cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!

Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 32333435363738 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
681 ldogaru
681 ldogaru [20c]
05-06-2011, 14:58

Membru din 08-05-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 20

angela d
Ma bucur sa aud ca tatal tau este ok si nu i-a recidivat boala (sper ca nici pe viitor sa nu se intample acest lucru). Oarecum si tatal meu e intr-o situatie similara cu tatal tau (tatalui meu i s-a facut o rezectie esofagiana 1/3 inferioara si rezectie gastrica polara superioara prin dublu acord toraco-abdominal; tumora avand in total 8cm).
Si tatal meu mananca f. putin pentru ca spune ca i se umple repede stomacul, in schimb ar trebui sa manance mai des, lucru pe care nu il face pentru ca zice ca nu i s-a golit inca stomacul. Inca il mai deranjeaza refluxul daca nu ii pica bine o anumita mancare (chiar de la primele inghitituri).
Si tatal meu a ajuns pe la 63kg de la 85 insa el inca nu a inceput tratamentul oncologic.
La ce perioada dupa operatie a inceput tatal tau tratamentul, intre timp de la operatie pana la tratament a reusit sa mai puna pe el?
Sanatate multa tatului tau. Sper sa avem si finaluri mai optimiste pentru a prinde curaj sa ii ajutam pe ai nostrii sa infrunte aceasta boala cruda si sa nu ne lasam dezarmati asa usor.

riciu
Multumesc de sfaturi si ca ai deschis acest subiect pe forum. Am avut multe de invatat de la tine.
Imi iubesc f. mult tatal, se spune ca fetele sunt mult mai atasate de tati (la mine chiar asa si este). In aprilie am aflat de aceasta boala a tatalui meu si inca refuz uneori sa cred ca i se intampla lui, tot sper ca va deveni cum era inainte: implinit (la propriu si la figurat), increzator, omul bun la toate...
Ma doare ca nu pot schimba cu nimic situatia si nu imi place sa il vad suferind. Este o persoana f. credincioasa merge in fiecare duminica si de sarbatorile religioase la biserica, nu ma refer acum de cand a aflat de boala, el dintodeauna era asa. Deseori cand eram acasa (inainte de a ma casatori)sambata, duminica (pentru ca atunci nu era la lucru si avea timp liber) il vedeam citind din carticica de rugaciuni. Iar acum de cand nu mai lucreaza si are timp liber merge si mai des la biserica si se roaga.Si cred ca acest lucru si felul lui de a fi il ajuta psihic in asemenea momente si il face sa priveasca cu alti ochii prin ce trece.
Voi incerca sa imi petrec mai mult timp cu el. Sincer dupa ce stam de vorba parca ma simt mai linistita.
682 angela d
682 angela d [11c]
05-06-2011, 15:37

Membru din 17-11-2010

Comentarii: 11

Idogaru
Operatia a avut loc anul trecut pe 2 august si dupa o luna a inceput cu chimioterapia. Putin si-a mai revenit insa cantitatea de mancare era f. mica si practic nu era suficient pentru a-si reveni la kg. Am mers la spitalul din orasul nostru si i-au pus perfuzii cu nutriflex, cred, ( era ceea ce-i administrau la spital dupa operatie), pe care bineinteles le-am cumparat noi.
Prima sedinta a fost cea mai grea, poate si ca nu stia la ce sa se astepte, insa personalul medical de la spital a facut tot posibilul sa -l ajute sa depaseasca raul si problemelede medicament. Prima saptamana acasa era mai grea, apoi a doua prindea putina putere si iarasi pleca o sapt. la spital. Mama a stat in permanenta cu el pentru ca perfuzia dura de luni dimineata pana sambata dimineata, practic era legat la pat o saptamana. in spital era hidratat, manca bine, avea pofta de mancare, practic punea 2 kg in greutate, dar acasa le dadea jos. La inceput manca foarte putin dar acum a inceput sa manance mai bine, si aproape orice., desigur ca mananca felul 1, face o pauza si apoi felul 2.
In toata perioada de cand e bolnav am fost bombardati cu sfaturi despre diferite leacuri si suplimente dar noi nu am luat nimic decat ceea ce ne-a recomandat medicul,
Va tin pumnii stransi si ma rog sa reusiti ca e un drum tare greu de parcurs. iti doresc putere si rabdare si astept vestea ca o totul bine pentru tatal tau.
683 kmmm
683 kmmm [15c]
06-06-2011, 00:37

Membru din 03-06-2011

Comentarii: 15

am revenit cu citirea CT imi cer scuze daca nu scriu corect dar incerc sa descifrez ce au scris aici :esofag distol si esofag abdominal cu punte ingrosat tumoare (4cm) cu stenoza de...(nu am inteles) pe o lungime de 10cm cu pasaj bridat incetinit.Dilatatie in "amonte" de esofag toracic mijlocit si superior cu stepa de...de contrast.atat am reusit sa descifrez momentan din ce scrie pe ct.Doamne cat ma bucur ca am citit ca mai exista si cazuri in care a foast reusita operatia si a trecut ceva timp si totul este sub control.sunt disperata pt ca am aflat acum o sapt de boala asta cumplita si marti deja il opereaza.sper ca si tatal meu sa aiba o operatie reusita !
684 RaulDuke
684 RaulDuke [7780c]
06-06-2011, 18:42

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7780

sa ne spui in ce a constat operatia si ulterior ce stadializare TNM a primit! si apoi ce zice examenul anatomopatologic de dupa operatie! astea sunt cele mai importante lucruri.
685 kmmm
685 kmmm [15c]
09-06-2011, 18:35

Membru din 03-06-2011

buna ziua...sunt putin suparata pt ca operatia a fost amanata pt miercuri si pt noi perioada de asteptare e un calvar...dar sunt un pic mai linistita ca de cateva zile tati nu a mai avut asa probleme cu inghititul, adica reuseste sa manance mai usor fara sa faca pauze asa mari de la o inghititura la alta..sper sa fie de bine oricum.nu stiu ce sa zic asteptam si suntem atenti la tot ce se intampla cu el.speram sa fie bine! o sa va tin la curent cu tot ce se intampala
686 riciu
686 riciu [251c]
16-06-2011, 21:34

Membru din 25-04-2010

Comentarii: 251

radicus, ti-am trimis un mp !!
687 radicus
687 radicus [411c]
17-06-2011, 01:28

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Am raspuns.
688 niced
688 niced [33c]
27-06-2011, 15:32

Membru din 05-05-2011

Comentarii: 33

buna ziua domnule doctor.am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.tatal meu tocmai a terminat 20 de sedinte de raze la spitalul oncologic fundeni si domnul doctor i a spus sa mai revina peste 2 luni pentru CT.tot dansul ne a spus ca nu ii poate face citostatice din cauza accidentului vascular pe care l a avut in urma cu 7 ani.dumneavostra ce parere aveti?ce legatura ar avea accidentul vascular cu citostaticele?despre buletinul medical am scris mai sus tot cu acelas user dar daca trebuie il pot scrie din nou.va multumesc
689 niced
689 niced [33c]
27-06-2011, 15:33

Membru din 05-05-2011

buna seara domnule doctor.in sfarsit am toate analizele in fata doar ca este cam mult de spus.buletin de examinare CT.ingrosarea circumferentiala a peretelui esofagian, cu aspect tumoral, modificari ce debuteaza la nivelul unui plan de sectiune ce trece prin bifurcatia traheala si se extind caudal pe aproximativ 60 mm, pana la aprox 50 mm superior de cardie:pe zona tumorala, esofagul are contact cu conturul aortic pe 20%din circumferinta acestuia si nu asociaza invazia peretelui AS.minima dilatare aerica a esofagului supraincarcat.Adenopatii periesofagiene(max 21mm)si infracarinale(max 13 mm ), fara alte adenopatii mediastinale.Ambele parenchime pulmonare normal expansionate la peretele toracic, aderenta pleuro-diafragmatica dreapta.Fara noduli pulmonari cu caracter secundar.Minime modificari fibroase, cu aspect in, geam mat, la nivelul interstitiului subpleural din segmentele aoical si postero-bazal ale LID.Mici dilatatii bronsiectatice in zona subpleurala a segmentului postero-bazal al LID, cu lumen bronsic "plin"cu continut fluid (impactari mucoide) si aparitia unei mici zone atelectatatice la acest nivel, extinsa pe aprox 20 mm.Fara alte leziuni pulmonare si pleurale.Mediastin in pozitie normala, cu cateva imagini limfoganglionare paratraheale superioare drepte si in loja Barety cu dimensiunile max 5 mm, fara caractere patologice.Vase mediastinale-aspect normal:cord cu dimensiuni normale.N.B:fara leziuni osoase cu caracter secundar la nivelul segmentelor prinse in campul de examinare.CONCLUZIE:Tumora de esofag mijlociu, cu adenopatii regionale, fara determinari secundare pulmonare si pleurale.Impactare mucoida, cu mica zona de atelectazie in LID, minime modificari fibroase interstinale in LID.Micoscopic:carcinom scuamos keratizant infiltrativcam atat am putut vedea pe anazile.el a fost internat o saptamana la spitalul sf.Maria la dl doctor Pivniceru.stiti ceva de dansul?daca il cunoasteti.l a operat punandu i furtunul acela pentru alimentatie iar acum este acasa zicand domnul doctor ca trebuie sa ne intoarcem la control peste 10 zile.si pt razele acelea spunea ca se fac cam peste o luna pana se vindeca operatia la burta.dar mie mi se pare cam mult timp o luna.ce parere aveti?multumesc.sanatate tuturor!
690 niced
690 niced [33c]
27-06-2011, 15:35

Membru din 05-05-2011

am mai postat o data buletinul de examinare.astept un raspuns din partea dumneavoastra.multumesc.o zi buna
691 RaulDuke
691 RaulDuke [7780c]
28-06-2011, 12:13

Membru din 12-04-2011

deci urmeaza un tratament standard. cum aica ti se pare cam mlt o luna ? dar cat de devreme ti-ai dori sa se faca ?
692 niced
692 niced [33c]
28-06-2011, 18:52

Membru din 05-05-2011

buna ziua.intrebarea mea este aceasta de mai jos nu cea din examinarea medicala...tatal meu tocmai a terminat 20 de sedinte de raze la spitalul oncologic fundeni si domnul doctor i a spus sa mai revina peste 2 luni pentru CT.tot dansul ne a spus ca nu ii poate face citostatice din cauza accidentului vascular pe care l a avut in urma cu 7 ani.dumneavostra ce parere aveti?ce legatura ar avea accidentul vascular cu citostaticele?multumesc
693 RaulDuke
693 RaulDuke [7780c]
28-06-2011, 21:45

Membru din 12-04-2011

daca are niste sechele in urma accidentului vascular sau un risc evaluabil drept CRESCUT de accident vasclular, e drept, anumite citostatice nu pot fi facute. totusi exista mai multe optiuni si in general medicul cantareste riscul fata de beneficiu, fiind pregatit sa faca asta cat mai in folosul pacientului.
694 niced
694 niced [33c]
29-06-2011, 13:03

Membru din 05-05-2011

multumesc pentru raspuns.AVC i a afectat vorbirea si a avut 2 operatii de baypass, insa domnul doctor ne a spus dupa 20 de sedinte de raze, pauza 2 luni si dupa repetat CT, parerea dumneavoastra:este mult timp?putem recurge si la altceva?multumesc.o zi buna
695 RaulDuke
695 RaulDuke [7780c]
04-07-2011, 19:02

Membru din 12-04-2011

mult sau putin, lucrurile sunt relative. daca vreti sa continuati tratamentul sub acelasi medic, trebuie sa faceti exact asa cum recomanda el, altfel nu puteti decat sa cereti o alta opinie, la alt medic, eventual din alt centru. insa dupa parerea mea este rezonabil cum a planificat el, avand in vedere si conditiile de supraaglomerare din romania, si lipsa personalului mai ales pe perioada verii.
696 viorel1957
696 viorel1957 [4c]
05-07-2011, 13:06

Membru din 14-01-2011

Comentarii: 4

multumesc pentru raspuns dar rezultatul la biopsie l-am dat pe 14 ian si asteptam si eu un raspuns sau un sfat atunci sotul meu si-a pierdut echilibrul sughita continuu si mai facea si crize de epilepsie am fost cu el la multi medici nu la unul si la radioterapie si peste tot unde am putut mi-au spus ca nu au ce sa-i faca mi l-au dat acasa ca nu mai are mult de trait atunci am apelat la dr. nicolescu si asa l-am pus din nou pe picioare acum maninca se plimba cu catelul doarme are chef de viata dar eu tot speriata sunt apropo in acea perioada nu mai minca voma tot de aceea nu am reusit sa-i fac macar o terapie naturista. oricum ar fi eu i-mi fac griji si a-s vrea sa-l pot ajuta el nici nu vrea sa auda de dr.atita timp cit poate sa inghita nu vrea sa mearga la medic il puteti condamna pentru asta?sanatate tuturor si putere multa
697 RaulDuke
697 RaulDuke [7780c]
05-07-2011, 23:02

Membru din 12-04-2011

mult succes si in continuare !
698 kmmm
698 kmmm [15c]
10-07-2011, 20:43

Membru din 03-06-2011

buna seara! am revenit cu rezultatul biopsiei, tatalui meu, pe care il asteptam de ceva vreme: diagnostic -5 fragmente biopsice de talie mica -medie din formatiune vegetenta esofagiana(localizata la 36 cm de AD) prezinta ploriferare tumorala cu structura histologica de adenocarcinom bine diferentiat, cu arhitectura tubulara, infiltrativ in lamina propria, cu reactie dezmoplazica focala si zone de eroziune, acoperite de tesut de granulatie si exudat fibrinoleucocitar.
Concluzie - adenocarcinom esofagian bine diferentiat cu arhitectura tubulara, exulcerat, la 36 cm de AD.
699 riciu
699 riciu [251c]
16-08-2011, 10:35

Membru din 25-04-2010

Comentarii: 251

buna ziua ! idogaru, niced, angela, kmmm, nastase alina, mai dati-ne vesti, ce se intampla cu tatii vostri ??? cum se simt ??
700 kmmm
700 kmmm [15c]
16-08-2011, 12:37

Membru din 03-06-2011

buna ziua riciu, nu am mai scris pt ca am fost acaparata de tot ce sa intampalt in ultima perioada! tatal meu a foast operat acum aprox o luna si acum starea lui este buna, zic eu...ce p[ot sa zic e ca a foast o operatie mai dificila decat ne am asteptat toti care a durat 9 ore, a fost operat de 6 medici, din cate am inteles de la profesor i sa scos tot esofagu pentru a elimina tot ce este periculos si i sa facut reconstructia cu stomac.a trebuti sa stea sa nu manance sa nu bea apa dupa operatie timp de 10 zile pt a i se suda acolo bine ce i sa facut iar acum i sa spus ca poate manca aproape orce dar in cantitati mici si sa nu fie ceva tare care sa i irite operatia. tati a slabit in jur de 30 de kg in aprox 2 luni, dar cum i zicem noi slava Domnului ca a avut de unde, acum el inca i socat si nu i vine sa creada prin ce a trecut si ca lui i sa intamplat asta iar noi lucram f mult la psihicul lui pt al face sa inteleaga ca trebuie sa fie puternic sa treaca de perioada asta grea de recuperare! Acum imi doresc din suflet ca lucrurile sa evolueze bine si de acum inainte si sa fie puternic si rabdator in ceea ce priveste recuperarea! Noi ne rugam in continuare sa fie bine si multumim Lui Dumnezeu ca a reusit sa treaca de operatie si ca nu acedat, el avand si prob;leme cu inima! O sa va tin la curent cu evolutia starii lui de sanatate si imi doresc din suflet si vin numai cu vesti bune si cazul lui tati sa fie un exemplu de reusita! Va doresc tuturor multa sanatatevoua si mai ales apropiatilor voastri care sufera de boala asta cumplita!
Răspunde la topic
1086 comentarii 1 2 3 4 ..... 32333435363738 ..... 52 53 54 55 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp