Va rog ,am nevoie de ajutor!
Secțiunea: Ar putea fi cancer?
3 comentarii
1
1 chaperonerouge |
06-03-2016, 13:02 |
Membru din 28-06-2013 Subiecte: 2 Comentarii: 1 |
Buna ziua!Sotul meu in varsta de 38 de ani a fost diagnosticat si operat(robotic) in iulie 2015 cu tumora ampula lui vater si a facut DPC cu prezervare de pilor(PGA,PJA TT,HJA)-AMPULOM VATERIAN(G1 pT2 n0 m0).A facut chimioterapie 6 luni iar la ct-ul facut dupa chimio rezultatul este:
-etaj toracic -rari micronoduli aleator distribuiti la nivelul ambelor parenchime pulmonare,cu aspect ct nespecificat -pleurezie libera bilateral,cu grosimea max de 40 mm dreapta,respectiv 25 mm partea stanga,asociind minim colaps pulmonar subiacent fara adenopatii in etajul supradiafragmatic -vena azygos cu calibru maxim de 9 mm etaj abdominal fara semne ct sugestive pentru recidiva tumorala locala -ficat cu dimensiuni normale -pancreas restant cu dimensiuni normale,structura omogena,minima dilatatie de duct wirsung imagini ganglionare infracentimetrice la nivelul etajului infragiafragmatic,cea mai mare de 14/7 lombo-aortica etaj mijlociu -cu aspect ct nespecific -mica leziune pseudo-nodulara de 11/8 mm ,localizata caudal mezocolonic si latero-medial dreapta,in adiacenta peritoneului anterior,necesita monitorizare imagistica-nodul de carcinomatoza peritoneala? -leziune macronodulara,hiperdensa spontan,usor iodofila,de cca 20/18 mm,placata pe fascia laterconala dreapta,in adiacenta acestuia vizualizandu-se un clip metalic cu aspect global stationar fata de examinarea anterioara. -fara ascita abdominala-fara leziuni focalizate la nivelul segmentelor osoase scanate concluzii- -fara semne ct sugestive pt recidiva tumorala locala -posibili noduli de carcinomatoza peritoneala-de monitorizat -pleurezie libera bilaterala in cantitate medie Va rog sa ma ajutati cu interpretarea CT-ului.Acei noduli poate fi o recidiva?Se poate sa fie o greseala deoarece dr a zis ca rezultatul de l-a primit el nu a fost acesta....adica nu era nici urma de acei nodului dara acum intr-adevar apar pe ct.Va multumesc mult. |
2 RaulDuke |
11-03-2016, 09:07 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (chaperonerouge, 06-03-2016, 13:02:10): putin probabil sa fie o greseala la mijloc. cred ca acei noduli si situatia din plamani trebuie urmarita, respectiv poate se scoate ceva din lichid si se face un examen citologic. ce v-a spus oncologul sa faceti ? |
3 chaperonerouge |
11-03-2016, 12:54 |
Membru din 28-06-2013 Subiecte: 2 Comentarii: 1 |
Multumesc pentru raspuns!Sotul meu e acum internat pe oncologie,deoarece i-a crescut creatinina la 2.3 si tensiunea o are 170/100.Dr oncolog a vorbit cu chirurgii si radiologii in sedinta si se pare ca primul medic nu a observat acel nodul deoarece se vede foarte vag....insa cel de-al doilea l-a observat.Au zis ca nu se pune problema de operatie ci va trebui sa inceapa din nou chimioterapia.Deocamdata nu poate incepe chimioterapia deoarece vor sa-l trimita pe nefrologie sa vada ce se intampla cu rinichii.Mentionez ca el inainte nu avea probleme cu rinichi.Presupun ca astea sunt efectele secundare ale chimioterapiei.I-au facut ceva perfuzii pentru rinichi dar nu scade deloc creatinina.Nu isi da seama dr oncolog de ce nu scade.Urmeaza sa-l trimita astazi la un control pe nefro sa vada daca ii schimba cumva tratamentul.In plus ieri si azi i-au pus doua pungi de sange deorece ii scade hemoglobina si trombocitele.Hgb a fost 7.9 de la 9.5 .Imi este atat de teama....si lui i este teama ...si ii pare rau ca nu poate sa inceapa chimio acum,din cauza rinichilor.Va multumesc!
|
3 comentarii
1