Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 232233234235236237238 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
melanom malign 02-05-2013, 13:59:05 de către mhgabi
Subiect: melanom malign
rezultatul PET/CT cu18F-FDG CAP SI GAT ;fara captare patologica de 18F-FDG la nivelulu cutiei craniene.ingrosare de mucoasa la nivelul sinusurilor maxilare bilateral si a celulelor etmoidale drepte fara captare patologica de 18f-fdg [sinuzita cronica].Doi ganglioni submandibulari dreapta cu dimensiuni de 18`, 8 mm si 11 mm cu captare patologica intensa de 18f-fdg [suavmax=11, 6 respectiv suvmax=10, 8].Ganglioni jugulocarotidieni superiori dreapta cu dimensiuni de pana la 11, 9mm si captare patologica intensa de 18f-fdg[suvmax=9, 7].Ganglion submandibular stang cu dimensiune de 9, 3mm si captare patologica de 18f-fdg [suvmax=4, 5].Ganglioni jugulocarotidieni superiori stangi cu dimensiuni de pana la 14mm si captare patologica de 18f-fdg [suvmax =7, 6].Adenopatii jugulocarotidienr mijlocii si inferioare bilateral, fara captare patologica de 18f fdg. Ganglioni supraclaviculari infracentimetrici bilateral fara captare patologica de 18f-fdg. Ganglion iliac extern cu dimensiuni de 17, 6 mm si captare patologica de 18f-fdg [suvmax =4, 6]. Ganglion infracentimetrici lomboaortici si intercavoaortici fara captare patologica de 18f-fdg.In urma unui control ORL am fost diagnosticata cu rinita alergica -polipoza nazala micropoliadenopatie latero -cervicala fara semnificatie patologica.urmand sa fac endoscopie nazala.Nu mi s-a spus nimic de operatie numai tratanent cu interferon timp de 3 luni de zile.va multumesc.
melanom malign 02-05-2013, 12:00:46 de către RaulDuke
parerea mea este ca trebuie sa faci un consult ORL, asa cum scrie si in recomandarile de pe urma PET/CT-ului, pentru ganglionii suspecti de la nivelul gatului/mandibulei; as lua in considerare chiar si o biopsie a unuia dintre acest ganglioni, dupa cum arata imaginile de pe PET/CT. de asemenea, nu mi-e foarte clar ce e cu acea "adenopatie patologica iliaca externa stanga", ai scris fara punctuatie si nu ai scris nici ce nivel de fixare FDG are (SUV cat ?). cred ca daca chiar e vorba de o adenopatie iliaca externa, aceasta trebuie operata. ce ti-a spus medicul cu privire la aceste lucruri ?
melanom malign 01-05-2013, 20:43:39 de către mhgabi
buna seara. revin cu buletinul de analize de la ganglionii inghinali:liomfonoduli de 2 -7 mm (7 ganglioni)reactivi cu metastaze focale de melanom malign cu pigment melanic si extracelular fara efractie capilara intr-un singur ganglion. s-a facut un examen p.e.t.ct in data de 18 04 2013. rezultat: stare postevidare ganglionara inghinala stanga pentru melanom malign la nivelul regiunii posterolaterala a coapsei stangi fara ganglioni inghinali restanti, adenopatie patologica iliaca externa stanga adenopatii submandibulare si jugulocarotidiene superioare bilateral cu captare patologica 18f-fdg-posibil ganglioni reactivi(de corelat cu examen o.r.l. si probe inflamatorii) fara a putea exclude cu certitudine existenta determinarilor secundare ganglionare.cap torace abdomen pelvis membre inferioare sistem osos o.k . tratament medic oncolog interferonum alfa 2 b :mai-15 mui/m2-5zile/ sapt.;iunie iulie 10mui/m2*3/sapt. va rog frumos sa- mi spuneti parerea dvs. va multumesc.
melanom malign 29-04-2013, 20:00:52 de către vale1967
nu s-a inceput nici un tratament pentru ca nu se stie daca acesti micronoduli au aparut recent adica din cauza melanomului sau este o problema mai veche de alta natura... de aceea s.a luat hotararea de a astepta 45zile si de a se face un nou C.T.urmarind daca acesti micronoduli au crescut sau nu...normal ca e mult mai bine ca acesti micronoduli sa nu creasca...desi simptomele sunt contrare,
melanom malign 29-04-2013, 18:53:29 de către lorena83
buna domnule Vali.da, stiu ca la inceput erati inclus pt vemurafenib, dar dupa descoperirea micronodulilor spuneati de dabrafenib, de aia va intreb de ce nu s-a inceput tratamentul...myana am scris de atatea ori:interferonul nu isi are rostul...dupa cum a spus si medicul nostru de familie(care nu este un oncolog)in anii 80 si ceva a venit moda cu intarferonul, dar care nu a facut nimik pt cei bolnavi cu melanom, asa ca nici in Africa nu se mai administreaza(asta in forma de gluma)...si cand i-am spus ca in romania in schimb se da interferon la greu a zis pai normal, casa farmaceutica trebuia sa scape de tot interferonul produs si unde mai bine decat la noi, unde partea cu sanatatea lasa de dorit, putea sa il vanda.este vai de bolnavii din Romania ca habar nu au de unele lucruri si medicii continua sa ii bombardeze cu interferon la greu!mare pacat!
melanom malign 29-04-2013, 16:44:02 de către vale1967
myana11...desi indicele breslow e foarte mare si sansele de a fi pozitiv ganglionul santinela sunt extrem de mari...ramane acel procent mic ca si speranta in aceasta boala...de a incerca prima interventia la ganglionul santinela, , , limfadenectomia e totusi o interventie mult mai complexa si cu urmari mai grave...lorena...tocmai acei micronoduli gasiti la plaman la primul C.T. facut dupa limfadenectomie a anulat inceperea tratamentului...cum stii doctorii de aici sunt buni profesionisti care isi fac bine meseria fara a pretinde absolut nimic dar o fac dupa un anumit protocol...si de multe ori acest protocol poate duce la complicatii grave.
melanom malign 29-04-2013, 12:43:26 de către myana11
Buna ziua, va multumesc mult pentru raspunsuri. Alunita problema este un nev din nastere, pe partea de sus a piciorului drept, pe coapsa, asa cum este trecuta in analize. Are 59 de ani tatal meu. Tratamentul homeopat pe care il urmeaza in prezent consta in Zeolit (pentru eliminarea metalelor grele), orz verde si regim alimentar (fara carne, prajeli, mancare procesata in general).
Ganglioni palpabili nu are momentan. Eu una nu sunt convinsa de utilitatea inceperii tratatementului cu interferon, mai ales ca ar trebui urmat de 3 ori/saptamana, timp de 1 an si efectele secundare de care am auzit sunt ingrozitoare (evident, stiu ca depinde de organism). In ceea ce priveste operarea ganglionilor sunt confunza pentru ca exista 2 variante: ca ar fi tarziu pentru ganglionul santinela si ar trebui facuta direct limfadenectomie (scoaterea blocului ganglionar inghinal), ca nu ar fi tarziu si ca ar trebui scos ganglionul santinela. Multumesc mult de tot si sanatate tuturor
melanom malign 28-04-2013, 17:03:05 de către lorena83
buna domnul Vali...ce sa facem?rabdare..astea sunt din pacate "protocoalele"...dar trebuia initiat deja un tratament intr-adevar dupa ce au vazut prezenta a 2 ganglioni pozitivi, aia insemnand metastaza la distanta.probabil asteapta rezultatul TAC-ului pt a fi siguri ce tratament corect trebuie adoptat!eu stiu de prezenta acestor pastile dabrafenib si trametinib care spun ca au dat rezultate f bune pt cei care au prezentat metastaze!...ati spus ca sunteti inclus in acest proiect.dar de ce nu ati inceput?si sotul meu a avut probleme cu limfa., dar atunci cand avea drenajul...in loc sa iasa "sierul", iesea lichidul limfatic...si pt asta i s-a facut o dieta fara grasimi(a slabit 15 kg in 10 zile).acum si-a revenit.insa dupa ce am plecat acasa de la spital si dupa ce i-au scos drenajul(dupa 3 saptamani).am mers tot la 3 zile in Milano pt a verifica locul operatiei si pt a-i scoate "sierul" ce se aduna inca!
melanom malign 28-04-2013, 12:57:47 de către vale1967
ganglionii au fost scosi pe partea stanga si nodulul e sub bratul drept...probabil ca C.T.va clarifica acest aspect...deci in 8 Mai vom cunoaste mai multe, , , am inca senzatia de disconfort si cred ca e limfedem la 3 luni de la ultima interventie... mancarime de piele pe tot corpul folosind ZIRTEC care are efect 24ore si asa mergem mai departe...si eu am mutatia BRAF si normal ca sunt preocupat ca timp de 6 luni de la diagnosticarea cu melanom ulcerat cu breslow mai mare de 3mm.. 2 ganglioni santinela pozitivi, , , cu 8 micronoduli de 5mm pe plamanul drept si 2noduli pe partea stanga NU MI S-A ADMINISTRAT NICI UN TRATAMENT...ABSOLUT NIMIC..
melanom malign 27-04-2013, 23:50:35 de către RaulDuke
myana11, unde a fost alunita si operatia si: are ganglioni palpabili prin regiunile vecine ? daca da (sau daca sunt suspecti la o ecografie atenta), atunci trebuie scosi chirurgical, fara a mai fi indicata neaparat treaba cu ganglionul santinela; apoi as recomanda iradiere pe zona respectiva si eventual tratament cu interferon; daca NU sunt ganglioni afectati, atunci se indica tehnica ganglionului santinela, dupa parerea mea, cu reevaluare ulterioara.
melanom malign 26-04-2013, 22:42:59 de către lorena83
buna doamna miana si eu sunt tot de parerea domnului vALI..domnule Vali ma bucur sa aud vesti de dvs, e ceva timp de cand nu ati mai postat nimic pe forum...noi am renuntat la tratament din moment ce e o terapie experimentala si atata timp cat inca nu e dovedit ca are un beneficiu sigur pt a impiedica o recidiva a bolii...important este ca sotul meu are mutatia BRAF, deci in cazul unei recidive se va sti pt ce terapie se va opta.sotul meu are o interventie latero-cervicala...nu sub brat...doar ca il doare inca si e normal, dureaza pana ce corpul se adapteaza acestei "lipse de linfonozi" ce sufera organismul.limfonozii de pe ce parte au fost scosi ai dvs`stanga sau dreapta?nodulul respectiv este pe partea interesata, sau pe cealalta?multa sanatate va doresc!
melanom malign 26-04-2013, 16:35:45 de către vale1967
myana11... parerea mea este recomandarea doctorului din Turcia adica excizarea ganglionului santinela si in cazul in care este pozitiv sa se faca limfadenectomia...daca vrei sa ne spui unde anume a fost alunita excizata, varsta tatalui, despre tratamentul homeopat si la ce ajuta la melanom?...lorena83 ce va determinat sa renuntati la tratament fie el si experimental?cum a rezolvat sotul cu bratul..mai are dureri, , , eu se pare ca m-am ales cu limfedem, dar nu asta ma preocupa ci faptul ca in decurs de o luna sub bratul drept mia crescut un nodul de marimea unui ou, am fost la spital si doctorul a zis ca vom vedea la C.T, care-l am programat in 8mai...in rest pauza...ei nu speculeaza nimic..daca stie cineva...e un gangliom inflamat sau ceva mai grav?
melanom malign 26-04-2013, 10:25:33 de către myana11
Buna ziua tuturor! Ma alatur voua, celor care va confruntati cu melanomul malign si care faceti tot posibilul pentru a lupta. Tatal meu s-a operat la sfarsitul lunii februarie pentru a isi scoate o alunita ce incepuse sa supureze. Analiza histopatologica a avut urmatorul diagnostic: melanom malign tumorigenic ulcerat, infiltrativ pana in dermul profund. Clark 4, indice Breslow 5 mm. Au urmat analiza RMN si tomografia, in urma carora nu s-au constatat imagini evocatoare de determinari tumorale secundare la nivelul regiunii examinate. In pararel, pentru a fi siguri, pe data de 10 aprilie s-a mai intervenit inca o data chirurgical in zona afectata, pentru a se lua marginile de siguranta oncologica. Pe data de 18 aprilie am mers la spitalul Florence Nightingale in Istanbul pentru o analiza PET - CT. La fel, rezultatul a fost bun, fara niciun fel de indicatie de metastaze la distante. Am repetat si histopatologicul in Turcia si a confirmat analiza din Romania. In momentul de fata, am primit urmatoarele variante din partea doctorilor: doctor Constanta (de unde suntem), sa repete analizele o data la 3 luni si eventual, sa inceapa tratamentul cu interferon; doctor Turcia - sa faca operatia cu ganglionul santinela si eventual sa i se scoata tot blocul ganglionar, plus interferon; doctor Cluj - realizarea unei ecografii ganglionare, iar daca se depisteaza afectare ganglionara, sa se faca limfadenectomie, recomandand sa nu urmam tratamentul cu interferon. Evident, in prezent, tatal meu urmeaza si o cura de detoxifiere, fara carne, fara zahar si cu tratament homeopat. E destul de greu de decis care ar fi urmatorul pas de urmat, avand in vedere ca diagnosticul histopatologic este unul cu implicatii serioase. Daca ma puteti sfatui in vreo directie, astept cu drag parerile voastre.
melanom malign 18-04-2013, 23:26:15 de către lorena83
buna doamna Adina...sotul meu se simte foarte bine, asteptam controlul...la tratamentul optional, adica un clinical trial(o terapie experimentala cu dabrafenib si trametinib) deocamdata am renuntat, adica nu are rost sa o faca, ne-a sfatuit si medicul ce il urmareste.deoarece este doar ceva experimental, bineinteles toxic(ca si toate chemio), el neavand deocamdata nici o alta metastaza in corp.in caz ca pe viitor se va gasi ceva, deja tumoarea initiala i-a fost analizata si stiu ca are mutatia BRAF prezenta, deci vor sti ce tratament sa aplice!..continua o alimentatie echilibrata, aloe vera, omega 3, astea pt a-i mari sistemul imunitar.si mergem cu Dumnezeu inainte!multa sanatate tuturor si multa putere!
melanom malign 18-04-2013, 21:58:15 de către Rodica Cojocea
Buna seara, a trecut un an de cand fratelui meu i s-a pus diagnosticul melanom malign Clark IV breslow 8 mm, si 9 luni de cand i s-a facut ganglionul santinela, i-au fost scosi 9 ganglioni la axila dreapta, ggl santinela pozitiv.I s-a recomandat interferon, dar nu i l-au administrat din cauza ca are sindrom mielodisplazic.A fost azi la control, chirurgul a spus ca evolutia e foarte buna, nu sunt probleme, trombocitele le mentine peste 70 000, el se simte foarte bine.
RaulDuke la momentul acela spuneati ca, ``tratamentul cu interferon il consider optional; la fel de buna o consider doar urmarirea periodica (in alte tari cum ar fi marea britanie sau franta nici nu se face, in aceasta situatie) ``.
Eu sper sa fie bine in continuare.si sper sa mai posteze si altii lucruri bune, pentru a-i incuraja pe cei care acum sunt in situatii mai dificile...Multa sanatate tuturor!!!
melanom malign 18-04-2013, 19:48:40 de către Alinacristina314
buna seara luana incearca si cu biter suedez comprese in zona axiala unge locul cu crema de galbenele si pune timp de 2 SAPTAMANI COMPRESE CU BITER SUEDEZ eu una asa am facut si am avut noroc am avut clark 4 breslov 3 multa sanatate LORENA SOTUL TAU CUM SE MAI SIMTE
melanom malign 17-04-2013, 22:05:53 de către RaulDuke
luana-1: deducem ca peste tot in loc de "axial" este defapt "axilar", asa este ? da, este o situatie frecvent intalnita, aceea in care un melanom malign cu mare risc de recidiva (adica breslow atat de mare) sa dea recidive loco-regionale, lucru care preteaza atat la tratament adjuvant, cu interferon, dar si la o urmarire mai atenta, spre a se vedea daca nu cumva exista metastaze si in alte organ, situatie in care s-ar impune, daca nu pot fi operate, chimioterapia. imposibil de spus ca este vreo "greseala" la mijloc, dar in tot cazul, ganglionii axilari trebuiau verificati, cel putin palpator, inca de la operatie. cred ca in momentul actual se impune un consult oncologic cat mai rapid, caci este posibil sa fim in fata unei noi recidive cel putin locale/locoregionale.
melanom malign 17-04-2013, 17:44:48 de către onyx20
Luana, de ce s-a facut excizarea nodulilor? S-a facut pentru control sau pentru ca erau inflamati? Erau palpabili? In foarte multe cazuri s-au intalnit metastaze ganglionare. De fapt in ganglioni ajung pentru prima data celulele canceroase, pe cale limfatica.
Da-ne mai multe detalii, dimensiunea melanomului, ce simptome ai avut, daca avea ulceratie, care au fost limitele de siguranta.
Multa sanatate iti doresc.
melanom malign 17-04-2013, 11:57:33 de către rodi65
va multumesc pentru sfat, o sa incerc sa ajung la medic prof la cluj unde am inteles ca se incearca si alte tratamente
pt adina sotul meu a luat in prima luna 36 unitati zilnic 5 zile 2 zile fara, acum de 2 luni luam 18 ui luni miercuri si vineri
melanom malign 16-04-2013, 22:00:54 de către luana-1
Buna seara. Am si eu o intrebare care ma macina. Diagnostic dupa ex anatomopatologic Clark V, Breslow 5, 9. Excizarea s-a facut oncologic, dar fara abordare nodul santinela. Dupa 2 ani de la prima operatie, s-a efectuat a doua de excizare noduli axiali (intre timp, un an de interferon). Acum la 7 luni de a operatie, cicatricea axiala s-a inegrit pe o portiune si la palpare par a fi din nou noduli. Plus o alta inflamare a nodulilor din zona claviculara. As vrea sa va intreb daca si in alte cazuri au aparut recidive din acestea ganglionare. E ceva "obisnuit"? Sau e o greseala a chirurgului care desi a zis ca a curatat complet zona, n-a facut-o? Multumesc mult de raspuns.
melanom malign 13-04-2013, 17:13:25 de către Alinacristina314
Buna LORENA multumesc pentru raspuns MA cheama adina eram foarte curioasa daca cel putin la naturiste este macar un singur medicament e la fel ca al meu dar nu e nici unu multa sanatate
melanom malign 12-04-2013, 10:03:28 de către lorena83
in plus alimentatia ii este mai echilibrata, am eliminat carnea de porc pt un timp, carne alba(nu exagerat) si peste pe gratar, verduri, legume, fructe, sucuri de legume si fructe proaspete si multa apa;))(Nu exagerat nici asta, ca nimic nu trebuie exagerat);))mergem cu Dumnezeu inainte si speram sa mergem bine!|
melanom malign 12-04-2013, 10:00:53 de către lorena83
buna dimineata...pt mama Alinei (nu stiu cum va cheama;))sotul meu face tratament cu aloe vera, arginina, omega 3...pt a-l ajuta sa elimine toxinele din corp...precizez ca, cu 2 ani in urma a mai facut tratament cu aloe vera pt o veche problema de a lui si l_a ajutat f mult!pe langa astea miere, propolis, laptisor de matca, polen si ser fiziologic.iti da multa energie, rau oricum nu iti fac.cat de bine iar nu stiu, dar cum doctorii experimenteaza medicamente, si noi experimentam naturiste!luni mergem in Mliano la interviu cu medicul oncolog pt a ne explica mai bine in ce consta tratamentul cu medicamentele pt un an propus de dansii...si vom analiza argumentele pro si contra!multa sanatate va doresc!
melanom malign 11-04-2013, 21:12:16 de către Alinacristina314
buna lorena in romania intron a e acelasi lucru cu interferonu ce tratament naturist ea sotul tau
melanom malign 11-04-2013, 21:08:20 de către Alinacristina314
buna rodi65 eu am renuntat de la a doua doza si la fel ca si sotul tau pana sa fac interferonu nu am avut nimic eram un om perfect sanatos mergeam la serviciu nu aveam nici o treaba am renuntat la intron a si merg pe naturiste ma simt foarte bine dar sotul tau a facut pctct cum a iesit si cum il face cate unitati
melanom malign 11-04-2013, 18:43:23 de către lorena83
http://www.ok-salute.it/Oncologia/melanoma-maligno-nodulare-IV-b-e-interferone/j54964.sfatul unui medic de aici catre un pacient caruia i-a fost recomandata tratamentul cu interferon.adica de a nu-l face pt ca e foarte toxic si nu a demonstrat vreo schimbare importanta pentru vindecarea melanomuli!
melanom malign 11-04-2013, 18:25:56 de către lorena83
stie toata lumea ca o buna imunitate ajuta mult organismul in lupta cu aceasta boala...Ct, pet, rizonanta magnetica si toate medicamentele sunt toxice, deci intoxicam corpul, asa ca un tratament pe langa el naturist ne ajuta cel putin sa stam in picioare si o alimentatie saraca in fermenti lactici!pt a putea face tratamentele enumerate mai sus, care sunt aici in italia, trebuie sa ai prezenta o mutatie numita BRAF, care o descopera prin reanalizarea tesutului tumorii primitive!sigur este si in romania un centru unde s-a adus din america aceste tratamente experimentale, doar ca din care am inteles nu se deconteaza mai nimik acolo...deci daca nu ai bani.., iti da interferon degeaba, ca altceva nu deconteaza casa de sanatate...e de ras, nu altceva.ca sa nu pleci bou si sa sa vii vaca, iti dau si ei ceva...chiar daca stiu si ei ca oricum exista 10 la suta sanse sa iti faca ceva!cautati pe internet pe site-urile din america, italia, spania sau germania sa vedeti ce este interferonul si ce scriu forumurile de acolo si medicii ce dirijeaza acele forumuri!in italia domnule vali daca doriti un forum incercati sa ii scrieti medicului Nicola Mozzilo, FORUM MELANOMA CORRIERE DELLA SERA!pe mine ma ia rasul ca sa nu ma ia plansul cand vad pe aici ce scriu, interferon domne la greu, ca altceva nu deconteaza casa de sanatate! sau ca daca nu esti intr-un stadiu avansat de boala nu poti face Ct, decat cu plata, adica controalele periodice!e de rasul lumii!pai omul cand e in ultima faza de melanom il mai tot fugari sa ii faci CT, ca dupa aceea sa faca cateva chemio si sa moara!f buna strategie!ma intreb daca ar avea un caz in familie vreun medica, adica sa iubeasca mult persoana respectiva ce strategie ar adopta!sigur nu interferonul!inca nu am auzit pe cineva care sa il ia si sa se simta bine pe forumurile din romania in care am intrat!multa sanatate va doresc tuturor si nu va speriati!fiecare are destinul lui, doar ca oamenii ne mai si ajuta sa ni-l facem, deci implicit si medicii...problema e sa ajungi la un medic UMAN! nu unul care vede in tine o alta sursa de venit!rusine medicilor care iau bani pacientilor bolnavi de CANCER!vai de cei care nu au bani in Romania
melanom malign 11-04-2013, 18:11:36 de către lorena83
buna rodi65...nu stiu ce tratament este intron A, si din cate am inteles sotului tau i-au fost scosi 2 linfonozi, care au rezultat cu metastaze...practica care se face aici in Italia in cazul melanomului este urmatoarea:dupa depistarea melanomului se face o excizie mai mare a suprafetei, in functie de breslow-ul avut, o margine de siguranta sa zicem asa si scoaterea linfonodului santinela(primul linfonod la care ar putea ajunge celulele tumorale pe calea limfatica, orin injectarea in locul unde a fost alunita a unei substante radioactive, care face exact traiectul celulei)...in cazul in care acest linfonod santinela iese pozitiv, se procede la scoaterea lantului de linfonozi de pe partea interesata, in cazul sotului dvs lantul inghinal...scoaterea lantului de limfonozi nu a demonstrat inca o imbunatatire a vietii, doar ajuta la aprecierea stadiului bolii.dupa ce se stabileste stadiul bolii se propune tratamentul cel mai adecvat...intron A nu stiu ce este.in Italia interferonul de care se vb atat de mult este scos deja, nedovedind un procentaj destul de bun pt imbunatatirea calitatii de viata celor cu melanom...aici in cazul sotului dvs, fara alte metastaze, adica la organe este vaccinul (o terapie experimentala si aceasta) si terapia pe care o va urma si sotul meu 2 pastile pe zi timp de un an dabrafenib si trametinib (tot experimentala si aceasta terapie), , , sau mai este vemurafenib.sotul meu merge si la consult osteopatic, cu tratamente naturiste, care, chiar daca anumiti doctori nu le vad rostul, eu le numesc cum ei numesc medicamentele terapii experimentale, si ca si in cazul interferonului ca ti-l da, dar oricum la prea putine persoane s-a dovedit a fi eficient, si naturistele sunt o terapie experimentala, care in plus rau nu iti face...doctorii ar trebui sa mearga mana in mana cu asa ceva, insa lacomia banilor doar pt ei este prea mare!daca ceri unui meic garantii ca te umfla cu medicamente pt tratarea melanomului nu ti le da, chiar te mai si fac sa te simti rau(cum e cazul sotului tau).ei, daca le zici ca vrei naturist vai de mine, cade cerul.cu toate ca alea nu iti fac rau, te ajuta sa elimini toxinele din corp...bineinteles nu e de renuntat la controalele periodice la care o persoana trebuie sa se supuna!
melanom malign 11-04-2013, 10:01:31 de către rodi65
Buna ziua
Am urmarit forumul de mai mult timp si acuma m-am hotarit s-a scriu si eu cazul meu pentru a afla o opinie in plus. Sotul meu a avut o alunita pe coapsa dreapta care s-a modificat in timp, la controlul dermatologig a fost diagnosticat cu cancer de piele, a urmat prima operatie in 10 iulie 2012 rezultatul
" SECTIUNILE EXAMINATE RELEVA O PROLIFERARE DERMICA MELANOCITARA ATIPICA (S100+, HMB45+)CU TENDINTE LA DISTRUGERE EPIDERMICA SI INVAZIE. MARGINI DE REZECTIE LIBERE.
DG MELANOM MALIGN CLARK III, BRESLOW 2MM"
au urmat ecografi si CT, in luna septembrie apar doi ganglion care dupa analize si ecografe sunt scosi in data de 13 noembrie 2012, rezultatul histopatologic"
1. GANGLION INGHINAL DRT2/1CM
2. GANGLION COAPSA DRT 4/2CM CU ASPECTE DE NECROZA
MICROSCOPIE
SECTIUNILE EXAMINATE PROVENITE DE LA NIVELUL AMBILOR LIMFONODULUI PREZINTA ASPECTE DE INFILTRARE TUMORALA, CELULELE SE DISPUN SOLID, ALVEOLAR, DE ASPECT EPITELIOID, UNELE CU CITOPLASMA CLARA, ALTELE GRANULAR EOZINOFILA, PLEOMORFISM NUCLEARACCENTUAT, STROMA CONJUCTIVA FINA CU INFILTRAT INFLAMATOR LOMFO-PLASMOCITAR.
Dupa toate acestea am ajuns la oncologie de unde sa refacut analiza patologica a blocurilor de parafina din operatile anterioare, de mentionat ca metastaza nu sa gasit in alta parte rezultatul a fost " se confirma diagnosticul de melanoma malign (AEI/AE3-:S100+:RMB45+:K167 70%)"
Din ianuarie urmam tratament ci intron A, dupa care sotul meu se simte foarte rau, pana atunci nu a avut nici o durere nici nu ;la deranjat in vrun fel alunita numa sa modificat si atit
melanom malign 06-04-2013, 20:27:09 de către Alinacristina314
buna seara eu ma simt foarte bine continui cu naturist pana in mai multa sanatate tuturor
melanom malign 06-04-2013, 15:28:33 de către lorena83
buna...sotul meu se simte bine, multumim...face si el si tratamente naturiste pt intarirea imunitatii corpului si eliminarea toxinelor...asteptam urmatorul control, care sper ca va iesi bine!dvs cum va simtiti?multa sanatate!
melanom malign 05-04-2013, 21:07:38 de către Alinacristina314
domnule VALI dum ce ati mai facut cum va simtiti
melanom malign 05-04-2013, 20:58:06 de către Alinacristina314
buna seara LORENA ce face sotul tau cum se simte vad ca nu ai mai spus nimic sant mama cristinei
melanom malign 04-04-2013, 10:49:03 de către RaulDuke
cu placere !
melanom malign 03-04-2013, 23:50:14 de către iulian77
Mi-a recomandat in scris chiar. Cred ca am fost gresit inteles. Nu doresc sa fac nici pet ct pe banii mei si cu atat mai mult interferon pe banii oricui... Recomandarea a fost facuta de un Prof Dr.
I-am spus si celuilalt oncolog ce mi-a propus dnul prof. iar raspunsul primit a fost asemanator cu postul dvs de mai sus.
Va multumesc inca odata pt raspuns.
melanom malign 03-04-2013, 23:00:43 de către RaulDuke
io nu cred ca un medic "celebru" ti-a recomandat tie interferon la un melanom breslow 1, 5 mm fara ulceratie si fara ganglioni invadati, nu conteaza in ce doza. nu respecta criteriile din metodologia folosita la casa nationala, ca atare nu s-ar aproba niciodata (in mod normal) dosarul. sa dai tu banii pe el, la fel cum vrei sa faci cu PET/CT-ul este CEL PUTIN nefezabil, asta suprapus peste notiunea fundamentala ca literatura de spcialitate insasi si chiar ghidurile americane nu cred ca ar sustine acest tratament in cazul tau, pe baza lucrurilor prezentate de tine aici. tu ce varianta alegi ?
melanom malign 03-04-2013, 21:16:13 de către iulian77
Va multumesc pentru raspuns si apreciez voluntariatul dvs pe acest forum!
Justificarea pentru interferon (si acum incerc sa citez cat mai exact medicul) ar fi ca in melanoamele relativ fara probleme exista un 10%care merg prost si in melanoamele cu pronostic nefavorabil iarasi exista un 10% care merg nesperat de bine. Si cu interferon in doze mari ( a pus accent pe aspectul asta) s-ar mai reduce din riscuri...
Petct-ul, in cazul in care nu s-ar evidentia nimic, ar folosi ca martor pentru investigatiile vitoare similare. Evident costul va fi suportat de mine.
Sunt din Bucuresti iar cei doi medici sunt destul de celebri.
melanom malign 03-04-2013, 20:00:06 de către RaulDuke
si deci vrei sa-ti spunem noi ce sa alegi ? ma tem ca nu putem face asta. despre PET/CT: in cazul melanomului malign, ma tem ca nu este aprobat spre decontare in romania in stadiul acesta, deci daca "se insista" sa faci, va trebui sa ti-l platesti din buzunarul propriu, lucru care nu stiu daca merita, ca sa zic asa. la fel, despre interferon, daca te afli in romania, respectivul tratament NU este aprobat pentru stadiul tau; stadiul bolii este unul foarte mic, margini negative, fara ganglioni invadati, despre ulceratie pe buletinul histopatologic nu se spune nimic, deci nu cred nici ca ai primi aprobare. ca atare prima varianta listata mai sus suna rezonabil, sub rezerva faptului ca eu NU dispun de toate datele de care au dispus medicii tai. cred ca ar trebui sa le ceri explicatii si argumente fiecaruia, pentru a intelege mai bine si a putea sa cantaresti mai bine. in tot cazul, pe baza a STRICT ce ai relatat, prima varianta suna rezonabil (datorita riscului de recidiva, care chiar daca e foarte mic, totusi exista), a doua... mai putin. ca sa nu zic deloc.

discuta deci cu medicii tai! cel putin al doilea... are si vreo idee despre cum poti face PET/CT ? sau vreo justificate despre de ce si daca te incadrezi la criteriile pentru interferon ?
melanom malign 03-04-2013, 16:28:41 de către iulian77
Scuze, am uitat sa trec diagnosticul : Melanom cutanat primar indice breslow 1.5mm
melanom malign 03-04-2013, 16:01:39 de către iulian77
Buna ziua! Numele meu este Iulian. In urma exciziei unei alunite in noiembrie 2012 ( se modificase din culoarea pielii in maro inchis aproape negru), diagnosticata initial de dermatolog nev melanocitar, rezultatul biopsiei a fost urmatorul:
Microscopic: Leziune melanocitara asimetrica si imprecis delimitata alcatuita dintr-o proliferare de melanocite atipice atat la nivelul epidermului cat si la nivelul dermului papilar si reticular superior si mijlociu pe o grosime de 1.5 mm breslow.
Melanocitele la nivelul epidermului sunt dispuse singular inechidistant si in cuiburi inegale ca forma, marime si dispozitie situate atat la nivelul jonctiunii dermo-epidermice cat si in straturile superioare ale epidermului.
Melanocitele de la nivelul dermului sunt dispuse in cuiburi, striuri si plaje celulare atat la nivelul dermului papi;ar si reticular superior si mijlociu cat si la nivelul dermului perianexial din jurul unui folicul pilos
Melanocitele au nuclei mai mari, pleomorfi si hipercromatici, cu nucleoli proeminenti si mitoze atipice, nu prezinta matiratie si nici stroma.Focal se remarca invazie vasculara limfatica. Nu se remarca invazie perineurala. Un infiltrant inflamator limfocitar si cu macrofage insoteste leziunea melanocitara.
IHC: Pan Melanoma Cocktail 3: Pozitiv la nivelul melanocitelor de la nivelul epidermului, dermului papilar si reticular ( pe o grosime de 1.5mm) si epiteliului folicular si dermului perianexial ( pe o grosime de aprox 2mm)
p53 negativ; ki67 pozitiv nuclear cu un index 6-8%; D2-40 pozitiv la nivelul vaselor limfatice, fara invazie neoplazica intralimfatica; CD 34 pozitiv in endoteliile vasculare, fara invazie neoplazica intravasculara.
In ianuarie a.c. s-a facut reexcizie iar marginile de siguranta au iesit "curate" la parafina. Tot atunci s-a facut si excizia ganglionilor santinela (doi) care au iesit fara invazie atat la parafina cat si la testele IHC.
Si acum intrebarea. Sunt monitorizat de doi medici oncologi carora nu o sa le dau numele. Problema mea este ca unul are o atitudine ffffffoarte relaxata si nu imi recomanda decat controale clinice la 4 luni si pana in 12 luni nimic imagistic iar celalalt e ultraingrijorat si "din experienta", vrea sa fac urgent un PET-CT si sa fac tot posibilul sa intru intr-un tratament cu interferon doze mari. Ce aleg?... Va multumesc!
melanom malign 02-04-2013, 22:50:44 de către mhgabi
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
melanom malign 02-04-2013, 22:48:21 de către RaulDuke
deci poimaine. foarte bine !
melanom malign 02-04-2013, 22:33:02 de către mhgabi
in 5.04 suntem programati pentru a fi luati en evidenta
melanom malign 02-04-2013, 22:27:15 de către RaulDuke
inafara de PET/CT si CT ? ecografie, scintigrafie osoasa, radiografie pulmonara, RMN de diverse zone, etc. totusi indicatia fiecareia in parte nu o poate stabili decat oncologul care se ocupa de caz.
melanom malign 02-04-2013, 22:18:43 de către mhgabi
ce alte analize se pot face pentru a afla cat este de grav sau extins
melanom malign 02-04-2013, 21:44:11 de către RaulDuke
posibil, dar nu obligatoriu.
melanom malign 02-04-2013, 19:46:43 de către mhgabi
c.t. a fost facut dupa prima interventie (excizarea melanomului) cap torace abdomen pelvis toate organele sunt in regula. Un examen p.e.t. ct ar evidetia mai multe?
melanom malign 02-04-2013, 14:16:50 de către RaulDuke
cum adica sa dau raspuns la analiza ? raspunsul il aveti deja si este: boala este MELANOM MALIGN, adica o forma de cancer de piele. din pacate chiar daca ganglionii sunt negativi, pare un stadiu relativ avansat, cu o sansa mare de recidiva, si in romania s-ar indica tratamentul cu interferon. daca ganglionii scosi sunt pozitivi, atunci cu atat mai mult, dar atunci trebuie completat examenul de bilant cu un examen CT de torace, abdomen si pelvis, sau chiar un PET/CT, iar daca nu exista metastaze, ar trebui sa se si iradieze zona din care au fost scosi ganglionii.
melanom malign 02-04-2013, 13:51:22 de către mhgabi
As vrea sa-mi dati un raspuns legat de rezultatul analizei si in cazul in care biopsia de la ganglioni este negativa ce este de facut. Va multumesc
.
melanom malign 01-04-2013, 21:22:42 de către RaulDuke
care este intrebarea ?
melanom malign 31-03-2013, 21:52:16 de către mhgabi
buna seara ma numesc mihai. Sotia mea a fost diagnosticata cu melanom malign soldul stang.Tumora a fost excizata rezultat histopatologic:fragmente tumorale de melanom malign extensiv in suprafata cu zone de regresie si nodul de crestere pe verticala, nivel clark 4 indice breslow 4mm. rezultat imunohistochimic: S100 pozitiv difuz, VIM pozitiv difuz, HMB45 pozitiv in rare, Melan A pozitiv difuz, Ki67pozitiv20%, rezultat C.T 3ganglioni inghinali stanga suspecti.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Mentionez ca toti ganglionii inghinali stanga au fost extirpati.Asteptam rezultatul
melanom malign 30-03-2013, 20:48:07 de către Alinacristina314
buna seara pot sa va spun ca la 6 luni dupa operatia de melanom malign ma simt excelent si asta datotita tratamentului naturistpe care il urmez abia astept sa fac iarasi analizele la sfarsitu lui mai multa sanatate tuturor si doamne ajuta incercati si naturiste
melanom malign 29-03-2013, 11:52:43 de către Alinacristina314
Buna lorena, mama mea se simte bine, asteptam analizele din mai. Multa sanatate
melanom malign 28-03-2013, 20:43:13 de către lorena83
am uitat sa scriu pt domnul Vali:acest tratament s-a dovedit a fi foarte eficace atat pt cei cu o metastaza, cat si pt cei cu mai multe metastaze!
melanom malign 28-03-2013, 20:40:58 de către lorena83
Alina Cristina cum se mai simte mama ta?
melanom malign 28-03-2013, 20:40:02 de către lorena83
draga Dana ma bucur sa aud ca a iesit negativ rezultatul...nu esti primul caz...cand sotul meu a fost internat in spital cu el in salon a fost un domn cu melanom clark 4, breslow 3, 8...activvitate mitotica 6 si la excizia linfonodului santinela, acesta a iesit negativ.alt domn a avut breslow 7, linfonodul santinela pozitiv exact cu aceeasi metastaza a sotului meu, 2mm.iar cand i-a fost extirpat lantul intreg de linfonozi, acestia au iesit negativi, exact ca in cazul sotului meu cu un breslow de aproximativ 2 mm.nu este intocmai o regula fixa.depinde de organismul fiecaruia si de imunitatea pe care o are...oricum sunt de facut controalele necesare.Ct, analize si asa mai departe la un interval decis de medici!multa sanatate in continuare si Dumnezeu sa ajute pe toata lumea!
melanom malign 28-03-2013, 20:35:31 de către lorena83
buna domnule Vali...sotului meu i-a fost din start propus acest tratament..dabrafenib(un inhibitor braf) si trametinib(un inhibitor de mek)...bieninteles asta daca are prezenta mutatia respectiva (braf)...cam in 2 saptamani vom sti acest lucru...este un fel de chemio dar cu medicamete.neavand efectele colaterale ale acesteia(caderea parului, varsaturi).va urez din suflet multa sanatate si nu va pierdeti speranta!mergem inainte si nu e voie sa abandonam lupta!capul sus si inainte ca partidul(vorba mamei mele).ca inapoi nu putem merge!
melanom malign 27-03-2013, 22:40:04 de către Dana MJ
Buna seara! As vrea sa va impartasesc si eu povestea mea.In luna ianuarie a acestui an mi s-a excizat un semn de culoare neagra care crescuse destul de mult si care uneori imi dadea senzatia de mancarime.La doua saptamani am primit si rezultatul anatomopatologic: s-a dovedit a fi melanom malign nodular, 3, 7mm Breslow scale iar medicii nu puteau sa-mi furnizeze prea multe detalii privind stadiul acestuia.Dupa o luna de zile am avut a doua operatie, care a constat intr-o alta excizie(unde fusese melanomul) + excizia nodulilor santinela de sub amblele brate (2 stanga, unul dreapta).Recuperea a fost destul de grea, dar acum la trei saptamani de la operatie ma simt foarte bine.
Ieri am primit si rezultatul de la biopsie si doctorii au ramas oarecum uimiti de rezultat care s-a dovedit a fi NEGATIV.
Dragii mei, vreau sa va spun ca in tot acest timp, adica in acetse doua luni de zile, am citit foarte mult despre aceasta boala, iar peste tot vedeam doar...verdicte sumbre, ceea ce nu este deloc adevarat.Daca am crede tot ce citim ar insemna sa murim ieri.In cazul in care mealnomul depaseste un mm este de importanta majora scoaterea nodulilior limfatici ptr biopsie + excizia pe o suprafata mai mare a locului cu pricina, dar cel mai important pentru mine in acest timp a fost postul si rugaciunea si sunt convinsa ca acestea m-au vindecat. Cancerul are un nume urat, doar la simpla rostire toti ne imaginam moartea iminenta, dar cu o atitudine pozitiva, cu speranta si credinta in puterea vindecatoare a Lui Dumnezeu ne putem vindeca. Gandurile si comentariile negative alimenteaza orice boala, putem muri din orice boala daca nu e tratata, la fel de bine cum se poate trai si cu aceasata boala(cancerul).Dragii mei nu va pierdeti credinta, rugati-va Bunului Dumnezeu, aveti incredere in El, cereti si vi se va da!!!! Va doresc multa sanatate tuturor si Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!
melanom malign 26-03-2013, 20:00:32 de către onyx20
Toate CT-urile ulterioare se vor raporta la primul CT. Asa a fost si la mine, numai ca eu n-am mai facut niciun CT in afara de primul care n-a aratat nimic suspect. Era prea costisitor pentru mine, ne fiind decontat de cjas.
melanom malign 26-03-2013, 13:38:56 de către vale1967
dupa 5luni de la depistarea melanomului nici un tratament...absolut nimic, , Eu sunt depasit de situatie dar sa redam concluziile si deciziile clinice, , , prezentand micrometastaze la nivelul pulmonar, pacientul pt. moment nu este inclus in protocolul VEMURAFENIB versus PLACEBO.dupa discutiile cu referentul in patologie dr.Mandala, se decide un nou C.T.total peste 45zile, , , in urma rezultatului poate fi valutat pt.tratamentul cu BRAF inhibitor plus sau minus MEK inhibitor.deci pana in 8MAI astept sa vedem daca cresc sau nu nodulii pulmonari.. ce sa zic ?...e decizia medicilor .daca a trecut cineva prin situatii si tratamente asemanatoare?
melanom malign 24-03-2013, 09:07:45 de către onyx20
Asta cu cititul de pe net aveti dreptate. Cand citeam eu despre melanom simteam ca mai am cateva luni de trait dar nu este chiar asa.
melanom malign 23-03-2013, 19:16:58 de către vale1967
lorena.melanomul e atat de imprevizibil ca de multe ori nici doctorii nu au raspuns...oncologul a spus ca nu e grav deocamdata ca pe rezultatul C.T.sunt 10 noduli cu diametrul maxim, de 5mm deoarece sunt prea mici...probabil peste 2-3luni va fi un nou C.T.care va clarifica acest aspect, , , dar de pe net am vazut ca melanomul poate metataza in plaman prin acesti noduli mici sub denumirea de metastaze pulmonare miliare, , , e drept ca de multe ori ce citesti pe net sau pe unele forumuri nu numai ca te duce la o confuzie totala dar parca sunt menite sa te descurajeze si sa abandonezi lupta.
melanom malign 23-03-2013, 18:08:48 de către lorena83
domnule Vali parerea mea la ce scrie pe rezultat este ca la fel ca si in cazul sotului meu sunt vorba despre mici "cicatrici" ale plamanului, din cauza unor raceli netratate...si sotul meu s-a lasat de fumat de 2 ani de zile, insa eliminarea toxicitatii din plamani dureaza ani de zile...sotul meu acum face terapia pulmonara...o gimnastica pentru plamani...si o fizioterapie pt operatia suferita...pt a redobandi elasticitatea pielii, a musculaturii...multa sanatate va doresc in continuare si mentinem contactul!
melanom malign 23-03-2013, 09:28:01 de către lorena83
buna ziua...eu chiar nu inteleg sistemul cu care au lucrat medicii la care ati fost...limfoscintiografia nu arata daca ganglionul are sau nu metastaza...este o substanta radio activa care se injecteaza in locul unde ati avut melanomul, iar substanta aceea o ia pe calea limfatica si ajunge la primul linfonod, adica linfonodul santinela pt a le arata medicilor unde trebuie operat...nicidecum nu arata daca linfonodul are metastaze...parerea mea nici unul din medicii pe care i-ati consultat nu au fost prea profesionisti...la ct ma repet nu se vede linfonodul santinela daca este sau nu atacat si nici la limfoscintiografie.CT-ul se face pt a vedea daca nu cumva sunt metastaze la organe, atunci fiind inutila scoaterea linfonodului santinela, sau a lantului intreg.cand sunt metastaze la organe deja, se da tratamentul cu chemioterapie.parerea mea si va o spun din suflet nu ati ajuns la un medic care stie ce face!.v-am dat exemplul sotului meu clark 4, breslow circa 2 mm, fara ulceratie, 4 celule mitotice.CT-ul negativ din punct de vedere oncologic.dar aici, cum v-am mai spus se face in cazul celor care au breslow mai mare de 1 mm automat linfonodul santinela.care in cazul sotului meu a rezultat cu macrometastaze de 2 mm, fara invazie extracapsulara!.limfoscintigrafia i s-a fost facuta in spital, cand ne-am internat, a2-a zi urmand sa fie operat.substanta radio activa fiind activa pt 24 de ore..ceea ce spuneti ca doar un linfonod ati avut colorat
inseamna ca aveti doar un linfonod santinela, adica primul la care tumoarea ar fi putut ajunge.de aceea trebuie scos acela si analizat...in cazul in care iese pozitiv se procede la scoaterea lantului de ganglioni..am intalnit oameni in spitali care aveau 3 limfonozi santinela, sa zicem, ,...adica substanta a colorat 3.insa cand a fost operat i-a fost scos cel care "stralucea" mai tare..si analizat--...si inca ceva.din cunostinta de cauza vorbesc...adica dupa parerea unui medic prof Nicola Mozilla din Napoli, sectia melanom.metastazele pe calea limfatica apar intre 6 si 18 luni!in corp nu se stie cand.dar pe calea limfatica, acela este intervalul..adica de la aparitia melanomului!multa sanatate va doresc!
melanom malign 22-03-2013, 21:55:47 de către Alinacristina314
iar ganglionu meu a a fost doar unu singur nu a fost nici ingrosat nici palpabil doar a fost singuru care a luat substanta aia care tio injecteaza cand faci limfoscintografia
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI FOARTE MULT SI MULTA SANATATE TUTUROR
melanom malign 22-03-2013, 21:47:43 de către Alinacristina314
dpentru domnu doctor si lorene deci dupa operatie am facut limfoscintografiala care mia aparut ganglionu santinela atunci sa mers pe mai multe variante ba sa ma operez ba sa fac tratament local si mai multe optiuni eu nu mam operat si timp de 2 saptamani am tinut comprese cu biter suedez sub brat cand mam dus sa fac pctct inainte de examinare am fost preluata de alt dotor de la iob fundeni mia vazut limfoscintografia si am vb si de operatie pentru ganglion dar cand am facut pct ct nu sa mai vazut nimic si atunci am hotarat sal tinem sub observatie prin radiografie in zonele moi si sa vedem mai departe ce se intampla daca mai apare sau nu asa mia zis doctoru pentru ca eu nu am zis de prima data ca fac si tratament naturit ca aici nu prea sant deacord cu asa cceva si nici de biteru suedez nu leam zis deloc eu nu am fost la un singur doctor am fost la vreo 3 cu toate analizele care leam avut iar parerile sant impartie unii ca trebuia sa fac interferonu iar altu ca nu era nevoie asa ca mam lasa pagubasa acuma leam tradus sa le trimit si la turci dar mai astept cateva saptamani sa fac iarasi marcherii tumorali sa vedem cum iese si pe urma sa le trimit
melanom malign 22-03-2013, 19:09:00 de către lorena83
pt mama Cristinei:sotul meu a avut melanom pe obrazul stang...dupa scoaterea lui si adeverirea acestei tumori, s-a facut o excizie mai mare in locul unde a fost operat initial, cu margini de siguranta, mult mai mari(si la inceput au fost facute)insa dupa indicele breslow, care in cazul sotului meu a fost de circa 2 mm s-a executat o largire a operatiei...si scos de asemenea si linfonodul santinela, deoarece la ct nu se vede acest ganglion daca este sau nu invadat...doar daca este ingrosat...cat despre interferon, va spun f in serios ca aici, in Italia este scos ca si tratament, vorbim de un Institut National de tumori, sectia Melanom.deci daca aici, este scos ca si tratament, inseamna ca stiu ei de ce.Este vaccinul care se face, vemurafenib sau alte medicamente, atata timp cat in tumoarea primitiva exista o mutatie numita Braf.pe sotul meu nu il mai doare locul operatie pe fata...are cateodata o mica durere in locul operatiei facute recent(acum o luna) cum i-au fost scosi tot lantul de linfonozi latero-cervicali...dvs ar fi trebuit sa scoateti linfonodul santinela pt a vedea daca are metastaze, cat sunt de mari si daca sunt evidente "scapari" extracapsulare...imi cer scuze, dar suntem de multi ani aici si ma exprim mai greu cu unele cuvinte.parerea mea ar fi sa consultati un alt medic bun, nu cel la care ati fost prima oara, pr ca din ce mi-ati povestit, nu mi se pare prea bun in acest domeniu...eu va spun tehnica care se face aici in Italia...daca se dovedeste ca cineva are melanom malign, in caz ca breslow este mai mare de 1 mm automat se scoate linfonodul santinela.cand deja linfonozii sunt palpabili sau ingrosati, adica se evidentiaza la ct ingrosati, atunci mai mult ca sigur au metastaza..nodulii de pe plamani ce se evidentiaza la ct nu sunt deloc linfonozii de care vorbim, in cazul dvs ascelari.sunt probabil urme de bronsita, sau alte infectii ale plamanilor, netratate la timp.care cu trecerea vremii se cicatrizeaza.eu va sfatuiesc sa faceti analiza linfonodului santinela din moment ce la primul ct a iesit ingrosat...cu toate ca nu prea inteleg unele lucruri...multa sanatate va doresc!
melanom malign 22-03-2013, 18:40:25 de către RaulDuke
nu poate sa spuna nimeni "la cat timp apar metastazele". la unii oameni nu apar niciodata, la altii sunt prezente chiar de la depistarea bolii, iar la altii apar in luni sau chiar ani. radiografia, din pacate, nu este un examen prea sensibil pentru depistarea metastazelor pulmonare.
melanom malign 21-03-2013, 21:39:12 de către Alinacristina314
buna seara lorena spunemi si mie pe sotul tau il mai doare locul unde sa operat ca eu am monente cand ma doare mana cu tot cu umar si cu gat cu tot sant rare dar totusi sant
melanom malign 21-03-2013, 21:36:02 de către Alinacristina314
domnule raulduke la cat timp apar metastazele la melanomul malign si de ce la atatea radiografii facute la plamani nu miau iesitmie mi sa spus ca a fost un tbc dus pe picioare si netratat dar eu in ultima perioada adica si inainte de operatie am avut mai multe radiografii facute pentru ca eu am avut mari dureri de cap si cam la doua saptamani ajungeam la urgenta dupa operatie au incetat si durerile de cap puteti sami explicatii
melanom malign 20-03-2013, 20:50:08 de către vale1967
Lorena e primul C.T.facut...inainte de interventie am facut un examen toracic normal nmde nu se vad nodulii mici...oncologul va discuta cu radiologul...deocamdata cum scrie in rezultat, , noduli sospetti di ripetitività..problema este ca sunt 10 noduli pulmonari chiar daca sunt mici...durere nu am avut deloc..nici nu tusesc iar de 4 ani nu mai fumez, dar acesti noduli pot fi si din alta cauza nu doar o metastazare a melanomului.
melanom malign 20-03-2013, 20:40:09 de către RaulDuke
intr-adevar exista tari unde acest tratament nu se face. o metaanaliza dupa care se judeca valoarea tratamentului in ziua de azi (respectiv cea mai recenta) cuantifica beneficiul interferonului in aceasta situatie la... ameliorarea supravietuirii la 5 ani cu aproximativ 11% si pe cea a riscului de recidiva cu aproximativ 18%, deci intr-adevar foarte mici, mai ales tinand cont de cum se simt cei mai multi oameni timp de UN AN DE ZILE, cat dureaza de obicei tratamentul. chiar si in romania, personal recomand acest tratament, il incep, il incerc, dar daca toleranta lui nu e foarte buna, nu ezit sa-l opresc, evident discutand aceste lucruri cu pacientul, caci lui ii apartine decizia finala.
melanom malign 20-03-2013, 20:22:12 de către onyx20
Mamei Cristinei sa nu-i para rau ca nu mai face interferon. Atata timp cat nici dupa 15 ani nu s-a stabilit daca are sau nu vreo influenta in rata de supravietuire, nu merita urmat ca tratament.
melanom malign 20-03-2013, 13:12:07 de către corina76
Multa sanatate va doresc tuturor si putere sa mergeti mai departe cu speranta si optimism !
Astazi mi-a spus cineva despre un medicament BIO BRAN 1000. A auzit cineva de el ?
melanom malign 20-03-2013, 12:15:25 de către Alinacristina314
Buna lorena, mama mea ti a scris mai sus rezultatul analizelor iti poti da cu parerea te rog si domnul Raul. Multumesc
melanom malign 19-03-2013, 22:49:26 de către Alinacristina314
buna seara nodul pulmonar mia iesit si mie la pctct dar inofensiv metabolic asta inseamna o raceala mai veche si netratata la timp ceia ce ma surprins ca inainte de operatie am facut radiografie la plamani si miau spus ca totul e ok la sfaritul lui noiembrie mam simtit iar foarte rau am faut iarasi radiografie si mia iesit tot bine SI SANT LUATA IN EVIDENTA LA ONCOLOGIE SI LA TREI LUNI REPET ANALIZELE TOATE SI MARCHERII TUMORALI DAR MA BAZEZ PE NATURIST SI MA SIMT BINE
DAR DACA CINEVA POATE SAMI SPUNA LA CAT TIMP APAR METASTAZELE
PENTRU CA ATUNCI CAND AM INTRERUPT INTERFERONU MI SA SPUS O SA VII LA MINE PESTE 2 ANI DAR ATUNCI NU TE MAI POT AJUTA MAI BINE CHINUITE SI FA INTERFERONU
DAR TOTUSUI LUASEM O HOTARARE SI NU AM VRUT SAL MAI FAC MAM SIMTIT FOARTE RAU LA CELE DOUA DOZE
melanom malign 19-03-2013, 22:22:44 de către lorena83
buna domnule Vali...la Ct-ul facut prima oara au iesit ceva evidente de noduli pulmonari?sotul meu la primul Ct facut a avut niste noduli mici pe partea stanga a toracelui, unde, de fapt are si dureri...insa au zis ca sunt niste cicatrici mai vechi, deoarece a avut pleurita, bronsita, si alte probleme cu palmanii.dar nu inteleg de ce continua sa il doara cateodata...sper sa nu fie vreo metastaza a melanomului...dvs aveati ceva dureri?ce explicatie v-au dat pt acei micronoduli?sa speram ca nu va fi nici o problema...multa sanatate va doresc!
domnule onnyx, intr-adevar, e un ceva dubios faptul ca nu v-au dat indicele breslow,..indice dupa care se calculeaza stadiul melanomului...avand in considerare ca au trecut 4 ani, si nu ati avut nici o ingrosare a limfonozilor si nici o alta problema, sunteti un om norocos si va doresc in continuare multa sanatate!
pt mama Alinei:ma bucur ca va simtiti bine...eu sunt de acord cu regimul alimentar facut si cu tratamentele naturiste...bineinteles nu sunt de evitat nici sfaturile unui medic bun, care stie ce face!o viata cat mai lunga si senina tuturor va doresc!
melanom malign 19-03-2013, 14:16:40 de către vale1967
la examenul de C.T. e ceva neclar cel putin pt.mine...8 micronoduli pulmonari pe dreapta de 5mm si 2 noduli pe stanga de 3mm suspecti de repetare, , , am tot cautat pe net explicatii dar nu gasesc...nu sunt cam multi noduli pulmonari chiar daca sunt mici?e posibil sa fie o metastazarea a melanomului?in rest fara probleme...urmand sa fac maine C, T, la cap.Tratamentul va incepe doar dupa stabilirea cat mai aproape cu putinta a stadiului bolii.Asa e procedura,
melanom malign 17-03-2013, 20:37:14 de către Alinacristina314
buna seara melanom malign clarc4 breslov3 am facut toate analizela inclusiv pctct toate sant bune urmez tratament naturist cu interferon imuno sistem micro defens regim alimentar dar nu strict a fost strict doar 3 saptamani adica orez fiert grau fiert varza cruda peste la gratar
acum am inceput sa mai mananc si pui la gratar am avut si limfoscintografie facuta cu iesire de ganglion santinela dar am tinut doua saptamani comprese cu biter suedez sub brat si cand am facut pct nu mia mai aparut deloc caci sa si oncologul ce se intampla unde e asa sa exprimat doctora nui venea sa creada am facut si 2 doze de interferon dar mam simtit foarte rau si am renuntat la el sant ok astept sa repet analizele in mai spre sfarsitsi sa fac ercografie in partile moi sa vad daca mai iese ganglionu santinelapana atunci tratament naturist si doamne ajuta sant mama lui cristina care va tot scris mereu
melanom malign 17-03-2013, 09:25:12 de către onyx20
Acum 4 ani pentru ca sa-mi deconteze casa de asigurari de sanatate tratamentul cu interferon, principala conditie era ca in urma limfoscintigrafiei si implicit biopsia ganglionului santinela (la postul anterior cand am zis limfoscintigrafie m-am referit la tot procesul adica si biopsie nu doar mapping) cel putin un ganglion sa aiba metastaza de la tumora primara.
Dubios sau nu, singurul mister pentru mine este absenta nivelui Breslow din rezultatele de la anatomie patologica.
melanom malign 17-03-2013, 01:40:13 de către lorena83
buna domnule onyx...nivelul 3 Clark in acest moment nu mai este atat de important pt evolutia acestei tumori.stadiul bolii este stabilit in functie de ulceratie, breslow si activitate mitotica...in prima faza...si sotul meu a fost tot in stadiul 1b initial...melanom fara ulceratie, breslow 2 activitate mitotica4 si calrk 4...acum, pt ca linfonodul santinela a rezultat pozitiv este stadiul 3C.stadiul 1 si 2 sunt pt cei care nu au linfonodul santinela "atacat"...aici, in Italia iti scoate linfonodul santinela pt analiza.e si bine, pt ca daca este prezenta vreo celula tumorala, cel putin in acest fel ea este scoasa afara.la linfoscintigrafie nu se vede daca un linfonod are inauntru tumoare.si in nici un caz in urma acestei analize nu se da interferon...cel putin aici...e putin cam dubios cazul dvs...adica din partea medicilor.important este ca va simtiti bine si va doresc acest lucru pt mult timp de acum inainte!
melanom malign 16-03-2013, 03:37:14 de către Alinacristina314
Lorena iti multumesc pt raspunsuri, alunita a fost pe mana stanga aproape de umar.. Nu stiu exact sa iti spun ce tratament, stiu ca interferonul este natural si o sa iti spun exact si ce alte medicamente mai ia. Multumesc
melanom malign 15-03-2013, 18:26:07 de către onyx20
Marya, excizia mea a fost facuta pe lungime pentru a se evita folosirea unei grefe si a rezultat o cusatura cu 32 de copci pe aproximativ 20 cm. Avantajul meu a fost ca a avut de unde taia si pe lungime si in adancime pana la muschi, piesa ablata avand 5/16 cm. Dar nu au fost urme de indoaiala asupra naturii nevului. Fiind destul de mare cu diametrul de 1 cm si cu ulceratie probabil ca asta a determinat-o pe doamna doctor sa taie mai mult. Inca imi spunea dupa ce am avut confirmarea ca este melanom ca ar fi bine sa mai faca o excizie mai mare dar de data asta cu grefa de piele. Oricum eram amarat si nu imi mai ardea de alta intervente chirurgicala ca si-asa mi-am revenit destul de greu dupa operatie.
Operatia a fost facuta la sectia de chirurgie plastica la indrumarea medicului dermatolog care si el a banuit ce am.
Pana in momentul de fata nu si-au facut prezenta eventuale metastaze. La CT nu s-a vazut nimic iar la ecografiile pe care le-am facut in primii ani nici atat.
Marya, totusi nu-i bine nici in extrema cealalta sa cazi pentru ca ar fi pacat pentru un amarat de nev sa ramai cu ditamai cicatricea. Daca nu te doare sau te mananca cel mai important, sau nu sangereaza, as zice totusi sa n-o scoti cu limite prea mari.

Lorena, indicele Breslow a fost un mister pentru mine inca de la inceput si este in continuare in sensul ca am repetat analiza de la anatomie patologica la un alt spital, rezultatul fiind acelasi Clark III cu stadiul 2b dar nicaieri nu se specifica Breslow. Am intrebat si eu in stanga si-n dreapta dar nu m-a lamurit nimeni. Oricum parafina a fost purtata si pe la Cluj dar mai mult degeaba iar acum zace la Iasi la Sfantul Spiridon.
Linfoscintigrafia nu am facut-o pentru ca nu eram de acord cu interferonul si nu avea rost.
Multa sanatate tuturor.
melanom malign 15-03-2013, 11:17:22 de către lorena83
pentru domnul onyx 20...ma bucur enorm cand vad postarile dvs...si va doresc multa, multa sanatate in continuare...sunt si de acord cu dvs in ceea ce priveste o viata sanatoasa(sport si o alimentatie buna)..un psihic bun, o gandire pozitiva...sunt lucruri care ajuta si contribuie f mult la trecerea obstacolelor din viata.degeaba se contazic unii medici(nu toti)...ca alimentatia, sportul, etc nu conteaza atunci cand descoperi ca ai o tumoare...ca nu prezinta nici o garantie aceste lucruri...dar la fel nici terapiile propuse de ei nu prezinta nici o garantie...sunt in faza experimentala unele, iar altele pt a preulungi viata omului...ei, asa indemn si eu toata lumea care are o tumoare sa experimenteze o viata sanatoasa prin miscare, alimentatie sanatoasa si un psihic bun...bineinteles, mergeti si la controalele medicale, dar pe langa sfaturile medicilor luati in considerare si varianta asta.domnule onyx ce indice breslow ati avut, pt ca din cate tin minte nu ati facut linfonodul santinela...era un indice mic?multa sanatate tuturor!
melanom malign 15-03-2013, 11:14:07 de către marya79
Buna onyx20 si multumesc din suflet pt. raspuns.
Te rog sa imi spui ce dimensiune are excizia ta. Este mai mare de 3 cm? Operatia ai facuta la un dermatolog sau la un chirurg oncolog in spital?
Scuze pt. urmatoarea intrebare intrebare. Dupa operatie cu marja mai mare de siguranta ai a avut neplacerea de a se extinda celulele in organist si sa iti scoti ganglionii sau ai facut tratament?
Sunt disperata ptr. ca nu ma inteleg cu dermatologul care spune ca nu trebuie sa faca excizie mare ptr. ca trebuie sa adauge grefa, desi eu insist sa taie adinc cu riscul de a ramine cu cicatrice mare dar in viata.
melanom malign 15-03-2013, 10:53:07 de către lorena83
Buna Alina...linfonodul santinela se vede daca este "atacat" doar printr-o biopsie a acestuia...poate avea metastaze in interiorul lui, iar pe dinafara sa fie complet normal.cum a fost cazul sotului meu...nicidecum printr-un CT...VARIANTA Cea mai sigura este biopsia acestuia...sotul meu nu il avea palpabil...semn ca nu a fost atins...in schimb, prin biopsia acestuia a rezultat cu metastaza.ce tratament naturist face mama ta?important e ca ea sa fie sanatoasa si sa se simta bine...unde a avut mai exact melanomul?
melanom malign 14-03-2013, 20:34:46 de către RaulDuke
este o unealta utila in diagnosticul precoce, dar nu e ceva prea validat ca standard in diagnostic si in nici un caz nu pune un diagnostic definitiv. asta nu poate face decat o biopsie, pe baza unui grad inalt de suspiciune mai ales clinica. personal eu as apela la aceasta scula NUMAI daca nu ar trebui sa platesc, altfel m-as lipsi fara ezitare; totusi in cazul meu nu e vorba de zeci de alunite pe tot corpul, mai mult sau mai putin suspecte, pe care evident sa nu le pot biopsia simultan. ma tem ca numai cu dermatologul tau poti sa te sfatuiesti cel mai bine in acest aspect.
melanom malign 14-03-2013, 18:29:52 de către onyx20
Marya, dl Dr. RaulDuke iti va da un raspuns exact dupa protocoale adica iti va zice ca este in regula s-o scoti fara limite de siguranta sau cel mult cu limite foarte mici. Asa este procedura, astia sunt pasii. Dar daca vrei parerea unei persoane operate de melanom care traieste dupa exact 4 ani de la operatie, aceasta iti va spune sa cauti un doctor dispus sa-ti scoata alunita cu limite de siguranta mai mari mai ales daca este suspecta. Elimini din start un risc. Stiu ca sunt parerile impartite pe aceasta tema dar alegerea e a ta.
melanom malign 14-03-2013, 16:30:54 de către marya79
Buna, stie cineva daca aparatul Mole max II da un diacnostic cu precizie?
A facut cineva scanare cu acest aparat si a primit un diacnostic ~ cu cel de la biopsie?
melanom malign 14-03-2013, 16:28:04 de către marya79
Buna ziua d-le dr. RaulDuke.
Va rog sa imi spunet daca am o alunita pe sin ( nu foarte mare) dar suspecta si fac excizie mai mare de 2.5 - 3.0 cm, scap de riscul de a pleca celule canceroase in corp? Sau mai drastic sa imi scot sinul? Se pot fac analize inainte de operatie: CT/pet sau alceva care pot depista melanonul malign? Daca se constata ca am melanom malign si am scos o zona mai mare decit marginea de siguranta peste 3 cm, trebuie sa imi mai fie teama ca se poate intimpla ceva?
melanom malign 14-03-2013, 01:23:19 de către Alinacristina314
Buna lorena, mama mea a avut melanom malign clark 4 breslow3, a fost operata cu o marja de 2 cm, Linfonodul santinela nu a fost gasit deloc marit la petct. Maine am sa o intreb pe mama exact ce rezultat a avut la petct, pentru ca eu nu sunt langa ea in tara si e foarte greu. Iti multumesc mult pentru raspuns si iti doresc toate cele bune
melanom malign 13-03-2013, 10:59:17 de către lorena83
buna Alina.ma bucur sa aud ca se simte bine mama ta...dar care mai exact au fost rezultatele in urma ct-ului facut?ce anume a avut mama ta initial?ce fel de melanom?si din cate imi amintesc nu a facut nici o interventie, nu?adica linfonodul sentinela..stiu ca era cam in ceata povestea mamei tale...important e ca ea sa se simta bine si ca boala sa nu progreseze...multa sanatate va doresc!
melanom malign 13-03-2013, 02:37:55 de către Alinacristina314
Buna, revin cu informatii, dupa cum spuneam mama mea a renuntat la interferon deoarece se simtea foarte rau, acum face un tratament natural si interferon natural, a facut si pc acela si rezultatul a fost unul bun, deocamdata acum ramane pe acest tratament si in mai trebuie sa repete analizele, spuneti mi va rog ce parere aveti, multa sanatate va doresc
melanom malign 11-03-2013, 01:03:35 de către lorena83
domnule Vali vemurafenib nu este un medicament pt cei in faza terminala...este pt cei cu stadiul 3...cautati informatii si pe google despre tratament...vine din USA...INTRATI daca intelegeti engleza sau aveti pe cineva care cunoaste limba pe forumul MIF FORUM MELANOMA...UN FORUM DIN AMERICA...si la conversatiile celor cu stadiul 3 unde toti care au facut sau fac acest clinical trial sunt in acelasi stadiu ca al dvs...pt ultima faza este IPILUMAB...nicidecum vemurafenib.vemurafenib se dau pacientilor care sunt in stadiul 3 si sunt pozitivi pt aceasta mutatie genetica numita BRAF...tratamentul propus sotului meu, in caz ca este pozitiv mutatiei BRAF...si da, este pt a impiedica o posibila recidiva, pt ca atat dvs cat si sotul meu sunteti f expusi acestui risc, avand deja metastaza.sunt oameni care au facut acest tratament in USA DE acum 6 ani si sunt bine, mersi...nu vb aiurea...doar in cunostinta de cauza si nu disperati ca nu e totul asa negru cum pare!Multa sanatate va doresc si multa putere psihica de a infrunta aceasta boala!
melanom malign 09-03-2013, 21:53:05 de către RaulDuke
si noi la fel. mult succes !
melanom malign 09-03-2013, 14:32:26 de către vale1967
se poate sa aveti dreptate intrucat medicul oncolog a imtrebat de 3 ori daca inteleg ce mi se propune daca nu mai imi repeta, , , va spun sincer ca nu prea intelegeam toate cuvintele spuse in limba italiana, , dar ce puteam sa fac, , , am semnat acel consintamant, , avand incredere in decizia medicilor, , , DE UNDE SA STIU si in limba romana CE ESTE VEMURAFENIB, , , PLACEBO, , , BRAFV600, , , , miercuri voi face C, T, sper sa avem vesti bune, , ,
melanom malign 09-03-2013, 11:29:39 de către lorena83
este vorba despre Italia in ambele cazuri, atat in cel al sotului meu, cat si in cel al domnului Vali...doar ca suntem la spitale diferite...dansul este la un spital langa Milano, iar noi suntem la un Institut in Milano...
melanom malign 09-03-2013, 09:19:41 de către RaulDuke
mult succes ! despre ce tara vorbim ?
melanom malign 09-03-2013, 02:07:13 de către lorena83
sotului meu i s-a propus in schimb un alt tip de studiu clinic..., o combinatie de 2 farmaceutice dabrafenib si trametinib, tot un experimental care se pare ca a adat rezultate pt cei aflati in stadiul 3C si stadiul 4...studiul a inceput anul trecut in america...si se va inchide in 2015.oricum inca asteptam sa vedem daca este pozitiv pt mutatia Braf V600e/k.multa sanatate tuturor!
melanom malign 09-03-2013, 00:06:46 de către RaulDuke
foarte putina lume in romania a facut tratament cu Vemurafenib, intrucat este extrem de scump, cam 9000 de euro pe luna, si nu este decontat de casa. de asemenea el nu are aprobare in europa, si pe nicaieri in lume, decat pentru "fazele terminale", situatie in care evident tu nu te afli. ca atare acest medicament iti este propus in cadrul unui studiu clinic, in care se compara acest medicament cu placebo; adica vei face parte dintr-un studiu cu oameni cu acest tip de boala in acest stadiu, nemetastatic, operat, si jumate primesc placebo, jumate vemurafenib. nimeni nu stie care ce primeste, nici pacientii nici medicii (cel mai probabil), si la sfarsit se vad rezultatele si se analizeaza statistic. nu exista standard de tratament in momentul de fata, deci trialul care ti s-a propus mi se pare excelent. desigur ca inainte de toate va trebui sa semnezi un consimtamant ca intelegi exact aceste lucruri (si altele) si ca esti de acord.

in ce tara te afli ?

26287 com 1 2 3 4 ..... 232233234235236237238 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp