Limfom Hodgkin
Secțiunea: Limfom Hodgkin661 facheti |
04-01-2013, 20:12 |
Membru din 04-01-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
Buna seara.
Sora mea a fost diagnosticata in urma cu cateva zile cu sindrom hodkin. Avand in vedere ca majoritatea postarilor pe acest subiect sunt partial solutionate pozitiv(doamne ajuta)am rugamintea sa-mi recomandati care clinica de oncologie dintre Fundeni, Cluj sau Brasov credeti ca poate rezolva profesionist acesasta boala grava. Va multumesc anticipat pentru raspuns. |
662 RaulDuke |
07-01-2013, 17:39 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7785 |
oricare in aceeasi masura. mai conteaza si unde locuieste. desigur ca daca sta in bucuresti, ce rost ar avea sa se duca la cluj sau brasov ? cu privire la cazurile de cancer hematologic, in bucuresti de exemplu exista mai multe clinici de hematologie, una in plus fata de Fundeni ar fi, de exemplu, la Coltea, din cate stiu.
|
663 kristina2031 |
31-01-2013, 22:30 |
Membru din 31-01-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
Ma numesc Cristina, am 20 ani am citit jumatate din postari dar nu reusesc sa dau de cap unor nelamuriri.Am observat ca majoritatea sunteti persoane dispuse sa ajute si care intradevar aveti mai multe cunostinte decat mine in ceea ce priveste boala Hodgkin asa ca apelez la voi.
Anul trecut tatal meu a fost diagnosticat cu boala Hodgkin.Tin sa mentionez ca mama si tata nu sunt in tara si ca din diferite motive nu stiu perfect toate detaliile.Tata nu este foarte comunicativ, eu tinand legatura mai mult cu mama. Din cate am inteles ar fi gradul 2, analizele la oase au iesit ok dar sunt mai multi noduli, Initial au aparut in zona inghinala unul dintre noduli fiind destul de deranjant.Au aparut mancarimi pe corp dar asta ar fi fost cam singurul simptom.A facut biopsie la nodulul mare si i s-a confirmat Hodgkin. Planul initial fusese 4 cure chimioterapie ( 8 sedinte) apoi sa continue cu radioterapie (probabil combinat cu chimioterapie).A facut 6 sedinte dar se pare ca este nevoit sa opreasca chimioterapia deoarece ficatul i s-a inflamat (a crescut).El a avut in trecut hepatita (din cate stiu a tratat-o).Acum se pare ca are din nou motiv pentru care nu mai poate face chimioterapie.Fiind programat in continuare doar la radioterapie.Nodulii au mai scazut dar nu au disparut complet.Din pacate nu stiu dimensiunile. Nelamurirea mea este: daca prin chimioterapie nu se poate lupta impotriva acestui cancer in cazul lui, ce este de facut? Sunt recomandate tratamente naturiste?Si daca da, cam ce anume? El nu este foarte comunicativ nici cu mama din cate observ si cam asteapta ca doctorul sa ii spuna totul fara ca el sa intrebe ceva. |
664 aisa |
20-02-2013, 23:27 |
Membru din 20-02-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 32 |
Buna seara tuturor am si eu povestea mea sau mai bine spus a sotului meu de 38 ani.totul a inceput pe 24 decemb 2012 cand uitandu se in oglinda a obs in partea stanga o umflatura.Am pus o pe seama faptului ca, cu 2 zile in urma a dat zapada din parcare cu lopata fiind si stangaci am zis ca asta i cauza. Am plecat la Medlife si de acolo am inceput cu analize peste analize ca i ganglion ca i muschi ca i muscatura de capusa etc toata nebunia a durat o luna pana au venit rezultatele iar noi intre timp am luat antiinflamator si antibiotic.Pe data de 20 ian am mers la chirurg nu sa bagat ca i la gat si sunt prea multe vene asa ca ne am dus la chirurgie maxilo faciala unde surpriza nu i de ei, am plecat la ghirurgie toracica la universitar unde am facut biopsia.Dar ce biopsie..taietura cat o palma pentru un pic de tesut pt ca la noi mai bine tai grosomodo decat sa intervii cu un ac dar asta e. La o saptamana am avut raspunsul limfom Hotking si ne au pus blocul de parafina si lamela in brate si drum bun catre Victor Babes.Dupa 10 zile de insistenta am primit diagnosticul Limfom Hotking cu celule mixte.A urmat biopsia de os dureroasa rau de tot si.hotararea de a pleca cat mai repede din tara.Am plecat pe 17 febr spre Anadolu din turcia dupa ce am luat leg cu un tanar care a trecut prin aceleasi prob ca noi si mi a spus sa fug cat mai am timp din Ro si bine am facut caci cum am ajuns aici toti ne au intrebat de ce am stat aproape 2 luni?Din cauza sistului care nu ti permite sa ti ridici analizele decat dupa o luna cand boala avanseaza pana la extrem.Odata ajunsi aici am facut analize la sange si PT Ct ul.Pana acum acelasi diagnostic mai astepta histochimia iese aici in 3 zile nu ca la noi in 30, si astazi am inceput prima sedinta de chimioterapie maine si poimaine uatoarele plus a 8 zi inca una.Este 23 si 25 min chimio am facut pe la 10 dim si pana acum avem doar o usoara durere de cap. Va tin la curent in fiecare zi pt cei interesati Va pup si multa sanatate
|
665 aisa |
27-02-2013, 17:28 |
Buna vad ca nu mai intra nimeni aicisa fie o insanatosire in masa?Sa dea dumnezeu.Va pup pe toti si sper sa luati parte la discutii cat mai curand pt ca cei care trec prin ce a ti trecut voi au nevoie ca de aer de povestile voastre
|
666 florinbtz |
05-03-2013, 10:33 |
Membru din 05-03-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 7 |
Buna ziua. Ma numesc Florin, am 22 de ani si in ianuarie am fost diagnosticat cu hodgkin stadiul 2. Fac ABVD sunt la a doua cura si de cateva zile au inceput sa ma doara mainile, in special in zona articulatiilor: umeri, coate si incheieturi. E ceva normal? Multa sanatate tuturor.
|
667 Silvia89 |
09-03-2013, 19:34 |
Membru din 09-03-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 6 |
Dragoselu91, te rog contacteaza-ma ------------------*.
(*modificat de admin) |
668 vasi2274 |
11-03-2013, 22:42 |
Membru din 14-02-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 6 |
pt florin, nu te igrijora este normal sa te doara articulatile de la chimio, cel putin asa a fost in cazul meu, credeam la un moment dat ca nu o sa mai scap de ele toata viata, dar acum sunt bine la 2 ani de la terminarea trat chimio duc o viata normala fara nici un fel de restricti dar cu mai multa grija fata de corpul si sufletul meu decat inainte de boala. multa sanatate si mult optimism(face foarte bine). p.s o sa gasesti povestea mea postata anterior pe forum
|
669 florinbtz |
12-03-2013, 20:03 |
Membru din 05-03-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 7 |
Multumesc de raspuns vasi. Intr-adevar optimismul este foarte important si din fericire nu duc lipsa :D. Chiar daca sunt la inceput, sper sa scap cat mai repede si sa revin la normal. Sanatate multa tuturor.
|
670 nicoleta dima |
13-03-2013, 15:45 |
Membru din 13-03-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 7 |
Buna ziua. Sunt din Calarasi si am aproape 35 ani. In septembrie 2012, in urma unei ecografii la tiroida facuta la Parhon, mi s/a descoperit un ganglion supraclavicular stang 0, 5 cm pe 0, 9 cm si am fost intrebata daca am probleme cu stomacul, eventual o infectie cu helicobacter. Precizez ca am o gastrita care isi face de cap primavara si toamna si am avut si bacteria mai sus amintita, dar am facut tratament si iesise negativ ulterior. Mi s/a spus sa stau linistita ca nu e cancer si sa repet testul pentru helicobacter care a iesit fff slab pozitiv, dar medicul de familie nu mi/a dat tratament spunand ca nu e cazul. Problema este ca si dupa 6 luni ganglionul nu a disparut, nu si/a schimbat nici forma, analizele sunt bune, radiografia la plamani a iesit buna, endoscopia facuta acum un an nu a aratat decat o gastrita, de slabit nu am slabit, fara transpiratii nocturne, nu sunt obosita, am probleme doar cu calciu, e prea mic dar am si hipotiroidie si analizele la ficat au aratat ca este putin gras. Cu toate acestea nu pot sta linistita deoarece ganglionul acela nu dispare. Ce ma sfatuiti sa fac ? M/am gandit sa fac o biopsie si m/am gandit la spitalul Coltea dar nu stiu la cine sa ma duc, nu cunosc pe nimeni. Ce hematolog bun cunoasteti la Coltea? Mutumesc pentru atentia acordata.
|
671 Silvia89 |
21-03-2013, 15:10 |
ce inseamna ca ai repetat testul de helycobacter? si la cat timp dupa tratament?
Ai facut anticorpii din sange ? te intreb acest lucru, pt ca anticorpii in sange pot ramane crescuti 6 -8luni de zile dupa tratament, dar asta nu inseamna ca inca maiai acest helycobacter. Pentru a vedea daca ai scapat de el sau nu, trebuie sa faci antigen din fecale, intreaba la laboratorsi o sa ti se spuna. Printre altele, inprivinta ganglionului, ce investigatii aimai facut? |
672 IoanaSilvia |
21-03-2013, 16:20 |
Membru din 21-03-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
Am 19 ani si in urma cu 2 saptamani am fost diagnosticata cu limfom Hodgkin in stadiul 3. Am facut prima sedinta de chimioterapie si urmeaza sa o fac pe a doua in cateva zile. Mi s-a spus ca voi urma acest tratament de chimioterapie timp de 6 luni cu sedintele la distanta de 2 saptamani. Incerc sa ma pastrez calma si optimista , dar in adancul sufletului sunt foarte speriata. Mi-as dori sa pot discuta cu persoane care au trecut prin asa ceva, sau trec in momentul de fata. Cred ca m-ar ajuta sa pot vorbi cu persoane care inteleg ce inseamna cu adevarat aceasta experienta.
Va multumesc anticipat si multa sanatate! |
673 Silvia89 |
21-03-2013, 17:12 |
IoanaSilvia, ti-am scris in privat.
|
674 nicoleta dima |
22-03-2013, 14:22 |
Membru din 13-03-2013 Subiecte: 0 Comentarii: 7 |
Buna ziua. Testul a fost repetat la aproape un an dupa terminarea tratamentului, cand s-a facut endoscopia, s-a luat atunci si biopsie din stomac si a iesit negativa iar apoi la 2 ani cand s-a descoperit ganglionul proba a fost luata din fecale si a iesit fff slab pozitiv. Medicul de familie, care a fost informat de ganglion atunci cand a fost descoperit, a spus ca trebuie urmarit ptr a vedea daca se mareste sau nu, mi-a dat analize de facut care au iesit ffff bune, m-a trimis la radiografie la plamani care a iesit buna si mi-a spus ca trebuie sa repet endoscopia ptr a exclude ceva la stomac si sa merg la un hematolog la Fundeni, dar eu as vrea la Coltea. Precizez ca stomacul nu ma doare si mananc orice fara sa am probleme. Orice sfat e binevenit.
|
675 Silvia89 |
22-03-2013, 15:41 |
pt nicoletadima : indiferent ca a iesit ffff slab pozitiv, citandu-te, ar fi bine sa repeti tratamentul. Nu conteaza cat de mult sau de putin, a iesit pozitiv. Helycobacteru` acesta da batai de cap multora, dar stai linistita, ca mai mult de jumate din populatie il are sau l-a avut, unora le da simtome, altora nu. Repeta-ti endoscopia, ca sa fii tu calma, odata cu endoscopia probabil ti se va preleva si tesut pt biopsie si atunci te poti linisti, Medicii te-au intrebat daca ai avut probleme cu stomacul, pt ca un ganglion inflamat la nivel supraclavicular stang, se preteaza la o afectiune a stomacului. Daca acel ganglion nu a crescut in dimensiuni, nu cred ca-ti ridica nici o problema. Eu sunt din timisoara, nu te pot indruma catre un hematolog bun de la Coltea, nu cunosc. Pentru linistea ta, poti merge insa pt o parere.
|
676 aisa |
27-03-2013, 16:18 |
Pt IoanaSilvia:Nu intra in panica probabil faci ABDV ul la 14 zile Boala si tratam se manifesta diferit de la o pers la alta.Sotul meu a facut BEACOPP si peste o saptamans intra si el pe ABDV.Pana acum s a simtit f rau mai ales cand i au scazut neutrofilele, nu are putere ii tremura tot corpul si merge f greu..Nu stiu ce sa ti zic dar altii care au avut tot stadiul 3 sau chiar 4 cu care am vb se simteau ok nici macar parul nu le cazuse.Ai incredere in tine si in d nezeu
|
677 bk |
28-03-2013, 20:08 |
Membru din 03-09-2009 Subiecte: 0 Comentarii: 55 |
@Nicoleta Dima sti ce dimensiune are un ganglion in stare normala???
|
678 Silvia89 |
28-03-2013, 20:21 |
@bk : dimensiunea lor normala difera, spre ex la nivelul gatului, se considera normali pana intr-un m, iar inghinal pana in 2 cm. P.s. Te rog lasa.mi un mesaj privat cu e mailul tau. Vad ca eu nu iti pot trimite mesaj privat. Multumesc
|
679 bk |
29-03-2013, 09:15 |
Membru din 03-09-2009 Subiecte: 0 Comentarii: 55 |
Tocmai d`asta am intrebat Silvia. Ganglioni cum are dansa (0.5 - 0.9 cm) sunt in stare normala. Sa mai amintim ca ganglionii se pot "enerva" si la cea mai mica raceala. Sanatate !
|
680 Silvia89 |
29-03-2013, 10:29 |
rectific, observ ca tastatura mea nu m-a ascultat mai sus. " cei laterocervicali dimensiunea normala pana intr-un CM "
|