neoplasm de colon
Secțiunea: Cancerul de colon101 RaulDuke |
10-02-2013, 09:53 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
aisa: ai prea multe intrebari pe care nu le sistematizezi deloc bine si mi-e foarte greu sa raspund la ele; pune-le eventual cu cifre unele sub altele si ai grija sa nu contina o componenta retorica sau prea relativa de tipul "nu e prea mult/prea putin?" pentru ca nu pot raspunde concret, nu stiu exact ce te intereseaza sa afli. tot ce trebuie sa stii e ca lucrurile in medicina si mai ales in onclologie se fac destul de standardizat si dupa indicatii, nu e vreo "arta" la mijloc. despre cum aduci medicamentele in tara, cred ca destul de simplu; trebuie sa ii spui medicului ca vrei ca acea reteta sa-ti foloseasca si inafara tarii, deci sa-ti dea o reteta scrisa mai citet, pe care o copiezi si oricum iei cu tine si copiile si reteta. apoi daca vrei, poti sa faci si o traducere legalizata, pentru ca nu poate sa strice, dar in mod normal ce intereseaza pe farmacist este NUMELE si CANTITATEA medicamentului, lucru care e la fel in toate limbile. in strainatate nu se scrie "diagnosticul" pe retete, lucru civilizat de altfe. la noi asta e o reminiscenta de la stilul comunist retardat. la aeroport nu ar trebui sa fie nicio problema, atata timp cat le pui in cala si nu in bagajele de mana si cu o copie dupa reteta langa ele. desigur ca ar fi bine sa vorbesti la aeroport despre asta la plecare, cand iti faci check-in-ul. e usor.
xwire: da, teoretic se poate reopera, dar tot teoretic sansele de operabilitate scad din ce in ce mai mult si la fel si posibilitatile efectuarii diverselor TIPURI de operatie; ma tem ca in detaliu nu poate stii nimeni decat medicul care o cunoaste si cel mai bine chirurgul care a operat-o anterior. |