Suspiciune papilom intraductal san , recomandare consult chirurgical

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
4 comentarii 1
1 Cristina Mirela
21-03-2020, 14:49

Membru din 21-03-2020

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Buna ziua, ma numesc Mirela si am 28 ani.
Am facut o ecografie de san bilaterala pe 02.03 (Medlife)iar rezultat este acesta:
San drept
Tegumente de aspect normal
Tesut celular subcutanat normal reprezentat pentru varsta, cu structura ecografica normala
Tesut fibroglandular normal, cu preponderenta tesutului glandular
-cadran central, retro-areolar, se evidentiaza superficial, distensie ductala cu aspect pseudochistic, cu material ecogen discret hiperecogen inclus, de 10,5/ 5,9/ 10,8 mm, cu pedicul vascular periferic ( nu se poate exclude un eventual papilom intraductal vs sediment)
- cadran supero-extern, ora 10, se evidentiaza profund, catre marginea toracica, plaja hipoecogena cu centru hiperecogen, fara vascularizatie, de 8,5/4,3 mm( posibil adenopatie intramamara)
SAN STANG NORMAL
Concluzii: suspiciune papilom intraductal vs sediment san drept, retro-areolar
-adenopatie intramamara san drept
cod BIRADS ecografic 3

La recomandare am primit printre consult ginecologic si senologic pe care le am facut, si completarea investigatiilor cu RMN mamar cu substanta de contrast.

Doctorul senolog de m-a trimis sa repet ecografia in.schimb si nu mi-a zis nimic de RMN
Am repetet ecografia pe data de 6.03 La Doamna DR Gherghe Mirela (Sanador)
SAN drept:
- in cadranul central se vizualizeaza un duct dilatat cu calibrul de 6 mm, ce prezinta o imagine protruziva intraductal cu aspect discret hiperecogen de 7/5mm, omogena, nevascularizata; semnal Doppler color de intensitate crescuta in adiacenta ectaziei ductale
Nu s au evidentiat formatiuni nodulare cu caractere suspecte ecografuc
Plan pectoral de aspect normal
Axila dreapta: fara adenopatii.

Concluzii:aspect ecografic sugestiv pentru papilom intraductal cadran central san drept.
Recomandari: consult chirurgical
-reevaluare ecografica dupa 6 luni

Ma puteti ajuta va rog frumos sa inteleg mai bine diagnosticul, poate fi vorba de cancer?

Am dureri de spate, arsuri de san drept si a inceput si stangul sa doara , nu e.o.durere.continuua, dar zilnica. Multumesc
Omul devine ceea ce gandeste
2 Cristina Mirela
21-03-2020, 19:03

Membru din 21-03-2020

Răspuns pentru (Cristina Mirela, Azi, ora 14:49:31):

Doctora care ar trebui sa ma.opereze mi-a zis telefonic ca vorbim intr-o luna, nu m-a putut primi la.spital pt ca erau cu strictete in ce priveste coronavirusul, dar stiu ca dansa opta pt operatie inca dinainte de a reface ecografia,daca e la fel rezultatul. Oare sa fac Totusi Rmn de san cu substanta de contrast? E o perioada in care cu greu mai avem.acces in.spital pt informatii, si mai
3 Lilia
3 Lilia [4c]
28-04-2020, 07:56

Membru din 28-04-2020

Comentarii: 4

Răspuns pentru (Cristina Mirela, 21-03-2020, 19:03:48):

Un RMN mamar v ar ajuta sa știți cât de gravă este situația și cât de urgent urmează sa interveniti. La Clinica Donna au un aparat foarte bun RMN Tesla 3.
4 Cristina Mirela
29-04-2020, 11:32

Membru din 21-03-2020

Răspuns pentru (Lilia, 28-04-2020, 07:56:30):

Am facut rmn, astept rezultatul deja.
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp