Limfom Hodgkin

Secțiunea: Limfom Hodgkin
919 comentarii 1 2 3 4 ..... 20212223242526 ..... 43 44 45 46 INAINTE ›
441 ena@eu
441 ena@eu [10c]
12-10-2011, 22:50

Membru din 28-09-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 10

va multumesc din suflet ptr ajutor...nu stiu mai multe, sincer.ideea este ca se va muta la milano la alta clinica, sper sa gaseasca acolo ceva mai bun...situatia e mai complicata.cu ea se afla o sora mai mare, si acum mama mea care nu stie carte...sora mea nu e avansata in cultura, pentru a se interesa sau a intelege mai multe aspecte...singura care pune punctul pe i si m-am interesat de boala asta, am fost eu...dar am facut-o de la distanta, si multe nu cunosc...eu am cerut mai multe detalii, dar nu stie despre ce este vb.nici macar nu stie(ori nu i-a spus medicul ori nu stie unde sa se uite daca scrie undeva) in ce stadiu este boala..mie imi pare rau si sufar f mult...ptr ca daca as fi avut-o langa mn, as fi stiut ce lucruri sa punctez...dar ma aflu in canada, si voi fi abia la anul viitor langa ea.acum sper sa gaseasca niste oameni mai responsabili care stiu si sa aduca lucrurile spre rezolvare.am doar 22 de ani si ea are 23.am cerut din partea familiei mai multa responsabilitate, dar nu se paote oferi ca nu sunt parti disponibile(tatal meu alcoolic si iresponsabil, mama mea in necunostinta de cauza, a plecat abia dupa un an de zile la ea, si asta la insistentele tutur, un frate mai matre care nu sta bn la capitolul principii sanatoase de viata, alte surori mai mici care nu au parte de protectie, o situatie financiara precara, parintii si familia traiesc din munca fratilor mai mari si eu care ma zbat ca pestele pe uscat fara raspunsuri)...au fost iresponsabili ptr ca nu au inteles gravitatea bolii si sora mea muncea in timp ce facea chimioterapia.abia acum au inteles si la ceea ce le-am transmis eu, ca nu e bn ce au facut...nu am mai multe detalii despre toate intrarile si analizele facute de ea...tot ce stiu e ca de un an a facut chimioterapie, radioterapie, iar acum medicul respectiv a renuntat la ea ca este incapabil sa mai rezolve ceva.astazi a primit aceste rezultate, ceea ce am scris eu in italiana, si ea mi-a spus ca medicii i-au transmis ca "o sa faca transplat de maduva, 5 zile un fel de tratamente su chimiterapie, nu stiu exact, dupa care stop 30 de zile, si iar de la capat 5 zile, si tot asa"...este posibil sa fie nevoie de transplat de maduva??asta reiese din acele rezultate?ptr ca eu nu am inteles de ce artrb sa faca asta...multumesc si imi cer scuze ca, desi e o problema grava, nu detin decat niste manunte..
442 ena@eu
442 ena@eu [10c]
12-10-2011, 23:07

Membru din 28-09-2011

mentionez ca la un moment dat ea a spus ca intr-un timp analizele i-au aratat ok, in sensul ca unele se vindecase si mai avea doar intr-un loc...a continuat cu chimioterapie si acum rez au aratat asa...nu stiu ce sa zic si ce sa cred...e posibil sa-i fi afectat asta?am mai vazut ca reactiile adverse la chimioterapie ar fi si leucemia etc...sau e posibil sa fi contribuit si efortul fizic, poate alimentatia si moralul nu prea bun?!.prea multe detalii stiu ca nu imi puteti da deoarece eu nu am informatii necesare.dar ceea ce vreau sa stiu este ca, daca din ceea ce v-am transmis eu( inf in italiana) reise ca trb sa faca transplant de maduva.ca mie nu imi este clar si ea nu imi explica bn...am incercat sa vb la tl dar este o conexiune slaba si ea nu se exprima prea coerent.sau macar daca imi puteti spune ce trebuie facut de acum incolo.banuiesc ca o serie noi de analize si apoi tratamentul corespunzator.multumesc
443 C.C.C
443 C.C.C [27c]
13-10-2011, 18:32

Membru din 16-09-2009

Comentarii: 27

BuNA SEARA, pt ena@eu:
Sa stii ca este o decizie foarte buna, care au luat-o medicii in privinta transplantului de maduva.Medicii apeleaza la aceasta metoda, sa stii ca nu e asa usor sa faci rost de transplat de maduva, e mare noroc sa obtii asta si sa coincizii din multe puncte de vedere. Dar se apeleaza la acest tratamant cind boala nu reactioneaza la tratamentul cu citostatice de o anumita schema si mai ales ca boala avanseaza.E o situatie foarte complicata in familie si e foarte important sa ai o familie unita, fericita si linistita.Asta e o liniste sufleteasca si pt ea, dar asa este un haos cu dinsa si nustie pe ce lume este.Da asa este poate sa fi fost la inceput bine si cu rezultate pozitive, dar dupa un an sa revina, asta depinde de organism de om, de mediu de mai multi factori.Eu va doresc din suflet sanatate si sa fie sora ta bine si sa-i prieasca tartamntul si sa ne tii la curent de rog mult.La ce spital din milano va merge?Cind o transfera?si sa ne scr cum s eprocedeaza un asa astfle de caz, ca aici nu am intalnit.E mai bine sa nu stim si sa nu auzim si sa nu trecem prin asa ceva nimeni, dar e bine sa fim informatii sa dam si la altii un sfat cum esti si tu si ne ceri parari si sfat.Iar in privinta ca a dat in leucemie, orice cancre poate duce la alte cancere si la leucemie, in timp.Dar depinde de iar multi factori de organism, de mediu, de alimentatie, de multe.Asa ca sa fim puternici si Dumnezeu ne da atat cit putem duce, nu mai mult.Sanatate si credinta in Dumnezeu.Ca daca nu ar fi n-eam omori cu totii.Frica de DUmnezeu sa avem si liniste sufleteasca
444 ena@eu
444 ena@eu [10c]
13-10-2011, 20:16

Membru din 28-09-2011

buna ziua,
multumesc ptr tot. astazi se propune schimbarea ei la clinica din milano, este cineva care ne ajuta si cauta ceva mai bun...mai multe nu stiu...astept si eu sa vad ce vor face si cum vor face, ptr ca eu sunt in canada si e mai greu.sper sa fie bine intr-un final, nu as suporta o pierdere...o sa va tin la curent cu schema de tratament pe care o va face si cum va face si o sa va mai cer pareri...multumesc
445 RaulDuke
445 RaulDuke [7784c]
13-10-2011, 20:16

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7784

ena@eu : transplantul medular este o optiune standard la o astfel de boala care a gasit de cuvinta sa recidiveze dupa tratament. nu inseamna ca s-a facut nici o greseala dpdv medical, nu inseamna ca se datoreaza psihicului sau alimentatiei sau efortului sau mai stiu eu ce. trebuie sa o consideri totusi norocoasa ca are acces la o interventie atat de scumpa ca transplantul medular. nu va fi usor, dar ofera sansele de departe cele mai bune pe termen lung. imi pare rau ca medicul initial a renuntat la ea. nu stiu de ce ar face asta, probabil pentru ca nu a respectat indicatiile lui, alt motiv nu-mi pot imagina.
ii urez mult succes si nu disperati ! sansele sunt inca bune, nu ca la majoritatea restului de cancere!
446 ena@eu
446 ena@eu [10c]
13-10-2011, 20:23

Membru din 28-09-2011

nu am vrut sa blamez medicul sau sa dau vina pe el...am intrebat ca asa e mai bn...sa cer diferite pareri...iar dpdv al transplantului de maduva, nu am idee daca va avea acces gratuit...medicul i-a recomandat sa faca asta, iar acum cautam clinici in milano.e posibil sa beneficieze gratuit?nu stiu prea multe, imi pare rau...
447 RaulDuke
447 RaulDuke [7784c]
13-10-2011, 21:47

Membru din 12-04-2011

nu am nici o idee despre cum functioneaza finantarea sistemului de asigurari de sanatate in italia.
448 radicus
448 radicus [411c]
14-10-2011, 03:40

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

ena@eu, situatia pe care o prezinti nu este foarte buna. Sa speram ca totul va fi bine in final. Dar ceva nu pare sa se lege. Dupa remisiune evidenta, brusc, boala revine. Iar hematologul/oncologul din Italia a renuntat sa ii mai ofere tratament. Esti sigura ca sora ta a respectat programarea sedintelor de chimioterapie si a efectuat analizele conform recomandarilor medicului? Daca un medic dintr-o anumita clinica nu mai poate face nimic din pricina tehnicii se obisnuieste sa-i recomande o alta clinica sau un alt medic, nu se lasa pacientul pe drumuri sa-si caute singur medic si clinica. Din cate ne spui relatia medicului cu sora ta nu e printre cele mai bune si nu stiu cauza. Poate ma insel.
Munca si alimentatia in timpul tratamentului au efecte negative ori pozitive asupra starii generale si cat de bine sau de greu suporta chimioterapia. Cu rezistenta limfomului la chimioterapie nu prea au legatura. Rezistenta celulelor maligne la chimioterapie este data de anumite componente chimice in interiorul acelor celule care le permit sa se dezvolte in continuare desi sunt expuse unor substante farmaceutice extrem de puternice.
Leucemia cauzata de chimioterapie este ultima ei problema. Poate peste 10-20 de ani va avea un risc mai crescut de a face leucemie decat ceilalti oameni. Nu se face leucemie de pe o zi pe alta.
Si uite asa un cancer care are o rata generala de vindecare foarte mare ajunge sa puna probleme mari unei tinere de doar 23 de ani.
449 ena@eu
449 ena@eu [10c]
14-10-2011, 08:05

Membru din 28-09-2011

multumesc ptr raspuns...nu stiu daca a respectat in totalitate tot ce atrebuit sa faca.ideea e ca la inceputul bolii, nimeni nu s-a interesat ce inseamna aceasta boala(fac referire la fam mea)...de departe am fost singura care mereu la spuneam sa aiba grija ca e cancer, nu doar niste noduli care se trateaza usor.ea in primul raand nu a respectat termenii morali si anume saaiba grija de hodihna, de alimentatie si de psihic...au fost conditii atenuante insa care nu i-au dat voie sa faca asta(intretinere singura, probleme financiare familiare, fiind numerosi si parintii "casnici" la 8 copii, tatal alcoolic, traiesc din banii copiilor...)si uite-asa s-a ajuns aici.cat tine de chimioterapie si tratamentul afere nt stiu ca a mers constant la toate sedintele, insa ce medicamente a avut, nu stiu.si s-a ajuns aici, sa se agraveze...astept ce decizie s-a luat si va voi spune mai multe.acum sunt impartita intre joburile mele, ca muncesc mult sa o ajut cu banii, in a-mi pastra psihicul bun sa merg mai departe, intre problemele familiei si ale mele personale.e f greu...multumesc mult
450 miha69
450 miha69 [9c]
14-10-2011, 10:05

Membru din 08-09-2011

Comentarii: 9

ena@eu
Si eu am lemfom hodgkin stadiul 2. Am muncit in timpul chimioterapiilor si nu cred ca-ti face rau lucrul acesta. Da, sunt zile in care nu ai putere. Dar asta o intelegi si singur. E bine sa-ti continui viata(cat se poate) in ritmi normali. Eu locuiesc in Athena si aici operatia pt. maduva e acoperita de catre asigurarea medicala in intregime. Ar fi bine sa intrebati lucrul acesta pr. ca e foarte scumpa.Mai sunt si organizatii care ajuta financiar. E bine sa asculte de sfatul medicului.Cred ca fiecare organism trece prin aceasta boala in mod diferit.Trebuie respectat ceea ce spune doctorul in timpul tratamentului.Ii doresc mult noroc si multa sanatate.
451 miha69
451 miha69 [9c]
14-10-2011, 10:13

Membru din 08-09-2011

RaulDuke : Am facut analizele si totul e bine. Nu exista nici o schimbare. E adevarat ca in vara aceasta am fost mai stresata si probabil(din cat spun doctorii mei)asta m-a afectat. Am inceput putin sport(la inceput a fost greu)si vad o mica schimbare. Nu mai transpir atat de usor.
Am o intrebare. Zaharul meu e inca ridicat dimineata. Iau glucophage. Credati ca ceaiurile care se gasesc in farmacii in Romania pt. diabet ajuta la ceva?
452 RaulDuke
452 RaulDuke [7784c]
16-10-2011, 18:41

Membru din 12-04-2011

nu. diabetologul tau trebuie sa te lamureasca vis-a-vis de cum trebuie controlata glicemia. cat de mare e ?
453 ena@eu
453 ena@eu [10c]
16-10-2011, 20:15

Membru din 28-09-2011

a avut parte de ajutor financiar de la multi prieteni.dar nu cred ca are asigurare, asta e cel mai rau...iar munca pe care o facea era unade noapte la o pizzerie.asta e cel mai rau...a pierdut noptile..
454 miha69
454 miha69 [9c]
18-10-2011, 10:10

Membru din 08-09-2011

RaulDuke: Dimineata poate ajunge 140. In restul zilei e normala. Am facut analize de sange speciale pt. diabet si au iesit bune. Am grija cu mancarea.Se poate sa se fi declansat de la chimioterapii? Ce altceva pot face? Doctorul mi-a spus sa alerg de 3 ori pe saptamana 30 minute, sa am grija cu mancarea.In familia mea nu are nimeni diabet.
455 RaulDuke
455 RaulDuke [7784c]
18-10-2011, 12:04

Membru din 12-04-2011

dimineata pe nemancate nu e normal sa fie 140. mai conteaza si cat e hemoglobina glicozilata. sa se declanseze diabetul de la chimio... nu prea cred. poate doar fix in perioada in care faci chimio, in conditiile in care se administreaza glucocorticoizi (dexametazona, hemisuccinat, prednison, etc). daca esti diagnosticat cu diabet, sportul te poate ajuta probabil la fel de mult, daca nu si mai mult ca orice dieta sau chiar si cat medicamentele, pana una alta. poate ca poti sa alergi si mai des de 3 ori pe saptamana...
456 Anton2012
456 Anton2012 [46c]
29-10-2011, 19:47

Membru din 18-05-2011

Comentarii: 46

pt deduoana###: ce mai faci? esti ok? acum cred ca ai terminat curele si astepti pet-ul. astept un raspuns sa imi spui ce ai facut!!!
457 LaviniaD21
457 LaviniaD21 [14c]
01-11-2011, 23:44

Membru din 01-11-2011

Comentarii: 14

Buna seara ! de 3 luni fac subfebra.am fost internata la fundeni si la mine in oras ( Calarasi) insa nu au gasit cauza acesteia. Am facut si analize d sange, si RMN abdominal, la cap, sinusuri insa toate iesisera normal, desi febra nu ceda chiar daca am faacut vreo 6 tipuri de antibiotice. De cateva saptamani insa am vazut ca am ganglionii laterocervicali mariti ( in urma unei ecografii au reiesit de 2 cm), iar cei de la axila de 1, 1 cm. Ceea ce ma ingrijoreaza f mlt este c in astea 3 luni calciul a ajuns de la 8, 5 ( aveam hipocalcemie) la 11, 1 ( hipercalcemie). In tot acest timp am slabit 3 kg Nu stiu la ce medic sa apelez...poate fi vba de un limfom? Multumesc
458 Sabina C.
458 Sabina C. [56c]
02-11-2011, 02:49

Membru din 28-05-2009

Comentarii: 56

Cred că o biopsie v-ar lămuri cum stau lucrurile. Probabil ar fi util sa discutati cu medicul de familie despre aceasta variantă
459 RaulDuke
459 RaulDuke [7784c]
02-11-2011, 19:01

Membru din 12-04-2011

pai tu nu ai un medic de familie cu care discuti lucrurile astea ? iti faci pur si simplu analize si intri la discutii pe net ? normal ca poate fi vorba de un limfom. dar poate fi vorba si de alte zeci de chestii, lucru pentru care numai medicul tau de familie care iti cere respectivele investigatii poate decide si te poate trimite mai departe. nu se cauta raspunsuri la asa ceva pe internet, ca mai rau te incurci. unu iti zice aia, unu aia, unu ca poate if aia, unu sa faci aia, unu biopsie, altu sa vezi hematolog, bla bla bla. si unde ajungi ? medicul de familie are un scop foarte important, el nu e doar cum s-a obisnuit in romania, scriitor/copiator de acte.
vezi ce faci!
460 LaviniaD21
460 LaviniaD21 [14c]
02-11-2011, 20:58

Membru din 01-11-2011

Comentarii: 14

AM fost si la medicul de familie, care imi zice sa stau linistita ca nu am nimic,...am mai fost si internata o data la fundeni la interne si o data la mine in Calarasi si degeaba. Si de aceea daca tot nu ma ajuta, mai ceream un sfat, doua pe net.oricum..msi mult
Răspunde la topic
919 comentarii 1 2 3 4 ..... 20212223242526 ..... 43 44 45 46 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp