Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 213214215216217218219 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Glioblastom - un diagnostic cumplit 24-10-2012, 00:40:32 de către mav40
vazui un caz de glioblastom, care dupa a 2a operatie s-a molipsit de meningita bacteriana, din blocul operator.
saracu bolnav, numai pe aia nu o mai avea.
interesant nu este modul clasic de actiune, cu antibiotice intravenoase si chestii de scazut febra de 39, ci presiunea intracraniana, care si asa era imensa specifica glioblastomului, dar amplificata de meningita insasi, care si ea are spor de presiune sub os. pur si simplu a iesit ca un cucui osul, s-a deformat capul, cam cat palma si cam 5 cm inaltime, era de nevazut, ii plangeai soarta saracului bolnav. deci se poate si mai rau decat un glio, se poate combina cu alte complicatii care provoaca dureri mari. se poate si mai rau.
cat despre al nostru, moartea e ceva firesc, face parte din viata, asta e, nimeni nu plange, toti murim mai devreme sau mai tarziu si atata timp cat nu poti schimba destinul la ce bun sa te impotrivesti sortii
zilnic papam banane, savarine, must, cirbe burta, orice placere, plimbari sub soare, inca traim. si am trait bine, foarte bine de aceea nu ne pare rau, insa cei tineri sunt cu adevarat cei pentru care mila te cuprinde
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 23:33:16 de către stevens
Stiu ca te oftici doctorasule de cartier dar asta este adevarul : tu iei banii pe chimioterapia recomandata iar altii fac vindecarile ! Ma refer la cazurile mai grave pentru ca tumori benigne la san vindeca si Sfantul Nectarie de dincolo de mormant !
Halat ai, salar iei, insa iti mai lipsesc vindecarile ca sa fii doctor plin ! Deocamdata esti doar un anonim cu ceva cunostinte medicale, pe care le are dealtfel si onorabilul domn Radicus fara sa fie medic ! Deci cunostinte poate dobandi toata lumea insa succese in sanatate doar cei cu adevarat cunoscatori ai organismului uman !

Haipa !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 22:39:05 de către RaulDuke
stiu, si in clubul vostru de repudiati social, ignoranti, mari amatori de minciuni, bazaconii si cu delir religios sunt sigur ca sunt inca si mai multi. voi sunteti doar capii clubului :D

asa... si cum se imbina delirul religios cu tratamentul ci bicarbonat ? :D sunt sigur ca merg mana in mana! ca toate minciunile, de altfel.

acuma ia zi-ne, ca tot ai socotit si valorizat in bani, cu bicarbonatul asta... metoda se aplica mai degraba pentru cancerele cu model de crestere exponential sau gompertzian ? :D ai facut rapid un studiu de farmacocinetica si farmacodinamica ? sau poate ai mostenit vreunul, de la bunicutza ta cea draga (sau poate de la a lui simoncini) ? ia explica-ne si noua rapid cum functioneaza bicarbonatul, odata tras pe nas, sau cum mai propui tu sa fie luat ? sau poate o intrebi pe nevrotica aceea fara ocupatie de Ilincuta, poate stie ea...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 22:27:48 de către stevens
Intai doresc sa va informez pe toti cei care accesati aceasta sectiune ca incepand de maine si pana martea viitoare vor fi aduse la Patriarhie moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul din Eghina - Grecia, care este mare vindecator si ocrotitor al celor bolnavi de cancer in special ! Sfantul insusi a suferit la sfarsitul vietii sale de un cancer de prostata, deci nu ezitati sa-i cereti ajutor toti cei interesati pt dvs sau pt persoane dragi !

`..Trebuia sa-ti cumperi un pachet turistic, care costa vreo 2000 de euro, nu puteai sa te duci, pur si simplu, sa-l cumperi si sa te intorci acasa si nici sa rogi pe cineva de acolo sa-ti trimita.
Iar de chestia cu bicarbonatul... ca, de fapt, cancerul este candida si ca se vindeca daca inghiti niste `baking soda`... alta bazaconie!!!..`

D-na Shtirba, bicarbonatul poate fi si inghitit pt anumite tipuri de cancer ( cum ar fi cel de esofag sau de stomac ) insa pt cancere cerebrale el trebuie administrat sub forma de perfuzii, care exista deja in spitale si farmacii, deci este un produs medical omologat deja, un medicament ! Iar cu 2000 de euro se poate merge direct la roma in Italia la dr Simoncini pt un tratament eficient si la prima mana ! Am pus la acest subiect un link cu un caz de astrocitom vindecat de dr Simoncini cu aceste perfuzii cu bicarbonat ! Nu e nici o bazaconie, este o realitate, eu nu dau informatii eronate ! Cel putin fac eforturi !

Te salutam si noi cu Pa, Duke ! Atat eu cat si super-diva Ilincuta ! :)
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 22:19:34 de către RaulDuke
totusi, referitor la subiectul cu veninul de scorpion... nu stiu ce se intelege prin "omologat"... ce anume credeti ca inseamna ? cu siguranta ca probabil este omologat si inregistrat ca... substanta pur si simplu, cum e omologata si Cola. dar nu ca medicament de niciun fel si cu atat mai putin in tratamentul vreunui tip de cancer.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 20:02:41 de către elyelena
Mav40...sa stii ca intru pt ca boala asta nemiloasa m-a marcat, sunt curioasa sa vad ce posteaza altii, daca intr-adevar exista vreo minune, desi eu nu mai cred, sa stii ca nu mai pot, nu sunt puternica... mi-am pierdut mama pe care am iubito, de o bunatate rara, cu un suflet imens si de o calmitate exagerata, o femeie in adevaratul sens al cuvantului, nu scriu asta pt ca era mama mea ci pt ca asa a fost ca om.O plang ca o nebuna dar cu cine sa ma mai cert ? eu iti doresc din tot sufletul sa ai putere, iar persoana draga tie cu aceasta boala sa aiba sansa, sa poata trai cat mai mult. asa cum am mai scris intr-un comentariu mama a avut multe boli, operatii.si pe toate le-a invins, inclusiv cancerul de col uterin acum 20 de ani si iaca-ta aceasta boala GLIOBLASTOM pe mama a transformato, crede-ma ca plangeam continuu, eram disperata cand vedeam ca nu mai e mama pe care era, avea alte gesturi, comunicarea era diferita si deviata..:(((( dar ce m-a uimit a fost faptul cand intr-o zi mi-a spus o poezie din copilaria ei, o poezie destul de greu de retinut si totusi ea si-a amintito si culmea ca uita prezentul.. eu am ingrijito non stop si m-a marcat profund fiecare gest, fiecare cuvant care mi-l spunea pana cand nu a mai putut vorbi si chiar si atunci ii intelegeam durerea din priviri si tot ce voia sa-mi spuna...:(((( pff as scrie multe dar nu stiu daca e bine sa o fac aici.:(((..
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 19:07:38 de către crc
Daca tot credeti ca veninul de scorpion este o sarlatanie, cum explicati faptul ca, dupa 22 de ani de cercetari cubanezii l-au omologat si in plus, americanii, dupa 8 ani de cercetari l-au omologat si ei, si singura diferenta este ca, la americani este mult mai scump !!! si daca nu ma credeti, intrati pe medolife si veti vedea studiile americanilor, care spun ca au eficienta de 80%. In plus, cand ti se mai da un an de viata, ce mai ai de pierdut sa incerci metode alternative? Acum 5 ani, veninul de scorpion nu era omologat in Cuba (era inca in faza de cercetare; asta era motivul pentru care trebuia mers acolo sau sa rogi pe cineva sa-ti aduca - in limita a 3 dosare medicale/persoana). L-au omologat incepand cu 3 mai 2011 si de atunci se gaseste in Albania. In plus, nimeni nu obliga pe nimeni sa creada in aceste tratamente alternative. Este alegerea fiecaruia ce vrea sa faca.
Va doresc tuturor multa sanatate.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 17:19:29 de către shtirba
Buna ziua...

Nu am mai scris nimic pentru ca mi-e... nu stiu cum... Am trecut prin tot calvarul asta acum 5 ani si nu mi-a fost usor.
Chiar nu cred ca exista vreun leac pentru acest tip de cancer. Citeam, apropo de bolnavi, ca fratele presedintelui american JF Kennedy a murit de gioblastom... diagnosticat in 2008 si a murit in 2009... Chiar credeti ca, daca exista vreun leac, nu incerca???
Veninul de scorpion in Cuba este o modalitate de a face turism... am cautat si eu acum 5 ani, in disperare de cauza, si mi-am dat seama ca este o mare sarlatanie. Trebuia sa-ti cumperi un pachet turistic, care costa vreo 2000 de euro, nu puteai sa te duci, pur si simplu, sa-l cumperi si sa te intorci acasa si nici sa rogi pe cineva de acolo sa-ti trimita.
Iar de chestia cu bicarbonatul... ca, de fapt, cancerul este candida si ca se vindeca daca inghiti niste "baking soda"... alta bazaconie!!! A circulat, la un moment dat, pe mail un "studiu"... ha, ha! Nici macar de candidoza nu te vindeci doar cu bicarbonat, daramite de cancer!
Nu pot decat sa va sfatuiesc sa le faceti celor dragi zilele cat mai frumoase si sa fiti alaturi de ei cu tot sufletul!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 23-10-2012, 00:55:54 de către mav40
elyelena, multumesc de intarire.
cum se duce, n-o sa mai postez aci, nu stiu cum tu mai poti.
deocamdata, rezistam. speram sa apucam craciunul, un vis cam indepartat pentru bolnavul nostru.
viata e o lupta, si pentru el si pentru noi.
oamenii buni se evidentiaza usor, ca tine elyelena.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 22-10-2012, 17:35:50 de către elyelena
Mav40.. eu am trait pe pielea mea si probabil si tu smiti acelasi lucru multa presiune, dorinta de a salva, disperare si in acelasi timp ura pt tot ce se intampla dar crede-ma ca nu mai are nici un rost, au fost momente cand nu mai puteam nici sa vorbesc si sa gandesc corect, un episod din viata mea pe care as vrea sa-l uit. am inteles un lucru... ca viata unui om are un anumit termen, deci cu cine sa te pui? crezi ca nu am fost suparata pe acest sistem al nostru? ba da... am fost si sunt dar ce sa fac? cu cine sa te pui? sa stii ca am incercat sa mergem pe toate caile din pacate e o boala care are acelasi final pt toti... pt unii mai devreme sau pt unii cu cateva luni mai tarziu...asta in functie de organism cat de sanatoase sunt celalalte functii.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 22-10-2012, 17:01:35 de către if
Toata lumea stie ca fiecare om este diferit si unic, ceea ce da frumusetea lumii, daca unicitatea aceea ar fi si putin prelucrata de fiecare in parte cu..inteligenta(ma scuzati), insa aici constat ca nu-i chiar asa. In afara de domnul dr. RaulDuke caruia trebuie sa-i acord o nota maxima, constat ca totul a luat o turnura absolut ridicola si asistam la o reclama asidua pentru niste "smecheri" si la un fel de "matrimoniale". Nu glumesc, pentru ca o doamna a postat pana mai acum vre-o saptamana fara poza si deodata s-a gandit ca lumea trebuie sa stie si cum arata, mai ales ca urma sa arate o pozitionare absolut degajata fata de partea financiara. Draga doamna.ma scuzati! Iar despre domnul cu reclama aceea de nimic (cum spunea d-nul doctor), nu-i mai dati apa la moara ca deja s-a ales cu prea multi vizitatori pe.."strada lui". Sanatate tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 22:28:15 de către RaulDuke
e doar parerera ta, la care conform Drepturilor Omului si principiilor democratice, ai tot dreptul dar care, cum am spus, este egala cu zero.

pana nu te vei fi uitat in ochii unui om bolnav de cancer pe care l-ai tratat cu pH therapy, cuvintele tale nu conteaza. practic poti sa consideri ca nici nu ai vreun cuvant de spus. hai pa !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 22:05:31 de către stevens
E normal sa-ti aperi pozitia ta in medicina si ma refer strict la voi oncologii sadea care va ocupati cu castrarea chimica sau o recomandati pe cea fiziologica, o disciplina INUTILA, INVENTATA si bagata pe gat pacientilor ! Asa cum am mai spus specializarea "oncologie" nu trebuia sa existe, este o pacaleala in sine, cancerul trebuia sa apartina infectioaselor si doar asa se puteau face progrese in tratarea cancerului !!

You are useless ! ( vocatia ta este de cioclu de fapt )
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 20:50:47 de către RaulDuke
o fi, ce sa mai zic... decat atat: cine esti TU sa dai toate aceste sfaturi si povete si sa impartasesti aceste pseudo-invataminte? esti NIMENI si NIMIC din punct de vedere medical si stiintific si in viata ta nu ai tratat pe nimeni macar de pneumonie, cu atat mai putin de cancer. deci nu experienta, ca si educatia ta in domeniu, este ZERO. la fel si tot ce spui pe acest subiect.

I rest my case. (despre tine, nu despre toate aceste gogomanii :D).
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 20:18:02 de către stevens
N-ai nici o dovada pt jignirile pe care le faci unor medici pe care eu i-am citat, insa invers exista dovezi de vindecare in multiple cazuri ! Oricum e tarziu sa-ti mai explic tie daca nu am reusit cu onorabilul domn Radicus care macar nu rastalmaceste ce spun, insa si el eludeaza realitatea spunand ca filmele de pe internet sunt facute cu ` actori platiti ` si nu de ` nebuni ` ! Dpdv psihologic amandoi sunteti in faza initiala de NEGARE ! :))

Mai ramane ca pur si simplu pacientii sa incerce direct pe raspunderea lor si sa se convinga, Nu au absolut nimic de pierdut si asa oncologia `trateaza` de multe ori prin `tinerea sub observatie` a tumorilor ceea ce este o greseala absolut imensa, cancerul creste si avanseaza zi de zi, fara incetare !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 19:54:13 de către RaulDuke
fals. nu exista terapii mai bune! si daca vor exista, ele nu vor fi descoperite de sarlatani si mincinosi si, ocazional, nebuni, ca tine sau "doctorii" pe care ii citezi.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 19:51:27 de către stevens
` la coltea si la fundeni tot accelerator liniar se foloseste, in nici un caz cobaltoterapie...`

Indiferent ca e liniar, circular sau triunghiular tot mai mult degeaba e, deci daca tot se face e bine ca macar sa aiba efecte secundare cat mai reduse si asupra buzunarului, exista terapii mult mai bune care pot duce la vindecare impreuna cu o eventuala operatie !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 21-10-2012, 16:48:07 de către silbi
Doamne fereste, nu ma intereseaza sa fac reclama nici unei clinici nici din tara nici din strainatate...si eu am primit niste informatii de la ale persoane despre o clinca sau alta despre un medic sau altul...nimic mai mult nu a stat in intentia mea!duminica placuta tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-10-2012, 23:56:30 de către RaulDuke
de ce e raspunsul "tipic comunist" ? iti zic ca si la coltea si la fundeni tot accelerator liniar se foloseste, in nici un caz cobaltoterapie. recunosc ca exista niste situatii de vreo sub 10% in care poate fi nevoie de ceva ce nu este disponibil pe la spitalele de stat, dar sunt situatii care sunt prezentate oricui fix asa de la inceput. ce mijloace ai tu ca sa zici ca metodele folosite la coltea sau fundeni sunt inferioare celor de la brasov, din punct de vedere medical ? nu zic, poate ai, dar ar fi bine, ca sa poti sustine asta, sa fii un expert in domeniul medical si sa ai si niste studii comparative puse cap la cap, care sa sustina diferenta asta de x 10 de pret din banii pacientului. sau vrei pur si simplu si cu orice pret sa faci reclama unei clinici private ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-10-2012, 22:27:40 de către silbi
Raspuns tipic comunist...unde de exemplu la Coltea sau la Fundeni????cu aparatura din 1900300 cu cobaltoterapie extrem de nociva, hai sa fim seriosi..unde se strica aparatele si intrerupi din senin sedintele.nici un medic oncolog sau altcineva care se afla intr=o situatie de genul acesta nu iti poate da asemenea sfaturi..3000 de euro hai sa fim seriosi.eu am vazut oameni la oncocard brasov cu soti, copii sau mame care se vandusera si pe ei sa faca tot ce era mai bine pt persoana iubita...Nu poti intelege asemenea lucruri decat daca te afli intr-o situatie silmilara...nb tuturor si multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 19-10-2012, 13:26:49 de către RaulDuke
3000 de euro e enorm pentru un roman simplu, si iti zic ca nici pentru un vest european nu e de colea. dar de ce sa faci asa ceva, cand pentru o "atentie" de cred... zece ori mai putin, gasesti un loc de iradiere in 2 timpi si 3 miscari intr-un spital clinic fara nicio problema ???
Glioblastom - un diagnostic cumplit 18-10-2012, 09:02:25 de către silbi
Este f bine de stiut ca sedintele de RT se incep la min 30 de zile de la operatie, este clar prin sistemul nostru de asigurarii ai toate sansele sa mori cu zile, pt cei care isi permit totusi 3ooo de euro mergeti la BV la clinica nou deschisa au ultima generatie de aparatura pt RT au preturi promotionale si de bun simt iar medicul Matei pe care il recomand este un medic f bun, radioterapeut.!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 18-10-2012, 00:17:47 de către RaulDuke
daca tu consideri a discuta cu un om bolnav mintal drept o potentiala umilinta, e clar ca nu faci altceva decat sa te raportezi la ei. altfel umilinta... nu vad cum. poate jignire, dar asta... nu vad de ce as permite. umilinta insa nu are de unde sa vina. dincolo de dezgustul sincer pe care li-l port pentru ce fac, resimt si o mila pentru ce foarte probabil sunt: bolnavi mintal. e drept ca au multi idoli, ca si tine, caci cei slabi de inger sunt multi pe planeta. iar nebunii nu sunt neaparat lipsiti de convigere, vezi Hitler si multe alte exemple.

adevarul insa persista: pH therapy nu are niciun efect, la fel cum nu are niciun fundament teoretic macar pentru care sa functioneze. e o tampenie, iar in momentul in care se pune problema de vreun pret pentru ea, devine si o escrocherie. dar nu e nimic special aici, sunt foarte multe asemenea escrocherii practicate de zeci si mii de non-medici, vraci, in medicina si in special in cancer. vezi, nici macar aici porcaria cu pH therapy nu are nimic deosebit. e in aceeasi categorie cu dietele, gemoterapia, reiki, nu stiu ce rugaciuni, nicolitul, veninul de scorpion, antineoplastonii si cate si mai cate. toate egale cu zero ca efect.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 23:26:30 de către stevens
` Pe cei 2 idioti romani nu pot decat sa sper ca o sa am sansa sa-i intalnesc in realitate, pentru a-i apostrofa si umili asa cum se cuvine pentru porcariile pe care le fac si spun, asta daca nu vor fi incuiati pe vecie intr-o camera de la sanatoriu, in camasi de forta... sau in puscarie pentru inselaciune. `

..Saracul de tine cred ca suferi mult ! Sper sa ai ocazia sa te intalnesti cu ei, chiar iti recomand dar nu stiu daca vei avea curajul vreodata ! O sa fii cu totul umilit !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 23:09:15 de către mav40
elyelena, iarta ma, eu ma adresam genaralist, imi exprimam parerea personala.
nici pe departe nu as vrea sa jignesc pe cineva de aici, apartinatori/intretinatori de bolnavi gbt, suferinzi, obositi in cautarea de solitii, informatii, precum sunt si eu.

acum suntem in 17 oct 2012, ei bine la institutul oncologic bucuresti sunt deja facute programari pentru radioterapie pana in luna februarie 2013, , , ca sa vedeti cum este in capitala
iar la cele minim 2 clinici private din capitala tre sa dai 10 mii euro pentru asta.
teoretic, un bolnav nou operat recent de gbt in capitala nu are sanse sa traiasca pana la craciun.
aceiasi oamani contributori o viata la cass, dar nu cu shanse egale in fata mortii.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 22:48:57 de către RaulDuke
silbi, nu inteleg prea clar ce doresti de la mine ? ce anume vrei sa zic ? exista cazuri VINDECATE de glioblastom, da! e drept ca nu prea sunt asemenea cazuri in care glioblastomul este foarte avansat, dar e doar una dintre miile de boli care omoara oameni in fiecare zi.

stevens: nu exista oameni vindecati de glioblastom doar cu ajutorul avastinului, asta asa e. insa exista situatii in care viata le-a fost prelungita. nu acelasi lucru se poate spune despre high pH therapy, care este numai o escrocherie, iar Simoncini, Marginean si Boerescu nu sunt altceva decat psihotici si sarlatani. Pe cei 2 idioti romani nu pot decat sa sper ca o sa am sansa sa-i intalnesc in realitate, pentru a-i apostrofa si umili asa cum se cuvine pentru porcariile pe care le fac si spun, asta daca nu vor fi incuiati pe vecie intr-o camera de la sanatoriu, in camasi de forta... sau in puscarie pentru inselaciune.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 22:36:46 de către silbi
Forme de cancer sa fim bine intelesi nu vb de glioblastom...eu am am inteles clar ca nu exista forma de vindecare in cazul glioblastom si ca ceea ce se face este in cercetare fara nimic dovedit clar..incercat-ti sa ne ajutat-ti si pt asta va multumresc dar haide-ti sa nu mai bajbaim..inducem in eroare oameni care nu stiu in viata sau in familia lor decat despre gripa sau ca ai doare o masea un genunchi...cancerul si mai ales acest diagnostic te pune intr-o situatie greu de imaginat..nu este gripa...este ceva greu de inghitit imaginat greu si imbosibil de vindecat...pregatiti si explicati oamenilor despre asta.!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 22:36:43 de către stevens
`exista o schema si pentru glioblastomul multiform cu avastin, cu eficacitate dezbatuta... `

Exista o singura persoana macar salvata de gbm cu avastin ?

Singurele tratamente dovedit eficiente sunt cele al dr Simoncini si ph Therapy, pt tratamente naturiste ca ale dr Marginean sau Dr Cristian Boerescu este nevoie de timp si de vointa foarte mare, insa dieta trebuie schimbata oricum pt toti cei suferinzi intr-o masura posibila fiecaruia, macar renuntarea la zahar e necesara pt inceput !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 21:00:20 de către RaulDuke
sa nu facem confuzii de termeni totusi:

avastin = bevacizumab; este un tratament "tintit" standard in tratamentul catorva forme de cancer; exista o schema si pentru glioblastomul multiform cu avastin, cu eficacitate dezbatuta...

venin de scorpion = escrocherie care nu numai ca nu merita 200 de euro, dar nici un leu. imi pare rau pentru cei ce accepta aceasta pacaleala.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 20:44:13 de către silbi
Raspund acum si pt altii aflati in aceasta situatie Avastinul sau veninul de scorpion este o mare afacere a celor care fac trafic cu acele sticlute sau fiole deci oameni buni este o alernativa naturista si atat care nu are nici o legatura cu tratamentul standard, persoanele care vor totusi sa faca asta sa mearga personal cu dosarul medical al celui aflat in cauza pt ca aceste doze sunt personalizate.de catre un laborator farmaceutic...nu luati de buna ceea ce va spun acei oameni de BINE.ca va fac vreun serviciu dimpotriva.ei nu fac decat sa exploateze suferinta si disperarea noastra a celor aflati in aceasta situatie...vad ca sunt tot felul de preturi vehiculate pe acest forum de la 100 la 200 de euro pt o fiola sau ma rog o sticluta..oameni buni.cel care le aduce sau cel care vi le vinde de unde stiti ca dosarul medical pe care dvs il da-ti cu mare incredere este dosarul pe care el sau ea il prezinta acolo sau daca nu le ia de la colt de strada...cu 2 euro??????????
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 20:41:52 de către elyelena
Mav 40. ma faci sa ma simt vinovata ca nu am luptat mai mult insa mama nu a mai fost transportabila din momentul operatiei, avea semipareza pe stanga si isi pierduse si unele simturi. perfuziile cu manitol si dexametazona le-am facut, dar nu erau progrese, venea cineva acasa de la o fundatie si era supravegheata. din pacate mama nu era la prima operatie cu anestezie totala, era la a- 5.. a avunt un intreg pachet de boli pe parcursul anilor... in 1990 a fost diagnosticata cu cancer de col uterin si atunci a fost salvata, deci crede-ma ca am facut ce am putut pt ea asa cum si atunci am luptat sa o salvam. sunt constienta ca sistemul medical acum e un business...oricum depinde mult si de varsta, mama avea 70 de ani.
crezi ca eu nu as fi vrut sa o am cat mai mult langa mine?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 17-10-2012, 20:17:22 de către silbi
Mav40 ai perfecta dreptate spunand-ui doamnei elyelena ceea ce i-ai spus, nu am intrat de cateva zile pe forum pt ca stand atata timp pe drumuri si prin spitale m-am pricopsit si eu cu o mica herniuta de disc pe care incerc sa o tratez sa nu ajung la operatie, pt ca trebuie sa ma pun repede pe picioare pt a continuua lupta cu boala pt fratele meu.!In sfarsit am reusit sa jung si eu la un oncolog adevarat profesionist si de o calitate medicala si umana rar intalnita pina acum in aceasta cursa cronometru inceputa pe data de 17 iulie 2012.am umblat prin toata tara stand de vb cu neurochirurgi, oncologi, neurologi.si unde nu vezi disperat fiind de ceea ce te loveste ca fulgerul am gasit in orasul in care locuiesc adica in C-ta, am asteptat 9 zile aceasta programare.fiind pregatita si in asteptare cu actele medicale traduse sa le trimit la 3 clinici in strainatate dar asteptarea mea a meritat.d-na dr Dana Ples din C-ta este tot ceea isi poate dori un pacient sau un apartinator aflat in aceasta situatie.am avut o discutie de 45 de min nu 5 sau 10 min asa cum spune d-l raulduke ca pt o consultatie de 100 sau 120 de ron este suficient sa-ti lamureasca angoasele si nelinistile..si credeti-ma d-le raulduke asteptau mullllllllllti alti oameni sa intre la consultatie.mi-a lamurit toate nelamuririle, cunostea aproape toti medici cu cere intrasem in contact.nu a jignit pe nimeni dar mi-a explicat printre altele ca exista siPETE DE ULEI in breasla medicala si ca multi medici tineri sau nu numai fac si pe medicul neurochirurg sau oncolog sau radioterapeut sau dermatolog sau, sau..si ca e normal ca pacientii sau apartinatorii sa se zapaceasca primind informatii neprofesionale sau deloc sau cu lingurita cum spuneam acum cateva zile...dupa operatie este treaba neurologului, radioterapeutului si oncologului in aceasta ordine.si atat.nici un medic nu are dreptul sa de un verdict mai ales neurochirurgul cate zile sau luni sau ani mai are de trait un pacient pe care l-a operat.fiecare om este unic in felul lui, tratamentul care se aplica in toata lumea este un tratament standard.iar celelalte alternative, naturiste, homeopate etc sunt apa de ploaie oameni buni.!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-10-2012, 07:51:09 de către mav40
elyelena, oncologul a vandut sufletul mamei tale
ti-a intitins o capana si ai cazut in plasa
trebuia radio si chimio, caci de aceea sunt subventionate 100% de casa sanatate, si sunt utilizate in zadar pentru boli terminale dar care aduce viata cateva luni.
faptul ca plasezi vina destinului e iarasi o capcana, in spital nu este decat doctorul iar doctorul nu este d-zeu
insa daca primeai de la radioterapie raspunsul serios ca tumoarea este prea mare pentru radiere era altceva, era raspunsul medical si il urmai fara regrete. dar temodal tot trebuia dat si aici oncologul ala care te-a influentat negativ este vinovat in egala masura ca si tine, pentru ca i-ati luat catreva saptamani de viata, teoretic, chiar si chinuite. nu hotarati voi viata celor bolnavi, chiar daca sunteti apartinatori, voi doar aveti grija de bolnav sa aibe toate necesare. bolnavul va urma procedura standard indiferent de situatie. mai grav, cuvinte de genul nu aveam multi bani pica deoarece sistemul asigura gratuitatea. medinilor, asistentelor etc nu le lipseste inca omenia, solidaritatea pentru cei fara bani. astfel de intrebari, puse de oncolog sau oricare altcineva despre ce alegeti sunt doar cu un singur raspuns: mergem pana la capat, luptam cu boala, fiecare zi castigata de viata este un dar. in plus ma indoiesc ca in acele doua luni jumate ai asigurat zilnic perfuzii cu manitol, dexametazona, clexan si altele care adaugau si ele zile multe in plus. nu scriu pentru tine, nu este un raspuns, nu e o critica, este de fapt o povata pentru altii. am pe cineva drag cu aceasta boala dar nu m-am gandit niciodata sa abandonez lupta cu boala, tocmai asta imi da putere sa rezist. cat despre religie, nu e locul potrivit aici, si nici de comentat.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 14-10-2012, 16:06:41 de către elyelena
Buna ziua tuturor! am reintrat pe acest forum din curiozitate, am citit toate postarile din septembrie pana acum si sincer citesc si plang... plang ca si eu am avut o mama care din pacate din cauza acestei boli nemiloae a incetat din viata pe 14 septembrie la numai 2 luni si jumatate de la operatie. Am vrut sa facem orice sa putem sa-i salvam viata sau macar sa i-o prelungim dar din momentul cand doctorii au iesit din sala de operatie ne-au spus destul de clar : Mergeti acasa si incercati sa ii faceti zilele care i-au mai ramas cat mai frumoase, cu multa afectiune si implinitii toate dorintele, atunci am realizat ca era adevarat ca nu mai sunt sanse desi pana in clipa operatiei am tot sperat sa fie un abcces. am sperat in miracole desi eram foarte bine documentati in privinta acestei boli... si doctorii atat cat si oncologul au fost sinceri si ne-au spus ca tumora era mult prea avansata si recidiva dupa operatie va fi foarte rapida si asa a si fost... Din pacate mama nu a mai putut face radioterapie pt ca la o interventie chirurgicala realizata in 2011 datorita unei infectii. avand ulcer si esofagita de reflux s-a procopsit si cu virusul C...deci in concluzie te duci sa te tratezi de ceva si te molipsesti cu ceva mult mai grav.Poate ii prelungeam viata cu cateva luni cu radio si chimio dar oncologul ne-a spus ca e decizia noastra insa la bolile care le mai avea nu mai avea rost sa cheltuim alti bani... nu am sa inteleg niciodata de ce asa dintr-o data fara nici o simptoma a aparut aceasta nemernica boala.:(( va doresc celor care aveti bolnavi cu aceasta boala GLIOBLASTOM sa aveti multa putere si sa va dea D-zeu sanatate ca singura speranta doar la EL mai este.!!!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 12-10-2012, 11:04:57 de către RaulDuke
nu, stevens, e asa:

"IN GOD WE TRUST ! ALL OTHERS MUST HAVE EVIDENCE."

iar medicii au aceste dovezi. iti recomand "The emperor of all maladies" - Sidhartha Mukherjee
Glioblastom - un diagnostic cumplit 12-10-2012, 07:25:50 de către mav40
multumesc luminella. esti f amabila. sarumana
Glioblastom - un diagnostic cumplit 12-10-2012, 00:37:24 de către luminella
Buna Mav, mama mea a inceput sa ia temodal plus osetron cu 15 zile inainte de a incepe cobaltoterapia deoarece trecusera 2, 5 luni de la operatie si nu reusea sa inceapa cobaltoterapia la SPITALUL FUNDENI, pt ca era aparatul defect si o clinica particulara nu ne permitea bugetul.Asa ca la recomandarea d-nei doctor oncolog Constantinescu de la acelasi spital am inceput temodalul. dupa aceste 15 zile a inceput si cobalto plus temodal 1 pastila de 140 mg combinata cu osetron de 4 mg timp de 30 zile, dupa care a urmat alte 15 zile numai cu temodal plus osetron.
Concomitent cu acestea urma si cu medrol care de la o vizita la alta la medicul oncolog ii schimba doza.Mentionez ca mama avea 80 de kg la momentul acela (azi are cam 75 kg).
Probabil ca dozele se stabilesc in functie de detaliile fiecarui pacient, mama mea asa a inceput.
va doresc multa sanatate.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 12-10-2012, 00:07:02 de către stevens
` In doctors we trust ?! ` :)
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 23:46:55 de către RaulDuke
75 mg pe metru patrat de suprafata corporala.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 23:07:52 de către mav40
luminella, ai dreptate. preturile se fac de catre pacienti. nici eu nu am ajuns la 300 mil in bagdasar arseni obregia bucuresti, dar cred ma apropii de 200 totusi, all inclusive in 45 zile. e o suma corecta, asumata, fara regrete. desigur ma astept la minim 50 mil lunar si de aici incolo (radioterapie, temodal, manitol, dexametazona, infirmiera-bona, asistenta perfuzii zilnic vizitat si altele. tot asa sume estimate corecte, tratament de stat nu privat.
daca vrei poti spune unde a decurs radioterapia si unde ai onclologul (pentru persoana ta draga).
am intalnit oamani in bagdasar care au dat la prima mana la dr la operatie doar 8 mil, la mana 2 cam 4 iar la anestezit 2. si asta totdeauna dupa operatie. si acei dr erau la fel de amabili, oamani dau dupa posibilitati desigur. iar nici un dr de acolo nu percepe mai mult decat ii dai. e omanie totusi. bine daca vorbim de restul asa este, se da zilnic per total 1-2 mil la asistente pe fiecare tura, la infirmiere la tot, pana si la un carucior se da bani sau la portar uneori. dar lumea e multumita per total, si personalul si pacientii si insotitorii. cu putin noroc poate ajungem curand la spital oncologic buc pentru restul. timpul inseamna viata, deci tre rapid sa ma misc. la privat nu merita, chiar daca am bani sau nu am. si mai spune cat temodal a luat in radioterapie daca mai sti, eu stiu ca doar 75 mg se da zilnic, nu mai mult in acele 43 zile. o seara ok
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 23:03:27 de către silbi
D-le Raul poate m-am exprimat gresitt sau din cauza ca sunt necajita am fost incooerenta, despre sumele cheltuite credeti-ma ca nu au importanta cand vrei si ai face orice pt cel drag, am scris-o pt oamenii simplii si necajiti care nu au acesti bani sa nu mai dea spagi pt ca oricum sunt tratati cu aceeasi indiferenta.din pacate, suntem o tara saraca este adevarat cu un sistem de sanatate prost condus, prost gestionat si construit...dar asta este tara in care traim, nu putem emigra cu totii.si asa este AVETI DREPTATE NU EXISTA DECAT GLIOBLASOTOM CA DIAGNOSTIC SI ATAT, nu compus, necompus, grad 1 sau 4 concluzia este aceeasi nu te asteapta decat decesul...si durata zilelor pe care le mai ai de trait...din pacate asta este adevarul.eu l-am acceptat, nu vreau decat sa lupt sa-i prelungesc viata fratelui meu si daca pot o viata de calitate fara prea multa suferinta fizica.si bineinteles ca sper ca el sa fie minunea medicale care depaseste orice statistici...seara buna tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 21:55:44 de către radicus
Sandra McCarty, 53, from Victoria, Pia Bosso, 68, from New South Wales, Perth woman Sandra Kokalis, 52, and Deborah Gruber, 42, from New York, underwent the treatment at the Perth home of Dr Alexandra Boyd.

All four women died about two weeks after being rushed to hospital with various symptoms, including gastrointestinal bleeding and seizures.

Perth man Carmelo Vinciullo, 29, also underwent Dr Sartori`s treatment in May 2005 but stopped after he felt unbearable pain. He died in July following respiratory failure.

Read more: http://www.news.com.au/breaking-news/hellfried-sartori-hid-criminal-record-to-practise-in-australia/story-e6frfku0-1225956730443#ixzz291BQklAf

Mai multe aici: http://www.smh.com.au/lifestyle/life/cured-cancer-patients-died-court-told-20101119-180z9.html
Am incheiat discutia despre acel animal. Orice spui, orice faci, sartori nu mai merita niciun cuvant in plus.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 21:44:16 de către luminella
Buna seara tuturor,
mesaj pt d-na SILBI
vis-a-vis de cei 300.mil cheltuite la Bagdasar, v-as intreba daca doriti sa raspundeti cam cit timp a ti stat la Bagdasar asa incit sa cheltuiti atitia bani?vi s-au cerut acesti bani?Mi se pare o suma exagerata.si daca v ati permis sa-i cheltuiti inseamna ca i-ati avut totusi...repet mi se pare o suma foarte mare si ar fi bine sa fiti mai rezervata cind faceti astfel de afirmatii ca poate unii oameni renunta sa mai ajunga la spital cind aud de aceste sume.
un renumit medic roman a spus pe un post de televiziune ca:"OAMENII FAC PRETURILE IN SPITAL NU MEDICII"si din cite am vazut si auzit chiar pe la persoane apropiate rezulta ca a avut dreptate.
Am o postare cred pe la inceputul lunii septembrie in care spuneam ca si mama mea a fost operata la Bagdasar(dar nu am cheltuit atitia bani nici pe departe) pe 1 sept 2011, in virsta de 72 de ani impliniti care actualmente este ok tratata fiind de medici romani cu tratamentul standard ptr glioblastom.Nu stiu cit timp ii va fi bine, dar deocamdata ne bucuram unii de ceilati asa cum putem.
Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa intru in polemica cu d-voastra si cu nimeni altcineva asa cum vad ca se practica pe acest forum de ceva timp.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 20:30:51 de către RaulDuke
da, sincer nu am nevoie de respectul tau. inteleg ca esti o persoana intre doua varste cu mult timp liber si cu un usor delir religios (cu sfintii si acatistele tale), dar daca tu crezi ca sa preiei informatie nefiltrata si sa citesti ce ti se pare mai interesant de pe internet inseamna CERCETARE... pai te afli intr-o situatie similara unui absolvent eminent de clasa intai care vrea sa dea la facultate. cam asta e nivelul tau.

iar cand vine vorba de bani pentru lucruri necertificate, aici devine evidenta sarlatania. un lucru NECERTIFICAT nu merita nici un ban. ca de exemplu aceste incercari cretine cu pH therapy si alcalinizare. chiar daca sunt bune, chiar daca nu, sunt NECERTIFICATE si deci oamenii care le practica NU merita nici un ban, ca sa nu mai vorbim de 42 de mii de euro. devine evident ca omul e DOAR un sarlatan cu ochii dupa bani. prin contrast, oamenii care se inscriu in trialuri oncologice adevarate nu trebuie sa plateasca nimanui nici un ban. iata diferenta fundamentala!

pH therapy este deci o minciuna si nu are legatura cu medicina sau vreo sansa la sanatate. este menita doar sa ia banii celor creduli de catre niste sarlatani. asta e tot. daca ar exista vreun adevar (macar si o farama), si intr-adevar un secret eficient si simplu despre cum se trateaza cancerul, ar aparea imediat pe internet, cu acces liber si gratuit pentru toata lumea si nimeni n-ar mai trebui sa sufere. dar nu este asa. ca atare niste suboameni vor sa profite de asta si sa faca bani, ei insisi nemeritand nici sa aiba dupa ce sa bea apa, nu doar datorita imoralitatii lor ci si pentru ca nu sunt buni la nimic pe lumea asta, decat poate sa insele oamenii. ca atare, stevens, nu vad de ce te grabesti asa tare sa faci parte dintre ei... si sa mai si afirmi asta sus si tare.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 19:45:51 de către stevens
`stevens, institutele medicale din tara isi suplimenteaza puternic veniturile la buget datorita granturilor de cercetare primite din strainatate pentru diferite programe sau chiar pentru participarea la studii. `

Asa o fi stimate Radicus, insa granturile alea le dau tot cei de afara conform intereselor LOR, care nu sunt straine de intereselor unor companii de medicamente ! E ca si la fondurile europene, iti promit o parte din bani, nici macar nu-i dau inainte, dar trebuie sa cumperi utilaje, proecte si de toate tot din tarile lor ! E un cerc inchis !

`Cum a putut sa determine dimensiunea initiala a tumorii? Prin ce mijloace a determinat dimensiunea? De exemplu, utilizand un ecograf poate exista o marja de eroare de peste 50% chiar si tumori `invizibile` sau `fantoma`. Din cate am auzit, sartori, specimenul de care vorbesti, ar fi trebuit sa fie pus pe `scaunel`. Omul ala a omorat fiecare pacient, nici vorba de vindecare. Cea mai mare parte din ei au murit in primele 2 saptamani de la inceputul otravirii. `

Acum cred ca n-o sa ne impiedicam si dimensiunea tumorilor ! Astea au fost determinate numai de medici in sectii specializate, cu acte in regula ! Sartori lua multi pacienti incurabili, terminali, fara absolut nici o sansa data de medici, de asta au si murit multi ! Nu din cauza `otravirii` !
Deci nu l-a acuzat absolut nimeni pt moartea unuia dintre acesti pacienti, singurul caz dus in justitie a fost al fetei din Australia, careia i-a si cerut o suma cam mare, 42 000 de dolari australieni dupa cate stiu ! Cum am spus in mesajul anterior, probabil ca daca nu se lacomea la sume asa mari, si dinainte, nu ajungea in sitatia de astazi ! Nu e bine sa fi prea sigur pe tine, chiar daca anterior ai avut succese mari ! Prostia dar mai ales mandria se plateste, nimeni nu e Dumnezeu sa poata fi 100 % sigur de o reusita intr-o boala asa complicata !
In sensul asta Cenusareasa procedeaza omeneste si pacientul da banii cuveniti pt terapie unei a treia persoane cunoscute de ambele parti si neutre, pana dupa vindecare !
Eu personal am imaginat o a treia varianta :), in cazul glioblastomului de exemplu ! Suma convenita pt consiliere ( daca exista una, dar e bine sa fie ) se imparte in trei, prima parte inainte sau imediat dupa operatie a doua transa la 6 luni dupa operatie iar a treia dupa un an ! Mai mult decat atat cred ca nu se poate inchipui !

Doamna Silbi a cheltuit enorm si inca nu stie exact pt ce, nu are nici o siguranta, decat cea a banilor dati ! Eu ma refeream in mesajul meu de zilele trecute la sume rezonabile fata de veniturile romanilor, nu la sute si sute de milioane ! La banii astia in mod normal te astepti si la o anume speranta sau chiar vindecare ! Imi pare rau pt ce ati patimit d-na Silbi, incercati sa va rugati zilnic Sf Nectarie si Sf Ioan Rusul care sunt ocrotitorii si nu de putine ori vindecatorii celor suferinzi de cancer ! Chiar va sfatuiesc sa mergeti la Man Radu-Voda sau chiar in insula Eghina la moastele Sf Nectarie ! Cititi-i acatistul zilnic timp de 40 de zile, pt a capata ocrotire si ajutor inclusiv in acest sistem destul de complicat al sanatatii de la noi !

`pentru stevens: esti din ce in ce mai amuzant in lucrurile pe care le spui, cum ar fi aia cu `glioblastomul simplu`. sa intelegem ca exista si glioblastom compus sau complicat sau cum ? este clar ca nu stii decat vreo 50 de cuvinte tehnice din medicina/oncologie, asta e toata stiinta ta, si restul PUI DE LA TINE`..

Raul intr-adevar am intrat mai demult pe un site specializat pe cancere cerebrale si nu am retinut exact denumirea si semnificatia pt fiecare tip in parte ! Am fost indus putin in eroare de o discutie particulara in care era vorba de un cancer mai ramificat, cu niste prelungiri care este mai greu de operat ! INSA ce am retinut imediat de pe acel sait este ca NU EXISTA INCA un tratament standard si EFICIENT pt glioblastoame si astrocitoame ! La toate subtipurile scrie operatie, raze si...trialuri, trialuri, adica incercari de noi tratamente ! Mai mult ! Se spune clar acolo ca ORICE TRATAMENT NOU care se dovedeste mai eficient DEVINE AUTOMAT STANDARD de acum inainte !

Deci nu inteleg pe ce va bazati voi criticile sau aparenta siguranta ! Tratamentul se cauta inca, totul este deschis cercetarii si inovarii, iar eu asta am incercat sa fac cu umilele mele mijloace si capacitati !
Informez lumea si cred ca sunt pe drumul cel bun, ca orientare ! In ce va priveste pe voi oncologii cred ca 8 sau 10 lei de consultatie de la stat este suficient pt eficienta dovedita cu tratamentele actuale ! Mai sapati, mai sapati !
Mai fericit esti tu ca o faci gratis aici si doar pt asta te respect !..Dextere ! :))
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 17:57:26 de către RaulDuke
asa este. si ? nu ne-ai spus care e nemultumirea. iar despre "spagi"... acolo sunt sumele cele mai mari pe care le-ai reclamat si pe care n-ai cum sa le dovedesti. care e nedreptatea facuta aici ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 16:54:46 de către silbi
pt ce am cheltuit la bv am facturi pina la ultimul cent..dar pt ce am dat la bucuresti haide-ti sa fim seriosi stie toata lumea ca spagile sunt spagi si atat...!!!!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 14:45:18 de către RaulDuke
nu spune lucruri greu de crezut pe care nu le poti demonstra! totusi, daca nu banii pe care i-ai dat te intereseaza, atunci ce anume ? de unde vine nemultumirea, atata timp cat ce s-a facut este numai si numai in standardele de peste tot din lume ? servicii medicale, de asemenea, nu exista nicaieri pe planeta...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 13:53:11 de către silbi
dna Daniela am purtat o discutie despre avastin cu dl dr Florian un f bun neurochirurg din Cluj, care opereaza si in strainatate si a operat cazuri pe care alti medici din Buc i-au trimis acasa sa moara, dansul i-a salvat dar asta este o alta poveste...Avastinul este inca in faze de cercetare inca nu s-a confirmat faptul ca ar vindeca sau prelungi viata sau calitatea vietii unui bolnav cu acest diagnostic.asta mi-a spus dansul asta va spun si eu...am mai citit si pe alte siteuri din USA ca l-ar folosi dar din pacate fara rezultate spectaculoase.D-le Raul nu banii pe care i-am cheltuit ma intereseaza(la bagdazar am dat aproape 300 de mil spagi la doctori si asistente)iar la oncocard bv ati 3000 de euro plus 0 suta de mil pe analize si altele nu mai pun drumurile ap inchiriat in bv etc etc, pt mine deja este clar sistemul nostru sanitar ca si o multime de medici nu isi fac meseria clar!zi frumoasa tuturor
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 11:45:44 de către RaulDuke
nu ai sa prea gasesti multa lume prin romania care sa fi primit avastin pentru glioblastom multiform. exista protocoale cu avastin cu chimioterapie (de exemplu irinotecan) sau fara, dar casa nationala nu deconteaza aceasta utilizare, pentru ca beneficiile nu sunt chiar net sustinute, pana acum.

silbi: din pacate daca te duci la 10 medici nu vei auzi nici macar 2 discutii la fel. tot nu am inteles de unde vine neincrederea si angoasa ta, altfel decat din faptul ca te confrunti cu o boala foarte serioasa a cuiva foarte apropiat. dar pentru asta, din cate vad, tratamentele facute de el sunt absolut standard si corect aplicate. stiu ca discutiile cu medicul nu sunt niciodata destul de lungi, sau destul de ieftine, dar nu poate fi altfel. despre strainatate insa... da, e o varianta foarte buna si eleganta, dar cred ca neverosimil de scumpa, daca nu ai cumva o asigurare privata. in strainatate de aceea sanatatea e DE CALITATE, pentru ca lumea plateste mult. in romania se plateste extrem de putin si atunci nici calitatea si mai ales forma actului medical nu are cum sa fie prea elevata. totusi ce este standard recunoscut ca benefic, se aplica foarte bine si la noi. e normal ca medicul sa fie platit pentru fiecare consultatie. de la pacient sau de la un asigurator, asta nu mai e problema lui. in romania insa NU e platit pentru fiecare lucru pe care il face. inclusiv eu, de exemplu, uneori primesc chiar mult mai mult de 120 RON, dar pentru fiecare eveniment de acest gen dau consultatii mai multor oameni, pentru ore in sir insumate, pe zi, care nu au nici un ban. ca atare acei mai mult de 120 de RON, cum ai zice tu, se impart la mai mult de 10 pentru fiecare consultatie in parte. deci, ca sa intelegi cum e, cate minute sa acord unei consultatii care ajunge sa coste, in medie, vreo 10 lei ? acum vreo 2 luni am chemat un baiat sa-mi repare un monitor... omul a lucrat in total 20 de minute si a inlocuit o piesa care costa 3, 5 lei. l-am platit cu 150 de lei, dar diferenta este intre mine si el ca el ITI GARANTEZ ca nu se duce la nimeni acasa sa-i repare nimic fara bani, asa cum lucrez eu 90% din timp. ca atare, spune-mi, de ce as sta la discutii cu cineva mai mult de 5 minute, sau mai mult de cat am EU nevoie pentru a-mi face meseria dpdv tehnic, si nu pentru a-i da lui satisfactie ?

asta doar asa, ca sa stii ca mai exista si alte perspective. nu amesteca deci spaima ta indreptatita si ingrijorarea pentru boala unui apropiat cu nemultumirea sociala, ca nu faci bine ! atat merita pacientul roman in momentul de fata, si nu ai ce sa faci.

pentru stevens: esti din ce in ce mai amuzant in lucrurile pe care le spui, cum ar fi aia cu "glioblastomul simplu". sa intelegem ca exista si glioblastom compus sau complicat sau cum ? este clar ca nu stii decat vreo 50 de cuvinte tehnice din medicina/oncologie, asta e toata stiinta ta, si restul PUI DE LA TINE, incercand sa lipesti impreuna cu acele 50 de cuvinte o tagma intreaga de porcarii fara logica si fara noima stiintifica. e dragut ca incerci, si mai ales foarte foarte amuzant !!! iar partea cu "studii care sa infirme..."spanzul si alcalinizarea si etc... aici sfidezi logica! da tu ai vreun studiu care sa infirme faptul ca in spatele lunii sunt spiridusi care joaca tintar si beau bere nefiltrata ? cat esti de minunat !!! :))
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 10:28:04 de către danielaradu
mav - studiile pe care le ai postat sunt USA only.
am o intrebare: este cineva care a luat avastin?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 07:42:09 de către mav40
There is a rindopepimut study for patients with newly diagnosed glioblastoma that will be opening very soon in Europe. There is also a rindopepimut study for patients with relapsed glioblastoma that is being conducted in the United States. Information on both studies, including participating sites, eligibility criteria, and study design, are found on the www.clinicaltrials.gov website at http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01480479?term=celldexrank=5 and http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01498328?term=celldexrank=4.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 06:39:58 de către silbi
Da d-le Raul exista temodal de140 mg pastila eu le-am luat din BV. aduse de la Cluj de fapt ca pe raza judetului nu existau si chiar a fost amuzant pt mine dupa ce am ajuns si pe la Cluj la un medic neurochirurg caruia nu i-am dat NIMIC, d-l dr Florian caruia ai multumesc pe aceasta cale ca m-a primit, ascultat.si de la care am primit si eu niste informatii utile si care m-au linistit cumva ca dansul de fapt nici nu recomanda temodalul mai ales ca a vazut si analiza de MGMT in care se vedea clar scris ca Glioblastomul este rezistent si insensibil la acest tratament si CNNU un alt citostatic care la noi in tara nu se mai gaseste pt ca este prea IEFTIN..deci sa mai tragem niste concluziii...!multumesc si va doresc tuturor o zi mai frumoasa ca cea de ieri!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 06:22:40 de către silbi
D-le RaulDuke, doza prescrisa a fost de la inceputul tratamentului simultan cu RT de 140mg, dar nu 5 zile pe saptamana cat se faceau sedintele de RT ci 7 zile, deci...in fiecare zi, in a 28 zi de temodal luata zilnic medicul terapeut si medicul neurolog al fratelui meu deoarece analizele au iesit prost la ficat si le repeta la 5-6 zile, bineinteles ca au discutat si cu d-na dr oncolog( care de altfel era f scumpa la vedere sau de fiecare data cand o vedeai pt 5 max 10 min plateai 120 de ron consultatia)au hotarat intreruperea temodalului..multumesc frumos ptr raspuns in sensul ca m-am linistit ca doza nu a fost mare.si ca doza a fost mare a spus-o o alta dna dr oncolog renumita ma abtin deocamdata sa dau nume.din tara noastra nu mai conteaza orasul ca deja sunt satula si scarbita de dragii nostrii medici neurochirurgi si oncologi cu care am intrat in contact pina la momentul acesta.a nu se intelege va rog ca generalizez cumva.sunt convinsa ca exista si medici buni si care isi respecta juramantul depus dar, ce sa facem oameni buni sa o luam din usa in usa din oras in oras.sa facem programari pe la toate clinicile de stat si private ca sa fim convinsi si linistiti ca am facut ceea ce trebuie sau ce e corect?ms pt raspuns multumesc deasemenea si d-lui stevens.dar nu ms imi este sila efectiv de medicii din Bucurest cel putin in acest moment.deja de azi incep sa trimit tot istoricul bolii de pina acum...inclusiv ultimul RMN, facut in timpul sedintelor de RT la clinici din afara..pt ca vrem sa stim exact ce avem de acum incolo nu sa bajbaim prin Romania prin tot felul de clinici si sa platim aiurea spagi, tarife de consultatii cu chitanta.care de fapt nu ma incalzesc cu nimic ca oricum nu ti le deconteaza nimeni, sa-ti spuna unul ca da e ok, altul ca nu e ok..d-lor doctori sa va fereasca D-zeu sa fiti in situatia vreunuia dintre noi de pe acest forum si din aceasta biata tara ca poate asa ne ve-ti intelege si va ve-ti trata pacientii si familiile acestora cu interes si seriozitate, ca banii vad ca oricum nu conteaza si cu ei si fara ei tot prost si nelamurit pleci acasa.din pacate...cu cei dragi noua de care voua nu va pasa!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 02:59:16 de către radicus
stevens, institutele medicale din tara isi suplimenteaza puternic veniturile la buget datorita granturilor de cercetare primite din strainatate pentru diferite programe sau chiar pentru participarea la studii.
Acum, despre realizarile acestui `sartori`. Presupun ca e mentorul cenusaresei cu Cs, Rb, etc. Cum a putut sa determine dimensiunea initiala a tumorii? Prin ce mijloace a determinat dimensiunea? De exemplu, utilizand un ecograf poate exista o marja de eroare de peste 50% chiar si tumori `invizibile` sau `fantoma`. Din cate am auzit, sartori, specimenul de care vorbesti, ar fi trebuit sa fie pus pe `scaunel`. Omul ala a omorat fiecare pacient, nici vorba de vindecare. Cea mai mare parte din ei au murit in primele 2 saptamani de la inceputul otravirii. Nu e adevarat ca toti pacientii lui erau in stadii terminale. Unii chiar aveau sansa lor pe care au irosit-o.
Citeste daca stii engleza: http://luckylosing.com/2011/10/15/dr-death-hellfried-sartoris-cancer-cure-scam/
Citate care ne intereseaza:
`Featured in this program are members of families who lost loved ones in appalling circumstances in Perth. This led to a Coronial Inquest in November 2010. The inquest heard of 25 Aussies, 24 (including a six year old Sydney girl) of whom are dead. The other person hasn"™t been found.`
`Celia Kemp suggested to Mr Sartori that he could only see success and not failure, that his clinical skills were deficient, that he had lied and exaggerated about his treatment as part of luring sick people into paying him for dubious treatments, and that his success rate for curing cancer was ZERO.`
`Rather than a clinic, a house owned by Dr. Boyd was used. Unregistered nurses administered Sartoris useless, and lethal cocktail. During the inquest in 2010 Dr. Boyd went missing, until found to have voluntarily admitted herself to a psychiatric clinic`
`Tratamentele` la care au fost supusi bietii oameni ar eclipsa fara probleme pana si experimentele pe evrei ale medicilor nazisti.
Domnule Stevens, nu sunteti o persoana mai putin inteligenta. Puteti trage concluziile si singur. Stiu ca nu aveti vreun interes in toata povestea. Actionati doar pe baza altruismului personal. Dar aveti mare grija in mana cui va puneti credinta si bunatatea. Oamenii pe care ii sustineti sunt niste arivisti, niste psihopati fara resentimente, niste maimute neevoluate. Este pacat sa va irositi inteligenta sustinand alternative care se dovedesc a fi doar alternative la eutanasiere.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 11-10-2012, 00:03:53 de către stevens
`Cand zic profesionist ma gandesc sa nu lipseasca din studiu abstractul, metodologia, grupuri relevante d.p.d.v. statistic, scopul, obiective, etc.etc.etc. Nu vreau filme cu actori platiti, nu vreau oncologi la `midlife crisis` care turuie obscenitati stiintifice doar sa fie bagati in seama.`

Am inteles, insa studiile trebuie sa vina intotdeauna de la altii ?? Noi traim in Romania si asta ne ocupa chiar tot timpul ?! Cred ca se pune problema cine sa faca studiile si mai ales DE CE ! Ca sa-si diminueze veniturile spitalului si sa-si puna in cap toate firmele de medicamente implicate ?! Nu se poate ! Exista prea multa lasitate si comoditate !

Referitor la stagnare, incetinire sau alt efect benefic cat de mic, dr. Sartori a luat 50 de bolnavi terminali, declarati incurabili de oncologi si a salvat 16 din ei ! Unul dintre bolnavi a murit la 2 saptamani de la inceperea tratamentului experimental iar la autopsie au constat o regresie de 50 % a tumorii ! Or fi fost platiti legistii ?!

NB Doctorul de mai sus, daca am inteles eu bine, ispaseste acum o pedeapsa din aia tipic americana cu sute de ani condamnare, pt delicte in domeniul medical !

Deci cine mai are curaj de studii ? :) Asta a fost sarlatan ( cred ca s-a cam lacomit la tarife) iar restul sunt actori si oameni cu probleme de tot felul, nu sunt oameni normali si minim inteligenti ca noi, deci nu sunt credibili !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 23:34:22 de către mav40
silbi, ma bucur de inteligenta ta.
inante de toate iti spun ca eu nu dau sfaturi, recomandari, ca nu am nici un drept
apoi iti spun ca ne aflam in aceeasi situatie, adica si eu ma ocum de cineva drag din familie care are aceasta boala
deci trecem impreuna prin aceleasi etape. intamplator suntem ca la acelasi nivel al bolii (pacientii nostrii)
sa trecem la informatii (nu le lua drept bune ci doar informale)
- esti desteapta! temodal asa este, de da concomitent cu radioterapia dar nu mai mult de 75 mg doza zilnica in aceasta perioada de 6 saptamani. deci esti bine documentata. apoi, in monoterapia doza este mai mare, chiar 250 mg pe zi dar nu mai mult de 5 zile iar apoi cu 28 zile pauza.
- reteta prescrisa poate fi lunara sau chiar pe 3 luni, legal. insa periodic se fac analize deci reteta poate fi chiar lunara nu neaparat pe 3 luni
- pastilele de temodal sunt pe culori, de la 5 mg pana la 250, am lista completa daca vrei o postez dar nu vad rostul. nu se pune problema ca ti-a dat de 140 ca nu aveau de 70 si nici de 5. poate insa pe reteta a dat de 140 pentru a le rupe pe jumate tipic romanesc.
- lasa brasovul si hai la fundeni la institut oncologic, sunt cei mai buni dr oncologi si interneaza pacientul in cazul tau. iti ofer eu cazare tie free
- daca nu facea radioterapie iti recomandam sa-l mai operezi odata, aveam eu dr bun si omenos la buc. insa dupa radioterapie operatia este exclusa
- incearca in SUA incrierea la o clinica pentru studiu, poate ai noroc fiind mai taner
o zi buna si ma repet nu ma lua in seama, era asa doar informal, iti inteleg suferinta si iti dau dreptate dealfel.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 23:23:15 de către radicus
stevens, GBM nu este o varietate. Glioblastom=glioblastom multiform. Este exact acelasi lucru. GBM (sau glioblastom simplu, daca preferi) poate avea doua variante: gliosarcom sau glioblastom cu celule gigantice.
N-am mai auzit de studii stiintifice medicale care sa INFIRME efectele unei substante. Degeaba dai citate din Simoncini, este egal cu 0. Nici rudele lui nu s-ar trata la el. Arata un studiu realizat intr-un mod cat de cat profesionist si sa dovedeasca ceva. Macar o stagnare a bolii, o incetinire, orice efect benefic. Cand zic profesionist ma gandesc sa nu lipseasca din studiu abstractul, metodologia, grupuri relevante d.p.d.v. statistic, scopul, obiective, etc.etc.etc. Nu vreau filme cu actori platiti, nu vreau oncologi la "midlife crisis" care turuie obscenitati stiintifice doar sa fie bagati in seama.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 23:15:21 de către RaulDuke
asta trebuia sa clarifici cu ea, sau ai ocazia sa clarifici cu radioterapeutul. din cate stiu, pe perioada radioterapiei, temodalul se ia NUMAI in zilele in care face radioterapie, deci 5 zile pe saptamana. s-ar putea sa ma insel totusi, nu sunt radioterapeut, si ai de clarificat asta cand o sa inceapa tratamentul.

iar eu ti-am spus ca doza este CORECTA. am mai discutat despre asta si pe privat. de unde vine angoasa si de unde banuiala ca NU e bine ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 23:01:37 de către silbi
D-le RaulDuke, doza a fost prescrisaa incepind in aceeasi zi inceepind cu rt eu, sincer nu inteleg cat trebuia sa continuuee, , , , , rt se face 5 zile pe saptamana temodalul trbuia sa al ia zilnic, cate zile????de fapt si am mai intrebat ceva la greutatea si inaltimea lui a fost doza corecta??????????????
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 22:44:47 de către RaulDuke
silbi, inainte de toate trebuie SA TE CALMEZI ! apoi trebuie sa intelegi ca este o doza perfect normala pentru tratamentul concomitent cu RADIOTERAPIA. cat ai vrea sa fie doza sau cine ti-a bagat in cap ca nu e buna ? de unde vine angoasa ? apoi... indiferent cat ar dura tratamentul, ea nu poate sa-ti faca reteta decat pentru o luna. dupa ce se termina, iti va face alta reteta, asta e tot. asa e legea. apoi... de ce sa-ti faca o reteta pentru o perioada lunga din prima, cand inca nu se stie cum va tolera tratamentul. iar comprimatele de temodal in romania nu au alte gramaje decat 100 si 20 mg. nu stiu daca exista si alte gramaje IN ROMANIA...

revin si insist: de unde vine angoasa si neincrederea ? iar povestea cu 5000 de euro salariu... poate pe an! :D nu exista medic in romania cu salariul acesta OFICIAL, ca salariu de medic, nu in posturi de conducere sau altceva. cat despre faptul ca vine din "sistemul de stat"... fii rezonabila: nu au de unde altundeva sa vina medicii in romania. deci fie ca lucreaza la stat, fie la privat fie la amandoua, sunt aceiasi oameni. personal lucrez si eu in sistemul "de stat" si nu cred ca asta descrie competenta sau incompetenta sau performanta unui medic.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 22:24:44 de către silbi
Astazi am avut teleconferinta cu familia suntem imprastia-ti in toata tara, eu am fost cea care am stat cu fratele meu cel mai mult, in aceasta perioada cel mai mult si am notat intr-o agenda primele semne clinice, internarea, operatia, externarea, simularea, prima sedinta de RT, prima pastila de temodal de 140mg, am reusit sa punem ca la cap intreruperea temodalului dupa 28 de zile in acelasi timp cu RT, deoarece analizele la ficat au luat-o razna,..acum nu inteleg un lucru ca se pare ca medicii oncologi sunt rari, scumpi si de negasit...nu stiu daca sunt f cooerenta pt ca am o multime de intrebari unei d-ne medic oncolog f mandra de ea dar scuze sunte-ti LIPSA D-NA DR ????????????MATEESCU de fapt cate zile trebuia sa i-a fratele meu aceasta doza??????????si cat timp, eu nu stiu decat ca dr, Matei dr fizioterapeut si d0na dr.Galamb de la oncocard au hotarat intreruperea temodalului, d-vs unde va crede-ti in continuare la F loreasca?vedeti-va de altceva..sunt oameni care vor sa traiasca vedeti-va de pensie..d-na dr Danciulescu un alt medic oncolog renumit a spus ca i-ati recomandat o doza fffffffffff mare, de fapt care doza cate zile, va asumat-ti ceva din toate astea???????????????
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 22:00:51 de către silbi
D-le Raul si ceilalti membri va rog din suflet urgent ajutati-ma cu un raspuns, doza de temodal prescrisa de D-NA DOCTOR SI DE DATA ASTA O SA-I DAU SI NUMELE pt ca nu am vrut sa patez numele unei clinici si a altor medici din oncocard brasov pt a nu dezamagi alti oameni care au nevoie sa mearga acolo...imi cer scuze daca nu sunt chiar calma..dar.glioblastom cv drept grad 4l, inaltime 1, 83, greutate 85kg doza prescrisa 140gm, temodal este sau nu corecta si CATE ZILE CA DE AICI AM DEJA O MARE PROLBLEMA.cat dureaza radioterapia pai dureaza 6 saptamani deci cate zile trebuie luat temodalul.zilnic pai asta inseamna 45 de zile d-nilor doctori va jucati cu viata si cu nervii nostrii D-nadr DEELIA MATEESCU LUATI-VA ADIO DELA ONCOARD BV.sunte-ti venita din sistemul de stat invatata cu spaga multa nu ve-ti face fata in sistemul privat desi aveti cam din cate am aflat 5000 de euro salariu.va simtiti geanta goala dna cand plecati acasa?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 21:53:36 de către stevens
` In cazul GBM (glioblastom multiform) este, practic, imposibil sa ai vreun rezultat statistic pozitiv cu orice substanta gasita in casa fie si toxica. Nici diete si alte chestii nu ajuta, nici Rb, Cs, bicarbonat, nicolit, spanz, vasc, cartilaj de delfin/rechin/balena/gaina, etc.`

Nu stiu daca in cazul GBM specific au rezultate unele din substantele enumerate dar in glioblastom simplu aproape sigur are si nu cred ca e mare diferenta intre cele doua, in afara de forma !
Inca nu exista studii care sa dovedeasca ineficienta unora dintre sustantele amintite mai sus, dimpotriva chiar !
Am argumentat cu destul de multe link-uri relevante despre terapia dr Simoncini !

Uite Raul ca am revenit la subiectul drag tie ! :))
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 10:40:48 de către radicus
Stiu despre doua dintre vaccinuri. Anul acesta s-au prezentat rezultatele pentru prima faza a studiilor si sunt imbucuratoare. Este vorba de HSPPC-96 si ICT-107. Din cate stiu faza a doua a studiilor este in desfasurare si nu stiu daca mai accepta inscrieri. Oricum, la aceste studii participa doar instititutii americane.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 07:41:05 de către mav40
asta vrem, informatii noi, terapii noi. pacientii de acum spera macar sa fie "cobai" in testele cu vaccin. noi deja "oferim" pacientul nostru in studii, programe, trimitem mesaje marilor clinici din afara, ma repet, daca stiti pe undeva inscrieri in program glioblastom (pentru studii terapii noi, inclusiv cu vaccin) pls info: femeie, 64 ani, clinic sanatos cu exceptia gbm.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 10-10-2012, 01:04:18 de către radicus
In cazul GBM (glioblastom multiform) este, practic, imposibil sa ai vreun rezultat statistic pozitiv cu orice substanta gasita in casa fie si toxica. Nici diete si alte chestii nu ajuta, nici Rb, Cs, bicarbonat, nicolit, spanz, vasc, cartilaj de delfin/rechin/balena/gaina, etc. Singurele sperante ale pacientilor cu GBM stau in tratamentele standard si in vaccinuri experimentale care sunt inca in diferite faze de testare. Daca rezultatele tratamentelor cu vaccinuri se confirma atunci va fi un salt urias in tratamentul acestor tumori solide. O crestere a sperantei de viata la 5 ani de la 5-15% pana la 35-40% (cat arata testele din primele faze) inseamna un progres rar intalnit in oncologie. Inseamna ca pacientii cu GBM de peste cativa ani pot spera chiar si la o dezvoltare ulterioara a acestei metode de tratament care sa le permita unui procent de peste 50% din ei sa supravietuiasca mai mult de 5 ani de la depistarea bolii.
E trist ca putini din cei care sufera in prezent de GBM vor beneficia de aceste terapii.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-10-2012, 14:25:18 de către RaulDuke
125 000 ? le-ai numarat tu ? si cate ar trebui sa fie ? poate 20 000 000 sau pe acolo...

in orice caz, nu vad ce legatura are toata aceasta discutie cu threadul acesta si cu destinatia acestei sectiuni a acestui forum. ma tem ca nu e locul potrivit pentru aceste lucruri. mi se pare mai potrivit sa discutam chiar de alcalinizare si high pH therapy decat despre astea...
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-10-2012, 13:59:29 de către stevens
Ca sa nu va mai faceti ganduri negative referitor la problematica, considerati ca sunt asigurari private - cand esti bolnav platesti ! Este cea mai ieftina si corecta forma de asigurare, in conditiile in care sistemul de sanatate e foarte mult subfinantat, important e ca avem inca unde `contribui` ! Daca mai ramanea base putin la tele-comanda (via boc) urmatoarea miscare era sa se mai desfiinteze inca 100.000 de paturi de spital ! Au fost declaratii oficiale repetate in acest sens ! Stiti cate paturi sunt de toate acum ?!..125.000 !!! :|

Spuneam deci ca `asigurarile private` sunt cea mai corecta forma de asigurare, mai ales unde sunt operatiuni complicate, costuri mari implicate, motivatie si remuneratie slaba a personalului si..pretentii ridicate, cum are romanul de obicei ! Si nu e rau ca e asa ! Daca medicul sau asistenta ne-ar fi ruda, poate am putea intelege un pic mai usor tot acest fenomen ! Deci..negociati dar nu ramaneti datori ! ;) La pretentiile si statutul nostru de romani mandri nu se face ! ;)

Multa, multa sanatate sa fie !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 09-10-2012, 11:45:55 de către mav40
e nostim ca lucratorii de la curatenie din spital obrejia buc sunt mai umani ca oricare alti oameni de acolo (infirmieri, asistente, dr). si e nostim ca nu se face moca nici macar o injectie sau o perfuzie fara spaga cea nu zilnica ci uneori orara fara numar pentru orice. valabil pentru toti, e regula. calculand media de acolo, lunara, o infirmiera are 30 mil, o asistenta 50 mil iar un dr 500 mil. parerea mea. desigur banii sunt oferiti, nu furati, cersiti. desigur neimpozabili. romanii sunt vinovati ca s-a ajuns asa acolo in obegia.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-10-2012, 21:22:28 de către stevens
`Cercetătorii americani au descoperit un vaccin care poate dubla sau chiar tripla şansele de supravieţuire în cazul pacienţilor cu glioblastom. hai sa facem rost de el `

Cred ca pot sa va ajut eu cu o varianta de vaccin (de fapt o procedura) care sa opreasca recidiva cancerului dupa operatie si care face de fapt si subiectul acestui topic deschis cu ani in urma !
Pe privat pt cine doreste ! Si inainte de operatie ! Este important !

Multa sanatate si sa nu va pierdeti speranta mai ales !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-10-2012, 11:01:35 de către crc
Doamna Clara nu este singura a carui sot se simte bine. Fratele meu, are 45 de ani. Anul trecut a fost operat la Szeged, in 25 februarie (a fost a doua operatie; prima a fost in septembrie 2009). In 4 martie 2011 a venit rezultatul de la histopatologie cu acest crunt diagnostic. La 3 saptamani dupa operatie, a inceput chimio si radioterapia la Timisoara. Apoi a urmat tratamentul cu temodal de 5 zile si 23 de zile pauza. De la 1 iunie 2011, a inceput in paralel tratamentul cu venin de scorpion albastru si mai apoi cu antioxidant. De 5 luni de zile nu mai face chimioterapie, RMN-urile sunt, daca pot spune perfecte, are o viata activa, conduce, etc. Dar continua cu veninul de scorpion si cu antioxidant. In plus, zilnic, de dimineata pe stomacul gol, bea un pahar de 300 ml de suc de sfecla rosie (predominant), morcov si mar. Va doresc la toti multa sanatate.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-10-2012, 09:24:06 de către mav40
- Cyberknife-ul este un sistem robotic folosit în foarte putine săli de operatie din lume, care permite pacientului să fie operat de tumori pe creier, fără tăierea, , , capului, procedeu non invaziv care trateaza tumori canceroase de max 4 cm.

- Ciclotron este cel mai performant aparat folosit la ora actuala in strainatate in tratarea cancerului la creier.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-10-2012, 08:18:42 de către mav40
e mult usor cand esti resemnat, impacat cu situatia. mult mai usor cand sti adevarul. atat pentru familie cat si pentru pacient. pacientul deprimat sau fericit (optimist) tot va muri curand, noi am optat pentru adevar in ceea ce priveste pacientul nostru (cineva drag din familie - nu eu). ne-am impacat cu adevarul cam intr-o luna cand si noi (familia) plangeam si pacientul plangea de soarta nemiloasa. astfel, fiecare zi e mai usoara pentru toti, noi cei dragi facem cu randul astfel incat permanet cineva drag din familie sa fie tot timpul cu bolnavul iar pacientul mai bifeaza inca o zi in care este constient, merge, se plimba afara, mananca tot ce isi doreste la alegere si suntem o echipa cu tonus bun. stim ce urmeaza, fazele bolii, mergem inante cat putem, in fiecare zi ne spunem cat ne iubim iar moartea este privita ca ceva firesc, fara teama. toti din familie din trecut au murit constienti, cu fruntea sus, nu inainte de a lua ramas bun de la cei dragi, cum e traditional in zona rurala. nu acuzam sistemul medical, doctorii, pe nimeni. ne ocupam inclusiv de cele pamantesti, pacientul stie tot ce va urma, deciziile lui vor fi respectate vis a vis de orice, inca este foarte constient. stie bine ca atata timp cat mananca va trai, zilele lui numarate nu le stie nimeni sigur, si ne bucuram de fiecare zi ca de o victorie. ne bucuram ca nu a trait degeaba, ca lasa in urma ceva, in primul rand copii mari la casa lor. sunt cazuri mult mai grave in care pacientii sunt foarte tineri, neimpliniti si acolo intradevar durerea este cu mult mai mare, fara a putea fi descrisa in cuvinte. am avut ghinion ca noi sa avem un caz din cele 2 cazuri statistice la 100 mii romani. la intrebarea "de ce tocmai tu" pacientul nostru raspunde "asta e".
Glioblastom - un diagnostic cumplit 08-10-2012, 07:07:53 de către silbi
Imi cer scuze d-nei daniela radu da aveti dreptete nu era batrana deloc, trebuia sa-si vada nepotii crescand...dar ma gandesc cu multa durere ca poate fratele meu nu-si v-a vedea copiii nici macar casatorindu-se si as vrea sa mor in locul lui, si eu si sora mea..desi si ea are copiii, el a fost primul nascut al parintilor mei cel mai iubit nepot, frate, pe mine el m-a leganat cand eram mica..sii ai spunea mamei mele:mama asta e rea nu vrea sa adoarma e.u am obosit de cand o tot legan..ma doare sufletul si sunt ffffffffffffffff obosita de tot ce traiesc in ultimele 2 luni si jumatate...!va doresc o seara frumoasa si o saptamana minunata de care sa va bucurati alaturi de cei dragi!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 23:28:55 de către mav40
multumesc pt info

"magia glonţului" - nu sunt de acord pentru creier.

Alfred Morgenstern
Alpha-Immunotherapy
Hermann-von-Helmholtz-Platz 1
76344 Eggenstein-Leopoldshafen
Tel.: +49 (0)7247-951-0
jrc-itu-info@ec.europa.eu

eu vreau doar stoparea evolutiei acestei tumori, cu ceva nou pe langa procedura standard:

-Excizia chirurgicala cât mai completa
Pacientii cu GBL multiform, tratati numai chirurgical, au un timp mediu de supravietuire de cca.16 saptamâni
-Radioterapia conventionala aditionala chirurgiei poate extinde perioada de supravietuire cu aproximativ 39 de saptamani.
Radiochirurgia prin "gamma-knife" are efect bun in tumorile profunde de volum mic
-Temodal-ul (temozolomida) este un alt agent alchilant, derivat de nitrozuree, utilizat ca anti-angiogenetic.
Eficacitatea lui a fost pusa la indoiala datorita depresiei leucocitare si trombocitare pe care o produce

nou
Cercetătorii americani au descoperit un vaccin care poate dubla sau chiar tripla şansele de supravieţuire în cazul pacienţilor cu glioblastom. hai sa facem rost de el

vreau un Vaccin pentru tratarea gbl, inscrierea intr un studiu etc
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 21:29:54 de către danielaradu
mav - e un medic in germania alfred morgenstern, care practica alfa imunoterapia. eu l-am contactat f tarziu chiar inainte sa moara mama, am aflat in ultimul moment de la o colega care a participat la o conferinta unde fusese si dansul. mi-a cerut toate datele prin email, RMN, tratamentul pe care l a urmat, istoricul, buletinul histopatologic..etc.
este o terapie experimentala. din pacate pt mama a fost mult prea tarziu, la doua sapt dupa ce l am contactat mama a decedat. daca doresti o sa ti dau emailul dansului,.

silbi, mama a avut 56 ani cand boala a fost depistata si 57 ani si 10 zile cand a murit. nu era batrana. avea o fata de 31 ani si o nepoata de 4 ani pe care nu a apucat-o sa o vada crescand. crezi ca merita sa moara doar pt ca avea APROAPE 60 ani? nimeni nu merita, nici mama, nici fratele tau. dar boala e nemernica. iti spun nu am vazut un caz cu supravietuire mai mare de 13 luni. doar sotul doamnei clara...
daca doriti va dau emailul domnului dr morgenstern, poate e o sansa. e terapie experimentala dar merita incercata.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 18:52:27 de către mav40
dr raul este un scump, admir mangaierea din vorbele lui
nu poate da vesti triste, nici nu se recomanda asta,
insa una e sa mori cu capul sus si alta e sa mori leu inlantuit.

daca stiti pe undeva un nou program-studiu, vis a vis de glioblastom, pls info
e o shansa in plus, tre sa ne agatam de orice in afara de operatie, radio si temodal.

mda, la obeja cel mai cool mi se pare manegerul, nimeni nu e obligat sa accepte doctorul care propune operatia, deci deschideti ochii acolo si alegeti ori pe toader, ori pe ciocan ori pe cine va inspira incredere, nu e obligatoriu la ce dr va repartizeaza din start. de obicei "se intra" prin interventii la dr buni iar cei mai stangaci primesc pacientii repartizati aleator de sistem. evaluarea unui dr se face si dupa rata mortalitatii post operatorie.

curaj, putere, bani.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 17:43:41 de către RaulDuke
da, lucrurile arata foarte favorabil ! din pacate, cum am zis, riscul de recidiva persista si in cazul acestui tip de tumori, este chiar destul de mare, asta datorita faptului ca, iti poti imagina, din creier nu se poate scoate o margine de siguranta foarte mare; de asemenea nu se poate accede peste tot intraoperator, nu se poate umbla ca in abdomen, din motive evidente.

tratamentul facut este standard; ce ramane de facut este exact asta: tratament simptomatic, apoi vizite regulate la medic, cu examene periodice (evaluare neurologica, CT, RMN cerebral) + speranta si optimism. mult noroc va durez !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 17:02:14 de către adi_cc39
operatia adecurs fara probleme.A urmat radio si chimioterapie la Coltea A efectuar RTcerebrala 60gy concomitent cu temodal 75mg/m2/pe zi Diagnostic externare glioblastom temporal stang
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 16:37:12 de către adi_cc39
Examen histopatologic:
Formatiunea tumorala este bine delimitata de parenchimul cerebral adiacent.
La nivelul interfetei se observa un moderat infiltrat inflamator limfocitar.
Aspectul citoarhitectinic este sugestiv pentru o metastaza de carcinom
Intratumoral se observa multiple focare de necroza
Se recomanda examen imunohistrochimic pentru evidenta histogenezei cat si pentru excluderea unui melanom malign acromic
Imunohistrochimic concluzi: examinarea imunohistrochimica este compatibila cu un gliom de grad inalt si exclude o metastaza carcinomatoasa sau de melanom
RMN inainte de operatie: masa tumorala stanga ce ascensioneaza valea sylviana stanga si sterge cisterna perimezencefalica stanga. Colabeaza ventriculul lateral stang si se plaseaza usor spre dreapta septul pellucid.
Radiografie pulmonara (12.02.2012) fara leziuni evolutie pleuropulmonare
Electrocardiograma (12.02.2012) normala, in limitele varstei
CT 19.07.2012 nu se constata recidiva sau rest tumoral. nu se contata arii idofile patologice. sistemul ventricular situat pe linia mediana
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 15:55:41 de către silbi
D-na Danielaradu, mama dvs avea 60 de ani fratele meu are 48 ani si 2 copiii minunati, fata in clasa 12 si baiatul in anul 2 la master, este plin de viata si puternic un sot, tata si frate minunat, un bun prieten si om de afaceri a muncit f mult in viata lui, cu totii suntem distrusi si disperati sa nu-l pierdem, mama ca si noi toti me-am pierdut tatal in urma cu 8 luni dar el era batran si bolnav si poate a fost o usurare pt noi sa nu-l mai vedem cum se chinuiel, fratele meu este cel mai putenic din familie.cum sa suporti sa vezi ca sta cu securea deasupra capului, cum sa nu incerci sa faci totul sa-i prelungesti viata indiferent cu ce sacrificii.si cum sa nu fii revoltat cand esti tratat in felul acesta de medici fara scrupule si fara mila.si fara diplomatie.eu inteleg ca un medic hotaraste daca il opereaza sau nu dar lasa familia sa hotarasca ce medic in ce spital.stiti ce imi spunea acest individ numit doctor Gorgan cand am incercat sa discut cu dansul despre diagnostic si asta inainte de operatie ca nu are timp de discutii cu familiile pacientului si ca de banii inainte nu poate fi vorba pt ca daca ar sta sa numere banii pe care ai primeste nu mai are timp sa opereze..deci cum stam cu deontologia profesionala?Ei trebuie sa opereze cati mai multi pe zii nu?ca sa i-a bani mai multi, stiti cat dureaza o operatie pe creer in stainatate?multe, multe ore.el opereaza 3-4 pacienti pe zi si asta de la 9 dim pina la ora 16 ca de omul se respecta are program de birou...nu de medic.hai sa fim seriosi si realisti!o duminica placuta tuturor!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 15:21:11 de către RaulDuke
din pacate mi-este foarte greu sa urmaresc discutia, mai ales cand tu ai mai multe informatii imprastiate de-a lungul mai multor postari diferite. pentru a putea evalua riscul de recidiva am nevoie de mai multe date, una ar fi rezultatul exact al examenului histopatologic, apoi protocolul operator apoi rezultatul PRIMULUI CT sau RMN cerebral, dinainte de operatie si pe cel al unui examen RMN foarte recent. in orice caz, acest risc, chiar daca nu poate estima nimeni cu precizie cat este, el va ramane totdeauna mai mare decat zero !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 15:19:25 de către mav40
decizia de a fi operat pacientul cu glioblastom este in primul rand a doctorului, nici un caz a pacientului. in multe cazuri este inoperabil si aceasta decizie este exclusiv a doctorului. desigur, pacientul poate da acordul familiei insa nu se tine cont de el. inaintea operatiei va semna totdeauna o ruda a pacientului, cea mai apropiata. cice a decis prima operatie, chiar si a doua, sa nu aibe regrete, a facut ceea ce trebuia.

cazul in care glioblastomul nu recidiveaza este numai unul: nu este glioblastom. pot fi eroari chiar si la analiza biopsiei, in cazuri rare. insa nu exista tumoare gbm care in caz de operatie sa nu recidiveze sau in caz inoperabl sa nu cuprinda intreg creierul in interval de numai cateva saptamani. esential este sa fie operabil, sa fie scoasa tumoarea cat mai mult si apoi intr-un timp foarte scurt sa demareze radioterapia concomitent cu temodal, iar dupa 6 sapt exclusiv temodal in cat mai multe serii. riscurile operatorii sunt multe, de obicei la obreja 90% reusesc dar doar dintr-un singur motiv: nu se scoate decat o mica parte din tumoare si asta in conditiile in care nu se cunoaste sigur natura tumorala. de aceea doctorii care isi asuma risc sunt scumpi.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 11:25:15 de către adi_cc39
urmeaza tratament temodal 5 zile 21 pauza medrol 1zi carbamazepina 2zi omeran 1zi ge 132 Pshic este bine e convins ca va invinge cancerul Nu stie cat de crunt e diagnosticul
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 11:00:20 de către Clara_beby
Buna ziua, multumesc pt urare!Sotul meu s a operat p 3.02.2011. Va doresc multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 10:29:31 de către adi_cc39
Domnule Raul acesta este rezultatul la iesirea din spitalul Bagdazar, am facut analiuza la tumoare la Victor Babes unde exclude o metastaza carcinomatoasa, v-am relatat analizele de la Victor Babes in primul comentariu.Examinarea imunohistochimica este compatibila cu un gliom de grad inalt.
histopatologic glioblastom cu celule gigante.
As dori sa imi spuneti daca posibilitatea de recidiva este mare?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 09:18:39 de către danielaradu
draga mav, nu am spus ca din punctul meu de vedere ca nu as mai pune o sa treaca prin asta. din punctul ei de veere, dupa prima operatie cand s a vazut neputincioasa dintr-un om hiperactiv mi-a spus ca nu trebuia sa o operez, nu EA a luat hotararea de a fi operata ci EU pentru ea. ea nu si a dorit sa treaca prin nimic din ceea ce a trecut. daca nu stii despre ce e vorba nu e frumos sa te bagi sa discuti. habar nu ai prin ce am trecut eu. deja incepe sa ma plictiseasca toate discutiile astea.
da, life is a bitch, unii trec unii nu trec peste. arata mi unul care a supravietuit glioblastomului.
fa tot ceea ce ti sta in putere, eu una am facut. dar mama nu si a dorit nimic din ceea ce eu am obligat o sa faca. ba mai mult a suferit si o megadepresie.

mi se pare ca forumul asta era ca sa discutam despre boala, raul e mai mult decat prezent, intrebati-l. dar se pare ca toti aveti de aruncat cu rosii in doctori. doctorii isi fac treaba dar boala isi urmeaza cursul.
te as ruga pe viitor, mav draga, sa mi ignori posturile. eu una asa o sa fac cu ale tale
Glioblastom - un diagnostic cumplit 07-10-2012, 04:19:21 de către mav40
silbi, sunt intrutot deacord cu dvs,
cat despre solutiile bolnavului de glioblastom, nici un om nu poate hotara abandonul terapiilor. dupa opreratie se face radio si chimio concomitent si apoi monoterapia chimio. uneori se opereaza a 2 a oara si apoi se merge rapid spre radio pentru a nu creste din nou la valori in care radio nu se face. zilele omului nu le hotareste doctorul, nici dvs. pacientul va urma orice pentru a castiga zi cu zi de viata, chiar daca uneori suporta tratament dureros. faptul ca voi sunteti saturati de invatat mers, reinvatat vorbit, sau sa fiti infirmieri luni de zile, ca oboseala va cuprins, ca nervii au cedat nu aveti dreptul sa va doriti sa moara pacientul sau sa va exprimati vis a vis de chinuiala lui. cine nu si iubeste aproapele nu va rezista langa bolnav, ori il abandoneaza prin azil batrani, ori sa vreun spital de stadiu terminal ori se face ca ploua si angajeaza slugi, ori pune suflet si admite ca si el putea fi in locul bolnavului, ca si el poate era semiparalizat iar persoana bolnava poate ca o ajuta neconditionat. solidaritatea fara dragoste e imposibila. cat despre doctori fiecare om e liber sa se exprime, e parerea unei persoane si trebuie admisa. din durerea oamenilor se fac bani in obregia, de la doctor pana la ultimul om de la curatenie. e un mod de viata, e precum la gazare, a mai venit un tren. cine nu are bani sa spuna bun gasit iad la spital 9 buc, iar cine are sa mearga oriunde dar numai la obregia nu. ceea ce a relatat silbi este pur adevar. daca ajunge cineva la obegia tre sa pregateasca suta de milioane minim pentru minim de tratament si ingrijire. eu insa nu credream ca danaila va accepta vreodata asta, ca sectia lui sa devina auschwitz tumoral.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 23:17:30 de către silbi
Sincer numai de asta nu-mi ardea atunci..acum as face-o dar nu cred ca as avea vreo sansa de izbanda mai ales dupa ceea ce am spus aici, il urasc asa cum n-am urat pe nimeni in viata mea pe acest numit dr GORGAN.asa sa-i ajute D-zeu...de aia nici nu are copiii, desi ar fi trebuit sa aiba sa-l pedepseasca D-zeu prin ei..stiu ca sunt orbita de durere..dar sa retina acest individ ca a depus un juramant pe care nu i-l respecta..!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 23:16:21 de către danielaradu
doamna clara, pentru mine sunteti un miracol, de cate ori scrieti anuntati doar de bine in conditiile in care restul pacientilor de aici sunt morti sau pe moarte. sunt uimita.
cat are sotul dvs de la operatie?
multa sanatate. ma bucur pt dvs
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 23:14:36 de către danielaradu
silbi, nu e bine ca scrii la suparare. intr-adevar domnul dr gorgan are un mod de abordare f direct, insa nu i contesta profesionalismul. si mama a fost operata de dansul de doua ori, tot ceea ce mi-a zis de la primul consult asa s-a intamplat. mi-a zis franc ca mai are opt luni de trait, mama a trait noua dupa prima operatie. nu mi-a cerut bani, mama a stat la rezerva fara sa dau spaga cuiva sa o puna acolo, e adevarat ca bani le-am dat apoi tuturor, de la infirmiere, asistente, doctorilor, brancardierilor...dar cine nu face asta. nimeni nu mi a cerut un ban. mi au cerut medicamente, perfuzoare, anestezic, etc ca peste tot.
cred ca ai interpretat gresit modul dansului de abordare. mie nu mi a dat niciodata sperante de vinecare. mi a spus clar - cancerul nu se vindeca, nu o vindec pe mama dumneavostra ci ii mai ofer in plus cateva luni. altfel mama murea de atunci de la prima interventie. toti stim ce boala crunta e asta...nu are rost sa va faceti sange rau din nimicuri.
fiti alaturi de bolnav, vorbiti-i, iubiti-l, spuneti-i tot ceea ce doriti sa stie, eu si acum regret ca nu i-am spus mamei tot ceea ce-mi doream sa stie, mereu am amanat in speranta ca fiecarei zile care trecea o sa -i urmeze alta in care ea va fi acolo.
va spun drept ca si eu am fost acum un an inveninata, am intrat aici si am spus lucruri pe care acum, la rece, nu le-as mai spune. asa este, sunteti suparat pe tot, vreti sa va razbunati pe oricine, pe sistem dar nu are niciun rost.
acum, daca as mai trece printr-o experienta asemanatoare, as alege sa nu o mai operez, sa nu o mai chinui cu radioterapie, medicamente, fizioterapie fara folos, invatat sa mearga, sa vorbeasca...crunt...

multa putere, va doresc...si sanatate fratelui dumneavostra
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 22:25:04 de către RaulDuke
cu siguranta ca daca crezi ca ai temei, ai gresit foarte mult daca nu ai facut reclamatie. iar daca zici ca lucrurile erau atat de repetitive, cu siguranta ca puteai face inclusiv inregistrari sau sa organizezi chiar un flagrant. care a fost ilegalitatea pe care crezi ca ai fi putut sa o reclami ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 22:19:02 de către silbi
Dle Raul cred ca nu ati inteles ca acest indivit numit prof GORGAN de la ARSENIE BAGDAZAR nu da explicatii despre diagnostic el iti spune in cat timp MORI. si atat.nu iti da de ales ni iti spune niic in plus.,.nu-ti ia decat banii si atat.oameni buni nu va operati persoanene dragi la acest GORGAN fugiti de acest spital..parca a-ti fi pe front acolo trebuie sa supravietuiti singuri in jungla..numai asistentele si portarii ma costau min 2mil pe zi..cand am pecat de acolo am simtit ca plec din iad...la 45 de grade GORGAN isi tinea pilele in rezerve si nu operatii pe creer..l-am intrebat cat ma costa sa il tina pe fratele meu intr-o rezerva si mi-a zis zeflemitor ca o sa ma caute el sa-mi spuna cat ma costa.mi-e sila si o imensa scarba sa imi aduc aminte prin ce am trecut.plateam ca la hotel asistentele de pe doua sectii sa-l mut noaptea la o rezerva cu aer conditionat.!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 21:15:05 de către RaulDuke
da, dar notiunea de "metastaza" sugereaza ca el are un CANCER in alt organ. s-a facut un examen IMUNOHISTOCHIMIC al tumorii cerebrale operate ? are vreun examen CT de torace, abdomen si pelvis ? s-a verificat daca exista vreun alt cancer prin vreun alt organ, asa cum este foarte probabil, dupa ce zice examenul de mai sus ?
Glioblastom - un diagnostic cumplit 06-10-2012, 19:37:47 de către adi_cc39
sotul meu a suferit o operatie pe creier pe 12, 02.2012 la spitalul bagdasar arsenie a fost operat de prof.Gorgan a avut o tumoare de 2, 7cm Tumoarea a fost scoasa in intregime.a facut radio si chimio terapie la spitalul Coltea Diagnosticul la iesirea din spital a fost. Examen histopatologic/formatiune tumorala bine delimitata de parenchimul adiacent La nivelul interfetei se observa un moderat infiltrat inflamator limfocitar Multiple focare de necroza intratumorale Aspectul citoarhitectonic este sugestiv pt metastaza de carcinom.Macroscopic : piesa monobloc 2, 7cm relativ bine delimitata de tesutul nervos si prezentand o intinsa necroza centrala, culoare alb cenusie, consistenta renitenta/ferma.Microscopic : Formatiune tumorala anaplazica alcatuita din celule de talie media/mare adesea multinucleate avand forma poliedrica sau ovalara cu aspect aparent epitelial.Aceasta adopta pe alocuri o vaga dispozitie nodulara/alveolara. Ultimele doua CT-uri au iesit bune.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-10-2012, 22:17:33 de către RaulDuke
asa si cam este. numai bine !
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-10-2012, 21:43:12 de către silbi
D-le Raul ...cei de la Grall ne-au cerut 11000 euro pt tratamentul radioterapeutic, sa nu mai vorbim de preturile din afara pt ca cei care au fost stiu, nu banii ne-au impiedicat sa fii mers chiar si in afara tarii pt ca oricum aparatura de la Grall este deja veche si depasita...dar atata timp cat s-a infiintat acest centru la Brasov care se numeste oncocard si practica preturi promotionale in sensul ca noi am platit pt sedintele de RT 3000 de euro, 30 de sedinte mi se pare firesc sa stie si alte persoane despre asta, bineintelesc ca au si contract cu CNSAS si am luat temodalul prin ei fara sa-l platim...au ceva probleme organizatorice fiind la inceput dar au medici f buni.fratele meu a intrerupt temodalul dupa 18 zile de tratament pt ca analizele la ficat sau deteriorat brusc in a treia saptamana de cand a inceput RT concomitent cu temodalul si echipa de medici care se ocupa de el in speta medicul neurolog, oncolog si radioterapeut au hotarat sa mearga mai departe cu RT dar fara temodal...acum nu stiu ce o sa hotarasca medicul oncolog mai departe...are luni programare la d-na dr Danciulescu oncolog la Craiova care trateaza de ex un caz asemanator de 4 ani...cu care noi tinem legatura.deci sunt persoane care depasesc acele fatidice statistici, dr Florian de la Cluj la care am fost cu un RMN facut in timpul celei de a 20 sedinta de RT, ne-a spus evident printre lucrurile care ne interesau pe noi ca are pacienti operati cu acest blestemat de diagnostic carora le-a recidivat tumora si dupa 2 ani si 4 ani dar si 6 ani...trebuie sa fim optimisti si sa ne tinem persoanele dragi noua cat mai mult in viata sa ne bucuram de fiecare zi petrecuta impreuna..caci nu aduce anul ce aduce ceasul.poate eu fac maine un accident de masina si mor sanatoasa cum s-ar zice...o seara frumoasa tuturor si multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-10-2012, 20:22:07 de către Clara_beby
Buna seara, acum o saptamana, sotul meu a facut un nou RMN.Rezultatul a fost:fara evolutie tumorala.de o luna de zile a renuntat la Temodal.
Multa sanatate!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 05-10-2012, 18:43:16 de către RaulDuke
20% fata de preturile din Turcia sau Hanovra raman inca prohibitive pentru mijloacele unui roman obisnuit. ma tem ca nu reprezinta o solutie pentru tratamentele din oncologie. iar in ce priveste medicamentele, de exemplu, preturile nu au cum sa fie mai mici, caci medicamentele din oncologie au acelasi pret (aproximativ) peste tot.

26287 com 1 2 3 4 ..... 213214215216217218219 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp