Tumoare - adenocarcinom bronhopulmonar
Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
3 comentarii
1
1 target84 |
01-06-2016, 19:48 |
Membru din 01-06-2016 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
Buna ziua, scriu pentru prima data pe acest forum si scriu acest mesaj in speranta ca exista cineva care a trecut prin aceeasi situatie ca a tatalui meu.
Tatal meu a ajuns la medic din cauza ca avea o tuse agasanta cu expectoratie. In urma radiografiei si CT-ului s-a descoperit o pata/formatiune la lobul superior al plamanului drept, asa ca s-a decis ca cea mai buna abordare e sa se faca o lobectomie. In urma lobectomiei, formatiunea tumorala a fost trimisa la anatomie patologica si in urma examenului histopatologic a fost diagnosticat cu Adenocarcinom bronhopulmonar cu patern mixt histologic: subtipuri acinar si papilar moderat diferentiat. Limfoganglioni hilari cu metastaze de adenocarcinom bronhopulmonar. Cod 8255/3; pT2N1 Mx; G2. Dupa ce si-a revenit din operatie, doctorul i-a spus sa tuseasca ca sa elimine secretiile din plamanul operat, dar nu a tusit suficient asa ca i-au facut de 3 ori bronhoscopie pentru a aspira secretiile din plamanul operat. In urma bronhoscopiei, au descoperit ulterior ca a facut penumonie si au inceput sa-i administreze antibiotice. Dupa cateva zile de tratament cu antibiotice, starea lui s-a agravat si nu a mai putut respira singur, asa ca au decis intubarea lui. Deja sunt 8 zile de cand e intubat si ni s-a spus ca nu mai poate respira singur, cum il scot de pe ventilator ii scade nivelul oxigenului. Doctorii ne-au spus ca nu are alte probleme decat ca nu poate respira singur. Ultimele noutati pe care le avem de la doctori e ca se gandesc sa-i administreze dexametazona (nu sunt sigur daca e corecta denumirea) ca sa-l ajute la respirare dar ni s-a spus ca ii va pune sistemul imunitar la pamant si ar putea lua orice infectie. 1. Vreau sa stiu daca sunt persoane care au trecut prin aceeasi situatie si ce s-a facut in cazul lor? 2. Cat poate sta un pacient intubat pana sa apara complicatiile? Doar aceste intrebari imi vin in minte acum. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. P.S: Mentionez ca tata e perfect constient dar nu poate comunica decat prin semne din cauza ventilatorului. |
2 RaulDuke |
02-06-2016, 14:25 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7785 |
Răspuns pentru (target84, 01-06-2016, 19:48:57): situatia este total neclara. de ce "nu poate respira singur" si care este prognosticul acestei situatii ? adica... cat poate sa dureze ? nu pot sa controleze infectia sau care e problema ? asta nu se poate intampla asa "pur si simplu", trebuie sa existe o cauza. care e cauza ? |
3 target84 |
13-06-2016, 19:55 |
Membru din 01-06-2016 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
Răspuns pentru (RaulDuke, 02-06-2016, 14:25:17): Cauza este aceasta pneumonie nosocomiala care din cate ne-au spus doctorii a afectat si plamanul sanatos care este acum plin cu lichid. Acum i-au facut toracocenteza pentru a elimina lichidul din plamanul sanatos si i-au administrat Ventolin si Fluidmucil. Parerea mea este ca medicii s-au miscat greu, intr-un tarziu le-a venit ideea cu traheostomia care sa-i mai usureze respiratia si sa-i ofere un anumit confort, dar deocamdata nu i-au facut traheostomia pentru ca are INR-ul prea mare. Concluzia mea ca necunoscator e ca infectiile acestea nosocomiale sunt moarte sigura in spitale si nici medici nu-si dau silinta daca nu sunt motivati. :( |
3 comentarii
1