Limfom Hodgkin
Secțiunea: Limfom Hodgkin581 deduoana |
18-03-2012, 21:19 |
Membru din 01-06-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 34 |
@Cristin3l: ce tratament ai facut? si de ce ai facut 2 pet-uri intr-un timp asa de scurt din moment ce primul a iesit bine? multa sanatate iti doresc!
|
582 Cristin3l |
18-03-2012, 21:36 |
Membru din 18-03-2012 Subiecte: 1 Comentarii: 4 |
Am facut 2 cure de OEPA si 4 de COPP.
Al doilea pet l-am facut deoarece transpiratul, starile de oboseala si reducerea in greutate persistau. Dar toate aceste simptome erau de la tratament. Asta ar fii primul motiv, iar al doilea motiv ar fii ca unii oameni dupa atata tratament devin paranoici cand un simptom apare. Sanatate multa va doresc ! ^_^ |
583 radualba |
26-05-2012, 16:50 |
Membru din 04-03-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 23 |
Salut tuturor
eu am fost diagnosticat ci limfom hodkin std.III b in 2009.Am facut 12 cure ABVD si vreo 20 zile de radio terapie la cluj. Totul a fost ok pana in urma cu 3 luni cand o durere in umarul stang ma trimis la doctor. Am facut de atunci fel tip de tomografii si un rmn. Am descoperit ceva ganglioni inflamati iarasi supra clavicular stanga cu extindere in mediastin dimensiuni max de 15-30mm. Trei controale la interval de o luna si in final un Pet Ct la care a venit surpriza. Ganglioni captanti Fdg si subclavicular si in hilul hepatic doi de 18mm. si pe undeva pe langa vasele iliace mai mici, dar captanti FDG. Acum mi sa recomandat o noua biopsie din ganglionii supra claviculari, sa vada daca nu o fi at tip de limfom. Chiar ca nu mai inteleg nimic. La o vizionare mai atenta toate formatiunile descoperite acum la Pet le-am avut si in urma cu un an la ultimul control, doar ca au fost mai mici. si probabil nu au fost observate. A mai avut cineva recadere de genul meu ? Eu ma simt bine, si nu am simtomele de la debutul bolii. Fara transpiratii nocturne, nu oboseala, nu febra !!! Cei care faceti auto transplant, unde il faceti si cat costa ?? Eu sunt optimist, dar totusi sunt putin speriat. Astept ceva raspunsuri de la voi !!! |
584 deeafily |
27-05-2012, 13:24 |
Membru din 11-02-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 36 |
pt radualba. tu cum te simti? ai fost racit, viroze ? Cum a inceput durerea? ganglionii supraclaviculari sunt palpabili, i-ai simtit sau doar la pet au fost captati? Doamne ajuta, multa sanatate iti doresc!!!
|
585 radualba |
27-05-2012, 22:53 |
pt deeafily.
nu prea se simt la palpat ganglionii, cel putin eu nu reusesc sa-i gasesc.Doar la Pet sunt captanti. Eu ma simt f bine , de durere ce sa-ti zic a inceput asa din senin, si este mai mult o jena ce o simt in zona claviculara.Treaba mai urata este ca mai sunt si altii. Oricum marti sunt programat la biopsie. O sa vedem atunci ce o mai fi. |
586 radualba |
27-05-2012, 23:19 |
pt raulDuke
dl. dr. ce spuneti de cazul meu, in concluzia rezultatului pet. scrie" probabil aparitia unei noi linii celulare " !!, recomandam efecuarea unei biopsi din ganlioni supraclaviculari stangi. O sa mai fac o rebiopsiere, dar sunt putin speriat. Care este de obicei protocolul de urmat in cazul unei recaderi ?? Am uitat sa va spun ca am 48 ani. |
587 Sabina C. |
28-05-2012, 17:05 |
Membru din 28-05-2009 Subiecte: 0 Comentarii: 56 |
Din cunostintele mele, transplantul cu celule stem este recomandat daca se face recadere in primul an dupa tratamentul chimio. DACA este vorba de o recadere dupa trei ani cred ca vi se recomanda o schema de tratament. Multa sanatate!
|
588 radualba |
23-06-2012, 10:28 |
Salut tuturor,
am primit rezultatul biopsiei. Acelasi ca si in 2009. Limfom Hodkin cu celularitate mixta. Acum am luat legatura cu medicul meu si mi-a spus ca trebuie sa reiau chimioterapia. Prima data am facut 6 cure de ABVD, acum nu stiu inca ce o sa fac, medicul mi-a spus ca o sa vada ce medicamente avem in tara si apoi stabileste schema. Cam urat ca eu ma simt excelent, nu obosesc, nu fac febra, nu transpir noaptea. ( ca si la debutul bolii ) !!!!!.. Daca stie cineva ce schema de tratament se mai face pt celularitate mixta ?! m-as bucura sa-mi scrieti. |
589 maia73 |
23-06-2012, 15:24 |
Membru din 27-01-2012 Subiecte: 0 Comentarii: 14 |
Buna ziua! scriu de pe contul mamei mele deoarece eu nu sunt inregistrata pe acest forum. In februarie 2012(18 ani) am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin cu celularitate mixta std III, am facut biopsie medulara, si a iesit ca nu am avut infiltratii in maduva. Ca sa pot incepe chimioterapia am facut intai transfuzii deoarece hemoglobina mea era 6. Am inceput pe 21 februarie protocolul BEACOPP..acum sunt la a6a cura si sper sa fie si ultima.Ma simt foarte bine, dupa a4a cura am facut un tomograf, care a iesit foarte bine..adica am raspuns la tratament.Dupa a6a cura acum urmeaza PET-ct`ul. In legatura cu tratamentul...Procarbazina(subst.activa), adica Natulan nu se gaseste in tara.Eu am facut rost de el din Italia si Franta.Mai nou, nici bleomicina nu mai este in farmacia spitalului si a trebuit sa o cumpar tot asa de la cineva care o are dinafara, ca sa pot sa imi termin a6a cura. Eu m-am tratat la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde sunt niste medici foarte buni..pacat de sistemul asta..!
Va recomand protocolul BEACOPP, desi este mai puternic, va zic ce mi-a zis mie medicul curant"Totul sau nimic`..si drept dovada a dat rezultate inca de la prima cura.Multa sanatate si fiti puternic!!! Cu drag, Alina. |
590 RaulDuke |
24-06-2012, 13:45 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7784 |
totusi, nu e standard din prima. nu sunt hematolog si poate ca se mai schimba si protocoalele lor, dar stiu ca se incepe cu ABVD, BEACOPP fiind pastrat pentru eventuala linie a doua. ce ti s-a spus tie inafara de schema cu "totul sau nimic" ?
|
591 maia73 |
24-06-2012, 14:48 |
Mi sa spus ca ABVD se face pt stadiile incipiente, iar la mine s-au speriat pt ca au crezut ca am maduva afectata si au vrut ceva puternic care sa dea rezultate din prima, fara bajbaieli.Avand in vedere ca am doar 19 ani si nu am alte probleme, organismul meu a facut fata chimioterapiei iar celulele se vor reface.Stiu ca ABVD se face pana la stadiu II A, de la II B se trece la BEACOPP..eu eram stadiul III cu ganglioni laterocervicali, axiali si mediastinali, dar era si hepatosplenomegalie.Mai am si boala celiaca din cauza careia pierdeam fierul si hemoglobina era in scadere.De cand nu mai mananc gluten si analizele sunt normale.Oricum sunt pe drumul cel bun, si urmeaza PET-ct`ul care va spune totul:).o zi buna!
|
592 RaulDuke |
24-06-2012, 16:04 |
da, poate... nu stiu ce SCOR PROGNOSTIC INTERNATIONAL ai avut, caci probabil asta a influentat decizia, mai mult decat stadiul, pentru ca si la III sau IV se poate face ABVD. daca l-ai tolerat bine, asta e tot ce conteaza. numai bine !
|
593 radualba |
25-06-2012, 19:11 |
Salut tuturor,
astazi am vb.iar cu medicul meu, care nu a vrut sa-mi spuna inca ce protocol imi va alege decat dupa ce vede negru pe alb rezultatul de la biopsie., asa ca trebuie sa rog maine pe cei de la spital sa-i trimita un fax cu rezultatul. De fapt nu stiu de ce tergiverseaza atat alegerea unei scheme. El este cel care m-a tratat in urma cu doi ani jumate !!!, este chimioterapeut. Cred ca totusi o sa merg pana la urma si la un hematolog. Voi ce spuneti ?? Cert este ca de frica falselor orgolii ale medicilor noi bolnavii ne temem sa consultam mai multe opinii, nu cumva sa-i suparam !!!!. Pana acum nu se stia clar ca ar fi o recidiva, dar acum totul este clar. Ce ma sfatuiti ? sa merg si la un hematolog ??? |
594 radualba |
25-06-2012, 19:20 |
Pt. maia73,
cum se desfasoara schema BEACOPP ? asa pe zile, eu sunt contabil si lucrez destul de mult, asa ca nu as renunta la serviciu, (am mai multe guri de hranit ), la ABVD m-am descurcat, caci era o zi la doua saptamani tratament si doar a doua zi imi era putin rau, dar in rest am putut lucra incetisor. !! |
595 maia73 |
26-06-2012, 08:55 |
Buna ziua,
limfomul este o boala hematologica.noi am mers de la bun inceput la hematolog.protocolul BEACOPP este mai amplu.se fac perfuzii in zilele 1, 2, 3 si in ziua 8, apoi in ziua 22 se reia cura.si nu e nevoie sa renuntati la serviciu pentru ca aveti concediu medical platit 100%.numai bine! |
596 radualba |
26-06-2012, 19:58 |
pt maia73,
multumesc pentru sfaturi, de altfel astazi mi sa propus sa incep o noua serie de ABVD, dar maine voi apela si la un hematolog, sper sa primesc aceisi schema si din partea lui. Altfel voi fi iarasi confuz !! Referitor la tratament, eu am intrebat cum se desfasoara pentru ca eu lucrez pe cont propriu, am cabinetul meu asa ca o intrerupere ar insemna pierderea clientelei si colac peste pupaza nu pot sa-mi dau mie concediu medical (nu sunt angajat cu contract ), platesc doar contributie la sanatate si impozit, dupa veniturile realizate. Eu sper totusi sa pot sa lucrez !!! |
597 radualba |
27-06-2012, 19:00 |
Salut tuturor,
sper sa iti pui o parere si tu RaulDuke caci sunt in cea mai mare dilema. Va trebui sa iau o hotarare privitor la tratamentul meu viitor. Am primit ieri schema de tratament de la primul medic care m-a tratat in urma cu 2 ani. Un ABVD de 4-6 cicluri, a luat aceasta decizie spunand ca se bazeaza pe faptul ca am avut raspuns bun la ABVD prima data cand am facut chimio. Astazi am fost consultat si de un hematolog cu experienta, care dupa o atenta examinare mi-a spus ca se impune o schema BEACOOP escaladat, bazandu-se pe faptul ca este vb. de o recidiva, stadiul bolii este III, sunt barbat, si am peste 40 de ani, iar BEACOOP-ul da sanse sporite de vindecare fata de ABVD. Ambii medici sunt renumiti si eu ii apreciez enorm, dar in cazul meu sunt doua scheme total diferite. Una de durata mai scurta si probabil mai usor de suportat, dar cu sanse ceva mai mici de vindecare si una de durata mai lunga, probabil putin mai dura, dar cusanse putin crescute de videcare. Astept pareri de la toti membrii forumului cat mai repede ( ambii medici ma asteapta cat mai repede sa incepem tratamentul ). Apropo daca stie cineva de unde pot cumpara procarbazina pastille de 50mg si belomicin ??? |
598 radualba |
15-07-2012, 20:41 |
Salut tuturor,
desi se pare ca numai eu mai scriu pe acest forum. Am inceput tratamentul BEACOPP, sunt abia in a 13 zi. Ieri am avut niste dureri osteo mousculare ingrozitoare. Medicul mi azis ca e vb de durere de maduva, care incepe sa lucreze sa produca leucocite. Nu am stiut ce analgezic sa iau asa ca nu am inchis un ochi toata noaptea. Am auzit ca asa se intampla in zilele 10-14, 16.pana maduva reface leucocitele ?? Daca a mai patit cineva sa imi spuna si mie ce analgezic a folosit ? Va rog ?? |
599 maia73 |
15-07-2012, 21:32 |
Buna seara,
Acele dureri le avea si fiica mea si sunt intradevar semn ca maduva produce leucocite.Alinei i-au spus sa ia algocalmin.Si noi avem emotii pentru data de 25 iulie cand va face primul PET-CT, dupa 6 cure BEACOPP.Sanatate multa va doresc. |
600 RaulDuke |
15-07-2012, 23:36 |
totusi, medicul nu ti-a recomandat nimic pentru aceste dureri ? nu ti-a dat nici o reteta ? mi se pare neverosimil. ai vorbit macar cu medicul de familie ?
|