Limfom Hodgkin

Secțiunea: Limfom Hodgkin
919 comentarii 1 2 3 4 ..... 32333435363738 ..... 43 44 45 46 INAINTE ›
681 nicoleta dima
681 nicoleta dima [7c]
02-04-2013, 09:07

Membru din 13-03-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Buna ziua.Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, dar nu am mai intrat de cateva zile. Am citit si eu care sunt dimensiunile unui ganglion obisnuit, dar cand am facut ecografia la Parhon medicul respectiv a scris adenopatie supraclaviculara stanga. Il stimt la pipait de mai bine de 6 luni, iar in partea dreapta nu se simte nimic. Am cautat pe internet si astfel am ajuns pe acest forum unde am citit de cat de mari pot fi ganglionii in cazul acestei boli. Multumesc
682 bk
682 bk [55c]
02-04-2013, 11:32

Membru din 03-09-2009

Comentarii: 55

In 6 luni isi modifica cu siguranta dimensiunea in caz ca ar fi fost ceva grav.
683 daiuu
683 daiuu [21c]
14-05-2013, 23:10

Membru din 12-09-2012

Comentarii: 21

daca cineva are nevoie, mi-au mai ramas 4 fiole de velbe[vinblastin)si 2 de bleomicina pt cei ce fac AVBD eu am intrerupt tratamentul dupa 3 luni, pt ca nu mai suportam, iar dupa o luna si jumatate de pauza am facut pet ct si stupoare tumorile disparusera, intre timp am citit cautati si invatati legile lui HAMMER, , multa sanatate tuturor
684 florinbtz
684 florinbtz [7c]
21-05-2013, 16:34

Membru din 05-03-2013

@daiuu Velbe este vinvlastine sau este un fel de inlocuitor? As avea nevoie ca fac ABVD. Sanatate multa!
685 aisa
685 aisa [32c]
13-06-2013, 00:33

Membru din 20-02-2013

Comentarii: 32

Suntem super ok remisie totala dupa 2 cure de becoop si 2 de abdv.Multumesc lui d nezeu !Urmeaza radioterapie la Oncocard in Brasov.Va pup pe toti si aveti incredere acolo sus cineva va iubeste
686 florinbtz
686 florinbtz [7c]
20-07-2013, 09:09

Membru din 05-03-2013

Dupa terminarea tratamentului la cat timp ati facut tomograful? Pe mine ma programat peste o luna, e ok?
687 daiuu
687 daiuu [21c]
20-07-2013, 23:05

Membru din 12-09-2012

pt Florinbtz.VELBEeste vinblastinsulfat, una din cele 4 medicamente ce se administreaza in AVBD, pt mai multa siguranta iti poti intreba medicul care te vede, eu le-am cumparat din Viena, dar cum nu am putut duce tratamentul la sfarsit am ramas cu ele.La a cata cura esti?iti urez multa sanatate si tuturor celor ce au probleme sa nu uite nici o clipa ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel de mult
688 daiuu
688 daiuu [21c]
20-07-2013, 23:19

Membru din 12-09-2012

pt Nicoleta dima.poti merge la sp Coltea si ti-o recomand dn suflet pe dna GHIMICI CECILIA fosta DRAGHICI, un om de toata isprava, gandeste pozitiv fii optimista si totul va fi bine multa sanatate
689 daiuu
689 daiuu [21c]
21-07-2013, 00:13

Membru din 12-09-2012

incer c sa imi adun gandurile si sa va mai impartasesc din experienta mea, poate va ajuta, pt ca imi amintesc anul trecut cand am intrat prima data pe acest forum devoram fiecare postare, stateam nopti in fata pc ului, si va spun sincer imi e destul de greu acum amintindu-mi toate acele stari si retraindu-le fara sa vreau, doar citind cateva din ultimele voastre postari.Eu m-am tratat la Coltea si am avut hodghin scleroza nodulara st2b, am facut numai 3 cure cu AVBD, V si B a trebuit sa mi le procur eu pt ca spitalul nu le avea.Asta se intampla in sep 2012 iar in nov am intrerupt, pt ca imi era destul de bine, puteam manca, incepusem sa iau in greutate (tumora 2.8cm era crescuta in spatele esofagului si -l comprima de nu puteam absolut nimic solid), si cum in toata aceasta perioada am citit foarte mult pentru ca voiam sa stiu cauza bolii, iar medicii dau din cap sau vin cu supozitii, am aflat cat este de toxic tot acest tratament, si ca daca administrezi citostatice unui organism perfect sanatos pur si simplu il otravesti, , atunci cum poate vindeca un organism bolnav?m-am speriat foarte tare si am hotarat sa nu mai fac, Medicul meu a insitat foarte mult macar sa fac radioterapie, dar nu a reusit sa ma convinga.Am aflat si cauza.Boala lui Hodgkin are legatura cu o culpabilitate mare pe care o traiesc, nu ma consider destul de bun respectul fata de mine e foarte scazut.Puteti afla mai multe din Marele dictionar al bolilor si afectiunilor scrisa de Jacques Martel, Bun, am gasit cauza eu personal m-am regasit in descrierea facuta in carte, e mai ampla eu am scos esentialul pt voi, si, , , , , am inceput sa gandesc pozitiv, sa traiesc numai in prezent sa ma bucur de fiecare clipa, si sa am mai multa grija de sufletul meu.Intre timp mancam sfecla, samburi de caise amari (contin vit b 17 max 7 buc pe zi) beam 1l de apa cu lamaie si bicarbonat, am dormit, am citit am facut si fac doar ce imi place.In ian pe 25 am avut programare la pet, din cele 3 tumori, una imi aparuse la plamani in timpul chimioterapiei, stupoare nu mai aveam absolut nimic.Cat mau scanat la ct cred ca am zis de 1000 de ori in gand, SUNT PERFECT SANATOASA, A fost un miracol pt toti, inclusiv pt medicul care mi-a facut PET ul.Asa ca dragii mei, cautai informatii, aveti grija ce ganditi, pt ca suntem ceeace gandim, ar fi trebuit sa scriu asta cu litere mari , dar bate la ochi.Ma simt minunat, am intinerit cu 10 ani, si am invatat sa ma bucur de viata, ii multumesc lui Dzeu pt aceasta experienta care ma trezit, care m-a invatat sa ma bucur de tot ce ma inconjoara si sa iubesc cu toata fiinta mea tot ce misca.Eu am luat aceasta parte a vietii mela ca pe o lectie de viata, am invatat foarte multe, si inca ma descopar Va sfatuiesc sa aveti DORINTA si CREDINTA ve-t depasi mai usor momentele grele va iubesc si sa fiti si voi sanatosi si fericiti ca mine
690 Simlh
690 Simlh [1c]
25-07-2013, 20:50

Membru din 25-07-2013

Comentarii: 1

Buna tuturor, am luat contact cu acest forum in Aprilie când am fost diagnosticată cu Limfom Hodgkin scleroza nodulara stadiul IV, am descoperit întâmplător la un control de rutina, nu am fost niciodată bolnava, dar inevitabilul s-a întâmplat..si nu înţelegeam de ce, dar Dumnezeu ştie mai bine! Acum suntem in Iulie sunt bine, sănătoasă, de fapt nu am considerat niciodată ca as fi bolnava, am spus doar ca am o boala care se tratează si atât. si rezultatele au fost pe măsura, după 4 cure de BEACOP, am făcut PET/CT, (mentionez ca nu am facut PET/CT mai repede deoarece l-am facut in aprilie dupa ce am facut biopsia si trebuia sa treacă 3 luni sa-l fac pe al doilea), am aflat ca tumoarea din mediastin si plaman a dispărut, dar pe lângă chimioterapie am luat un tratament naturist si am încercat sa mananc doar produse naturale cât de cât...:-), nu mi-a fost rău niciodată, am mers la munca in fiecare zi si am avut aproape oamenii dragi, ..:-) si ii multumesc lui D-zeu pt asta si pt tot ceea ce am primit si consider ca sunt o norocoasa ca se putea si mai rău...:-), aşa ca nu disperati, trebuie sa aveţi încredere in voi, in tratament si totul va fi bine...pentru ca avem, aveţi multe de făcut in viaţa aceasta.Cura o fac la Spitalul Coltea, dr Colita si mai am de făcut o singura cura si am scăpat :-), dar am o rugaminte dacă se poate, mai am nevoie de 21 de pastile de natulan, contra cost, dacă are cineva, l-am cumpărat tot timpul din străinătate, dar acum as vrea doar 21 si flaconul are 50 si nu le-as lua pe toate.Multumesc.
691 k66
691 k66 [2c]
27-08-2013, 09:12

Membru din 27-08-2013

Comentarii: 2

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este vreo interdictie de mers la mare pt persoanele care au avut limfom hodgkin; am inteles ca soarele este interzis dar nu stiu daca apa marii poate avea vreun efect negativ.
Va multumesc!
692 eugen.
692 eugen. [4c]
08-01-2014, 16:07

Membru din 28-05-2011

Comentarii: 4

As vrea sa va spun la toti cei care aveti sau ati avut probleme legate de aceasta boala un ``La multi ani `` cu multa, multa sanatate!Fie ca cei bolnavi sa se vindece si cei care s-au insanatosit sa nu recidiveze nicicand!Eu nu am mai intrat cam demult pe acest forum si ma simt cam vinovat!Trebuie sa va spun ca in luna mai anul acesta fac 5 ani de cand am terminat tratamentul pentru B.H. si ma simt foarte bine!Trebuie sa gandim pozitiv, sa rabdam tratamentul, sa gasim medicul potrivit si sa fim optimisti!Numai bine va doresc!
693 marybelan
693 marybelan [4c]
10-01-2014, 19:58

Membru din 10-01-2014

buna seara, eu am mai multe intrebari, daca imi poate raspunde cineva cat de cat, sunt din constanta si tatal meu dupa un an de zile de umblat prin spitale dupa analize si 3 biopsii am reusit sa aflam daca nu mergeam la bucuresti nici in ziua de azi nu cred ca ne spuneau ceva concret, deci de la buc am primit raspunsul limfom malign nonhodgkin cu celula mica b, limfocitic, acuma tata face a doau sedinta din cele 6 se simte destul e bine, acasa are dureri de picioare, slabit, se trateaza boala asta?care sunt simptomele?asa trebuie sa se simta dupa sedinte?poate lua ceva naturist ca sa ii fie putin mai bine?tatal meu are 62 de ani si acuam un an ia iesit un ganglion la gat in partea dreapta si fara tratament a dat inapoi dupa o sapt, i sa facut biopsie si, rezultat neconcludent, anul asta cand ia iasit iarasi a mai facut 2biopsii si la cea de a doua ne-a trimis un domn doctor la buc ca sa aflam si alt raspuns pentru ca de aici ni sa spus mereu neconcludent, iar acuma cand ne-am dus cu rezultatul ne-au spus ca de ce nu am venit mai repede, asa ceva vezi sau patesti numai in filme, credeam dar se intampla si in viata de zii cu zii.Daca cineva imi poate raspunde, ii multumesc din inima.
694 marybelan
694 marybelan [4c]
16-01-2014, 17:43

Membru din 10-01-2014

Buna ziua, ma numesc Mariana si sunt din constanta va scriu in numele tatalui meu care a fost diagnostificat cu 1. limfon non hodgkin limfocotic cu celula mica B.2.sindrom de imunodeficienta secundara.3.chimioterapie PCt tip CVP, [1].In spital a treminat a doau cura cu;Endoxan, sindovic, dexametazona, ranitidina, iar acasa i sa dat Liv 52 si Milurit.Rog frumos pe cei care au trecut prin asa ceva, se tine un regim cat de bun este tratamentul asta?nimeni nu ne zice nimic, doctora ne-a spus ca cine va tine sa nu mancati?am cautat si eu dar nu scrie niciunde de regim, sa manance cat mai multe fructe si legume, bea in fiecare zii suc facut din sfecla, morcov si mere, ceaiuri multe, dar in rest nu prea stim nimic, va rog frumos ce regim se tine?daca se tine?este interzisa carnea, sarea laptele?astept raspuns.tatal meu are varsta de 62 ani
695 florinbtz
695 florinbtz [7c]
17-01-2014, 10:39

Membru din 05-03-2013

Buna Mariana. Eu am avut Limfom Hodgkin, am facut chimioterapie si radioterapie, iar acum pe 30 ianuarie ma duc la primul control. In privinta regimului, doamna doctor la care m-am tratat eu mi-a recomandat sa reduc carnea (carne grasa sa nu mai mananc deloc, insa carne de pui e ok, dar nu in exces) si sa evit prajelile, astea am inteles ca nu sunt bune. Cum ai zis si tu legumele si fructele sunt foarte bune, in special sfecla rosie.Eu am mancat si mult peste(dar nu prajit), am auzit ca este bun.
In timpul chimioterapiei si eu am avut dureri, dar la mine erau la articulatii: genunchi, coate si incheieturile mainii, dar doamna doctor a zis ca e normal si nu am luat nimic pentru a scapa de ele. Numai bine si tatalui multa putere sa treaca peste tratament.
696 marybelan
696 marybelan [4c]
17-01-2014, 14:28

Membru din 10-01-2014

Pentru Florin, multumesc frumos pentru raspuns.stiti cumva daca laptele este bun?branzeturile in general?Sanatate multa
697 florinbtz
697 florinbtz [7c]
17-01-2014, 18:27

Membru din 05-03-2013

Nu mi s-a zis sa evit branzeturile, chiar nu am discutat despre asta. Deci eu cred ca nu fac nici un rau.
698 MARTON
698 MARTON [620c]
17-01-2014, 21:20

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 620

pt FLORIN SI MARY eu va sfatuiesc ca fiecare individual cand mergeti la medic intrebatil direct ce are voie sa manance si ce nu are voie, eu asa fac cand merg la al meu si tin legatura si cu alti pacienti cu care comunic zilnic si ne impartasim raspunsurile primite, ce nea fost bun si ce nu.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
699 marybelan
699 marybelan [4c]
18-01-2014, 16:38

Membru din 10-01-2014

Pentru Marton, noi am intrebat daca se tine regim ceva si ni sa spus, pai v-a oprit cineva, daca se bea cafea, la fel, mai fetelor pai le luam si cafeau, si noi am intrebat pe alti pacienti si sunt care tin regim, dar noua personal nu ne-a spus nimic doar sa se evite alcoolul atat, deci prea multe nu stim, doar ce am gasit pe internet atat, de exemplu medicamentele trebuiesc tinute la 8 grade si ele stau pe o masa in salon unde bate soarele si sunt 24 grade, dar trebuie sa taci ca daca spui ceva nu esti bagat in seama, de asta eu am intrebat si pe altii noi din anul 2012 am umblat la medic dar de abia la sfarsitul anului 2013 au avut curajul sa zicem asa ca sa ne trimita la buc sa aflam ceva concret.medicul care ia facut biopsiile la ultima ia si spus ca asa ceva nu se face in primul rand este om si apoi medic, ca el nu face experiente pe oameni si dupa ce a intrunit comisia de medici ei au hotarat ca sa mai faca o ultima biopsie si de acolo am ajuns la buc, pentru ca aici ne ieseau mereu aceleasi rezultate si cand ne-am dus la ei cu rezultatele ne-au spus ca de ce nu am venit mai repede si daca mai si pui intrebari te lasa acolo vb singur.
700 alexandru85
700 alexandru85 [7c]
11-04-2014, 14:14

Membru din 11-04-2014

buna ziua la toata lumea de aici!!de doua saptamani ma simt rau am o mancarime pe corp numai in unele zile, transpiratie abundenta noaptea dar nu in fiecare noapte!ma durut si splina putin.dar nu mi s-a umflat nici un ganglion pana akm!am facut aproape toate analizele si mi-au iesit bune, luni astept si raspunsul de la helocograma!sa vrea si eu sfaturile voastre si parerile..simptomele pe care le-ati mai avut!daca ar fii cazul vreun limfon!
evident ca daca analizele imi ies proaste ma voi duce direct la un hematolog ca pana akm am fosat numai la medicul de familie!va multumesc!o zii buna.
Răspunde la topic
919 comentarii 1 2 3 4 ..... 32333435363738 ..... 43 44 45 46 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp