Spitalul Privat Confraternität - Viena / Austria

Medicina centrata pe pacient
Spitalul Privat Confraternität - Viena / Austria
Programare
fara recomandari
8038 vizite
Locatie: Austria, Skodagasse 32 1080 Viena [Arată în Google Maps]
Telefon: +43 664 142 91 07 | +43 1 360 66 7500

Viața cu limfom - diagnosticare, terapie și prognostic

Inapoi Autor: Patricia Davidescu
Limfomele sunt un grup de afecțiuni maligne ale sistemului limfatic.
Inițial, evoluția bolii este graduală, simptomele fiind difuze. Foarte des această afecțiune prezintă numai simptome nespecifice, cum ar fi oboseala, tendința de a dezvolta infecții și scăderea performanței. De asemenea, pot apărea puseuri de febră fără o cauză concretă, transpirație nocturnă excesivă și scăderea în greutate.
 
Uneori, pacientul observă o umflătură nedureroasă a unui ganglion limfatic, de ex. în zona axilară sau în zona gâtului. Cu toate acestea, mai des, sunt afectați ganglionii limfatici mai adânci, splina sau mucoasa intestinală, iar diagnosticul se emite din întâmplare, în timpul unui control de rutină („check-up”).
 

Termenul "limfom" include multe afecțiuni, foarte diferite. În principiu, se face o distincție între limfomul Hodgkin și limfoamele Non-Hodgkin. Limfoamele Non-Hodgkin alcătuiesc majoritatea cazurilor și sunt împărțite, în funcție de evoluția clinică, în limfoame agresive (cu evoluție rapidă) și limfoame indolente (cu evoluție lentă). În plus, distincția se face în funcție de caracteristicile morfologice ale celulelor tumorale inițiale – astfel, vorbim despre așa-numitele limfoame cu celule B sau limfoame cu celule T.

 

Diversitatea din grupul acestor afecțiuni face ca diagnosticarea precisă, cuprinzătoare și bine coordonată să fie partea esențială pentru selectarea celei mai bune terapii posibile și pentru prognosticul aferent.

 
Diagnosticarea limfoamelor

 

Spitalul Privat Confraternität este specializat în diagnosticarea și tratamentul holistic al cancerului, deținând o reputație internațională excelentă în domeniul oncologic.

Dacă există suspiciunea de limfom malign, primul pas este o consultație de specialitate, care include o evaluare temeinică a anamnezei și efectuarea unui set de analize de sânge.
În cazul în care sunt afectați ganglionii limfatici externi, se efectuează, ulterior, o biopsie sau o rezecție, țesutul obținut fiind examinat histologic, în pimul rând pentru confirmarea sau infirmarea malignității. În cazul unui rezultat pozitiv, de malignitate, se efectuează o
diagnosticare histologică și imunohistochimică amănunțită.
 
Dacă există o indicație, pe baza subtipului diagnosticat, se efectuează teste suplimentare, ca de ex. examene moleculare sau așa-numitele analize ale expresiei genice (denumite și stabilirea profilului genic tumoral), în scopul clasificării adiționale a bolii. 
 

În procesul de diagnosticare a limfomelor, stadializarea corectă este deosebit de importantă. Prin urmare, se efectuează investigații imagistice, în special ecografia stațiilor ganglionare și tomografia computerizată. În special în cazul limfomului Hodgkin și așa-numitelor limfoame agresive, se efectuează o investigație de PET-CT pentru detectarea, cu exactitate, a răspândirii celulelor tumorale în organism. În funcție de subtipul limfomului, poate fi necesară o puncție din măduva osoasă sau o puncție lombară.

 

Diagnosticarea și tratamentul cancerului reprezintă întotdeauna o colaborare interdisciplinară, în cadrul unei echipe medicale. Într-un așa-numit consiliu tumoral (Tumor Board) o echipă de medici cu specializări în radiologie, chirurgie, medicină internă, precum și radio-oncologie și oncologie, aplică expertiza aferentă, pentru a determina diagnosticarea și terapia optimă și personalizată pe fiecare caz medical în parte. În plus, fiecare pacient în parte, care se tratează în Spitalul Privat Confraternität, are un medic oncolog personal care este persoana de contact principală a pacientului și care coordonează toate procedurile, însoțind pacientul prin toți pașii de diagnosticare și etapele terapeutice.

 
Terapie și prognostic

 

În funcție de clasificarea limfomului și a stadiului aferent, se emite o terapie medicamentoasă individuală, personalizată pe situația concretă a pacientului în cauză (imunoterapie, chimioterapie). Preparatele medicamentoase sunt produse proaspăt de către farmaciști, chiar înainte de a administra terapia pacientului. Toleranța și eficacitatea terapiei sunt monitorizate îndeaproape de către medicul specialist și, dacă este necesar, terapia se adaptatează.

 

Din păcate, recidivele nu pot fi niciodată excluse complet. Cu toate acestea, monitorizarea atentă, ca parte a programelor noastre de follow-up medical, ne permite să reacționăm rapid și eficient, pentru a menține boala sub un control permanent.


Univ.Prof. Dr. Drach este implicat de mulți ani în proiecte internaționale de cercetare, precum și în  terapia pacienților, și este unul dintre cei mai importanți experți, la nivel mondial, în domeniul limfomului și a mielomului multiplu. În calitate de autor a numeroase publicații și studii științifice, subliniază importanța studiilor clinice internaționale. Rezultatele cercetărilor științifice de ultimă oră trebuie întotdeauna luate în considerare în alegerea terapiei, spre beneficiul pacienților.


"Introducerea de noi preparate și combinații de medicamente, precum și ajustarea individuală a terapiei, au îmbunătățit semnificativ prognosticul și calitatea vieții pacienților."

 

Contact

Spitalul Privat Confraternität

E: international@pkj.at
M: +43 1 360 66 7500
 
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp