Ultimele comentarii pe forum

26287 com 1 2 3 4 ..... 190191192193194195196 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
cancer la baza limbii 14-12-2012, 23:55:33 de către narcisa153
Aveti dreptate pina la urma a acceptat.i s-a dat o premedicatie care consta din medrol 2 claritine 1 omeran 1 granisetron 1 tabl.si de pe 7 ian o sa inceapa cu radioterapie dar am citit undeva ca de la astea nu o sa poata minca ca i se umfla limba?as vrea sa va mai intreb de niste pastile va rog :schinduf chaga tinctura gentiana ajuta la ceva ?multumesc
cancer la baza limbii 14-12-2012, 21:35:44 de către RaulDuke
"degeaba le face" banuiesc ca e exprimarea lui mot a mot. poate ca omului nu i s-a explicat ca are cancer si ca fara tratament va muri repede si se va chinui foarte tare. incercati sa-i explicati asta si sunt convins ca, dupa o perioada de ingrijorare in care va cadea putin pe ganduri... o sa revina asupra deciziei de a "refuza orice". in schimb, daca omul nu stie ce are, cum sa accepte tratamente atat de complicate ca cele care i se propun ? nu e just ?
cancer la baza limbii 11-12-2012, 22:46:23 de către narcisa153
multumesc ptr raspuns.da a fost vazut de medic orl-ist are ct rmn ne-a trimis la sf maria si acolo ne-au spus ca nu e operabil sa facem chimio si radioterapie l-am programat la medic oncolog dar problema mea e ca fratele meu acum refuza orice ca pe el nu-l doare nimic si degeaba le face .
cancer la baza limbii 11-12-2012, 00:02:26 de către RaulDuke
pai este vorba de un cancer de gat/baza limbii deja foarte avansat. trebuie sa faca tratament, dupa cum a zis si doctorul, cu o combinatie de CHIMIOTERAPIE si CITOSTATICE. totusi, l-a vazut un chirurg ORL-ist si a zis ca nu se poate opera ? are un RMN de gat facut si un CT de piept ? asta ar trebui facut pentru a se vedea EXACT extensia bolii.
cancer la baza limbii 10-12-2012, 23:58:21 de către narcisa153
Va rog spuneti-mi ce inseamna neolpasm baza limbii T2N2M0/ST 4A.Cat de grav este.fratele meu a fost depistat cu boala asta si i-a pzis doctorul sa inceapa citostatice apoi cu radioterapie
noduli vechi la sani si interventie chirurgicala 28-08-2009, 18:52:58 de către scarface
Daca nodulii au stat 40 de ani fara sa faca cancer nu au cum sa fie cancerigeni, de aceea nu inteleg de ce intrati in panica si in graba chiar acum dupa atata timp. Panica nu duce la nimic bun.
Iar cu cat faceti mai multe analize cu atat riscati sa fecti ceva in graba si dupa cum spun doctorii.
Ascultati mai bine de doctorii care nu va recomanda operatia decat de cei care v-o recomanda.
Locul iritat de operatie insa va creea poate mai multe probleme ulterior decat acum. Nu uitati ce inseamna operatie: taierea la mii de canale, nervi si vase de sange intr-o zona foarte sensibila !
noduli vechi la sani si interventie chirurgicala 28-08-2009, 18:32:00 de către scarface
Noduli dispar si fara operatie, cu ajutorul homeopatiei. Sunt depuneri de calciu in general si remediile homeopate sunt in stare sa le indeparteze cu usurinta. Operatiile prezinta mereu riscuri si se pot folosi daca cu homeopatia nu ati reusit.

Va recomand de ex. pe Dr. Sorina Soescu in Constanta, Str. Fulgerului 79 Constanta ,
tel/fax: 0241 54 33 58
noduli vechi la sani si interventie chirurgicala 28-08-2009, 17:39:26 de către anca75
multumesc mult
noduli vechi la sani si interventie chirurgicala 28-08-2009, 17:24:19 de către roze
La IOB Bucuresti sunt doctori chirurgi foarte buni.Aici doctorii se confrunta cu astfel de operatii in 99% de cazuri.Eu sunt o persoana care sunt operata de cancer mamar de medic de la IOB Fundeni.Daca aveti posibilitatea va sfatuiesc sa mergeti la IOB Fundeni.Medici de aici se confrunta cu fel de fel de situatii nu ca cei de alte spitale care intalnesc cazuri mai putine.Daca vreti va recomand doctorul care m-a operat pe mine.Il puteti gasi martea si vinerea , de la orele 9-14 ,in policlinica IOB.Il cheama doctor POPA si este chirurg.Va trebuie doar o trimitere de la medicul de familie catre IOB,adeverinta de salariat (daca mai lucreaza) sau cupon de pensie ,buletinul de identitate.Cu aceste acte mergeti la fisier si spuneti ca doriti o fisa sa mergeti la dr.POPA. (chirurg) .Nu amanati deloc operatia,mai ales ca la sanul drept exista acea vascularizare si exista un semn de intrebare dupa cum ati spus..Sa auzim de bine!
tumora intramedulara 27-08-2009, 22:56:55 de către vlad iulia
doresc sfaturi si posibile solutii, as vrea sa vorbesc cu un medic
Formatiune tumorala hepatica localizata in seg. VIII drept 16-03-2010, 16:13:37 de către mokocici
scz ca revin asa tarziu cu raspunsul dar nu am mai intrat demult pe site,,,a facut chemoembolizarea la spitalul floreasca-dl dr Lica....sincer nush ce sa mai zic,,,dk din cauza interventiei sau nu,,,cert e ca de la 5 cm,cat avea inaintea tratamentului,tumora a ajuns la 10 cm plus cateva mai mici in jurul ei,,,intr-un timp de doar 6 luni,,,acum suntem doar la voia celui de sus si sapt viitoare incepem chimioterapia la spitalul Coltea,,,
Formatiune tumorala hepatica localizata in seg. VIII drept 13-09-2009, 14:06:24 de către rosacanin
Si eu sunt intr-o situatie similara: mama diagnosticata cu cancer de stomac si operata de urgenta in Septembrie 2008, iar acum in Septembrie 2009 apare cu tumori la ficat.
Din tot ce am citit vindecarea in tumorile secundare de ficat (care s-au raspandit aici de la alte organe) este aproape non-existenta (numai cateva cazuri citate ici si colo care doctorii nu stiu cum sa le explice), dar se pare ca tratamentul chimio ar prelungi viata bolnavului.
Pronosticul variaza mult in functie de tumora primara care dicteaza in general si tipul de chimio care se face.
Oricum, studiile clinice uneori sunt controversiale, aratand asa cum spune postul precedent (scarface) ca uneori chimio nu ajuta (da, micsoreaza tumora, dar nu prealungesc viata) dar alteori studiile arata ca ajuta. Rezultatul variaza foarte mult de la bolnav la bolnav, meritand incercat tratamentul.
Cand vine vorba de chemoembolizare, da, se pare ca este extemde dureroasa, dar avantajul ei este ca in cazul tumorilor mari iriga tomora cu doze foarte mari de chimio (se zice ca de 10-20 ori mai mari decat prin tratament IV) fara sa afecteze prea mult restul ficatului, pentru ca este administrat direct pe un vas de sange care merge la tumora respectiva.
Durerile, febra, varsaturile sunt parte din chemoembolizare, dar in general dispar dupa cateva zile.
La cine ati facut chemoembolizarea (spital, doctor)?
Chemoembolizarea se pare ca este destul de frecvent practicata in SUA, la Memorial Sloane Kettering Hospital care este un spital intreg specializat numai pe cancere.
Formatiune tumorala hepatica localizata in seg. VIII drept 27-08-2009, 12:25:03 de către scarface
Medicamente chemo sunt EXTREM de toxice si nu vor distruge numai tumoarea ci in primul rand pe purtatorul ei.
Substantele toxice nu fac diferenta intre celule sanatoase si bolnave.
Astfel de "tratamente" la bolnavi de ficat, bolnavi care nu mai sunt in stare ORICUM sa elimine toxinele din corp in mod util sfideaza orice logica si ratiune si scurteaza enorm de MULT viata omului si aceasta numai din idea fixa de A FACE CEVA.
Prima maxima a oricarui medic adevarat ar trebui sa fie " orice faci si dai bolnavului nu are voie sa-l slabeasca si sa-l otraveasca" si nu "ii dam toxine puternice, poate poate moare tumoarea", lucru
care nu reuseste deloc daca este sa ne uitam la statistica celor care supravietuioesc chemoterapia.

De ameliorat nu poate fi vorba in veci, situatia se va inrautati din zi in zi.
MAI ALES LA AFCETIUNI LA FICAT.
Formatiune tumorala hepatica localizata in seg. VIII drept 27-08-2009, 12:03:58 de către mokocici
Revin pentru a preciza alte cateva detalii din diagnostic. La eco abdominal s-a observat:structura neomogena prezenta in seg VIII,formatiune cu diam de 6,6 cm,cu halou hiperecogen,structura heterogena continut transonic,In Lsalta formatiune de 1.5 cm,aceleasi caracteristici,care vine in contact cu capsula hepatica,fara dilatatii de cbih. Mai mentionez ca a avut si o si o interventie pt o tumora unghi splenic cu anastomoza T-T in 2007.Are doar 51 ani si tare ne-am dori sa rezolvam sau macar sa amelioram problema. Va multumesc.
tumoare fronto-insulara dr si sarcina 29-08-2009, 14:35:31 de către scarface
In Pitesti exista un doctor homeopat f. bun, Dr. Cadar.
tumoare fronto-insulara dr si sarcina 23-08-2009, 15:57:04 de către mitospitea
da, se ocupa numai de tratamente homeopate, face si munca de cercetare...
tumoare fronto-insulara dr si sarcina 22-08-2009, 13:04:32 de către scarface
Doctorita aceasta face exclusiv homeopatia clasica (unitara) sau este doctorita normala care foloseste si homeopatia ?
tumoare fronto-insulara dr si sarcina 21-08-2009, 12:10:50 de către mitospitea
multumesc mult. chiar asta am facut, eu urmez tratament homeopatic de vreo 12 ani. avem si aici, in pitesti, o doctorita foarte buna.
tumoare fronto-insulara dr si sarcina 21-08-2009, 11:59:59 de către scarface
Consultati un medic homeopat de la clinica Christiana din Bucuresti al Dr. Chirila sau unmedic homeopat care face homeopatia unitara si are experienta pana ajungeti la operatia. Hemeopatia va poate ajuta la domolirea crizelor si pastrarea sarcinii fara a creea efecte secundare adverse.
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 17-09-2009, 16:39:42 de către marga28
auzi cipito bucurate ca mama ta a putut fi operata unchiul meu a murit sapt trecuta a avut dureri groaznice pana iam dus morfina nu ma intereseaza cum scriu sunt maghiara am vrut doar sfaturi cum sal ajut pe unchiul meu
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 15-09-2009, 13:16:37 de către cipito
Ma cutremur cand vad cat de greu e pentru cei care ajung sa aiba astfel de probleme.
Am ajuns aici, desigur, umbland pe Internet, cautand, dupa ce si mama mea a fost diagnosticata cu neo rect.
Probabil in faza incipienta.
In biletul de externare de la Vaslui scria ca s-a gasit, la colonoscopie, un corp de forma conopidica, de 3-4cm.
Am internat-o in cateva zile la Cluj, unde Dl Dr Cornel Iancu a operat-o la 2 zile dupa consultatia initiala si internare.
Operatia a decurs pana acum foarte bine, in sensul ca exista pericolul sa fie nevoita sa poarte punga toate viata. Nu a fost cazul, din fericire.
Inteleg ca tot ce spune medicul care consulta e sfant, dar ma intereseaza sfaturi de principiu legat de modul de viata, de regim etc post-operator.

Marga: imi pare rau prin ce treci si inteleg perfect. Eu ma insor in 2 saptamani si era posibil sa trebuiasca sa anulam nunta daca se complicau lucrurile.

Ps: Stiu ca nu de asta iti arde, insa incearca sa scrii corect romaneste: ne-a spus, sa-l duc, sa-l ajute, de-abia. Suntem romani totusi...
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 07-09-2009, 09:45:11 de către marga28
unchiul meu e pin de apa si sangereaza nu stiu ce sa fac cu el doctorita a spus ca nu are rost sal duc la spital sai scoata apa ca merge inapoi si numai il obosesc va rog raspundetimi
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 05-09-2009, 08:32:16 de către marga28
buna unchil meu nu se simte bine am fost ieri la medic si nea spus ca are apa multa am primit ceva ptr eliminarea apei sper sa iasa daca nu luni trebuie sal duc inapoi sai scoata apa ii este tare umflata burta si picioarele a primit ceva vitamine ptr ficat spre sal mai ajute putin acuma nu mai are dureri cam de o sapt dar e foarte slabit nu are putere de abia poate sa vorbeasca
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 26-08-2009, 12:17:24 de către marga28
am fost cu unchiul meu la medic si mia spus ca nui functioneaza bine ficatul nea scris ceva vitamine azi am sunato sa o intreb de analize a spus ca sunt tare rele si se poate intampla orice va rog spunetimi cu cel pot ajuta pe unchiul meu va rog
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 23-08-2009, 19:17:10 de către marga28
medicul lui nu face vizite acasa trimite numai asistenta dar il duc in oras la dna dr oncolog .
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 22-08-2009, 18:20:02 de către Casa drhouse
Cum sa duceti un pacient cu neoplasm std. IV la medicul de familie??? Avand in vedere situatia ,medicul de familie trebuie sa vina sa-l vada acasa. Ii dati un telefon sau sa mearga cineva din familie si-l rugati ca dupa programul de lucru sa-i faca o vizita . Numai bine!
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 22-08-2009, 17:20:04 de către marga28
va multumesc tare mult ca mati ajutat cu info luni am sa il duc la medic va multumesc inca o data
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 22-08-2009, 17:16:25 de către Casa drhouse
Eu nu pot spune cat mai are de trait, in literatura medicala pentru neoplasmul de rect in stadiu IV se precizeaza o speranta de viata de cateva luni. Am spus ca umflarea picioarelor poate fi de la cancer si e necesar sa fie vazut de catre medicul de familie.Morfina este sub forma de pastile si se da familiei care-l ingrijeste si care sta cu el, aceasta fiind instruita privind administrarea, in nici un caz nu se lasa bolnavul singur , cu pastilele de morfina langa el.
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 22-08-2009, 08:13:15 de către marga28
are scaune si mai multe pe zi are diaree dar nu mai sangereza are vanturi multe . umfatura de la piciore e din cauza bolii? isi poate admininstra morfina si singur? va rog din suflet spunetimi cat mai are?
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 22-08-2009, 07:50:56 de către Casa drhouse
Da, durerea nu este constanta . E posibil ca edemul la picioare sa fie un limfedem de natura neoplazica.Luni ar trebui sa-l vada medicul de familie.Sa urmariti daca are scaun , daca trec mai mult de 5-6-7 zile fara sa poata defeca trebuie dus la chirurgie.Morfina este bine sa o aveti la indemana pentru zilele si noptile cu dureri mari.
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 22-08-2009, 07:04:32 de către marga28
dna doctor va multumesc ca miati raspuns si pana acum ieri nu a avut dureri unchiul meu e normal asa o zi are doua nu ! ieri i sau umflat enorm de tare picioarele e din cauza bolii va rog sa-mi raspundeti va multumesc anticipat
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 21-08-2009, 17:38:29 de către marga28
va multumesc din suflet ca m-ati ajutat ca de la doc lui nu am primit info de la ea trebuie sa cer morfina
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 21-08-2009, 17:22:52 de către Casa drhouse
Neoplasmul rectal stadiul IV [ T4, N 1-3, M1] este ultimul stadiu al acestui tip de cancer.Tumora este extinsa la organele vecine, exista invazii ganglionare in una sau mai multe statii ganglionare precum si metastaze hematogene si limfatice la distanta.Bolnavul este f. slab, casectic, anemiat, are o stare de intoxicatie cronica neoplazica, iar la nivel rectal exista un proces tumoral masiv, invadant, inextirpabil [ doar neoplasmul rectal in std. I si II se pot opera ].In cazul in care tumora obstructioneaza complet colonul si bolnavul nu poate defeca, se poate face o interventie paliativa numita colostomie ce va putea permite tranzitul.In acest caz se asociaza radio-chimioterapia. In stadiul IV prognosticul este sumbru .Trebuie sa-i fiti alaturi in aceste clipe de suferinta si neaparat sa mergeti cu documentele medicale ce atesta diagnosticul la cabinetul de oncologie din policlinica pentru morfina , absolut necesara pentru a se putea linisti si odihni.
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 21-08-2009, 08:10:58 de către marga28
va multumesc ca ati raspuns este vorba despre unchiul meu in ianuarie anul acesta sa depistat boala este in stadiul 4 a facut tratament cu zeloda dar acuma sa inrautatit starea lui si i sa schimbat tratamentul dar tot are dureri la oasele de la fund doctorul onc nu ia prescris morfina are 54 de ani va rog ajutatima cu mai multe info
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 20-08-2009, 21:27:37 de către Mr. Nick
Probabil ca pe dansa o cheama Margareta si are 28 de ani (asa am dedus din id)!
Pe langa tratamentul dat de medic va recomand si Sacroterapia (terapia prin rugaciune);)

Numai Bine si insanatosire grabnica:)

Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NIHIL SINE DEO - NIMIC FARA DUMNEZEU!

Slavit, Cinstit, Cantat, Preamarit si Recunoscut sa fie Domnul Dumnezeu cel in 3 Ipostasuri: Tatal, Fiul si Sfantul Duh!
"Pentru credinciosi nicio dovada nu este necesara"
"Pentru necrediciosi nicio dovada nu este posibila"
Stuart Chase
_____________________________________________________________________________________________
neo-rect: informatii, ma simt tot mai slab si am dureri 20-08-2009, 21:00:24 de către Casa drhouse
Astfel de informatii ar trebui sa le dea medicul de familie. Ai acest diagnostic? Esti operat ? Ai facut radio/ chimioterapie? In ce stadiu este ? Oncologul nu ti-a prescris morfina ? Cati ani ai?
tumora pelvi abdominala cu punct de plecare ovar drept 17-08-2009, 15:29:28 de către scarface
Problema este ca acealeasi rezultate le obtine medicina in toate tarile si in toate spitalele lumii, dar ca cei
mai multi pacienti din tarile mai civilizate nu isi dau seama de acest lucru din cauza comportamentului mult mai civilizat al personalului medical din aceste tari, pe cand in Romania acest lucru este des
atribuit doctorilor si nu tratamentelor in sine.

Chair daca medicii sunt buni si civilzati cu astfel de tratamente nu se vindeca nimeni, iar decesele in urma medicamentelor se gasesc in toata lumea

Increderea nemarginita in medicii buni devine un risc si mai mare caci suspiciunile scad in aceeasi masura. Un doctor bun si renumit este de fapt un pericol mai mare decat un doctor prost atata vreme cat lucreaza cu aceeleasi medicamente si metode.

Asa ca ar fi bine sa schimbati macazul si sa incercati un tratament la un medic HOMEOPAT cu experienta, care foloseste o abordare si remedii diametral opuse de medicina clasica caci atata vreme cat doctorii lucreaza cu astfel de medicamente toxice sansa de vindecare este enorm de mica, aproape absolut nula, indiferent de capacitatile doctorului.

Tina sa va anunt ca in Germania, tara civilizata si cu un sistem medical bine pus la punct cauza mortii nr. 4 sunt medicamentele prescise de doctori si ca zilnic mor oameni de pe urma medicamenteleor in cele mai bune spitale din lumea intreaga.

Mai jos un astfel de caz.
http://www.berlinonline.de/berliner-zeitung/archiv/.bin/dump.fcgi/2006/0317/none/0130/index.html
LONDON. 2007
Citat:
"Dupa un test cu medicamente 6 barbati se zbat pe patul de moarte al unui spital englez.
Barbatii au primit o substanta a firmei germane TeGenero, care fusese testate numai pe animale pana atunci. Firma si-a cerut scuze."

http://www.welt.de/welt_print/article2258002/Tod-durch-falsch-eingenommene-Medikamente.html

Citat: "
Numarul de victime din cauza medicamentelor s-a facut de 4 ori mai mare in secolul 21. Reactii fatale cu alcool si dorguri"

200.000 de mii de desese (din SUA) sunt din cauza medicamentelor date sau luate gresit- care reprezinta 4 la mie din greselile ce pot fi evitate, scriu cercetatorii din jurul lui David P. Phillips de la universitatea San Diego din Califiornia.!"
tumora pelvi abdominala cu punct de plecare ovar drept 16-08-2009, 12:18:18 de către elina
Buna ziua!Pentru a afla cea mai buna solutie terapeutica , va recomand sa consultati un medic foarte bun ,de la Institutul Clinic Fundeni: conf. Mihnea Ionescu; numai bine
tumora pelvi abdominala cu punct de plecare ovar drept 15-08-2009, 21:54:45 de către cornelcurtianu
Va multumesc ca ati citit mesajul si ati raspuns mesajului meu . Sa stiti ca si eu lucrez tot intr-un spiatal, unul de provincie dar sa stiti ca nu am vazut atata nepasare si indolenta ca la personalul acestui spital Spuneam in mesajul anterior ca mi s-au (pierdut) ratacit niste acte medicale destul de importante . A trebuit sa fac mult tamtam sa le pot obtine . Am fost plimbat de la fisie la cabinetul 1 consultatii , de la cabinetul 1 la fisier , de la fisier la etajul 4 la inretnari chirurgie, de aici la asistentua sefa si iarasi inapaoi , atat eu cat si sotia . joi am pierdut 4 - 5 ore pana am facut mare tam - tam cu amenintari ca ajung la conducere, foile fiind gasite tot la fisier, aruncate intr-un sertar . Este posibil in Romania de astazi . nu credeam ca asa ceva este posibil . nu credeam ca am ajuns asemeni cobailor - material de experienta pentru *Domniile lor - specialistii* .
Intradevar ce am vazut acolo este oripilant . Un salan cu mama mea a fost internata o persoana din valcea , adusa cu Icter . se plangea si tipa de durere . la un m oment dat a venit o asistenta - care a spus : citez - lasa ca te linistesc eu imediat , dupa care ia administrat o injectie . Urmarea - in 10 minute - fiinta care a fost un om in suferinta - a ramas un cadavru fara suflare - mama mea ia tinut lumanarea , cum e oiceiul nostru la crestini , cand si-a dat suflarea . La fel copii acesteia au fost nemultumiti de modul de comportament al cadrelor medicale de aici . chiar au inregistrat si filmat cu telefonul anumite incoveniente. rezultatul ? - o paine in plus in Romania . Intradevar trebue sa ma consider norocos ca mi -am luat mama si am olecat acasa . Halal medici si cadre medicele. Sincer imi este rusine ca lucrez in acest domeniu , chir daca nu am relatii directe cu pacientii . Nu credeam asa cava .Acum m-am convins pe pielea mea.
tumora pelvi abdominala cu punct de plecare ovar drept 15-08-2009, 21:33:26 de către scarface
Spuneti ca : "Eu unul cred ca un spital nu este abator , iar pacientii nu vin aici precum vitele la sacrificat ."

In prima parte a frazei aveti dreptate, in a doua parte nu.
Din pacate cei mai multi vin la sacrificat, dar nu isi dau seama de acest lucru decat cand este prea tarziu.
Operatia pentru indepartarea tumorilor de cancer nu aduce la nimic bun decat la slabirea pacientului (orice operatie este un atac masiv asupra corpului) si la imprastierea ireversibila a cancerului in tot corpul.
Socotiti-va fericiti ca ati dat de un astfel de doctor care sa va faca sa va piara pofta de operatie si intrebati poate alti pacienti si cautati in forumuri sa vedeti singur daca operatiile pt. indepartarea tumorilor aduc INTRADEVAR ceva folositor pacientilor.
Operatiile scurteaza si ingreuneaza viata pacientilor intr-un mod imens. Asta este p.m.d.v.
Cancer de tiroida - transmisibil prin contact direct ? 15-08-2009, 18:18:21 de către Mr. Nick
Buna ziua,

Dupa cum v-a spus si Scarface, cancerul nu poate fi contractat prin contact direct...numai bine;)

Cu deosebit de multa placere si deferenta,
N I C K;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slavit, Cinstit, Cantat, Preamarit si Recunoscut sa fie Domnul Dumnezeu cel in 3 Ipostasuri: Tatal, Fiul si Sfantul Duh!
Stuart Chase
_____________________________________________________________________________________________
Cancer de tiroida - transmisibil prin contact direct ? 15-08-2009, 16:02:12 de către Casa drhouse
Ar trebui sa o vada medicul de familie, mai ales daca face febra. Un cancer infiltrativ nu e contagios dar unul ulceros, ce supureaza, probabil suprainfectat, nu se stie niciodata, deci sfatul meu este sa-l pansati numai cu manusi si pansamentele, tampoanele , fesele schimbate sa fie colectate in saci de plastic mai grosi si incinerati .
Cancer de tiroida - transmisibil prin contact direct ? 15-08-2009, 00:41:23 de către scarface
1. Nu este posibila transmisia
2. Consultati un medic homeopat cu experienta care va poate ajuta fara efecte adverse la vindecatul operatiei si eliminarea puroiului.

Temperatura nu este o boala ci un mecanism de aparare al corpului.
cancerul si analizele de sange 21-08-2009, 22:59:17 de către mariuca_
Din pacate asa este, analizele de sange pot fi in limite normale desi persoana respectiva se afla pe ultima suta de metri. La momentul diagnosticului de cancer pulmonar stadiul IV tatal meu avea analizele de sange (si ma refer la o gama destul de complexa) in limite normale. Inclusiv VSH-ul si Hemoleucograma.

Desigur sunt si cazuri de persoane mai "norocoase" ale caror analize se modifica intr-un stadiu incipient astfel incat acestia pot face demersuri pentru a identifica niste cauze. Daca esti ghinionist te poti, in plus, simti foarte bine desi esti pe moarte. Acesta este cazul unei cunostinte, femeie de 40 de ani, diagnosticata cu cancer ovarian stadiul IV practic asimptomatica

Din pacate cancerul este o boala perfida si distruge pe tacute, eu il consider un atac al propriului organism. Din pacate nu iti poti face scanari in fiecare luna sa afli daca a aparut ceva, undeva si nici macar asta nu iti garanteaza nimic.

Cred ca rostul analizelor de sange este sa identifice disfunctii dar nu pot fi folosite ca instrument de screening.
cancerul si analizele de sange 19-08-2009, 12:36:58 de către okyo
V-as recomanda sa incercati analize de sange mai complexe, dintre cele care sunt mai rar executate la noi in tara (din lipsa de reactivi sau din lipsa de metode), dar se pot face in Franta la laboratoarele Merieux Biomnis si recoltate la unul din laboratoarele lor agreeate din Bucuresti. Pentru sugestii le puteti scrie lor chiar si in limba romana si va vor indruma catre laboratoarele lor agreate. Eventual ati putea chiar cere parerea medicului dvs pentru a consulta catalogul lor de analize(peste 2500)care va putea fi cerut de la International Division
Succes.
cancerul si analizele de sange 17-08-2009, 09:47:43 de către juliena
pt. elina

O parte dintr analizele pe care sora mea le-a facut postoperatoriu :
-antigen carcinom embrionar - 0.34. ng/ml

INTERVAL DE REFERINTA PT. NEFUMATORI 5; FUMATORI 5.5

- BETA HCG - 0.5 ml U/ML
INTERVAL DE REFERINTA 8ML

-ALFA FETO PROTEINA - 1.01 IU/ml

INTERVAL DE REFERINTA 5.5

am vb. cu un medic care lucreaza tumora surorii mele si a spus ca aceste analize sunt in regula, deci nu se afla in afara intervalului de referinta, dar totodata s-ar putea sa fie influentate de faptul ca au fost efectuate postoperatoriu si s-ar putea sa mai fie o cauza, aceea ca a luat Nolicin dupa operatie datorita unei mici infectii urinare, produsa de sonda

Nu mai am rabdare pana la sfarsitul acestei saptamani sa mergem la IOB pt. a citi aceste analize.
Multumesc si astept un raspuns referitor la aceste analize.
cancerul si analizele de sange 17-08-2009, 09:43:31 de către juliena
pt.elina

Daca analiza CA 125 ARE VALOAREA DE 37.59, este in regula ? Am citit ca aceasta valoare trebuie sa fie cuprinsa intre 0-30, si in limita moderata pana la 50.Sora mea a fost operata de un disgerminom, si inainte de aceasta operatie i s-a facut aceasta analiza .
MUltumesc pentru un raspuns prompt.
cancerul si analizele de sange 16-08-2009, 21:09:16 de către ugur
POT SA NICI NU APARA MODIFICARI.MAMA MEA AVEA CANCER IN STADIU 3B SI ANALIZELE INCLUSIV SI MARKERI TUMORALI EREAU LA VALORI NORMALE SI AVEA FOARTE PUTIN MODIFICA NR DE LIMFOCITE!INCEARCA SI ALTE ANALIZE MAI COMPLEXE SI CAL MAI CINE CT
cancerul si analizele de sange 12-08-2009, 23:48:21 de către elina
VSH-ul creste foarte mult; exista apoi diversi markeri tumorali care prezinta valori crescute: CEA( marker tumoral aproape universal), CA 15-3(cancer mamar) ,CA19-9(cancer pancreatic), CA 125(cancer ovarian), PSA(cancer de prostata),alfafetoproteina( cancer hepatocelular si tumori embronare), beta2 microglobulina( limfoame) ... numai bine
cancerul si analizele de sange 12-08-2009, 20:27:34 de către ella2008
din cunostintele mele in primul rand modificata este hemoleucograma vsh-ul
cancerul si analizele de sange 12-08-2009, 12:07:02 de către eleni theutokopulis
da, se modifica. Din cate stiu una din modificari este cresterea foarte mare a limfocitelor, dar mult de tot.
Intrebati si un medic.
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 31-10-2011, 22:42:07 de către radicus
djbroask, informatiile date de dvs sunt destul de putine. Nu amintiti nimic de simptome, de ce a avut nevoie de radiografie, daca tuseste si cum, daca a scazut in greutate in ultima perioada, cel putin concluziile de la CT sau de la alte investigatii. Daca e TBC sau alta infectie doar medicii de acolo vor fi in masura sa va raspunda dupa ce finalizeaza toate investigatiile.
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 30-10-2011, 21:29:01 de către mishueen
nu sunt medic, posteaza rezultatul CT sau RMN ar trebui sa vorbeasca singur. Iti sugerez sa ceri o a doua opinie intotdeauna.

(calcificati nu poate insemna nimic grav.In intelegerea mea grav e ceva.foarte grav vezi posturile mele de mai sus) Asadar nu te gandi la "prostii". tratament cat mai bun medici cat mai bine "motivati" si mutla rabdare -cu sigutanta se face bine.

Multa sanatate sotului !
Mihai
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 30-10-2011, 19:43:40 de către djbroask
Buna ziua!Ma numesc Raluca sia as vrea sa va intreb ceva in legatura cu sotul meu.Are 35 de ani si in urma cu 3zile a fost si si-a facut o radiografie la plamini si i-au aparut niste noduli calcifiati.Din cauza ca nu s-a observat prea bine a fost trimis sa isi faca un scaner la plamaini si au descoperit ca are mai multi noduli in stare vizibila pe ambii plamani, cel mai mare fiind de 10mm.Ce poate fi?TBC sau infectie pulmonara?Ca simptome a avut dureri de spate, si transpira in somn, fara febra si tuse rara.Momentan este internat la un spital de pneumologie si este izolat, suspect de TBC sau infectie pulmonara;Multumesc.Astept raspunsul dumneavoastra
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 09-08-2009, 19:17:29 de către mishueen
ref la leiomiom

Multumesc
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 09-08-2009, 19:13:01 de către mishueen
DA fumatoare inraita timp de 30 de ani , multiple probleme pulmonare severe de-a lungul anilor aici mentionand bronsita obstructiva cronica...fara TBC
Despre biopsiere va rog indrumati-ma pt ca am fost la Nasta in Bucuresti ne-a vazut un dom "profesor" care dupa ce a privit scanurile si a luat "cadoul" ne-a spus..."mda metastaze" A fost mult sub asteptarile mele avand in vedere ca e un spital cu traditie . O consultatie de 3 min nu poate fi obiectiva tinand cont ca eu descriam evenimentul si el nu asculta .
In fine nu comentez, as vrea daca ma puteti indruma catre o biopsie , un medic , un nume, un spital oriunde.
Un medic radiolog de la IOB si-a dat cu parerea dupa ce a efectuat o radiografie si ne-a spus ca par probleme mai vechi , leziuni din timpul vietii....BPOC etc. Ma gandesc ca a vazut destule necazuri ca sa aiba o parere care sa cantareasca greu.Un alt medic care a efectuat prima biopsie m-a informat ca se intampla metastaza pulmonara dar in primul rand trebuiau sa fie fie afectati ganglionii si ficatul concluzionand ca o T1 minim infiltrat G1 din cunostintele lui nu ar putea fi cauza metastazelor pulmonare-dar exista si ciudatenii, exceptii etc.
Nu stiu ce sa mai cred , medicii oncologi par ca stiu f bine ce zic , nu pot sa le distrag atentia de la ce cred ei... mi-au zis la un moment dat ca metastazele se dezvolta si la nivel osos conform rezultatului CT - am efectuat scintigrafia osoasa care a infirmat rezultatul CT.
Am intrebat de leiomiom pt ca am citit mult in domeniu si am vazut ca metastazeaza rar la plamani- fie si benign si exista ceva tratamente unele baza hormonala altele chimio. Am vazut si o imagine CT a unor metastaze pulmonare data de leiomiom care parca e copia fidela a ultimul CT al mamei mele.

Va multumesc mult pt raspuns , mi-ati mai dat o speranta si un motiv in plus sa cred ca acei nodului nu au nicio treaba cu tumora primara.
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 08-08-2009, 17:25:12 de către Casa drhouse
Leiomiomul uterin nu are nici o legatura cu metastazele pulmonare, este o tumora benigna ce NU metastazeaza.Adenocarcinomul, da.Daca dupa chimioterapie metastazele erau la fel ca si inainte, nici nu s-au marit, nici nu s-au micsorat, inseamna ca nu sunt MTS tumorale ci altceva.Poate ca sunt sechele TBC ; a avut tuberculoza inainte sau alte infectii pulmonare cronice ? O bronsita cronica? A fost fumatoare de-a lungul vietii ? Dupa ce se mai reface postoperator se poate face o biopsie a acestor noduli, daca acestia persista in continuare.Dupa parerea mea la plamani nu sunt metastaze tumorale.Numai bine!
multipli noduli intrapulmonari distribuiti bilobar 07-08-2009, 22:57:43 de către mishueen
as mai adauga ca la momentul diagnosticarii ,acesti noduli erau prezenti iar buletinul histopatologic al fragmentelor de colon evidentiaza ...structura de adenocarcinom tubular bine diferentiat G1, minim infiltrat.
dureri foarte mari de cap, tulburari ale vederi si imi curge sange din nas 06-08-2009, 19:53:57 de către Mr. Nick
Hello!

Caldura este un factor declansator al simptomelor/semnelor descrise de tine. Epistaxis-ul (sangerarile nazale) poate sa para pe fond insolativ, dar si datorita unei tensiuni arteriale crescute sau crescande. Consulta medicul de familie cum te-as sfatuit si Jackie si mergi la un control internist minutios.
Sangele care-ti curge din gura cel mai probabil se scurge din fosele nazale, te rog sa-l expectorezi pt ca daca-l inghiti iti iriti stomacul si risti chiar sa vomezi.
In alta ordine de idei, si fluidele reci si foarte reci vaforizeaza fragilitate vasculara, iar acest fapt predispune la hemoragii...fii precauta si mergi la medic!

Toate cele bune si insanatosire grabnica!

Salutari ScarfaceJackie ;))))

DOAMNE AJUTA!
Stuart Chase
dureri foarte mari de cap, tulburari ale vederi si imi curge sange din nas 06-08-2009, 12:23:21 de către jaquelinne
kittynutza mergi la medicul de familie sa te consulte!Se poate ca si caldura sa fie de vina,dar mai bine mergi la medic!!
"Splina este distrusa prin bautul des de apa rece sau mancatul de inghetata mai ales atunci cand este cald, beti ceai sau apa calduta si nu apa rece, ca arabii"-sunt de acord cu tine scarface!!Eu nu consum nimic rece :D
dureri foarte mari de cap, tulburari ale vederi si imi curge sange din nas 06-08-2009, 10:11:56 de către scarface
Consultati un medic sau un medic homeopat.
Dupa cate stiu eu corpul se detoxifiaza prin nas atunci cand in sange sunt anumite toxine care nu pot fi eliminate altfel. Faceti urgent o dieta cu eliminarea alimentelor daunatoare si a bauturilor reci.
Eliminari de sange apar cel mai des de la boli de splina si mai ales expectoratii de sange.
Ati avut cumva intepaturi in coaste in ultimul timp ?
Splina este distrusa prin bautul des de apa rece sau mancatul de inghetata mai ales atunci cand este cald, beti ceai sau apa calduta si nu apa rece, ca arabii.
cancer la san stadiu 2b 16-08-2009, 20:52:58 de către ugur
BUNA SEARA MA NUMESC SIMONA SI SUNT DIN CRAIOVA.SI EU AM AVUT UN CAZ SIMILAR CU AL TAU.SUNT FOARTE MULTE DE SPUS DESPRE ACEASTA BOALA DAR INAINTE DE TOATE TREBUIE SA NU TE PANICHEZI SI SA AI INCREDERE SI RABDARE.INAINTE DE TOATE INCEARCA SA GASESTI UN ONCOLOG BUN SI UN CHIRURG EI SUNT CEI CARE TE POT AJUTA CEL MAI MULT.IAR DACA VREI SA AFLI DACA MAI ESTE RASPANDIT IN ALTA PARTE A CORPULUI TREBUIE SA TE DUCI LA UN CT COMPUTER TOMOGRAF SI AFLI DACA MAI ESTE RASPANDIT SI IN ALT ORGAN.SI INCA CEVA CEL MAI BINE TREBUIE SA FACI TRATAMENT ONCOLOGIC SI APOI SA FACI OPERATIA SI RECOMANDABIL SA FACA MASECTOMIE TOTATLA ADICA SA TAIE TOT SANUL CA SA NU MAI RAMANA NICROBUL ACOLO SI SA NU MAI POATE SA SE RASPANDEASCA SI LA ALTE ORGANE.TE ROG SA MAI COMUNICI CE ALTE DETALI MAI AI SI MAI VB.SANATATE SI AI INCREDERE IN TINE1
Tumoara benigna:poate recidiva? ast rasp urg 05-08-2009, 05:44:15 de către Casa drhouse
Ce fel de tumora? Care este diagnosticul complet?
Tumoara benigna:poate recidiva? ast rasp urg 03-08-2009, 22:16:13 de către AlexaG
Va rog sa mi raspundeti si mie :(
Metastaza osoasa sau altceva.......? 05-08-2009, 17:03:44 de către lyanageorgescu
Nu au legatura, este durerea membrului fantoma. Consultati un neurolog.
tumoara mamara solida 04-08-2009, 08:59:30 de către scarface
Doamna lyonesse,

nu am dat cu pietre in nimeni, iara imi rastalmaciti vorbele, eu doresc doar sa evidentiez doar sistemul medical gresit care trateaza in exclusivitate numai simptomele, care scoate tot ce poate din corp cu ajutorul bisturiului si foloseste in exclusivitate radiatii nocive si toxine chimice pt. a distruge o tumoare a carei cauza nu o cunoaste pana in ziua de azi.
Bineinteles slabind evident prin aceste metode sanatatea si asa destula slabita din cauza boli si de panica indusa de verdictul "cancer".
Mai sus era vorba doar de eficacitatea acestor metode in genere si de faptul ca rezultatele nu sunt publicate de nici un spital si nici un medic si nu ca medicul Blidariu sau altul nu si-ar face meseria cum trebuie.

Eu am vorbit deci de rezultatul final - de bilant - si nu de capacitatea personala a medicilor care trateaza sau opereaza bolnavii.

Nu am zis niciodata ca medicii cu pricina nu isi fac meseria cum trebuie, nici nu ma indoiesc de asta, ci era vorba daca tot ce se face contra cancerului duce intradevar la biruirea cancerului pe lunga durata.

Indiferent de ce medic lucreaza la un bolnav de cancer, ori ca este un oncolog care "trateaza" ori ca este un chirurg care opereaza as dori sa vad undeva bilantul acestui "sistem medical de combatere a tumorilor."
Ca "aparatoare" a sistemului medical actual puteti sa dovedi eficacitatea acestui sistem ?
Faptul ca unul sau altul s-a vindecat sau a murit nu este o dovada.
Bilantul nu se poate baza pe vorbe goale ci trebuie sa dovedeasca clar procentele care au fost vindecati de cancer de sistemul medical. Lucru usor daca va ganditi ca in spital intra x oameni din care dupa y ani gasiti in x pacienti in viata si y la cimitir.

Un astfel de bilant l-ar putea face si femeia de servici a spitalului inarmata cu un telefon si adresele pacientilor.
Ati vazut pe undeva publicat bilantul combateri cancerului la o clinica, un spital sau la un medic ?
Eu va asigur ca nu o sa vedeti un astfel de bilant si daca un medic care se ocupa cu cancerul ar face
un astfel de bilant pt. interesul personal s-ar speria...
tumoara mamara solida 03-08-2009, 15:53:37 de către lyonesse 2007
d-le scarface nu vad rolul dv pe aci pe forum si ceea ce nu intelegeti este faptul ca acesti oameni au nevoie de incurajari deoarece se lupta cu o boala incurabila! nu inteleg de ce trebuie sa aruncati cu pietre in medicii nostrii romani care sint apreciati in lume dar neapreciati in propria lor tara si nu inteleg ce aveti impotriva medicinii oferint variante alternative nefiind medic de nici un fel. pentru cultura dv-stra afati ca dr Blidaru este chirurg..........iar chirurgii opereaza nu dau tratamente. de tratament se ocupa oncologul.
tumoara mamara solida 03-08-2009, 15:48:40 de către lyonesse 2007
emmaa........este acelasi medic (il cheama si gabi).....si am incredere in el deoarece pe vremea cind traiam in Romania l-am cunoscut personal si l-am vazut salvind multe vieti.soacra mea avea cancer in ultima faza si toti medicii ii dadeau sase luni de viata. el a operat-o si ia oferit sase ani..........iar eu am convingerea ca daca ea s-ar fi ingrijit mai mult ar mai trait mult si bine.cunosc o doamna la Pitesti care este operata de 10 ani si se tine cu sfintenie de tratament care traieste.mai cunosc destule persoane carora le-a salvat viata .are miini de aur cind opereaza .............iar marea majoritate a pacientilor romani de aici din Franta se opereaza sub supravegherea lui.a fost si un reportaj cu el la televizor pe canalul francez tf1. alt medic nu cunosc la Bucuresti in afara de el si Irinel Popescu care este expert in bolile ficatului.
tumoara mamara solida 03-08-2009, 11:48:47 de către scarface
As dori sa vad bilantul dr. Blidariu, ca al oricaru alt oncolog de altfel, sa vedem cati pacienti scapa cu viata in primii 5 ani dupa ce au fost tratati de el. Daca ar putea face cunoscut si dovedi acest bilant...ceea ce nu va intampla probabil niciodata. Ati auzit vreodata de un astfel de bilant publicat pe undeva ?
Acesta este un secret de profesie, si aceast lucru nu este intamplator.
Fiecare firma este obligata sa-si faca public bilantul l-a sfarsitul anului...bilant care nu rarerori este frizat dupa capacitatea juristilor angajati la firma.
In medicina clasica nici macar nu exista un bilant, desi aici este vorba de viata si de moarte...
tumoara mamara solida 02-08-2009, 21:04:31 de către emmaa
este vorba de alexandru blidaru de la institutul oncologic fundeni.exista si un gabriel?sau e aceiasi persoana?as vrea sa ma duc si la alt medic ca imi este foarte frica de operatie.imi poi recomanda pe cineva?
tumoara mamara solida 02-08-2009, 17:11:44 de către lyonesse 2007
d-na emma daca este vorba de medicul Gabriel Blidaru de la spitalul Fundeni atunci ascultai cu sfintenie ce spune deoarece este unul dintre cei mai buni specialisti din Europa in bolile sinului! mult succes si nu va fie teama ca nu are de ce!
tumoara mamara solida 01-08-2009, 18:59:02 de către Casa drhouse
Si eu sunt de parere ca numai acel nodul trebuie scos si dat la analiza.Operatia se numeste sectorectomie si este urmata de examinarea histopatologica a acelui nodul.Doar prin studierea lui la microscop se va putea preciza daca este o tumoreta benigna sau una maligna care mai tarziu va creste si-ti va creea probleme.Operatia este simpla , nu se va scoate sanul, ci numai portiunea mica cu acel nodul.Vorbeste cu un chirurg bun, eventual poti astepta pana se intorc din concedii , caci mai multe pareri conteaza.
tumoara mamara solida 01-08-2009, 09:34:28 de către emmaa
mi s-a spus foarte clar ca nu este cancer dar ca nu trebuie sa fie acolo si ca trebuie sa ma operez.imi puteti recomanda un medic sa mai aud si alta parere?eu am fost la blidaru
tumoara mamara solida 01-08-2009, 01:31:56 de către scarface
Nu va speriati doamna ! Astia nu mai stiu cum sa faca frica la oameni sa opereze cat mai multi .
Exista noduli de la calc, si de tot feluri de depuneri, nu tot ce apare la sani este cancer.
Uitati-va la cum este format sanul si cate canale are, exista o gramada de dereglari care pot aparea si in 99% din cazuri nu este cancer. Dar cu frica se face omul sa faca tot ce vor ei.
Daca ar putea sa va taie de la prima consultatie ar face-o multi...
Iar daca stati cu ochiul si mana la san zilnic poate faceti ceva numai din cauza asta.
Frica de boala creeaza boala ! Daca intrati in moara asta paranoica nu mai iesiti usor, mai ales daca aveti o fire mai sperioasa.
In panica omul nu mai gandeste si de aceea se foloseste atat de mult panica.
lamuriri stadiu cancer la colon 24-06-2014, 09:28:57 de către RaulDuke
inseamna cancer de colon stadiul cel putin II.
lamuriri stadiu cancer la colon 23-06-2014, 22:39:14 de către ralucapascu
buna ziua
cu o luna in urma mama mea a fost diagnosticata(in urma operatiei si biopsiei) cu adenocarcinom de colon M8140/3 pT3NoMxG1. imi puteti explica mai exact ce inseamna?
lamuriri stadiu cancer la colon 02-08-2012, 17:57:32 de către RaulDuke
am senzatia ca ai mai scris pe undeva acelasi post si spuneai ca sotul are 36 de ani. este extrem de tanar si cred ca se impune un consult de GENETICA ONCOLOGICA. ai vorbit cu medicul oncolog ?
lamuriri stadiu cancer la colon 30-07-2012, 23:32:24 de către vulpita1
buna seara ma poate ajuta cineva cu un raspuns la analiza sotului meu piesa de hemicolectomie dreapta prezentand la nivelul cecal formatiune tumoralacu aspect microscopicde adenocarcinom bine diferentiat g1 invaziv in intreaga musculara cu depasirea acesteia pT3, transe chirurgicale in limite de securitate oncologica, lacoregional si la distanta in tesutul adipos sau identificat 11 limfoganglioni fara metastaze tumorale.Apendice fara modificari histologice. va rog din suflet sa.mi explicati nu are sotul meu decat 36 de ani sunt disperata va multumesc
lamuriri stadiu cancer la colon 07-05-2012, 23:18:41 de către RaulDuke
boala este inalt suspecta de a fi in faza METASTATICA, cu niste imagini care sugereaza ca exista "insamantari" la distanta atat in ficat cat si in ganglionii de langa aorta. ca atare nu stiu sincer daca desfiintarea colostomei este indicata. trebuie sa vorbiti si cu oncologul vostru, nu numai cu chirurgul, care e gata oricand pentru o interventie contra cost. beneficiul insa... e cel putin indoielnic, iar riscurile sunt mari.
lamuriri stadiu cancer la colon 07-05-2012, 16:09:49 de către izabela90
Am revenit din nou cu rezultatele unui CT. peste 2 sapt este programat la operatie pentru a-i elimina anusul contra naturii.

Examinare nativa sectiuni axiale si reconstructii in plan sagital si coronal.
Baze pulmonare libere
Ficat cu structura omogena nativ de dimensiuni normale cu doua imagini hipodense de 10 respectiv 8 mm suspecte de determinari secundare greu de definit in absenta administrarii de contrast iodat.
Colecist destins mult marit fata de volum, fara modificari de continut sau perete.
Pancreas cu multiple calcifieri cefalice.Adenopatii periaortice subcentrimetice.
Vezica urinara fara modificari de continut sau pereti cu o amprenta inferioara data de prostata. Prostata cu strucutura omogena.
Aorta de calibru crescut, fara dilatari anevrismale si multiple calcifieri parietale.
Fara colectie libera intraabdominala.
Modificari degenerative meniscosomatice diseminate dorsolombar si incipenta coxartroza bilaterala.
Rinichii limite normale.
Fara dilatari de CBIH si CBEH.

vA ROG FOARTE FRUMOS SA IMI TRADUCETI ACESTE CONSTATARI.

vA MULTUMESC FOARTE MULT.
lamuriri stadiu cancer la colon 13-03-2012, 21:53:36 de către RaulDuke
e normal daca a dobandit o infectie.
lamuriri stadiu cancer la colon 13-03-2012, 17:47:16 de către izabela90
e normal sa faca febra dupa operatie? 38.7 ieri la operat.multumesc frumos pt raspunsuri
lamuriri stadiu cancer la colon 13-03-2012, 09:25:33 de către RaulDuke
e acelasi lucru.
lamuriri stadiu cancer la colon 12-03-2012, 18:13:12 de către izabela90
am revenit din pacate.azi a fost operat si ia lasat "anus artificial " pentru inca doua luni zicea.ii totuna artificial cu contra naturii? va multumesc din suflet pt timpul acordat necazului meu
lamuriri stadiu cancer la colon 07-03-2012, 12:52:23 de către RaulDuke
pai din ce am recitit de mai sus, tatal tau a avut un cancer de colon, exact la locul unde COLONUL SIGMOID (ultima parte a intestinului gros) se continua cu RECTUL (care e un muschi in forma de tub, cum bine stii, care se termina cu anusul). ei bine, tumora aceasta determina obstructia zonei respective si a facut ceea ce se cheama ONCLUZIE INTESTINALA. asta a presupus ca a trebuit operat IN URGENTA. i s-a facut, ca atare, o procedura numita INTERVENTIE TIP HARTMANN, care suporta 2 timpi:

1 - care a fost facuta acum 7 luni - se taie intestinul (la el s-a scos si portiunea din intestin, deci ceva colon + ceva rect) si evident rezulta, trebuie sa-ti imaginezi, in "burta" practic doua capete ale aceluiasi furtun care a fost taiat; le vom numi capatul DE SUS si captaul DE JOS; din cauza ocluziei si a bolii de baza, precum si a altor factori, aceste 2 capete nu pot fi unite cap la cap imediat - exista foarte marele pericol de rupere imediata, cu peritonita si... practic moarte; ca atare chirurgul face urmatoarele: capatul DE SUS al intestinului il coase la piele, de unde rezulta si punga de colostoma (anus contra naturii, cum se mai numeste), important pentru ca omul sa aiba tranzit intestinal normal, iar capatul DE JOS se coase ca o gura de sac, pur si simplu, si se lasa asa in pelvis.

2- care urmeaza sa fie facut acum - dupa ceva timp omul se simte bine, a urmat si tratament adecvat, are tranzit normal, nu sunt semne de recidiva a bolii, deci toate lucrurile sunt in regula; ca atare chirurgul poate sa treaca la pasul 2 al acestei proceduri, care este pur si simplu mufarea cap la cap a celor 2 capete de intestin (colon cu rect), evident cu desfiintarea anusului contra naturii si cu refacerea continuitatii naturale a intestinului - ceea ce ii ofera pacientului un confort evident mult mai mare decat cu punga aceea atarnata de abdomen, sper ca esti de acord.

cam asta e tot. iti sugerez sa cauti si pe net, pe google, pe wikipedia sau pe oriunde, descrieri suplimentare si eventual desen sau poze cu ceea ce se numeste OPERATIA HARTMANN.

una peste alta, e o situatie fericita ca se poate, tehnic, face asta la tatal tau. felicitari si numai bine!
lamuriri stadiu cancer la colon 07-03-2012, 12:30:09 de către izabela90
buna ziua. am revenit cu o intrebare. luni urmeaza operatia pentru ai pune la loc anusul. au trecut 7 luni de la operatie. daca puteti sa ma lamuriti in ce consta aceasta operatie.
multumesc .
lamuriri stadiu cancer la colon 15-11-2011, 17:56:06 de către RaulDuke
atunci ma indoiesc serios ca e un FOLFOX 4 ca la carte, care presupune administare continua, cum am zis mai sus. oricum exista variante, mai ales la noi in tara, alternative pentru asa ceva, cu aceleasi citostatice.
lamuriri stadiu cancer la colon 15-11-2011, 14:21:18 de către izabela90
pungi agatate
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 23:59:22 de către RaulDuke
dar o perfuzie pompata cu un aparat automat timp de 2 zile fara pauza, sau pungi agatate de stativ ?
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 22:28:08 de către izabela90
ca o perfuzie, nu injectie, la spitalul oncologic din cluj
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 20:44:05 de către RaulDuke
da, e un lucru bun, dar conteaza despre ce marker vorbim.
despre regimul de chimioterapie, nu e FOLFOX 4 decat daca are o perfuzie cu citostatic non stop timp de 48 de ore. te mai intreb odata: a avut un injectomat (o injectie automata) sau o pompa micuta pe care o putea lua cu el, care mergea singura ? in ce spital a facut tratamentul ?
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 20:12:07 de către izabela90
sta la pat in spital 3 zile. despre markeri ia zis verbal , ca i`au facut azi analizele si inca nu am rezultatul tiparit, ia zis doar ca i`au scazut de la 14 la 3, 8. docotorita ii explica ca e un lucru bun. vroiam doar mai multe detalii. va multumesc
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 19:58:04 de către RaulDuke
pai ce sa-ti spun ? lucrurile sunt destul de explicite. e descris diagnosticul, starea pacientului si tratamentul pe care il face si care e un regim standard pentru situatia in cauza. ce ma intriga este regimul FOLFOX 4 care este intr-adevar standardul standardelor in acest stadiu al bolii. insa nu prea am ocazia sa-l administrez, pentru ca presupune ca acidul folinic sa fie administrat in perfuzie continua timp de 48 de ore. el cum a facut asta ? a stat legat la o perfuzie pe un pat 2 zile la rand ? sau au avut o pompa de administrare continua pe care ati cumparat-o ?
despre markeri nu vad nimic...
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 19:47:04 de către izabela90
scrisoarea medicala de la sedinta 3 :

pacient in varsta de 50 ani, cu diagnosticul de adenocarcinom rectosigmoidian operat (4/08/2011 dr.Rancea), pT4N1bMx, se prezinta pe sectia chimioterapie pt ciclul 3 de chimioterapie. In intercura toxicitate neurologica grad 1
IP=1, CP=stationara, G=69 kg, asimptomatic.
Analize sange: normale.

Se administreaza ciclul 3 de chimioterapie tip FOLFOX 4 IN DOZELE:
Oxaliplatin 85 mg/mp=130 mg, acid folinic 200 mg/mp, z1-2=360 mg DT, 5 FU 400 mg/mp, Z1-2=750 mg/mp, 5 FU 600 mg/mp=1000 mg ivp z1-2.

tratamentul a fost bine tolerat fara toxicitate acuta. in caz de sindrom febril prelungit se va prezenta in IOCN pt efectuarea hemoleucograma. va reveni pt ciclul 4 in 14.11

deci ce puteti sa`mi spuneti?

va multumesc din suflet ca va faceti timp sa`mi raspundeti
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 19:20:09 de către RaulDuke
nu stiu despre care markeri e vorba.
lamuriri stadiu cancer la colon 14-11-2011, 19:16:59 de către izabela90
am revenit

tata a inceput chimioterapia, merge o data la 2 sapt, si e la a patra sedinta. se simte foarte bine, mananca foarte bine( precizez ca a luat in greutate 7 -8 kg).arata foarte bine. as avea o intrebare. zicea doctorita ca i`au scazut markerii tumorali de la 14 (inainte de operatie) la 3, 8 (azi). ce semnifica?

multumesc pt timpul acordat
lamuriri stadiu cancer la colon 21-09-2011, 22:27:17 de către RaulDuke
nu-mi dau seama prea bine din buletinul scris de tine, dar din stadializare presupun ca peritoneale.
lamuriri stadiu cancer la colon 21-09-2011, 22:23:27 de către izabela90
as mai avea o intrebare, daca sunteti amabil. unde are metastaze? vreau sa incercam pe langa chimioterapie si tratament naturist.
lamuriri stadiu cancer la colon 20-09-2011, 22:24:45 de către RaulDuke
nu ai pentru ce!
lamuriri stadiu cancer la colon 20-09-2011, 22:11:23 de către izabela90
va multumesc pentru timpul acordat

26287 com 1 2 3 4 ..... 190191192193194195196 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp