Ultimele comentarii pe forum
SUBIECT | COMENTARIU | |
metastaza osoasa - ce sanse mai are? |
10-10-2009, 13:48:28 de către ardell
Subiect: metastaza osoasa - ce sanse mai are?
Totul a inceput de la san. I-a ramas un nodul de la lapte, de cand a incetat sa o alapteze pe sora-mea, acu 21 ani. Nodulul nu a crescut sau modificat aproape 20 ani...cel putin asa ne-a spus...la inceputul acestui an a inceput sa i se faca rana, sa puroieze si sa se extinda rana pana a ramas fara san, asta s-a intamplat in decurs de jumate de an...mie nu mi-a spus nimic pana anul acesta prin Mai ( nu mi-a spus exact care e situatia decat a inceput sa o deranjeze), am tot insistat sa mearga la medic dar nu a vrut , a zis ca asteapta pana merg eu acasa in vara sa merg cu ea la medic...niciodata nu m-am gandit ca e asa grav...Asa ca in Iulie am ajuns acasa si am mers cu ea direct in Ungaria, n-am stiut la ce medic sa mergem si ne-am dus la ginecolog, acesta ne-a trimis la chirurg de urgenta (tot in HU) , de la ginecolog ne-am dus direct la chirurg, acolo ni s-a spus ca costa ft mult tratamentul in HU si nu are rost sa platim din moment ce in RO e gratuit tratamentul, ne-a spus ca nu poate fi vba de operatie pana nu i se trange rana si ca trebuie sa mergem urgent la Cluj sa inceapa tratament ca e ft grav ( i-a facut o poza la san, a zis ca nu a mai vazut niciodata asa ceva..) Cand am ajuns acasa am sunat la Cluj, nu s-a spus ca ne poate primii peste cateva saptamani, le-am spus celor de acolo ca nu putem sa asteptam ca e urgenta si atunci ne-a spus sa mergem daca e urgenta ca un medic o va consulta...si asa am ajuns la Cluj a 2-a zi , dupa ore de asteptat si insistente sa ne primeasca un doctor am reusit sa intram la un medic sa o consulte, de cum am intrat in cabinet d-na doctor a tinut sa ne precizeze ca DOAR PRIN BUNAVOINTA EI AM INTRAT, era ft indignata ca am venit fara programare si am insistat atata...nu va spun cum a vbit cu mama si pe ce ton...imi venea sa sar la ea...a aruncat o privire la rana de la san ( nu mai mult de 10 sec...nu exagerez) dupa care ne-a dat numele doctoritei din Arad si ne-a spus sa mergem ea. ...si asa am ajuns in Arad ...asa ca mi-e cam groaza de medicii din Cluj....sa speram ca nu toti sunt ca d-na doctor... Incerc sa-i rezolv actele lu mama sa o aduc aici, in Norvegia, fara acte in regula nu o consulta nici un medic... |
|
10-10-2009, 12:12:19 de către eve2008
Ardell deci sa inteleg ca punctul de plecare ar fi de la san, ori sanul este metastazat si el din alta parte? Nici eu nu i am spus mamei ce avea cu adevarat si sa stii ca mi a spus chiar ea -----CA BINE AM FACUT-- pentru ca asa a avut putere sa lupte si sa treaca peste atatea chinuri. Daca stia refuza sa mai faca operatiile si tratamentul. Oncologia Cluj este renumita in tara - in schimb trebuie ceva cunostinte acolo sa te poata lua in colimatoriu lor. Pe mine m au trimis acasa si au zis ca nu mai are mare lucru ce sa i faca- ca va mai trai max 3 luni"--- insa mai traieste si acum dupa un an de atunci. |
|
10-10-2009, 00:25:32 de către ardell
Nu stiu ce se intampla, doctorita in loc sa ne lamureasca ne baga si mai tare in ceata...Mama mea si-a facut analize in HU de unde a rezultat ca e afectat la coloana, la coaste si ca se vede ceva la stern, ea nu stie asta, am hotarat cu fratele meu ca e mai bine sa nu stie deocamdata cat de grav e bolnava pt ca dupa primele 3 consultatii, pareri ( la AR a fost a 4-a) a fost distrusa, medicii au reactionat ft neprofesional...parerea mea...s-au tot mirat pe felul cum arata la san si se tot lamentau ca e ft tarziu si ca de ce a asteptat atata timp...a fost de-a dreptul distrusa, nu manca, nu iesea din camera, tot timpul era pe ganduri, nu se astepta la asa un diagnostic si asa reactii...Ea crede ca totul e in regula, e ft entuziasmata ca merge spre bine, rana de la piept a inceput sa se stranga de la perfuzii, ea nu stie nimic de metastaza osoasa, nu stiu ce sa fac :( ma doare sa o mint asa dar n-as suporta sa o vad distrusa si fara chef de nimic...cel putin pana nu o doare nimik ma gandeam sa nu-i spunem. Cu analizele din HU fratele meu a fost la doctorita din Arad care o trateaza si i-a facut trimiterea si aceasta i-a spus ca sunt 85% sanse sa fie adevarat...adica sa aiba metastaza osoasa...85% sigur cu analize in fata si o trateaza de 2 luni si ceva si habar nu are ce are mama???!!!! asta nu pot sa inteleg. Miercuri a fost mama din nou la Arad la perfuzie (tot la 21 zile merge la perfuzie) si si-a facut si radiografie la stern iar rezultatul a fost ca nu se vede nimic in neregula...la stern... Peste o sapt o sa fiu acasa si as vrea sa schimbam medicul, puteti sa-mi recomandati pe careva? |
|
09-10-2009, 23:44:25 de către eve2008
Anyss Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe tatal tau! Te rog sa ne scrii pentru ca intelegem prin ce treci si ai trecut. Pentru mama mea dupa cum am spus diagnosticul sa pus foarte greu - dupa 6luni de analize, operatii, doctori, durere si emotii. Ardell ai noutati? Marian am avut senzatia ca ai lasat mail ul, insa nu il vad- |
|
09-10-2009, 23:01:04 de către MarinMarian
...stii...imi cer scuze...poate am fost prea dur....dar realitatea asa si este...sau cel putzin asa a fost la mine...problema este ca mie nu mi a spus nimeni...doar ce am mai citit...in rest m am descurcat cum am stiut si...asta a fost....imi cer scuze...trebuie sa fii optimista....chiar sa razi daca poti....pt ca o sa vina si vremea sa plangi..dar cat mai gasesti un mic motiv sa razi...fa o nu te simtzi vinovata...ai nevoie de toata energia ca sa treci peste...eu nu am mai plans de ani de zile...eram puternic ca o piatra...totusi in fatza suferintzei mamei mele am cedat....poti sa imi scrii linistita....m-as bucura foarte mult sa te pot ajuta cu ceva...si un sfat....conteaza mult crede ma....curaj si cat mai mult optimizm....sper sa imi spui numai de bine!Noapte buna! |
|
09-10-2009, 00:00:02 de către eve2008
tot timpul cand citesc mesajele de pe acest topic ma intristez foarte tare..............pastram legatura, o sa iti scriu mail |
|
07-10-2009, 21:05:22 de către MarinMarian
Imi pare rau pt tine...mai ales ca stiu prin ce treci....si ce simtzi...as vrea sa te pot ajuta .....vroiam sa spun ca in alte tari sperantza de viatza pt metastazele osoase este de pana la 10 ani...la noi cam 30 de luni maxim....exista nu stiu ce injectzii(1500 de euro bucata)care ajuta citostaticile sa isi faca mai bine efectul si radioterapia....in fine....nu mai stiu exact dar daca cautzi pe internet o sa gasesti...in special in engleza....se pot face operatzii,iar osul bolnav se poate reconstrui,am citit undeva....ar trebuii ca pacientul sa fie consultat de o serie de medici....oncolog,cardiolog,psiholog,anestezist,neurolog...pt boala asta trebuie sa lucreze in comun mai multi doctori....si muuulteee alteleee....la noi il tzine in salon si ii face morfina pana moare....la mama cu aporx 2 ore inainte sa moara mai ca nu vroia sa i faca pt febra nimic...facuse febra,si ziceau ca daca nu poate sa inghita paracetamol nu au ce sa i faca...ea era in coma nu avea cum sa inghita...inca nu suficienta energie sa iti povestesc dar crede ma ca mama a murit cu zile....cand avea nodulul la san Hompot medicul oncolog a lui mama ea spus ca are grasime sub piele si nu i nimic grav...peste doua luni cand a fost la cardiologie pt un examen de control ia spus la mama medicul cardiolog ce are si ia spus a doua zi sa mearga sa se opereze....de asta a metastazat...cancerul metastazeaza de obicei cand este descoperit in faze avansate....am mai citit de un medicatmet...IZOREL SAU ISCADOR...dar este foarte scump si sunt putin cei care il prescriu...ica este in germania o clinica...nu mai mult,am un frate in belgia de 6 ani,,,si ea spus de acolo cam ce i-ar face la mama.cum ar trata o....urma sa plece....dar...na mai fost sa fie.....stii...trebuie sa ai grija de tine de tanar si sa iti faci analize....multzi medici din romania sunt fosile...din cretacic....la mama ia dat pt tensiune un medicament care nici nu se mai fabrica...dovada ca si la televizor sunt o gramada de cazuri,in care mor copii sau nenorocesc si oamenii...si inca ceva....daca ai bani....multi bani....rezolvi multe si iti prelungesti viatza...daca nu....sper ca Dumnezeu sa faca odata curatzenie....nu ca io as fi corect sau perfect....dar nici chiar asa....bataie de joc....o sa mai intru eu pe net si o sa vb mai multe doar ca acuma nu mai am suficenta energie...imi pare rau....sa ai grija tine! |
|
06-10-2009, 20:13:25 de către eve2008
Marian - ce detalii poti sa imi dai despre aceste scheme de tratament, de care vorbesti?Stiu ce simti----si eu deja m am impacat cu ideea mortii - decat sa o vad cum sufera si sa nu mai am la mana decat morfina, zile in sir---- |
|
06-10-2009, 15:30:20 de către ilie_daniel57
Buna ziua, Am rugamintea daca are cineva cartea "Sistemul de vindecare al dietei fara muc" de Arnold Ehret..in romana sau in engleza..v-as ruga frumos sa mi-o dati si mie. Am observat la un moment dat ca un utilizator (Terra Mater) spunea ca avea aceasta carte; i-am multumi anticipat daca imi poate trimite; eventual las o adresa de e-mail; --- |
|
06-10-2009, 15:25:39 de către MarinMarian
Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa traiasca multi ani de acum incolo....ma bucur sincer pt tine ca inca o mai ai in viatza...din pacate la mama operatzia nu ar mai fi ajutato cu nimic....difera de la caz la caz...dar din pacate tot cam pe acolo se ajunge....si cei mai greu ca nu poti face mare lucru pt ei...desi ii vezi ca sufera ingrozitor....este foarte aiurea sa vezi ca sufera si sa te tot intrebi...Doamne,oare ce mai urmeaza....este o boala perfida...si urata....as fi vrut sa mor odata cu ea,cand am vazuto cat sufera....azi am fost la mormantul ei si parca am fost mai linistit decat atunci cand era pe pat si traia,dar suferea enorm.....mama mai avea si diabet de tip 2...si asta a contat mult...oasele nu sunt organe vitale,prognosticul fiind unul mai mare,decat in celelante cazuri....exista scheme de tratament(nu stiu daca si la noi)care prelungesc viatza pacientului cu metastaze osoase pana la 10 ani....este ceva totusi....dar sa nu uitatzi....pana la urma boala castiga,de aceea spunetzii zi de zi cat de mult iubitzi persoana in cauza si fitzi alaturi de ea ca sa i facetzi viatza cat mai usoara....la mine au ramas destule lucruri nefacute si spuse si ma doare rau de tot....Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute sa acceptatzi situatzia....o zi frumoasa! |
|
04-10-2009, 16:32:12 de către eve2008
Cris condoleante- scuza ma ca ti am raspuns atat de greu - insa nu am avut puterea sa o fac atunci. Cum acum cred ca stiu ce simte Marian--si nu pot sa ii zic decat sincere condoleante.Mama e inca in viata si tocmai a implinit 1an si 2luni de spitale, de durere, de operatii, de radioterapie si chimioterapie- |
|
04-10-2009, 14:36:47 de către MarinMarian
Mama mea a mai trait un an si doua luni....tziam spus...nu vreau sa te sperii dar sa fii pregatit pt cei mai rau...ii viitor desigur....dureaza ceva timp...oricum putin pana va fi evidenta treaba...imi pare rau pt tine si pt ea....pt ca stiu prin ce o sa treci....au mai fost supravietuitori cu aceasta boala dar...gandeste te ca Patrik Swayze(nu stiu cum se scrie) cu bani lui si tot nu a reusit....sper din tot sufletul sa iti fie cat mai usor...dar sa fii pregatit ....nu vreau sa te sperii vreau doar sa stii....eu nu am stiu si mi a fost greu....credeam ca doar mamei mele i sa intamplat....dar mai sunt o gramada de cazuri...cel mai greu mi a fost cand a inceput sa verse sange pe gura a facut hemoragie interna....sa ai grija de ea...si sa i spui in fiecare zi ca o iubesti...eu nu prea am facut asta si regret acuma....imi pare rau...sper sa fie altfel la tine sa fie usor....dar stiu ca nu va fi asa...Dumnezeu sa te intareasca si pe tine si familia....ar fi bine daca ai putea sa o duci undeva in afara tari...schemele de tratament pt aceasta boala sunt invechite in majoritatea spitalelor din romania....adio MAMA...inca ceva...nici pe mama nu o durea la inceput nimic....metastazele nu dor la debut....dar ...o sa stea intinsa pe pat si o sa sufere ingrozitor...nici sa o atingi nu prea o sa poti....nu sunt pesimist..si eu eram foarte optimist si refuzam sa cred....stateam pe net ore ....dar cred ca mai bine sa fii pregatit.....sa i spui zi de zi ca o iubesti....asta doare cel mai tare cand te despartzi de cineva....imi pare rau pt tine si pt toti cei bolnavi de cancer.....Doamne fii alaturi de ei! |
|
04-10-2009, 13:16:42 de către ardell
in primul rand Condoleante...:(...nici nu vreau sa ma gandesc la ce e mai rau, trebuie sa se poata face ceva, eu nu sunt in tara acuma insa in 2 sapt voi fi si vom face toate analizele posibile si vom incerca totul, refuz sa cred ca are o asa boala groaznica fara sa o doara nimic.Cand a aflat mama ta ca are metastaza osoasa? si cum? |
|
04-10-2009, 13:07:55 de către MarinMarian
Se pot face multe in cazul metastazelor osoase...dar prognosticul tot ramane sumbru....Dumnezeu sa va intareasca....mama mea a trait clipe de cosmar pana si a dat sufletul....sa va rugatzi la Dumnezeu caci o sa avetzi nevoie de el....nu vreau sa te sperii,dar sa stii ca i mai bine sa stii ce te asteapta decat sa fii luat prin surprindere....adio MAMA....ai merita sa iti apara chipul pe cer ca sa il pot admira...vei ramne vesnic in amintirea mea....sa avetzi grija de voi si...analize periodice...cancerul este o boala perfida....este boala sec 21...avetzi grija. |
|
03-10-2009, 19:11:47 de către MarinMarian
Si mama mea a murit pe 30.09.2009 de metastaza osoasa...sunt distrus...daca va pot ajuta cu ceva ma puteti suna pe nr de tel.0724.588.139 |
|
25-09-2009, 21:37:15 de către ardell
BunaTocmai am aflat ca mama mea are metastaza osoasa. Mai bine sa incep cu inceputul : In luna Iulie am fost la medic in Arad la un control cu mama mea, are cancer la san, rana deschisa, nu mai are san. Doctorita din Arad s-a ingrozit cand a vazut cum arata, la fel ca alti 2 doctori din HU si 1 doctor din Cluj. In Arad i s-au facut o gramada de analize in urma carora a rezultat ca nu are nici un organ afectat. Dupa o sapt de stat in spital doctorita a trecut-o la perfuzii, tot la 21 zile tre sa mearga la perfuzii, pana in prezent a facut 3 perfuzii care pare sa aiba efect pozitiv, adica rana i se strange. Doctorita a recomandat sa se faca analiza in HU pt a vedea daca e vba de metastaza osoasa...nefericire ca s-a adeverit :( Spuneti-mi va rog ce se poate face in cazul asta? Ne putem gandii la vindecare? Si ce ma nedumereste cel mai tare e : cum poate sa aiba asa ceva si sa nu o doara nimic? E posibil sa ai metastaza osoasa si sa nu te doara? |
|
04-04-2009, 14:35:16 de către anyss
28 octombrie 2007...zi neagra in familia mea .....tatal meu a decedat......metastaza osoasa .......5 luni au fost de ajuns....l-am pierdut ......imi este rusine de doctorii din Romania ....l-au diagnosticat in prima faza cu o usoara raceala (tg jiu)....efort (craiova).....de la stres(bucuresti)....singura varianta ramasese clujul dar a fost mult prea tarziu nu se mai putea face nimic......avea 48 de ani si ne implora sa facem ceva"Face-ti orice,fac orice...nu vreau sa mor".....rusine sa va fie doctorilor din romania(vb la mod general) fara bani nu faceti absolut nimic.....a fost nevoie si de operatie ...daca va vine sa credeti am cumparat de la perfuzii,ace..ata.....rusine.... |
|
00:00:00 de către cris_maria
mi-e greu sa mai scriu ceva. Tata a murit acum cateva zile. Trebuie sa recunosc ca, in acest caz, nu se mai poate face nimic. E ingrozitor de dureros. Totul a durat 3 luni si jumatate. |
|
00:00:00 de către eve2008
Maria te rog scrie mi ce s a intamplat intre timp . Ma preocupa f mult aces caz ptr ca ne aflam intr o siuatie asemanatoare si noi , metastaza de cancer osos |
|
hiperplazia epiteliala intraductala atipica DIN 1 B ?! |
00:00:00 de către cristina. pt munteanu_roxana anestezie generala,operatia a durat cam 40min,mi-am revenit super ok din anestezie, a 3a zi dupa operatie am fost acasa,a 10a zi incepeam serviciul,la15 zile am plecat in vacanta dar si acum ma mai caraie,sageata sau nu simt nimic la san,am ceva aderente(adica este inca intarit locul)dar sunt normale,evolutia fizica depinde mult de psihicul tau,de cat de repede doresti sa-ti fie bine. Eu am condus masina din a 10a zi. Fizic,repet,te refaci relativ repede,psihic este mai complex de depasit momentul (din punctul meu de vedere). Nu-ti fie teama de operatie, mergi cu incredere si roaga-te ca totul sa fie bine!...si opereaza-te,nu mai sta deloc pe ganduri!cu cat mai repede cu atat mai bine...e sfatul meu!sanatate si incredere iti doresc! |
|
00:00:00 de către munteanu_roxana buna! imi poti zice si mie in ce a constat acesta operatie??? ce fel de anestezie ti-a facut???totala sau locala? care este timpul de recuperare?intreb toate astea doarece am un chist mamar de 1 cm si trebuie sa ma operez si eu... astept un raspuns te rog ca sunt foarte speriata! multumesc |
|
00:00:00 de către vera vladut Buna! Pai doctorul nu ti-a dat nici un fel de tratament dupa operatie? Nu ti-a zis nimic altceva decat te-a operat? Nu mai stii ce sa zici de unii doctori. Si eu am probleme si am fost suspecta de papilomatoza intraductala dar la ex histopatologic nu mi-a iesit ,mi-a dat alt diagnostic de ectazie ductala bilaterala. Mie mi-a zis doctorita de la ecograf ca aceasta papilomatoza se descrie asa: papiloame pe canalele galatofore formate sau facute ,nu mai stiu exact cu a zis , din cauza nealaptarii copilului cand l-am nascut. Al meu a supt decat 3 sapt. si nici atunci decat f putin. Eu nu am stiut ,eram tanara,ce sa stiu eu sa fac. Si uite ca peste ani am dat de probleme. Mai du-te si la alt medic ,fa si un ecograf si vezi ce zice ca nu e de lasat ,papilomatoza este periculoasa.Pup |
|
Cancer pulmonar - sfaturi |
03-02-2014, 22:05:29 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar - sfaturi
sunt mult prea putine date pe care le furnizezi ca sa pot emite o judecata medicala. ca atare nu pot decat sa te rog fie sa revii cu un istoric medical oncologic detaliat fie sa te intreb care a fost ultima discutie cu oncologul vostru. |
|
03-02-2014, 21:18:14 de către 32blueeyes
va rog din tot sufletul pentru un sfat in legatura cu ingrijirea si tratamentul mamei mele bolnava, cu adenocarcinom pulmonar 6-7 cm cu celule mari, metastaze osoase, dincolo de operatie, cancer san gr 2, din cauza intreruperii tratamentului cu citostaticele carboplatin etc.dupa a doua tura, din cauza analizelor foarte rele la ficat tgo tgp peste 300, care ar putea sa fie tratamentul alternativ cel mai potrivit va rog sa-mi spuneti d-l doctor Raul. exista imbunatatiri prin folosirea vitaminei b17 in cantitati mari? avastinul care i s-a aprobat se mai poate administra? sau radioterapia? ce ramane de facut? va rog foarte multe o parere, orice sfat...e binevenit. Adrian din Deva |
|
02-05-2013, 23:32:24 de către RaulDuke
deci nu are facuta o biopsie...crioterapia nu se prea face prin tara, si chiar daca s-ar face, are niste indicatii limitate, nu cred ca se poate folosi aici. restul terapiilor listate de tine sunt in curs de cercetare, nu sunt disponibile curent. |
|
02-05-2013, 22:44:09 de către voltaire
Buna seara. Multumesc pentru raspuns, chiar daca nu este optimist.Tot ce am reusit sa vad din dosar (copii nu foarte lizibile): - lingula cu evolutie nefavorabila la examenul CT, - numeroase placarde neoplastice, - fara flora microbiana -aparitie leziuni micronodulare izolate, -adenopatii calcificate izolate, - aspirat - citologie similar lavajului, - nr. de celule 32 * 10 exp6 (normal pentru nefumatori sub 13 * 10 exp6), - macrofage 70, 8 (normal peste 84), - limfocite 11 (normal sub 13), - granulocite 18 (normal sub 3), - neutrofile 17, 2 (normal sub 3), - eosinofile 1 (normal sub 0, 5), Despre stadiul si tipul cancerului nu este scris nimic. Face 3 serii de citostatice la Spitalul Sf. Luca din Bucuresti. Din cate am vazut, acolo se face tratament paliativ (daca e asa, atunci e clar totul). Am citit ca exista si tratamente noi. Exista in practica din Romania asa ceva? Ma refer la acestea: -crioterapia, care este o metoda prin care tesutul afectat este inghetat; -cel bazat pe molecula TIC10, identificata de cercetatorii americani, ce activeaza proteinele TRAIL care opresc evolutia tumorii; -cel care reanimeza in celulele canceroase proteina p53, astfel încât acestea sa moara. |
|
02-05-2013, 12:18:19 de către RaulDuke
imposibil de spus doar pe baza bronhoscopiei; utila ar fi o investigatie prin CT (computer tomograf) de torace si abdomen; in orice caz, pe baza a ce ne spui, intelegem ca boala este foarte avansata, inoperabila, posibil chiar metastatica, din moment ce s-a inceput direct cu acest regim de chimioterapie, si ca nici starea lui generala nu este foarte foarte buna. speranta medie de viata, din pacate, se invarte in jurul a 12-18 luni, dar desigur ca, mai ales in lipsa detaliilor despre STADIU si CE TIP DE CANCER E (de pe biopsie), acest prognostic poate varia foarte foarte mult; desigur ca va mai conta si cum va raspunde la tratament, lucru care ramane de vazut.in tot cazul: s-a practicat biopsie ? ce zice rezultatul analizei histopatologice (la microscop) ? |
|
29-04-2013, 18:27:16 de către voltaire
Buna ziua. Ce sanse/speranta de viata sunt pentru o persoana de 78 de ani, cardiaca, cu urmatorul diagnostic (dupa brohonscopie): neoplasm bronhopulmonar stang, adenopatii mediastinale (NSCL)C, aparitia de leziuni micronodulare izolate, adenopatii calcificate izolate. Ca tratament i se administraza: gemcitabina (1200mg), CBP (450) mg. Ce stadiu de cancer e acesta? Multumesc anticipat. |
|
10-04-2013, 00:31:21 de către crisflo
va multumesc din suflet pentru raspuns acum m-am mai linistit. |
|
09-04-2013, 19:17:35 de către RaulDuke
ma tem ca nu pot sa te ajut mai mult, neavand un diagnostic transat. cel mai des lumea de pe acest forum discuta dupa primirea diagnosticului de cancer, lucru care nu pare a fi in cauza aici, din fericire. |
|
09-04-2013, 14:27:06 de către crisflo
a facut biopsia la plaman si i-a iesit negativ.la radiografii iau iesit niste pete si din aceasta cauza a fost trimisa sa faca biopsia.acum din ianuarie si pana acum au inceput sa dispara petele iar analizele i-au iesit mai bine.daca ma puteti ajuta ca mai mult nu stiu astept un raspuns va rog frumos. |
|
09-04-2013, 12:51:26 de către RaulDuke
intr-adevar, impresionant, dpdv chirurgical cel putin! |
|
09-04-2013, 10:40:34 de către salbatecu
...eu am fost operat de prof. dr. general medic primar TEODOR HORVAT acum 15 ani, diagnnosticul fiind carcinom epidermoid pulmonar. Dar nu orce operatie:pneumonectomie plaman drept(eliminarea plamanului), iar dupa 2 ani rezectie atipica de lob inferior plaman stang(deci interventie pe plaman unic) asa ca orice comentariu e de prisos! Este adevarat ca acum profeseaza la Institutul Oncologic Fundeni - Bucuresti. Pentru cine intereseaza las un nume de telefon al Dr. Horvat: 0722296521 sau dr. MOTAS: 0744638703. Cu bine! |
|
08-04-2013, 20:13:11 de către RaulDuke
datele pe baza carora intrebi asta sunt foarte putine, nu se poate raspunde cu exactitate. teoretic un cancer este cu siguranta posibil. practic, din moment ce a facut o biopsie (nu stim din ce), aceasta ar fi trebuit sa arate daca e cancer (desi nu neaparat). incearca sa afli mai multe detalii medicale despre caz! |
|
08-04-2013, 15:18:39 de către crisflo
buna ziua am si eu o intrebare mama mea a fost diagnosticata cu sarcodioza a fost la spitalul militar din bucuresti si a facut biopsia si i-a iesit negativa insa nu scapa de tuse indata ce iese afara tuseste foarte rau.in ultimul timp oboseste din orice se simte foarte obosita.intrebarea mea este daca biopsia i-a iesit negativa acum ca au trimis-o iar la bucuresti la spitalul marius nasta sa*i faca bronhoscopie poate sa-i iasa vrun cancer la aceasta proba.va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte ingrijorata mai ales ca sunt plecata in strainatate si imi este frica sa nu-mi ascunda ceva.va multumesc. |
|
13-02-2011, 14:17:09 de către elena_1985
salut! imi pare rau pt prietenul tau...sa stii ca sunt f multe cazuri de cancer pulmonar neoperabile, dar care se trateaza ca prin minune cu ceaiuri!!!!!!!!!!!!! stiu un caz - o doamna care sustine ca s a tratat de cancer pulmonar neoperabil cu aceste ceaiuri!!! Coada calului, coada soricelului...branca ursului!..este important sa blocheze inmultirea celulelor cancerigene - anume cu regimul alimentar!!!! asa cum am scris mai devreme - celulele se inmultesc in mediu acid!!!!!!! carnea sa o scoata de indata din alimentatie! sunt ff multe date despre asta si pe net! puteti sa cereti o a 2-a opinie de la Anadolu Medical Center! sunt buni specialisti! mie mi au raspuns la email!sanatate! sunt sigura ca se rezolva totul!!!!!!!!!!!! Dzeu ne ajuta pe toti! trebuie decat sa vrem!!!!! |
|
13-02-2011, 12:37:34 de către M anca
multumesc mult, elena_1985, prietenului caruia incerc sa-i gasesc LEACURI nu i sa impus nici o dieta, cancerul de care sufera e inoperabil de aceea cred k doctorii nu i-au impus un regim, intr-adevar mama ta poate l-a descoperit din timp si sansele spre "vindecare" sunt mai mari, iti multumesc inca o data dar totusi as insista daca cineva cunoaste si un tratament (ceva de genul pastilelor de la plafar) |
|
13-02-2011, 12:24:12 de către elena_1985
buna ziua! cineva intreba mai sus despre tratamente naturiste pt cancer la plaman! vreau sa zic ca mama mea are cancer la plaman si a fost operata in luna noiembrie. nu a facut nici un tratament.. probabil era intr-un stadiu incipient.dar de atunci, de cand ni s a confirmat ca e cancer, nu mai mananca nici un fel de carne! e vegetarian! nu mananca rosii, portocale, banane, grapefruit...nimic ce contine aciditate! repet: nici un fel de carne!!!!!!! nimik de provenienta animala - adika branza, lapte.nimikin schimb, mananca: mazare, soia, linte, fasole.cam tot din gama boboaselor..face din ele tot! si supe, ciorbe, mancare la cuptor.chiftele.sunt ff ok! seminte de in de la plafar (macinate) vre o 2 lingurite pe zi..Goji Berry - niste fructe de la plafar! sunt fff bune - pe astea le mananca dimineata! regula este sa nu manance nimik acidulat! pt c celulele cancerigene se dezvolta in mediu acid!!!! mananca fructe: mere, pere, struguri... nu tre sa ii lipseasca sfecla rosie! cat mai multa salata! si foarte importanta: bea ceaiuri de vre o 3 ori pe zi: COADA CALULUI, COADA SORICELULUI, BRANCA URSULUI, CEAI PULMONAR...- toate sunt de la plafar! ni s au recomandat si nou! sunt ffff bune! fac o curatire a organismului! si cateva persoane sustin ca s au tratat de cancer de plaman cu aceste ceaiuri! tre sa bea inainte de masa cu jumate de ora! toata ziua sa consume multe likide! este f important! sunt f multe date si pe net! daca vreti mai multe informatii...si pot sa va ajut, puteti scrie in kontinuare pe acest forum! mama se simte bine! sper sa NE AJUTE DUMNEZEU IN CONTINUARE! SI DE ASEMENEA SI PE DVOASTRA SI PE TOTI CEI CARE SE CONFRUNTA CU ASEMENEA PROBLEME! SANATATE! |
|
09-02-2011, 22:11:28 de către M anca
buna seara! caut cu disperare TRATAMENT NATURIST PT CANCER PULMONAR, daca ma poate ajuta cineva...va multumesc |
|
08-02-2011, 23:08:39 de către M anca
buna seara, as avea o intrebare pt Stephanie, as dori mai multe informatii despre firma care produce medicamente naturiste(am citit articolul adaugat despre socrul tau)am un prieten f bun caruia i sa dat cam acelasi verdict ca si socrului tau, adica cam 6luni de trait, cancer pulmonar inoperabil, face radio terapie, inca nu ajuns sa faca chimioterapie dar urmeaza, cred ca imi va fi de ajutor informatiile tale, iti multumesc anticipat, multa sanatate! |
|
19-11-2010, 12:48:08 de către Medic-Center.ro
Buna elena_1985. Clinica Anadolu din Istanbul poate fi o solutie in cazul mamei tale. Echipa de la Medic Center te poate ajuta sa primesti mai multe informatii si asta nu implica niciun cost. Avand in vedere ca biopsia mamei tale nu este concludenta, aceasta poate fi refacuta in cadrul Clinicii Anadolu daca esti in posesia blocurilor de parafina. Aceasta analiza se face contra cost. Daca te pot ajuta cu informatii suplimentare nu ezita sa ne contactezi. |
|
11-11-2010, 15:11:08 de către elena_1985
Buna, mama mea a fost operat de cancer pulmonar in Rusia acum 3 saptamani.....biopsia i-a ieist neclara....cred ca nu au laboratoarele f bune, am mai dat inca o dat abiopsia la un laborator si asteptam rezultatul in 10 zile.....st f speriata.......am citit pe acest forum experientele voastre.....de asemenea si despre clinica Anadolu din Turcia...mama va trebui sa inceapa tratamentul cu citostatice in 2 saptamani, biopsia inca nu este clara.....ma tem ca si tratamentele nu vor fi administrate corect in aceste conditii......dati-mi un sfat daca trebuie sa o duc pe mama la Anadolu pentru efectuare tratament citostatic sau raze...... ma tem ca cei din rusia sa nu aiba aparatura performanta....... daca cunoasteti cazuri de cancer pulmonar tratate la Anadolu va rog frumos sa imi scrieti! Doctorul sustine ca mama a avut doar o radacina de maligna.....dar biopsia (facuta la 2 laboratoare difera....) va multumesc frumos! sanatate! |
|
06-10-2010, 18:12:52 de către salbatecu
...eu am fost operat de prof. dr. general medic primar TEODOR HORVAT acum 12 ani, diagnnosticul fiind carcinom epidermoid pulmonar. Dar nu orce operatie:pneumonectomie plaman drept(eliminarea plamanului), iar dupa 2 ani rezectie atipica de lob inferior plaman stang(deci interventie pe plaman unic) asa ca ce sa mai vorbim despre acest medic. Este adevarat ca acum profeseaza la Institutul Oncologic Fundeni - Bucuresti. Pentru cine intereseaza las un nume de telefon al Dr. Horvat:0722296521. Dar va recomand sa luati mai intai legatura cu dr. MOTAS:0744638703sau sotia acestuia 0722780361. Eu sunt foarte cunoscut acolo!? Numele meu este SALBATECU NEAGU, sunt din Galati si am 58 ani...!----------* Cu bine! (*modificat de administrator) |
|
13-08-2010, 11:55:25 de către alina.marin
Exista o firma si in constanta care va poate pune in legatura cu doctorii clinicii Anadolu.Acestia va preiau rezultatele la analizele facute, le trimit in Turcia, dupa care va spun cum va pot ajuta cei de acolo si va dau si un cost estimativ;totodata va pot face si programarea daca va decideti sa mergeti;NU VA costa absolut nimic !!!! ---- |
|
08-08-2010, 23:07:45 de către mikydu
Buna,Pt. Mica Tania. Te rog frumos sa-mi dai si mie datele de contact ale persoanei care te-a ajutat si mai multe detalii despre aceasta clinica din Turcia si despre costuri. Mama mea are cancer la plamani la doar 56 de ani si vrem sa incercam sa ajungem la aceasta clinica. Te rog sa-mi scri ---------* Multumesc mult. Mihaela (*modificat de administrator) |
|
13-06-2010, 23:57:33 de către catrinel ilie
cu o luna in urma ceream sfaturi , aveam speranta..azi vreau sa dau sfaturi celor care au in familie cazuri de cancer...faceti tot posibilul sa le fiti alaturi, aratati-le iubirea si caldura de care au atata nevoie, smulgeti-le cate un zambet, aduceti-le in preajma tot ce le e drag...pretuiti fiecare clipa, strangeti-i in brate de cate ori simtiti nevoia, ca sa nu o faceti dupa ce i-ati pierdut...cand conducandu-i pe ultimul drum ii cereti iertare ca nu i-ati condus la spital atunci cand era cazul...l-am ingropat pe unchiul mei ieri, cancerul la bronhii si pulmon l-a doborat, iar eu simt ca nu l-am ajutat cat ar fi trebuit...degeaba plang..l-a inghitit pamantul, boala l-a luat de langa noi la doar 57 de ani, neimpliniti, n-am sa uit chinul prin care a trecut, starile de la agonie la extaz si invers cand avea cate o speranta care se naruia apoi...noi n-am stiut sa-i fim alaturi, nu l-am sustinut cum am fi meritat, iar el a platit cu viata, noi am ramas neputinciosi in urma lui...faceti voi altfel, sa nu aveti regrete tarzii ca mine........... |
|
14-05-2010, 10:20:53 de către pop60
Si nu uitati de dezintoxicarea organismului. In primul rand a ficatului si colonului. Pe net sunt destule informatii. O idee in ceea ce priveste dezintoxicarea va puteti face:-urmarind emisiunea "Sanatoriul francez" pe postul tv Zone reality. -din cartea lui Stelian Fulga - A doua sansa -din cartea lui Rudolf Breuss - Tratamentul total al cancerului |
|
14-05-2010, 10:09:41 de către pop60
In orice varianta de tratament nu uitati de stilul de viata: regim alimentar ( alimente pregatite in casa, apa filtrata, ceaiuri, sucuri pregatite in casa ), renuntare la cafea, alcool si tutun, limitare efort fizic, liniste, RABDARE si fara secrete fata de pacient, deoarece recuperarea dureaza mult timp. Nu se poate reface intr-un an sau doi ce s-a stricat de-a lungul a 15-20 de ani. |
|
05-05-2010, 22:14:43 de către cristy_cret@yahoo.com
Buna ziua!....si mama mea a fost diagnosticata cu cancer pulmonar, la ficat si osos. Va rog pe toti cei care puteti sa-mi trimiteti date de contact sau ori ce alte informatii legate de acest subiect ( tratamente, locatii, etc, etc) sa o faceti -------------*Va multumesc!Sanatate tuturor! (*modificat de administrator) |
|
04-05-2010, 10:51:15 de către monamonac@gmail.com
Buna Mica Tania!Nu se poate vedea numele reprezentantului care te-a ajutat la Clinica Anadolu, te rog trimite-mi pe mail detalii, matusa mea a fost diagnosticata cu cancer la oase si as vrea sa faca tratamentul la acesta clinica. Multumesc, Mona---------* (*modificat de administrator) |
|
03-05-2010, 23:16:34 de către catrinel ilie
Buna, mica Tania! Vad ca s-a sters numele reprezentantului care te-a ajutat cu traseul spre Clinica Anadolu, ai putea sa-mi trimiti pe mail mai mule detalii, unchiul meu a fost diagnosticat cu tumora maligna bronhii si pulmon si cine stie ,poate mai are o sansa, desi medici i-au mai prezis doar cateva luni.Multumesc, ---------*(*modificat de administrator) |
|
01-05-2010, 17:55:01 de către MicaTania
Eu am venit de curand de la Clinica Anadolu. Nu am platit absolut niciun translator, a fost cineva cu noi in permanenta pe parcursul analizelor, investigatiilor care vorbea limba romana, nu am plecat de acolo fara sa fi inteles ceva. In ceea ce priveste plata ca sa mergem acolo, nu am platit ABSOLUT NIMIC, s-a ocupat de absolut tot un reprezentant al clinicii din Constanta. Daca doriti sa aveti un traseu facil catre Clinica Anadolu puteti sa contactati reprezentantul care ne-a ajutat si pe noi ----------*. Sanatate multa va doresc!!!(*modificat de administrator) |
|
30-10-2009, 21:57:09 de către marianmatei
il am sie eu acuma pe tata care are cancer la plamani si e in ultima faza.ce pot sa fac sa isi mai revina are 52 de ani .va rog sa ma ajutati cineva |
|
29-04-2009, 19:04:33 de către gabituf
da...din pacate am fost putin dezamagita de vipmed.raspunsul a venit in 2 zile de la anadolu, destul de repede...dar absolut totul costa fata de mediline.(transport salvare, traducator,etc) plus ca am platit traducerea in engleza, dar cand a venit raspunsul ni l-a dat in limba engleza..ok...,eu ma mai descurc, dar dc eram niste oameni simpli din provincie???rusine...in total 7 mil...si raspunsul in engleza.!!! am hotarat sa ramanem in tara. acum tatal meu e f bine, multam lu Dumnezeu. |
|
29-04-2009, 14:11:00 de către BDM
Multumesc , sper sa facem ceea ce este mai bine , vedem ce ne sfatuiesc si medicii . A inceput un tratament cu BCG (vaccin facut de Inst. Cantacuzino) , vom incepe si un tratament naturist , chimio inca nu i-au dat . O fi de bine ..............? Poate ca este in stadiu incipient ? Sa speram ! |
|
29-04-2009, 12:08:46 de către camyane
pt un consult la oncologie tm ..este necesar de trimitere medic familie plus toate actele medicale , investigatiile facute inclusiv rezultatul biopsiei...si dovada de asiguratclinica radioterapie se afla pe str marasti..nr 5..proape de centrul tm. aparatura de iradiere...e vba de aceeleratorul cu energii inalte un aparat de ultima generatie..efectele negative nu sant f drastice, daca e si cazul de chimioterapie asta hotarasc medici.... cancerul e o boakla care se trateaza ...daca este tratat la timp... tratamentele naturiste....pot ajuta sistemul imunitar..dar nu vindeca cancerul, se pot lua in paralel cu tratamentele clasice fiecare insa decide modul de tratament pe care si-l asuma... |
|
29-04-2009, 11:45:10 de către hasselblad
Buna, nu am prea multe informatii legate de spitale, dar iti pot spune cateva tratamente pe care le-a urmat si le urmeaza inca tatal meu, care are cancer la plamani, neoperat. Acum un an si ceva cand a aflat ce are a tinut un regim alimentar f strict, regimul Breuss(il poti gasi pe net-http://www.bioresonance.ro/articole/Terapii-adjuvante/Regimul-Breuss-tratamentul-total-al-cancerului_13/ si in librarii de specialitate naturista), care consta in eliminarea completa a proteinelor animale si mai exact e un regim de purificare si dezintoxicare a organismului. E f dur, cere f multa vointa. 40 de zile se beau doar supe, sucuri, ceaiuri. In continuare tata nu manca deloc carne si f rar consuma branza si lapte doar de capra, oua doar din in cand in cand. Ia doua tipuri de ciuperci Biobran si Bioactiv, face injectii cu vasc, cate trei pe zi x3 ori/saptamana, bea ceaiuri antitumorale (facute la Institutul de Agronomie Iasi), face sedinte de acupunctura, vitamine zinc, C, omega, spirulina. A facut si cateva sedinte de yoga, ptr acumulare de energie. Pot spune ca la analizele de dupa un, fara operatie si nici un fel de terapie chimica sau radio, tumora a ramas stationara si el se simte bine, munceste si isi vede de viata cu incredere in viitor. Cu siguranta autosugestia e una din armele lui importante. Va doresc multa sanatate si vointa. |
|
29-04-2009, 11:00:34 de către BDM
Cine imi poate da mai multe detalii despre Institutul Oncologic de la Timisoara ? Cum ajungi acolo, cu trimitere de la medicul specialist ? Cit de performante sunt aparatele si ce fac ele efectiv ? Cit de tare afecteaza fizic bolnavul ? Imi cer scuze, poate sunt multe intrebari......este vorba despre tatal meu care a fost diagnosticat cu cancer de vezica urinara , operat , dignostic "carcinom G2/G3 cu grad inalt de malignitate" P1.....suntem disperati, se spune ca este boala fumatorilor, tatal meu nu a fumat, nu a baut .....Am citit despre clinica din Turcia , sunt convinsa ca este superioara celor din Romania , dar ce faci cind nu dispui de suma de bani ? Tratamente natursite in paralel ? Care ? Multumesc, astept raspuns, daca se poate.... |
|
16-01-2009, 19:18:30 de către androlescu
firma cu care am fost noi la Istanbul se numeste MEDILINE care se pare ca au cam aceleasi servicii...ce a fost super este ca colegii lor de le Mediline Istanbul sunt extrem de amabili si ne-au ajutat cu absolut tot...iar cand am vrut sa le dam un mic cadou la plecare s-au mirat f tare si au refuzat...aici in Romania cred ca ne jecmaneau efectiv pt asa ceva!!! si ne-a costat sa obtinem un raspuns al doctorilor 3,5 milin orice caz, cei de la MEDILINE au venit si ne-au luat personal cu masina firmei gratis, ne-au tradus tot gratis documentele medicale la plecare si ne-au pus la dispozitie si un traducator de limba romana (cu toate ca noi stim engleza)..ii recomandam cu cea mai mare caldura pe acesti oameni..cu siguranta o sa va ajute!! ------------* numai bine tuturor! daca mai vreti sa aflati cate ceva din experienta noastra, scrieti-mi oricand! (*modificat de administrator) |
|
12-01-2009, 20:42:01 de către gabituf
exista o firma in bucuresti care va pot pune in legatura cu doctorii clinicii Anadolu!!! si o sa va coste in jur de 4-5 mil depinde de cursul valutar. nu aveti prea mult de pierdut dc incercati!!acesti va preiau rezultatele la analize, le traduc si le trimit in turcia la aceasta clinica. aceasta firma se cheama VIPMED, -----------* eu astept acum un raspuns de la acesti medici si totodata niste costuri estimative (*modificat de administrator) |
|
10-01-2009, 23:56:51 de către androlescu
Buna ziua tuturor! Ma bucur ca am dat de acest forum si m-am bucurat foarte tare sa vad ca si noi romanii incepem usor usor sa deschidem ochii si sa ne salvam in strainatate. Noi am avut foarte multe deceptii aici in Romania legat de doctori si de intreg sistemul medical (mai ales ca am locuit in Germania multi ani si dupa ne-am intors inapoi in tara),insa norocul nostru a fost sa vorbim cu cineva care a fost la tratament la Istanbul cu ajutorul unei firme din Bucuresti (Mediline) si am ajuns acolo pentru interventia CYBERKNIFE. Noi am fost intai pentru un PET/CT acolo, dupa cre ne-am intors pt CYBERKNIFE si a fost cea mai buna alegere facuta.Nu sint in masura sa povestesc acum despre toata boala si despre tot prin ce am trecut (pur si simplu nu mai am putere, cred ca ma intelegeti),insa am vrut sa va scriu ca merita 100% sa luati in considerare ideea de a merge la Istanbul, sau in strainatate in general sa va tratati.Pana nu se schimba ceva, nu trebuie sa-i lasam pe acesti nemernici din Romania sa ne omoare cu zile. Daca cineva vrea detalii despre spitalul de la ISTANBUL etc,nu ezitati sa imi scrieti mesaj si o sa va raspund numaidecat.. |
|
01-11-2008, 19:33:04 de către hasselblad
buna Stephany si Irina! tatal meu a fost diagnosticat cu un cancer la plamani-nu se stie exact ce forma ptr ca nu au putut face o bibsie concludenta. Din februarie de cand a aflat, tine un regim/tratament naturist, alimentatie fara proteine animale si medicamente naturiste, inclusiv injectii cu vasc. Se simte bine, munceste(are 72 de ani). Nu vrea sa faca citostatice. Are si diabet de 25 de ani. Sigur ca planeaza in aer incertitudinea, nu stim exact ce tip de cancer este si mai ales daca e la palmani sau la ganglionii mediastini. Doctorii nu sunt siguri. Nu stiu de ce e asa e greu de stabilit. A facut toate analizele, inclusiv PET (tomografia cu emisie de pozitroni). Toate astea la Bucuresti. Ma bucur foarte mult ptr socrul tau, Stephany care se simte bine cu regimul naturist, sper sa-i bine cat mai mult. Si noi avem mare incerdere in acest tip de tratament.As vrea foarte mult sa stiu, Irina, cum se simte tatal tau dupa tratamentul facut la Istanbul. Cum e procedura? se pot face si investigatiile de aflare exacta a diagnosticului in aceeasi bani? multumesc foarte mult, Nora. |
|
00:00:00 de către camyane
ca si aparat pot spune doar ca e vorba de acceleratorul linear cu energii inalte ...cunoscator stiu despre ce e vorba . |
|
00:00:00 de către irinarusu
nici eu nu tin neaparat ca e absolut obligatoriu un tratament in strainatate..........eu insami am facut tratament pt hodgkin in romania si sunt ft bine acum.........dar insist pe faptul ca sunt boli grave care din pacate nu au solutionare aici......iar rasp dr din Romania a fost unul foarte sec......facem tratament...dar mai are 11-12 luni maxim. Nici familia mea nu are o situatie financiara prea buna.......dar solutii pt sanatate ne gasim.............si daca exista persoane care doresc sa fie tratate mai bine si pot face sacrificii finaciare pt acest lucru....e bine sa stie ca au unde sa mearga.....asta e lucrul pe care insist eu...nici vorba ca toti ar trebui sa plecam in strainate. Sunt constienta ca sunt medici ft buni in Romania, dar care din pacate nu au cum sa-si faca treaba. Cat despre tatal meu, cred ca Turcia a fost alegerea cea mai buna pt el.....pt ca aici ne luptam cu morile de vand. Imi pare rau ca nu stiu in detaliu ce fel de aparat e acela cu care a facut iradierea, dar stiu sigur ca in lume sunt doar 5 clinici precum cea din Istambul si in mod sigur una dintre ele nu este in Timisoara. Pt Camyane: nu contest valoarea vietii medicale din Timisoara....chiar sunt sigura ca e cu mult mai ridicat nivelul decat in celelate zone ale tarii..........e un pas inainte. Pt noi solutia optima a fost Turcia......si cred ca numai cand treci efectiv prin asa ceva poti intelege de ce nu esti dispus sa mai incerci si in alt loc din Romania, odata ce primesti un astfel de tratament mizer in Bucuresti. Odata ce vezi cum e acolo (Anadolu Medical Center) iti dai seamaca suntem cu 1000 de ani in urma....si tot ce poti face e sa te rogi sa nu te imbolnavesti. |
|
nu sant un sustinator al tratamentului in romania dar stiu ca ..majoritatea sant oameni simpli..care nu-si permit tratamente in strainatate......nu trebuie descurajati......cu ata mai mult ca exista posibilitate aici..lumea medicala s-a schimbat. cel putin unde lucrez eu...nu fac propaganda ...dar avem zilnik...aprox 160 de bolnavi tratati... irinarusu.....ai incercat in timisoara????de zici ca nu ai avut sanse??? nu cred ... |
|
pt camayane: inteleg ca esti un infocat(a)sustinator al tratamentului facut in romania, dar te infiori daca ai sti cati oameni mor cu zile in romania si crede-ma ca daca tatal meu ar fi avut o cat de mica sansa in timisoara sau altundeva in Romania.......si ai fi stupefiat sa vezi cati oameni ajung acolo fara a avea un ban....dar care pt sanatate gasesc solutii |
|
pt cei care nu au atatia bani pt trat in strainatate dar si pentru ceilalti.....aparatele sant aceleasi in toata lumea...atat ca posibil sa fie mai noi...in timisoara ...exista pt radioterapie ..acceleratorul cu energi inalte ...si TRATAMENTUL E GRATIS...... acelasi lucru se face oriunde in lume ..doar ca pe sume imense de bani... |
|
Pt pop60: este vorba despre alt aparat. Parintiimei au plecat In Turcia cu ideea fixata pe Cyberknife, dar acesta este pt tumori mici..........Tratamentul a fost circa 17.000 euro.......mai exact 30.000 lire turcesti.............si a constat in 30 sedinte de radioterapie. In week-end merg la parintii mei si ma voi uita pe fisele de iesire din clinica si poate aflu cum se numeste aparatul. In costul de mai sus nu am pus intretinerea, chiria, etc pt aceasta perioada |
|
00:00:00 de către pop60
Ptr Irina: la clinica Anadolu aparatul se cheama Cyberknife. Cat costa tratamentul? Multumesc! |
|
ma bucur de alegerea facuta ....si doresc multa sanatate...intradevar din pacata la noi sistemul sanitar lasa de dorit ... vis-a-vis de aparatura de iradiere ...nu stiu exact ..cum e la bucuresti.., in timisoara avem aparatura de ultima generatie ....sant doar 5 centre de iradiere in tara..cele mari iar aparatura ....de aici e printre cea mai perfomanta.. va doresc multe putere ..si rabdare sa treceti peste toate problemele ... multa sanatate |
|
00:00:00 de către stephany
Buna Irina!!!Sa stii ca si eu am fost sceptica in privinata tratamentului naturist....Pe scurt vreau sa iti spun ca socrul meu in varsta de 71 de ani a fost dignosticat cu cancer pulmonar in urma cu 2 ani jumatate.Cancer inoperabil cu speranta de viata la vremea respectiva de doar ...6 luni.Imagineaza-ti ce isterie ne-a apucat dat fiind ca sotul meu e singurul lui copil si mai mult noi suntem stabiliti in USA.Pe scurt am cautat ceva naturist ptr ca tratament medicamentos a facut la vremea aceea doar citostatice i alea in numar de 6sedinte (ca ziceau dc ca l-ar slabi si mai mult)Scurt si cuprinzator am luat legatura cu o firma recunoscuta ca fiind producatoare de medicamente naturiste am vb cu un medic si socrul meu de atunci consuma zilnic noni papaya si cartilagiu de rechin .Uneori mai ia coenzima Q10 .Iaca au trecut 2 ani jumatate analizele lui sunt ......bunicele ...medicii se mira ...toata lumea care il cunoaste se mira ptr ca la vremea respectiva slabise ff mult era fara putere.acum ,mutumim lui Dumnezeu!!!TRAIESTE si a sta e important ptr noi.Daca vrei sa ma mai intrebi ceva --------------* SANATATE(*modificat de administrator) |
|
Pt Getuta: Multumesc pt raspuns , dar nu pot avea incredere numai in tratamentele naturiste.....sunt convinsa ca ajuta organismul, dar nu ne vindeca de boli.........iar despre citostatice stiu ca sunt groaznice, dar pot vindeca in multe situatii si in plus nu dauneaza pe termen lung.....eu am urmat un astfel de tratament si acum sunt vindecata complet.............nu am nici un fel de sechele si ma simt perfect.......Raman la ideea ca tratamentul naturist e adiacent . |
|
Pt camayane: Multumesc ft mult pt raspuns, dar am insistat pt o clinica din afara tarii pt ca tatalui meu i s-a dat o limita de viata de max 12 luni, ceea ce noua ni s-a parut ingrozitor. A inceput tratamentul cu citostatice la fundeni, dar , desi s-au dat bani grei in multe buzunare, a stat inainte de fiecare tratament ft mult sa astepte pe holurile spitalului , in picioare. Nu s- a tinut cont de faptul ca e cardiac si ca a a avut probleme marisoare cu inima. Cand i-a crescut tensiunea l-au trimis sa-si cumpere aspacardin si nu au mai verificat daca are si efect. ....Si toate astea ar putea continua. Din fericire, am aflat relativ repede (dar nu de la medicul curant) de Clinica Anadolu din Istambul si acum urmeaza acolo un tratament ......,iradiere, dar cu un aparat mult mai performant (din pacate nu stiu denumirea). E infioratoare diferenta dintre modurile de abordare. Suntem cu 1000 de ani in urma si pe deasupra mai avem si nasul pe sus. Acolo sunt mii de pacienti si totusi sunt tratati cu respect, lucru care la noi lipseste cu desavarsire. In concluzie, luptam cu boala, dar in cu totul alti parametri. |
|
intradevar efectele adverse sant ... neplacute mai ales in timpul tratamentului cu citostatice dar..este importat rezultatul , straile de graza, voma slabiciune , trec important este rezultatul |
|
tratamentul este gratuit.... atat chimioterapia cat si radioterapia... e ok...tratament naturist dar numai in paralel...ajuta organismul dar ...atat.fiecare alege cum crede... lucrez in domeniu si am caz ,in familie ..tratat...cu chimio ... |
|
tratamentu cancerului..este "international"..ma refer ca si scheme de tratament..decat sa asteptati gasirea unei clinici prin strainatate , mai bine a-timerge la oncologia din teritoriu sau daca nu in tara ... se trateaza f. bine si in romania.....si nu uitati.... tipul este f. pretios in astfel de boliinstitute oncologice din tara ...sant multe , cluj, tg. mures, timisoara , bucuresti... chimioterapie se face in majoritatea oraselor mari din tara , daca e nevoie de radioterapie , sant 5 orase in tara cu aparatura ultramoderna pentru tratament . in plus tratamentul este f. scump si in alta tara se plateste... |
|
Asistenta pacientilor bolnavi de cancer |
00:00:00 de către Lara Va multumesc pentru raspunsul prompt si pentru informatiile de care aveam nevoie, cu toate ca familia este primul si ultimul suport al pacientului in acest caz, stiti si dvs ca asistenta medicala este necesara, atat pentru pacient cat si pentru familie. Imi pare rau ca este situatia asta in Romania, eu nu as considera o ratare profesionala a unui medic sa supravegheze pe timp indelungat un cronic, ci un act de devotament si consecventa si, mai mult, investitie stiintifica. Am observat ca mai orice medic, de orice nivel poate scoate bolnavul din criza de moment, mai greu este apoi sa-i intretii starea de bine. Peste toate astea, inteleg ca este in mare parte o problema financiara, iar ceea ce ofera statul medicinei (cu toate ca am evoluat mult in sistemul medical, mi se pare mie) este prea putin, iar medicii au toate motivele sa nu fie motivati. |
|
Asistenta pacientilor bolnavi de cancer |
00:00:00 de către M.D. Problema ridicata de dv e una foarte serioasa. Teoretic, trebuie sa existe spitale pentru bolnavi cronici. Practic, acestea sunt putine si destul de mizerabile. Toata lumea fuge de un spital de boli cronice: medicii, sponsorii, autoritatile. -pentru medici se considera un fel de ratare profesionala sa lucreye acolo. In spitale de cronici sunt medicii care nu prea au avut pile sa lucre in alta parte sau sa-si cumpere un post ca lumea. Pentru asistente, la fel, merge sa lucreyi 3-4 luni, pana vin actele pentru Italia. -sponosorii fug si ei de asemenea spitale de interes scazut. Marii sponsori din sanatate sunt firmele de medicamente. Cum pacientii internati acoo au o speranta de viata pe termen mediu si lung redusa (ca sa nu spun inexistenta), ei nu intra in targetul firmelor. Nici medicii de acolo nu sunt OL, adica "opinion leaders", oameni care asigura succesul sau prabusirea campaniilor pentru medicamente. Sunt sigur ca nu ati auzit de vreun ministru sau doctor de prim plan pe la televizor care sa lucre "la cronici". -pentru autoritatile care distribuie banii, aceste spitale sunt, iarasi, ultima prioritate. Pe de alta parte, trebuie spus clar ca locul unde este cel mai bine ingrijit un om in ultima parte a vietii este familia. Aceasta este si o datorie crestineasca pentru cei care raman. Chiar daca spitalele de cronici ar fi mai multe si mai bine finantate, tot familia ar fi locul cel mai bun unde cineva este ingrjit. In cazul dv, care ar putea fi unul disperat, interesati-va la spitalul Sf. Luca, unde aveti sansa de a da peste oameni inimosi. Spitalul nu e grozav, dar altele sunt si mai proaste. E pe Soc Berceni, dupa nr 9 (inainte-i zicea Spitalul nr 10). |
|
metastaze hepatice |
16-12-2008, 22:40:46 de către coenzimaq10
Subiect: metastaze hepatice
Apropos de metastaze neoperabile dar bine localizate: ar trebui ca Ministerul Sanatatii sa aduca in tara aparatura care ar permite vindecarea pana la 100% a acestor tumori neoperabile, aparatura existenta in afara:1) Cyber-knife: fascicol radio-terapie controlat de PC. 2) Cel mai eficace, si cu vindecare pana la 100% a tumorilor neoperabile: HADRONO-TERAPIA, adica radio-terapia cu ioni grei sau cu protoni. Aceste particule (ioni incarcati electric) au o caracteristica numita Peak Bragg, adica pe directia de iradiere se poate controla localizarea unde fascicolul isi pierde majoritatea energiei, fara a afecta tesuturile dinainte si de dupa tumora. Practic se arde doar tumora, cu o energie foarte mare, fara a afecta decat infim vecinatatea (tesuturi sanatoase). O sansa reala pentru bolnavii de cancer. Rog celor care citesc sa vorbeasca, ca Hadrono-terapia sa fie adusa si la noi in tara. |
|
metastaze hepatice |
00:00:00 de către TINCUTA
Subiect: metastaze hepatice
nu trebuie sa te ingrijorezi,esti ff obosita Somnul este cel mai bun medicament pt ficat! Iti spun asta din expierenta! Sanatate si nu fi ingrijorata! |
|
mamografia poate fi interpretata? |
00:00:00 de către iuliana13
Subiect: mamografia poate fi interpretata?
asa este. mamografia, dupa cum mi-a recomandat med. ginecolog se face dupa ciclu. consulta un alt medic specialist! |
|
00:00:00 de către vera vladut
Si eu zic la fel.Daca nu iti poate citi mamografia insemna ca ti-a facut-o degeaba si te-a iradiat aiurea. Asta de face dupa ciclu pana in a 4-a zi(sigur) eu am facut-o asa si a fost ok! daca ti-a facut-o in alte zile decat aceste 4 dupa ciclu,este clar de aia nu o poate citi. Sa mai intrebi si tu sa vei ca asa e. Te pup! Consulta altul si las-o! |
|
00:00:00 de către iuliana13
eu am avut un nodul la san si mi s-a rec de catre dr. ginec sa fac mamografie pt ca e mult mai relevanta decat ecogr. te sfatuiesc sa ceri si parerea altui medic specialist inainte de a mai face si alte analize. |
|
cancer la plamani... stie cineva ce se pot face? |
00:00:00 de către valim Draga Alex, T3 inseamna cat de mare este tumoarea(exista T4),N3 sunt nodulii,M1 inseamna ca are metastaze.Trebuie sa inceapa imediat citostaticele.Daca vrei amanunute scrie-mi --- ,ma uit pe mail in fiecare zi.Si sotul meu avea anul trecut in febr.T4N3M1.Si traieste!Si dr.au zis ca nu are rost.Sa nu cumva sa accepti asa ceva. Fii tare |
|
cancer la plamani - recomandari, sfaturi |
07-11-2009, 04:23:12 de către michael52 Dlor,doresc sa stiu daca mai face cineva tratament cu Nicolit. |
|
in ce consta hidratarea inaintea chimioterapiei? |
00:00:00 de către ioana.a Am facut chimioterapie, iar ce iti spun este din propria experienta. In primul rand trebuie sa ai mare incredere in tine si in medicul care te trateaza! Nu ezita sa-l intrebi si cu siguranta te va ajuta cu imformatii pertinente. Urmeaza-i recomandarile chiar daca ti se pare imposibil. Eu am mancat 45 de zile numai orez fiert cu apa pentru ca aveam o diaree severa din cauza citostaticelor si a radiatiilor. A fost cumplit. . Am baut minim 2l apa plata din ziua in care mi-a spus sa fac acest lucru. Mi-a explicat ca apa ajuta rinichii sa functioneze normal si deci ajuta la eliminarea toxinelor acumulate. Dupa cura mi-a fost foarte rau! Mai rau ca niciodata! Mi-a spus sa am rabdare. Apoi, cam dupa o luna de la terminarea tratamentului am inceput sa ma simt mai bine. Si din zi in zi cate putin mai bine. Au trecut 3 ani si jumatate de-atunci! Multumesc lui DUMNEZEU si tuturor celor care au avut grija de mine! Acum ma simt bine iar analizele sunt bune. Te rog sa nu-ti pierzi speranta si increderea! Cu siguranta va fi si mai bine! Sanatate multa! |
|
00:00:00 de către tina32 buna nicoleta.am vazut ca mi ai lasat mesaj off-line .imi cer scuze nu am avut timp sa intru pe mess de acasa si la serviciu nu mi merge messul.iti promit ca deseara am sa intru de acasa.multa sanatate iti doresc si incredere in Dumnezeu. |
|
00:00:00 de către tina32 draga nicoleta sa stii ca eu am facut chimioterapie 6 luni.Ate hidrata inseamna sa bei cel putin 2 litri de apa inainte cu o zi de chimioterapie,sa mananci foarte usor,eu dupa tratament ,in cele 4 zile cat imi era foarte rau luam OSETRON 2-3 PE ZI si LEXOTANIL ai grija sa nu depasesti 3 pe zi ca este foarte rau .daca vrei sa vb --- |
|
00:00:00 de către nicolle1 aici toata lumea intreaba de diverse probleme medicale....dar raspunsurile lasa de dorit. |
|
carcinomateza cu ascita, metastaze osteolitice, ficat tumora |
00:00:00 de către gabitoni Hristos a Invita multumesc pentru raspunsuri! Robi.irina- ti-am trimis un emial pe adresa yahoo am primit un mesaj cu beneficiile sucului Noni.am mai incercat cineva? |
|
00:00:00 de către robi.irina Situatia nu este deloc roz in cazul tatalui tau,imi pare foarte rau pentru ca si eu ma confrunt cu o situatie asemanatoare,si te inteleg perfect,este vorba de mama mea care la sfirsitul luni ianuarie a fost diagnosticata de cancer cu denumiri asemanatoare ca tatal tau a fost si operata dar dupa operatie situatia sa inrautatit,am urmat 15 raze la oncologie,trebuia 20,dar nu a rezistat,acum facem un tratament homeopatic la recomandarea cuiva ,si un pic este mai bine,in sensul ca ea deja luat calmantele puternice de la oncolog si acum a renuntat la ele ca are dureri suportabile.Daca mai doresti detali scriemi pe adresa de email;---. iti doresc multa putere sa infrunti realitatea dura,ca si eu fac la fel,cind ma culc seara imi fac tot feluri de sperante ca mami se va face bine,eu cred ca depinde mult si de bunul Dumnezeu,minuni sau mai intimplat. |
|
00:00:00 de către Dr. Adina Mester Situatia este intr-adevar foarte grava,cancer cu metastaze generalizate.Tot ce se mai poate face este prezentarea la un medic oncolog care sa-l urmareasca si sa ii prescrie un tratament pentru durere ,ca sa-si poata trai restul de viata care ia mai ramas in demnitate.Imi pare rau daca am fost cam dura dar trebuie sa stiti care este realitatea.Va doresc multa putere |
|
tumora vezicala - recomadari privind un tratament, regim alimentar |
29-11-2009, 19:12:07 de către karttman Din cate observ eu St II, se refera la hipertensiunea arteriala, care asociaza celelalte afectiuni ale mamei dumneavoastra. Referitor la rezultatul histologic: G1 - reprezinta gradul de diferentiere(malignitate) - 1 - este scazut - prognostic favorabil T2 - reprezinta stadializarea tumorii - inseamna ca este un carcinom infiltrativ, care ajunge pana la peretele muscular al vezicii (T3- invadeaza grasimea perivezicala, T4 invadeaza organele invecinate - uter,vagin, intestin subtire etc) 48X39 mm - reprezinta marimea tumorii, care fiind mai mica de 5 cm,G1 si probabil unifocala a permis tratamentul prin TUR(la stadiul T2 standard este cistectomia radicala, exceptand cazurile in care tumora este mica,unifocala, fara implicatii renale - fara hidronefroza,hidroureter). Multa sanatate. |
|
08-02-2009, 18:07:20 de către rezemica nu stiu unde anume in provincie ati fost operata. daca mai aveti curaj incercati cu toata increderea inCluj-Napoca la prof. dr. Lucan de la INstitutul de Urologie. aici va veti lamuri cu siguranta si asupra diagnosticului si asupra tratamentului de urmat. din ceea ce stiu eu rezultatul va spune marimea tumorii adica 48-39 mm, ceea ce inseamna o tumora medie spre mare, care evolueaza lent (silentioasa) dar care a atacat tesuturile din jur (infiltrativa). Operatia a urmarit revectia (adica inlaturarea, taierea) tumorii transvezical TUR TV. tratamentul in tumorile vezicale se bazeaza pe rezectia, inlaturarea tumorilor, in mod repetat (de cate ori apar) pana cand aceasta manopera nu mai este posibila, datorita vezicii, a peretilor, sau starii ei. atunci se recurge la eliminareea vezicii , adica cistectomie. aceasta manopera nu este influentata de gradul de afectare al rinichilor. nu exista interdictii alimentare specifice in tumora vazicala, dar afectarea rinichilor , care exista in acest caz, cere o atentie marita la regimul alimentar. dar insist, sa mergeti la Cluj, si informatiile, diagnosticul si tratamentul vor fi mult mai lamuritoare. sper sa fi fost de folos |
|
00:00:00 de către alina.a Multumesc pentru raspuns. Din pacate mama nu a facut si nu poate face niciun fel de tratament, deoarece rinichii nu ar putea suporta; abia in momentul in care acestia isi vor relua functia, se va putea incerca un tratament. Eu citesc tot ce gasesc pe net, mi se pare totul destul de contradictoriu - ma refer la tratamente alternative, regimuri alimentare... pana acum, un oarecare consens (si cunosc chiar eu 2 persoane care au obtinut rezultate) am gasit doar in cazul pastilelor cu cartilaj de rechin. Multa sanatate si va multumesc mult! |
|
00:00:00 de către florianceacaru@yahoo.com Acelasi diagnostic am si eu ca si mama ta, dar ma fost operat in 2004 si am urmat pas cu pas toate tratamentele necesare;radioterapie,chimioterapie,cistectomie si toate analizele periodice care au fost recomandate de doctorul oncolog la care sunt arondat.Nu cred ca a fost schimbat diagnosticul de la gradul2 la 3, deoarece ar fi continuat cu alt tratament .Nici mie nu mi s-a spus ca aceasta forma de cancer poate recidiva in acelasi stadiu si ce tratament trebuie sa urmez in continuare, sau daca mai exista alt tratament care trebuie urmat.Nu urmez nici un regim alimentar fiindca mi s-a zis ca nu este necesar,dar orice bauturi racoritoare acidulate i-mi fac rau si nu beau decit apa fiarta si racita.Sunt si unele alimente care imi produce senzatii de greata,dar fiecare organism reactioneaza in felul lui,asa ca le-am eliminat din meniu.Deci acum la 3,5ani de la operatie ma simt la fel ca inainte de operatie. |
|
00:00:00 de către alina.a Revin. Problema mea este urmatoarea: dupa 2 saptamani de internare in sectia Oncologie intr-un spital (in provincie) si dupa nenumarate intrebari puse d-nei dr. care a tratat-o pe mama, nu am reusit sa aflam in ce stadiu este boala (nici bolnava, nici membrii familiei). Am intrebat-o pe d-na dr. daca "st.II" din biletul de externare dupa operatiile de la Bucuresti inseamna "stadiul II", si a spus ca este posibil; dar in fisa de internare la Oncologie, o saptamana mai tarziu, apare "std.III"? Mi-a raspuns "de ce ma intrebati pe mine, n-am scris eu" (nu apare niciun nume si nicio parafa) si a zis ca e posibil sa fie o greseala de copiere?? Deci este intr-adevar vorba de "stadiu" , si este II? Poate cineva sa ne spuna? Alina A. |
|
fibrom cu aspect de carcinom... un sfat pentru a scapa de dureri |
27-05-2009, 01:15:57 de către HBOT Buna seara, Scopul major al radioterapiei este de a distruge tumoarea sau celulele tumorale pentru evitarea aparitiei metastazelor. Dilema oricarui radioterapeut o constituie abordarea dozarii: - cu cit este mai mare doza cu atit si efectul terapeutic (distrugerea tumorii), dar si posibilitatea aparitiei unor complicatii radice - cu cit este doza mai mica, cu atit celule sanatoase suporta mai usor radioterapia, dar si celulel canceroase, nu apar complicatii dar nici celulele tumorale nu sint distruse. Aceste microangiopatii ce apar in urma radiatiei, care pot produce in final necroza se trateaza foarte simplu in stadiile initiale si mai complicat in stadiile avansate. Singurul tratament existent ce permite refacerea rapida a patului capilar al unui tesut iradiat este oxigenarea hiperbara (HBO), conbatind necroza si posibilitatea aparitiei de fistulelor. Daca apar fistule acestea nu se opereaza fara pregatirea preoperatorie a pacientului cu oxigenoterapie hiperbara. Cu Stima, Dr. Ion Bogdan Cristian Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania Centrul de Medicina Hiperbara Constanta |
|
00:00:00 de către camyane usturimile in urma radioterapiei apar destul de frecvent .... este vorba de cistita radica...medicul radioterapeut trebuie anuntat de toate problemele aparute in urma iradierii.... |
|
00:00:00 de către elina Vorbiti cu mediul curant oncolog despre simptomatologia dumneavoastra, va poate recomanda un tratament antialgic corespunzator; puteti lua pentru a diminua durerea , antiinflamatorii nesteroidiene cum sunt ketonal 100mg de 3 ori pe zi, sau ketorol 10 mg de trei ori pe zi, sub protectie gastrica( 1tb de ranitidina seara); sa mai faceti un examen sumar urina si o urocultura cu antibiograma;Luati si un complex cu vitaminele antioxidante A, C, E si seleniu(NU vitamine din grupul B); Numai bine |