tumora maligna poate fi depistata la tomograf?
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
6 comentarii
1
1 andr3i_26 |
27-03-2011, 23:57 |
Membru din 20-12-2010 Subiecte: 2 Comentarii: 1 |
Buna seara! Am o nedumerire si as avea nevoie de un raspuns din partea unui medic... De curand tatal meu a fost operat de colecist, dar din pacate medicul mi-a spus ca in timpul operatiei a gasit o tumora foarte mare care inglobeaza mai multe organe: ficatul, pancreasul, stomacul... intrebarea mea este daca exista sansa ca aceasta tumora sa nu fie depistata la tomograf si ecografie abdominala. Inainte de operatie a facut tomograf si i-au spus ca toate organele sunt in parametrii! e posibil ca o tumora de o asemenea dimensiune sa nu fie vizibila la tomograf?
Va multumesc! |
2 Casa drhouse |
24-12-2010, 18:35 |
Membru din 24-10-2008 Subiecte: 0 Comentarii: 119 |
Ea a fost vizibila, mai ales la tomograf, dar daca cei ce interpreteaza rezultatele nu au experienta nu vor recunoaste tumora.....deoarece tumora a fost vazuta cu ochiul liber, in timpul operatei, este evident ca exista...
|
3 danyela19 |
02-01-2011, 12:30 |
Membru din 02-01-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
buna ziua
de curad mama a fost diagnosticata cu cancer sab stadiu II B , si-a facut biopsie si rezultatul a fost: carcinom ductal invaziv gr II SBR , grad histologic 2 , grad nuclear 2 si grad mitodic 2. Nu se evidentiaza necroza sau calcificari , elastoza focal prezenta , nu se identifica emboli tumorali limfatici sau vasculari RH. E +++100% P+++100% HER2-2+ C 50.9 M 8500/3 va rog mult daca au fost persoane in situatie sa-mi spune-ti cat de grav este , sunt disperata nu stiu ce se poate intampla multumesc |
4 pandele florin |
10-02-2011, 14:33 |
Membru din 10-02-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 3 |
va rog din suflet ajutati-ma :acum 2 zile i-a iesit biopsia tatului meu in varsta de 62 ani.este vorba despre o tumora maligna.va rog spuneti-mi ce este de facut..aceasta este biletul de externare:diagnostic internare:tumora rectala inferioara singerinda, stenozanta.diabet zaharat...diagnostic principal externare:neoplasm rectal inferior.rectoragii...diagnostic secundar externare:diaabet zaharat insulino-dependent, coxartroza, hta, cicd..pacient diabetic, cu afectare osteoarticulara(RAA si coxartroza), afirma de aproximativ 6 luni prezenta de rectoragii minime la scaun si tenesme rectale..la prezentare stare generala relativ buna, afebril, stabil cardio-respirator, abdomen moale, suplu nedureros.tuseul rectal constata prezenta unei tumori rectale la 3-4 cm de orificiul anal, pe peretele anterior, fixa fata de planurile profunde, ulcerovegetanta.treaba mare si treaba mica o face, dar greu dupa vreo 4-5 incercari presarate de durere..este normal sa-l doara locul biopsiei asa de rau cum il doare pe el?.doctorul la trim la fundeni pentru un tratament cu nu stiu ce raze..timp de 6 luni de zile...(pt ce este acest tratament)?.doctorul i-a m-ai spus mamei mele k o sa poarte dupa operatie cat v-a mai traii un anus contranaturii.este neaparat nevoie de anus contranaturii?..ce se poate face k el sa poata face normal si dupa operatie..cu multa stima si respect..va rog din suflet sa-mi raspunde-ti..sunt disperat..pt asta am si apelat la dumneavoastra..
|
5 pandele florin |
11-02-2011, 23:22 |
e normal ca dupa ce este luata biopsia la colon sau rect pacientul sa nu poata face treaba mare deloc sau foarte foarte putin.?daca nu este normal v-as ruga sa-mi spune-ti va rog ce este de facut..sau ce medicament sa ia.cat timp persista durerile la locul biopsie dupa ce aceasta este facuta..?.va multumesc..
|
6 pandele florin |
27-03-2011, 23:57 |
am si io cateva intrebari legate desprea sanatatea tatalui meu..a fost operat de cancer rectal..i s-a extirpat tumora.si i s-a facut anus contra naturii..operatia a durat cam 6 ore..au trecut 2 zile si tatal meu este tot la reanimare.tinut cu tot felul de perfuzii.nu se poate ridica din pat..desi doctorul i-a spus sa incerce sa paseasca usor cativa pasi..se simte foarte slabit.si fara puteri.e normal ca fata sa i se umfle?nu e umflata rau..dar este vizibil umflata..este din cauza anesteziei.?sau de la ce altceva ar putea fi? dar starea de covalescenta este normala..?..astept un rasp urgent va rog din suflet..
|
6 comentarii
1