pe de o parte a drepturilor nelimitate si nediscriminate (pacientii), idee total nefezabila si imposibil de realizat, iar pe de alta parte cu conflictul interior dintre datorie si necesitati materiale (medici), in conditiile in care teoretic orice munca facuta de un medic in sistemul de stat este practic benevola. de aceea cred ca mentalitatea NU trebuie schimbata, in primul rand pentru ca NU SE POATE decat de la sine, si in al doilea rand pentru ca este UN EFECT, si nu o cauza. cauza este mediul in care traim. este un mediu foarte nociv si poluat acela in care nu stim exact ce meritam si cat valoram, doar pentru singurul motiv ca am fost "dresati" sa credem ca meritam orice vrem, oricand. ma tem ca asta nu este compatibil cu existenta umana. numai necesitatile cele mai acerbe ii fac pe oameni disciplinati, educati, muncitori, concentrati si... sa progreseze ca specie. nimeni nu trebuie sa ia nimic de-a gata, nici macar ajutorul medical!

de asemenea, te conjur sa nu mai folosesti o notiune despre care nu cunosti mai nimic, asa cum face toata lumea cu "legamantul lui hipocrate", incercand de o maniera patetica sa atraga cumva atentia medicilor despre menirea lor, ca si cum ei au mare nevoie de asa ceva, din partea oricui, ca niste copii obraznici sau ceva...
este stupid si, cum am zis, patetic. asta in primul rand pentru ca lumea isi imagineaza, in mod eronat, ca juramantul lui hipocrate este ceva mai mult decat o chestie formala si, in final, un simbol si o amintire a momentului absolvirii facultatii. el nu cuprinde coduri sau metode, norme, etc., si in general, CONTRAR a ce crede lumea, in nici un caz (nici macar formal) nu sugereaza ca cel care il depune devine cumva vreun sclav sau servitor al oricarei persoane bolnave sau suferinde. bolnavi si suferinzi vor exista mereu iar medicii nu sunt lasati pe acest pamant ca sa scada numarul acestora. numai societatea INSASI, in intregul ei, este responsabila de asta!

ca atare da-mi voie sa detaliez intr-un post ulterior, ce contine juramantul lui hipocrate, asa cum il am eu, inramat si pus pe birou, de cand am terminat facultatea, cu cele 10 paragrafe scurte ale lui... iti voi explica la cam ce se refera fiecare.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-02-2012, 17:12:50 de către dejan
raul; daca tot am discutat despre cum se procedeaza cu "stimularea" medicilor ptr tratarea bolnavilor, cum putem obtine servicii mai de calitate, ... as veni cu rugamintea sa ne spui daca sti ceva si despre JURAMANTUL LUI HYPOCRATE, care va invata cum sa va prestati meseria. Acest juramant trebuie respectat ! Oare se lucreaza in medicina de azi asa cum jurati? Unchiul meu s-a dus si acum vegheaza de sus pe acei care au promis ca-i vor prelungi viata si de fapt au facut si cu el o afacere ca si cu multi altii. Sa ne rugam pt ca nimeni sa nu ajunga sa poarte asa o boala nemiloasa pt ca medicilor nu le pasa, ei urmaresc sa castige si atat. Nu se mai practica medicina lui Hypocrate este medicina comerciala.Daca ai timp mai mai citeste inca o data juramantul, mai corecteaza-mi greselile, si poate vei fi de acord ca ar trebui schimbata mentalitatea romanesca.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-02-2012, 20:03:38 de către Clara_beby
Din cate stiu eu, Vidatox nu se poate comanda.Se poate cumpara doar din Tirana sau Havana.Sotul meu merge in Tirana la inceputul lunii aprilie.Imi pare rau ca nu te pot ajuta acum.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-02-2012, 17:54:37 de către sebi darius
Buna ziua,
pentru clara_beby, garophitza sau oricine altcineva ma poate ajuta.
Avem mare nevoie de Vidatox, produs Labiofam pentru a incepe urgent tratamentul. Va rog din inima sa ma sfauiti cum as putea sa fac rost de el.M-as bucura sa il pot comanda deoarece imi este imposibil sa ma deplasez la Tirana.
Cumnatul meu, la 37 ani operat in decembrie 2010 datorita unui gliom mixt conform examenului histopatologic de atunci a suferit in urma cu zece zile o operatie pe creer datorita unei recidive: astrocitom anaplazic, 9/7 cm. Nu are deocamdata rezultatul examenului histopatologic dar conform parerii neurochirurgului va urma tratament oncologic.
Stim ca diagnosticul este sumbru dar tineretea lui si faptul ca are un copilas ne determina sa incercam.
Va multumesc din inima si va doresc numai bine si multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-02-2012, 22:29:11 de către claudiadelia
Citesc de ceva timp acest forum al durerii, mai precis din octombrie 2011, de cand scumpul meu frate a fost diagnosticat cu aceasta cumplita boala. M-au ajutat mult sfaturile utilizatorilor care au trecut prin momente cumplite alaturi de cei dragi. Fratele meu, un barbat de 43 de ani, inalt, bine facut, antialcoolic, nefumator, de 14 ani vegetarian, a inceput sa aiba pierderi de memorie, comportament bizar si somnolenta excesiva, dormea aproape tot timpul. Dupa un consult neurologic a urmat un CT iar vestea a cazut ca un trasnet. In 30 septembrie am aflat ca ar avea tumora craniana, in 4 octombrie a fost operat, iar in 30 noiembrie l-am bagat in pamant. Era atat de tanar, atat de bun, de inimos, un om painea lui Dumnezeu. Tumora care s-a confirmat histopatologic ca fiind glioblastom grad IV nu i-a lasat nici o sansa. Dupa operatie a ramas cu hemipareza stanga, l-am ingrijit tot timpul in spital, nu am mai apucat sa facem tratamentul oncologic. Tumora a fost situata profund, in hipocampul drept iar dupa prima operatie, la doua zile a urmat a doua, de indepartare a voletului osos, creierul fiind foarte edematiat. Nu a mai apucat saracul sa iasa din spital, l-am transferat la fizioterapie pentru recuperare dar cred ca tumora a recidivat sau poate nu a fost scoasa in intregime, a murit subit in urma unui stop cardio-respirator, creierul herniat apasand centrii respiratori din bulb. Am refuzat autopsia, nu avea nici un rost, oricum stiam care era finalitatea. Un sfat pentru cei aflati in aceasta situatie..Bucurati-va de fiecare zi, incercati sa le asigurati tot confortul de care au nevoie, stati cat mai mult in preajma lor, oferiti-le toata dragostea voastra. Fratele meu era fericit ca ne are, pe mine si pe mama, el nu avea familie, nu i-am spus tot adevarul in legatura cu tumora si acum ma bucur pentru asta, oricum nu l-ar fi ajutat la nimic. Doresc tuturor sanatate, si putere sa va duceti crucea alaturi de cei dragi. Doamne ajuta
Glioblastom - un diagnostic cumplit 14-02-2012, 21:23:07 de către dejan
Pt. mariandreea: ---------------------------------
Eu te sfatui sa asculti ce a scris RaulDuke, pentru ca si mie mi se pare o pacaleala acest tratament in faza de cercetare.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 14-02-2012, 19:58:32 de către RaulDuke
daca au reinceput sa creasca markerii... l-as lasa dracului de venin de scorpion si as reprograma o vizita la oncolog, pentru reevaluarea tratamentului, pentru ca nu e ok sa se intample asta, iar veninul de scorpion sau mai stiu eu ce gogorita nu e dovedit ca are vreun efect, oricat de mic, si oricat de mult i s-ar parea oricui. ai grija, te rog !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 13-02-2012, 16:56:46 de către mariandreea
Buna ziua tuturor,

revin si eu cu o mare rugaminte -am folosit si eu venin scorpion cu rezultate bune ( poate este o simpla coincidenta -stiu ca exista opinii pro si contra si este normal ) --si de cand am sistat caci am terminat flacon..nu prea este ok...adica acum au crescut markerii iar...
daca cineva ma poate ajuta sa comand sau sa cumpar macar un flacon raman recunsocatoare
la mine este vorba de metastaze osoase de dupa un cancer la san

sarumana si sanatate tuturor !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-02-2012, 14:18:51 de către RaulDuke
te asigur ca nu ai de ce sa-ti ceri scuze. poate pentru faptul ca, dupa parerea mea, persisti intr-o atitudine usor ignoranta de a confunda cat plateste un pacient in orice sistem medical pentru un serviciu cu COSTURILE LUI TOTALE, care e necesar sa fie decontate de catre asigurator. asta dovedeste ca nu cunosti problema, in pare parte pentru ca nu vrei si nu te intereseaza. dar atunci cel putin nu te mai contrazice cu lumea pe subiectul "costuri din sanatate", te rog!
si eu sunt un om drept, in cel putin aceeasi masura ca si tine, si nu iau, nu am luat si nu voi lua niciodata "shpaga"! nu pun niciodata presiune pe nimeni, nici macar nu sugerez ca astept ceva pentru vreun serviciu pentru care omul are dreptul moral si prin lege, nu asa cum considera el ci cum consider eu, in virtutea notiunilor mele de lege, etica si deontologie. ca atare nu ma ascund si sunt foarte mandru sa constat ca uneori unii pacienti gasesc de cuvinta sa-mi faca tot felul de cadouri, materiale sau verbale. nu ma simt vinovat si nu exista lege sau norma care sa ma faca sa ma simt vinovat pentru asta, dimpotriva!
nu e vorba de a sta drept si a judeca stramb pe nicaieri pe aici. pur si simplu e greu sa ai mijloacele necesare pentru a emite orice judecata despre cum functioneaza sanatatea in romania, imi pare rau. nu acelasi lucru se aplica si pentru fiecare colaborare individuala intre cate un medic si un pacient. dar orice lucru are o explicatie, si nu respingeti incercarile de explicatie din motive irationale, cum ar fi frustrarile recente!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-02-2012, 13:19:37 de către dejan
Eu am scris la ce sa se astepte cei in cauza. Adevarul e, ca am cam deranjat pe cei care simt cu musca pe caciula! Acum ca tu te-ai simtit si ai inceput sa ma contrazici.. e problema ta! Eu m-am lamurit de toti si de toate si nu ai cum sa-mi schimbi pararea! Indicai mai sus ca o asemenea opetatie ar costa casa de sanatate 100000 de dolari.
Foarte interesant si acest aspect (e de fapt o barba), ca la SZEGED - UNGARIA, costa 5000 de euro nu 100000 de dolari!
De fapt la noi e ceva normal sa fie mai mult pe factura, ca se acopere cheltuiala pentru protocol, o masinuta, sau. Totusi am taria sa-ti cer scuze pentru replicile cam dure! Eu sunt un om drept si cinstit, nu am primit si nu voi primi spaga, cu toate ca si eu lucrez in sitemul public asa ca tine, dar nu in sanatate. Tin sa-ti spun ca apreciez omul vertical, drept! Probabil ca asa esti si tu dupa cum ai scris! In aceste conditii te apreciez, de aceea iti cer si scuze! Trebuie sa recuneosc ca in acest sistem pe care eu il critic, exista si oameni de onoare, asa cum a fost si anestezista din cazul expus de mine.
Cu scuzele de rigoare, iti multumesc pentru sfaturile pe care le publici pe acest forum.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-02-2012, 22:02:14 de către RaulDuke
@dejan: intai de toate sa ne calmam, caci daca ni se incing spiritele poate ca nu vom mai reusi nici sa ne exprima prea coerent sau in normele gramaticii curente, ca de exemplu faptul ca `i-i duci cu acadeaua` se scrie fara cratima... dupa umila mea parere, lucru greu justificabil ca fiind o eroare de tastare. altfel: faci confuzii enrome intre a duce pe cineva cu acadeaua sau a escroca pe cineva si faptul ca acel cineva nu intelege eventuali termeni medicali sau ce scrie pe bilete de externare. este taman aceeasi situatie pe care o reclami tu: faptul ca A FOST OPERAT, deci tratat corespunzator (nu au operat pe nimeni cu forta) inainte de a primi orice atentie de la voi exclude din start orice act de coruptie, prin definitie! de spus nu e nimeni obligat sa spuna nimic, mai ales neintrebat. ar fi urmat sa primiti un bilet de externare cu tot ce s-a facut si tot ce se stie medical, pe care iarasi, sa nu vi-l explice nimeni (lucru pe cat de imoral, pe atat de legal totusi) si... cu asta basta. care e fapta penala aici ? trebuie sa te aduni, ne pare la toti de pe acest forum rau despre ce ti s-a intamplat, si tie si familie tale, toti am trecut prin asa ceva, dar tu judeci din pasiune, din ura si frustrare catre un inamic abstract care e/a fost boala si pentru faptul ca acum consideri ca si daca nu dadeai banii respectivi, tot acolo se ajungea. poate ca ai dreptate, dar nu pe acelasi drum. trebuie sa te calmezi si sa accepti, pentru ca altfel nu poti trece mai departe. daca vrei sa faci abstractie de explicatiile mele despre cum functioneaza sistemul de sanatate, esti liber sa o faci, dar sa te otarasti atat de tare ca un catar (chiar cu motive destul de bune) iti jur ca nu o sa duca la nimic bun, doar o sa te consumi foarte tare fara vreo finalitate.
despre ipoteza ta cu tiganii si cu mahalagii... esti amuzant. in primul rand esti amuzant pentru ca iti imaginezi ca probabil lucrez intr-un castel de fildes sau ceva, si nu am avut pana acum de a face cu `tigani si mahalale`, asa cum te referi tu de o maniera rasista la anumite categorii sociale. apoi esti amuzant pentru ca inferezi cum functioneaza un oncolog, dar o faci de o maniera total gresita. ca atare eu, de exemplu, sunt absolut cinstit si ferm de la inceput, iar acolo unde nu se poate obtine vindecarea, zic asta scurt si rapid intregii familii, si chiar si bolnavului, daca ma intreaba si intrevad ca e gata sa stie. abia APOI pot sa trec la ce ofer eu, ce sanse suplimentare se pot astepta cu tratament, care e riscul fara tratament, etc... poate ca eu sunt de o generatie mai noua si scolit pe o filiera mai occidentala, sau poate pur si simplu am mai mult timp si organizare incat sa-mi permit sa functionez dupa aceste principii, care sunt lege in alte tari. in orice caz stiu si ce, si cum si de ce, mult mai bine ca multi colegi de ai mei, chiar mai mari de varsta, si in orice caz mai mult decat orice persoana dinafara sistemului de sanatate. nu `duc pe nimeni cu acadeaua` ! nu am nevoie sa o fac. faptul ca unii nu inteleg ce li se zice/scrie nu face pe nimeni un escroc !

@danielaradu: imi pare rau ca te grabesti atat de tare sa tragi concluzii. sunt pripite ! daca alegi sa te amarasti si sa te infurii interpretand spusele mele ca cinism si rautate, ei bine esti libera sa o faci, daca asta iti aduce satisfactie sau eliberare. insa scopul meu aici, asa cum il vad eu, este dincolo de a da explicatii si dezlusiri strict medicale la problemele unor oameni care vor sa inteleaga mai mult din boala lor, ci si pentru cei care vor sa inteleaga mai mult din INTREAGA LOR EXPERIENTA din sistemul de sanatate medical. imi pare rau, dar eu nu sunt aici ca sa mangai oamenii pe crestet, in schimb consider mult mai util ca pe acest mod neutru de comunicare sa dau explicatii DIN INTERIOR si direct de la sursa vis-a-vis de toate lucrurile la care ei NU au acces iar eu am. astea merg mana in mana cu, pe langa explicarea diversilor termeni, indicatii despre pe unde si cum si chiar cand ar fi bine sa mearga, sau cum se poate proceda in anumite aspecte birocratice si de ce anume trebuie procedat asa

desigur, fiecare intelege si actioneaza cum doreste...

revin pentru dejan: se vaita cine nu intelege cum functioneaza sistemul si cine nu are acces la shpaga, foloase necuvenite, cine nu e smecher si invartit si mai cate si mai cate. iata de ce eu unul NU ma vaiet, pentru ca sunt un nenorocit si un shpagar si mafiot si probabil criminal si diabolic pe deasupra. si desigur si incompetent cu toate examenele luate pe bani, cum bine ai intuit, insa intr-o pozitie de putere de unde pot sa fac mult rau multor oameni si putine lucruri ma pot impiedica. si mai sunt inca foarte multi ca mine. ce parere ai de asta ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-02-2012, 16:43:27 de către dejan
Vreau sa ma fac sa inteles, ca pana cand nu am dat banii nu mi s-a spus concret de ce fel de tumora a fost operat!! Dupa ce am dat banii, la o zi, doua mi s-a spus ca are glioblastom si ca mult nu o mai duce! Trebuie sa fi plecat de acasa, ca nu iti dai seama de intetie, de a savarsi fapta penala!
Pentru reprezentantul medicilor spagari, mafioti si escroci: Cum vei proceda, in situatia in care un tigan si mahalaua lui isi dau seama ca i-i duci cu acadeaua, si de fapt i-ai escrocat, iar acestia te ameninta si incearaca sa-tii puna pielea pe bat?
Faci apel la lege?Sau vei avea temerea ca va fi manipulata de un avocat al celor de mai sus amintiti? Daca tot astetati, spaga, prodese si foloase necuvenite la ce va vaitati de sistem, ca ati facut scoala, si aia poate pe bani, cu examene cumparate.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-02-2012, 09:40:19 de către danielaradu
am stat drept si am citit stramb si nu ma pot abtine sa nu fac cateva comentarii.
raul: nu cred ca medicii sunt indreptatiti sa gandeasca precum gandesti tu (ref la faptul ca te poti purta cu pacientul cum doresti tu - ori ok ori sa l plimbi pe la dracu-n praznic - eu pot sa spun ca am trecut prin ambele stari - mai mult de cat ok la bagdasar si purtata pe drumuri la fundeni ), dar cine sunt eu sa contest cum gandeste un medic care a invatat atatia ani. (nu e ironie, sa stii ca si eu m-am pregatit pt medicina si am renuntat, acum sunt cercetator stiintific si am facut 2 facultati- nu sunt proasta si cer sa fiu tratata de la egal de oricine, nu sa fiu calcata in picioare). apreciez mesajele tale, de la inceput am facut-o, insa acum referirea ta la comportamentul fata de pacienti m-a suparat.

dejan, sa stii ca supararea ta nu-si are rostul, nimeni nu ti-a cerut bani si nu cred ca medicul ti-a spus ca daca -i dai bani il face bine pe unchiul tau. spaga se da pt ca asa doreste pacientul si/sau apartinatorul. si eu am dat bani la a doua operatie desi stiam ca mama mai are max o luna jumatate. si medicii au luat banii, eu nu am platit pt ca mama sa se faca bine, am platit efortul lor de a-i prelungi mamei viata chiar si pt o luna jumatate, deoarece cazul ei era unul pierdut.

nu cred ca aceste comentarii rautacioase si in contradictoriu ajuta pe cineva, eu cand am intrat aici am intrat sa caut diverse informatii pt a intelege aceasta crunta boala.
sfaturile pe care l-am citit date de domnul doctor raul au fost mai mult decat edificatoare. nu i-am dat mamei venin, rostopasca sau mai stiu ce minune din asta miraculoasa care nu are o baza stiintifica, i-am fost alaturi pana la sfarsit, lucru care trebuie facut de fiecare apartinator. alinati-le suferinta cu voi alaturi.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-02-2012, 00:26:36 de către RaulDuke
nu totdeauna poti sa "te faci bine". uneori poti doar sa iti prelungesti viata, alteori doar sa-ti ameliorezi simptomele, si asta doar pentru o perioada de timp.
cu blocajul... e ok! deja se intampla. iar medici dinafara UE prea curand si prea multi... nu o sa se intample.
ti-am spus: clarifica-ti notiunea de shpaga! nu trebuie sa dai nimic nimanui. poti sa-ti gasesti un medic cu care sa te intelegi fara sa dai nici un ban, poti sa NU apelezi la nici un medic sau sa nu te duci la nici un spital, poti sa ramai acasa, poti sa iti cumperi din proprie initiativa rostopasca si escozul si sa citesti pe internet despre boala ta sau a altuia.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-02-2012, 23:34:36 de către dejan
Mie nu mi se pare normal sa dau spaga, mai ales in conditiile in care nu ma ajuti cu mai nimic! Daca pacientul nu o mai duce mult si sti ca se cara, la ce mai pretinzi?
In ceea ce priveste salariul ca ar fi de mizerie, demisionati, nu va tine nimeni cu forta, merge-ti in vest la munca! Ca nu vom ramane fara medici, vin medici indieni, chinezi, moldoveni. Nu vad sa se intample un blocaj. Consider ca daca dau un ban, ar trebui sa ma faci bine, nu este logic? In cazul meu e ca si cum as cumpara un produs expirat, si nu ma pot folosi de el!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-02-2012, 22:59:03 de către RaulDuke
imi pare rau de spiritul tau otravit care transpare prin vorbele tale pline de naduf, dar bati campii pe mai multe planuri, totusi cu consideratie pentru drama pe care ai trait-o. insa asta nu are nicio legatura cu lucrurile pe care le reclami tu. de pilda contributia intreaga de 32 de ani, dintre care doar de 12 ani la sistemul de sanatate asa cum este el azi, plus toate "shpagile" pe care le-ai dat tu, nu fac nici a jumatatea parte din costurile intregi ale serviciilor medicale de care deja a avut parte, din moment ce vorbesti de o interventie neurochirurgicala. si da, nu ma pricep la venin de scoprion si rostopasca, pentru ca astea NU SUNT PRODUSE MEDICALE, sunt cacaturi, dar ma pricep la medicamente si servicii medicale si, incidental si in mare, la costurile lor. pentru o asemenea interventie si toate colateralele ei, orice casa de sanatate de oriunde din lume deconteaza mult peste 100 000 de dolari. asta este o suma cu MULT peste, cum am zis, cotizatia parintilor tai la sanatate de ani de zile PLUS banii pe care ii da nenorocita de casa nationala de asigurari spitalului unde a fost operat.
despre fiscalizarea shpagii... sigur, sunt de acord ! dar atunci devine TARIF si am dreptul sa IL NEGOCIEZ si sa IL CER si nu stiu cui ii mai convine asta, pentru ca nimanui nu-i place sa lucreze pe gratis.
eu, de pilda, ca medic amator si shpagar ce sunt, iau acelasi salariu fie ca ma port cu tine ca intr-un episod din grey`s anatomy, fie ca te aman si te plimb si te trimit pe la dracu in praznic, folosind aceleasi norme medicale oricand, doar fiindca pot si nimeni nu poate sa ma opreasca. nu te presez, nu iti cer nimic nicioadata, doar te tot temporizez, las sa astepti, expediez rapid pentru ca de cele mai multe ori NU este vorba de o urgenta, de cele mai multe ori E TIMP de asteptat, medical vorbind, iar eu imi dau seama de asta si tu nu. ce poti sa faci, ca atare ? cateva lucruri: sa te resemnezi si sa astepti; poti sa te inflamezi si sa incepi amenintari si scandaluri; poti sa te duci in alt serviciu, la alti medici; poti sa incerci sa dai bani sau cadouri; probabil ca sunt si alte variante. toata lumea avand parte de cam acelasi tratament insa, conform legii, NU toti au parte de aceeasi "atentei" si discutii care sa le dea confortul si siguranta pe care o vor. iata aici cum legea lasa inca odata loc medicului sa manipuleze situatia. caci ea ma poapte obliga sa asigur niste norme de tratament, dar NU ma poate obliga sa vorbesc intr-un anume fel cu tine, iar felul de a vorbi este cel care te face pe tine sa reactionezi, de la calm si fericit la panicat, stresat, nervos, frustrat, etc. iar fata de acest lucru, inca odata, nu ai nici o putere.
iata deci, inca un lucru, pentru care dai bani la personalul medical: dincolo de statul la coada, cum am zis in posturile de mai sus, pentru SENZATIA ACEEA DE CONFORT pe care subconstientul tau o cere cu atata aviditate. nu dai bani ca sa cumperi viata, asta te asigur !
iar in situatia ta nu am fost si nu o sa ajung nicioata, desi am avut si sigur ca o sa mai am si eu rude foarte bolnave. in primul rand pentru ca sunt medic si, chiar daca nu o sa mai fiu, tot voi intelege functionarea lucrilor din interior. deci chiar daca o sa-mi fie greu, tot nu o sa ma frustrez ca si tine, pentru ca inteleg si cunosc... si stiu ce asteptari sa am.

iti urez succes cu flagrantul, dar s-ar putea sa fie mai greu decat iti imaginezi. in primul rand ca omul trebuie sa-ti ceara bani. daca se intampla sa mai ai si mare nevoie de medicul respectiv, dupa ce il ridica DNA-ul si se face valva si se raspandeste vestea ca focul intr-o padure uscata, pe tine iti garantez ca nu te mai baga nimeni in seama, nicioata, pana nu ajungi pe targa la urgente, pentru ca toti se vor teme de tine. daca incerci doar sa inscenezi asta, fara sa ai defapt probleme medicale serioase, atunci ce faci tu va pica din start in orice instanta. deci iarasi, esti cumva intre ciocan si nicovala. cel mai sigur mod in care poti sa-ti gasesti si tu putina liniste este sa te duci frumos vo 6 ani la facultatea de medicina, apoi sa lucrezi macar ca rezident prin spitale vo 3 pana la 5 sau 6 sau chiar 7 ani, fie si pe 10 milioane pe luna, ca apoi sa fi inteles ca si mine cum merge treaba si mai ales DE CE merge asa. abia apoi sa ai 1% de idee cum ar putea sa fie schimbat sau sa mearga mai bine.

mult noroc cu astea ! sper ca nu te-am obosit cu atata scris !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-02-2012, 17:56:07 de către dejan
Nu sunt de acord sa dau niste bani inutil! Eu am dat acei bani ca mi se spuna ca va mai trai 6 luni!!! Ti se pare logic?? Macar sa-l fi facut sanatos, ca sa-si merite oarecum banii!!
Daca tot sustii ca ti se pare ceva normal sa primesti spaga, haide-ti sa o fiscalizam, sa o denumim onorariu de succes, ca in avocatura!
Unchiul meu a platit contributii la stat 32 de ani! Pentru ce oare?
Observ ca nu intelegi ofensa mea, insa iti doresc sa ajungi in situatia mea cu cineva drag; si atunci cu siguranta vei intelege!
La ce postezi tu pe aici, e o frectie cu apa rece, ca vad ca nu sti cat costa veninul de scorpion si totodata dai raspunsuri vagi. Probabil ca esti student sau medic amator.Dar, eu care nu sunt din bransa iti dau un pont, si celor care citesc, ca Tinctura de Rostopasca are acelasi efect precum mediatizatul venin de scorpion. Diferenta e doar la pret, in sensul ca veninul de scorpion costa 100 euro si tinctura de rostopasca 6 lei. Probabil ca acest fapt nu s-a dezvaluit din interese pur economice!
Sper sa am ocazia sa fac un flagrant uni medic si promit ca am sa-ti comunic daca a stiut, sau nu sa manipuleze legea:))) Evident ca iti voi comunica si numele!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-02-2012, 23:02:00 de către RaulDuke
nu ai tu atatia bani incat sa ma faci ca public sa sustin lucrurile pe care le spui tu. dap, sunt exact un asemenea produs al sistemului de care te plangi tu dar la care totusi nu ai atata onoare incat sa NU apelezi, daca tot il condamni asa tare.
iti urez mult noroc si variante mai bune pe viitor, daca tot nu pari preocupat sa bagi la cap niste simple explicatii pe care ti le dau gratuit, nimic altceva. crezi ca imi pasa mie de ceva anume sau ma simt vinovat incat sa iau apararea cuiva sau a ceva ? crede-ma, cel putin pe un loc cum e internetul, ma doare fix in cot, caci nu ma afecteaza nimeni si nimic. iti dau si tie si oricui explicatii despre ceea ce stiu mai bine, fara sa cer nimic in schimb, asa cum ai putea sa constati din mai multe topicuri de pe acest forum. pe cine intereseaza, sa caute mai adanc! cine nu, sa ramana cu vaicareala ! fiecare sa faca ce il face fericit. eu doar va explic unde stati...
`explicatii in penal`, auzi! habar nu ai tu cat de bine poate (si o mai si face) sa manipuleze legea un medic, mai ales dintr-un spital public din romania, orice medic !
noroc !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-02-2012, 18:10:57 de către dejan
Nu cred ca esti in masura sa-mi dai explicatii in penal special, lasa-ma filosofia chibritului ca nu tine! Sa inteleg ca esti un produs al acestui sistem infect si mafiot, bazat pe nepotism si relatii?!
Cati bani vrei si tu, ca fi de acord cu ce spun? Da-mi un cont ca sa-ti trimit sa te satur si pe tine!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 02-02-2012, 13:44:28 de către RaulDuke
da, apreciez copy/paste-ul dintr-un document pe care, daca nu il stim bine, l-am citit cel putin odata aproape toti dintre noi. insa tocmai el lasa loc de interpretare, fapt care constituie insusi substratul pentru care nu se intampla nimic, iar aceste "acte" nu sunt in fond atacabile dpdv legal, chiar daca poate par anormale. e simplu: "nu i se cuvin" nu este definit, cine poate decide daca i se cuvin sau nu? "scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intarzia indeplinirea..." iarasi este foarte discutabil, pentru ca oamenii sunt mult mai multi decat paturile/medicii/resursele, iar daca nu dai bani, te trezesti ca stai foarte frumos si legal intr-o coada care nici nu se apropie de a se termina pana sa moara pacientul (sau sa se agraveze foarte rau). altfel, chiar cand lucrurile astea NU se intampla, medicul nu va accepta sa munceasca pe gratis, chiar daca tie sau noua ni se pare ca nu are dreptul. ca atare el va gasi, la fel de legal si legitim si inamovibil, tot soiul de motive, pretexte sau motivari MEDICALE pentru care poate sa NU FACA NIMIC si sa zica, la fel de legitim, ca "cine considera altfel, sa se ocupe el". deci practic doctorul poate sa-ti dea "cu tifla" cu legea in mana. nu ai nici o putere, nu ai ce sa faci.
din pacate solutiile pentru aceste probleme nu rezida in "sa luam atitudine" si nu stiu ce. limitarea resurselor nu o poti rezolva asa. trebuie o noua lege ca sa modifice din radacini si princiipile functionarii medicinei sociale, si metodele de finantare in sanatete, si sistemele de asigurari, etc.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 01-02-2012, 23:42:40 de către dejan
pt RaulDuke!: Banii ce i-am dat drept spaga nu mi s-au cerut in mod direct, insa indirect, adica prin asistente.Asadar, speta de fata intra sub incidenta art.254 C.penal ! Precizez ca banii ce i-am dat asa aiurea, au fost munciti in mod cinstit si din greu!
Ar trebui sa luam atitudine si sa dezvaluim astfel de fapte, daca vrem ca lucrurile sa se indrepte in tara asta, nu sa le dam curaj si sa-i ascundem! In parcarea spitalului din timisoara sunt masini de zeci de mii de euro!! Oare aceste masini sunt cumparate din bani cinstit sau spaga?!!
`Fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin, ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 01-02-2012, 20:32:51 de către RaulDuke
intr`adevar !
totusi nu vad rostul aprecierilor la coruptie/shpaga si eventualitatea implicarii DNA-ului... la ce sa se sesizeze ? nu ai relatat nici un caz in care ti s-au solicitat bani totusi. nu este vorba deci de coruptie sau mita (cerere sau oferta). pur si simplu ai dat niste bani (dupa cum zici), fara sa se poata spuna ca ai fost obligat.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 31-01-2012, 22:11:04 de către dejan
Buna! Incep prin a va spune ca am pe cineva drag, mai exact pe unchiul meu, fiind diagnosticat cu glioblastom multiform de gradul IV. Boala a debutat prin dureri de cap, usoara hemipareza stanga, tulburari de gandire, lesin si o slabire vizibila.
A fost operat la Timisoara de medicul Horia Ples, in data de 05.12.2011. Operatia a decurs bine, la 4 ore dupa operatie a mers singur la toaleta. In ceea ce priveste profesionalismul domunului Ples, sunt foarte multumit, jos palaria, fiind direct de la bun inceput, explicandu-ne fara retineri la ce sa ne asteptam. Ca majoritatea doctorilor este si un afacerist, ca sa nu zic spagar, intrucat vorbeste cu tine ca si avocatii, doar pe bani. Dupa cutuma locului, a saloanelor, taxele ^nefiscalizate^ sunt de 300 de euro, sau 1200 lei la cel ce conduce operatia, 100 euro anestezistul si la sagarti (asitente, brancardieri, femei de servici) la buna ta apreciere, de regula cam 10 lei pentru deplasarea unei asistente la patul pacientului. Precizez ca in cazul de fata, la anestezist nu am dat nimic. Nu inteleg ce om poate fi acesta, facand bani de pe necazul omului, mai ales ca stie ca pacientul nu va trai. Probabil ca nu are relatii de subordonare cu CEL de sus.
Cu toate acestea, trebuie sa subliniez si sa recunosc ca este un profesionist, si ca pana la urma ar fi pacat sa se autosesizeze DNA-ul, intrucat avem nevoie in continuare de el si ca altul mai bun sau la fel de bun inlocuitor nu i-am gasi.
Asadar, trebuia sa dau cu banul in stanga si in dreapta, chiar si la portar daca voiam sa intru cu masina in curtea spitalului. Ce ma deranjeaza e faptul ca nu-mi dau factura sau bon.
In data de 15.12.2011 a fost externat, a iesit din spital pe picioarele lui, insa dupa Craciun a paralizat si de atunci sta la pat, cu pampers si toate ce decurg in ritm descrescator. Pe zi ce trece e tot mai slab, mai demoralizat.
Era sa omit, ca imediat dupa externare am fost la medicul oncolog Dusan Cristici pentru a-i prescrie Temodal si sa-l programez la radioterapie. Bineinteles ca si la asta trebuie sa-i dai un ban ca nu ti-o face bine da fecea. Macar 100 - 200 lei sa-i dai. Ce sa faci, trebuie sa le dai bani, ca au masini cu motoare mari si consuma mult!
In momentul de fata, starea lui e oscilanta de la o zi la alta, sau chiar de moment. O zi e mai lucid, poti comunica, alta zi te astepti la ce e mai rau. Mai face cate o criza de epilepsie la o saptamana, doua.
Din literatura de specialitate, cat si din postarile de pe acest forum am dedus ca nu este vreo sansa de vindecare, ci doar de prelungire a agoniei spre moarte.
Referitor la veninul de scorpion, este o frectie, sau o modalitate de a risipi banii mai usor, pentru ca, acesti negustori de pe net, sau albanezi sunt doar niste negustori necinstiticu spirit afacerist. E cam si cum ai duce pacientul la o vrajitoare sa-i scoata argintul viu.
Pentru a evita sa cheltuiti bani multi inutil, va recomand tinctura de rostopasca, care costa doar 6 lei si are cel putin niste rezultate demonstrate, nu in faza de cercetare precum veninul de scorpion.
Or, in atare situtie trebuie sa fi tare, stapan pe tine si sa te astepti la ce este mai rau, pentru ca sanse de izbanda nu sunt. Eu m-am impacat cu ideea, si tot ce pot sa fac atata vreme cat mai traieste este sa-l fac fericit, sa-i alin durerea si sa fac sa aibe parte de un sfarsit fara chin. Sfatul meu pentru cei care sunt in cauza este sa-i alinati durerea celui drag si sa-i aratati dragostea, iubirea si pretuirea ce i-o purtati atata vreme cat il mai aveti, fara sa-l chinuiti cu operatii repetate, fara sa-l tine-ti in pat cu escare ca pe o leguma, pentru ca, a va lupta cu aceasta boala crunta, e ca si cum va-ti lupta cu natura. Si pana la urma MOARTEA e ceva de care nimeni pe pamant nu scapa, fie ca esti planta, mamifer.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 28-01-2012, 09:48:51 de către Clara_beby
danielaradu:Condoleante!anamaria78:sotul meu a fost operat dr Amir Samii si impreuna cu dr oncolog Joachim Piepper i au stabilit tratamentul.am mai scris si cu cateva luni in urma, in vara sotul meu a avut o recidiva si dr i au spus sa ia temodal:o sapt cate 200mg temodal in fiekre zi, apoi o sapt pauza.a urmat acest trat pana in noiembr.apoi a revenit la 5 zile pastile cu 23 zile pauza.dr oncolog d aici se numeste Mateescu Delia.poate k sotul meu a fost sportiv a ajutat la rezistenta organismului, nu a pierdut nopti, mananca fara sare, mai mult fiert sau gratar, multe legume si fructe.are psihicul foarte puternic.stiu ca aceasta boala este foarte parsiva dar nu imi pierd speranta k o putem tine sub control.va doresc din tot sufletul multa, multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-01-2012, 21:03:51 de către anamaria78
tratamentul cu Temodal ca monoterapie se face doar 6 luni - 5 zile de administare cu 28 de zile pauza.nu stiu ce tratament face sotul dumneavoastra si la ce oncolog se trateaza..
multumesc pentru raspunsuri
si noi luptam mai departe...
putere si credinta tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-01-2012, 20:04:54 de către danielaradu
buna seara,
din pacate la noi lupta cu glioblastomul s -a incheiat pe 15 ianuarie.
si de data asta cancerul a invins desi noi am luptat cu tot ce ne a stat in putere. mama a murit in somn, alaturi de tatal meu. am fost si eu acolo.
ultima zi ( nici macar nu ma asteptam sa fie ultima) a mancat, am comunicat cu ea, dadea din cap si strangea din ochi pt raspunsuri. cu 12 ore inainte de moarte m-a privit si m-a strans de mana, apoi s-a uitat la fiica mea si apoi a intrat intr-o stare de letargie, apatie intre somn si realitate. noaptea la ora 3 s- a stins, usor si in liniste.
ma bucur ca nu a durut-o nimic, doar escara de pe fund o deranja, ca a murit cu noi alaturi si ca s-a dus dincolo unde se poate linisti si sa se odihneasca in pace.

multa putere tuturor in continuare, e o boala parsiva si crunta, care nu lasa loc de castig.
tot ce va pot spune este sa fiti alaturi de cei bolnavi pana in ultimul moment si sa vorbiti frumos cu ei pt ca inteleg si aud tot chiar daca va lasa impresia ca dorm.
eu i -am spus mamei si in ziua in care a murit ca se va face bine.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 26-01-2012, 22:14:36 de către RaulDuke
despre ce adevar vorbim ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 26-01-2012, 17:12:38 de către Clara_beby
am scris deja ce tratament ia:ge132, temodal si venin d scorpion.dupa cum spuneam, tratam cu temodal il suporta ok, adica analizele sunt ok, normale.nu mai stiu a cata cura este.el a inceput trat cu temodal p 28.02.2011.eu nu inteleg de ce s ar ascunde adevarul...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 25-01-2012, 20:46:04 de către anamaria78
pentru Clara_baby : cand v-am intrebat cum face fata tratamentului cu Temodal nu ma refeream la Osetron care este necesar pentru starile de voma, ma refeream la rezistenta organismului. Daca ia ceva suplimente, vitamine, eu stiu .. ceva anume pentru a-l ajuta. Stiu foarte bine ca Temodalul este un chimio foarte tare si sunt putini care rezista acestui tratament. Sau cei care fac fata au nevoie de suplimentare cu diverse : sange, plasma, masa trombocitara. Sunt destui care nu vor sa spuna adevarul...Credeam ca aici e un site pentru cei care sufera de aceasta boala si ii putem ajuta.Cate cure de Temodal a facut pana acum?
Multumesc
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-01-2012, 20:06:28 de către RaulDuke
poate ca e cam mult pentru o sticluta cu sperante false...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-01-2012, 19:17:30 de către crc
veninul s-a facut 120 euro o sticluta; au preturile afisate pe site-ul din albania.
sanatate multa tuturor
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-01-2012, 18:17:23 de către RaulDuke
am inteles.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-01-2012, 15:42:34 de către Clara_beby
100 euro sticluta care ii ajunge cam o luna si jumatate.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-01-2012, 13:47:55 de către RaulDuke
cat costa veninul de scorpion ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-01-2012, 13:12:06 de către Clara_beby
buna ziua, sotul meu a suportat bine Temodalul, analizele i au iesit ok.el a fost operat in Germania si a urmat tratamentul p kre i l au prescris medicii d acolo.pt veninul d scorpion a fost in Tirana, cu dosarul medical si un dr d la acea clinik i a prescris cum sa ia picaturile.sotul meu cand ia Temodal ia si Osetron d 8mg.Multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 19-01-2012, 17:53:01 de către anamaria78
pentru clara_beby: as dori sa va intreb cum suporta tratamentul cu Temodal? nu ii scad leucocitele, trombocitele...? ati spus ca ia si veninul de scorpion cu aviz de la medicul oncolog? unde anume va tratati?
va intreb deoarece si mama mea are glioblastom si trebuie sa inceapa a 3-a cura de Temodal (monoterapia) dar de fiecare data a fost internata pentru a i se pune sange, plasma, masa trombocitara deoarece in a 4-a saptamana de la administrare ii ajung leucocitele la 3 mii, iar trombocitele la 19 mii
multumesc anticipat pt raspuns
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-01-2012, 20:26:57 de către RaulDuke
felicitari ! tineti-o tot asa !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-01-2012, 18:51:52 de către Clara_beby
Buna seara, sotul meu a facut rmn la 11 luni de la operatie si totul este ok!Continua cu Temodal 5 zile apoi 23 pauza, ge132 si veninul de scorpion.Va doresc multa sanatate tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 13-01-2012, 15:48:08 de către mariandreea
Domnule RaulDuke,

concluzia dnei Prof Anghel deocamdata este ca s-ar fi format acolo un edem.si pe moment ne-a dat mai multe indicatii pt a restabili nivel hemoglobina si altele...a facut perfuzii cu Dexa si Manitol...iar acum cautam Dexa tablete caci a zis sa luam tabelete si ca va fi de cursa lunga.
cum tablete se gasesc in Bulgaria...acum asteptam sa ne aduca cineva...
deocamdata am ajuns cu hemoglobina la 8, 5.dar mai avem,
cura de Temodal este deocamdata in stand by
suntem destul de bulversati
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-01-2012, 19:06:03 de către RaulDuke
despre dexametazona si/sau manitol ??? care au fost concluziile ultimei discutii cu medicii ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-01-2012, 12:38:00 de către mariandreea
Revin cu info cum am promis
asadar a facut si joi si vineri transfuzii...luni 9 ianuarie am repetat analize...deocamdata hemoglobina este 8 si inca nu avem accept sa reluam cura de 5 zile cu Temodal
stare generala cam epuizare si somnolenta, senzatii voma, uneori chiar vomita
nu stim ce si cum...repetam la final de saptamana analizele..
cu moralul...stam prost.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-01-2012, 18:50:28 de către mariandreea
Transfuzie de sange deoarce analizele tip hematii, trombocite , hemoglobina ( 6 ), hematocrit, leucocite etc erau la sub 50% din valorile minime admise
si luandu-se probabil asta in considerare cei de la Fundeni au decis o transfuzie sange si apoi ceva perfuzii dexa

acum se pregatesc sa mearga acasa de la spital
voi merge si eu sa vad si va tin la curent.
ne-a cam intors pe dos.ziua de astazi...dar cu speranta in Dumnezeu mergem inainte..revin
si va multumesc din suflet
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-01-2012, 18:46:27 de către RaulDuke
cum adica ? ce fel de transfuzii si pentru ce ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-01-2012, 15:58:54 de către mariandreea
Multumesc dl RauDuke

astazi a fost la neurolog si a refacut analizele de care va spuneam...sunt mai proaste..au internat-o pe 1 zi la Hematologie si acum ii fac o transfuzie si apoi ceva perfuzii
suntem foarte speriati...ce o sa fie apoi...oare este...o alta "etap" din aceea de care ne este frica
va cer mii de scuze...dar macar noi care suntem prieteni sa fim pregatiti psiho.

oare ce mai putem face pentru a ajuta ? oare vor fi mereu transfuzii ?????????
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-01-2012, 00:04:25 de către RaulDuke
eu voi ocoli discutia despre veninul de scorpion.
in schimb unele dintre fenomenele pe care le descrii pot fi cauzate de HIPERTENSIUNE INTRACRANIANA, care trebuie tratata, iar tratamentul ei consta in corticoterapie si diuretic osmotic. cel mai des este folosita combinatia DEXAMETAZONA si MANITOL, care are o sansa destul de buna sa-i amelioreze simptomele. chiar daca sperante de prelungire a vietii sunt minimale, conteza si calitatea vietii pana in momentul inevitabilului sfarsit. chiar daca nu exista "leac", exista tratament. "leac" pentru moarte, in general, nu exista.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 04-01-2012, 15:49:43 de către potstef
un singur lucru am sa va zic : NU EXISTA LEAC PTR BOALA ASTA.
cei care sunteti in cauza puteti doar sa luptati, dar sanse de izbanda nu sunt.
Sanatate si un an nou mai bun.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 04-01-2012, 15:04:57 de către mariandreea
Dl RaulDuke,

nu ia nimic in afara de cele prescrise de medic ( Temodal )...si cele naturiste ajutatoare
speram ca maine cand avem programare la neurolog si apoi la Prof Anghel sa...intelegm mai mult si speram sa ni se dea si dexa sau orice poate ajuta...in acest moment
Si asa am intrat in agitatie caci venin scorpion mai avem pentru cateva zile si...nu mai stim de unde sa luam...iar in rest este prost si ca nu se alimenteaza deoarece din cauza senzatiei de greata...are teama de a manca.a slabit cateva kilograme.plus analizele astea.asa cum sunt.
maine va scriu exact ce ni se spune la neurolog si apoi la Prof Anghel...apoi cred ca va trebui sa discutam si cu Prof Ciurea daca si cum...este nevoie de o interventie pt...recidiva...
Doamne Ajuta !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 04-01-2012, 14:59:54 de către RaulDuke
ia si el o medicatie cu ceva de genul dexametazona si medrol, ca sa scada hipertensiunea intracraniana ? veninul de scorpion cum ajuta asa nu strica, dar ceva cu indicatie medicala ???
alte lucruri chiar nu prea sunt de facut dincolo de ce deja faceti. evident temodalul nu mai are indicatie, dar nici alta schema de chimioterapie nu poate fi incercata in conditiile unei hemograme atat de proaste.
consultul chirurgucal este important de facut, acum, spre a spune daca se poate/are rost o reinterventie.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 04-01-2012, 13:26:44 de către mariandreea
La Multi Ani cu sanatate tuturor !

Dl RaulDuke...nu v-am mai scris...dar revin cu cazul..nostru : diagnosticat Glioblastom -operat 13 iulie la Bagdasar, radioterapie la Gral, acum trebuie sa inceapa a 3-a luna de Temodal.la CT din septembrie-recidiva la tumoare.aproape de aceeasi dimensiune ca prima.
pacient 33 ani...acum in acest moment -stare de voma -si chiar vomita zilnic mai ales dimineata, iar acum la analizele de sange de dinainte de tura de temodal...stam prost la toate capitolele gen leucocite, trombocite, hemoglobina...mai pe scurt suntem la 50% din minim admis..ce sa facem ?
am spus dnei Prof dr Anghel de la Gral si zice sa ne vada neurologul.prof Ciurea nu stie nici dansul ce sa zica -dansul asteapta RMN de la final de Ianuarie sa vedem daca ne reoperam
mentionez ca luam Venin Scorpion din octombrie si Ge132,.va rog dati-ne o idee...
sarumana
Glioblastom - un diagnostic cumplit 03-01-2012, 23:44:30 de către CALATOR
buna
d-le sorinbo, am uitat sa va comunic tarifele la Anadolu intre 9-13000 euro!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 03-01-2012, 23:41:48 de către CALATOR
Buna
daaaa, scuze! m-am zapacit cu totul 800 mg avastin am cumparat cu 3000 euro, ma gandeam la doza in mg/kg/corp.
d-le Sorinbo, lasati Anadolu, sunt buni dar prea aplica CYBERNIFE, in toate tipurile de tumori, nu merge chiar asa, turci fac comert efectiv, eu am trimis RMN-ul sotului meu si au zis sa-l duc fara probleme, totul se rezolva stiam din Germania unde a fost operat clasic ca nu merge ci ciber sau gamma,...dar la sotia d-vstra tumora este mica faceti radio cu temodal, sau mergeti la spitalele recomandate pentru interventie chirurgicala, cat e mai mic atat e mai bine, nu disperati, noi luptam de peste 16 luni cu boala.Este tanara trebuie sa traiasca.Va doresc tuturor multa putere, sanatate, noroc si un an fara boli!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 28-12-2011, 00:49:42 de către RaulDuke
diferente de tratament pot sa-ti spun eu ca nu sunt. singura diferenta medicala intre ce poti obtine aici si ce poti obtine acolo tine de faptul ca acolo PLATESTI pentru tot. desigur ca totul e impachetat mai frumos, totul e mai curat si mai stralucitor, lumea e mai zambitoare, dar strict medical vorbind tratamentul este acelasi si la fel si rezultatul, cu singura exceptie a faptului ca te costa foarte mult, poate chiar de ordinul a zecilor de mii de euro, daca mergi pana la capat. dar de cele mai multe ori oamenii raman fara bani inainte de ajunge la finalul propriuzis al vietii, fix cand suferintele sunt mai mari si nevoia de bani si ingrijire suportiva ar fi mai mare, si ajung inapoi in tara lipsiti de orice resurse, moment in care ele ar fi cel mai importante.
va urez succes daca aveti de gand sa mergeti pe calea asta, dar sa stiti ca beneficiul e cel mult discutabil, daca nu chiar amagitor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 27-12-2011, 23:45:21 de către sorinbo
Multumesc Raul,
La externarea de la Bagdasar reteta a fost :
-dexametazona injectabil 2/zi, timp de cinci zile;
-medrol 1/zi dupa terminarea tratamentului cu dexametazona, timp de doua saptamani, apoi 1/2 / zi timp de 5 zile, apoi 1/4 / zi timp de 5 zile;
-omez 1/zi timp de 4 saptamani;
Dupa tratamentul injectabil cu dexametazona, durerile de cap aproape au disparut, dar s-a accentuat semipareza stg., mai ales piciorul.
Astazi am fost la Bucuresti si am obtinut diagnosticul biopsiei:
`Macroscopic: multiple mici fragmente de 0, 5/0, 5/0, 3cm.
Microscopic: multiple mici fragmente bioptice compatibile cu diagnosticul de glioblastom.`
La recomandarea doctorului care a efectuat biopsia am fost la Fundeni si am reusit sa fac programare la radio si chimio terapie pentru data de 3 ianuarie. Din pacate pentru noi este si perioada de sfarsit de an cand nu se fac tratamente de acest fel.
@Pentru cei care au fost la clinica Anadolu: ce puteti sa-mi spuneti despre eficacitatea tratamentului de glioblastom si care ar fi preturile? Stiti daca exista diferente intre tratamentul aplicat in Romania si cel din Turcia? Multumesc anticipat!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-12-2011, 12:21:54 de către RaulDuke
din pacate lucrurile se vor intampla oricum indiferent de gradul tau de afectare emotionala, de aceea cel mai bun lucru este sa te calmezi ca sa poti sa faci totul din aproape in aproape cu celeritate.
primul pas pe care il ai de facut este sa te dai peste cap, sa te faci luntre si punte, sa vorbesti cu cine si unde poti, sa vezi si de cati bani dispui, pentru a obtine o programare intr-un serviciu de RADIOTERAPIE, si asta cat mai repede, pentru ca standardul de tratament care poate spera sa obtina o prelungire a vietii si o ameliorare a simptomelor este sa faca IRADIERE CEREBRALA combinata cu CHIMIOTERAPIE (cel mai probabil TEMODAL) concomitent.
dupa ce aveti biletul de externare de la neurochirurgie, luati rapid un bilet de trimitere de la medicul de familie catre un ONCOLOG DE TERITORIU si cereti informatii despre unde puteti incerca pentru radioterapie (clinici publice, private, etc.)
intre timp neurologii vor trebui sa instituie un tratament simptomatic, eventual cu dexametazona, diuretic (manitol poate), medicamente antialgice, anticonvulsivante, etc.
miscati-va destul de repede, de ordinul zilelor/saptamanilor!

26287 com 1 2 3 4 ..... 215216217218219220221 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp