Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 124125126127128129130 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 16-03-2012, 19:33:09 de către florentina marcu
chimioteraoia ii prescurteaza sau prelungeste viata, doctorul de acolo nu vrea sai faca chimioterapie ca ii mananca globulele
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 16-03-2012, 19:09:42 de către RaulDuke
adica nu se poate opera, asta am inteles. totusi se poate face iradiere, fara de care boala progreseaza mult mai repede, si chimioterapie. depinde cat vreti sa-l mai aveti cu voi si, in definitiv, e alegerea lui.
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 16-03-2012, 18:40:09 de către florentina marcu
da nu ati mai vorbit cu mine ati vb cu Neacsu Antoaneta cumnata mea, a zis ca nu se poate face nimic ca e raspandit in tot creerul
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 16-03-2012, 17:36:00 de către RaulDuke
din pacate nu imi amintesc daca am mai discutat vreodata, aici in thread nu mai vad nici o postare de a ta.
in orice caz, glioblastomul de gradul 4 sufera de prima intentie, ca tratament, interventia chirurgicala. daca tumoarea este prea mare sau situata prea inabordabil, incat operatia nu se poate face, din pacate nu exista nici o solutie de vindecare. ce se face de obicei este IRADIERE cerebrala si chimioterapie, cu scopul de a intarzia evolutia bolii, care este implacabila in aceasta boala, de ordinul lunilor. daca tumoarea este mica si se poate opera COMPLET, atunci exista sanse chiar de vindecare. numai neurochirurgul poate preciza asta, pe baza unui examen RMN cerebral cel putin.
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 16-03-2012, 12:13:22 de către florentina marcu
Dl doctor nea iesit rezultatul la biopsie si nea zis ca are GLIOBLASTOM gradul 4, au inceput dureri de cap, de genunchi a scazut pofta de mancare si a slabit foarte mult.Ce ne puteti spune despre evolutia bolii si cam cat ar putea rezista sau daca mai e vriun tratament de facut.Multumecs
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 25-02-2012, 11:58:56 de către RaulDuke
ba da. e de facut ce ti-am spus, dar nu pentru vindecare, ci pentru supravietuire si ameliorarea sau intarzierea simptomelor. pentru vindecare, nu, nu e nimic de facut absolut ! nu medical, cel putin.
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 25-02-2012, 09:50:55 de către AntoanetaNeacsu
multumim pt raspuns.o sa revin cu rezultatul biopsiei in 10 zile.eu nu inteleg medicii din spania i au dat intre 2 si 6 luni de supravietuire fara operatie doar cu chimioterapie si tratament. la fel ne au spus ca ai face mai mult rau decat bine daca il opereaza pai atunci chiar nu mai e nimic de facut sa inteleg?
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 24-02-2012, 23:27:34 de către RaulDuke
ma tem ca nu ma pricep superbine la asemenea chestiuni. e posibil sa nu fie prea complicat, la modul ca din cate stiu eu tot ce trebuie sa faca un cetatean roman care nu are asigurare ca sa DEVINA asigurat, este sa plateasca din urma contributia pe un an in urma, deci vreo 30 de lei inmultit cu 12 luni... foarte putin, per total. din pacate nu stiu exact pe unde trebuie sa umblati si cu ce acte in detaliu. cred ca la orice sediu de CASA JUDETEANA sau la CASMB... ar trebui sa gasiti informatii, cel putin.
insa la ce ai descris, eu nu as marsha pe varianta cu "operatia", pentru ca sigur o sa-i faca mai mult rau, chiar daca e posibil sa gasiti in romania niste chirurgi binevoitori, mai ales contra cost... voi trebuie sa decideti asta.
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 24-02-2012, 23:04:58 de către AntoanetaNeacsu
va multumesc p raspuns.as dori sa ma mai lamuriti intr o problema.in cazul in care il vom aduce acasa ca asa intentionam, as vrea sa mi spuneti va rog fr daca beneficiaza de asistenta medicala in romania, sau eventual o operatie avand in vedere ca el este asigurat medical in spania iar in romania nu are nici o forma de asigurare medicala in acest moment.care sunt procedurile?va multumim din inima
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 24-02-2012, 21:56:12 de către RaulDuke
nu lasa emotiile sa-ti tulbure si judecata ! treceti printr-o perioada foarte grea, inteleg perfect, dar nu te gandi chiar atat de departe, pana la rasism sau xenofobie si lucruri din astea. medicii, fie avand si multe si diverse defecte, sunt antrenati peste tot foarte asemenator, astfel incat aproape ca nicioadata nu tin ei cont de "provenienta" unui om, atunci cand il vad suferind, mai ales de ceva ce ei insisi au fost antrenati sa trateze. din proprie experienta iti spun ca atunci cand mi se prezinta un bolnav cu ceva ce stiu ca e domeniul meu (cancer), il vad in primul rand ca pe o provocare, iar faptul ca vine din bucuresti sau norvegia sau pakistan, chiar nu ma influenteaza cu nimic si trec sa ma gandesc imediat la particularitatile bolii lui. chiar daca ma opreste ceva din exterior (cum ar fi asigurarea sau banii lui, etc), aceeasi judecata medicala o aplic si aceeasi discutie o am cu el.

in alta ordine de idei, ce descrii tu, cu o tumoare de stadiul (desi probabil e mai degraba GRADUL) patru, dar de dimensiunile unei "lamai"... este ceva absolut imposibil de operat in intregime, din pacate. ma tem ca moartea unui bolnav cu un asemenea diagnostic nu poate fi decat cel mult amanat, iar suferintele administrate in diverse moduri. totusi faptul ca aveti o biopsie este un lucru de aur, caci pe baza ei pot fi incercate anumite tratamente, exact in scopurile amintite. fara nici un fel de tratament sfarsitul va veni mult mult mai repede si poate ca si suferintele mai greu de ameliorat.

daca vorbim de ceea ce se cheama "glioblastom multiform" sau gradul patru, inoperabil, atunci standardul de tratament este IRADIEREA CEREBRALA in acelasi timp cu un citostatic (tablete) numit TEMOZOLOMIDA, cel putin ca prima intentie.
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 24-02-2012, 12:36:15 de către AntoanetaNeacsu
cred ca sunt un pic mai mult rasisti!.e posibil ca astazi sa i ia biopsie de pe creier si maine sa l externeze?spunandu i medicul cumnate i mele ca nu are ce sa i mai faca ca e in stagiul 4´si nici macar nu vrea sa riste sa l opereze sa i extraga tumoarea care cica e de marimea unei lamai pt ca le moare pe masa..?.tin sa va spun ca cumnatul meu are asigurare si acte in regula in spania munceste la o ferma de 10 ani.am inteles de la cunostinte ca aici la noi au fost cazuri si sa putut face aceasta operatie pe creier la institutul oncologic din bucuresti nu stiu care anume parca baltazar daca nu ma insel.daca ma puteti ajuta cu vreo informatie o familie intreaga v ar multumi din inima.vreun doctor bun ceva informattii.tin sa specific ca cumnatul meu are 40 de ani e perfect lucid merge nu are dureri, doar a cam inceput sa se balbaie din acest motiv a fost la spital la spania si facandu i rmn ia descoperit tumoarea.merci
cancer malign pe creier in tara sau in strainatate? 23-02-2012, 20:48:16 de către RaulDuke
tratamentul e standard peste tot. singurele diferente sunt intre costuri, existenta diferitelor trialuri, apropierea de casa, alte comoditati. nimeni nu poate sa va spun "ce sa faceti".
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 22:27:25 de către RaulDuke
parerea ta e ingusta si scurta, deci cu o acoperire foarte mica. nici bicarbonatul nici cesium sau rubidium nu au nicio specificitate fata de celulele canceroase, oricum le-ai administra. iar pH-ul este neutralizat instantaneu oriunde in mediul intern.

personal nu ma ocup de copii si nu m-am ocupat niciodata. in schimb am foarte multe persoane care, fata in fata cu moartea, dupa anumite perioade variabile ca durata, in care varsau, se simteau rau, isi pierdeau parul, etc, acum sunt bine mersi, vindecate. asta doar in plus fata de cei carora, tot fata in fata cu moartea iminenta, le-a fost prelungita viata cu luni si ani de zile. eu personal am cazuri de acest gen iar institutii foarte mari au si asemenea date centralizate si chiar studii publicate, in care este aratat simplu si aritmetic castigarea a foarte multi ani de viata, inclusiv vindecarea, pentru mii, zeci si sute de mii si milioane de oameni de pe planeta, la ora asta, prin metodele oncologiei actuale.

tampeniile pe care le insirui tu, si de care ai invatat de cand o arzi nefiresc si neproductiv pe aici pe forum, nu de mai de demult, sunt ca si notiunile pe care le amintesti, graalul si piatra filozofala: niste minciuni, visuri, sau cel mult sperante desarte.

intre timp nu ai raspuns nici la cea mai elementara problema legata de siguranta porcariilor tale: ce faci cu riscul de tulburari electrolitice si mai ales potasiu legate de consumul acestor idiotenii ? sau propui sa moara toata lumea care foloseste asta de la aritmii cardiace, ca dupa aia sa poti zice "da, dar i-am vindecat de cancer", ca un imbecil ?
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 19:42:04 de către stevens
Discutia a mai avut loc si nu-si prea are rostul ! Am inteles ca se poate modifica ph-ul general numai daca se face in spital, altfel nu ! :))

Oricum chiar daca se poate face numai local si limitat in timp, important este ca sangele transporta aceste substante si in tumora iar aceasta pur si simplu nu se poate adapta sub nici o forma la acestesubstante, si in scurt timp este pur si simplu OTRAVITA, in timp ce tesuturile si organele nu sufera deloc ! Poate ca multora nu le vine sa creada dar acesta este chiar `sfantul graal` al oncologiei, `piatra filosofala` cautata de multa vreme !
Mai ramane sa fie si vazuta de fiecare in parte dintre cei implicati sau interesati ! Parerea mea !

Raul nu-ti mai bate capul cu `posibile efecte daunatoare ale unor substante`, vezi mai bine ce poti face, in special pt copiii care mor in dureri, intoxicati si fara par in cap ! Din cauza tratamentelor voastre !
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 18:38:25 de către RaulDuke
nu poate fi modificat de o maniera compatibila cu viata.
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 16:43:26 de către qwerty77
Cred ca poate fi modificat, dar incontrolabil si limitat temporal si cu side effects imprevizibile
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 16:37:04 de către RaulDuke
chiar daca pare logic, defapt nu este deloc. pH-ul organismului defapt nu poate fi modificat.
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 13:18:43 de către qwerty77
stevens, am primit mesajul, am citit si cautat despre metoda respectiva dar sincer nu am incredere; pare logic intr-adevar dar necontrolabil, nu ai cum sa gestionezi in timp real efectele neprevazute
tratament pentru cancerul de prostata 05-10-2012, 11:08:11 de către RaulDuke
si de unde stii cat potasiu trebuie sa iei in loc ? cine verifica asta si cum ? si cine e responsabil pentru pacientii care iau medicamente sau substante cu potential daunator fara supraveghere ?
tratament pentru cancerul de prostata 04-10-2012, 22:43:38 de către stevens
Daca ai gasit numai atat e foarte ok ! In mod sigur daca erau morti si raniti in urma tratamentului FDA nu ratau ocazia de a le scoate in evidenta ! Este vorba despre faptul ca acest tratament elimina potasiul din organism si se ia intotdeauna cu un supliment de potasiu ! Probabil d-na a uitat sa ia suplimentul potasic si de aceea a avut acele aritmii ! Sunt probleme de bucatarie interna cunoscute de consultantii in ph therapy, acesta a fost o scapare a cuiva in mod sigur !

Am trimis un mesaj, poate imi confirmi primirea lui !
Numai bine tatalui !
tratament pentru cancerul de prostata 04-10-2012, 16:19:08 de către qwerty77
Stevens, n-am mai citit despre high ph therapy, dar am facut-o astazi; nu am gasit ceva cu adevarat convingator; iata ce spune FDA : "Newer reports have suggested that it can take weeks or even months for cesium to cause some of the more severe heart problems. A 2009 report described a woman who had been taking 3 grams of cesium each day for a few months. Even though she also took electrolytes and potassium, she started losing consciousness due to interruptions in heart rhythm. Medical treatment included electrical shocks to the heart and extra potassium, but even after 6 days without cesium her potassium level remained low. With a half-life over 6 weeks (meaning that it takes more than 42 days for the body to get rid of half a dose), cesium stays in the body a long time.
Consuming large amounts of cesium, or taking cesium over several weeks or months, can result in nausea, diarrhea, disturbed heart rhythm, loss of consciousness, or even death." Mai caut, poate gasesc ceva pozitiv
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 21:08:54 de către stevens
Qwerty ideile sunt cele care s-au mai discutat aici pe forum, `high ph therapy ` - care e mai indicata la metastaze osoase, si terapia cu bicarbonat !

Prima e mai eficienta dar si costa ceva ( pana la 1000 de USD..cred) iar a doua e ieftina dar mai dificil de dat, avand in vedere ca in spital probabil medicii vor refuza implantarea unui cateter si/sau admnistrarea de perfuzii ! Practic este posibil de administrat acasa cu suportul unui medic sau asistente de incredere !

Se vede imediat diferenta de abordare a problemelor numai in functie gen ! :)
Iti trimit si un mesaj privat !

Multa sanatate tatalui !
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 16:46:33 de către RaulDuke
citez: "Avand in vedere ca tatal meu face zometa de 18 luni si, se pare, la 17 luni a aparut primul SRE ( culmea, exact ca in studiul clinic ! ), intrebarea este ( pentru ca nu am gasit scris pe nicaieri ) : se continua cu zometa/denosumab, chiar daca a aparut acest SRE ? si chiar daca se presupune ca ar putea fi chiar de la zometa acest SRE ( ca efect secundar ) ? "

motivul pentru care nu ai gasit raspuns la aceasta intrebare este ca acest raspuns NU EXISTA. cel putin nu atat cat tine medicina bazata pe dovezi. nu exista un studiu care sa zica ce e mai bine de facut in aceasta situatie, daca e mai bine sa fie oprit sau sa fie continuat bifosfonatul, sau sa fie schimbat cu bifosfonat, etc. desigur ca daca exista o suspiciune adevarata ca respectiva fractura e data de bifosfonat, acesta trebuie intrerupt (in cazul de fata ma indoiesc ca asa este); de asemenea, "la logica" ar fi ca tratamentul sa fie schimbat din zometa in denosumab, dar nu exista niciun studiu care sa sustina aceasta practica propriuzis, iar in practica si in viata reala, nu cred ca veti putea sa faceti aceasta schimbare, cel putin economic vorbind.

ce as face eu in momentul de fata: as cere sa-mi detaliati putin cum si de cand evolueaza durerile; daca durerile sunt IN PROGRESIE si nu sunt controlate cu tratament, eu as recomanda iradiere; de la radioterapeut, trebuia cel putin sa cereti o motivatie despre "de ce nu trebuie iradiat". poate aceasta motivatie rezida in rezultatul CT-ului pe care inca nu mi l-ai scris. al doilea lucru: cum evolueaza PSA-ul ? a trecut o luna de la ultima dozare, tratamentul hormonal a fost schimbat acum aproape 4 luni, deci cred ca poate fi redozat.

din acest punct incolo (defapt de dinainte cu mai multa vreme), singurul lucru important este CUM SE SIMTE, restul analizelor si investigatiilor folosind doar in judecata detaliata pentru luarea deciziilor "la limita" de medicul vostru. in rest nu cred ca trebuie sa-ti bati capul cu ele, pentru ca nu iesi la nicio socoteala.
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 16:32:20 de către qwerty77
Raul, ce parere ai de zometa/denosumab ? se continua sau nu ? Merci
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 14:17:20 de către RaulDuke
si spune-ne si cat costa!
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 14:10:05 de către qwerty77
Stevens, este binevenit orice ajutor ! Eu incerc sa fac tot ce se poate, insa pana acum, daca ai citit istoricul, cam asta a fost totul. Acum suntem in faza CRPC ( castration resistent prostate cancer ) si se pare ca urmeaza chimioterapia. Te rog spune ce idei ai. Merci
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 14:04:41 de către stevens
Qwerty, in primul rand trebuie sa incepi sa iti tratezi tatal de cancer de prostata si metastaze osoase ! Daca doresti iti fac legatura cu cineva care face asta cu mijloace adecvate si in mod eficient ! Apoi poti sa-ti tratezi tatal si cu produse pt osteoporoza cum e zometa sau altele de genul asta !
De asemenea cred ca esti intr-o mare eroare cu acei timpi (de 17 sau 21 de luni) in care se manifesta nu stiu ce efect secundar al nu stiu carui medicament ! Acei timpi reprezinta perioada (masurata stiintific) in care cancerul ajunge sa manance vizibil din oase, in cazul metastazelor osoase ! Parintii vostri sunt tratati doar cu mijloace indirecte (hormonale, intaritoare de oase..) iar in timpul asta cancerul avanseaza incet dar sigur !

Wake-up friends !
tratament pentru cancerul de prostata 02-10-2012, 12:24:43 de către qwerty77
In final concluzia este ca nu trebuie intervenit chirurgical ( dpdv ortoped ) si nici radioterapie ( oncolog ) atata timp cat el ia tramadol la 12 ore si raspunde la tratament.
Revenind la zometa ( sau denosumab ) : am citit si pe prospectele lor si in concluziile studiilor clinice si, la ambele, dupa 17 luni(zometa) si 21 luni(denosumab) in medie, se ajunge la SRE ( skeletal related event ). Avand in vedere ca tatal meu face zometa de 18 luni si, se pare, la 17 luni a aparut primul SRE ( culmea, exact ca in studiul clinic ! ), intrebarea este ( pentru ca nu am gasit scris pe nicaieri ) : se continua cu zometa/denosumab, chiar daca a aparut acest SRE ? si chiar daca se presupune ca ar putea fi chiar de la zometa acest SRE ( ca efect secundar ) ?
Multumesc
tratament pentru cancerul de prostata 26-09-2012, 10:24:52 de către qwerty77
Am vorbit cu unul dintre oncologi si spune ca "nu are indicatie de radioterapie". Nu mai inteleg nimic...
Durerea o tratam acum cu tramadol 1 la 12 ore
Nu am rezultatul CT la mine, dar o sa revin
tratament pentru cancerul de prostata 25-09-2012, 22:48:17 de către RaulDuke
daca ortopedul nu a indicat interventia chirurgicala, desigur ca radioterapia este o optiune fezabila, ba chiar obligatorie, daca are DURERE + imagini de metastaza + risc de fractura in locul respectiv. tratamentul cu aredia la fel (mai bine Zometa).

ce zice respctivul examen CT ?
tratament pentru cancerul de prostata 25-09-2012, 14:37:14 de către qwerty77
1. Am fost la ortoped; dupa ce s-a uitat me IRM ne-a recomandat un RX si un CT; le-am facut, am revenit la ortoped iar concluzia a fost ca nu este de operat, nu este o fractura. Pentru dureri ( care vin de la metastaze, nu de la fractura ) ne-a spus sa vorbim cu oncologul si ca el sugereaza Aredia si (eventual) radioterapie. Ce parere aveti ? O sa vorbim maine cu unul dintre oncologi.
tratament pentru cancerul de prostata 19-09-2012, 14:36:23 de către RaulDuke
la cum arata interpretarea IRM, cred ca, din ratiuni economice cel putin, puteti sa NU mai faceti si CT-ul acum, ci puteti sa vedeti un ortoped INAINTE. va indica el mai bine daca are sau nu nevoie si de un CT. din pacate nu ma pricep sa recomand niciunul... absolut deloc. nu faceti CT-ul acesta inainte de a vorbi cu ortopedul decat daca dispuneti de bani pur si simplu "de aiurea"!

la punctul 1: pai asta e definitia unui cancer de prostata care a devenit CASTRATO (nu "hormono") RESISTENT. adica tratamentul hormonal (fie zoladex, fie indepartarea gonadelor) isi face efectul, respectiv nu se mai prea pune testosteron care hraneste celulele tumorale in circulatie, dar totusi PSA-ul creste, adica se considera ca si cancerul. deci respectivul cancer NU mai are asa mare nevoie de testosteron, creste si fara. evident, blocarea producerii acestui testosteron nu prea mai are efect momentan. deci e momentul schimbarii tratamentului (cu chimioterapie, cum am zis mai sus), dar cu pastrarea zoladexului, caci asa e standard, pentru ca se considera ca o populatie din celulele canceroase raman totusi dependente de testosteron.

la punctul 3: raman la concluzia ca e putin important CE ANUME a cauzat acea fractura. daca se intervine chirurgical (cum e MUSAI), se poate preleva fie o mica biopsie fie se poate vizualiza daca exista distrugere osoasa de catre tumora sau nu, lucru care ar avea impact asupra daca trebuie sau nu sa continue zometa.
tratament pentru cancerul de prostata 19-09-2012, 13:14:55 de către qwerty77
Buna ziua,
1. unul dintre medici a spus sa repetam analizele pt. ca daca testosteronul este atat de mic inseamna ca tratamentul hormonal functioneaza; totusi PSA creste...
2. Va redau tot textul din IRM : "Examinarea IRM nativa si postcontrast a soldului drept si stang evidentiaza :
- capete femurale si acetabule cu forma normala, capul femural fiind bine acoperit de marginile acetabulare;
- piese scheletice semnal intens neomogen, avand arii de infitrate lipomatoase ce alterneaza cu arii avand izosemnal T1, T2, gadolinofile, si arii cu hiposemnal T1, T2 de tip osteocondensant, ce se suprapun desenului trabecular, mai numeroase in oasele coxale, sacrum si epifiza proximala femurala dr.;
- traiect liniar cu hiposemnal T2, hipersemnal STIR ce intersecteaza versantul antero-inferior al colului femural aproape de origine, cu arii de edem osos in adiacenta;
- spatii articulare cu grosime normala;
- suprafete articulare netede si congruente;
- mici osteofite marginale acetabulare;
- muschii din campul de examinare si oasele bazinului fara anomalii decelabile.
Concluzii : In abservatie determinari secundare osoase mixte de tip osteolitic si osteocondensant. In observatie fractura incompleta de col femural drept."
O sa-i facem si un examen CT tintit pe os, la nivelul bazinului si capetelor femurale, asa cum spuneati si Dv., il facem chiar maine, dar va rog sa-mi recomandati un ortoped de incredere.
3. M-ati intrebat de zometa : face din 23.02.2011, deci de 1 an si 7 luni
Multumesc
tratament pentru cancerul de prostata 17-09-2012, 21:42:56 de către RaulDuke
vis-a-vis de PSA si testosteron... nu inteleg care e contradictia... ce vi s-a spus despre asta ?

despre fractura, daca tot ne aflam la capitolul "dat cu parerea", cred ca cel mai indicat om in momentul de fata pentru asta ar fi un ORTOPED de incredere. e drept ca poate fi un efect secundar al zometa, dar dupa parerea mea mai putin probabil si nu cred ca poate fi lasat asa. la nivelul la care se vede fractura au fost descrise metastaze pe IRM sau pe scintigrafie ? ce as face acum ar fi UN EXAMEN CT TINTIT PE OS, la nivelul bazinului si capetelor femurale. examenul CT tintit pe os este mai fiabil la structura osoasa decat examenul IRM. de curiozitate, de cand face ZOMETA ? daca e mai putin de un an, iarasi, putin probabil sa fie efect secundar al ei.

Denosumab costa mult. nu am date exacte, dar cred ca e vreo 1000 - 1200 de euro odata la 4 saptamani.
tratament pentru cancerul de prostata 17-09-2012, 21:17:32 de către qwerty77
Nu stiu efectiv ce urmeaza...
Nu are dureri foarte mari, ci doar uneori; in rest fizic pare ok iar analizele sunt bune, in afara de PSA; aici exista chiar o contradictie ( ultimul PSA, in 5.09 este 124 iar Testosteronul este 0, 087 ) motiv pentru care maine repetam analizele in alta parte ( Sanador ). Revenind la fractura, nu este chiar o fractura, in descrierea rezultatului apare `fractura incompleta de col femural drept` ; aici unul dintre oncologi spune ca asta ar putea fi un efect secundar de la zometa si nu o evolutie a metastazelor osoase.
Nu stiu ce sa mai zic...
Aveti idee cumva cat costa acest Denosumab ?
Multumesc
tratament pentru cancerul de prostata 17-09-2012, 21:02:55 de către RaulDuke
nu se poate spune ca "xgeva este mai bun decat zometa". cel putin nu inca, fiecare ramanand cu indicatiile lui si, din pacate, cu majore diferente de rambursare. ca atare m-ar mira teribil ca xgeva sa fie decontat in romania.

repet: zytiga NU va fi folosit in romania prea curand inainte de chimioterapie! chiar si in progresia DUPA taxotere, el nu stiu daca este inca rambursat de catre casa.

referitor la caz, vad treaba cam asa: adaugarea bicalutamidei dupa "recaderea biochimica"/progresia PSA sub zoladex, a fost de bun augur. o miscare chiar standard. however, dupa 3 luni de ZOLADEX + BICALUTAMIDA, ne aflam in fata unei continuari/reluari a cresterii PSA-ului, desi este evident ca "castrarea chimica" este eficienta. ca atare cred ca respectivul cancer de prostata poate fi considerat deja drept "castrato-rezistent". fata de asta, se pare ca asistam si la o progresie clinica, prin aparitia/progresia simptomelor osoase. ca atare standard este ce au propus medicii, adica initierea tratamentului chimioterapic, cu taxotere (plus prednison, cum e standard). zoladexul va fi continuat, nu conteaza daca e doza lunara sau la 3 luni. bicalutamida NU ! trecerea de pe zometa pe denosumab ar fi una desteapta si rezonabila, dar din pacate nu cred ca va va rambursa nimeni acest medicament in romania. ca atare ramanerea pe zometa cred ca este cea mai plauzibila.

SEPARAT si poate chiar mai important decat ce am zis mai sus este TRATAMENTUL SIMPTOMATIC. daca omul are DURERI si o FRACTURA (chiar fara deplasare) de col femural, aceasta trebuie rezolvata RAPID de ortoped, la care trebuie sa mergeti repejor. posibil sa se indice ranforsarea femurului cu un cui sau o tija, apoi ar trebui facuta RADIOTERAPIE, tot repejor. daca nu se face asta, risca o fractura adevarata la nivelul colului femural care va insemna morbiditate excesiva, durere, imobilizare la pat, complicatiile imobilizarii, risc de infectie, escare, insuficienta renala, etc etc etc si nu va fi deloc placut. daca are dureri, trebuie sa inceapa o schema de tratament antialgic in paralel.

ce urmeaza, deci, sa faceti ?
tratament pentru cancerul de prostata 17-09-2012, 14:27:34 de către qwerty77
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o intrebare : ce stiti despre xgeva ( denosumab ) ? este prescris deja in Romania ? eu am gasit ca este aprobat din 2011. Ideea este ca este mai bun decat zometa si as vrea sa aflu daca exista vreun feed back in Romania. poate imi raspunde si altcineva, daca a auzit.
Revenind la zytiga, am aflat ca va fi aprobat de FDA in octombrie sau noiembrie ca varianta inainte de chimioterapie; problema e ca va mai dura pana sa fie aprobat in Romania.
2. Deoarece am deja 2 opinii(diferite)de la 2 oncologi vis-a-vis de protocol, va rog sa-mi spuneti si parerea Dv.
Istoricul este asa :
- Pacient 69 ani cu APP nefrectomie stg. ( hidronefroza grd.III-IV cu rinichi nefunctional ) in evidenta oncologica din 02.2011 cu diagnostic de neo prostata std.IV ( Gleason 7, M1OSS; PSA1000 )
- RMN Pelvis cu contrast ( 23.02.2011 ) : leziuni secundare osteocondensate ( bazin, coloana lombara inferioara si femur ), multiple adenopatii iliace comune, extern si obturatorii bilateral. A inceput tratamentul cu Zoladex 10, 8 q3mo + Zometa 1f q4w.
- 21.09.2011 : RMN pelvis cu contrast : mentinerea semnalului heterogen la nivelul pieselor scheletice, reducerea activitatii leziunii prostatice.
- mai 2012 : scintigrafie osoasa : imagine scintigrafica in remisiune comparativ cu examinarea anterioara ( 2011 ); RMN pelvis cu contrast : examinare RMN cvasinemodificata comparativ cu examinarea din 09.2011.
Dinamica PSA sub tratament : descendenta, de la 1000 la valoare normala ( 0, 33 ) in data de 19.09.2011, ulterior dinamica ascendenta : 6, 1 ( ianuarie 2012 ), 28, 40 ( mai 2012 ) si 124 ( 05.09.2012 ).
- Incepand cu iunie 2012 : s-a asociat la tratamentul cu analogi LH-RH si Bicalutamida 50 mg/zi.
Biologic : valori normale ( inclusiv calcemia ), cu exceptia PSA.
- 05.09.2012 : PSA=124, Testosteron 0, 087, Fosfataza alcalina = 120 ; examen RMN cu contrast : fractura incompleta coxo-femural drept ( pacientul acuza durere de tip radicular la nivelul membrului inferior drept ).
Primul medic a prescris acest tratament de mai sus ( zoladex la 3 luni cu zometa, ulterior si 1 bicalutamida /zi ). Ca second opinion mi s-a spus ca trebuia zoladex lunar asociat cu 3 bicalutamida/zi si in loc de zometa xgeva. Ambii medici spun acum ca ar trebui chimioterapie cu taxotere. Ce parere aveti despre tratamentul aplicat si ce ati recomanda ? Multumesc
tratament pentru cancerul de prostata 10-09-2012, 23:33:19 de către RaulDuke
1. momentan NU este aprobat zytiga DECAT in esecul dupa taxotere pentru simplul motiv ca INCA nu exista suficiente dovezi despre alta zona. singurul loc unde s-au finalizat studiile este ACOLO: dupa progresia dupa taxotere. probabil ca interesele economice sunt ineluctbatile pe lumea asta, intr-adevar, dar este doar natura umana si singurul motor al progresului. daca oamenii NU ar putea face bani, iti garantez ca astazi nu am avea nici speranta pentru a prelungi viata in cancer, nici tratament pentru diabet, nici pentru bolile cardiovasculare, nu am avea nici spitale, nici medici, nici masini, nici drumuri, defapt nu foarte multe lucruri care sa ne diferentieze de animale. foarte probabil ca in viitorul mediu, zytiga va fi indicat INAINTE de chimioterapie, dar momentan studiile nu sunt gata si nu poate fi grabit asta. nu este un motiv pentru a vedea conspiratii peste tot. despre inrolarea in studii, nu am cum sa te ajut cu asta nici a zecea parte cat ar trebui sa poata sa te ajute oncologul tau obisnuit sau poate (improbabil) urologul.

2. raspunsul meu ar fi cam asa: da, se poate, dar acest lucru NU poate fi anticipat, la ora actuala. ca atare alegerea intre un medicament sau altul din clasa "superagonistilor GnRH" este practic arbitrara, cu exceptia poate a alergiei la un produs sau altul... teoretic. nu poate nimeni sa sustina ca "bolnavul asta va avea raspuns mai bun la medicamentul x sau y sau z, din aceasta clasa".
tratament pentru cancerul de prostata 10-09-2012, 22:38:09 de către qwerty77
1. Da, se pare ca este o problema strict "economica" faptul ca zytiga inca nu este aprobat pentru a fi folosit inainte de chimioterapie; am citit un comentariu dintr-o revista de specialitate in US in care se spunea ca aprobarea acestui medicament pentru a fi folosit inainte de chimioterapie ar duce la falimentul mai multor medicamente chimioterapice, in fond fiind "la bataie" incasari de 1, 5 miliarde de dolari prevazionati intre 2012-2015; cum totul se invarte in jurul banilor, e o chestiune de lobby, influenta si mari interese in joc. Daca extrapolam ajungem la acea teorie absolut odioasa care spune ca de fapt nu se doreste tratarea cancerului.
Revenind, cum am putea participa la aceste studii ? Sigur ca as prefera asta, dar care este procedura in Romania, stiut fiind ca sistemul sanitar romanesc este total netransparent ? Adica nu imi imaginez ca te poti duce la Fundeni asa, pur si simplu si la spui ca vrei sa participi la un program...cred ca nu te baga nimeni in seama. Sigur, o sa incerc sa ajung pe calea cunostintelor si a relatiilor, dar tot mi se pare fantezist.
2. Intrebarea ar fi asa : toate fiind din aceeasi clasa, Dv. personal credeti ca ar putea fi rezultate mai bune pentru unul sau altul dintre medicamente, functie de raspunsul organismului sau toate au acelasi rezultat iar timpul pana la rezistenta organismului la tratamentul hormonal este acelasi ?
Multumesc.
tratament pentru cancerul de prostata 10-09-2012, 21:51:58 de către RaulDuke
1. nu, nu pot. cred ca sunt destul de multe locuri, dar momentan nu lucrez in tara si... nici cunostinta deci. cred totusi ca centrele universitare oncologice mari, gen Fundeni - Bucuresti, Cluj, sunt tinte sigure. altfel sunt si destul de multe studii in derulare, cred ca participarea la ele este o varianta chiar mai buna decat asteptarea accesului la acest medicament, daca se indica. da, are rezultate bune in folosirea inaintea chimioterapiei, e si just si rational sa fie asa (dppdv fiziopatologic), dar momentan aceste lucrui sunt doar din studii NEDEFINITIVATE si deci nu se poate aplica INCA aceasta indicatie in viata reala. poate ca in viitor asa va si fi.

2. nu inteleg intrebarea.
tratament pentru cancerul de prostata 10-09-2012, 12:00:12 de către qwerty77
1. Zytiga : imi puteti spune care sunt locurile unde se foloseste ? si daca se foloseste inainte sau dupa chimioterapie ? am citit recent un studiu publicat de Reuters in care se spune ca are rezultate bune folosit fiind si inainte de chimioterapie si ca urmeaza a fi aprobat in acest sens ( "JJ expects to file in the second half of this year for U.S. regulatory approval of Zytiga, also known as abiraterone, as a treatment for men with metastatic prostate cancer who have not yet received chemotherapy.").
2. in cazul histrelinei : chiar daca face din aceeasi clasa cu toate celelalte ( Zoladex, Casodex, etc ), cei care il implanteaza sustin ca exista statistica in favoarea histrelinei ( studii clinice in USA, ca la noi are abia 1 an de cand este folosit ) versus celelalte, principalul argument folosit fiind acela ca inhibarea testosteronului se face la toate nivelurile; Zytiga a fost aprobat de FDA in 2004 ).
Multumesc din nou.
tratament pentru cancerul de prostata 08-09-2012, 14:00:27 de către RaulDuke
1. da, este folosit, dar doar in cateva locuri, sub programe de acces extins. nu este inca rambursat de CNAS.
2. implantul cu histrelina costa 5000 RON si nu este nici el rambursat de casa. sincer nici nu vad de ce ar fi, pentru ca singurul avantaj pe care il ofera fata de restul medicamentelor din acceeasi clasa este ca nu trebuie sa mai faci o injectie lunara sau la 3 luni, ce se face un singur implant valabil un an. totusi acest lucru nu mi se pare relevant clinic.
3. jevtana este folosit DUPA progresia sub taxotere. nu exista studii cap la cap care sa arate ca este mai eficient ca taxotere.

cu placere !
tratament pentru cancerul de prostata 06-09-2012, 17:32:41 de către qwerty77
1. Ce mai stiti despre Abiraterone ? Este folosit acum in Romania ?
2. Ce stiti despre Implantul subcutanat cu histrelina ? cand este recomandat ( in ce stadiu al bolii ) ? daca este aprobata folosirea sa in Romania si care sunt rezultatele ?
3. Ce stiti despre folosirea Jevtana ( cabazitaxel ) in Romania ? si daca este mai eficient decat Taxotere ?
Multumesc mult !
tratament pentru cancerul de prostata 24-02-2012, 21:47:58 de către RaulDuke
np!
tratament pentru cancerul de prostata 23-02-2012, 22:36:00 de către maranaza
multumesc
tratament pentru cancerul de prostata 22-02-2012, 22:23:41 de către RaulDuke
un comprimat.
tratament pentru cancerul de prostata 22-02-2012, 16:36:51 de către maranaza
Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti care este doza recomandata de casodex pe zi?
multumesc
liposarcom mixoid gradul 1 20-02-2012, 20:12:58 de către RaulDuke
ce rost are un sfat cand ceea ce e vital sa faca este, si cat mai curand, o reevaluare la medic !
limfom Burkitt - se poate trata? 28-02-2012, 21:57:12 de către RaulDuke
R.I.P. !
limfom Burkitt - se poate trata? 27-02-2012, 19:43:33 de către mia florea
nu e cazul sa mai raspunde-ti..s-a stins miercuri 22.02.2012 la orele 14:45...restul e tacere.
Chist tumora pancreatica? 16-02-2012, 09:39:07 de către coffeeta
Multumesc de raspuns!
Ideea este ca mai am de facut niste analize din urina si sange, respectiv vromogranina A, serotonina serica, acid 5HIA.
si mai astept rezultate la examenul histopatologic citologic.
Abia apoi mergem sa vb cu un chirurg, medicul gastroenterolog mi-a sugerat scoaterea lui pentru ca nu poate fi drenat si nu stie cum se va comporta in timp.
Eu in 2009 am efectuat CT si de atunci la 2-3 luni tot am facut eco abdominal, si nu s-a vazut nimic, poate si din cauza ca este pozitionat pe coada pancreasului si eu am abdomenul plin de gaze.
Deja am facut CT si acum si mai ales ecoendoscopia prin care mi-a luat lichid sa vada daca este malign sau benign.
Am sa discut mai mult cu el inainte sa mergem la chirurg, poate si varinata oncolog!
Multumesc mult, o zi buna!
Chist tumora pancreatica? 15-02-2012, 21:18:06 de către RaulDuke
ai 2 variante: una - sa te operezi, dupa cum zice medicul (probabil chirurg) care are in vedere si mai multe riscuri referitoare la acel chist; a doua - sa NU te operezi si sa tii sub observatie acel chist, cu evaluari periodice inclusiv imagistice. o a treia varianta (accesibila numai medicului oncolog, unde iti recomand sa te duci) ar fi o examinare PET/CT pentru a avea sansa de a diferentia daca acea leziune e BENIGNA sau MALIGNA. asta, repet, poate face numai oncologul, daca asa considera, caci PET/CT este o investigatie foarte scumpa care se face gratis doar cu aprobare de la casa nationala, pe baza dosarului intocmit de oncolog. eu personal cam asa as proceda, ca oncolog. desigur, asta e doar parerea mea.
cancer tiroida? rezultate punctie 15-02-2012, 21:19:52 de către RaulDuke
ma tem ca nu poate nimeni sa faca asta. singurele lucruri care sunt disponibile sunt niste suspiciuni pe baza citologiei. in conditiile in care acest nodul se opereaza si se da la anatomie patologica, se pot spune mai multe. sora are niste simptome ? ce v-au spus medicii, in plus, ca ar urma sa fie facut ?
cancer ovarian 04-05-2012, 00:12:14 de către RaulDuke
Subiect: cancer ovarian
cu siguranta ca nu te zapaceste mai tare ca o pastila de diazepam sau ceva inrudit, care e atat de indicata de multe ori, sau ca un antialgic mai puternic de tipul tramadol, ca sa nu mai vorbim de opiozi sau morfine, si nici macar ca o dusca mai serioasa de bitter suedez, asta e sigur! pentru orice indicatie a oricarui medicament, se cantaresc riscurile fata de beneficii. niciodata nu am da un chimioterapic unei persoane tinere, aparent in plina sanatate, din motive de efecte adverse. insa daca acea persoana se dovedeste ca are un cancer, devenim gata sa ne asumam mult mai multe riscuri, pentru a combate boala, nu ? la fel, marijuana medicinala este si ea un medicament, cu indicatiile ei.
cancer ovarian 02-05-2012, 19:13:53 de către rodica1970
Subiect: cancer ovarian
Va multumesc pentru mesaj. Decat sa ne impartasim suferinta eu propun sa ne spunem ce tratamente am luat fiecare si care ne-au facut bine. De exemplu mie imi face bine in zilele"alea", stiti care, mierea cu nuca ca mancare si bitter suedez si ceai de aghinare ca bauturica si de ghimbir si busuioc.Daca aveti tratamente, naturiste, va rog sa mi le spuneti si mie. Multumesc.Pentru domnul doctor:mi se pare foarte interesant articolul dumneavoastra. Am si eu o intrebare, poate pare copilareasca.Medicamentul ala nu te zapaceste, ca un drog?Nu ma pricep. Dar baiatul meu a facut o depresie din cauza bolii mele si face crize de panica si trebuie sa fiu tot timpul"treaza".Multumesc
cancer ovarian 28-04-2012, 12:59:24 de către RaulDuke
Subiect: cancer ovarian
iti recomand sa intri pe threadul numit "MARIJUANA MEDICINALA" si sa citesti macar primul post, scris de mine, si sa vezi daca nu cumva vezi multe lucruri familiare pe acolo.
cancer ovarian 25-04-2012, 14:44:35 de către andibel
Subiect: cancer ovarian
Sunt noua pa forum si as vrea sa urez sanatate multa tuturor doamnelor care au patimit si patimesc cu acest diagnostic.Despre mine vreau sa va spun ca sunt o persoana foarte optimista si in ciuda faptului ca in urma cu trei luni am fost diagnosticata cu chist adenocarcinom papilar seros stadiul 1a, voi continua sa lupt pana la vindecare, chiar daca aceasta etapa din viata mea este f. grea si cu multe incercari.Momentan am terminat 3 sedinte de chimiterapie si astept cu nerabdare terminarea celor 6. Impactul psihologic a fost foarte puternic, caderea parului m-a devastat pur si simplu, durerile articulare nu m-au ocolit, dar suntem obligate sa mergem inainte. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie, nu in sensul unui specialist, ci in sensul unui om suferind, care a acumulat experienta in 4 luni cat nu a acumulat toata viata. Mi-as dori sa ma sfatuiesc cu voi si sa impartasim impreuna din suferinta noastra.
cancer ovarian 12-02-2012, 17:36:26 de către RaulDuke
Subiect: cancer ovarian
da. am vazut atat filmele cat si interpretarea prin linkul postat de tine. ce am spus mai sus ramane valabil.
cancer ovarian 12-02-2012, 17:01:42 de către rodica1970
Subiect: cancer ovarian
am pus rezultatele de la tomograf aici http://constructii-montaj-slatina.licee.edu.ro/sanatate/INDEX.html
Multumesc mult
cancer ovarian 11-02-2012, 23:28:46 de către RaulDuke
Subiect: cancer ovarian
rodica1970, din pacate nimeni nu poate contrazice decizia medicului tau curant oncolog pe internet. numai el poate trage cea mai buna concluzie, cunoscand cel mai bine cazul tau unic.

markerii au o semnificatie mai mare in conditiile in care au fost crescuti inainte de operatie, iar dupa aceea s-au normalizat. daca au fost normali si inainte de operatie, chiar faptul ca ei sunt normali acum, nu are nici o valoare.

in orice caz aspectul CT-ului pe care il descrii fie nu este prea clar fie nu il inteleg eu foarte bine din redarea ta. in tot cazul, o alternativa la a considera boala ca recidivata (caci din pacate cancerul de ovar foarte des recidiveaza, chiar dupa un stadiu incipient relativ mic), exista foarte multe variabile la mijloc, de care iarasi, nu am eu cunostinta, spre deosebire de oncologul tau. o alta varianta, cum incepusem sa spun, ar fi efectuarea unui examen PET/CT, recomandat de oncologul tau, care are o sansa suplimentara spre a evalua daca leziunile vizibile pe CT sunt active metabolic si sugereaza recidiva bolii. cred ca este o indicatie foarte buna in acest moment, si o alternativa cel putin valabila. cazul, dupa cum il descrii, se incadreaza, dupa parerea mea, si in criteriile de eligibilitate ale CASEI NATIONALE pentru decontarea 100% a acestei investigatii, in conditiile unei suspiciuni de recidiva a bolii, cu un CT nu foarte concludent.

vezi ce spune si oncologul tau despre asta. ce am spus eu mai sus e parerea mea oncologica, nu este nici cea mai buna nici singura varianta.

asteptam vesti. iti urez mult noroc !
cancer ovarian 11-02-2012, 21:12:37 de către Vio sau Vasi
Subiect: cancer ovarian
sincer imi pare rau, inseamna ca esti si tanara, dar sunt convinsa ca Bunul Dumnezeu te va ajuta.
cancer ovarian 11-02-2012, 21:07:21 de către rodica1970
Subiect: cancer ovarian
multumesc pentru incurajari. Am fost deja la doctor si mi-a spus ca trebuie s-o iau de la capat desi marcarii sunt buni.Speram ca altcineva imi va spune ca nu este cazul.Eu imi cresc singura un copil si mi-e foarte greu sa cred ca iar trebuie sa trecem prin tot. Sanatate si numai bine
cancer ovarian 11-02-2012, 20:58:13 de către Vio sau Vasi
Subiect: cancer ovarian
cel mai real raspus il vei afla de la medicul tau curant.pe forum exista un singur medic oncolog, daca ai postat la tumori, ai sansa sa-ti raspunda.
medicul care ti-a facut tomograf nu ti-a dat si o concluzie??
ar trebui sa mergi la oncologul care te-a avut in evidenta.
si eu am un an de la operatie, dar a fost histerectomie totala, cu anexectomie bilaterala si omentectomiecancer ovarian dr.FIGO 1A.Am fost operata de un medic chirurg ginecolog, n-am facut nici radio si nici chimioterapie, pana acum sunt f. bine, dar cancerul iti poate juca feste..
Iti doresc multa putere si optimism, psihicul are un rol f. important, eu am acceptat diagnosticul, dar il reneg..nu cred ca am asa ceva.
Sper sa te fi ajutat in vre-un fel, multa sanatate.
Suspiciune de cancer uterin - ce pasi sa urmam 18-02-2012, 20:15:26 de către RaulDuke
este foarte posibil ca boala sa fie in faza metastatica, datorita gradului masiv de invazie loco-regionala. este defapt foarte probabil ca asa este. in cazul respectiv, interventia chirurgicala ar fi contraindicata, lucru la care nu cred ca se va gandi prea mult ginecologul, asa ca va sugerez sa vorbiti INTAI cu un oncolog. de asemenea as recomanda, pentru certificarea extensiei complete, o SCINTIGRAFIE (asa cum recomanda si RM-ul) si un examen CT de torace si abdomen.

RMN-ul descris de tine mai sus nu este ABDOMINAL ci PELVIAN. din moment ce ecografia era atat de clara, da, se poate spune ca se putea si fara el, dar informatiile aduse suplimentar sunt extrem de importante.

nu va aruncati cu capul inainte in oferta unei operatii imediate ! e posibil sa faceti mult mai mult rau.
Suspiciune de cancer uterin - ce pasi sa urmam 18-02-2012, 13:52:47 de către irinabe
Am obtinut in sfarsit documentul medical rezultat in urma examenului IRM pelvis si cu sc i.v.
Iata ce spune:
Masa tumorala voluminoasa cu apartenenta endometriala ce intereseaza cvasitotal uterul, cu semnal intermediar T2 heterogen, gadolinofilie intensa heterogena, masurand cca 8, 8/7, 7 cm diametre axiale maxime/ cca 6, 7 cm diametru maxim ceanio-caudal. Masa descrisa sociaza distensia importanta a cavitatii uterine (uterul masoara cca 11, 4 / 10 / 12, 7 cm) cu stergerea anatomiei zonale endometriale pe versantul posterior si lateral stang si cu extensie endocervicala. In portiunea postero-laterala stanga a regiunii fundice modificarile tumorale intereseaza miometrul in intregime cu depasirea seroasei si infiltrarea tesutului celulo-adipos de vecinatate venind in contact cu o ansa de intestin subtire, fara limita de demarcatie grasoasa fata de aceasta.
Cavitatea endouterina este de asemenea destinsa de un continut cu hipersemnal T2 si T1 cu si fara saturarea grasimii sugestiv pentru un substrat hematic.
Anexa dreapta cu aspect in limitele varstei. anexa stanga cu topografie retrouterina, prezinta dimensiuni crescute (4/2 cm) cu semnal intermediar T2 similar cu al masei tumorale descrise si gadolinofilie heterogena, sugestive pentru posibila invazie tumorala.
Vezica urinara cu continut redus de urina, cu semnal omogen, fara imagini protruzive in interior.
Fara lichid de ascita.
Mici adenopatii iliace externe stangi de maxim 12 mm, obturatorii interne stangi de maxim 11 mm, inghinale bilaterale de maxim 11 mm de partea stanga.
Mica leziune rotunda femurala dreapta cu hipersemnal STIR, hiposemnal T2 si T1, de cca 8 mm la nivelul trohanterului mic (de corelat cu scintigrafia).
CONCLUZII:
Masa tumorala endometriala cu invazie certa miometriala si posibila invazie logo-regionala.
Mici adenopatii pelviene.

Concluziile ecografiei abdominale sunt greu de parcurs, fiind scrise de mana, dar in mare vorbesc despre aceeasi masa tumorala, iar organele celelalte vizualizate - splina, ficat, pancreas, vezica - par a avea aspecte normale, in limitele in care au putut fi vizualizate (bunica nu a putut fi pozitionata conform cerintelor unor astfel de investigatii, din cauza varstei).

Inteleg cumva, printre randuri, ca e vorba de o masa tumorala masiva care a cuprins uterul cu totul, inclusiv la nivel de muschi, s-a extins si in ovarul stang si a invadat si ganglionii iliaci si ca e posibil sa fie extinsa in mai multe locuri din zona pelviana (femur?)?

Si as mai dori sa imi spuneti daca nu era nevoie, in completare, si de un RMN abdominal.

Acum mergem mai departe la un ginecolog cu care sa ne sfatuim in continuare si cu ajutorul caruia sa realizam si chiuretajul biopsic.
Mi-e teama ca pentru interventia chirurgicala sa nu fie deja tarziu...
Suspiciune de cancer uterin - ce pasi sa urmam 10-02-2012, 19:48:22 de către RaulDuke
nu ai pentru ce, asteptam vesti! numai bine!
Suspiciune de cancer uterin - ce pasi sa urmam 10-02-2012, 18:23:58 de către irinabe
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si sfaturi.
Bunica are 82 de ani, iar diagnostice secundare nu am deocamdata (sper ca va fi ceva pe iesirea din spital) in afara de tromboflebita pentru care s-a tratat timp de aproximativ 15 ani cu syntrom si trombostop (pe baza de analize de sange periodice) si pe care le-a intrerupt acum 2 ani. Voi cauta in documentele aferente iesirilor din spital de anul trecut si acum 2 ani, dar in mare v-am spus despre ce a fost vorba atunci - hemoroizi interni operati in octombrie anul trecut si cam atat. Prolaps de vezica urinara operat de 2 ori acum aproximativ 8 ani, hernie ombilicala acum 15 ani si nimic altceva. Miscandu-se foarte greu din cauza gonartrozei si altor probleme articulare, nici la medicul de familie nu s-a mai deplasat de niste ani - bunicul meu ii aduce retete de acolo pentru Enap, Detralex, isodinit. Va voi putea furniza date medicale concludente dupa RMN-ul de miercuri.
Inca o data, multumesc mult pentru promptitudine.
Suspiciune de cancer uterin - ce pasi sa urmam 09-02-2012, 21:42:28 de către RaulDuke
daca puteti sa ne furnizati si niste date oficiale medicale, si cel putin ce VARSTA si DIAGNOSTICE SECUNDARE mai are bunica, ar fi minunat, pentru ca asa, discutand doar pe aprecieri subiective, nu ne putem face o idee foarte buna. este absolut evident ca dincolo de 80 de ani, mai ales atunci cand exista si alte boli serioase asociate, sa incerci sa faci o histerectomie totala la cineva care VREA SA MAI TRAIASCA, poate fi un lucru foarte rau, pentru ca riscurile de a obtine exact contrariul sunt foarte mari. lucrurile trebuiesc cantarite (ca in orice situtie in care cineva e confruntat cu diagnosticul de CANCER, si chiar si cu suspiciunea foarte inalta) de un ONCOLOG. desigur ca nu se pot discuta multe fara o biopsie si un examen RM de pelvis si un CT sau tot RM de abdomen, dar odata ce aveti lucrurile astea, v-as sfatui sa nu va aruncati direct in vreo oferta de interventii chirurgicale radicale, ca histerectomia totala, si sa faceti destul de repede si un consult la un ONCOLOG pe undeva, eventual din vreun spital clinic...
mult succes !
Suspiciune de cancer uterin - ce pasi sa urmam 09-02-2012, 18:35:20 de către dr Costin G Adrian
Va recomand sa mergeti la un ginecolog oncolog pentru evaluare si decizie terapeutica. Diagnosticul de cancer de endometru se face doar histopatologic prin curetaj biopsic iar stadializarea este operatorie. Daca e intr-un stadiu incipient poate beneficia de un tratament complet si eficient.
De ex in cadru Sp Cl FIlantropia Bucuresti exista un departament de oncologie medicala iar prof dr Peltecu este supraspecializat in ginecologia oncologica.Nu ar strica sa mergeti macar pentru un consult/ o a doua opinie.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 06-12-2012, 22:49:29 de către RaulDuke
numai bine !
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 06-12-2012, 10:06:34 de către violettta
Buna diminteata! De luni, de cand e acasa si ia antibioticele din reteta, tatal meu spune ca nu mai simte arsura aia la coasta, nici durerea la omoplat. In schimb noaptea transpira. nu exagerat, dar transpira. si am grija ca temperatura sa fie ok, deci nu cred ca e din cauza gradelor din camera. Si il supara locul unde a fost facuta biopsia, spune ca din cauza asta nu prea doarme noaptea. ca il tine acolo. s aingrasat aproape 2 kg, pt ca si a propus sa manance chiar si fortat, putin si des. Nus tiu de ce, dar faptul ca nu maia re acele dureri speciice cancerului la plamani, ma face sa fiu mai icnrezatoare. stiu ca nu va plac ipotezele astea fara argumente si ca probabil spuneti ca ma imbat cu apa rece. Insa transpiratia din timpul noptii...nu e buna. Asa este? Abia astept sa va comunic rezultatul biopsiei. sper sa fie concludent din prima!
O zi usoara va doresc!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 03-12-2012, 21:42:00 de către violettta
Multumesc pt raspuns! Am inteles, deci acelasi lucru...avansat. Sper sa am rezultatul in 2 saptamani! Si o sa va mai tin la curent cu starea tatalui meu. Sper sa nu aiba dureri sau stari ce sa duca cu gandl la o evolutie a acesei boli.
Va multumesc inca o data!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 03-12-2012, 20:56:42 de către RaulDuke
ce inseamna ce relatezi tu din biletul de iesire din spital sunt EXACT lucrurile pe care le-am discutat si pana acum, cu putina detaliere asupra extensiei bolii (deci cancerul foarte avansat la nivelul toracelui, lucru care exclude posibilitatea operatiei din start) si a analizelor biologice. nu e nicio noutate suplimentara aici; asteptam rezultatul biopsiei facuta prin toracoscopie.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 03-12-2012, 18:55:08 de către violettta
Si am uitat sa spun ca mai scrie la "starea de iesire" : STATIONARE.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 03-12-2012, 18:54:10 de către violettta
Buna seara! am revenit cu ultimele informatii. tatalmeu a fost externat astazi de la Iasi in urma biopsiei. diagnosticul de pe biletul de iesire din spital este: tumora plmonara dreapta. obs:mts plurale, pleurezie dreapta.
iar pe partea cealalta a biletului de iesire scrie asa : radiografia de torace releva: opacitate pulmonara in jumatatea inferioara a "hemitoracelui " drept -nu stiu exact daca am scris corect, nu e prea citet scrisul; opacitate de tip "lichistin" dreapta. mai era un cuvant intre, dar nu il inteleg ;
examenul ct:tumora pulmonara dreapta, determinari secundare pulmonare ; adenopatii mediastinale, pleurezie dreapta.
Sputa post bronhoscopie -"frotiu" inflamator-predomina macrofagele mature, prezente PMN izolate prezente celuleepiteliale parabazale izolate si in placarde mici. celule epiteliale cilindriceizolate, unele aciliate, in citoplasma bazofila si modificari nucleare-nuclei "hipercromi"in "cantitati" mari-aici nu cred ca am scris f corect. nu am inteles ce a scris. prezente "hematii", suspect CT.
TIN SA PRECIZEZ CA ACELE CUVINTE PUSE IN GHILIMELE NU CRED CA SUNT CORECT SCRISE.
Analize biologice:leucocite=8500, hemoglobina=14, 7 g/dl, "hevatocut" =43, 3 %, trombocite 215000, creatinina 0, 56 mg/dl. TG0 -21, 5 U/L, TGP=17, 8 U/L si uree =39, 2 mg/dl, proteine totale=87, 1 g/l.
S a practicat toroscopia dreapta dreapta cu biopsie de pleura parietala cu rez anatamopologic in lucru.
Si avem si o reteta in care e scris diagnostic : pleurezie dreapta, iar ca medicamente sunt augmentin, ketonal, piafen si inca ceva, nu mai inteleg.
VA ROG FOARTE FRUMOS SA IMI EXPLICATI CAM CE INSEAMNA CEEA CE S=A NOTAT IN BILETUL DE IESIRE.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 02-12-2012, 11:19:28 de către violettta
Va multmesc pt raspunsuri! voi mai reveni cu detalii.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 02-12-2012, 11:09:47 de către RaulDuke
biopsia pana la urma este neaparat sa fie prelevata, nu conteaza foarte tare metoda, doar sa fie concludenta.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 01-12-2012, 23:07:00 de către violettta
Da, medicamente ce amelioreaza durerea. Dar spuneti-mi ce parere aveti cu privire la ce v-am povestit de biopsie. in cazul in care nu on sa fie concludent biopsia din pleura, o sa ii faca alta, o sa fie nevoit atunci sa deschida plamanul, asta e mai periculos in sensul ca se pot imprastia acele celule? ar fi alte 2 saptamani de asteptat...Tatal meu se simte bine, nu il mai doare omoplatulsi nici nu l mai arde la coasta dar cu siguranta datorita acelor medicamente calmante, nu? la o zi dupa biopsie i a fost facuta o raza, dr a zis ca a iesit f bine dar ca datele problemei sunt aceleasi.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 01-12-2012, 23:00:55 de către RaulDuke
daca prin "calmante" intelegi medicamente care amelioreaza durerea, asta da, cu siguranta. despre timpul de asteptare, mi-e greu sa ma exprim. de obicei cancerul nu progreseaza de ordinul zilelor.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 01-12-2012, 22:43:26 de către violettta
Asa este, aveati dreptate in privinta lchidului rosu. Abia astept rezultatul biopsiei, asta in cazul in care va iesi din prima din ael lichid, sa nu mai fim nevoiti sa ma asteptam apoi. si sa incepem tratamentul! luni e posibil sa il externeze, presupun ca un tratment nu va putea sa ii dea din moment ce nu are diagnosticul. dar calmante cu siguranta da, nu?
Va mltumesc pt raspuns! Si ce voiam sa va ma intreb, timpul asta in care asteptam...poate agrava, nu?
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 01-12-2012, 18:05:36 de către RaulDuke
nu cred ca avea niciun lichid rosu, pana in momentul in care nu aveti rezultatul la biopsie; deci INTAI se pune diagnosticul, cu stadiu cu tot (deci obligatoriu ca in momentul de fata sa aveti deja rezultatul la biopsie) si apoi se incepe tratamentul citostatic, iar asta dupa ce se prezinta pacientului cam ce urmeaza sa faca, cum e cu citostaticele, etc.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 29-11-2012, 19:15:53 de către violettta
Am inteles ca in perfuzii avea lichid de ala rosu, asta inseamna cumva ca ii admnistreaza citostatice? si e posibil ca atunci cand il externeaza sa ii dea deja o serie de citostatice?
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 29-11-2012, 16:14:22 de către violettta
Si din cate am citit eu, atunci cand pleura e "bolnava", ori e o infectie gen tuberculoza, ori e metastaza. nu? adica acum ca s a "riscat" sa ia biopsia de pe pleura, nu mai e nici o indoiala? e cancer pulmonar? si chiar ultima faza, metastaza?
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 29-11-2012, 16:08:01 de către violettta
Buna ziua! In sfarsit tatalui meu astazi i s-a facut biopsia. Doar ca...eu stiam ca trebuie prelevat tesutul direct din acea parte a plamanului. Dar a luat biopsia din pleura. Si a spus medicul ca dureaza 2 saptamanai pana vine rezultatul, si ca e posibil sa nu fie concludent. si abia apoi sa fie nevoit sa desfaca plamanul si sa ia de acolo tesut. a zis ca a vrut sa l protejeze in ideea ca e f slabit si ca e mult mai riscant desfaca plamanii pt a putea lua direct de acolo. nu inteleg un lucru, daca e posibil sa fie metastaza, de ce nu a luat direct din plaman, de acolo d unde ramasese stabilit sa ia, pt ca in cazul in care nu iese rezultatul din analiza luata din pleura, oricum va trebuit operat din nou, banuiesc ca organismul va fi si mai slabit atunci, si se intarzie si tratamentul cu 1 luna de zile!!!!!!! sunt total contrariata! acum sper totusi ca in 2 saotamani sa am rezultatele de la biopsie. pt ca daca e sa amane iar.e orba de aproape o luna de zile, daca ei spun ca e posibil sa fie metastaza, asta e f grav, faptul ca se intarzie atat de mult! din cate a dat de inteles dr, celulele canceroase erau in pleura, asta inseamna ca deja e extins, nu? Poate cand o sa fiu mai lucida si nu sub efectul spaimei si a stresului o sa vad altfel situatia. acum o vad critica!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 23:24:55 de către RaulDuke
cu placere ! treaba cu carnea care favorizeaza inmultirea celulelor canceroase nu v-a zis-o un oncolog, asta e sigur.
despre posibilitatea de a nu fi cancer, e drept ca pana in momentul unui rezultat histopatologic scris negru pe alb, semnat si paraft de specialistul anatomopatolog, ea exista. dar la ce ai descris pana acum, aceasta posibilitate este foarte mica.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 23:05:54 de către violettta
Am inteles! Deci putem adauga in alimentatia lui si carnea. si sa facem tot posibilul sa nu scada in greutate. mi s a zis ca favorizeaza inmltirea cellelor canceroase carnea si ca d aceea e mai bine sa o evitam. u vreau sa fac nimic gresit, si asa imunitatea ii e scazuta, organismul slabit...Dupa rezultatele biopsiei, va voi scrie si va voi anunta exact cum a iesit! pana atunci daca voi mai avea neclaritati, le voi afisa aici.
Va mltumesc foarte mult pentru timpul acordat! si ma astept s alte raspunsuri, cum am mai spus, imi sunt de mare ajutor.
Sanatate!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:58:28 de către violettta
Si spuneti m va rog, e posibil sa fie altceva si sa n fie cancer? sau am inteles eu gresit exprimarea dvoastra? bine, e vident, pana nu am hartia cu rez biopsiei in mana nu se stie cert ca e asta. dar din experienta dvoastra si din ceea c v am povestit.?
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:57:35 de către RaulDuke
pai daca omul e subnutrit, de ce il tineti numai pe mancare de ierbivore ? deproteinizarea afecteaza si mai mult capacitatea organismului de a face fata oricarei agresiuni, fie ea data de cancer sau de eventuale tratamente cum ar fi chimioterapia; iar o sursa de proteine mai buna de cat carnea... nu o sa prea gasiti in natura, si inca nu numai de peste. nu zice nimeni sa-l indopati cu 10 kg de carne de porc prajita in ulei dimineata, la pranz si seara, dar dieta trebuie sa fie echilibrata, fara nicio restrictie imbecila venita din cine stie ce surse rizibile.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:55:46 de către violettta
Cum ati spus si dvoastra cu "tratamentul corect si ceva noroc", poate se va stopa. De aceea vreau sa mergem la n oncolog care sa ne asculte, care sa dea un tratament adecvat diagnosticului. apoi poate se va pputea face sila Bacau. vom face cate drumuri sunt necesare. doar sa stiu ca e bine! deci sedintele de chimio vor fi ceva de gen, mergem, stam o zi 2 acolo, dupa care acasa, la o perioada de oluna, cam asa, vom relua? n stiu cum functioneaza sistemul acesta. de aia intreb. M a ferit Dumnezeu de asemenea probleme s nu stiu nimic. citesc f mlte despre asa, dar nu stiu cum a fi cu acel dosar care se face am inteles la nivel national. nue multa birocratie care va intarzia inceperea tratamentului?
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:51:13 de către violettta
Am uitat sa precizez ca tatal meu este un om f slab. de felul lui. nicidata nu a avut ma mult de 50 kg. acum este sima slabit. are 45=47 de kg.e posibil sa fie probleme la chimioterapie? sa nu reziste organismul? acum se alimenteaza cat ma corect. fara carne, doar peste, multe lactate, citrice, sucuri naturale. el inca nu stie ce are. sa speram ca nu o sa se dea batut cand o sa afle!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:47:47 de către RaulDuke
la oncologie veti ajunge cu o trimitere de la medicul de familie, singurul medic care da trimiteri; tratamentul oncologic este de lunga durata, asa ca cel mai avantajos este sa faca tratamentul cat mai aproape de casa, pentru ca citostaticele, daca va face, se fac in serii unde administrarea dureaza o zi sau doua, eventual plus un tratament pe gura, acest ciclu reluandu-se peste cateva saptamani, intr-un total de... 4 sau 6, in functie de mai multe variabile. in nici un caz nu va sta internat pe toata durata chimioterapiei, iar drumurile s-ar putea sa nu fie usoare, mai ales daca nu aveti pe cineva care sta in orasul unde va face chimioterapia.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:43:18 de către violettta
Va multumesc foarte frumos pt raspuns! Buna seara ! Credeti ca ar putea fi si altcveva? Sau e posibil sa nu fie cancer? Zilele asea de asteptare sunt ingrozitoare, ma simt neputincioasa ca pierdem timpul...timp f valoros! Dupa biopsie, probabil vom reven la Bacau, dupa care vom fi pusi in legatura cu un oncolog, nu? aveti idee..daca se intarzie de obicei cu tratamentul? va fi o perioada de asteptare? sau cum? tinand cont ca e f grav, sper sa nu se intarzie. Maine i face biopsia, dimneata si searaii fac calmante, nu l mai doare atat de tare, dar tot il jeneaza. Am auzit de a cunostinta de un oncolog f bun la Clu. medicul de la Bacau mi a rcomandat pe cineva de la Bucuresti. Probabil e devreme sa vb despre asta, dar vreau sa se miste lucrurile cat mai repede.sa incepem tratamentul. e cu trimitere la oncologie? medicul chirurg d la Iasi o sa faca asta? sau nu.probabil cel de la Bacau, nu? Imi cer scuze ca va cer atatea amanunte, dar sunt bulversata si vreau sa stiu cat mai multe, sa l ajut cat mai mult. am inteles ca si biopsia va fi ca un fel de operatie, ca va fi n perfuzii dupa si se va administra multe calmante.
Deci e posibil sa fie si metastaza.dar si asa, cu tratamentul corect, cum ati spus si d=voastra se va putea stopa. nu? si probabil, se va putea face si la Bacau chimio, nu? sau va trebui sa facem drumuri mereu in orasul ales? sper sa terminam cat mai epede cu Iasiul, sa avem rezultatul exact si sa incepem tratamentul!
Sanatate va doresc, va multumesc pt raspuns, va mai scriu si mai astept raspunsurile dvoastra, ma ajuta f mult!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 22:03:51 de către RaulDuke
da, este grav, iar biopsia va certifica daca intr-adevar este cancer si mai ales ce fel de cancer este (ca examen anatomopatologic, adica la microscop); ulterior va trebui pus in discutie un tratament chimioterapic, care sa spere sa induca o remisie; intr-adevar, daca este vorba de cancer nu poate fi vorba de vindecare in acest stadiu, dar se poate castiga, cu tratament corect si ceva noroc, mult timp de viata, poate chiar cativa ani, spre deosebire de varianta in care nu ar face tratament. tratamentul simptomatic trebuie condus in paralel si nu e neaparat sa fie internat pentru asta.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 27-11-2012, 00:16:12 de către violettta
Buna seara! Nu, nu a avut nici n tratament de durere, abia in seara asta la Iasi, va spusesem ca mergem pt biopsie, i a administrat un calmant. Spre seara era bine, nu il mai durea. Sunt f sperata pentru ca abia joi o sa i se faca biopsia, intrucat reia analizele aici, si in jur de 10 zile vin rezultatele. Asa a zis dr d la chirurgie toracica. Sunt multe zile! macar i se da calmante..atenueaza durerea. de diagnostic ce parere aveti, e f grav, asa e? asa mi a zis si medicul de la Bacau, caci de aici sntem, si medicul de la Iasi. am inteles ca nu se ma poate vindeca, dar macar sa stopam, sa ramana la stadiul asta...insa sunt atat de multe zile la mijloc pana la rezultat. tratamentul sper ca nu se va mai amana, aveti idee?
Va multumesc f mult pt raspuns, ma ajtati enorm psihic cu orice informatie!
Sanatate!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 26-11-2012, 17:57:37 de către RaulDuke
are un tratament de durere ?
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 26-11-2012, 10:07:31 de către violettta
Buna ziua! Revin cu rezultatul exact al CT-ului, dupca cum am zis, am luat actele de la dr, scrie asa:Concluzie: tumora pulmonara dreapta, determinari secundare pulmonare, adenopatii mediastinale, pleurezie dreapta. am scris doar concluziile, daca e necesar pot scrie rezultatul in sine, care e mai lung. Dr a zis ca din experienta ui crede ca e malign. si e posibil sa fie metastaza. Sper ca cel tarziu miercuri sa ii ia biopsia, cu toate ca de azi mergem la Iasi. e rau ca are dureri de 2 nopti. il arde intr o parte, la coasta, la omoplat. totul pe partea dreapta. probabil il apasa tumora? care scrie in rezultat are o masa densa de 56/44 mm, ce se incarca neomogen cu substanta de contrast (contine zone hipodense). Inca nu pot sa cred! e f greu sa trezi prin asa ceva si din postura de pacient si din postura de fiica/fiu/ Sa ne dea dumnezeu putere si forta! orice informatie, imi e de folos, va multumesc si sanatate! Si pretuiti ceea ce aveti intotdeauna!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 25-11-2012, 19:50:27 de către RaulDuke
Asteptam. Numai bine !
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 24-11-2012, 23:58:24 de către violettta
Uoffff.Sper din tot sufletul atunci ca dupa biopsie sa am rezulatul final, diagnosticul exact, pt a ne apuca de tratament. sa nu pierdem timpul! Nici acum nu pot sa cred!!! maca sa nu fie metastaza. Nici n vreau sa mi inchipui asa ceva!!!!! cand voi avea diagnosticul fnal, il voi anunta aici, poate ma veti putea indruma:Bucuresti ori Cluj. Sper doar sa nu ma plimbe dupa rezultatele biopsiei, nedandu mi raspunsul fnal si astfel sa pierd timpul. orice zi conteaza!
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 24-11-2012, 23:49:30 de către RaulDuke
da, evident, este foarte probabil sa fie cancer. iar daca este, din ce descrii, nu va fi un cancer vindecabil/operabil. practic (cu extrem de putine exceptii) nu exista simptome specifice cancerului.
ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal 24-11-2012, 23:42:06 de către violettta
Pai am zis ca bronhoscopia a aratat plamanii curati. In schimb, CT -ul a aratat niste ganglioni pe plaman. pata de la radiogafie era undeva in centrul plamanlui drept, pe o intindere destul de mare. Rezultatul in sine, negru pe alb de la CT il am luni in mana, deocamdata am transmis exact ce a zis dr:"este cancer, inoperabil, destul de avansat, cel mai probabil va trebui facuta chimio". Simptomele se potrivesc acestei boli? Nici nu imi vine sa ii scriu nmele. De cand am aflat ca ar putea avea aceasta boala, citesc intr una cam tot ce se poate despre ea. Ma inspaimant! de cele ma multe ori.

26287 com 1 2 3 4 ..... 124125126127128129130 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp