Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
Cancer Prostata |
17-04-2011, 16:44:38 de către hutuleacancuta
Subiect: Cancer Prostata
Nu vreau neaparat sa continui cu medicii din Cluj. Medicii din Austria mi- au recomandat sa merg in Bucuresti sa fac restul investigatiilor (scintigrafia, poate si un RMN pentru ca se vede mai clar decat un CT ce a facut el, probabil si un psa de repetat nu stiu ce as putea sa mai cer in plus), sa opreasca tratamentul hormonal, adica sa nu mai faca o a 2 injectie cu Eligard urmand cu rezultatele de acolo sa le trimit din nou lor pentru a decide cu ce se va continua.El e abia la prima injectie cu Eligard. Dar la Bucuresti nu cunosc pe nimeni. In afara de faptul ca l-am vazut pe Dr Sinescu la o prezentare la Congresul din Bucuresti acum in iarna si mai am numarul domnului Dr. Cauni Victor cu care am vorbit si a spus ca daca ajung in Bucuresti ma poate ajuta.Cunoasteti dumneavoastra pe cineva din Bucuresti pe care il puteti recomanda?Am fost la domnul Dr. Kasco din Cluj(oncolog) dar nu a vrut sa se bage peste, nu stiu..probabil mai trebuia sa insist. Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 19:14:41 de către RaulDuke
daca e operabila, atunci trebuie operata! e singura varianta care ofera sansa de VINDECARE, doar ca trebuie evaluata oportunitatea. |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 15:15:05 de către radicus
ddd_daniela01, oricand!hutuleacancuta, daca vreti sa continuati cu medici din Cluj as recomanda o a doua parere, in special de la medicii chirurgi de la Institutul Oncologic Cluj - i-am amintit mai sus. O consultatie e cam necesara. Stiu de cateva persoane care s-au tratat prima data criogenic, iar apoi au ajuns la medicii chirurgi de la oncologie pentru o noua interventie. Dupa cum spunea si RaulDuke, criogenia nu e chiar cea mai eficace metoda pentru tratarea cancerului de prostata. Cred ca si brahiterapia e mai eficace. |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 14:40:34 de către dxd
Multumesc!Promit ca dupa data de 5 mai sa va dau raspunsuri clare, avem programare, emotiile sunt mari, dar sper sa fie bine...chiar daca nu este cel mai modern centru medical avem incredere in profesionalism |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 14:32:11 de către radicus
ddd_daniela01, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), prof.dr. Ioan Coman de la sectia de urologie. Nu-i stiu datele de contact si sunt aproape sigur ca se realizeaza prostatectomie radicala asistata de robot, el personal sau cineva din echipa de la urologie. Cred ca are si cabinet privat, daca nu ma insel in zona Pietei Mihai Viteazul. Clujana nu e chiar cel mai modern centru medical public din Cluj, dar pe partea de operatii asistate de robot sta bine.Poti incerca si la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca. Chiar daca au robot in dotare, acolo nu sunt foarte specializati pe tumori la prostata, sunt mai mult cu tumori renale si suprarenale. Daca nu-i neaparat o operatie asistata de robot poti sa apelezi la Institutul Oncologic Cluj-Napoca. Dr. Dan Sorin Popescu este un medic cu experienta si din cate stiu e foarte apreciat de pacienti pentru comportament si profesionalism. Sau la medicul Bogdan Petrut de la acelasi institut, la fel de apreciat; sitam ca cei 2 medici de la oncologie colaboreaza intre ei. Poti lua legatura cu unul sau mai multi din ei. Dar eu nu pot garanta pentru nimeni pentru ca ma bazez pe auzite, nu m-am tratat la ei. Din fericire. Doar voi puteti alege medicul si metoda. |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 14:06:31 de către dxd
http://roboticurologycluj.ro/symposium/da, se fac cu ajutorul robotului DaVinci, dar numai la Cluj sau Fundeni, stiu ca cei mai buni sunt cei de la Cluj -dr Coman si Constantea...si se fac contra cost cam 5000 euro anul trecut |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 13:34:24 de către RaulDuke
se face undeva in spitalele publice asa ceva, in romania ? in bucuresti cu siguranta nu se face! |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 12:34:26 de către dxd
nu este nimeni pe forum sa ne dea si noua relatii despre prostatectomia radicala robotizata la Cluj?Sunt foarte interesata, astept orice fel de detalii..pret, pregatire preoperator, urmari postoperator...orice!!!!Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
16-04-2011, 11:35:20 de către RaulDuke
nu mi-e destul de clar ce investigatii vrea sa faca.sincer, ma simt destul de mandru ca austriecii ti-au recomandat sa faci prostatectomia radicala, lucru pe care l-am gandit si eu :) nu se intampla nimic daca opreste hormonoterapia o perioada. la ora actuala pentru pacientii cu boala metastatica se ia in discutie si sunt trialuri care studiaza tratamentul hormonal INTERMITENT, respectiv cu 3 luni pe an pauza de la medicamentele astea gen Eligard sau Casodex. cam asta e ideea: trebuie vazut foarte clar daca nu exista cumva metastaze pe nicaieri. daca chiar NU exista, e important sa se recurga la operatie, pentru ca este foarte tanar si asta e singura varianta cu scop de vindecare. tratamentul ulterior ramane de discutat. dar asta e esenta lucrurilor acum! |
|
Cancer Prostata |
15-04-2011, 17:25:24 de către hutuleacancuta
Pentru a face alte investigatii trebuie oprit tratamentul hormonal? Pentru ca poate influenta rezultatele investigatiilor? Am primit un rezultat din Austria iar ei imi recomanda oprirea tratamentului hormonal si prostatectomie dar in momentul in care opresti tratamentul hormonal sunt efecte adverse. Ma gandesc ca atunci cand a facut criogenia daca nu exista posibilitatea sa se fi raspandit celulele si in afara sau nu stiu. Imi e neclar. Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
15-04-2011, 17:03:21 de către hutuleacancuta
Buna, ce anume naturist? Ceaiuri bea intradevar, stiu ca e bun ceaiul verde dar un tratament naturist...nu stiu cat ar fi de folos in cazul asta. Depinde ce contine, dar nu e nimic ce ar putea sa- i faca mai rau e ok dar in general chestiile astea se bazeaza pe niste principii mai... aparte. Nu stiu...poate nu cunosc eu dar as fii deschisa sa aflu despre ce e vorba mai exact si sa vad ce contine. Nu cred ca e demonstrat ca ajuta. Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
15-04-2011, 16:49:32 de către mihaela86r
Buna, Stiu ca esti la medicina. Nu stiu ce parere ai despre medicina naturista, dar poate ar fi bine sa incercati pe langa orice alte interventii si tratamente si unul naturist. |
|
Cancer Prostata |
15-04-2011, 00:10:13 de către hutuleacancuta
Am sa vad acum la 2 saptamani ce rezultate va avea la control. Nu cred ca ar rezista atat de repede o noua operatie psihic. El a facut voporizare prin plasma si in 2-3 saptamani a facut crioterapie. Trebuie sa astept sa -si revina ca sa poata face fata. Trebuie pregatit psihic, el e putin mai sentimental, e tanar, nu se gandea nimeni la asa ceva, trebuie incurajat foarte mult. Isi doreste ca oricare parinte sa ma vada pe mine sa termin sa ajung sa lucrez, sa incep rezidentiatul si pe sora mea sa termine Academia. Sper sa fie bine |
|
Cancer Prostata |
14-04-2011, 23:11:05 de către RaulDuke
dupa parerea mea cred ca se poate pune in discutie FARA PROBLEME o prostatectomie, chiar si in momentul de fatza. doar ca trebuie facute niste mici investitii in sensul unui IRM sau macar CT pelvin, ca sa se vada cam care e anatomia zonei, si mai multe teste spre a se exclude boala metastatica, fiindca daca exista metastaze, prostatectomia chiar NU are rost. la cat de tanar e tatal tau, chiar merita sa se incerce o metoda cu scop curativ, iar asta e numai prostatectomia, fie ca e urmata si de tratament hormonal sau nu. cam asta e parerea mea... |
|
Cancer Prostata |
14-04-2011, 20:25:58 de către hutuleacancuta
da din pacate din ce am vorbit azi la o prezentare de cancer de prostata am inteles ca era mai bine daca se facea prostatectomie radicala dar acum criogenia este deja facuta. Trebuie sa vad de acum ce se poate face si poate pe viitor se va pune in discutie din nou o prostatectomie sau nu stiu. Voi vedea de acum. Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
14-04-2011, 15:53:02 de către RaulDuke
dupa mine, inafara de hormonoterapie, se impune la un T3 sa faca iradiere, in cazuri bine selectate la un T3a si alte conditii punandu-se in discutie si prostatectomia radicala. criogenia nu e standard, abia daca e experimentala la ora actuala, dar cu rezultate modeste.scintigrafia osoasa se foloseste pentru evidentierea metastazelor osoase. nu prea e utila in altceva, avand la dispozitie investigatii precum CT sau IRM. imaginile descrise de tine pe CT nu sunt neaparat suspecte. vezi ce se mai discuta! |
|
Cancer Prostata |
14-04-2011, 15:47:59 de către hutuleacancuta
a fost tratat in Cluj la Lukmed, nu se simte rau, nu are alte boli asociate, restul analizelor au iesit bune. Ceea ce ma ingrijoreaza este Gleasonul de 10 care din cate stiu nu are un prognostic foarte bun. Eu sunt studenta la medicina in anul 5 in Iasi si m - am mai interesat. La Eligard a fost greseala mea e 1 fiola/ luna, scuze iar flutamida e 2 comprimate/zi. Eu ma gandeam la scintigrafie pentru cei 3 noduli de la plaman si cele 2 chiste din ficat de care am mentionat pentru a vedea exact ce e cu ele. Iar daca tot a facut criogenia pentru ca initial nu i- au spus despre ce e vorba, nu a stiut nici stadializare nu am avut timp sa ne gandim la care ar fi metoda cea mai potrivita dar ma gandesc ca pentru un G10 ar trebui asociata hormonoterapia cu radioterapia cu toata ca a facut criogenie. Eu nu am reusit sa vorbesc cu medicul Lucan dar trebuie sa mearga in 2 saptamani la control si voi vedea la ce schema terapeutica se gandeste pentru viitor. Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
14-04-2011, 10:59:22 de către RaulDuke
unde a fost tratat ? e un om care are multe alte boli asociate si se simte extrem de rau, e slabit, etc ?altfel crioterapia nu este o metoda standard de tratament in cancerul de prostata. eu unul nu am recomandat niciodata asa ceva pentru un cancer de prostata localizat. daca este un pacient tanar (ca in cazul tatalui tau) cu simptome nu foarte mari si cu o stare generala buna si speranta de viata de peste 10 ani (referitor la alte boli pe care le-ar putea avea), personal as fi recomandat, la ce ai descris tu, RADIOTERAPIE pe prostata urmata de hormonoterapie. Eligard e foarte bun si dupa radioterapie as fi considerat sa il folosesc numai pe el. totusi se face o fiola pe luna, nu una pe zi; flutamida se face in 3 comprimate pe zi, nu 2 si, intr-adevar, poate fi inlocuita cu casodex 1cp/zi, dar e perfect echivalent. despre scintigrafie, poate ca medicii nu aveau nici un motiv sa suspicioneze metastaze osoase, desi o scintigrafie cred ca poate if utila, mai ales daca tatal tau acuza si niste dureri de oase. |
|
Cancer Prostata |
14-04-2011, 03:17:38 de către hutuleacancuta
Buna seara, in urma unui bilant de rutina tatal meu in varsta de 52 de ani a avut un PSA de 2, 9. A fost efectuata tehnica vaporizare prin plasma in contextul unei retentii de urina moment in care a fost luata si biopsia. Rezultatul biopsiei a fost de adenocarcinom, T3M0N0 la un Gleason de 10 pentru care a fost recomandata criogenia, care a fost efectuata acum 2 saptamani. In prezent este sub tratament hormonal cu Eligard(1 fiola/zi) si Flutamida(2 comp/zi). Intrebarea mea este urmatoarea pentru ca medicii din Cluj la care a fost operat nu sunt foarte cooperanti de ce nu i sa facut si scintigrafie deoarece la CT se pun in evidenta 3 micronoduli subpleurali pulmonari si ficat cu 2 chiste de 13 si respectiv 9 mm in segmentul VIII pentru a vedea daca intradevar nu sunt metastaze. Nu sunt lamurita nici de ce au recomandat Flutamida care putea fi inlocuita cu Casodex si de ce nu se face paralel radioterapie sau brahiterapie.(cred ca e prea putin tratamentul hormonal pentru un Gleason atat de mare) O alta intrebare ar fi daca se mai poate face prostatectomie dupa ce a facut criogenie, nu stiu daca nu se modifica pozitia anatomica. Din experienta pe care o aveti ce puteti spune.Multumesc! |
|
Cancer Prostata |
29-01-2011, 19:57:42 de către bbogdan23
http://altamedicina.com/adevarul-despre-cancer-documentar/Asta e linkul. |
|
Cancer Prostata |
29-01-2011, 19:56:53 de către bbogdan23
Salut Mihaela.Azi l-am si vizitat. AMai jos este un film interesant. Nu l-am urmarit dar dl Giurgiu mi-a recomandat sa o fac. Ieri am primit linkul dar nu am avut timp sa il vad. Maine o voi face. Numai bine. |
|
Cancer Prostata |
29-01-2011, 19:48:57 de către bbogdan23
Salut Mihaela.Azi l-am si vizitat. |
|
Cancer Prostata |
28-01-2011, 15:25:00 de către mihaela86r
Ma bucur ca ai reusit sa iei legatura cu domnul Eugen Giurgiu. Eu am mai scris odata datele de contact aici si au fost sterse. Din cauza asta ti-am spus sa cauti numele pe google sau sa imi trimiti email ca sa iti dau datele pe care le am.Multa sanatate va doresc si numai bine! |
|
Cancer Prostata |
28-01-2011, 15:16:27 de către bbogdan23
Multumesc Mihaela pentru intentie.Am reusit sa dau de dl doctor, chiar mi-a si raspuns la emailuri. PENTRU ADMINISTRATORI : LASATI ADRESELE DE EMAIL DIN MESAJE! NOI DORIM SCHIMB DE INFORMATII NU SA NE MODIFICATI VOI AIUREA MESAJELE! FORUMUL DACA L-ATI DESCHIS E FOARTE BINE, DAR NU "CENZURATI" AIUREA MESAJELE! |
|
Cancer Prostata |
28-01-2011, 12:00:15 de către mihaela86r
Ai inteles bine. Poti sa gasesti informatii de contact pe google. Detalii pot sa iti dau pe email. -------*(*modificat de administrator) |
|
Cancer Prostata |
28-01-2011, 09:41:33 de către bbogdan23
Buna Mihaela.Am observat ca recomanzi un tratament naturist prescris de dl Giurgiu(am inteles eu bine ca este din Alba Iulia?). In urma cu 7 luni am descoperit o valoare a PSA de 61, biopsia nu a iesit concludenta. A refuzat o a doua biopsie si anul acesta am reluat investigatiile. Un nou test al PSA a indicat o valoare de peste 100. Da-mi te rog niste date de contact ale dl Giurgiu. ----------* Iti multumesc. (*modificat de administrator) |
|
Cancer Prostata |
23-12-2010, 13:57:15 de către yrenne23
Bunicul meu a trecut peste 3 operatii - acum 2 luni, se simte bine desi varsta e foarte inaintata (aree 88 de ani) si ne dorim cu totii sa aibe multi inainte. Momentan ia Catavit si am inteles de la el ca se simte foarte bine. |
|
Cancer Prostata |
19-12-2010, 19:27:00 de către oneone082
Multumesc pt sfat..Vom merge si la un internist.. |
|
Cancer Prostata |
15-12-2010, 00:27:47 de către mihaela86r
Pt oneone082: Consultati si alt medic, de preferinta internist. |
|
Cancer Prostata |
14-12-2010, 20:51:59 de către oneone082
buna seara..socrul meu in varsta de 57 de ani a oservat ca sperma era cu sange...dupa fiecare contact sexual..Cand urineaza nu are nici un fel de probleme..Deci doar in sperma apare sange.. A mers la un dr si a facut urmatoarele analize: testosteron valoarea este 200 PSA liber valoarea este 0.68 PSA total valoarea este 0.78 PSA F valoarea este 0.87 medicul respectiv i-a recomandat urmatoarele medicamente: OMNIC TOCAS 0.4 mg timp de 3 luni si VESICARE.. Noi suntem ff ingrijorati ca nu ne-a spus un diagnostic clar. M poate ajuta cineva cu un sfat??? Multumesc anticipat |
|
Cancer Prostata |
11-12-2010, 16:55:20 de către mihaela86r
Buna Georgiana,Imi pare sincer rau sa aud asta. Eu chiar acum am un al doilea caz in familie, dar de data aceasta cancer renal. PSA-ul este foarte mare si probabil chiar este cancer, mai ales daca nu a luat medicamente care sa aiba ca efect secundar cresterea PSA-ului. Daca rezultatul biopsiei este pozitiv va trebui sa consultati un medic oncolog, probabil aceasta va fi si recomandarea medicului. Eu insa nu stiu ce sa va spun, sper sa aveti noroc de un medi oncolog bun. Cel mai bine ar fi sa faceti un RMN abdominal, scintigrafie si testul la plamani respectiv coloana. Sunt primele organe/locuri unde se extinde daca a plecat din locul care l-a generat. Ce va pot eu recomanda din experientele acestea pe care le-am avut este sa faceti in paralel cu orice tratament indicat de medici si unul naturist. Cautati pe google numele: Eugen Giurgiu. O sa gasiti multe detalii. Va doresc multa sanatate si multa putere in lupta cu boala! |
|
Cancer Prostata |
11-12-2010, 00:38:07 de către georgiana709
Buna ziua. Tatal meu are 53 ani si un test PSA 82, care s-a transformat in 95 intr-o saptamana. In jur de 2 saptamani vom afla si rezultatul biopsiei - care a fost recomandata de toti medicii pe care i-am consultat.Din cate am mai citit pe internet, aceasta valoare a testului PSA indica in proportie destul de mare ca este cancer. Poate cineva sa ma ajute cu mai multe informatii? Am inteles ca ar fi indicate mai multe analize (scintigrama osoasa, teste la plamani, un scan cu substanta de cotrast) - dar medicul de la Panduri unde i-a fost facuta biopsia nu considera ca este cazul. De asemenea, pt cei care au fost la consult/tratament in clinici din Viena sau in Istanbul (am citit in comentariile voastre) - puteti sa imi comunicati numele acestor clinici, medici, cum ati luat legatura/cum ati reusit a va faceti programare? Ce ar trebui sa facem dupa ce soseste rezultatul biopsiei? Sa consultam un oncolog? Cum vom sti care este cea mai buna cale de urmat? Va multumesc anticipat pt ajutor. |
|
Cancer Prostata |
28-07-2010, 11:13:12 de către Mihaela67M
daca este cineva operat de prostatectomie radicala cu eliminarea ganglionilor limfatici la Viena ,va rog dati-mi un raspuns.Kent 008 stiu ca a trecut prin asa ceva .Rog raspuns urgent |
|
Cancer Prostata |
16-07-2010, 15:29:29 de către Mihaela67M
mihaela86r,multumesc.Cat costa un astfel de tratament?Ce stiti de biobran?Ce stiti se dr tutu?Ce stiti de Lungu Gabriel?sau ganoderma?saubioenergie?sau.... sau... etc |
|
Cancer Prostata |
15-07-2010, 16:21:59 de către mihaela86r
Mihaela eu inteleg foarte bine ceea ce spui. Pana si domnul Girugiu o sa iti spuna asta. Stii cum e uite: unele persoane pot sa ia o aspirina pentru durerea de cap si le trece, altii rezolva aceasta problema cu algocalmin pentru ca aspirina nu are efect. La fel si cu tratamentele naturiste. Important este sa incepeti din timp cu ceea ce aveti la indemana. Eu ti-am recomandat acest domn pentru ca rezultatele au fost pozitive (chiar si pentru bunicul meu care s-a stins din viata in urma acestei boli el avand o hepatita netratata care s-a manifestat tarziu, mai precis odata cu cancerul). De asemenea "angst" de pe forum a apelat la acest domn si ei au avut rezultate mult mai pozitive. Tratamentul nu este deloc scump in comparatie cu alte tratamente naturiste de acest gen. Nu vreau sa crezi ca fac reclama, nu am apucat din pacate sa-l cunosc personal. Il contactez doar atunci cand am nevoie de ceva. Dar il apreciez enorm. Aceasta este doar parerea mea. Cereti sfaturi cat mai multor persoane. Dumnezeu sa va ajute! |
|
Cancer Prostata |
15-07-2010, 13:56:41 de către Mihaela67M
Multumesc mihaela86r.Vom lua legatura cu d-l Giurgiu.Ce ma debusoleaza e faptul ca exista o multitudine de remedii naturiste incat e dificil sa alegi.E greu sa alegi la voia intamplarii,chiar daca unii au avut rezultate pozitive.Fiecare organism e unic ,cu punctele lui tari sau slabe.Multumim inca o data. |
|
Cancer Prostata |
13-07-2010, 15:52:49 de către mihaela86r
Mihaela67M va sfatuiesc sa incercati un tratament naturist. Domnul Eugen Girugiu va poate ajuta. (gasiti informatii pe internet despre dansul) De asemenea Eugen de pe acest forum cred ca poate sa va dea informatii despre medicii din Viena.Multa sanatate dumneavoastra si sotului! Cancerul nu mai este de neinvins, m-am convins desi noi nu am reusit sa-l invingem. Important este sa mergeti pe calea cea buna si sa aveti incredere! Numai bine! |
|
Cancer Prostata |
13-07-2010, 15:30:14 de către Mihaela67M
Sotul meu de 43 ani are ADKP N0M0 Gleason 7, face tratament de 3 luni cu casodex si zoladex.Radioterapia a ramas la alegerea sa desi nu stim in ce masura putem decide noi ce e mai bine pt el.Rog pe cei ce se confrunta cu aceasta boala sa ne dea un semn.Ce sanse operatorii are sau ce urmeaza sa mai facem pt binele lui?Ce cunoasteti despre medicii din viena-urologi?Va rugam indrumati-ne spre bine |
|
Cancer Prostata |
12-07-2010, 20:53:21 de către angst
nu v-am mai scris de mult. tata este bine, are PSA 0.02 .a facut si analiza ACE si a iesit 1.16(e ceva care arata cate celule canceroase sunt in corp).ia in continuare Flutan 2 pe zi si o injectie Diferelin la 3 luni. nu mananca nici acum carne decat de pui si peste. dl Giurgiu i-a spus ca nu mai trebuie sa ia tinctura de la el ca nu mai e necesar. a facut si tomograf si nu a iesit nimic decat o usoara spondiloza. acum o sa mergem sa vedem ceva si pt spate. mergeti la dl Giurgiu! sper sa fie bine.sanatate. |
|
Cancer Prostata |
08-07-2010, 21:57:53 de către mihaela86r
Loredana, ne mai dai te rog un semn? Aceeasi rugaminte o am si pentru bitzu0611. Vorbeam cu Eugen despre voi si ne-am dat seama ca nu am mai primit niciun semn. |
|
Cancer Prostata |
11-04-2010, 09:25:35 de către eugen49
Pt Loredana si nunumai...! M-am intors de la Wiena vineri .am fost consultat de Prof . Michael Marberger,o somitate in acest DOMENIU . Dupa consult si analiza dosarului(traducere) s-a ajuns la o concluzie neasteptata de mine: Intreruperea definitiva a tratamentului pe o perioada nedeterminata,monitorizand doar PSA-ul din trei in trei luni .Loredana,pt mai multe detalii ,ma poti suna ----------- .Si eu vreau sa aflu de tatal tau si de tatal Gabrielei . MULTA SANATATE EUGEN (*modificat de administrator) |
|
Cancer Prostata |
06-04-2010, 19:52:06 de către GRIGORE LOREDANA
PTR D-NUL EUGEN : ASTAZI ESTE 6 APRILIE SI SPER CA ATI PLECAT LA VIENA PTR CONSULTATIA PROGRAMATA .ASTEPT CU NERABDARE SA INTRATI SI SA NE POVESTITI .MULTA SANATATE . |
|
Cancer Prostata |
25-03-2010, 17:53:36 de către elena_58
Multumesc pentru informatii ZOLIKA. Suntem abia la inceput, sa vedem ce zice medicul luni. Voi tine seama si de cele comunicate pe acest forum. Este o situatie noua si vreau sa ma documentez.Multumesc MIHAELA86r pentru site. Cum nu am cunostinte in domeniu, orce informatie ma face sa pot adresa medicului anumite intrebari si sa pot intelege ce-mi va spune. |
|
Cancer Prostata |
24-03-2010, 21:25:18 de către mihaela86r
Ca sa nu te inducem in eroare uite aici informatii avizate medical: http://www.synevo.ro/psa-freepsa/ |
|
Cancer Prostata |
24-03-2010, 21:11:47 de către zolika
Buna seara Elena. La 67 ani si eu sufar de aceiasi boala ca si tatal tau. Analizele mele de PSA aratau 8,3 cu 13,5. Cifra de 13,5 reprezinta PSA liber (Free PSA) si in mod normal este mai mare decit 23. Daca mai mica este suspect de cancer.Diagnosticul corect se stabileste prin biopsie. Dela mine au recoltat 12 probe din prostata si numai intrun loc este suspect , restul e normal. Am urmat un tratament cu medicamente de trei lunni si tin un regim alimentar impreuna cu un supliment alimentar impotriva tumorilor, si ma simt bine ,cea ce doresc si tatalui tau. |
|
Cancer Prostata |
24-03-2010, 19:18:19 de către elena_58
Multumesc Mihaela pentru promptitudine. Din comentariile tale am inteles multe lucruri. Ai fost utila multor de aceea sper ca-mi vei raspunde cu sfaturi ulterioarelor intrebari. Mama mea este cu moralul la pamant iar eu trebuie sa disimulez,sa ma arat altfel decat simt. Luni ma duc la medicul care a recomandat analiza sa vad ce zice. Asistenta care a dat rezultatul a zis ca nu e asa grav si se poate rezolva cu laser. Incerc sa fiu tare. Multumesc pentru incurajari si sa-ti dea Dumnezeu sanatate! |
|
Cancer Prostata |
24-03-2010, 17:07:53 de către mihaela86r
Buna Elena, Nu sunt medic dar din cunostintele mele pot sa iti spun urmatoarele. Un PSA care depaseste 10 nu este bine deloc. In cele mai multe cazuri indica un carcenom de prostata, dar nu trebuie sa disperi pentru ca PSA-ul poate avea o astfel de valoare chiar si in cazul in care nu este cancer. Continuati investigatiile. Cereti sfatul cat mai multor medici. (internisti, urologi, oncologi - preferabil cel putin unul din fiecare) Nu trebuie sa fii deprimata, trebuie sa actionezi in consecinta. Chiar daca este cancer de prostata poate sa traiasca fara interventie chirurgicala si doar cu tratament adecvat multi ani de zile. Multa sanatate va doresc! |
|
Cancer Prostata |
24-03-2010, 17:00:20 de către elena_58
Cum nevoia te impinge sa cauti pe net raspunsuri la intrebari care te depasesc, am descoperit acest site.Am citit toate comentariile dv. si mi-am dat seama ca sunteti niste oameni extraordinari.Poate ma lamuriti si pe mine ce inseamna psa 13.70 si -4.Scuze dar nu am notiuni medicale si nu prea stiu sa ,,citesc" rezultatele.Mentionez ca este vorba de tatal meu care are 77 ani.Azi i-au venit rezultatele si nu am fost inca la doctor . Urmeaza luni.Sunt deprimata dar caut sa stiu adevarul.Multumesc tuturor.Felicitari pentru omenia dv. |
|
Cancer Prostata |
16-03-2010, 22:29:45 de către bitzu0611
Procedura HIFU si in Bucuresti.Bazata pe terapia cu ultrasunete in diverse forme neoplazice. hifu ro...Au pretzuri un pic cam mari poate pentru bugetul romanesc de azi, dar...poate va este de folos informatia. Sanatate tuturor! |
|
Cancer Prostata |
14-03-2010, 22:03:02 de către zolika
Buna seara tuturor. Sotia mea afost diagnosticata cu cancer la pancreas si metastaza la ficat in stare avansata. Pronosticul medicilor era ca va trai doua luni.A urmat un tratatament oncologic. Intre timp afolosit un supliment alimentar denumit CULEVIT si a mai trait inca doi ani. La mijlocul anului trecut am inceput sa am probleme cu urinatul.Dupa trei luni de tratament medicamentos am trecut la tratament naturist care consta din urmatoarele: dimineata pe stomacul gol o lingura de ulei din seminte de bostan persat la rece,mananc multe zarzavaturi si fructe si evit carnea, beau ceai verde si ceai de pufulita cu flori mici,nu consum alcool si intrei intrei ore iau cite doua pastile de CULEVIT. Inprezent nu am probleme cu urinatul ,nu trebuie sa ma scol noaptea si ma simt bine. |
|
Cancer Prostata |
01-03-2010, 14:22:07 de către mihaela86r
In sfarsit si la noi in tara! Felicitari! |
|
Cancer Prostata |
01-03-2010, 13:31:53 de către mireliordan
pentru cei care se simt stresati de atmosfera apasatoare de la IOB as avea o recomandare . dupa 7 ani de oncologie acolo sunt acum medic oncolog la clinica privata Focus, in bd. Ferdinand 141, Bucuresti. consultatia si tratamentul sunt decontate prin casa de asigurari iar mediul este calm, primitor, fara asteptari interminabile, cu programari care se respecta. in alta ordine de idei, nu ii poti nega tatalui tau dreptul de a-i spune adevarul, cu atat mai mult nu lua decizii in numele lui in privinta unui tratament necesar. ai suporta gandul ca il ai pe constiinta? tatal meu a murit in urma cu 3 ani de cancer, dar nici un moment nu i-am ascuns boala pe care o are. hotararea de a urma sau nu un tratament trebuie sa fie a lui. e VIATA LUI in joc |
|
Cancer Prostata |
24-02-2010, 10:39:58 de către eugen49
Pt Loredana si nu numai .N-an facut scintigrafia pt ca n-aveau substanta de contrast la IOB iar prof Anghel nu vrea sa o fac in alta parte , asa ca voi astepta sa le aduca substanta ptr luna martie ; in schimb am fost ieri la control urologic la Conf Jinga (Panduri) si mi- dat o scrisoare medicala catre medicul meu oncolog de la Cta in care-i sugereaza oprirea tratamentului hormonal ! PSA-ul este aclasi (0,2), ma simt fffb si astept sa vina data de 06 apr cand sant progr la Viena pt a face si acolo o consultatie si pt a mai afla si o alta opinie . Ma scuzati ca n-am mai intrat dar am fost sfatuit sa nu maai intru .... ptr binele meu ! Loredana imi pare nespus de rau ptr tatal tau dar te rog sa nu fii distrusa ptr ca snt sig ca va fi bine ; nu uita ca totusi Lumea Medicala nu doarmesi vine cu noitratamente cel putin ptr a ne prelungi viata . (cauta pe net ABIRATERONE , medicament de ultima generatie care va fi pe piata anul acesta ) ! Cu bine, eugen bitzu0611 ce mai face tatal tau ? Suna-ma sau mes . |
|
Cancer Prostata |
22-02-2010, 21:05:35 de către GRIGORE LOREDANA
PTR D EUGEN ATI FACUT AZI SCINTI OSOASA ?-...EU I-AM FACUT TATALUI MEU TOT ASTAZI 22 II SI SUNT DISTRUSA... |
|
Cancer Prostata |
09-02-2010, 13:37:43 de către angst
tata a repetat analiza PSA dupa trei luni de tratament si este 0,6. sper sa fie bine .joi mergem la control. sanatate la toti. |
|
Cancer Prostata |
08-02-2010, 13:14:27 de către maia1
Daca a incercat cineva bio bran pana acum si ce poata sa-mi spuna despre el. Este eficient? A mai urmat cineva tratamentul cu estracyt? Multa sanatate va doresc la toti. |
|
Cancer Prostata |
07-02-2010, 23:17:00 de către mihaela86r
Prea multe nu stiu despre leucemie, stiu doar ce ne-au spus si noua medicii si cam ce am citit si eu prin carti cand am aflat diagnosticul bunicului. Va pot ajuta poate doar cu sfaturi si eventual va pot spune cum a decurs totul in cazul nostru. Nu sunt medic, din pacate. Multa sanatate. --------*(*modificat de administrator) |
|
Cancer Prostata |
07-02-2010, 20:38:35 de către bitzu0611
pt mihaela86: cum as putea sa iau leg cu dvs si sa va intreb cateva detalii despre leucemie? Multumesc. |
|
Cancer Prostata |
07-02-2010, 13:30:43 de către nicoleta37
Multumesc Mihaela ! De cand am aflat doar ma informez. Nu mai am rabdare pana miercuri si m-am gandit sa merg maine eu la medic cu rezultatele sa vad despre ce este vorba si o sa-i cer sa faca o biopsie inainte .Sanatate multa tuturor! |
|
Cancer Prostata |
07-02-2010, 12:55:59 de către mihaela86r
Buna Nicoleta. Imi pare rau sa aud ca se alatura inca o persoana la astfel de suferinta. Din ce ai scris tu reiese o probabilitate destul de ridicata ca tatal tau sa aiba cancer. Ar trebui sa repetati analiza PSA acum si sa vedeti care este valoarea ei (PSA-ul il puteti face la orice cabinet de analize medicale). Daca valoarea PSA este mai mare de 10 atunci probabilitatea tinde spre 100% cancer. In caz contrar este posibil ca in zona bazinului sa se fi dezvoltat formatiuni tumorale care sa provina din alta cauza. Ar trebui sa faca biopsie, inainte de operatie diagnosticul ar trebui sa fie sigur nu presupus. Daca durerile se amelioreaza la cald atunci exista posibilitatea sa fie formatiuni tumorale la nivelul oaselor bazinului, sau poate sa fie un alt tip de cancer. Investigati inainte de a lua o decizie cum este interventia chirurgicala. Va doresc sanatate tuturor. |
|
Cancer Prostata |
07-02-2010, 11:16:30 de către nicoleta37
Buna ziua! Am citit despre suferintele dumneavoastra si cu speranta ca totul va fi bine pentru toti va rog sa ma primiti sipe mine alaturi si sa ma ajutati cu cateva sfaturiEste vorba tot despre tata, care in iulie s-a prezentat la urolog iar dupa consultatie i-a dat sa faca testul PSA care a iesit in limite normale. La fel va spun ca sunt singura la parinti iar tata atunci mi-a spus ca nu are nimic ,probabil ca sa nu sufar. Acum doua zile insa am aflat ca medicul i-a spus ca in septembrie sa mearga la operatie. Din explicatiile tatalui am aflat ca are foarte ,,multe formatiuni crescute si daca nu se opereaza va ajunge sa nu mai poata urina si sa aiba nevoie de sonda""Sunt explicatiile tatalui, un om de la tara Intrebandu-l el pe medic daca nu este vorba despre cancer,acesta i-a spus ca asta o sa afle dupa operatie. Miercuri l-am programat si atunci merg cu el. Va intreb daca este bine sa faca operatia daca nu-i face inainte o biopsie? Mentionez ca tata are 75 ani, urineaza des ziua si noaptea ,are dureri puternice la bazin si picioare ,iar daca sta la caldura durerile se amelioreaza insa picioarele nu se incalzesc niciodata. Multumesc celor care au rabdare in a alina si suferintele celorlalti! |
|
Cancer Prostata |
06-02-2010, 20:12:39 de către angst
maia,nu ne-ai spus un rezultat al biopsiei. daca a fost operat de ce mai creste PSA? nu am mai scris de mult pt ca nu am avut nimic nou.ieri am fost cu tata la medicul oncolog-cam dezamagita de indiferenta d-nei dr. am intrebat de un tomograf sau rmn- mi-a spus ca la PSA 15 nu pot fi metastaze.saptamana viitoare facem toate analizele. sper sa fie bine. o sa va scriu. multa sanatate la toti. o sa facem si un tomograf din proprie initiativa. |
|
Cancer Prostata |
05-02-2010, 14:39:27 de către maia1
Citesc de mult timp cu interes comentariile dvs.despre cancerul de prostata.Tatal meu 68 de ani a fost descoperit in 2007 cu cancer de prostata, PSA 60, scor 7, a fost operat, apoi castrat la Fundeni. I-a fost prescris flutamida 3/zi, a mers f.bine (psa in limite) pana in decembrie 2008 cand psa a crescut la 20. I-a fost schimbat tratamentul pe casodex, dar nu a avut efect. In ianuarie 2009 am facut scintigrama, care a iesit bine. A mers cu casodex pana in septembrie 2009 cand psa a crescut f.mult la 90. Oncologul i-a prescis estracyt, a urmat o apoape 2 luni cu acest tratament, psa a scazut la 34, dar nu a mai putut urma cu acest tratament deoarece nu l-a suportat. Oncologul i-a schimbat cu androcur, dar nici acest medicament nu il tolereaza, iar psa a crescut iar la 88. Acum ia din nou estracyt si i-am dat de o saptamana ganoderma. L-am programat la CT si astept cu sufletul la gura rezultatele. Sper sa fie bine. Eu va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa ne aibe in grija sa. |
|
Cancer Prostata |
01-02-2010, 22:20:19 de către mihaela86r
Bunicul nu a luat un tratament special pentru leucemie. Nu a facut nici transplant. A mers pe multe ceaiuri naturiste. Va dati seama ca la noi a intervenit si varsta inaintata. Mai nou in Romania nu prea se mai gandesc medicii ca nu conteaza varsta, din pacate. Am auzit inclusiv cuvintele: "Cat mai vreti sa traiasca?". Deci la noi a fost si un dezinteres din partea medicilor din aceasta cauza. Tocmai de aceea nu va descurajati si luptati in continuare. La bunicul leucemia a stagnat cu tratament naturist. Lua atunci ceva siropuri de la doamna doctor Haimovici. Dupa doua luni de tratament analizele erau cu mult mai bune. (bineinteles medici nu le-au luat in seama, au spus doar ca leucemia nu prezinta un pericol, este sub control) Daca doriti puteti cauta pe internet despre aceste siropuri. (Tumorles si inca unul al carui nume nu mi-l amintesc acum). Eu sper sa aveti parte cu totii care sunteti bolnavi de medici adevarati, de medici pentru care sa nu conteze altceva decat sanatatea pacientului. (pentru ca orice parinte, copil sau persoana apropiata a bolnavului si chiar si bolnavul va face eforturi financiare sa-i rasplateasca pe acei medici, si nu in ultimul rand vor primi rasplata de Sus). Din pacate la noi in tara exist putini medici adevarati. Cu toate astea sa aiba Dumnezeu grija sa aveti parte de dansii. Eu am cunoscut si astfel de medici. A fost si ramane o onoare. Toata stima. --------* Sper sa va fiu de ajutor. Multa sanatate! Probabil ar fi bine sa faca cei putin cateva trasfuzii de sange, pentru moment, iar pe langa un tratament. (*modificat de administrator) |
|
Cancer Prostata |
01-02-2010, 21:36:10 de către bitzu0611
Pt Mihaela: am inteles. Suntem la faza de investigatii mai mult pentru a determina cauza. Se pare ca nu-i de la Casodex...Ce tratament a urmat bunicul tau pt leucemie daca i s-a dat ceva? Tatei i s-a propus transplant de trombocite si mai vedem maine ce altceva. Multumesc mult pt toate info. |
|
Cancer Prostata |
31-01-2010, 21:18:24 de către mihaela86r
Nu zic ca nu e posibil sa fie din cauza Casodex-ului. La bunicul a fost de pe o luna pe alta schimbarea.( de exemplu: In luna martie nu avea nimic la maduva osoasa, iar in luna aprilie cand si-a refacut analizele a iesit trombocitopenia care s-a dovedit apoi prin biopsie ca este leucemie) . Evolutia acestei boli este foarte neasteptata. Eu chiar sper sa fie din cauza Casodex-ului. Daca e asa, sa nu-l mai faca. Cereti sfatul cat mai multor medici. Multa sanatate. |
|
Cancer Prostata |
31-01-2010, 21:12:58 de către bitzu0611
Buna Mihaela.Tata urmeaza tratamentul cu Casodex doar de 2 saptamani, iar la Ct nu i-au iesit metastaze pe coloana...Cand ati aflati de trombocitopenia bunicului dumneavoastra. Tata acum 2 luni cand i s-au facut analizele si biopsia trombocitele erau in termeni normali, si acum o luna la fel. |
|
Cancer Prostata |
31-01-2010, 21:00:21 de către mihaela86r
Da. Din pacate bunicul a avut astfel de problema. Dupa o perioada de tratament s-a dovedit ca avea leucemie. Sper sa nu fie acelasi diagnostic si la dumneavoastra. Trombocitopenia apare deseori cand maduva osoasa este afectata (leucemie), atunci nu se mai pot produce trombocite. Faceti analizele necesare si stabiliti diagnosticul. Daca e asa trebuie actionat in consecinta. Multa sanatate! |
|
Cancer Prostata |
31-01-2010, 20:36:37 de către bitzu0611
Buna tuturor. In sfarsit am ajuns in tara si il gasesc pe tata cu o trombocitopenie severa, ceea ce l-a impidicat sa faca operatia de castrale, la care era programat vineri.STie cineva sau i s-a intamplat sa aiba asa o situatie in acest caz de cancer prostatic? Am consultat cativa medici, dar maine merge sa facem mai multe investigatii la hematologie. De asemenea am citit prospectul Casodexului si este stipulat ca avand side effects pe afectiuni sanguine, dar ocazional. Din cate am vorbit cu cativa doctori (peste weekend), au confirmat ca 80% ar fi de la acest medicament, mai ales ca tata nu a avut vreo problema cu trombocitele inainte de a incepe tratamentul (analizele o spun) plus ca nu prezinta nici unul din simptomele acestei boli, nu are sangerari, nu are echimoze, mai ales ca i s-a luat sange pt analiza sangelui de 2 ori... Problema mare este daca el nu tolereaza Casodex-ul, cine are alt medicament care nu ar avea acest side effect? |
|
Cancer Prostata |
27-01-2010, 16:08:07 de către eugen49
PT TOTI ! Azi mi-a spus cineva a carui sot bolnav de cancer prostata metastaze s-a tratat si vindecat (s-a jurat) cu grasime sau osanza de Bursuc ! Stie sau a auzit cineva ? |
|
Cancer Prostata |
26-01-2010, 10:43:00 de către mihaela86r
Pocoyo, e mai bine fata cito decat cu cito in momentul in care ficatul este afectat. Daca ficatul nu functioneaza la capacitatea maxima tumorile nu eu efectiv pe unde sa iese din organism. Marea gresala a medicilor este ca nu dau protectoare de ficat. Din pacate ficatul este doctorul organismului, prin el se elimina toate toxinele. Silimarina este buna. Din nefericire o celula hepatica se reface in 6 luni. Trebuie ajutat cat mai mult sa reziste aceste 6 luni, dupa totul va devenii mai usor. Tocmai de aceea ar trebui sa va axati acum pe tratarea ficatului. Eu chiar sper sa reusiti pentru ca stiu foarte bine prin ce treceti. Bunicul a avut o hepatita in trecut. A facut zometa, casodex, dipherelin si zoladex, iar celulele hepatice au ajuns la ficat. Ficatul nu a facut fata. Am aflat tarziu de tratamentul naturist, de plantele care ajuta ficatul si dupa 7 luni, ficatul a incetat sa functioneze. Tatal dumneavoastra are dureri de ficat? Este tare ficatul? Incercati sa gasiti cartea "Cancerul. Tratamente Naturiste" scrisa de domnul despre care am scris aici. Acolo sunt si cateva solutii pentru greata, dureri si alte probleme care apar in cazul acestei boli. Nu stiu ce sa va spun in astfel de momente. Pastrati-va curajul! Incercati sa il incurajati chiar daca o sa-l ia pe nu in brate. Trebuie sa manance cat mai mult ca sa nu cedeze restul organismului. Si eu am copilarit cu bunicii, de cand m-am nascut pana cand am plecat la liceu, iar acum e ca si cum bunicul ar fi acasa, acolo unde il stiam eu dintodeauna. Inca nu realizez, desi odata pe saptamana aprind o lumanare pentru el. A fost greu atunci si va inteleg foarte bine prin ce treceti. Banuiesc ca deja a inceput sa slabeasca. Dar sa stiti ca numai Dumnezeu stie ce se va intamplat. Trebuie sa aveti increde si sa va rugati si o sa vedeti ca o sa fie bine, oricum ar fi. Multa sanatate tatalui si multa sanatate si dumneavoastra! |
|
Cancer Prostata |
26-01-2010, 10:18:18 de către Pocoyo
Eugen si Mihaela, va multumesc tare mult pt gandurile bune si sfaturi! Eugen, sa va ajute Dumnezeu sa treceti peste boala, s-o tineti in frau, stiu sigur ca se poate! am intalnit cazuri care au imbatranit si au murit de batranete cu cancer de prostata, deci optimismul si lupta cu boala conteaza la maxim, sa nu cedati niciodata! Mihaela, va inteleg f bine cat ati suferit pt bunic, si eu mi-am iubit bunicii din partea mamei si inca plang dupa ei, desi nu mai sunt de 8 ani, dar ei m-au crescut si as fi facut orice posibil sa le mai prelungesc viata! va doresc multa sanatate si fericire! Cu tata, o sa iau legatura si cu Eugen Giurgiu, de ieri, de cand am citit subiectul acesta ma batea gandul, dar asteptam si parelile voastre. Tata a intrerupt orice tratament cu citostatice din decembrie deja. Mi-e teama si ma infioara gandul ca nu se mai poate face nimic!! of, crunta e soarta asta pentru unii!! Va multumesc inca o data si va doresc multa sanatate tuturor! |
|
Cancer Prostata |
26-01-2010, 01:11:07 de către mihaela86r
Pentru Pocoyo: Imi pare foarte rau sa aud in ce stare grava se afla tatal tau. Stiu foarte bine prin ce treci. Medicii din Romania asa sunt marea majoritate. Am avut si noi o experienta foarte proasta. Ne-au spus ca bunicul nu mai are sanse si ca ce mai vrem sa traiasca la varsta asta (avea 79 de ani). Plus ca ne-au spus ca nu mai rezista mai mult de trei luni. A rezistat 9. Noi am trecut pe tratament naturist. Aveam la fel metastaze oasoase, metastaze hepatice. Tratamentul l-am procurat de la Eugen Giurgiu. (poti sa cauti pe internet, vei gasii informatii). Nu zic ca il va ajuta, la noi s-a simtit mult. Starea de greata este de la ficat dupa cum ai descris tu nu are cum sa fie de la cito. Opriti tratamentul cu cito si altele gen zometa ... distrug ficatul de tot. In asemenea situatii nu se mai prescriu astfel de medicamente. Medicii nu o sa va zica niciodata asta. Este o situatie grava in acest moment. Pentru ficat : Silivit F de la Vita Care si ceai hepatic de la dacia plant sebes. (ceai cat mai mult zilnic). Multa sanatate! Luati legatura neaparat cu Eugen Giurgiu----. Suntem datori sa-i ajutam sa traiasca cat mai mult, si sa le alinam suferintele, chiar daca este vorba de o zi in plus sau de un an. Inca odata multa sanatate tatalui! |
|
Cancer Prostata |
25-01-2010, 21:32:03 de către eugen49
Pt Pocoyo, am citit si mi-am dat seama cat suferi . parerea mea, ca om care sufera de aceeasi boala ,am studiat f mult despre stadializarea bolii si metodele de tratament, este ca la tatal tau s-a gresit de la inceput,adica : Ori nu i s-a facut o stadializare corecta a bolii, ori dak i s-a facut, nu trebuia (se interzice prin protocoale internationale)sa se intervina chirurgical . La el , (ca si la mine) trebuia aplicata terapia hormonala Zoladex sau Dipherelin, Casodex , Zometa , combinate cu Radioterapia(perfect in turcia, eu am facut-o la fundeni) . Sa fie PACATUL celor care iau astfel de decizii, jucandu-se cu viata OAMENILOR ! Pt viitor, eu va rog sa nu disperati , ci sa mergeti mai departe ,dar nu pa mana celor de la noi din tara . Va rog sa sperati , sa margeti mai departe iar cu ajutorul lui DUMNEZEU , sin sigur ca veti reusi ! De medicamentele mentionate mai sus , nu cunosc .... Multa sanatate tatalui si multa speranta si va fi BINE |
|
Cancer Prostata |
25-01-2010, 16:39:46 de către Pocoyo
Buna ziua. Imi pare tare rau sa citesc cati sufera de aceasta cumplita boala, si mai ales pentru cei care sunt atat de tineri! Am urmarit subiectul de la inceput si as vrea sa cer si eu parerea voastra :Tata, 65 ani , diagnosticat in mai 2009 cu cancer de prostata cu metastaze osoase deja, PSA peste 500 (asa au zis doctorii ) , scor Gleason 8 ( 5+3). A fost operat in mai, i-au scos tumora de pe prostata (era destul de mica, deci nu i-au scos si prostata) si testiculele, din pacate , cat de mica era tumora a produs diseminari in sistemul osos. Tot din pacate, nu a avut nici-o problema cu prostata, si de aici, a descoperit prea tarziu cancerul, cand deja avea dureri osoase. PSA-ul i-a scazut pana la 12.Tratamentul a fost cu Casodex, apoi in august cand s-a dus la Fundeni (unde a fost operat si tratat) , PSA-ul ii crescuse peste 20 iar, dar oncologul si urologul nu au facut nimic, doar eco sa vada daca vezica functioneaza normal, si examen clinic (pt ca arata f bine, isi revenise). Ca urmare, ne-am indreptat spre clinica din Istanbul, unde la PET-CT s-a descoperit ca se inmultisera metastazele osoase, dar si un lob al ficatului fusese afectat putin ( mici metastaze). A facut 10 sedinte de radioterapie , in plus Casodex si Zometa , ficatul s-a vindecat, cat si o parte serioase din oase, i-au mai ramas doar cateva puncte pe coloana si pe vertebre, si la picioare. La ultima evaluare din decembrie, rezultatul a fost urat iar , PSA 4000. La PET _CT s-a descoperit ca avea metastaze pe ficat, pe lobul celalalt, dr de acolo au zis ca de data asta sunt mari metastazele, ca tratamentul pe baza de hormoni nu a avut efect si ca nu mai au alte solutii , decat o injectie f scumpa, care tine loc de radioterapie pt sistemul osos, se numeste Samarium 153 -Quadromet si se importa din State. Pt asta insa, trebuie sa aiba hemoglobina peste 12, ori el abia daca ajunge la 10, cu transfuzii de sange. Mai grav e , ca de 2 saptamani ii este f rau, vomita, are scaunde diareice, nu prea mananca decat fortat, nu mai are putere...ce mai, se simte f rau! noi suntem disperati, desi ni s-a zis ca ar fi si urmarile chimioterapiei ( a facut ultima perfuzie in decembrie ), ca dc nu s-a manifestat in timpul, de obicei se manifesta asa, dupa ce termina. NU stim daca e de la chimio sau de la ficat! NI se pare ciudat ca nimeni nu i-a prescris nimic pt ficat!! Oncologul de aici a zis ca " ce ne mai agitam atat ( cu Istanbulul) ca si-asa nu mai are sanse!" - ce atitudine, ce fel de oameni sunt asemenea medici?! Ce ma sfatuiti? ce sa-i mai dam sa-l ajutam cu ficatul si cu starea asta de voma ?? Mentionez ca noi ii dam tratament cu aloe de la Forever, a luat din mai pana in septembrie si acum l-a reluat, ii mai dam de vreo luna Cartilaj de rechin si de curand, mama a aflat de la alt pacient in situatie asemanatoare, de Silimarina, si ii da si asta de vreo 3 saptamani. Va rog, ajutati-ma cu un sfat, ca nu stim incotro sa mai apucam ! |
|
Cancer Prostata |
23-01-2010, 01:30:39 de către mihaela86r
Da, am inteles asta, dar orice interventie chirurgicala in momentul de fata poate deveni foarte periculoasa. Daca are metastaze osoase inseamna ca "tumorile au plecat de la locul lor". O interventie chirurgicala poate sa le ajute si mai mult sa se extinda. Aveti grija, cereti sfatul cat mai multor medici. Aflati ce spune fiecare. Este periculos, dar poate este mai periculos fara sa-i faca interventia aceasta. Nu stiu ce sfat sa va dau mai mult de atat! Numai bine! |
|
Cancer Prostata |
23-01-2010, 00:30:15 de către bitzu0611
Multumesc Mihaela de incurajari. Pai alt drum nu ai decat sa sper si sa mergi inainte...cam asta e.De operatie, nu este legat de tumoare, este operatia de castrare (indepartarea testiculelor) care ar opri productia de hormoni, ceea ce si tratamentul hormonal urmareste acelasi lucru...deci nu e legat de tumoarea in sine, ci doar de stimuli. |
|
Cancer Prostata |
22-01-2010, 15:03:55 de către mihaela86r
Eugen, Care a fost pana la urma rezultatul? Metastaze osoase sau doar inflamatii? Ai mers sa ceri sfatul si altui medic? Nu sta asa, mergi si la alti medici, chiar si din romania, nu astepta, boala asta nu asteapta dupa nimeni din pacate ... Multa sanatate va doresc! |
|
Cancer Prostata |
22-01-2010, 15:01:47 de către mihaela86r
Pentru bitzu0611 : Imi pare rau ca tatal tau are acum mestastaze osoase. Nu am reviziut ce ai scris pana acum, dar daca i-au dat Zometa, mai mult de atat nu o sa primeasca pentru acele metastaze osoase. Zometa e usor citostatic si ajuta din cate stiu eu la fixarea calciului in oase. Daca nu a primit pana acum astfel de tratament e f posibil sa primeasca. Sincer.... nu vreau sa va dezamagesc, dar nu vad nicio diferenta, toate tratamentele date de medicii oncologi in romania pentru cancer de prostata sunt la fel. (exact la fel) Nu exista si nici nu se incearca altceva. Imi pare rau sa o spun, difera tratamentul doar de la stadiu la stadiu, dar dupa cum vedeti si voi marea majoritate au in tratament: ZOMETA, CASODEX, ELIGARD si ZOLADEX(astea sunt cele care mi-au venit acum in minte). In functie de nevoie/stadiu fac sau nu radio terapie sau citostatice. Despre proteine ce pot sa spun. Lucrez acum la un proiect in bioinformatica care in functie de provenienta proteinelor incearca sa invete evolutia organismului. Deocamdata este intr-o forma initiala, dar ceea ce pot sa spun este ca si proteinele animale au rolul lor in organism, chiar daca la nivel nu celular, la nivel de ADN ea este procesata la fel ca una vegetala. Colesterolul nu este tocmai cea mai mare problema. Important este sa fie consumate cu cap. Parerea mea este ca degeaba un pacient consuma legume si fructe daca le ia dintr-un supermarket sau din import. Acelea sunt mai nesanatoase decat credeti. Incercati sa consumati pe cat posibil carne/legume/fructe de la tarani. Pare stupid, nu arata asa bine ca cele din magazine, dar credeti-ma nu se compara calitatea. Nu am zis niciodata sa manance carne de porc. Plus ca nu toate proteinele de provenienta animala contin colesterol. Nu trebuie consumata o cantitate mare de proteine pentru ca se vor trasforma in grasimi. E alegerea fiecarui pacient cum vrea sa traiasca. Eu am incercat sa va dau niste sfaturi pe care le-am invatat dintr-o experienta neplacuta din pacate. Sper ca tatal dumeavoastra sa isi revina. Si Curaj! Interventia chirurgicala nu cred ca este o solutie prea buna avand in vedere ca deja are metastaze, cereti sfatul si altor specialisti. Iti inteleg deprimarea perfect, am trecut exact prin ceea ce treci. E bine ca te-ai hotarat sa vii in tara. Stiu si eu cum e sa fii departe, e mai mult decat poti exprima in cuvinte. Ai grija de tine si nu iti pierde speranta. |
|
Cancer Prostata |
22-01-2010, 05:17:44 de către bitzu0611
pt Eugen: Buna si ma bucur sa aud vesti cu strai de bine! foarte bine ca ai decis sa mai ai si o alta parere! Iti doresc mult success si iti tin pumnii sa ai vesti bune la ea.Despre vaccin uite ce am aflat pana acum: "Din pacate, se pare ca vaccinul nu, vindeca ci numai prolungeste viata in medie de 4 luni. Insa vezi sa te interesézi si de un medicament care se cheama Taxotere, cred ca un derivat de la Taxofene care-i folosit in cancerul de sin....face sens, dat fiindca tot chestia hormonaza e cauza. Cit despre vaccÃn, un are efecte secundare rele...insa un a fost aprobat. http://www.webmd.com/prostate-cancer/news/20090429/prostate-cancer-provenge-strong-in-trial Am mai studiat un pic....si acest vaccine e facut pe baza de individ. Adica un esantion de singe e luat de la pacient si trimis la firma si aceasta creaza vaccinul bazat pe informatia fiecarui pacient....fff interesant si face fff mult sens. Treaba e ca daca un e aprobat in state....nu stiu cum fac ei cu Europa...am sa ma mai interesez...s-ar putea sa existe la voi ...te tin la curent" Legat de inscrierea in orice clinical trials: "Treaba ii in felul urmator: Daca compania respective fac un clinical trial in tara respective si pacientul se califica atuncea e inrolat in acest trial...si toate cheltuielile sint acoperite...se supune pacientul la un numar de teste ca sa vada daca totul merge cum trebuie. In gen, insa toate aceste studii se fac contra placebo ori eventual al unui alt medicament....deci un stii decit dupa un numar de ani daca ai primit medicamentul ori...un." Despre tata: e propus la operatie de castrare, i-au gasit metastaze osoase la nivel pelvian...ce sa zic, sper la tot ce-i mai bine pe viitor. M-as fi bucurat sa nu fie metastazic, dar acum...asta e. Luptam in acord cu noile conditii. Sunt cam deprimata dar, n-am incotro, mergem mai departe si vedem ce putem face mai bine. Inca nu i-au dat nici un tratament pentru acele metastaze. Nu stiu de ce, poate dupa operatie...O sa vn in tara sa vorbesc cu doctorul. Sanatate multa tuturor si cu Dumnezeu inainte, ca el le hotareste pe toate. |
|
Cancer Prostata |
21-01-2010, 10:32:33 de către GRIGORE LOREDANA
SUNTEM BINE ...MULTUMIM DE INTREBARE .MA BUCUR SA AUD CA MERGETI SI IN " ALTA PARTE " SA CERETI PEREREA .ABIA ASTEPT SA VAD CU CE VESTI VA INTOARCETI ... PE MINE MA INGRIJOREAZA TOTUSI UN LUCRU : V-AM POVESTIT CA I-AM FACUT UN CT TATALUI MEU IN URMA CARUIA DIMENSIUNILE PROSTATEI SUNT MAI MARI DECAT IN IULIE .DACA IN IULIE ERA DE 4 CM ACUM ARE 5,2 CM . PSA A SCAZUT DE LE 300 LA 12 ..DAR DE CE .PROSTATA CRESTE ...IN LUNA FEBRUARIE O SA-I REPET PSA IL FAC O DATA LA 40 DE ZILE ..NU STIU CE SA MAI FAC CATEODATA MA INTREB CAT O SA MAI REZIST .DAR TREBUIE DE DRAGUL LOR ... MACAR DE LA DVS SA AM VESTI BUNE ... |
|
Cancer Prostata |
21-01-2010, 09:15:24 de către eugen49
PT LOREDANA ci bitzu0611 ! Bunz, ce mai faceti/ DECE n-ati mai intrat ? Sper din inima sa nu se fi intamplat ceva... Eu snt f bine, am trecut de "faza" in care ma aflam in urma cu o saptamana. Mi-am aranjat totul pt un consult in luna martie la VIENA pt a ma consulta si un alt spcialist . Astpt cu nerabdare vesti BUNE de la VOI TOTI , DESPRE TATII VOSTRII , CU BINE , eugen |
|
Cancer Prostata |
17-01-2010, 12:12:52 de către eugen49
Buna tuturor, ce mai faceti, cum se mai simt parintii vostri ? Am citit adineauri pe o alta pag(sti bitzu0611), cum un bolnav cu stadiu av si scor 4+4=8 a fost operat . CATA INCONPETENTA ! Asa ceva nu se poate face, SARACUL OM E LA "PAMANT " ! Mai vb , cu bine eugen . PS : ASTEPT VESTI DESPRE TATII VOSTRII ! |
|
Cancer Prostata |
16-01-2010, 04:12:11 de către bitzu0611
pt Eugen: abia acum am citit mesajul dvs. O sa ma interesez si de vaccin si am sa postez cand am raspunsuri.Cat despre scintigrama, parerea mea este sa mai cereti si alta opinie, poate de la alt doctor oncolog. Ca sa fiti sigur ca sunt doar inflamatii si sa nu mai stati cu inima mica. |
|
Cancer Prostata |
16-01-2010, 03:56:41 de către bitzu0611
Alte info primite in leg. cu PC (prostatec cancer): "anti corpi nu sint medicamente...si in gen au nevoie de un vector care sa-I transporte...si pt asta in gen se foloseste un virus atenuat. Tratamentul in functie de cit de mare este glanda....ori o extirpa prin operatie si dupa ai se continua cu tratamentul hormonal, ori procedeul cu seminte radioactive e cel mai eficient...caci un radiaza tot corpul. Chemoterapie pt Genul asta de cancer un e recomanda...Doar in caz de metastaze se recomanda Chemoterapie"... Nu cred ca in Ro se practica inca metoda cu "radioctive seeds" - semintele radioactive. Stie cineva ceva? |
|
Cancer Prostata |
16-01-2010, 03:31:50 de către bitzu0611
pentru Mihaela 86 si nu numai: am studiat 5 ani chimie si biochimie, iti pot spune cu siguranta ca celula nu stie de provenienta proteica: daca e animala sau vegetala, pentru ea este un lantz de CHO care intra in componenta ei si o completeaza. De ce trebuie evitata proteina animala? SImplu: datorita colesterolului, carnea de la animale - toate au grasimi, inclusiv pestele sau cea mai slaba carne de pui, sau carnea alba...printre fibrele musculare intotdeauna va exita o fasie de grasime, in nici un sistem muscular nu vei gasi numai muschi si atat. Doctoritza MA la aceste grasimi se referea, la fel si laptele si oualele, etc. As sfatui o mai buna cercetare si urmarire a proceselor chimice in organismul uman si de ce se insista atat de mult in ultimii ani pe a nu se manca carne...desigur, proteina este combustia energtica si de crestere a celulei vii, si pe langa proteina si alte vitamine. Dar asa cum am mentionat, in tracul digestiv, nutrientii sunt sortati in functie de expresiile chimice, nu in functie de categoriile proveniente, manaci intoxicat, pai in trac se elibereaza toxine, manaci grasimi, colesterolul este acolo sub forma de lant format din CHO etc. Acizii saturati mono si poli care fac o mare diferenta in a ne mentine sanatatea. Daca supraveghem un pic de unde ne luam aceste lanturi si ce alte parti daunatoare aducem cand le mancam, ne putem proteja mai mult. Catalogand proteinele animale: de cea mai inalta calitate este proteina din ou, la egalitate cu aceasta proteina este cea din soia, apoi cea din linte. Ce inseamna asta: acei amino acizi esentiali de care celula (organismul are nevoie) sunt completi si prezenti in aceeasi cantitate si numar atat in ou cat si in soia. Singura diferenta e B12, care e in ou si in vegetale nu. Dar aportul de B12 poate fi suplinit din orice produs fermentat: bors, varza acra, miso pasta...si daca nici asa nu se crede ca ar fi suficient, se administreaza un supliment de B12 naturist. Dar tot distrugerea si raul tot e mai mic. |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 21:21:18 de către GRIGORE LOREDANA
EXACT CE SPUNEAM EXISTA DUMNEZEU SI MINUNI ...SUNT SIGURA CA-S INFLAMATII..ASA CUM SPUNE DR DOCTOR ARE EXPERIENTA ... |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 18:30:24 de către eugen49
Buna seara tuturor ! sunt tot in Buc" acum am ajuns aks de la IOB, am fost cu RMN-ul la D-n Prof Anghel pt a-l vedea(aseara n-apucase sa-l vada, eu v-m citit doar rezultatul); Parrea ei n-c coincis cu cea a dr-lui de la Imagistica, spunandu-mi ca ceeace a vazut ea nu par a fi metastaze osoase ci niste inflamatii ; asa ca m-a progeamat pt 22 febr pt scintigrafie osoasa pt a se vedea mai clar ce am la oase .Intr-adevar . la mine pe scintiagrama facuta la diagnosticare imagisticianul de atunci a concluzionat tot niste inflamatii, d-aia am fost asa de suparat si deziluzionat. ieri . Acum m-am mai linistit putin . Voi ce parere aveti ? Voi intra mai tz sa vb . Cu bine eugen. |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 09:58:58 de către mihaela86r
Buna tuturor.Pentru dl Eugen: Nu stiam nici eu ca ati avut metastaze osoase. Din cate am inteles acest diagnostic nu a fost pus inca de la inceput desi exista. Metastazele osoase pot sa fie agresive, sau pot sa stea intr-un anumit stadiul o perioada foarte lunga de timp. Parerea mea ar fi sa continuati cu tratamentul naturist neaparat. Probabil si tratamentul medicamentos si radioterapia v-au ajutat la reducerea celulelor tumorale, dar atentie oricand pot izbucnii. Orice durere, orice stare de rau a dumneavoastra nu trebuie sa o neglijati deloc. Eu cred ca ar trebui sa va bucurati in ciuda rezultatelor pentru ca asa cum ati aflat toate analizele sunt mai bune decat cele precedente. Daca o tineti tot asa invingeti boala! Curaj, se poate! Pentru toti: O sa incerc sa gasesc documentarul de care va spuneam sa vi-l trimit. Este un filmulet. Exista o tehnica de vindecare a orcarui tip de cancer care se practica in afara, cu sucuri din fructe (se fac sucuri din anumite fructe folosind un "storcator" special cu presa de 1 tona astfel incat fructele nu se vor oxida). Din cate stiu primele doua staptamani de tratament se fac in spital, celelate se pot face acasa. Acolo sunt explicate foarte multe de genul: de ce clisma cu cafea ajuta la eliminarea tuturor celulelor tumorale ajunse la nivelul ficatului (atentie - orice celula tumorala se elimina cu ajutorul ficatului). Cand cautam tratamente pentru bunicul meu, pe baza de plante, am gasit ceva care poate v-ar interesa. Ceaiul cippewa: http://chippewa.alb.ro/ . Noi nu l-am incercat deci nu stiu ce sa spun despre el, stiu doar ca se procura foarte greu si este si foarte scump. Eu sunt suspicioasa in ceea ce priveste regimurile alimentare. Intr-adevar nu va apucati sa mancati carne de porc, sau slaninuta pentru ca acestea nu sunt bune nici unui om sanatos, dar nici scoasa din alimentatie de tot carnea nu este bine. Proteinele animale ajuta foarte mult la crearea celulelor sanatoase. Trebuie doar un regim alimentar ponderat. Multa sanatate. |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 04:21:07 de către bitzu0611
Vorbeam mai devreme de Japonezi ca au perfectionat dupa bombardare nucleara acet regim de tratarea afectiunilor si cancerelor: Regimul Oshawa se numeste, el este un supravietzuitor de cancer la stomac urmand acest regim.Tratarea cancerului cu regimul Oshawa Prin acest regim sangele se reannoieste printr-o alimentatie pura, corespunzatoare. Mii de bolnavi s-au vindecat cu aceasta cura, nu numai de cancer, ci si de : diabet, epilepsie, astm, reumatism, boli de inima, scleroza in placi, labilitate psihica, s.a. Regimul este urmatorul: • Timp de 10 zile se consuma numai cereale Yang (grau, orez, mei si hrisca). In afara de apa si sare nu se mai accepta nimic altceva. Se mananca pe saturate in doua sau mai multe mese/zi si in nici un caz nu se va rabda de foame in timpul curei. • In cazul unor afectiuni cronice, este indicat sa se urmeze mai multe cure succesive de cate 10 zile, cu pauza de 3-4 zile intre ele, pana la vindecare. In pauza si inca 3-4 luni dupa insanatosire se va tine o dieta lacto-vegetariana pura. • Se beau 2 litri de apa plata/zi. • Daca apare tendinta de constipatie, se fac clisme. • Dupa urmarea acestui regim creste vitalitatea, capacitatea de munca, se imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare, somnul devine mult mai odihnitor si se amplifica magnetismul curativ. Are loc o reantinerire, revitalizare si regenerare. • Este un regim de purificare indicat in toate afectiunile. Foarte important este sa folositi OREZUL NEDECORTICAT SAU CEREALE INTEGRALE NEAPARAT! Cele albel sunt lipsite de nutrienti si vitamine, pierduti prin procesul de inalbire. Si e bine de stiut si daca mancati la pilaf sau cine consuma cereale. Sincer sa va spun, eu urmez acest regim de 10 zile in fiecare an, de 2 ori pe an, numai asa pentru regenrare, detoxifiere, in timp de 10 zile, se curata toate secretiile intestinale, pancreatice, ficatul, stomacul, pielea (celulele pielii se regenereaza la 5 zile, celulele sanguine la fiecare 9 zile sunt nascute noi celule) deci regenerezi si detoxifici la nivel celular si nu numai. E bine sa ne rugam mult in perioada cand urmezi regimul, sa aiba loc o "detoxifiere" si la nivel mental si spiritual. Pe de-asupra pentru cei care vor sa piarda chilogramele in plus, este o metoda foarte sigura, se pierd inter 3-5kg in aceste 10 zile. |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 04:05:28 de către bitzu0611
pt Loredana: aceasta radioterapie este la alegerea dvs? sau i-a fost recomandata si dvs ati refuzat?...asa cum am mentionat tatei nu i s-a spus nimic de radiatii. Ii dau dreptate Mihaela86, mama a facut cito si radiatii si i-au facut foarte rau, dar...parerea mea a fost ca mai rau decat bine. :( |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 04:02:43 de către bitzu0611
pr Eugen: de ce ati inceput radiatiile dupa 3 luni? Atunci v-au fost recomandate de doctor? Sau ati refuzat de la inceput sa le faceti si apoi ati decis diferit?Tatei nu i-au zis nimic de radiatii...inca. Maine aflam rezultatul scintigrafiei. Iarasi nu au zis nimic de RMN... |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 04:00:22 de către bitzu0611
As dori sa citez pe Doamna Doctor MargiAnne Isaia, am corespondat cu dansa pe tema cancerului prostatec. Si am intrebat despre ultimele tratamente in USA, unde dansa rezideaza. Dansa face un master de nutritionism, este la baza medic radiolog. Are un site unde puteti gasi multe informatii din categoria: cum sa ne hranim sanatos. De asemi multe retete pentru cei interesati. Le voi posta mai jos, poate ajuta si pe altii, asa cum m-au ajutat pe mine.http://www.enthusiasticlife.net/ http://www.reinviesperanta.com/ "Exista posibilitatea de tratament cu protoni: Proton therapy la Loma Linda Medical Center. Nu am nici o idee cat costa, dar multe persoane apreciaza aceasta metoda ca fiind de dorit. Ce este foarte important pentru tatal tau este sa nu foloseasca nici macar o picatura de alcohol. Alcohol inseamna:bere, vin, etc. Alcoholul produce congestie in regiunea pelvina si agraveaza simptomele. Alimentatia este foarte importanta, cum iti spuneam in mesajul anterior. Sunt tot felul de suplemente care mai de care, tot felul de ierburi si prafuri. Nu recomand niciunele din ele. Mancare vegetariana echilibrata, fara alcohol, tutun, cafea, zahar rafinat, si condimente nesanatoase. In legatura cu F77: E nevoie de o concluzie bazata pe Randomized Clinical Trials pe barbati. Nu putem pune semn de egalitate intre soareci si barbati cand e vorba de cancer de prostata. Inteleg ca acest anticorp este in faza de cercetare. Ce am aflat cu ocazia celui de al 5 lea congres international de nutritie vegetariana, din 2008, Loma Linda- California, a fost ca grasimile de origine animala sunt la originea cancerelor hormonale, de prostata, respectiv de san. In mod deosebit laptele de vaca si derivatele lui au un rol nefavorabil. Eu as recomanda adoptarea unei alimentatii echilibrate, fara niciun produs animal. Intra, te rog, la site-ul www.pcrm.org la Cancer project." Va tin la curent cu tot ce primesc in legatura cu aceasta afectiune. Sanatate si numai bine! |
|
Cancer Prostata |
15-01-2010, 03:37:24 de către bitzu0611
Buna tuturor.AM primit si cel de-al doilea email in leg cu F77. Confirmat este la stadiu d elaborator, si se lucraza pe soarceci. Nu inca pe oameni. http://rawstory.com/2009/2009/12/scientists-discovery-antibody-kills-prostate-cancer/ Acesta este linkul, de asemeni mentioneaza ca nu se pot targeta cu acest anticorp metastazele la colon, rinichi, pancreas, plamani, piele... Aici este un alt link unde puteti gasi toate informatiile depsre orice tip de cancer, cu tratamentele de top, etc etc. STiu ca este in engleza, dar poate folosoti google site translate sa il traduca, pentru cei care nu inteleg engleza. http://www.webmd.com/prostate-cancer/default.htm De asemni aici sunt testimonialele oamenilor care au supravietzuit cancerelor de diverse tipuri, uramand o dieta vegan, microbiotics. Va rog sa le urmariti, sunt incurajatoare si aduc multa speranta: Macrobiotic Diet and Cancer http://www.youtube.com/results?search_query=macrobiotic%2C+CANCERsearch_type=aq=f Raw foods and Cancer http://www.youtube.com/results?search_query=RAW+FOOD%2C+CANCERsearch_type=aq=f Sper sa va aduca Lumina, asa cum imi aduc si mie. Domnul sa fie cu toti! Sanatate si speranta! |
|
Cancer Prostata |
14-01-2010, 18:02:51 de către GRIGORE LOREDANA
PTR BITZU0611:TATAL MEU IA ACELASI TRATAMENT ADICA CASODEX SI ELIGARD (CA SI ZOLADEX ESTE TOT LEUPRORELINA )DECI TRATAMENTUL ESTE STANDARD .EL NU I-A ZOMETA PTR CA LA SCINTIGRAFIA OSOASA NU AU FOST DEPISTATE METASTAZE OSOASE ...RADIOTERAPIE NU A FACUT INCA PTR CA MI-E TEAMA DE URMARI (ASA CUM A SCRIS SI MAI SUS ). MAI BEA CEAI DE GHIMPE SI PUFULITA . ATAT INCA NU AM APELAT LA GANODERMA SAU ALTE TRATAMENTE NATURISTE ...MAI IA LAGOSA PTR PROTECTIE HEPATICA CEEA CE TE SFATUIESC SA-I RECOMANZI SI TATALUI TAU ...SI SA TE ROGI PTR TATAL TAU DUMNEZEU NE VA AJUTA .... |
|
Cancer Prostata |
14-01-2010, 17:55:25 de către GRIGORE LOREDANA
PTR D. EUGEN :EU NU STIAM CA LA DV EXISTA META OSOASE . CHIAR MA INTREBAM DE CE LUATI SI ZOMETA EU AM INTELES CA PREVENTIV VI S-A DAT ZOMETA ..DAR FAPTUL CA DIMENSIUNILE SUNT MAI MICI AR TREBUIE SA VA BUCURE ...DAR INTELEG SENTIMENTUL ...INAINTE SA-I FAC CT TATALUI MEU UNDEVA IN ADANCUL SUFLETULUI SPERAM SA FIE TOTUL BINE SA NU MAI CITESC PE ACEL REZULTAT CUVANTUL TUMORA .... AS FI VRUT SA CITESC DOAR: ORGANE CU DIMENSIUNI SI STRUCTURI NORMALE ...VA INTELEG PERFECT .DAR TREBUIE SA FITI OPTIMIST DACA DIMENSIUNILE SUNT MAI MICI DECAT LA INCEPUT .....DIMENSIUNILE PROSTATEI TATALUI MEU SUNT MAI MARI SI ASTA MA INGRIJOREAZA ENORM ..SI NU INTELEG DACA PSA A SCAZUT DE CE NU SCAD SI DIMENSIUNILE ...NU STIU CE SA FAC DACA SAMERG LA RADIOTERAPIE SAU NU ...DACA II VA AFECTA PARTILE SANATOASE SAU NU ...DACA FAC BINE SAU FAC RAU ... MA ROG LA DUMNEZEU SA MA INDRUME PE CALEA CEA BUNA ... |
|
Cancer Prostata |
14-01-2010, 17:22:23 de către eugen49
Pt mihaela86r. Metastazele osoase le-am avut de la inceput(mi-a zis dr de la RMN, care si ele snt reduse fata de ce aveam iainte), dar eu snt sup ca n-am stiut knd s-a facut diagnosticarea initiala. Dupa cum am mai zis , n-am de gand sa depun armele ci mai tare ma va intari pt a putea lupta mai departe. sunt sigur ca-l voi INVINGE ! cu bine, eugen |
|
Cancer Prostata |
14-01-2010, 16:20:34 de către mihaela86r
Buna eugen. O parte din analize dupa cum ai scris sunt mai bune decat cele precedente. Din cate am inteles din ce ai scris pe forum nu existau pana acum tumorile de la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta poate fi o problema delicata. Banuiesc ca stiti ce s-a intamplat si din aceasta cauza sunteti dezamagit. Din cate stiu faceati si dumeavoastra ZOMETA care ar fi trebuit sa va protejeze de astfel de complicatii. Din pacate aceasta este evolutia standard a cancerului de prostata. Vreti sa credeti sau nu radiatiile v-au afectat si celulele sanatoase nu numai pe cele canceroase. Am vazut un documentar despre radiatii si citostatice infiorator. Rezultatul in acel documentar era: dupa radiatii si citostatice tumorile canceroase nu dispar, raman intr-o stare latenta astfel incat sa nu poata sa fie depistate prin metode medicale (RMN sau altele). Oricand pot sa intre in stare activa. Nu stiu cat de adevarat este. Ceea ce este sigur este ca atat radiatiile cat si citostaticele distrug si celulele sanatoase. In momentul de fata este destul de greu de luat o decizie. Eu cred ca ar trebui in prima faza sa mergeti cu aceste rezultate la domnul Alexandru Vanatoru. Acum aveti si raspunsul: tratamentul pe care l-ati luat si-a facut efectul chiar daca ati luat tratamente naturiste (analizele vizate de tratamentul pe care l-ati primit de la medicul oncolog au iesit mai bune). Pentru tumorile de la coloana trebuie actionat. Medicul oncolog + tratament naturist. Ce pot sa va spun este sa nu va pierdeti curajul. Depinde foarte mult ce evolutie vor avea. In general evolutia lor este una foarte lenta sub tratament si raspund de obicei favorabil. Stiu insa si cazuri nefericite. Ce ati mai putea sa faceti ar fi ca pe langa produsele cu gano sa vorbiti cu domnul pe care l-am recomandat eu. Dansul v-ar putea spune si daca e bine sa luati toate deodata ( tratament medical nenaturist, tratamentul naturist cu gano, alt tratament si care altul). Curaj! Faceti tot posibilul, nu ratati nicio ocazie, nu ratati niciun tratament, luptati cu incredere si credinta! Sanatate multa! |
|
Cancer Prostata |
14-01-2010, 14:32:41 de către eugen49
Pt btzu0611. Radiatiile le-m inceput dua vreo 3 luni de teatament dar ar fi mai bine ca tatal tau sa nu astepte atat de mult , ci sa inceapa . |
|
Cancer Prostata |
14-01-2010, 14:29:05 de către eugen49
Buna ziua tuturor ! Sunt cam dezamagit de rez ex RMN, dar n-am ce face , trebuie sa merg mai departe ! Va scriu rezultatal: Examenul MRI actual a fost comparat cu celeefectuate anterior in 15. 06. si 12. 08. 2009. Colecist de dimensiuni normale, cu peretisupli. Caile biliare intra si extrahepatice de calibru normal. Ficat splina, pancreas. rinichi cu aceleasi aspecte descrise la examinarile precedente (normale) . Formatiune tumorala la nivelurile corpurilor vertebrale T11, T12 si L2, si pe aripa iliaca stanga, in vecinatatea articulatiei sacro-iliace. Diametrele maxime actuale aproximative ale tesutului prostaticrestant sunt de3,4 / 2,1 /2,6 cm. Leziunea a regresat semnificativ fata de examinarea precedenta. Vexiculr seminale si vezica urinara de aspect normal . nu s-au evidentiat traiecte fistuloase la examinarea actuala. fara lichid de ascita sau imaginii de adenpatii subdiafragmatice. CONCLUZII : Aspect MRI mult ameliorat fata de examinarea precedenta (raspuns la tratament ) . Astept si parerile voastre, va multumesc . cu bine, eugen . |