carcinom renal - explicare diagnostic

Secțiunea: Cancerul de rinichi (renal)
403 comentarii 1 2 3 4 ..... 6789101112 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
161 RaulDuke
161 RaulDuke [7781c]
12-11-2011, 19:44

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

rome_i, nu exista nici un studiu favorabil "alimentatiei sanatoase". nu exista decat niste titluri de carti care sunt niste descrieri minunate si alte asemenea, dar nu sunt studii stiintifice. singurele studii stiintifice facute despre impactul alimentatie in TRATAMENTUL CANCERULUI (nu in prevenire), si s-au facut foarte multe, nu arata ca sunt mai utile decat apa de ploaie. multe dintre aceste regimuri fac defapt foarte mult rau. iar asta NU e doar parerea mea, este parerea a mii de oameni de stiinta, cercetatori, biologi, medici si nu numai oncologi. fiecare crede ce vrea, pareri are voie sa aiba oricine, dar argumente au foarte putini.
162 danaaaa
162 danaaaa [38c]
14-11-2011, 11:02

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 38

Intr-adevar, in stadiul 4 al bolii se prescrie SUTENT. Insa nu este recomandat pentru toate tipurile de celule. Cancerul renal cu celule cromofobe de exemplu, nu raspunde la Sutent ci la Temsirolimus (Torisel). In acelasi timp sustin si o alimentatie sanatoasa. Va recomand sa cititi "Anticancer"de David Servan. M-a ajutat sa inteleg mecanismul acestei boli si mai mult decat atat m-a mobilizat sa intru in lupta cu ea. Habar n-am daca poate fi invins cancerul dar sunt convinsa ca nu trebuie lasat sa-si faca de cap. Cum am ales sa fac asta? in primul rand fac tot ce scrie la carte dpdv medical: in acest stadiu, controale din 6 in 6 luni. Incerc sa mananc cat mai sanatos: am eliminat carnea (dar daca imi este pofta de ceva gust), folosesc doar ulei de masline, produse bio, nu prajeli. In plus iau Omega 3 si Selezin. Fac miscare mai mult decat inainte. Si imi pastrez un psihic excelent. E adevarat, e ca si cum ai avea 2 vieti: cea normala si cea de bolnav. Nu le amestec prea mult si incerc sa o minimalizez pe cea "bolnava", dar nu o ignor.
Referitor la tratamente alternative. Sunt atat de multe propuneri de tratamente incat n-am stiut ce sa aleg. Mult prea multe! M-am decis sa nu mai alerg pe la mii de vraci in care oricum nu am incredere.
163 RaulDuke
163 RaulDuke [7781c]
14-11-2011, 11:45

Membru din 12-04-2011

temsirolimus nu are aprobare pentru nimic in romania. noroc ca respectivul cancer renal cu celule cromofobe este extrem de rar. de departe majoritar e cel cu celule clare.
164 danaaaa
164 danaaaa [38c]
14-11-2011, 11:47

Membru din 01-01-2014

Curat ghinionista eu cea cu celule cromofobe!
165 RaulDuke
165 RaulDuke [7781c]
14-11-2011, 11:57

Membru din 12-04-2011

da, din pacate. ai avut acces la torisel ?
166 danaaaa
166 danaaaa [38c]
14-11-2011, 12:05

Membru din 01-01-2014

Nu am inca nevoie de acest medicament. Sunt in stadiul 3.
Dar de ce spui ca nu are aprobari? Torisel este acoperit de CNAS.
167 andreea-mihaela
167 andreea-mihaela [26c]
14-11-2011, 17:07

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Buna!
In ceea ce priveste medicamentul Torisel, nu stiu daca este introdus in programul Casei de Asig de Sanatate. Cand am vrut sa-l incercam noi, abia era introdus pe lista Agentiei Nationale a Medicamentului, iar tatal meu urma sa fie primul pacient caruia i s-ar fi administrat, cel putin in Bucuresti. Reusisem sa-l aducem in Romania din Austria, insa ne lovisem de refuzul celor de la IOB de a i-l administra, tocmai pentru ca nu mai fusese administrat nici unui pacient, iar starea tatalui meu era destul de grava la acel moment. De altfel, in dimineata zilei in care a murit, aveam banii pregatiti pentru 2 fiole, insa am ajuns sa-i folosim pentru inmormantare. S-ar putea ca acum sa fie pe lista Casei, insa fara doar si poate ca fara referat de la medicul oncolog care il propune pe pacient pentru tratament, nu se poate rezolva nimic.
Referitor la Sutent pot spune ca acest medicament i-a prelungit viata tatalui meu cu circa 18 luni, cu o calitate buna a vietii cam 16 luni (timp in care a condus, a fost destul de activ, a macat destul de bine si nu a existat progresia bolii). Daca v-a fost recomandat acest medicament (tratament de prima linie in cancerul renal metastazat), faceti tot posibilul si luati-l. Procedura nu este foarte grea, trebuie doar sa aveti concursul medicului oncolog care sa va faca referatul pentru Casa, apoi va trebuie noroc, daca nu aveti altceva la indemana. Insa mai exista posibilitatea de a lua legatura cu cei de compania producatoare si poate puteti beneficia de sprijinul lor, nu mai stiu acum sub ce forma se mai acorda.
In ceea ce priveste tratamentele complementare, naturiste sau cum vreti sa le numiti, noi am incercat aproape tot ce se putea incerca la momentul la care ne aflam noi. Ce pot sa va zic, asa cum am mai spus-o aici, nu exista boli, exista pacienti, deci fiecare reactioneaza in felul lui, in stransa legatura si cu celelalte afectiuni pe care le-ar mai putea avea. Ce pot eu sa va recomand este sa faceti un scan, CT, RMN sau PET-CT COMPLET, din cap pana in picioare, pentru ca sa puteti avea o evaluare cat mai exacta a metastazelor, daca exista. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar eu am trecut prin asta si stiu. Foarte important este, de asemenea, psihicul. Trebuie sa gandit pozitiv, trebuie gasita o cale de a privi totul din perspectiva binelui, nici nu stiu cum sa ma exprim, trebuie sa nu va pierdeti speranta nici un moment!
Nici noi nu i-am spus tatalui meu ce boala are, adica n-a stiut diagnosticul exact, insa cred ca in final si-a dat seama. Fiecare isi cunoaste cel mai bine bolnavul si poate gasi abordarea care sa-l protejeze cel mai mult.
Referitor la Dl. Dr. Boerescu, cred ca este un om de mare exceptie, el a fost cel care l-a pus pe tata pe picioare in anul 2000 cand avenit din spital, dupa ce refuzase operatia si nici macar nu se putea tine pe picioare. A trait dupa aia 10 ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, desigur si cu operatia pe care a facut-o tot la prof. Sinescu.
Nu stiu ce sa zic despre interferon, am o cunostinta care s-a operat cam in aceeasi perioada cu tata, lui i s-a recomandat si administrat interferon, tatalui meu nu, si cand tata a murit, el traia si era bine (nu am cunostinta de analizele lui medicale).
Daca cineva doreste sa spun ce tratamente naturiste sau de orice fel a urmat tata, pot sa o fac; mi-as dori ca toata lumea care sufera de aceasta nemiloasa boala sa traiasca sau sa se vindece candva. Asta am sperat eu, ca tata sa mai traiasca inca o luna si inca o luna, poate se va descoperi ceva, sau se va pune in circulatie ceva testat, care s-a dovedit a fi eficace!
Va doresc multa sanatate tuturor si s-auzim numai de bine!
Doamne ajuta!
168 RaulDuke
168 RaulDuke [7781c]
14-11-2011, 19:25

Membru din 12-04-2011

Torisel nu e in lista de medicamente cu aprobare. Nu poate fi accesat de catre nimeni decat prin cumparare directa cu banii jos. Cel putin la ora actuala.
169 rome_i
169 rome_i [30c]
15-11-2011, 09:58

Membru din 12-01-2011

Comentarii: 30

RaulDuke eu nu vrau sa conving pe nimeni de nimic, n-am nici un interes...fiecare face ce crede ca e bine pentru el.

Adanaroro bravo, ma bucru mult ca reusesti sa faci asta, tata cu fiecare ocazie spune ca nu mai are nici o bucurie in viata...iar cand cineva il intreaba cum se simte, raspune: "CA-N CER", a se citi intr-un cuvant...e totusi bine ca are activitate si nu se gandeste tot timpul acolo, imi pare rau totusi ca nu este mai optimist...
170 danaaaa
170 danaaaa [38c]
15-11-2011, 10:33

Membru din 01-01-2014

Nu inteleg! Torisel apare in lista medicamentelor cu compensare 100%, valabila de la 1 ianuarie 2011.
Exista posibilitatea sa fie prins in aceasta lista si totusi sa nu fie aprobat? Vorbesc de cazul general si nu de situatia in care nu ti se aproba dosarul.
171 RaulDuke
171 RaulDuke [7781c]
15-11-2011, 11:23

Membru din 12-04-2011

apare, dar NU SE INTOCMESTE COMISIE pentru dosare. e ca o scapare, ca sa zic asa. insa din iunie oricum nu mai poti lua medicamente injectabile din farmaciile cu circuit deschis. numai din spital. iar spitalul nu achizitioneaza acest medicament.
172 catalina29
172 catalina29 [18c]
15-11-2011, 11:44

Membru din 07-02-2011

Comentarii: 18

Buna,

Ce parere aveti despre PET-CT-ul care se face la noi in tara? A fost cineva la aceasta investigatie aici?

Cred ca tatal meu ar avea nevoie. Scintigrafiea osoasa a aratat posibile metastaze osoase la coasta si la craniu, dar CT-ul pe zonele respective a aratat ca leziunile respective nu sunt certe de natura maligna. Medicii cu care am vorbit au spus ca nu pot sa spuna suta la suta daca sunt sau nu metastaze pentru ca sunt prea mici, iar despre PET CT la fel ca nu ar aduce un raspuns de suta la suta...parerea finala a fost sa asteptam inca 3 luni (deja a trecut o luna) pana la refacerea CT, bineinteles fara sa inceapa tratamentul cu Sutent. El se simte bine, nu are dureri de nici un fel, toate analizele si markerii sunt bune, in afara de o tromboza venoasa...care si asta ar putea fi un semn de metastaze.

Credeti ca ar fi de ajutor un PET?
Va multumesc si sanatate multa tuturor.
173 RaulDuke
173 RaulDuke [7781c]
15-11-2011, 11:58

Membru din 12-04-2011

absolut NU pentru ca daca leziunile sunt mici, PET/CT nu are acuratete diagnostica pentru ele. nu poate fi facut decat cel mult RMN de zona respectiva si eventual vorbit cu un ortoped foarte curajos si motivat si implicat care sa se incumete la o punctie. asta teoretic, pentru ca nu as recomanda asta. in schimb conduita recomandata, cu asteptare trei luni si repetare (poate cu eventual RM in loc de CT... de aceeasi zona) mi se pare foarte rezonabila.
174 catalina29
174 catalina29 [18c]
15-11-2011, 12:19

Membru din 07-02-2011

Comentarii: 18

Multumesc Raul,

Am vorbit cu si cu un ortoped, nu recomanda punctia pentru asta, a spus ca este foarte dureroasa si rezultatul nu aduce atat de multe beneficii. Pentru RMN, m-am interesat dar coasta nu poate fi prinsa in RMN, se face doar CT pt coaste. Tu stii un cabinet care face RMN de torace?

Insa ma tot intreb daca se poate face o alta investigatie, stiu punctia este cea mai sigura, m-am gandit si la PET pentru ca am inteles ca poate detecta chiar si ganglionii.
Ma gandesc ca pierdem timp asteptand inca 3 luni, fara tratament. Speranta lui de viata nu scade daca se intarzie 3 luni inceperea tratamentului?
175 RaulDuke
175 RaulDuke [7781c]
15-11-2011, 12:59

Membru din 12-04-2011

absolut orice RMN poate sa vizualizeze peretele toracic. nu stiu prea bine ce inseamna treaba cu coasta care nu poate fi prinsa si nu stiu ce, mi se par niste baliverne. orice clinica din asta privata din bucuresti face asta, fie cu trimitere/programare de la oncolog, fie pe banii pacientului.
speranta lui de viata nu scade in aceste 3 luni. din pacate variantele sunt doar 2:
1) nu are metastaze si atunci lucrurile sunt in regula (asteptati dosarul de sutent)
2) ARE metastaze si oricum nu se poate face nimic in plus fata de tratamentul cu Sutent; se schimba prognosticul (in rau) si atat, dpdv al optiunilor terapeutice.
din pacate sperantal lui de viata nu poate fi influentata in momentul de fata.
176 danaaaa
176 danaaaa [38c]
15-11-2011, 13:13

Membru din 01-01-2014

Se poate face dosarul pentru Sutent daca nu sunt metastaze?
177 RaulDuke
177 RaulDuke [7781c]
15-11-2011, 13:28

Membru din 12-04-2011

da, daca este local avansat, in speta inoperabil.
178 rome_i
178 rome_i [30c]
15-11-2011, 14:33

Membru din 12-01-2011

Comentarii: 30

Dar la intrebarea cum vi sa par centrele din Romania care fac Pet Ct are cineva vreun raspuns?
Si acum ma refer mai ales la cei de la Oradea, ca acolo aveam de gand sa mergem? Multumesc
179 andreea-mihaela
179 andreea-mihaela [26c]
15-11-2011, 16:32

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 26

Catalina, daca ar fi metastaze la oase, ar trebui sa inceapa tratament cu Zometa sau cu Bonefos, care ajuta.
Exista si un site, www.petct.ro, unde poti sa suni si poate te indruma ei mai bine, depinde si din ce oras esti.
Multa sanatate!
180 RaulDuke
180 RaulDuke [7781c]
15-11-2011, 17:54

Membru din 12-04-2011

PET/CT in romania se face absolut in regula, cu limitarile lui intrinseci. dar investigatiile care mi-au fost returnate la pacientii trimisi au fost absolut in regula si au ghidat bine si diagnosticul si conduita terapeutica. momentan se face la Oradea sau in Bucuresti, cu dosar intocmit de oncolog si aprobat de comisie, sau cu banii jos. nu mi se pare utila deplasarea pana prin alta tara doar pentru a NU face in romania.
Răspunde la topic
403 comentarii 1 2 3 4 ..... 6789101112 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp