Tumoare - adenocarcinom bronhopulmonar

Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
3 comentarii 1
1 target84
1 target84 [1c]
01-06-2016, 19:48

Membru din 01-06-2016

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua, scriu pentru prima data pe acest forum si scriu acest mesaj in speranta ca exista cineva care a trecut prin aceeasi situatie ca a tatalui meu.
Tatal meu a ajuns la medic din cauza ca avea o tuse agasanta cu expectoratie. In urma radiografiei si CT-ului s-a descoperit o pata/formatiune la lobul superior al plamanului drept, asa ca s-a decis ca cea mai buna abordare e sa se faca o lobectomie.
In urma lobectomiei, formatiunea tumorala a fost trimisa la anatomie patologica si in urma examenului histopatologic a fost diagnosticat cu Adenocarcinom bronhopulmonar cu patern mixt histologic: subtipuri acinar si papilar moderat diferentiat. Limfoganglioni hilari cu metastaze de adenocarcinom bronhopulmonar.
Cod 8255/3; pT2N1 Mx; G2.
Dupa ce si-a revenit din operatie, doctorul i-a spus sa tuseasca ca sa elimine secretiile din plamanul operat, dar nu a tusit suficient asa ca i-au facut de 3 ori bronhoscopie pentru a aspira secretiile din plamanul operat. In urma bronhoscopiei, au descoperit ulterior ca a facut penumonie si au inceput sa-i administreze antibiotice. Dupa cateva zile de tratament cu antibiotice, starea lui s-a agravat si nu a mai putut respira singur, asa ca au decis intubarea lui.
Deja sunt 8 zile de cand e intubat si ni s-a spus ca nu mai poate respira singur, cum il scot de pe ventilator ii scade nivelul oxigenului. Doctorii ne-au spus ca nu are alte probleme decat ca nu poate respira singur. Ultimele noutati pe care le avem de la doctori e ca se gandesc sa-i administreze dexametazona (nu sunt sigur daca e corecta denumirea) ca sa-l ajute la respirare dar ni s-a spus ca ii va pune sistemul imunitar la pamant si ar putea lua orice infectie.

1. Vreau sa stiu daca sunt persoane care au trecut prin aceeasi situatie si ce s-a facut in cazul lor?
2. Cat poate sta un pacient intubat pana sa apara complicatiile?

Doar aceste intrebari imi vin in minte acum. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

P.S: Mentionez ca tata e perfect constient dar nu poate comunica decat prin semne din cauza ventilatorului.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7785c]
02-06-2016, 14:25

Membru din 12-04-2011

Comentarii: 7785

Răspuns pentru (target84, 01-06-2016, 19:48:57):

situatia este total neclara. de ce "nu poate respira singur" si care este prognosticul acestei situatii ? adica... cat poate sa dureze ? nu pot sa controleze infectia sau care e problema ? asta nu se poate intampla asa "pur si simplu", trebuie sa existe o cauza. care e cauza ?
3 target84
3 target84 [1c]
13-06-2016, 19:55

Membru din 01-06-2016

Comentarii: 1

Răspuns pentru (RaulDuke, 02-06-2016, 14:25:17):

Cauza este aceasta pneumonie nosocomiala care din cate ne-au spus doctorii a afectat si plamanul sanatos care este acum plin cu lichid. Acum i-au facut toracocenteza pentru a elimina lichidul din plamanul sanatos si i-au administrat Ventolin si Fluidmucil.
Parerea mea este ca medicii s-au miscat greu, intr-un tarziu le-a venit ideea cu traheostomia care sa-i mai usureze respiratia si sa-i ofere un anumit confort, dar deocamdata nu i-au facut traheostomia pentru ca are INR-ul prea mare.
Concluzia mea ca necunoscator e ca infectiile acestea nosocomiale sunt moarte sigura in spitale si nici medici nu-si dau silinta daca nu sunt motivati. :(
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp