Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 73747576777879 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Examen Histo-patologic 07-02-2014, 09:17:51 de către Casper71
Multumesc frumos pentru raspuns!

As avea o nelamurire daca se poate sa imi raspundeti va rog

Pe primul buletin de examen histopatologic, la Recomandari scria : Recomand examen imunohistochimic pt diagnostic diferential dispazie grad inalt / adenocarcinom in situ.

Acum pe buletinul de analize de la Victor Babes nu mai apare termenul de adenocarcinom, ci doar cel de displazie grad inalt.
Imi puteti explica daca puteti acest aspect va rog?

Si in ce sens rezultatul arata complet favorabil? Ce urmeaza de acum incolo? Doar supraveghere periodica sau trebuie urmat un tratament?
Intreb pentru ca nu am reusit sa ajung inca la medicul care se ocupa de caz, programarea o am tocmai luni pe 10feb.

Multumesc frumos inca odata!
Examen Histo-patologic 04-02-2014, 17:20:25 de către RaulDuke
rezultatul arata complet favorabil !
Examen Histo-patologic 04-02-2014, 14:13:30 de către Casper71
Revin cu o noua interpretare a analizelor de laborator, de data aceasta examenul histopatologic si cel IHC au fost efectuate de Institutul Victor Babes.

Histopatologic: Fragmente prelevate din tumora polipoida rect mediu sunt constituite din proliferare cu arhitectura tubulara si viloasa cu celule inalte, cilindrice, nuclei hipercromi, alungiti, stratificati, cu polaritate pastrata; fara elemente de invazie stromala.

IHC: `Ck19` pozitiv difuz in celule tumorale; `ACT` pozitiv difuz in fibre musculare netede; `Ki67` pozitiv 60% zonal in celule tumorale.

Concluzii: Aspectele histopatologice corelate cu testele imunohistochimice sustin diagnosticul de polip adenomatos tubulo-vilos cu zone de dispazie epitaliala de grad inalt; fara elemente de invazie stromala.
A se integra in context clinic si imagistic.

Varsta: 26ani

Multumesc pentru raspunsuri!
Examen Histo-patologic 11-01-2014, 13:15:22 de către RaulDuke
adenocarcinom inseamna cancer. din fericire cancerul a fost pe o zona extrem de mica si foarte localizat, astfel incat simpla rezectie a polipului cel mai probabil a fost si suficienta ca tratament. pentru siguranta deci, se vor repeta colonoscopiile la intervale regulate, in primul an as recomanda la fiecare 6 luni, iar daca totul e in regula, ulterior la un an.
Examen Histo-patologic 10-01-2014, 15:06:35 de către dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua!

Aspectul histopatologic pe care il descrieti corespunde mai mult decat unui polip: chiar in prezentarea
propriu-zisa se spune "adenocarcinom"- deci proces tumoral, cancer-, dar cu 2 elemente pozitive, incuraja-
toare: 1."bine diferentiat"(deci tumora cu agresivitate relativ scazuta) si 2."limitat la mucoasa (in situ)", adica
localizat. Exista servicii de gastroenterologie competente care va pot indica, in continuare, conduita de urmat.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Examen Histo-patologic 11-01-2014, 16:46:57 de către Denis Chiurtu
Medicul are dreptate. Acel polip este o formă uşoară de cancer care poate să mai apară sau nu. De aceea este nevoie derevenit la control. Probabil aveţi şi o predispoziţie către constipaţie. Dacă nu luaţi atitudine pentru schimbarea dietei există posibilitatea de a apare un alt polip, în alt loc. Scaunele dumneavoastră trebuie sa devină moi, chiar dacă ar trebui să aveţi două pe zi. În felul acesta se accelerează tranzitul intestinal şi materialul din interiorul intestinului gros nu se poate depune în încreţituri pentru a crea noi leziuni. E o rezolvare simplă şi la îndemână.
Examen Histo-patologic 11-01-2014, 13:15:54 de către RaulDuke
chiar nu ajuta sa pui aceeasi postare in mai multe locuri diferite.
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 17:32:15 de către MARTON
ELENA intra la logare, la modifica parola si la mesaje si vezi ca tiam dat mesaj acolo pe privat unde ti-am raspuns la intrebarile tale si daca vei vrea pot sa-ti mai dau si alte informatii.
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 17:03:11 de către elenaANTON
Multumesc mult pentru rabdare si delicatete, ca si pentru sfaturi si va doresc multa sanatate si succes in tot ceea ce intreprindeti bun!
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 15:35:26 de către RaulDuke
chimioterapia nu doare. totusi este un tratament destul de greu de tolerat, care, tinand cont de varsta, la el se poate face, dar tinand cont de bolile listate acolo si de starea generala care spui ca nu e chiar top, s-ar putea sa nu se poata face. totusi nu am eu cum sa cantaresc asta, fara a cunoaste cazul lui medical in detaliu. daca poate tolera chimioterapia, este singurul lucru care i-ar putea prelungi viata.
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 15:07:32 de către elenaANTON
Cred ca nu-mi place ce descopar.soacra mea a fost la oncolog si ne-a spus exact ce am redat mai sus, adica nu mai este nimic de facut, dar acum ca ma intrebati de chimioterapie mi-aduc aminte ca tot ea ne-a spus sa ii pomenim celui in cauza despre asta..Dumneavoastra considerati ca este in regula sa faca chimioterapie, tinand cont de varsta si afectiuni?
Va intreb pentru ca probabil vom avea niste discutii.Sunt sanse ca chimioterapia sa-i prelungeasca viata? Si mai pun o intrebare tampita poate in ochii unora.chimioterapia doare? -deoarece acesta a fost motivul invocat de soacra pe langa faptul ca este greu transportabil.Imi cer scuze pentru atatea detalii de familie si va multumesc!
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 14:38:03 de către RaulDuke
si despre chimioterapie ce v-a spus oncologul ?
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 13:45:28 de către elenaANTON
Are 75 ani, in momentul de fata este ok fizic, adica mananca mai mult regim, dar are pofta de mancare, inca se deplaseaza in casa, inainte iesea prin curte dar nu avea sonda, acum ii este mai greu, vocea ii este la fel de puternica si ne spune ca el e gata savdea semnatura pentru operatie, ceea ce inseamna ca e gata sa faca orice.Am inteles ca ia smecta in continuare pentru ca dupa fiecaremasa are scaun.Ne spune ca nici dureri prea mari nu are, initial cand a venit din spital il durea burta-intestinele cred eu-si usor in zona ficatului.
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 12:54:39 de către RaulDuke
pentru asta singura optiune ar fi chimioterapia, care la diagnosticele mentionate de tine, desi nu ai spus varsta, nu pot decat sa presupun ca a a fost contraindicata. care este starea lui actuala ?
tumori maligne cu metastaze 09-01-2014, 10:17:15 de către elenaANTON
A fost internat la gastroenterologie iar la externare a primit reteta cu smecta, fokusin si driptane-cate o tableta pe zi, precum si indicatia de a se inscrie la oncologie dupa sosirea rezultatului.Fentanylul i-a fost dat de catre medicul oncolog si aici e nedumerirea mea.Reteta de mai sus a fost prescrisa de urolog care i-a montat si o sonda permanenta, iar oncologul i-a spus soacrei mele ca e un cancer generalizat si nu se mai poate face nimic.Chiar nu mai este nimic de facut care sa-i prelungeasca viata, in conditiile in care el e dispus sa faca orice?
tumori maligne cu metastaze 08-01-2014, 14:43:46 de către RaulDuke
si in biletul de externare din care citati, nu ati primit si alte recomandari decat "fentanyl" ? in ce sectie a fost internat ?
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 20-06-2014, 09:22:29 de către RaulDuke
buggsbunny29: ce as recomanda sigur este sa se scoata si ganglioni! numai asa se poate spune daca au fost sau nu invadati/daca sunt inca invadati si deci care este prognosticul. daca tumora nu s-a redus semnificativ, atunci optiunea principala este mastectomia totala (adica scoaterea intregului san), daca s-a micsorat foarte tare, poate fi scos doar unsector (operatie conservatoare); despre asta cred ca doar chirurgul e in masura sa vorbeasca; ganglioni in schimb trebuie scosi fara niciun dubiu ! CT-ul de inainte de operatie trebuie comperat cu cel de dinainte de chimioterapie!

aurora05:
1. cancerul e intotdeauna o problema serioasa; totusi exista solutii, iar "gravitatea" lui nu stiu cum poate fi apreciata; tot ce pot sa-ti spun este ca, daca nu exista semne de metastaze, atunci boala este vindecabila!
2. inainte de toate lipsesc informatii critice: cum sunt ganglionii axilari la palpare ? s-a facut o ecografie axilara ? o punctie cu ac fin din ganglionii suspecti ? ar trebui facute. apoi, daca sunt ganglioni invadati, ar fi utila o scintigrafie osoasa, mai ales daca ai niste dureri osoase; de asemenea o ecografie cardiaca si o evaluare completa cardiologica, inainte de tratament; in definitiv poate fi util si un RMN de sani si aproape sigur un CT de torace si abdomen. din pacate insa toate investigatiile din lume nu au nicio valoare decat in mainile unui medic care sa le recomande, iar aici cel mai indicat este oncologul. de geaba te gandesti la investigatii de una singura.
3. sunt mai multe scheme citostatice utile aici, dar sunt mai multe probleme, 2 dintre care eu as aminti:
a - problemele tale cardiace, care contraindica (probabil) folosirea unuia din citostaticele foarte utile aici, numit doxorubicina; riscul e mare.
b - faptul ca ai un cancer "lobular", varianta ceva mai rara (decat cel "ductal") si despre care nu exista la fel de multe informatii, dar care pare sa raspunda ceva mai prost la chimioterapia facuta inainte de operatie. francezii, cel mai des, in aceasta situatie recomanda operatia inca de la inceput, o operatie fie conservatoare (daca tumoare e mica si bine localizata) sau chiar mastectomia totala, cu scoaterea ganglionilor si ulterior chimioterapie, radioterapie si hormonoterapie.
numai oncologul poate transa si decide in aceasta problema.
4. aceleasi, cu exceptia doxorubicinei! ea este fie contraindicata, fie, daca medicii opteaza sa o foloseasca, trebuie monitorizata atent functia cardiaca.
5. da.
6. da.

mult succes!
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 20-06-2014, 03:39:10 de către buggsbunny29
Buna ziua,
In 30 iunie e programata operatia, in 25 iunie se vor face ct/mamografie/analize etc

Doctorul chirurg spunea ca el ar recomanda masectomie si fara radioterapie ulterior, cu operatie si la zonele ganglionare dar tot fara radioterapie dupa.

Doctorul oncolog la ultima sesiune de chimio spunea ca recomanda operatie locala, fara masectomie, cu radioterapie ulterior si in functie de ct spunea ca posibil sa nu fie nevoie de operatie la zona ganglionara.

Pana sa se efectueze CT/mamo dumneavoastra ce ati recomanda? sau recomandarea corecta se poate face doar dupa ce primim rezultatele ct/mamo?

Multumesc
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 23-05-2014, 23:50:40 de către aurora05
Buna seara,
Cu cateva luni in urma am detectat un nodul la sanul stang.
- Am facut mamografie si ecografie (formatiune intens hipoecogena, cu contur neregulat, spiculiform 4, 2/2, 8/3 cm, fara microcalcificari suspecte intra- sau perilezionale, adenopatii axilare cu caracter inflamator).
- Mi s-a facut punctie iar rezultatul biopsiei este urmatorul:

Histopatologic:
- mici fragmente din tesut mamar cu arhitecturi extins remaniate prin proliferare tumorala maligna de tip carcinom invaziv, complexe arhitecturale trabeculo-alveolare si microtrabeculare, alcatuite din celule neoplazice discoezive, avand nuclei adesea mari si nucleolati, frecvent excentrici, cu rare mitoze atipice (4/10HPF, ob.40x0.65) si citoplasme vacuolare, infiltrand haotic si in pattern vag targetoid o stroma fibrotica bine reprezentata, parcelar hialinizata, slab infiltrata inflamator; depozite hematoxilinofilice (microcalcificari) absente.

Imunohistochimic:
- Caderina E fara reactie membranara in celule tumorale invazive (control intern pozitiv)
- ER pozitiv nuclear, de intensitate variabila, in aprox. 85% din celule tumorale invazive (intensitate de imunocolorare: inalta-20%; medie-40%; slaba-25%)
- PR pozitiv nuclear, de intensitate variabila, in aprox. 15% din celule tumorale invazive (intensitate de imunocolorare: inalta-5%; medie-5%; slaba-5%)
- C-erbB2 f. slab pozitiv membranar discontinuu in aprox. 10% din celule tumorale invazive (scor IHC: 0/1+)
- Ki67 pozitiv nuclear in aprox. 25-30% din celule tumorale invazive

Concluzii:
- biopsie maligna (categorie B5b-EBSP/2006): carcinom invaziv mamar, tip lobular, varianta pleomorfa si alveolara, moderat diferentiat (G2), cu imunofenotip ER+ PR slab+ Her2-
- scor pt grading histologic tumora invaziva: 7 (Ft=3, P=3, M=1)

Mentionez ca am probleme cardiace (fibrilatie atriala in antecedente, hipertensiune), un diabet tip 2 (ultima valoare a glicemiei 131), mi s-a extirpat vezica biliara in urma cu 20 ani.

Din discutia cu medicul chirurg inaintea biopsiei am inteles ca ar trebui sa fac un tratament cu citostatice urmat de o operatie la san si apoi alt ciclu de citostatice, eventual radioterapie.

As dori daca e posibil raspunsuri in ceea ce priveste:
1. gravitatea cancerului meu mamar,
2. ce analize sau investigatii ar trebui sa mai fac,
3. care ar fi schema de tratament potrivita
4. ce citostatice ar fi mai indicate avand in vedere starea mea de sanatate
5. daca exista sanse de recidiva dupa toata schema de tratament
6. daca exista sanse de vindecare

Multumesc anticipat si doresc multa sanatate tuturor.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 03-05-2014, 09:03:57 de către RaulDuke
si eu sunt tot optimist. are de facut deci inca 2 serii din acest taxotere (docetaxel), dupa cum am zis si in discutia de mai sus. daca tolereaza bine si tumora s-a micsorat putin sau si-a redus consistenta, e de bine si trebuie sa faca toate ciclurile. apoi va fi operata (se va vedea cum in functie de cum arata tumora atunci) si apoi va face radioterapie si hormonoterapie. lucrurile arata favorabil.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 02-05-2014, 23:28:38 de către buggsbunny29
Miercuri a facut a sasea sesiune de chimioterapie
Mai jos e fisa cu "rezultatele" primate la externare dupa tura 6 (practic rezultatele sunt dupa 5 ture, a sasea a facut-o in ziua respectiva)

Diagnostic externare:
Carcinom ductal invaziv mamar CSE drt cT4bN0M0 luminal B her 2 neg, 4 x EC + 2 x TXT neoadjuvant

Diagnostice secundare externare: - camp gol

Epicriza:

Revine la ciclul 2 Taxotere. IP 1, CP cst, fara acuze Obiectiv tu de 40 mm vs 80 mm, mai moale. Analize Vn. A suportat bine chimioterapia
Se admin ciclul 2 Taxotere 140 mg fara tox acute

La analize medicale:

Biochimie, singurele in afara limitelor normale scrise pe foaie:

GGT 53 (normal 5-36)
GLUC 118.5 (normal 74-106)

Hematologie, singurele in afara limitelor normale scrise pe foaie:

PDW 16.9 (normal 6.0 - 10.0)
MPV 11.7 (normal 7.4 - 10.4)
RDW-SD 46.4 (normal 35.1 - 46.3)
MONO# 0.97 (normal 0.0 - 0.7)
EO# 0.52 (normal 0.0 - 0.4)
MONO% 9.8 (normal 0.0 - 8.0)
LYMPH% 24.9 (normal 25 - 38)
EO% 5.3 (normal 0 - 4)

Va rog sa imi spuneti o parere despre rezultatele de pana acum, oncologul pare optimist dar as mai vrea o a doua opinie bazat pe cele scrise mai sus

Va multumesc.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 11-01-2014, 13:11:35 de către RaulDuke
sunt 2 scheme de chimioterapie care se fac succesiv: primele 4 cicluri contin doua citostatice, de obicei ciclofosfamida si doxorubicina (care e rosie), iar apoi imediat se fac, tot la 3 saptamani, inca 4 cicluri cu un singur citostatic, de obicei docetaxel.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 10-01-2014, 20:26:14 de către buggsbunny29
A facut azi mama doua ecografii, mai exact:

ecocardiografie+doppler color
rezultate:
echografie cord:
Aorta ascendenta = 34 mm
Aorta la crosa = 28 mm
Aorta descendenta = 24 mm
Aorta la inel = 21 mm
Valva aortica tricuspa, supla, deschidere 19 mm, inchidere centrala
AS= 42 mm
VS = 41/20 mm, fara tulburari de cinetica segmentara la momentul examinarii, fractie de ejectie peste 65%
Disfunctie diastolica de tip relaxare alterata
VD = 25 mm, eficient
SIV = 11/16 mm PPVS = 10/15
Valva tricuspida normala
Valva pulmonara normala
Septe intacte
Fara lichid in pericard
VCI=nedilatata
Concluzii:
VS eficient
Fractie de ejectie peste 65%
Disfunctie diastolica de tip relaxare alterata (cord hiperkinetic)


Ecografie generala:
Ficat: ecostructura omogena, usor hiperecogen, fara leziuni focale, diametrul AP al LS = 8 cm
VP in hil = 10 mm, CBP = 3 mm
Colecist: transonic, fara modificari de pereti sau continut
Pancreas: hiperecogen, partial vizibil, 30/15 mm diametre AP cap/corp
Aorta abdominala: 19 mm diametrul
Rinichi drt: 10, 5 cm, sinus hiperecogen, ip 18 mm mediorenal
Rinichi stg: 11/5, 2 cm, sinus hiperecogen, IP 19 mm mediorenal
Splina: ecostructura omogena, 10, 3/4 cm
Vezica uricanara: transonica, in semirepletie
Uter: unomogen, 9, 5/3, 4 cm
Ovare imprecis delimitate
Concluzii:
Steatoza hepatica usoara

Au mai gasit o bronsita la plamanul drept pe langa cele de mai sus, dar nici vorba de metastaza

Joi saptamana viitoare va incepe prima sesiune de chimioterapie
Oncologul spunea ca va face 8 sesiuni de chimio, din care 4 rosii si 4 albe.nu am inteles la ce se refera, care e diferenta intre chimioterapie rosie si alba, daca ma poate lamuri cineva.
Multumesc.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 09-01-2014, 18:01:41 de către MARTON
Vad ca ia primit numai raspunsuri stricte la ceea ce ai intrebat.
In calitate de pacient eu te sfatuiesc sa discuti deschis cu medicul care o are pe bunica ta in tratament si sa il intrebi deschis ce sanse de vindecare sunt, cat se traieste fara tratament si cat cu tratament, ce inseamna tratamentul, cat dureaza si cel MAI IMPORTANT DACA POATE AVEA O VIATA NORMALA PE TIMPUL TRATAMENTULUI. Medicul care o trateaza este cel mai in masura sa raspunda la aceste intrebari.
Eu inainte sa fac chimioterapie am stat de vorba cu alti pacienti la spitalul unde mergeam asta ca sa-mi fac o idee pt ca nu toti pacientii raspund la fel la acelasi tratament si nu toti au aceleasi simptome, conteaza foarte mult varsta, ce alte boli are, organismul fiecaruia, optimismul, tonusul, ajutorul celor din jur si multe multe altele.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 08-01-2014, 14:42:04 de către RaulDuke
perfect adevarat! medicii pot cel mult sa faca recomandari pe care sa le prezinte cat doresc/pot de credibil.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 08-01-2014, 12:51:09 de către Denis Chiurtu
Este foarte adevărat ce spuneţi dumneavoastră. Decizia aparţine totdeauna pacientului
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 08-01-2014, 11:10:02 de către RaulDuke
nu, nu se poate trata nici cu plante nici cu reflexoterapie nici cu gemoterapie nici cu masaj nici cu magie neagra sau de niciunfel!

stadiul este IIB din punct de vedere clinic, deci deja destul de avansat. cu toate astea, are o sansa buna de vindecare, dar cu tratament complex. la ora actuala "state of the art" ar fi sa inceapa chimioterapie, dupa care sa se reevalueze tumora si sa se faca o rezectie, fie printr-o mastectomie conservatoare, fie daca tumora nu a scazut suficient, printr-una radicala, adica de scoatere a intregului san. dupa asta cu siguranta va avea nevoie sa faca radioterapie pe san si zonele ganglionare si apoi hormonoterapie pana la cel putin 5 ani.
toate cele de mai sus le spun sub rezerva ca nu mi-ai spus nimic despre niste examene imagistice care sa arate daca exista sau nu metastaze, de exemplu daca are o ecografie de ficat cel putin si o radiografie pulmonara, daca nu chiar un CT (computer tomograf) de torace si abdomen sau daca are dureri osoase, obligatoriu o scintigrafie osoasa + daca are ceva modificari pe analizele de sange.
de asemenea in genul acesta de intrebari e util sa incepi cu ce ai discutat deja cu medicii/oncologii, ce intrebari le-ai adresat lor si ce lamuriri ai primit si ce nu ai inteles.
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 08-01-2014, 10:12:57 de către Denis Chiurtu
Nu vreau să mă bag prea tare peste medicina alopată dar, cancerul de sân se poate trata cu plante şi reţeta se personalizează pentru fiecare pacientă. Este adevărat că chimioterapie este o povară pentru ficat, dar să vedem rezultatele acesteia după care reevaluăm situaţia. Până atunci vă stau la dispoziţie in continuare. multă sănătate!
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 08-01-2014, 03:50:31 de către buggsbunny29
Uitandu-ma mai bine pe scrisoarea medicala vad ca defapt stadiul e CT2N1Mx (Mx sau M0...nu se intelege prea bine, mai degraba Mx)
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 01-01-2014, 13:32:27 de către RaulDuke
nu, nu sunt normale niciun fel de ameteli dupa histerectomie. totusi nu vad cum poate fi asta rezolvat prin discutii pe forumuri. trebuie sa te adresezi medicului!
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 31-12-2013, 14:41:38 de către Liliana14
dar aceste ameteli sunt normale dupa 2 luni sau am gresit cu ceva?
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 30-12-2013, 20:32:02 de către RaulDuke
pentru ca sfaturile medicale trebuie luate de la medici. altfel poate fi periculos.
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 30-12-2013, 16:15:17 de către Liliana14
nu dc?
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 29-12-2013, 22:00:12 de către RaulDuke
majoritatea prietenilor care te-au sfatuit sunt cumva medici ?
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 29-12-2013, 21:47:13 de către Liliana14
Salut.sunt operata de 2 luni de histerectomie totala, ametesc si am stari de greata, ma mai ustura din cand in cand dar cel mai greu sunt aceste bufeuri care nu se mai termina.Majoritatea prietenilor mau sfatuit sa nu iau medicamente pe baza de hormoni.Voi ce m`ati sfatui? Astept raspunsuri.multumesc si insanatosire grabnica.
histerectomie totala cu anexectomie bilaterala 29-12-2013, 19:45:29 de către RaulDuke
ai gresit ceva se pare...
cancer cu metastaze 06-03-2014, 22:57:03 de către RaulDuke
daca nu se poate aplica niciun tratament, ma tem ca foarte putin, de ordinul zilelor/saptamanilor. insa nimeni nu poate cunoaste viitorul.
cancer cu metastaze 03-03-2014, 14:42:37 de către dianavasi
Buna ziua! Nu am mai revenit dupa ce am facut ct-ul pentru ca am primit un raspuns prea dureros de suportat. La ct s-au depistat metastaze si la plamani si la creier. De marti nu a mai putut vorbi si facuse pareza pe partea dreapta si de ieri a intrat in coma. intrebarea mea este : in opinia dumneavoastra cat mai are de trait? multumesc!
cancer cu metastaze 29-12-2013, 11:29:51 de către dianavasi
Multumesc din suflet! Dupa ce facem ct-ul si examenul acela si vorbim cu oncologul o sa revin sa va cer parerea.
Inca odata multumesc!
cancer cu metastaze 29-12-2013, 10:23:05 de către RaulDuke
numai un examen CT ar spune in acest moment daca boala este potential vindecabila sau nu. daca exista metastaze multiple, ramase prin ficat, iar tumora de colon nu va putea fi scoasa chiar daca raspunde bine la citostatice, atunci singura varianta ramane tratamentul citostatic (chimioterapie) pe termen lung, cu scopul de intarziere a progresiei bolii. ar fi bine, deci, ca pana la intalnirea cu oncologul sa aveti facute urmatoarele 2 lucruri:
- examen CT (computer tomograf) de torace, abdomen si pelvis - cu substanta de contrast, pe cat posibil
- un examen din proba de la biopsie, adica metastazele hepatice, numit "detectia mutatiei genei K-RAS", pentru a se stii ce optiuni de tratament sunt.

Cel mai probabil va trebui sa primeasca chimioterapie + un tratament cu aprobare de la casa nationala de asigurari, fie ceva ce se cheama Avastin fie Erbitux.
cancer cu metastaze 29-12-2013, 00:17:28 de către dianavasi
In fisa de externare scrie asa
Pacient venit prin upu cu stare generala alterata, dureri difuze abdominale, varsaturi.
Dupa pregatire preoperatorie se intervine chirurgical sub anestezie generala si se co stata neo unghi colic stang. Extirpare
metastaze, biopsie mare epiplon, pentru care se practica ileotransversoanastomoza, extirpare metastaze, biopsie mare epiplon.
CT nu l-a facut are programare in ianuarie. Tot in ianuarie are programare si la medicul oncolog.
Va rog sa-mi spune-ti ce parere aveti?
Multumesc!
cancer cu metastaze 28-12-2013, 19:31:17 de către RaulDuke
ce fel de operatie a facut? are un CT de torace/abdomen/pelvis ?
am in interiorul testicolului drept o bucata de carne, as vrea sa stiu este ceva canceros... 27-01-2014, 23:58:07 de către RaulDuke
din pacate nu este o sectiune prea potrivita pentru aceasta problema (totusi din fericire pentru tine). poate poti incerca pe o sectiune destinata problemelor urologice sau de alt ordin chirurgical, etc.
am in interiorul testicolului drept o bucata de carne, as vrea sa stiu este ceva canceros... 27-01-2014, 16:33:54 de către cesarion
AM mers la urolog si... tot nu m-am lamurit, mi-a zis ca carnea crescuta in testicol sunt niste vene care contin vase de sange si mi-a zis ca sunt sanse sa fiu steril, vasele astea s-ar putea indeparta prin operatie.
Problema care nu am inteleso : a spus domnul doctor ca daca operatie de vasectomie este cea de care am nevoie , din cate stiu eu aceasta operatie de vasectomie te lasa fara mostenitori pe vecie, aici nu inteleg de ce a zis ca am nevoie de aceasta operatie, alta problema tot din aceasta categorie ar fi ca am aceste vene din copilarie ( 12 ani aproximativ), as dori un raspuns de la un domn sau doamna doctor e posibil sa fiu deja steril.
M-ai ma pot ajuta cu ceva pe viitor ?
Va multumesc, buna ziua.
am in interiorul testicolului drept o bucata de carne, as vrea sa stiu este ceva canceros... 28-12-2013, 23:03:41 de către RaulDuke
De unde stii despre "bucata de carne din interiorul testicolului" ? a fost palpata de un medic sau alta persoana ? ai simtit-o chiar tu ? ai vreo investigatie facuta, de exemplu vreo ecografie ?
am in interiorul testicolului drept o bucata de carne, as vrea sa stiu este ceva canceros... 28-12-2013, 14:37:34 de către dr Petre Muresan
Buna ziua ! Pentru problemele din sfera genitala va recomand sa va adresati de urgenta unui urolog care va va conduce toate investigatiile necesare pentru un diagnostic exact si apoi un tratament corespunzator. Pentru tulburarile de somn si celelalte din sfera psihica puteti face un tratament homeopat. Pentru aceste tratamente va recomand sa-i scrieti domnului dr Vlaicu Ciprian pe care-l gasiti pe acest site. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Veni, vidi, vici 24-12-2013, 22:13:08 de către eas
Subiect: Veni, vidi, vici
Condoleante. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Multumim ca ai mai gasit puterea sa incerci sa-i ajuti si pe altii macar cu informatii.
Veni, vidi, vici 23-12-2013, 23:57:37 de către MARTON
Subiect: Veni, vidi, vici
Asta este marea problema a pacientilor ca nestiind cu ce lupta nu stiu nici cum sa reactioneze la anumite simptome ale bolii si astfel doctorii dasta nici nu dau multe informatii : CU CAT ESTI MAI PROST CA PACIENT CU ATAT AI MAI MARE INCREDERE IN CETI ZICE SI II COTIZEZI MAI MULT TIMP.
Eu chiar daca am incredere in cemi zice doctorul tot merg sa mai am o a doua opinie numai ca de multe ori nici a doua opinie nui suficienta, eu tin legatura telefonic, pe mes, cu alti pacienti de cancer si discutam despre tratament, eficacitate, simptome, ce neau mai zis medicii, fieecare avem alt medic suntem din mai multe orase, si asa fiecare putem intreba medicul curant multe lucruri si cel mai important PT RUDELE PACIENTILOR DE CANCER: INTREBATI MEDICUL IN FATA CARE SUNT SANSELE DE VINDECARE SAU SUPRAVIETUIRE DEOARECE DE MULTE ORI TIMPUL ESTE ACELASI SI CU TRATAMENT SI FARA conteaza numai cum esti in acest timp.
Veni, vidi, vici 23-12-2013, 23:41:39 de către merciful1
Subiect: Veni, vidi, vici
De Gerota apartinea total meu, iar acolo a fost doar temporar, pentru traheotomie. Cat despre Inst. Oncologic, citez o stire:

Alte nereguli depistate de echipa de control a MS se referă la nereguli privind utilizarea aparaturii pentru radioterapie. "Controlul a semnalat o serie de nereguli în ceea ce priveşte serviciile oferite pacienţilor şi utilizarea aparaturii din dotare. Astfel, pentru radioterapie, două acceleratoare noi primite de IOB din fondurile MS, în perioada 2009 - 2011, au fost puse în funcţiune în 2013, când deja erau ieşite din garanţie. De asemenea, există informaţii potrivit cărora pacienţii ar fi fost dirijaţi către sistemul privat pentru efectuarea acestor tratamente, de radioterapie, inclusiv fostul manager al spitalului având contract cu astfel de unităţi. Pentru aceste situaţii, vom transmite organelor abilitate verificarea veridicităţii lor", a mai spus Pană.

Totodată, a spus secretarul de stat, aparatul de telecobaltoterapie a fost folosit în mod necorespunzător, iar sursa de cobalt nu a fost schimbată de la instalare.
Veni, vidi, vici 23-12-2013, 23:22:32 de către MARTON
Subiect: Veni, vidi, vici
Eu ma lupt cu cancerul din 2008 si am mai postat pe acest forum exact ce zici si tu legat de spitale si de modul de supravietuire al tumorilor si formele prin care isi asigura supravietuirea tumorile lucruri care ar trebui sa ni le zica medicii asa cum mi sa explicat mie la panduri, nu ca alti pacienti care le afla de pe forumuri.
MERCIFUL unde lucrezi? nu tia zis nimeni sa ocolesti gerota?
o parte din medicii de acolo nici nu au contract cu casa opsnaj si trebuie sa le platesti consultatia si asta din 2009, numai asta trebuia sati dea de gandit.
Veni, vidi, vici 23-12-2013, 22:50:43 de către domi88
Subiect: Veni, vidi, vici
Din pacate acesta este sistemul pe care noi cetatenii il alimentam in continuu cu bani.

Dumnezeu sa-l ierte. Sarbatori fericite.
Doamne ajuta.
Melanom malign cu metastaze limfatice 22-02-2014, 11:24:21 de către RaulDuke
aceasta informatie e o minciuna, iar cine o disemineaza e un mincinos !
Melanom malign cu metastaze limfatice 22-02-2014, 10:59:47 de către simona si
melanomul se vindeca cu ajutorul terapiei gerson. sper sa va ajute aceasta infomatie.
Melanom malign cu metastaze limfatice 22-12-2013, 13:23:58 de către MARTON
REVIN cu reusite in timpul tratamentului de chimioterapie cu medicamentul SUTENT : am facut analizele inaintea inceperii a unei noi luni de tratament si rezultatul a fost atat de bun ca si medicul a ramas surprins de rezultat. Pe timpul tratamentului cat si in pauza de 14 zile, medicamentul se ia 28 de zile continue dupa care se face pauza de 14 zile, am luat urmatoarele medicamente si alimente pe care leam cosumat: OMEGA3, SILIMARINA, ESENTIALE, VITAMINA C, LERIDIP PT TENSIUNEA MARITA DATA DE MEDICAMENT, SI CATEODATA CAND ACVEAM ARSURI MARI CARBOCIT, si acum la alimente : APROAPE ZILNIC USTUROI SAU CEAPA, SALATE DE CRUDITATI CU SFECLA, MORCOVI, TELINA, ALBITURA, VARZA ROSIE SI ALBA, BRUXELES, PASTARNAC, FRIPTURA FACUTA IN TIGAIE DE TEFLON FARA ULEI( LA SALATE PUTIN ULEI DE MASLINE SI OTET CU LAMAIE se gaseste in AUCHAN), fara sare, mere, banane, rodii, germeni de grau, cereale cu lapte, lapte ceai de menta si alte alimente pt ca pe timpul acestui medicament trebuie sa se manance normal din toate grupele dar fara grefruit, fara sare, fara sunatoare, fara condimente ( curcumina se conduma cu piper negru macinat pt a se absorbi mai bine de catra intestin). CEL MAI IMPORTANT ESTE STREA PACIENTULUI.
SPER SA MAI VAD SI ALTE REUSITE IN FATA BOLILOR.

SANATATE TUTUROR SI SARBATORI FERICITE.
Melanom malign cu metastaze limfatice 21-12-2013, 14:25:58 de către RaulDuke
blindsenses, cum a fost pus diagnosticul de "metastaze osoase" ? ce investigatie ai facut pentru asta ?
Melanom malign cu metastaze limfatice 21-12-2013, 01:42:14 de către domi88
Recomandarea mea este utilizarea unui extract concentrat din Chelidonium majus (Rostopasca) pentru aplicatii externe si de asemenea intern datorita actiunii antitumorale. De asemenea recomand ca inainte de inceperea chimioterapiei si pe durata acesteia sa se administreze urmatorul tratament: extract de obligeana si de ginkgo pentru a diminua nefrotoxicitatea si ototxicitatea tratamentului chimioterapic si de asemenea extract de nigelia si vitamina C. De asemenea cu pentru proprietatea antitumorala se poate folosi curcumina.
Melanom malign cu metastaze limfatice 20-12-2013, 13:08:04 de către stevens
Excelente ambele sfaturi primite !
Daca e vorba de cancer si homeopatie atunci va recomand pe dr Lungu Gabriel care are niste remedii homeopate originale din minerale, utile probabil pt drenajul limfatic, care este parte importanta a sistemului de aparare a organismului !

Blindsense exista un remediu f simplu pt a trata acele melanoame aparute ! Tamponati acele pungute de lichid aparute cu un betigas steril cu vata inmuiat in tinctura de iod de concentratie 7 % ! Ca sa nu usture f tare puteti da intai cu putina lidocaina sau cu xilina dupa ce in prealabil dezinfectati locul cu spirt sau apa oxigenata, apoi se puncteaza f constiincios de mai multe ori pe zi ( pana la 20 -30 de ori) acele pungute cu lichid care supureaza ! Tinta este ca acestea sa se sparga si tinctura (impreuna cu xilina) sa patrunda in toata masa fiecarui melanom in parte si sa-l distruga de la suprafata spre adancime prin formarea de cruste succesive care se lasa sa se usuce singure si sa se vindece natural !
Daca incepeti de astazi pana de Boboteaza ar trebui sa fiti vindecat in mare masura !

Tineti post si cititi acatistul Sfantului Nectarie si sa auzim de bine ! Rostul bolilor este acela de a ne indrepta unele comportamente gresite psihologice, alimentare si de alta natura ! Doamne ajuta !
Melanom malign cu metastaze limfatice 19-12-2013, 23:33:09 de către clara_p
@ blindsenses

Manastirea Radu Voda, Bucuresti, luati ulei de la candela Sfantului Nectarie cu care va ungeti in fiecare seara.
40 acatiste ale Sfantului Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer.

A vindecat in cadrul parohiei la care merge tatal meu, o doamna cu metastaze, gradul IV, cancer.
Este prin excelenta vindecator de cancer. Toate cartile cu minuni despre el, contin multe vindecari de cancer.

Cu multa credinta. Fara nici un fel de dubiu. Sfintii sunt grabnic ajutatori.
Melanom malign cu metastaze limfatice 19-12-2013, 09:47:12 de către dr Petre Muresan
Cred ca manifestarile pe care le descrieti sunt in cadrul bolii diagnosticate. Trebuie sa urmati foarte exact tot tratamentul pe care vi-l recomanda oncologul. In plus, ceea ce ati putea face este sa apelati si la un medic homeopat din orasul dumneavoastra. Tratamentul homeopat ar fi un tratament ajutator pe care sa-l faceti pe langa tratamentul oncologic care vi se recomanda. Sfatul meu este sa informati medicul oncolog de intentia de a face si un tratament ajutator homeopat si sa-l faceti cu acordul lui.
dr Petre Muresan
chist `complex` san benign sau malign? 12-12-2013, 08:45:46 de către RaulDuke
Totusi ai primit niste recomandari medicale. Ce motive ai sa nu le respecti pe acelea sau sa vrei sa faci altceva ?
chist `complex` san benign sau malign? 11-12-2013, 20:58:06 de către Anita77
Multumesc mult, Maria! Multa sanatate tuturor! Toate cele bune!
chist `complex` san benign sau malign? 11-12-2013, 20:33:45 de către maria 123
LA MULTI SI FERICITI ANI
pentru ziua de luni
SANATATE MAXIMA-TI DORESC.
Tumora desmoida - sfaturi 10-12-2013, 20:00:05 de către RaulDuke
cu placere !
Tumora desmoida - sfaturi 10-12-2013, 18:41:31 de către Flavia83
Ambele tumori au fost scoase integral chiar s-a taiat mai mult tesut din locul unde au fost.Iar in privinta recidivelor, mentionez ca a doua tumora a aparut in alt loc, deci nu a fost o recidiva.In privinta radioterapiei a fost doar un medic care a indicat-o pentru ca alti trei(intre timp am cerut si alte pareri) nu au recomandat radioterapia.Cat despre radioterapie ca si o completare a actului chirurgical nu se pune problema pentru ca operatia in sine nu a pus probleme, tumora fiind bine delimitata, a fost scoasa fara probleme.Multumesc pentru interesul acordat.
Tumora desmoida - sfaturi 10-12-2013, 15:15:09 de către RaulDuke
examenul scris de tine nu furnizeaza destule informatii pentru a estima necesitatea de radioterapie. nu vad nimic scris despre margini, nici despre daca tumora a fost scoasa integral sau fragmentata, etc. ca atare nu pot decat sa presupun ca, daca a fost recomandata radioterapia, aceasta este sigur indicata! este singurul tratament care poate sa completeze chirurgia si sa scada sansele de recidiva.
Tumora desmoida - sfaturi 10-12-2013, 09:32:17 de către Flavia83
Preparate histopatologice cu aspect de proliferare tumorala cu dispozitie fasciculara si, focal storiforma alcatuita din celule fusiforme cu nuclei fusiformi/rotund-ovalari, veziculosi cu unul sau mai multi nuclei punctiformi;citoplasma eozinofila.Celulele tumorale se dispun intr-o stroma fibroasa cu benzi fine de colagen;numeroase vase sanguine de calibru mic inconjurate de zone cu edem stromal.Proliferarea tumorala se extinde in tesuturile adiacente izoland numeroase fibre musculare striate atrofice cu aspect de celule gigante multinucleate.Testele imunohistochimice au evidentiat:-beta-catenina pozitiv difuz in nucleii celulelor tumorale;-SMA slab pozitiv focal in celulele tumorale, pozitiv in peretii structurilor vasculare ;-CD34 negativ in celulele tumorale pozitiv in celulele endoteliale vasculare;-EMA, Bcl2 si c-Kit(CD117) negativi in celulele tumorale.Concluzie:Aspect histopatologic si imunofenotipic al ambelor tumori este compatibil cu diagnosticul de fibromatoza desmoida.
Tumora desmoida - sfaturi 08-12-2013, 23:02:29 de către RaulDuke
poti sa redai detaliile buletinelor histopatologice ?
Tumora desmoida - sfaturi 08-12-2013, 21:20:53 de către Flavia83
Am facut ex histopatologic inclusiv teste de imunohistochime si la victor babes si la o clinica privata si a reiesit acelasi didiagnostic, respectiv tumora desmoida.In privinta operatiei nu au fost probleme, nu a fost ceva complicat, s-a scos totul, ambele tumori au avut aprox.5 cm.Am consultat 2 oncologi, unul a recomandat radioterapia care a spus ca garanteaza in ceea ce priveste recidivele, insa in cazul meu a doua tumora nu a fost o recidiva ci a aparut in cu totul alt loc.Alt oncolog mi-a spus ca nu e necesara radioterapia si ca fiind benigna, daca mai apare ma operez si gata, insa pt mine e greu pentru ca e totusi operatie cu tot ce implica ea.Multumesc.
Tumora desmoida - sfaturi 08-12-2013, 15:09:12 de către RaulDuke
imposibil de raspuns! lipsesc prea multe date medicale. ce operatie s-a facut, ce zic buletinele histopatologice, ai vreo investigatie imagistica facuta, ce ai discutat cu oncologul si ce ti-a raspuns el la intrebare, etc ?
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 22:56:59 de către RaulDuke
este o optiune, dar numai chirurgul se poate pronunta. ideea este ca, pe cat posibil, trebuie incercata o operatie conservatoare, caci asta e scopul principal.
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 20:12:55 de către Simona 43
Considerati ca in aceasta situatie se impune mastectomia?

Va multumesc ca mi ati atras atentia asupra acestui aspect din BHP, nici medicul rezident nici chirurgul nu a facut nicio referire laa necesitatea unei reoperatii. Nu imi explic din ce cauza.
Saptamana viitoare ma voi consulta cu medicul oncolog despre noua interventie, in masura in care intereseaza pe cineva sau este utila evolutia cazului meu, voi posta in continuare.
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 19:40:41 de către RaulDuke
as recomanda o reinterventie cat mai rapida; nu cosider ca e gresit nici daca se asteapta pana dupa chimioterapie, dar nu vad motivul asteptarii. cred ca chirurgul nu a scos tot pentru ca marginea pe unde a taiat nu parea afectata in momentul operatiei. chimioterapia este indicata de faptul ca tumora are peste 2 centimetru, pare multifocala si, intr-adevar, este si Her2 pozitiva, iar herceptin se face impreuna cu chimioterapia, in aceasta situatie.
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 18:50:22 de către Simona 43
Mai am o singura intrebare, daca binevoiti sa imi raspundeti. In opinia dvs. cand s-ar impune noua interventie chirurgicala pentru extirparea carcinomului prezent in marginea de rezectie, inainte sau dupa chimi si radioterapie? Ce fel de interventie ati recomanda, sector sau mastectomie?

Va multumesc!
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 16:05:17 de către Simona 43
Am inteles, m-am linistit si resemnat in ceea ce priveste tratamentul, va multumesc pentru asta.
Din cate am inteles si din ceea ce ati scris si dvs., stadiul cancerului ar fi destul de mic (pT1c), situatie in care, in general, se recomanda doar radioterapie si/sau eventual tratament hormonal (chiar si pe acest forum am vazut postari in acest sens).
Atunci, in situatia mea, ce anume determina si aplicarea chimioterapiei alaturi de celelalte variante de tratament? Oare sa fie scorul Her poztiv?

Care credeti ca este motivul pentru care chirurgul n-a excizat si carcinomul de pe marginea rezectiei? Necroza acestuia este un factor negativ?
Va multumesc inca o data!
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 15:07:25 de către RaulDuke
suficient si insuficient sunt termeni relativi. ti-am spus, in limita a 20-25%, pentru vindecare poate fi "suficienta" si numai operatia, cu rezerva marginii invadate. este necesar sa se ia in discutie reinterventia chirurgicala pentru zona aceea, altfel riscul de recidiva locala este mare! se poate recurge si numai la radioterapie, fara reoperatie, dar nu poate nimeni sa spuna daca e de ajuns. altfel, in cazul tau, asta se recomanda: chimioterapie cu herceptin, radioterapie si hormonoterapie timp de cel putin 5 ani. despre metastaze nu pot sa vorbesc, caci in cazul unui cancer, aceasta posibilitate exista, teoretic cel putin, oricand. nu exista insa analize care sa EXCLUDA posibilitate existentei lor, ci doar care sa o confirme, in anumite cazuri cand acestea exista; de rutina se face deci o radiografie pulmonara, o ecografie hepatica si o examinare clinica, cu niste analize de sange. dincolo de asta, daca nu exista suspiciuni, la un stadiu atat de mic nu se recomanda nimic, doar tratamentul de completare a operatiei si urmarire pe termen lung.
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 14:44:29 de către Simona 43
Ma bucur ca sunt sanse mari de vindecare si ca nu suferiti efecte severe in urma tratamentului, ceea ce doresc tuturor, inclusiv mie. Ma tem, insa, ca in cazul meu chimioterapia inseamna mai mult decat pastile putin agresive, adevarul este ca ma tem foarte tare de ce urmeaza.

Sunt din Cluj, aici nu este chiar asa o organizare buna, ceea ce uneori e deranjant, ar fi multe de spus (rele) despre asistente, acum si aici nu este nici cazul nici momentul, medicii, in schimb, sunt buni profesionisti, din pacate foarte aglomerati, motiv pentru care nu au timpul necesar de a discuta cu pacientii.
Sanatate multa!
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 12:53:08 de către MARTON
Din cate am citit despre acest medicament ( sunt pastile) ar trebui sa rezolve problemele pe care le am si pe cele viitoare, am discutat si cu rudele altor pacienti si cu alti pacienti si simptomele nu sunt la fel la fiecare, ca sa intelegeti acest medicament are efecte mai reduse decat chimio. intravenos( este nou pe piata de aproximativ 8 ani), la mine am mai multe simptome : sa ingalbenit pielea, se usuca, am un nod in gat, se cojeste pielea, aveam tensiune mare( asta am rezolvat-o cu alta pastila), cateva junghiuri la spate si coboara pe picioare in muschi si oase, altii nu le au pe toate astea, si cel mai important nu ataca atat de mult organele interne.
Aceasta situatie mi-a afectat familia dar eu fiind foarte optimist fac tot ceea ce faceam si inainte, duc o viata normala dar ca mai cu incetinitorul.
Daca sunteti din Bucuresti cand aveti timp puteti merge pana la Municipal unde sa discutati cu paciente, am vazut cand merg acolo ca mai mult de 50% sunt femei cu cancer la san, asta in ziua cand merg eu, si ce este mist-o sunt doua asistente care fac lista cu pacientii care vin si te cheama cand iti vine randul si totul este foarte bine organizat au sala de asteptare unde stai pe scaun, si nu cauti de colo colo informatii sau un cabinet anume, te intreaba asistentele de la intrare ce cauti si te indruma, daca ar fi peste tot la fel ar fi excelent.
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 12:39:58 de către Simona 43
Imi pare nespus de rau pentru starea dvs. de sanatate si ca s-a ajuns in aceasta situatie, din nefericire, o astfel de evolutie poate intreveni la oricare dintre noi. Cum suportati tratamentul, ce sanse sunt sa dispara tumorile dupa chimioterapie?
Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca ati imparatasit exeperienta dvs., va doresc, la randul meu, sanatate multa, sa scapati de toate tumorile existente, sa aveti parte de sarbatori linistite si, cat se poate, de fericite!
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 12:27:14 de către MARTON
Vreau sa va spun ca este normal sa stati pe ganduri atunci cand se pune problema ca sa faceti chimio. sau alte asemenea tratamente, si eu am avut aceeasi problema cand am pus in balanta daca beneficiile sunt mai multe decat efectele adverse, asta se intampla in luna mai 2013, si pana la urma doctorul a decis ca nu este nevoie de tratament pt. ca sunt tanar si operatia de inlaturare a tumorii a fost un succes, si pt. mine a fost o veste excelenta, numai ca in august cancerul a recidivat in alta parte a organismului si de data asta este neoperabil( mam operat dar degeaba), cu operatia sa mai tergiversat putin cu tratamentul si uite cum sa facut noiembrie 10 cand insfarsit am inceput chimioterapia ( pe banii mei ca aprobarea a venit in dec.), dar pe 20.11.2013 boala sia aratat puterile si a mai creat trei metastaze pe plaman.
Nimeni si nimic nu garanteaza 100% vindecarea dar eu va sfatuiesc ca de la pacient la pacient sau de la parinte la parinte sa discutati deschis cu medicul care va tratat sa-l intrebati toate datele necesare care va trebuie si sa discutati si cu alte paciente in situatia dumneavoastra despre aceste tratamente.
Multa sanatate si putere ca sa treceti peste.
Her 2 3+ tratament 08-12-2013, 09:56:32 de către Simona 43
Buna ziua!
Va multumesc pentru atentie si informatii.
Nu am discutat inca cu un oncolog, dosarul meu este la chirurgie, nefiind analizat inca de catre comisie. In urma cu 3 saptamani s-a intervenit chirurgical la sanul drept, efectuand sectorectomie cu limfadenectomie axilara
Am reusit sa vorbesc in mare graba cu chirurgul oncolog, care mi-a spus doar ca rezultatul nu este asa de rau si urmeaza tratamentul adjuvant, polichimioterapie, Herceptin si radioterapie, exact cum considerati si dvs.
Am observat mentiunea din BHP la care va referiti, insa m-am bucurat ca marginea de rezectie profunda contine fibre musculare netede, ceea ce, inteleg ca este in regula.
Va rog sa imi spuneti de ce va ingrijoreaza acest aspect, ce inseamna exact si daca considerati ca aceasta transformare maligna la marginea de rezectie determina o noua interventie chirurgicala? Mentionez ca Macro sectorul marcat de 5, 5/5/3, 5 cm, cu lambou cutanat de 4, 5/2/1, 5 cm, tumora de 1, 3/0, 7 cm, situatia la 3cm de ora 3, 1, 2 cm de ora 9, 2 cm de ora 12 si 2, 3 cm de ora 6, marginea profunda trece de 1, 1 cm de tumora.

Va rog mult sa ma informati daca din economia datelor din BHP rezulta posibilitatea vreunei metastaze, nu s-a efectuat nicio analiza pentru a verifica acest lucru.
De asemenea, as dori sa stiu daca tratamentul cu Herceptin si radioterapia nu ar fi suficiente in situatia mea, daca
polichimioterapia este absolut necesara, respectiv durata, agresivitate, efectele secundare ale acesteia. Ce anume risc daca refuz chimioterapia? Nu intentionez sa refuz, doar am nevoie de toate informatiile in legatura cu aceasta boala cumplita.

Va multumesc mult pentru ajutor!
Her 2 3+ tratament 07-12-2013, 19:01:15 de către RaulDuke
folosind diverse unelte de apreciere a riscului de recidiva disponibile pe internet, pe baza literaturii de specialitate, global vorbind, riscul de recidiva este de aproximativ 20-25%; asta presupune ca se indica sa faca tratament in completare, cu chimioterapie, hormonoterapie, herceptin si probabil radioterapie (in functie de ce fel de operatie a facut); ce ma ingrijoreaza insa, si ce ar trebui discutat si cu oncologul, este zona aceea transformata malign, fix din marginea de rezectie a piesei, dupa cum scrie si in buletinul histopatologic. ce ati discutat si ce v-a fost propus ?
cancer de san hormonodependent 09-12-2013, 16:50:34 de către RaulDuke
cresterea este totusi nesemnificativa, si, cel mai important, inca in parametri normali. nu exista variatie in intervalul normal, nu exista "mai normal" si "mai putin normal". ca atare tot ce trebuie facut este sa se urmareasca in continuare evolutia lui si sa se continue tratamentul actual, daca nu cumva are si niste simptome noi.
cancer de san hormonodependent 09-12-2013, 13:59:35 de către LuluN
Pentru limita max de 31 u/ml, evolutia a fost asa: Iun`13 - 21 u/ml, Sept` 13 - 25 u/ml, Noiem`13 - 30.8 u/ml (!). Dupa cum a evoluat, pare ca a inceput sa creasca. In istoric el a fluctuat intre 17-21, timp de aprox 4 ani de Femara.
Va multumesc,
cancer de san hormonodependent 07-12-2013, 19:01:52 de către RaulDuke
cat de mult a inceput markerul sa creasca ?
Carcinom ductal invaziv! 23-12-2013, 22:23:50 de către RaulDuke
foarte bine ! mult succes !
Carcinom ductal invaziv! 23-12-2013, 21:38:07 de către kimmys
Stiu ca se face exact acelasi lucru si in Romania, din acest motiv spun protocol standard. Diferenta a fost rapiditatea: acolo in 4 zile au si operat-o, in timp ce aici dura 2 saptamani sa aflu rezultatul punctiei cu ac gros. In plus, din cauza ca veneau Sarbatorile, nu stiam daca reusesc sa gasesc un chirurg bun care sa o opereze inainte de craciun si sa aiba parte de un tratament bun. Asa ca am fugit cu ea acolo.


Cred ca aici in tara avem medici foarte buni, nsa dotarile spitalelor nu sunt cele care sa ii ajute, in multe cazuri, din pacate.

Mama a descoperit nodulul la san datorita unui medic endocrinolog roman care a trimis-o sa isi faca analize pana a fost multuita de rezultat (nu intelegea de ce apare un dezechibru hormonal). Medicul de la mamografie a fost sigur ca e malign, dar asugerat ca o a doua opinie la dr Lesaru e f potrivita.

Cand si dumnealui a confirmat BIRADS 5, nu am mai avut dubii ca trebuie facut ceva repede.
Carcinom ductal invaziv! 23-12-2013, 21:14:38 de către RaulDuke
ok. sper sa fie de bun augur ! totusi, despre ce protocol standard vorbesti ? acelasi tratament se face si in romania.
Carcinom ductal invaziv! 23-12-2013, 20:58:13 de către kimmys
a facut operatia la Anadolu in Turcia si din acest motiv e in engleza. operatia a fost facuta pe 6.12 iar pe 6.01 are prima sedinta de chimio. mana nu e umflata, are numai aceasta acumulare de lichid in zona axilei.


Va face 4 sedinte de chimio, o sedinta o data la 21 zile, 6 saptamani de radioterapie si 5 ani tratament hormonal.

Din discutiile cu medicii, noi suntem foarte optimisti ca va fi bine si se va insanatosi.

am ales sa o duc acolo din cauza timpului. fiind eu o persoana fara cunostinte medicale, in momentul in care laboratorul mi-a spus ca dureaza 2-3 saptamani rezultatul biopsiei, iar turcii mi-au zis ca dureaza 24-48 ore si stiind eu despre cancer numai faptul ca rapiditatea in interventii conteaza foarte mult, am ales sa o duc acolo. e adevarat ca as fi preferat sa o duc la o clinica romaneasca unde sa platesc aceleasi taxe, dar medicii si restul personalului medical sa aiba tot ce le trebuie (de la acces la traininguri pana la echipamente). stiu ca nu fac minuni acolo, doar respecta protocolul standard.
Carcinom ductal invaziv! 23-12-2013, 19:37:30 de către RaulDuke
ok, unde se afla in tratament ? adica de ce e buletinul in engleza? in rest... el spune destul de clar ca trebuie sa primeasca si chimioterapie, si radioterapie si hormonoterapie, in completarea tratamentului chirurgical. daca umflarea mainii este de la interventia chirurgicala si scoaterea ganglionilor, asa cum este cazul foarte des, acest lucru ar trebui sa diminueze, treptat si incet, in timp, pe masura ce se dezvolta niste "colaterale" de drenaj limfatic. din pacate altceva nu prea poate fi facut in plus. daca e vorba de un serom si daca acesta e mare, trebuie drenat. chirurgul va va ajuta cu asta.
a inceput chimioterapia, etc? cand s-a operat ?
Carcinom ductal invaziv! 23-12-2013, 13:21:57 de către kimmys
multumesc. a fost pana acum la un medic chirurg generalist si la medicul de familie. primul nu a considerat nimic anormal, al doilea i-a spus ca e posibil sa nu fi fost legat canalul ce duce limfa in cutia toracica la venele ce aduc limfa ( practic circuit intrerupt in urma scoaterii ganglionilir). chirurgul ce a facut operatia zice ca nu e cazul de asa ceva.

avem rezultatele de la anatomo-patologic ( au fost gata 4 zile dupa operatie).

tumor focus is2.0 mm in at least one.
2. Tumor size: largest invasive carcinoma focus
Largest size of the invasive carcinoma area: 10 mm. other sizes: 5x3 mm.
3. Localization of the invasive tumor: superior lateral quadrant.
4. Histological grade: Nottingham Histologic score: performed with the largest invasive focus.
- Score 2: present in 10-75% of the tumor site.
5. Nuclear polymorphism: Score 2: Larger cells than normal breast epithelial cells, vesicular nucleus structure, visualized presence of a nucleoli, moderate variations in the shape and size of the nuclei.
6. Mitosis frequency: Score 2: 4-7 mitosis/mm
7. Total grade: Grade 2: Score 6-7.
8. Tumor foci: Single invasive carcinoma focus.
9. Ductal carcinoma in situ: present
- Nuclear grade of DCIS
- Grade II
10.Lobular carcinoma in situ: not present
11.Resection margins: No invasive tumor continuity on the resection margins. Tumor distance to the nearest surgical margin is 20 mm.
12.Situation of the lymph nodes:
- Total lymph node count (including centinel): 14.
- Number of lymph nodes containing macrometastasis (tumor 2 mm): 2.
- Size of the largest tumor deposite: 10 mm.
- No extranodal distribution.
13.Additional studies:
- Estrogen receptor (ER): in the trucut biopsy numbered B-4574/13: positive: Nuclear immunereactivity is present in 90% of the tumor cells.
Progesterone receptor (PR): in the trucut biopsy numbered B-4574/13: positive: Nuclear immunereactivity is present in 90% of the tumor cells.
- HER2: performed on the resection specimen and metastatic lymph node: negative (score: 1+).
: 1.
pathological grading (pTNM):
- pT grade: pT1bN1a
- pN1a: metastasis is present in 1-3 axillary lymph nodes, the metastatic
Carcinom ductal invaziv! 22-12-2013, 18:51:50 de către RaulDuke
asta nu pot sa apreciez; numai un consult medical poate face asta. ati primit rezultatul la imunohistochimie ?
Carcinom ductal invaziv! 22-12-2013, 17:38:49 de către kimmys
Va multumesc pentru raspuns! Acum, la 2 saptamani dupa operatie a inceput sa aiba o acumulare de limfa la nivelul axilei si ceva dureri musculare pe mana si pe piept in jurul inciziilor.

s-a speriat foarte tare de acumularea de limfa - este cat o nuca, a scos 50 ml ntr-o zi si 2 zile mai tarziu alti 50 ml. Medicul care a operat-o, pe baza descrierii si a unei fotografii, a spus ca e o "serdoma" acumulare de ser si nu are de ce sa se panicheze. e oarecum normal si va trece. asa se va intampla sau ar fi bine sa o mai vada un medic?

multumesc mult pt ajutor
Carcinom ductal invaziv! 12-12-2013, 19:21:34 de către RaulDuke
imunohistochimia arata ca, dupa chimio si radioterapie, va trebui sa primeasca, tot in cadrul tratamentului adjuvant, hormonoterapie, de exemplu cu un medicament numit letrozol sau anastrozol, etc, cativa ani.
markerii vor trebui urmariti la un interval de cateva luni, dupa cum stabileste medicul oncolog.
Carcinom ductal invaziv! 12-12-2013, 12:30:54 de către mihapsi
Domnule doctor am datele solicitate:
1. IHC ER intens pozitiv în aprox 80% din cellule; PR intens pozitiv în 80% din cellule; HER2neu-1+(negativ); Ki67 pozitiv in aprox 20% din cellule in ariile cele mai active
2. este la menopauza de aprox 15 ani
3. CA 15-3 - 39, 78 u/ml, interval de referinta 0-25
Asteptam parerea dvs!
Carcinom ductal invaziv! 12-12-2013, 09:51:24 de către RaulDuke
da. defapt, ea este chiar vindecata in momentul de fata, e drept, cu oarecare sanse de recidiva, care pentru a fi scazute, va trebui sa faca aceste tratamente in completare, radioterapie, chimio, etc. altfel sansele ei sunt destul de bune, cu speranta la vindecare completa fara a mai avea probleme pe viitor, cel putin comparativ cu o persoana obisnuita.
Carcinom ductal invaziv! 11-12-2013, 11:31:52 de către kimmys
Buna ziua! Mama mea afost operata pentru ca avea 2 noduli la san, unul de 2 cm bening si unul de 1 cm (parea mai mic la mamografie, ecografie si pet ct insa in operatie s-a dovedit ca era atat). I s-a scos o parte din san. S-a facut si scanare PET-CT nu s-a vazut nimic in alta parte a corpului (dar nici la ganglion unde s-a descoperit ca era)

I s-a pus diagnosticulde cacinom ductal invaziv T1, stadiul 1 spre 2 (1.5). I s-au scos 15 nodului limfatici si la unul singur (rimul) era o metastaza de 1 mm, restul erau curati.

are her 2 negativ, pT1

Are 57 ani, are uterul scos de la 41 ani si nicio alta problema semnificativa de sanatate (are o trombocitoza, ins ai s-au facut analize si i s-a zis ca asa e ea, nu are niico problema medicala, i s-au facut inclusiv analize genetice).

I -sa recomandat sa faca chimioterapie si radioterapie, insa nu are inca planul de tratament.

Intrebarea mea este care sunt sansele de recidiva? Se poate vorbi de vindecare in cazul ei?
Carcinom ductal invaziv! 11-12-2013, 11:25:08 de către RaulDuke
in concluzie, dupa ecografie, boala pare sa nu fi progresat, ca urmare a tratamentului chimioterapic. nici nu par a fi disparut leziunile, cum ar fi fost ideal, dar nici nu se poate compara prea bine o ecografie (de acum) cu un CT (dinainte de tratament). despre tamoxifen sau ce mai are in continuare, ma tem ca nu ai revenit cu rezultatul examenului imunohistochimic, care este absolut esential. de asemenea: este la menopauza ? daca da, de cat timp ? si inca ceva: unde anume si cine va conduce tratamentul, caci sunt curios; lucrurile nu prea par sa se lege. gaseste deci imunohistochimia, te rog !
Carcinom ductal invaziv! 11-12-2013, 09:43:14 de către mihapsi
Soacra mea a finalizat ieri ultima şedinţă de chimio şi i s-a făcut şi un bilanţ:
1. Echo san bilateral:
SÂN DREPT: la unirea cadranelor superioare nodul hipoecogen de 5/4mm, bine delimitat, fără semnal vasculant decelabil în interior; in cadranul superointern, nodul de 13/5mm cu calcificări în interior, contur net, vascular in interior, axilar drept absenţa ADP-un ggl.cu corticala ingrosata asimetric, dim. 7/4mm; supraclavicular 2-3 micro ADP 2/4mm, subclavicular drept absenta ADP decelabile echografic;
SÂN STÂNG.formaţiune tumorală din CSI, 20/16/24mm (dim. reduse comparativ cu examinarea anterioara care era 21/22mm); ingrosarae tegumentului in toate cadranele, mai accent.pariareolar, max. 5mm; formatiunea descrisă in prelungirea axilara are dim. 12/13/9 mm (dim. stationare cu exam. anterioara din 22.08.2013); axilar stang -se rec mamografie
1. Echoa abdomino-pelvină: Ficat cu dim crescute (LDH 166mm, LSH 78mm, lob caudat=31, 4mm), VB, CBP calibru normal, CBIH nedilatate, rinichi stang, drept dim şi structura normala; VU normal, Uter şi anexe involuate, fara leziuni focale, absenta adenomopatiilor lomboaortice şi iliace bilateral;absenta lichidului liber intraperitoneal;
3. Analize sange: ALP 115, 7 (max. 104), glucoza 105, 59 (max. 126); LDH 280, 96 (max. 214); monocit1, 07 (max 1); largimea distr. eritrocitare 15, 8 (max. 14, 8)
RECOMANDARI: hormonoterapie cu tamoxifen 20mg/zi, va reveni pe 6 ian pt continuarea tartamentului cu bisfosfonati. La ultima sedinta a fost inlocuit Pamiredul cu Zometa 4 mg fl I.
Medicul mi-a spus ca tumora este de natura hormonală, ER negativ şi nu se impune radioterapia
INTREBARI:
1 Ati putea sa ne clarificati/traduceti rezultatele echografiei de la san?
2. Ce parearea aveti despre raspunsul la tratament al pacientei si despre terapia pe care o va avea de urmat in continuare?
3. Avand in vedere noile date, poate fi realizat un prognostic?
Carcinom ductal invaziv! 10-12-2013, 15:17:35 de către RaulDuke
da, este "cu totul" in sensul ca e "cealalta" substanta din marijuana. totusi, nabilone este un canabinoid cunoscut deja si folosit ca medicament in tratamentul emezei, iar canabidiol este doar o substanta care se afla in curs de cercetare, chiar daca pare sa promita destul de mult. ca medic si clinician deci, nu pot face recomandari despre folosirea in practica a unor substante despre care INCA nu se stie suficient. nu pot decat sa ma uit cu optimism si speranta catre viitor!
Carcinom ductal invaziv! 09-12-2013, 23:33:36 de către domi88
Nabilone este cu totul altceva. Este un medicament care contine o substanta sintetica similara ca structura THC-ului. Eu spuneam despre canabidiol care este un canabinoid din Canepa care nu prezinta efecte psihoactive. Este cu totul altceva.

26287 com 1 2 3 4 ..... 73747576777879 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp