tumora pulmonara

Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
7 comentarii 1
1 tudor ion
1 tudor ion [0c]
07-12-2013, 19:05

Membru din 07-12-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 0

va rog sa nu ma ocoliti sa-mi raspundeti si mie la intrebare sunt disperat am tumora pulmonara intercostala si mi s-a spus ca la noi in tara nu se poate opera in urma citostaticelor mi s-a redus tumora la jumatate ce e de facut sa astept sa mor si totus ma simt bine.
Va multumesc din suflet anticipat
2 ve_ro
2 ve_ro [33c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 33

Ei,nu fiti asa prapastios!si eu sunt intr-o situatie similara,am facut citostatice,tumoarea s-a mai restrans si dupa inca o sedinta de chimoterapie sper sa ma operez,sau cine stie...sa dispara de tot;cat timp am stat la Spitalul militar Bucuresti,am vazut cazuri de tumori operate cu succes,iar exemplele pozitive imi dau curaj sa merg mai departe.Cunosc un barbat operat in urma cu trei ani de cancer pulmonar, la acelasi spital,care a rezistat bolii si stiu ca respecta in continuare regimul alimentar prescris(bazat mai mult pe cruditati,sucuri naturale,fara carne rosie,prajeli,s.a),asfel ca se poate!
3 ve_ro
3 ve_ro [33c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 33

Erata:astfel
4 ve_ro
4 ve_ro [33c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 33

P.S.Va rog sa cititi cu mare atentie"Carte de bucate pentru bolnavii de cancer"scrisa de D.D.Chiriac(editura National-str.Frunzisului nr.9-11,sector 4,Bucuresti),caci nu contine doar retete culinare ci si recomandari privind modul de viata,consum de suplimente nutritive,s.a.md.si va ajuta sa va disciplinati.Ar mai fi utila si lecturarea cartii"Cancer ,leucemie"a lui Rudolf Breuss (ed.AnandaKali-Sibiu),care ofera o alternativa,in caz ca nu reuseste operatia.In mod sigur s-au scris multe carti,insa am vrut sa va impartasesc din cele cunoscute de mine,caci conteaza foarte mult sa fii informat.
5 dorru
5 dorru [1c]
16-04-2009, 20:56

Membru din 16-04-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 1

in urma unei tomografii tatal meu a primit urmatorul raport medical:
Formatiune pulmonara tumorala stanga ce masoara 68-75 ml diametre axiale si 54 ml cranio-caudal, cu contururi policiclice, ce mansoneaza bronhia principala stanga la bifurcatie (5.5 cm de la carina) precum si emergentele acesteia, ingusteaza bronhia lingulara si bronhia lobara inferioara stanga cu tendinta la atelectazie la nivel linguar anterior(micronodul supleural de 9 mm diametru in adiacenta)
Cateva imagini limfo ganglionare medii axinale, de maxim 10 mm diametru situate in spatiu prevascular, loja Barety si fereasta aorto-pulmonara.
Fara epansament pleuropericardic.
glande suprarenale de aspect CP normal
Concluzie:
Tumora pulmonara parahilara stanga P2N2MX
DLP=1610.7 mGy* cm

am marea rugamintea sa imi comunicati care sunt urmatorii pasi care trebuie urmati si daca recomandati un spital anume.
de asemenea v-as fi recunocator daca poate cineva sa imi explice cat de grava e situatia si la ce sa ma astept

multumesc anticipat!
6 sarateanusorin
06-12-2013, 10:55

Membru din 06-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Tatal meu in varsta de 81 de ani a fost diagnosticat cu o tumora pulmonara de cca. 4-5 cm la plamanul drept.
Urmare acestui fapt, am intreprins urmatoarele actiuni:

1. am fost la Institutul de pneumologie Marius Nasta pentru investigatii, unde ni s-a propus interventia chirurgicala de indepartare a tumorii pe care am refuzat-o datorita riscului mare de deces. Aici s-au facut urmatoarele investigatii:
- spirometrie,
- tomografie toracica,
- bronhoscopie cu recoltare de sputa (proba rezultata a avut rezultat inconcludent)
2. Anul trecut (Decembrie 2012) am fost la clinica de radioterapie Amethist pentru consultatie, unde am fost primiti de Dl. Dr. Radu-Emanuel Ion care ne-a indrumat catre I.O.B. Fundeni (Dr. Motas Natalia) pentru a efectua o punctie toracica.

3. am fost la I.O.B. Fundeni unde s-a efectuat o punctie toracica proba fiind trimisa la Institutul Marius Nasta pentru rezultate. rezultatul a fost: "lipsa tesut tumoral in proba analizata".

4. in continuare, am consultat alti 2 medici pneumologi si 2 medici oncologi care - in lipsa informatiilor - nu au putut sa ne prescrie un tratament pentru tumora pulmonara, medicii consultati insistand pe prelevarea de tesut tumoral pentru a putea determina tipul de celula.
5. consult la Neurologie (nu s-au evidentiat alte probleme in afara celor firesti - datorate varstei inaintate)
6. consult la Urologie (nu exista suspiciune de cancer la prostata)
7. s-a urmat un tratament naturist (Dr. Luca Catalin) de cca 2 luni pe baza de zeoliti, mix de ciuperci antitumorale, biostem, etc - fara rezultate vizibile.

Problema este ca tatal meu refuza interventia chirurgicala chiar si pe cea care presupune doar anestezie locala. Ni s-a spus ca anestezia totala, la un pacient cu insuficienta respiratorie (capacitate respiratorie = cca. 50% in urma spirometriei), comporta un risc mare de deces.

simptomele tatalui meu sunt urmatoarele:
- incepand de cca 2 ani are crize puternice de vertij - fara pierderea cunostintei, la inceput mai rare, acum din ce in ce mai dese. Cand are crize de vertij, incepe sa tremure si i-si pierde echilibrul.
- senzatii de frig - chiar si pe canicula
- lipsa poftei de mancare
- dureri in piept in partea din fata si in spate, pierderi temporare de memorie, stare de nervozitate (ca o caracteristica deosebita - durerile incep dupaamiaza si continua peste noapte pana dimineata cand se simte mai bine)
- in ultimul timp are vocea mai scazuta si putin dogita.
- noaptea urineaza foarte des ( a inceput de putin timp tratamentul cu Omnic Tocas)
- in general, starea de sanatate i s-a degenerat vizibil incepand cam din Noiembrie-Decembrie 2012.
- din luna Aprilie 2013 pana in prezent a slabit cca. 6-7 Kg.

Va rog sa ne indrumati pasii si sa ne sfatuiti ce putem face in continuare, avand in vedere cele de mai sus.
Am dori sa stim daca se poate incepe un tratament al tumorii pulmonare, chiar daca nu am finalizat investigatiile referitoare la tipul de celula.
7 RaulDuke
7 RaulDuke [7785c]
07-12-2013, 19:05

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

nu prea se poate incepe, adica daca te referi la chimioterapie si radioterapie. trebuie sa faceti o noua programare la un oncolog, pentru un consult si un nou bilant al bolii, cu extensie (evidentiata prin, de exemplu, un nou exament CT) si starea clinica. apoi, din moment ce a trecut un an, poate ar trebui repetata o bronhoscopie sau o noua tentativa de prelevare a unei biopsii. cand ati vazut ultima data un oncolog si ce v-a propus ? nu e musai sa fie operat, daca riscul este prea mare. dar daca e vorba de un cancer, si boala e inca localizata, poate sa primeasca radioterapie, dar dupa o biopsie care sa arate care este defapt diagnosticul.
Răspunde la topic
7 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp