cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!
Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)381 nicolae1900 |
06-09-2010, 18:22 |
Membru din 07-04-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 109 |
descrierea CT este incurajatoare
tot ce mai e nevoie este ca Prof Cordos sa vada imaginile dupa cum scriu cei de la CT e probabil vorba de cicatrizare care determina fibroza si compresiune pe un nerv intratoracic care raspunde de coarda vocala ramane acel nodul pomenit in protocol - de aia trebuie sa vada si sefu CT bafta |
382 riciu |
06-09-2010, 18:33 |
Membru din 25-04-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 251 |
in concluzie pare a fi recidiva sau nu ?? asta nu am inteles eu " nodul paramedian stang ce pare a continua neoesofagul " ??? unde anume este acel nodul , ce inseamna ?? scuze ca va asaltez iar cu intrebarile mele , si va multumesc f mult pt raspuns !!
p.s. : astazi chiar tati mi-a zis " sa scrii acolo concluziile sa le vada si dl dr bolca , sa vad ce zice si dansul " !! multumesc si toate cele bune dl dr bolca !! |
383 nicolae1900 |
06-09-2010, 18:41 |
din ce spune radiologul nu pare sa fie vorba de recidiva
REPET - daca nu vad CT -ul nu ma pot pronunta radiologul spune ca nu - deci hai sa il credem, pt ca este meseria lui dar trebuie sa vada si prof Cordos filmul |
384 riciu |
06-09-2010, 18:49 |
ok! mutumesc mult pt raspuns !
|
385 riciu |
08-09-2010, 09:37 |
radicus , unde ai disparut ??nu mai zici nimic?
|
386 radicus |
08-09-2010, 13:32 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
riciu, n-am disparut, am urmarit tot ce s-a discutat. Cred ca veti merge si la endoscopie. Asteptam rezultatele. Si eu sunt de parere ca modificarea provine din cicatrizare.
|
387 riciu |
08-09-2010, 20:31 |
radicus si nicolae 1900 , maine tata face fibroscopia si luni endoscopia ! si dupa astea o sa vedem clar ce se intampla , dar eu tot nu inteleg ce inseamna "imagine nodulara stanga ce pare a continua neoesofagul"???? ce vrea sa insemne ??
|
388 radicus |
10-09-2010, 14:23 |
riciu, e destul de probabil sa fie de la cicatrizare. Anunta-ne daca ai noi date.
|
389 riciu |
10-09-2010, 18:43 |
buna! fibroscopia a iesit f bine ! dr Alexe a spus ca totul este in regula si nu sunt probleme . sa va scriu concluzia : coarda vocala stg paretica cu tendinta de fixare in pozitie intermediara . aspect bronsitic difuz bilateral . fara elemente proliferative patente sau leziuni active ale mucoasei in zonele explorabile
pinteni bronsici normal conformati ! luni merge pt endoscopie si vedem ce zice si acolo! sper sa fie bine !! |
390 riciu |
13-09-2010, 11:43 |
astazi a mers sa faca endoscopia si nu stiu exact ce s-a intamplat , din ce am auzit nu s-a putut face endoscopia pt ca a trebuit sa-i faca niste dilatari nu stiu din ce motiv !! l-au chemat si sapt viitoare pt ca nu a avut instrumentul necesar pt dilatare mai completa si nu stiu ce s-a vazut acolo , stiu doar ca pe concluzie scrie ceva de stenoza !! acum ce naiba se mai intampla , nu stiu ???
|
391 radicus |
13-09-2010, 20:19 |
riciu, stenoza poate fi de la refluxul gastroesofagian de dupa operatie. Sa asteptam concluziile dupa dilatare.
|
392 riciu |
14-09-2010, 17:52 |
buna ! am cazut de comun acord cu medicul rezident sa nu mai faca nici o dilatare , probabil ca e cam riscant din cauza suturilor , sa asteptam 2 sapt sa vina dl profesor care l-a operat sa hotarasca si dansul !
am niste intrebari : ce inseamna marker tumoral ?? cum se procedeaza cu aceasta analiza ?? cand trebuie facuta ?? tatal meu nu a facut niciodata, de cand s-a imbolnavit ,aceasta analiza ! multumesc! |
393 mariusbunga |
14-09-2010, 18:20 |
Membru din 29-03-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 28 |
As dori sa stiu cum se procedeaza si care sunt riscurile in cazul introducerii unui stent, deoarece bunicul aproape nu mai poate sa inghita si medicul de la Galati ne-a propus introducerea unui stent. Imi puteti spune mai multe despre el si ce presupune?? multumesc!
|
394 radicus |
14-09-2010, 20:46 |
riciu, marker tumoral inseamna o analiza de sange prin care se observa depasirea valorilor normale pentru anumite proteine. Valorile anormale pentru acele proteine arata posibilitatea existentei unor tumori sau celule maligne in corpul pacientului, fiecare marker (proteina) fiind , de cele mai multe ori, specific unui tip de cancer sau unui grup de cancere. De obicei, se face o analiza inainte de inceperea tratamentului oncologic pentru a se vedea pe parcurs evolutia si efectele tratamentului asupra tumorii. Analiza se face atunci cand ocologul considera ca e necesara. Poate fi o singura data pe an, la 6 luni sau la 3 luni.
mariusbunga, stentul este o bucata de material, cilindrica, goala la interior. Poti cauta pe google la imagini "esophageal stent" vei vedea cateva poze. Daca esti sensibil la imagini mai dure, atunci nu iti recomand sa te uiti. E util pentru persoanele care nu mai pot manca din cauza obstructiei esofagului. Avand stent, pacientii pot manca alimente usoare. Pot aparea cateva complicatii mai mult sau mai putin serioase cum ar fi sangerari, dureri in piept, presiune pe trahee (probleme respiratorii), miscarea stentului din zona afectata si altele. Riscurile majore cum ar fi perforarea esofagului in timpul procedurii sunt mici daca echipa medicala are experienta in astfel de proceduri. Alta solutie pentru a mai manca pe gura nu stiu daca exista. |
395 mariusbunga |
14-09-2010, 22:51 |
Exista si alte solutii de a-i face viata mai usoara in afara de acest stent?? ma gandesc sa nu i se agraveze ceva tinand cont ca se poate rani. cum se introduce acest stent? e nevoie de operatie?
sunteti pro sau contra acestei proceduri? multumesc |
396 nicolae1900 |
14-09-2010, 23:20 |
nu mai sunt alte solutii pentru a manca pe gura
nu este nevoie de operatie, insa sunt f putini medici care pun astfel de stenturi depinde evident si de localizarea bolii daca acest stent poate fi pus Sp Floreasca - experienta cu astfel de stenturi problema sunt costurile care sunt suportate de obicei de pacient nu se gasesc stenturi si pacientul trebuie sa cumpere si din pacate asta nu garanteaza reusita... riciu - asteapta-l pe Dr Cordos si vezi ce iti spune |
397 radicus |
15-09-2010, 01:44 |
mariusbunga, nu sunt nici pro nici contra. Daca un medic cu experienta in protezarea esofagului spune ca un stent ar fi de recomandat si operatia are sanse mari de reusita fara complicatii majore, atunci sunt pro. Si invers. Dar, atentie, medic cu experienta. Sa nu aveti iar surprize cand toti spuneau ca e neoperabil doar un medic din Galati spunea ca se poate face operatia.
Un incovenient major al stentului, dupa cum a spus si dr. Bolca, nu e neaparat riscul, ci costul. Se cumpara pe banii pacientului, la comanda. Preturile sunt destul de mari avand in vedere salariul mediu al romanului de rand (din cate stiu depaseste 600 euro/bucata) si dureaza o perioada pana e livrat. Poate cumva aveti noroc si nu trebuie sa-l platiti, dar slabe sanse. Daca si acel medic cu experienta, la care tot fac referire, considera ca protezarea cu stent se poate face si aveti mijloace financiare pentru a suporta cheltuelile, atunci nu vad ce ar mai putea sta in calea protezarii. Exista riscuri, dar uneori trebuie asumate pentru a castiga ceva. Depinde doar de voi daca veti considera ca beneficiile sunt mai multe decat riscurile. Evident, beneficiile stentului nu se traduc prin luni/ani de viata in plus , ci prin usurarea vietii. Asta e cancerul, tinde sa se agraveze pe zi ce trece. Azi esti bine si peste o luna te-a doborat la pat. Iar solutiile sunt putine pentru problema bunicului tau. O solutie acceptabila care sa nu-l demoralizeze ramane stentul. |
398 mariusbunga |
15-09-2010, 08:30 |
Din cate am inteles de la mama pretul este de aproximativ 500 de euro, nu asta ar fi o problema ci acel medic cu experienta care sa-l opereze, nu vreau sa apara acele complicatii despre care am citit in diferite articole sau pe forumuri.
vrem sa vedem analizele cum au iesit de data asta pentru ca cele de acum o luna erau bunicele tinand cont de boala pe care o are(la ficat ma refer). Va multumesc si va tin la curent cu cele ce vor urma! |
399 riciu |
15-09-2010, 15:32 |
buna ziua ! din pacate avem iarasi probleme !! dr Bolca, cred ca s-au adeverit spusele dvs atunci cand l-ati avertizat pe tati ca s-ar putea sa faca hernie !!! cred ca a facut-o !!! pe linia operatiei efectuata de dvs
( ocluzia intestinala ) are doua umflaturi cat o nuca , fiecare aflata aproape de capetele operatiei !!! nu il doare absolut deloc iar atunci cand apasa cu degetul pe umflatura intra inapoi in abdomen !!!! au aparut de vreo 5 zile si cred ca in urma tusei pe care o are de cand a ragusit !!!! acum ce trebuie sa facem ??? ce presupune asta ??? alta operatie ??? |
400 nicolae1900 |
15-09-2010, 19:19 |
se poate pune problema dar nu acum
il vede Prof Cordos cand mergeti la control pana atunci sa isi cumpere un brau elastic pe care sa il foloseasca cand tuseste sa puna palma si sa tina apasat pe partea cu herniile nu va speriati, nu e ceva deosebit |