Limfom Hodgkin

Secțiunea: Limfom Hodgkin
919 comentarii 1 2 3 4 ..... 24252627282930 ..... 43 44 45 46 INAINTE ›
521 ynayna72
521 ynayna72 [10c]
29-01-2012, 15:17

Membru din 28-11-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 10

pentru Maia
curele de chimioterapie au trecut destul de usor, nu am vomitat nu mi-a fost rau nu am avut alte reactii adverse. La mine totul a mers bine fara probleme. Reactiile adverse abia acum le am. Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine peste toate si sa se faca bine cit mai repede.

Va doresc sanatate
522 maia73
522 maia73 [14c]
30-01-2012, 09:38

Membru din 27-01-2012

Comentarii: 14

Draga yna,
Iti multumesc frumos pentru raspuns si iti doresc sa te faci bine si sa nu mai ai niciodata probleme de sanatate.Pe mine asteptarea ma omoara cu atat mai mult cu cat simptomele bolii nu s-au lasat asteptate.A slabit vizbil dar initial am pus asta pe seama eforturilor cu invatatul, stresului bacalaureatului care se apropie.De la o vreme transpira noaptea.Cu moralul sta bine, mai bine ca mine pot sa spun pentru ca i-am spus ce se intampla si a reactionat nesperat de optimist.O zi frumoasa iti doresc.
523 LaviniaD21
523 LaviniaD21 [14c]
30-01-2012, 10:19

Membru din 01-11-2011

Buna ziua Maia. Am si eu cateva intrebari pentru tine t rog. Din punct de vedere al ganglionilor , pe care i-a avut inflamati ? Iar pentru biopsie, a ramas internata in spital ? Multumesc frumos si sanatate multa va doresc !
524 maia73
524 maia73 [14c]
30-01-2012, 10:45

Membru din 27-01-2012

Buna Lavinia,
Totul a inceput de la un ganglion supraclavicular in partea dreapta observat intamplator!!! de sotul meu pe data de 14 12 2011.De a doua zi am mers la medicul de familie care mi-a spus ca vrea s-o vada un orl-ist bun si ca vrea sa merg la bucuresti, sa nu bajbaim.am facut cum ni s-a spus, am mers la bucuresti dupa ce am sunat mai intai.am dat exact de medicul la care am fost trimisi si au inceput investigatiile.Medicul ne-a cerut tomografie numai la gat dar in timp ce fata era bagata in tulumba aia m-a chemat medicul de la CT si mi-a zis ca el vede si mai jos ganglioni inflamati, ca nu se face asa, si ca o sa revenim pentru ca orl-istul isi face treaba lui la gat dar o sa mai avem de umblat.Atunci am STIUT!Intr-adevar s-a vazut ca are si mediastinal vreo 4 dar din cate am inteles va trebui sa mai faca un tomograf sa vada si abdomenul si partea inghinala desi la palpare nu se simt.In fine, am ajuns pe 5ianuarie, i-a facut biopsia cu anestezie generala dar domnul doctor a spus a doua zi ca e bine si daca vrem sa stam cu ea bine daca nu, putem pleca.Cum avem rude in bucuresti am preferat s-o luam din spital.A venit luni dimineata la vizita si miercuri (11 ianuarie) sa-i scoata firele.Miercuri seara era acasa, la Mangalia.Nu biopsia este marea incercare ci tratamentul care urmeaza.Acum asteptam confirmarea de la Institut si apoi incotro???
525 LaviniaD21
525 LaviniaD21 [14c]
30-01-2012, 11:49

Membru din 01-11-2011

In primul rand multumesc frumos de raspuns. Cred ca va trebui apoi sa va duceti la un medic hematolog pentru stabilirea diagnosticului ( in cazul asta stiu ca ar fi f bun dn dr.Coriu de la spitalul Fundeni ). Insa nu stiu sigur, nu vreau sa indrum gresit. O zi buna !
526 maia73
526 maia73 [14c]
30-01-2012, 16:05

Membru din 27-01-2012

Stiu ca trebuie sa mergem la hematolog mai departe dar oscilez intre Fundeni si Coltea.
527 ynayna72
527 ynayna72 [10c]
30-01-2012, 17:38

Membru din 28-11-2011

buna maia

multa sanatate fiicei tale si voua curaj sigur va fi bine in cel mai scurt timp. cind incepeti chimioterapia ?
528 maia73
528 maia73 [14c]
30-01-2012, 18:40

Membru din 27-01-2012

Inca nu stiu.Sper ca in cel mai scurt timp.Deocamdata asteptam rezultatul de la Institutul Victor Babes.N-am ajuns inca la Hematolog.Mi s-a spus ca fara rezultatul imunohistochimic nu se apuca nimeni de tratament.Nu stim la ce medic sa mergem.Noi suntem din Mangalia dar optam pentru Bucuresti pentru tratament.Cine face stadializarea?Hematologul?Oncologul?Cine da tratamentul?Cum se face?Se sta mult in spital?Sunt atatea intrebari si mi se pare ca nu fac nimic in timpul asta mort de asteptare.Si ea imi spune :mami, am atata treabaaaaa...
Va multumesc
529 ynayna72
529 ynayna72 [10c]
30-01-2012, 18:53

Membru din 28-11-2011

Buna Maia,

stadializarea o da medicul hematolog, medicul oncolog nu are nici o treaba e de natura hematologica boala. eu nu am stat in spital nici macar o zi. eu sunt din oradea si tratamentul l-am facut la cluj dureaza 3 zile cura beacopp care am facut-o eu se fac niste perfuzii care iarasi dureaza aproximativ 2-3 ore. eu nu am vrut sa stau in spital si am cautat o pensiune in apropierea spitalului.daca vrei poti sa imi scri pe mess nr de tel al tau sa te sun sa mai vb mai multe. -----

multa bafta
530 Nycola
530 Nycola [1c]
30-01-2012, 21:05

Membru din 30-01-2012

Comentarii: 1

Buna ziua! Mamica mea in varsta de 47 ani de 2 zile simte un nodul care urca de la buric in sus spre coastele din partea stanga, se repeta de ap. 20 de ori pe zi si astazi ia aparut o unflatura la baza coastelor din partea stanga de marimea unei mandarini. Nu are dureri dar eu m-am speriat foarte tare. Este posibil sa fie o tumoare canceroasa? Va rog frumos sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac, nu are doctor de familie pentru ca e la tara si nu este asigurata, iar eu nu stiu la ce doctor trebe sa mearga, ce analize trebue sa faca? Va multumesc!
531 RaulDuke
531 RaulDuke [7784c]
30-01-2012, 21:55

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7784

trebuie sa se asigure si sa mearga la medicul de familie, neaparat ! alternativa este sa astepte pana se complica lucrurile si sa ajunga de urgenta la un spital... nu este de preferat, totusi !
532 nic2012
532 nic2012 [2c]
07-02-2012, 00:36

Membru din 07-02-2012

Comentarii: 2

Buna seara. Urmaresc postarile de pe acest forum de ceva timp si am indrazit si eu sa adresez o intrebare.
Acum doua luni am ajuns la ORL pentru o presupusa infectie in gat, gatul era doar putin rosu, insa limba era f incarcata, am facut aerosoli si am luat un antiinflamator foarte puternic, dupa tratament nu mai erau probleme insa dr. mi-a dat trimitere pentru o ecografie cervicala ganglionara. In urma ecografiei mi-a spus ca am adenopatie laterocervicala bilaterala cu mai multe adenopatii prezente, cea mai mare avand 13, 8 mm. Pasul urmator era RMN insa am asteptat un timp si mi-am repetat ecografia, acelasi rezultat dar dimensiunea crescuta la 24 mm.
Analizele de sange sunt bune : hemograma, vsh, fibrinogen, pcr, toxoplasmoza, mononucleoza si citomegalovirsu sunt pozitive pe igg. Astazi am luat legatura cu o dr la infectioase si dr orl si ambele pareri sunt pentru extirparea unui ganglion in vederea biopsiei. Ma sperie aceasta interventie, mai mult decat posibilul diagnostic. Ce imi puteti spune? este riscanta procedura ? Este cineva cu o situatie similara, cu analize bune si totusi ceva nu e in regula? Multumesc mult
533 daniella28
533 daniella28 [39c]
07-02-2012, 21:17

Membru din 02-04-2010

Comentarii: 39

PT Nic2012-este riscanta procedura?=procedura in sine nu e riscanta se va face o incizie cam de 5 cm cervical daca se duc pt aceia iar in 2 zile poti fii chiat externat cu anestezie generala - asa ca complicatii majore sau risc nu ///Cu analize bune si totusi ceva in neregula??=Din pacate DAam fost in aceiasi situatie, analize perfecte facute cu o zi inainte de biopsie si totul parea sa nu indice nimic dar rezultatul la biopsie a fost limfom hodgkin tip scleroza nodulara st 2 A ///Iar in cazul meu nici macar simptome nu am avut ////Dar incearca sa fii optimist ca poate in acelasi timp sa nu fie nimic, ar fii fost bine daca inainte de biopsie ai fii facut un CT sau un RMN pt a se vedea daca exista ganglioni mariti si in alta parte {mediastin sau abdominal } Asa ca cel mai bine e sa asculti medici si sa faci biopsia Multa sanatate si curaj indiferent de rezultat
534 nic2012
534 nic2012 [2c]
08-02-2012, 11:21

Membru din 07-02-2012

Comentarii: 2

Vineri dimineata am sa ajung la profesorul Zainea sa ma vada si sa ma programeze pentru biopsie, desi am mari retineri, imi este teama, desi am nascut acum 2 ani prin cezariana si banuiesc ca durerile nu se comapara :). Nu am simptome, in afara de cate o durere de spate cand si cand ( o pun pe seama copilului cu care stau destul de mult in brate ). Aveam si o trimitere pt RMN dar a doua ecografista la care am mers mi-a spus ca dupa parerea ei nu est enevoie de RMN ( dar se referea ca nu indica nimic tumoral ). De doua zile am inceput sa simt si un mic nodul la incheietura piciorului, zona inghinala, cam de marimea unui bob de mazare.
Multumesc mult pentru raspuns !!!
535 LaviniaD21
535 LaviniaD21 [14c]
13-02-2012, 14:16

Membru din 01-11-2011

Buna ziua ! Am si eu o intrebare va rog...ganglionii mediastinali se vad numai la topmograf sau si la radiografia pulmonara? Multumesc mult
536 deduoana
536 deduoana [34c]
14-02-2012, 21:48

Membru din 01-06-2011

Comentarii: 34

pt lavinia :se pot vedea si la radiografia pulmonara dar mult mai greu si doar daca au atins deja dimensiuni mari sau au format un conglomerat. cel mai bine se vad la tomograf.
537 vasi2274
537 vasi2274 [6c]
14-02-2012, 23:05

Membru din 14-02-2012

Comentarii: 6

buna seara! am decis sa postez povestea mea pe acest forum pt a incuraja si a da speranta tuturor acelora care sufera de limfom hodgkin(LH) si apropiatilor acestora.in iunie 2010 dupa 6 luni de incertitudini(cea mai grea perioada) am fost diagnosticat LH st 2 b cu predominanta lifocitara. ca simptome am avut: transpiratii nocturne, tuse, scadere in greutate, gaglioni inflamati latero-cevical stanga la ex ct a reiesit ca aveam si in mediastin, la primele analizea a reiesit si o anemie feripriva destul de severa.am facut prima biopsie la arad la inceputul lui martie din care nu a rezultat nimic patologic, apoi am mai facut una la cluj la sfarsitul lui aprilie din care a iesit diagnosticul mai sus amintit. am inceput chimioterapia la hematologie cluj in iunie trebuia sa fac 6 cure ABVD(12 sedinte la 2 saptamani).dupa 7 sedinte am facut o hepatita virala A, care era sa ma curete, dupa 2 saptamani de spitalizare am fost externat si am inceput sa imi revin da
538 bk
538 bk [55c]
14-02-2012, 23:56

Membru din 03-09-2009

Comentarii: 55

@vasi2274. poate e incurajatoare povestea ta insa eu pot sa spun ca in aprilie fac 6 ani de cand am terminat tratamentul chimioterapeutic si nu am avut niciun fel de problema, am dus si duc viata normala ba chiar am uitat ca am avut boala asta si imi vad de viata in continuare. Am spus-o la mai multi pe cand se lasau date de contact pe acest forum, e o bola in care moralul ajuta la vindecare peste 50-60%, am vazut si am discutat cu oameni care erau terminati psihic din cauza boli.si ce bola..????doar pentru atat va speriati atat de tare...???? sunteti oameni in toata firea. Acum vreau sa va pun o intrebare la care bineinteles ca eu stiu raspunsul: stie cineva care este procentajul de vindecare la Limfom hodgkin ???
539 vasi2274
539 vasi2274 [6c]
15-02-2012, 00:18

Membru din 14-02-2012

Comentarii: 6

continuare: dar a trebuit sa intrerup chimioterapia pana la normalizarea analizelor ficatului care sa intamplat la inceputul lui ianuarie 2011, dupa prima sedinta am facut o criza nasoala de rinichi, dupa a doua am facut o ifectie foarte severa cu stafilococ(care de fapt il luasem din spital dar nu se manifestase decat odata cu reluare tratamentului si scaderea imunitati), au urmat 2 sapt de spitalizare si a doua oara pe marginea prapstiei. am reusit sa termin tratamentul la mijlocul lui martie, dupa aproximativ o luna am inceput sa ma simt bine si sa prind putere. am facut pet-ct in mai si rezultatul a fost bun(era si cazul).am mai fost de 2 ori la control si analizele au iesit excelente. acum duc o viata normala joc fotbal si fac aproape tot ce am facut inainte de evenimente. asa ca nu dezarmati si luptati pana la victorie.daca eu am putut care am facut atatea complicati si am fost de 2 ori aproape de lumea viselor sant sigur ca si voi sa aveti puterea de a invinge.SUCCES!!! ps acum am 37 ani.
540 rainyday
540 rainyday [10c]
24-02-2012, 10:20

Membru din 05-01-2012

O intrebare pentru domnul doctor RaulDuke: am mai facut niste analize, si in mod uimitor am aflat ca am infectie activa cu Epstein-Barr (IgG, IgM ambele pozitive) care da, din ceea ce am citit eu pe net marirea de volum a ganglionilor, duri, nedurerosi si nesupurativi. Totusi ganglionii mei (unul supraclavicular stanga, doi cervical dreapta) sunt acolo de 3 luni, nu s-au mai marit e adevarat insa nici nu au dat inapoi. Totodata cam in perioada in care au aparut am avut febra, insa nu 38-40 cum e tipic, ci 37-37.2 (timp de 2 saptamani) dupa care febra a disparut brusc. E adevarat la mine nici sinuzita pe care o am nu s-a manifestat cu febra sau scurgeri nazale si a trebuit sa fac RMN la cap ca sa aflu ca am lichid in maxilar, care imi apasa pe urechea interna si imi dadea dureri groaznice la cap. In conditiile date, mai are sens sa fac CT cu substanta de contrast la gat, cum mi-a recomandat medicul de familie? E posibil ca ganglionii sa ramana asa mai mult timp?

Acum mai trebuie sa rezolv problema cu mancarimile. Nu stiu daca au legatura cu epstein-barr-ul sau nu. Mi-a iesit o valoare extrem de mica la feritina (11.56; valori de referinta 20-270), desi hemoglobina si fierul sunt normale. E posibil sa aiba legatura cu pruritul? (o forma moderata si mai intensa ziua). Multumesc frumos.
Răspunde la topic
919 comentarii 1 2 3 4 ..... 24252627282930 ..... 43 44 45 46 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp