melanom malign
Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)501 lorena83 |
31-01-2013, 19:50 |
Membru din 21-01-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 120 |
Important e psihicul si sa nu ne gandim imediat cuvantul cancer=moarte...e un cuvant foarte urat si aduce multa spaima si durere in suflet...fiecare din noi avem destinul nostru si nu se stie cate zile avem de la Dumnezeu...important e sa nu ii abandonam pe cei ce au nevoie de noi in clipe grele si sa le dam si noi sperante...sa le facem zile frumoase, senine, cum de altfel ar trebui sa fie si de obicei.nu pierdeti niciodata speranta si mergeti inainte orice ar fi...si cei care au trecut prin asa ceva, imi pare nespus de rau ca au pierdut persoanele dragi de langa ei,.dar sunt sigura ca si ei cautau speranta, cuvinte incurajatoare si nu cuvinte gen..melanom malign=moarte...fiecare corp uman e divers si as putea sa va povestesc multe cazuri ce am vazut aici care s.-au vindecat complet si alte cazuri ce merg inainte cu tratament.dar nu va dati batuti oameni buni si nu va pierdeti nicicand speranta.fiti tari si Dumnezeu sa aiba grija de noi, de toata lumea!multa sanatatate mamei tale. Alina, si multa putere pentru a putea trece prin asta!Doamne Ajuta!
|
502 Alinacristina314 |
02-02-2013, 10:57 |
Membru din 25-11-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 102 |
Mama a fost ieri la o a doua perfuzie cu interferon, deja sintomele au inceput sa apara ( temperatura, dureri de cap nu foarte puternica, frisoase, nas infundat ), vreau sa precizez ca prima perfuzie a fost de 5 mil unitati iar cea de ieri a fost cu 10 mill de unitati si trebuie sa ajunga la 30 mill de unitati, ne gandim sa intrerupa tratamentul ;(:( multa sanatate
|
503 lorena83 |
02-02-2013, 11:10 |
Buna Alina. sotul meu inca trebuie operat de ganglionii de pe partea stanga.aici e diferit sistemul in care se trateaza melanomul.interferonul oricum nu se da, deoarece considera ca nu are efecte asupra tumorii..este doar un procedeu de a mari imunitatatea organismului.oricum eu nu sunt in masura sa dau indicatii.iti spun doar experienta noastra...eu pt a mari imunitatea sotului meu ii fac in fiecare dimineata 100 de ml de suc de morcovi, iar apoi am grija si la alimentatie...carnea de porc am exclus-o.cat mai multe. fructe si legume(conopida, brocoli, spanac, fasole, mazare.iar carne...mai mult carne alba si peste)iar dulciuri deloc aproape.si multa apa, bineinteles.trebuia sa fi intrebat medicul ce o trateaza pe mama ta la ce exact foloseste interferonul?adica daca are o ameliorare in tratarea melanomului?pt ca as fi curioasa sa vedem ce iti raspunde.atata timp cat mama ta se simte bine, psihic si fizic e bine...e cel mai important lucru.nu cunosc nici bine cazul...dar oricum in romania procedeul este un pic cam invers decat aici.intai se fac tratamente apoi se scot ganglionii.nu inteleg rostul...multa sanatate si credinta in Dumnezeu!
|
504 RaulDuke |
02-02-2013, 11:33 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7784 |
nu, nici in romania nu se face asa. defapt se face la fel peste tot, cu mici variatii in zona tratamentului adjuvant, adica de interferon, da sau nu, ce doza si cat timp; iradiere pe zona ganglionilor limfatici afectati, da sau nu, etc. in rest treaba cu alimentatia si imunitatea, asta chiar nu are niciun beneficiu dovedit; mancarea "sanatoasa" ca si miscarea si mentinerea unui indice de masa corporala normal se recomanda oricand, dar in nici un caz nu are nimeni motive sa recomande excluderea unor alimente, cum ar fi carnea de porc, iar la ora actuala, despre dulciuri... studiile abia daca sunt incepute. un poate nimeni inca spune daca asta face rau sau bine.
|
505 lorena83 |
02-02-2013, 14:01 |
Nu e cazul sa ma contrazic, dar am sa o fac.este deja dovedit faptul ca alimentatia conteaza...un stiudiu facut de americani si alte Institutii in cercetarea si ameliorarea cancerului, printre care si InStitutul National de Tumori din Milano a dovedit deja acest lucru, am foile lasate de la spital unde te informeaza si iti pune la dispozitie o serie de materiale pentru a te documenta chiar si tu personal si pentru a te ajuta sa mergi inainte...sunt lucruri care trebuiesc evitate de a fi mancate si lucruri cu care nu trebuiesc sa se faca abuz.daca cineva insista pe tema asta, am sa scriu intreaga pagina aici pe forum..iar despre tehnica imi pare rau, dar din cate am vazut eu nu e la fel ca si aici...prima oara se da tratament..interferon sau citostatice si apoi se face ganglionul sentinela, etc..pai ce rost mai are sa mai faci extragerea ganglionilor dupa ce ai bagat in om citostaticele?..daca melanomul, dupa cum am vazut in unele cazuri de pe aici e depistat in caz incipient, tu ii dai citostatice.ca sa eviti aparitia metastazelor.chiar nu inteleg asa ceva..pai daca e incipient se rezolva chirurgical si cu cat mai tarziu ajungi la citostatice cu atat mai bine.in fine..oricum majoritatea doctorilor din romania nu dau prea multe explicatii.vad doar banii pacientilor.sa imi zica mie cineva ca a mers pe la doctori prin romania fara bani.prietena mea a murit de cancer la 30 de ani lasand o fetita de 2 anisori si chiar si in ultima saptamana de viata imprastia bani pe la doctorii din spitale...iar ei..nesimtitii ii luau..numai la doctori pe la noi prin romania sa nu ajungi.nici pe aici.dar cel putin nu iti mai faci si probleme ca nu ai bani sa umbli sa te "vindeci"...
|
506 onyx20 |
02-02-2013, 23:24 |
Membru din 20-03-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 67 |
Intreba cineva mai sus daca sunt persoane care traiesc dupa ce au fost diagnosticate cu melanom in stadiu avansat de la Clark III in sus. Normal ca sunt, pentru ca si in cazul Clark IV sansa de supravietuire este de 30-40 %. Daca ar muri toti n-ar mai exista acel procentaj. Aici de obicei vin si citesc oamenii cu probleme sau care au cunostinte cu probleme. Cei care nu mai au probleme nu prea mai au ce cauta pe aici. Poate ca au uitat de acest forum sau nu vor sa-si mai aduca aminte de ce li s-a intamplat. Pentru ei viata si-a revenit la normal si merg inainte. Intr-adevar unii reapar dupa o perioada cand observa ca li s-au marit ganglionii dupa un an doi de la operatie si-o iau de la capat cu informarea si suferinta.
Eu de exemplu luna viitoare implinesc 4 ani de la operatia de melanom malign Clark III stadiul 2b cu ulceratie. Ce-i drept n-am mai fost pe la controale in ultimul timp dar totusi sper ca voi scapa si nu-mi va aparea nimic suspect in viitor. Multumesc Lui Dumnezeu ca am ajuns sa scriu aceste randuri. |
507 Alinacristina314 |
03-02-2013, 13:44 |
Vreau sa spun ca mama dupa a 2 doza de interferon a ajuns la urgenta in perfuzii pentru i s au umflat ochii si fata era ca un balon. A renuntat la interferon are multe efecte adverse a inceput sa aiba halucinatii sa planga sa zica ca ea moare... O sa ramana la tratamentul naturist. Sunt terminata nu am cuvine, ce poate face un medicament dintr un om sanatos. Sanatate
|
508 onyx20 |
03-02-2013, 14:25 |
Inca n-am inteles de ce inca se mai foloseste interferonul in cazul melanomului. Se stia inca de acum 4 ani ca n-a ridicat rata de supravietuire timp de 11 ani de cand a fost introdus in Romania si totusi se foloseste si astazi. Eu l-am refuzat din start.
|
509 RaulDuke |
03-02-2013, 23:11 |
fiecare poate crede ce vrea, dar treaba cu alimentatia in cancer este intens dezbatuta, foarte controversata si orice ipoteza... inca nedemonstrata. ca atare nu cred ca isi poate permite vreun doctor responsabil sa faca recomandari, nici de diete, nici de a se evita anumite alimente sau consuma altele, fara niste dovezi clinice in spate, care dovezi in momentul de fata nu exista. studiile sunt fie abia la inceput fie in faza de design.
|
510 lorena83 |
03-02-2013, 23:15 |
Draga Alina Cristina eu ti-am spus ca aici interferonul nu se administreaza.daca mama ta se simte bine cu tratamentele ce le-a facut inainte, sa mearga inainte asa...si te rog crede-ma ca alimentatia sanatoasa are o foarte mare importanta in absolut orice boala.pana ce a facut interferon statea bine si psihic si fizic.interferonul a dat-o peste cap sa zicem...dar incetul cu incetul o sa isi revina...eu iti spun cum e cu melanomul in italia:o data descoperit, adica dupa examentul istologic ce se face...in functie de Breslow, CT, ulceratie...se hotarasc sa se scoata limfonodul sentinela.adica primul la care ar fi putut merge celula tumorala.daca iese pozitiv atunci se procedeaza a scoaterea tuturor limfonozilor de pe partea respectiva(atata timp cat un CT DA negativ dpdv oncologic).ei spun ca daca celulele tumorale au ajuns la limfonozi "tratamentul" e chirurgia...fara terapie adjuvanta..doar o data la 4 luni timp de 5 ani se merge la control, se face CT...aici pana ce tumoarea e "operabila" adica se poate proceda chirurgical.se scoate afara.sa stii ca aici in spital am intalnit multi oameni cu melanom...care traiesc cu boala de mult timo si merg inainte doar cu controalele de protocol..normal sunt si oameni care au situatii mai grave, depinde cand e depistat, etc...nu trebuie sa va pierdeti speranta...multa sanatate ii doresc mamei tale si sper sa fie bine pentru toata lumea!
|
511 RaulDuke |
03-02-2013, 23:28 |
nici in romania nu se face "interferon inainte si operatie dupa", decat daca boala aparent absenta apare in timpul tratamentului, evident.
altfel: ultima metaanaliza asupra beneficiilor interferonului in tratamentul unui melanom malign operat zice cam asa: beneficiu de SCADERE A RATEI DE RECIDIVA la 5 ani de 18% cu tratament si beneficiu de IMBUNATATIRE A RATEI DE SUPRAVIETUIRE la 5 ani de 11%; unii zic ca e prea putin fata de toxicitate si costuri si nu il fac (ex. britanici, francezi), altii zic ca merita si il fac (ex. americani si romani), deh, parerile sunt impartite... in romania insa, ca medic, de ce sa nu il recomanzi ? nu ai niciun motiv! adica imaginati-va asta: vine o pacienta operata de un melanom malign breslow 3 mm pe coapsa, cu ganglioni inghinali operati, dintre care vreo 2 invadati si ei; in rest femeia nu are nimic, nu tu metastaze, etc; sanatoasa altfel si are, sa zicem 42 de ani; tu, conform uneia dintre opinii, desi ai interferon la dispozitie in romania, alegi sa NU ii recomanzi. in schimb apare dupa 2 ani cu ganglioni umflati pe partea cealalta si cu metastaze prin ficat si plamani. si ea atunci revine si zice "pai uite, matale trebuia sa-mi dai interferon caci daca imi dadeai, nu mai recidivam si nu mai apareau metastazele. asa... te dau in judecata". si ? ce faci aici ? cine are dreptate ? daca ea era intr-advar printre acei 18% care daca primeau interferon, chiar nu mai recidivau ? este ca, la fel, ca medic, esti in situatia in care puteai sa faci ceva in plus pentru cineva si NU ai facut-o ? si, de asemenea, va spun ca situatia de mai sus nu e nici prea ipotetica, sa nu cumva sa va treaca prin cap ca nu s-a intamplat! |
512 lorena83 |
03-02-2013, 23:28 |
raulduke imi pare rau sa te contrazic am mai spus o data ca studiul despre alimentatie s-a facut deja...nu e vorba despre o dieta.este vorba de a nu face abuz de anuminte alimente si de a evita complet anumite alimente...mai ales in ziua de azi cand toate produsele sunt crescute fortat..si logic vorbind acum daca un om e invatat sa manance toata ziua carne de porc, un exemplu des intalnit la noi.fara legume, fructe, fara a consuma apa, doar bauturi carbogazoaze...dulciuri, mancare fast-food.in opinia dvs de medic imi puteti spune cam ce imunitate are aceea persoana?..celulele tumorale stie toata lumea ca `ataca`celule sanatoase.modificandu-le forma si rolul in organism.cu cat celulele sanatoase din organism au o imunitate mai buna, cu atat procedeul este mai `lent`..nu zice nimeni ca te vindeci de cancer daca mananci sanatos.dar este o terapie adjuvanta care incetineste boala.nu vb sa ma aflu in treaba.sunt sotia unui om de 34 de ani cu melanom.de Clark 4 cum spuneti voi ca nivelul de supravietuire e de 30...40 la suta.cand nivelul Clark e mai putin important.astea erau statistici de acum cativa ani.si in primul rand depinde unde e initial tumoarea...pe fata straturile de piele sunt mult mai apropiate intre ele...deci un nivel 4 Clark e foarte probabil sa il ai atunci cand tumoarea este verticala si este pozitionata pe fata.sunt atatea lucruri de vorbit.eu doar vreau ca toti cei care au aceasta problema sa nu isi piarda speranta si atunci cand citesc statisticele pe net sa se uite si din ce an sunt publicate...domnule onyx 20 de 4 ani va confruntati cu melanomul am dori sa stim ce tratament ati facut...poate ar ajuta anumite persoane.multa, multa sanatate in continuare si pofta de viata!felicitari!
|
513 RaulDuke |
04-02-2013, 10:04 |
eu inteleg ca tu (si multi altii) crezi chestia cu imunitatea si alimentatia si vad ca vrei sa ma contrazici, dar pana nu furnizezi titlul si autorul sau un link al articolului respectiv, nu faci nimic constructiv. eu iti spun ca e posibil sa confunzi o analiza bazata pe cazul particular al sotului tau cu recomandarile generale BAZATE PE DOVEZI in domeniul nutritiei in cancer. nu exista dovezi puternice in nicio directie, tot ce se recomanda momentan (bazat pe dovezi, adica studii clinice intre loturi de oameni) este alimentatia echilibrata, activitate fizica si mentinerea unui indice de masa corporana intre 20 si 25. despre calitatea mancarii, atata timp cat, evident, nu e alterata, nu are nimeni de facut nimic fata de ce are de facut un om obisnuit. singurele discutii care sunt in faza incipienta momentan sunt despre reducerea carbohidratilor si glucidelor, in tratamentul si posibil preventia cancerului. nu eliminarea completa si nimic despre carne. astea sunt dovezile si e meseria mea sa fiu la curent cu ele.
|
514 Alinacristina314 |
04-02-2013, 10:41 |
Lorena iti multumesc mult pentru sfaturi. Da inainte de interferon nu avea nici o problema. Acum incet incet incepe sa isi revina dar ii pare foarte rau ca a inceput acest tratament si o sa mearga numai pe naturiste. Mama mea inca nu si a scos ganglionul santinela dar urmeaza sa faca si acesta operatie. Iti multumesc mult inca o data si da sunt de parere ca o alimentatie sanatoasa este foarte importanta
|
515 lorena83 |
04-02-2013, 17:47 |
am sa public mai jos pt raulduke care continua sa se contrazic cu alimentatia.fac o traducere din italiana in limba romana...deci ma scuzati in caz ca nu va fi o traducere mo-ta-mo:
recomandari wcrf(fondul mondial pentru investigatiile in cancer) stil de viata pentru prevenirea tumorilor mancarea, nutritia, activitatea fizica si prevenirea cancerului:o prospectiva globala. fondul mondial in investigarea cancerului(wcfr), a cui misiune este de a pomova prevenirea tumorii primare, in baza cautarilor si cunostintelor, a ajuns la concluzia unei revizii a studiilor stiintifice facute in raportul alimentatie-tumori. au contribuit 150 de "cautatori", epidemologi si biologi, in jur de 50 de centre de investigatii printre care si cel mai prestigios din lume institutul national de tumori.volumul scos despre aceasta investigatie este disponibil pe www.dietandcancerreport.org.este foarte prudent in concluzii si reasuma in 10 recomandari doar rezultatele cele mai solide in cautare stiintifica.cele 10 recomandari: 1.indicele corporal 2.activitatea fizica 3.limitarea consumului de alimente cu mare densitate calorica si evitarea consumului bauturilor cu zahar.a se face diferenta intre a se limita si a evita! 4.a avea o alimentatie bazata pe mancare de provenienta vegetala, cu cereale neindustriale rafinate si legume la fiecare fel de masa, o varietate de verdeturi fara amidon si fructe.adunand fructe si verdeturi sunt recomandate cel putin 5 portii pe zi(circa 600g) |
516 lorena83 |
04-02-2013, 17:58 |
5.a se limita consumul de carne rosie si a se evita consumul carnurilor conservate.carnea rosie(oaie, vita, porc, vitel).nu sunt recomandate, dar cine e obisnuit sa le manance se recomanda a nu se depasi 500 de grame pe saptamana.
6.a se limita consumul bauturilor alcoolice.nu sunt recomandate, dar pentru cine e obisnuit sa se limiteze la 120 ml pe zi de vin(un pahar) pt femei si 2 pahare pt barbati...numai in timp ce mananci. 7.a se limita consumul de sare(max 5 g pe zi) si a mancarurilor conservate in sare. 8.asigurati-va ca aveti un aport suficient de nutrientii neceseri atribuiti prin mancare.de aici importanta de a varia meniul.luarea de vitamine si suplimenti alimentari (vitamine sau minerale) pentru prevenirea cancerului nu e indicata 9.alaptarea bebelusului cel putin 6 luni. 10.in limitele a putine studii facute disponibile pentru a preveni o recidiva de cancer, recomandarile pentru prevenirea cancerului sunt valabile si pentru cei care deja sufera de aceasta boala: am prescurtat ca sa nu scriu romane...dar domnule raulduke asa cum scrie si la nr 10 aceste reguli nu sunt doar pt cei care vor sa previna o posibila tumoare, o recidiva...dar si pt cei care deja sunt bolnavi. mai multe informatii :www.istitutotumori.mi.it |
517 lorena83 |
04-02-2013, 17:59 |
draga mea alina...ma bucur ca mama ta incetul cu incetul se reprinde.nu inteleg de ce nu i s-a facut linfonodul sentinela de la inceput.nu stiu exact cazul si ce are...unde a avut melanomul?multa sanatate va doresc!!!
|
518 onyx20 |
04-02-2013, 19:52 |
Lorena, nu am facut niciun tratament dupa operatie. Ce am facut, timp de 2 ani nu am consumat zahar si carne dar nu pentru ca am citit eu nustiuce studii ci ca asa am dorit eu. Nici acum nu consum zahar decat foarte rar iar carnea rosie extrem de rar. Nu pot spune daca m-a ajutat sau nu in cazul melanomului dar pentru starea mea generala sigur m-a ajutat.
Multa sanatate. |
519 RaulDuke |
04-02-2013, 21:08 |
lorena83: este foarte dragut ce ai scris tu, perfect corect si sustinut la nivel mondial, insa nu vina sa ma contrazica nici macar cu o iota; si asta in faptul ca PE NICAIERI nu este sustinuta sau recomandata vreo restrictie alimentara TOTALA; limitarea inseamna total altceva, iar cantitatile recomandate ca limite sunt oricum foarte generoase. deci este o totala contradictie cu acei (in numar mare inclusiv pe acest forum) care, posibil dintr-un exces de zel, fie recomanda altora fie declara ca asa au facut ei, respectiv RENUNTAREA COMPLETA a carnii de anume provenienta (sa zicem de porc) sau reducerea excesiva a aportului de glucide. oricare dintre acestea poate fi un lucru chiar daunator si difera total de notiunea de "evitarea exceselor". repet: NIMENI NU ISI PERMITE sa faca recomandari radicale in acest domeniu, in conditiile in care si conform a ceea ce ai scris tu, la punctul zece, dovezile sunt PUTINE, inclusiv la oamenii care au fost deja afectati de cancer.
deci, cine isi imagineaza vreo chestie de genul "cu cat mananc mai putina carne (chiar rosie) sau dulciuri, cu atat am sanse mai mici sa fac cancer" se inseala! nu este atat de simplu, nu putem, ca medici, pana in momentul de fata sa facem mai mult decat sa recomandam EVITAREA EXCESELOR. atat! mai multe informatii si poate chiar rezultatele unor studii clinice prospective, speram sa apara in anii urmatori. pana atunci, tineti minte, si "prea putinul" poate fi un exces! |
520 lorena83 |
04-02-2013, 22:10 |
domnule raulduke..nici nu ma intereseaza sa intru in polemica dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu ceea ce spuneti.alimentatia conteaza din prima secunda a vietii pana in ultima.puteti sa imi spuneti orice doriti.am facut si precizarea cand se citeste ceea ce am scris in a se face diferenta dintre a se limita si a se evita...un pacient bolnav de cancer atunci cand merge la medic si intreaba pot manca orice...medicul ii spune:bineinteles..fara a intreba pacientul ce este ceea ce consuma in mod obisnuit.oricum sincer, nu inteleg de ce toti medicii din ro, sau care au inceput studiile in ro si au lucrat acolo, iar apoi s-au transferat prin alte tari, continua cu inversunare sa incurajeze un om bolnav de cancer ca alimentatia nu are nici un rol, cand este total gresit...si daca vb, vb din experienta.eu doar vreau sa informez oamenii, nu sa le impun nimik..normal ca unui bolnav ce face citostatice ii spune medicul mananca tot ceea ce vrei(citostaticele oricum "ard"si ce e bun si ce rau)...dar daca un om e la inceputul "bolii"trebuie sa fie informat.repet:pt mine subiectul in privinta asta este incheiat...nu are rost sa ne tot contrazicem si sa nu mai sfarsim.este ca si cum se intalneste un martor al lui iehova si vrea sa te faca de-al lui.fiecare aduce argumente pro si contra...sincer nu ma intereseaza...am scris ce am avut de scris...institutul unde se trateaza sotul meu este institul de tumori din milano...unde la departamentul melanom-sarcom sunt interanti 26 de pacienti si sunt tratati de 6 medici specialisti...eu cred ca stiu ce fac si ce zic...si un institut este mereu in cautare si cercetare de aceea este un institut.se opereaza in echipa, deci toti cei 6 medici specialisti...numai in asa ceva(melanom.sarcom).asa ca parerea mea datele furnizate de ei depsre melanom si toate celelalte nu cred ca sunt doar bazaconii visate peste noapte.am destule pe cap.si numai de polemici nu am nevoie...dar ideile mele intotdeauna o sa le sustin...la fel cum fiecare le sustine pe ale lui...
|