melanom malign
Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)841 RaulDuke |
06-02-2014, 12:58 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7784 |
daca o companie farmaceutica decide sa faca un studiu, ea o sa-l livreze in toate tarile unde gaseste participanti, asa ca din acest de vedere, nu are nicio importanta tara, majoritatea studiilor si cele mai mari ca dimensiuni fiind cele sustinute/finantate de companiile farmaceutice.
|
842 MARTON |
06-02-2014, 13:09 |
Membru din 08-06-2014 Subiecte: 15 Comentarii: 619 |
Studiul inseamna : o centralizare a numarului de pacienti cu datele lorca: varsta stadiul bolii, metastaze, analize si altele, care urmeaza un anumit tratament si se verifica ce efecte a avut acel tratament cat a supravietuit pacientul ce efecte a avut tratamentul asupra bolii si altele, acestea sunt rezultatele care sunt trecute in prospectele medicamentelor la efecte secundare sau adverse.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
|
843 Geaninaalexia |
06-02-2014, 13:54 |
Membru din 06-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 21 |
Da mi-a explicat si mie doctorul asta..oricum trebuie sa ma gandesc bine la ce e de facut
|
844 MARTON |
06-02-2014, 14:53 |
Ti-am trimis un mesaj pe privat cu raspunsul la intrebarea ta referitoare la situatia mea.Daca doresti putem comunica si pe yahoo unde este mai rapid.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
|
845 simona si |
06-02-2014, 16:19 |
Membru din 06-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 5 |
melanomul malign se vindeca cu terapia gerson, care consta in consumul de legume, fructe proaspete organice, sucuri din salata, mere, morcovi organice, clisme cu cafea organica si suplimente alimentare. Sper sa va ajute aceasta informatie.
|
846 lorena83 |
07-02-2014, 17:46 |
Membru din 21-01-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 120 |
Cam ciudata terapia cu interferon.sunt alte terapii inovatoare experimentale in Italia...interferonul s.a dovedit a avea mai mult efecte colaterale, decat efecte benefice.cunosc IES.sotul meu e la INT.dr Patuzzo Roberto...costa 150 de euro vizita privata si va explica exact ceea ce aveti nevoie...vemurafenib, vaccinul...dabrafenib.sotul meu e doar in follw-up, daca ati citit pe aici stiti povestea...oricum, chiar nu inteleg de ce v-a propus sa intrati in acest trial...daca, chiar considera ca e de facut un trial.parerea mea, sunt altele mai noi
|
847 Geaninaalexia |
07-02-2014, 23:37 |
Membru din 06-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 21 |
Da multumesc Lorena83 dar deocamdata sunt multumita de Testori..eu sunt stadiul 2b si singurele trialuri sunt:interferon si Vitamina D cel putin mie asa mi-a spus medicul meu si e alegerea mea daca vreau sau nu sa particip la studiu
|
848 natalia-rossi |
08-02-2014, 19:42 |
Membru din 08-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 9 |
Pentru Domnul Dr Raul Duke,
Numele meu este Natalia. Va urmaresc forumul din 2012, cand am fost diagnosticata cu melanom, T1A, indice Breslow 1mm, nivel Clark II. Evolutie buna. Dupa experiente proaste si regretabile in Cluj, follow-up in franta si austria. La momentul respectiv, nu mi-am permis sa va cer sfatul intrucat erau persoane in stadii mai avansate si care aveau nevoie de mai mult ajutor. Va citesc fiecare postare si as dori sa va multumesc pentru sprijinul pe care il acordati celor de aici. Cu deosebita consideratie, Natalia |
849 RaulDuke |
08-02-2014, 21:10 |
Multumesc si iti urez multa sanatate pe viitor. Totusi, de curiozitate, la ce experiente proaste si regretabile te referi in Cluj ?
|
850 Annca89 |
19-02-2014, 14:09 |
Membru din 19-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 21 |
Buna...ma numesc Anca si am 25 ani...azi am hotarat sa mi fac cont pe forumul acesta...Poate am sa scriu in detaliu si va plictisesc, dar cn o s vrea sa citeasca o sa aiba rabdare...:D Sincer, vazandu-ma in aceeasi situatie ca multi altii si dorind sa impartasesc experienta mea...Am avut o alunita pe abdomen in partea dreapta(mentionez ca m.am nascut cu ea) care anul trecut incepuse sa aiba caracteristicile unui melanom (schimbare culoare din maro in negru, crestere si in ultimul timp ulcerarea si pruritul).
Hotarasem ca in decembrie anul trecut cand vin in tara (locuiesc in Italia), sa merg la dermatolog pentru consult deoarece n.am acte sau rezidenta aici si ar trebui s merg la privat ceea ce costa mult mai mult decat in tara noastra.Buun...ajung in Ro, merg tot la un spital privat pt ca nu am incredere in spitalele de stat (asta e o alta poveste cu pareri pro si contra ) si mi se spune ca trebuie intervenit chirurgical, ma trimite la un medic chirurg plastician, unde imi si fac programare ca peste 2 zile sa ma opereze.Acel medic (o doamna care lucreaza atat in privat cat si la stat) imi explica ca nu ma poate opera in ziua respectiva si ca trebuie sa.mi faca anestezie generala cu internare si ca ar fi mai bine (pt ea presupun, ca tot insista)sa merg la stat ca nu platesc daca am asigurare.La privat imi cerea o suma fooaaaarte mare pt a fi operata...parca faceam cezariana.Am hotarat sa renunt atunci si sa revin in Italia daca tot trebuie sa platesc, macar sa fiu linistita ca nu ma linguseste nimeni pt bani.Am mers iar la consult la un medic suuuper care m a trimis la o policlinica din Roma unde m.au operat in 15min...a durat mai mult sa ma linisteasca(eu fiind o persoana fricoasa si panicata), decat interventia in sine. Pe 14.febr am fost sa.mi scoata firul si sa.mi dea rezultatul biopsiei...MELANOM MALIGN, grosimea (indice Breslow): 6mm, Nivelul Clark IV, nr de mitoze:10/mm2, pT 4b pNx, pMx.Acum am inceput sa citesc diferite site.uri ca sa inteleg cam la ce stadiu ma aflu.Vineri merg sa.mi fac analizele si dupa o noua operatie...Am fost si mi.am scos un document valabil 3 luni de la serviciul extracomunitari se numeste Tesserino Eni si nu platesc nimic.Nu regret ca am venit aici pt a ma trata.Doctorii sunt foarte buni si dornici sa te ajute fara sa astepte sa le pui bani in buzunar. Am sa va tin la curent si sper sa fie bine.Nu sunt atat de speriata privind asa zisa boala, ci metodele prin care se trateaza...eu neavand pana acum nici o operatie sau internari prin spitale...am o frica brrrr...dar trebuie sa o fac!!!! O zi buna si Doamne Ajuta!! |
851 MARTON |
19-02-2014, 22:37 |
ANCA eu mam operat la stat de trei ori, am mers la consultatii si la stat si la privat, am facut analize si la stat si la privat dar ca in fiecare meserie sunt si meseriasi si incepatori, asa ca daca intrebi 2 pacienti fiecare o sa aiba pareri PRO SI CONTRA, dar eu pot zice ca am FOST FOARTE MULTUMIT de ceea ce mi sa oferit in ambele cazuri.
Cea mai mare prostie este sa te gandesti cum ar fi fost DACA MERGEAM ACOLO SI NU ACOLO pt ca ceea ce ai ales la momentul respectiv a fost nu mai poti da timpul inapoi si consumi energie degeaba sa te gandesti. optimismul si sprijinul cheia vindecarii
|
852 mari-cluj |
20-02-2014, 11:10 |
Membru din 20-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 21 |
Buna ziua. Va scriu pentru tatal meu. Tocmai a fost operat pt melanom malign, diagnosticul corect fiind pus cu o saptamana in urma. Suntem deci la inceput si inca nu stim exact ce sa facem. Suntem la inceput, dar nu din vina noastra. Primul lucru: vreau sa povestesc despre un medic, prof Orasan Remus, dermatolog in Cluj, pentru a se feri lumea de el si spun asta foarte constienta de ce spun! L-a vazut pe tata de 3 ori in ultimul an. Tata a avut initial o pata sub unghia degetului mare de la piciorul drept. Dupa ce nu i-a trecut si i-a crapat unghia, a mers la acest renumit profesor care i-a spus ca e infectie. Acum un an i-a smuls unghia, i-a dat antibiotice pe gura si local. In vara tata s-a dus din nou la el, fiindca nu-i trecuse. L-a tratat din nou, i-a dat din nou antibiotic. Ultima data a fost in octombrie 2013, cand i-a spus tatalui meu ca e bine. In februarie 2014 am mers la dr. Cutus care ne-a spus ca e melanom malign, ne-a trimis la prof dr. Cosgarea Rodica care a confirmat diagnosticul (a spus ca e sigura 100%) si intr-o saptamana degetul a fost taiat, ocazie cu care s-au scos 4 ganglioni care au fost descoperiti cu ajutorul unei substante radioactive. Acum tata e inca in spital. Dupa ce va iesi vom merge la prof. Cosgarea. Intre timp, am inceput sa caut pe net informatii. Prima intrebare e daca stiti careva daca acum suntem pe maini bune, pt ca am avut ghinionul sa intalnim un medic incompetent desi studiile, titlul si experienta ne-au facut sa fim increzatori in el. Apoi vreau sa intreb daca stie cineva daca la noi la Cluj la Anatomo-patologie se face analiza mutatiei BRAF in ADN-ul extras din tesut. Daca nu, cum unde se poate face aceasta analiza? Suntem dispusi sa mergem / trimitem mostra in strainatate si sa cumparam daca e cazul Vemurafenib (Zeboraf). Mai sunt si alte analize/descoperiri recente care se fac tot acum? Eu despre mutatia BRAF am reusit s acitesc pana acum.Prof Cosgarea a spus ca daca e cazul, va primi interferon. Stie cineva in cat timp se aproba dosarul pt interferon? Ma gandesc ca nu se da instant, cum aflii rezultatul, cum primesti medicamentul, ca doar tarim in Romania.
Am mai gasit pe net informatii despre Oncompass. A folosit cineva serviciile lor? Eu le-am trimis ieri un mail dar nu am primit raspuns pana acum. orice sfat imi puteti da, va rog mult sa o faceti si av multumesc din suflet! Sanatate si numai bine tuturor. Mariana. |
853 Alinacristina314 |
20-02-2014, 13:55 |
Membru din 25-11-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 102 |
Buna ziua sa sti ca aprobarea pentru interferon se obtine in maxim o luna de zile dupa ce depui dosarunu e foarte complicat
|
854 Alinacristina314 |
20-02-2014, 13:59 |
Dar mai intai sa vb cu doctora sa ti dea sa faci un pct care trebuie sal faci prin casa de asigurari de sanatate care se aproba in 2 saptamani de altfel si interferonu tot prin casa de asigurari se aproba dar iti trebuiesc mai multe acte de la doctoru oncolog
|
855 RaulDuke |
20-02-2014, 14:04 |
- nu e chiar asa complicat cu interferonul, sunt 2 comisii pe luna la casa judeteana; si asa, o luna, doua de asteptare nu este semnificativ sau mult in acest caz;
- Oncompass este foarte costisitor dar nu ofera niciun beneficiu pentru pacienti in mod normal; nu are nicio justificare plata; - detectia mutatiei BRAF sigur NU se face in niciun laborator de anatomie patologica din vreun spital public din romania; se indica insa de facut DOAR DACA exista metastaze. altfel asteptati consultul oncologului; - la fel, interferon se va face doar daca NU exista metastaze sau boala reziduala. |
856 Zsu745 |
20-02-2014, 20:23 |
Membru din 21-12-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 4 |
Buna seara! Stie cineva unde se face limfoscintigrafie si care este procedura, pretul? Multumesc
|
857 mari-cluj |
20-02-2014, 20:36 |
Membru din 20-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 21 |
Multumesc frumos pt. Raspunsuri. Synevo face analiza mutatiei BRAF si costa 430 RON.
|
858 Alinacristina314 |
21-02-2014, 08:59 |
La piata muncii este un cabinet medical costa 550lei
|
859 Annca89 |
21-02-2014, 17:54 |
Membru din 19-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 21 |
Buna din nou!
MARTON nu contest ceea ce zici, tin sa spun doar ca doctorii din strainatate isi fac meseria mai bine sau incearca sa fie mai draguti(dc si cum, deja se stie)ceea ce pentru mn conteaza;acum fiecare cu parerea lui. Eu, aici vad doctori care sunt foarte bine informati, iti raspund cu placere la orice intrebare, daca te vad te saluta, nu asteapta sa mergi sa.i bagi bani in buzunar ca sa poata sa iti zica 3 cuvinte.Se vede ca vor sa te ajute.Poate pt altii nu conteaza lucrurile astea dar cum am mai zis, pt mn e foarte important sa stiu pe mana cui merg. |
860 lorena83 |
21-02-2014, 21:56 |
Membru din 21-01-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 120 |
Buna Anca...nu stiu daca ai citit cazul sotului meu, operat si follow-up tot in Italia, in Milano, la Institutul de Tumori...ceea ce eu am vrut sa te intreb este ce acte ti-au trebuit pentru a-ti face tesera de care spui ca e valabila 3 luni...e vorba de cazul unei fetite din Romania, bolnava oncologica, pe care parintii vor sa o aduca aici.daca stii ceva despre cum ar putea obtine aceasta tesera te rog sa imi scrii si iti multumesc!...pentru cazul tau, inainte sa faci o alta operatie ar fi trebuit sa faci un TAC, iar daca acela iese negativ, atunci sigur iti vor face limfonodul santinela(2 zile de internare in spital).si sper ca ti-au facut operatia cu marginile de siguranta necesare...lucru f important.cat despre medicii din Cluj va recomand sa va feriti de ei, cine are facebook cautati cazul fetei Morariu Claudia.careia cu un melanom breslow 2, 5 nu i s-a facut nici un CT, ganglion santinela, nimik..adica ba da.la inceput in loc sa ii scoata intreaga alunita, i-au facut abia o biopsie,.pana vine rezultatul dureaza, au bagat chemio in ea...iar acum e in stadiul 4, adunand bani pentru a putea cumpara ipilumab(62 de mii de euro) pentru a face cele 4 sedinte..
|