Sectorectomie mamara
Secțiunea: Ar putea fi cancer?
5 comentarii
1
1 Rhea |
21-03-2018, 16:31 |
Membru din 21-03-2018 Subiecte: 1 Comentarii: 2 |
Buna ziua, luna trecuta mi s-a facut sectorectomie mamara dr. Rezultatul BHP este urmatorul :
1) Macroscopie : Sector de 4/3/2, 5 cm, neorientabil. 1) Microscopie : s-au prelevat si examinat multiple sectiuni de la nivelul piesei (8 sectiuni) acestea fiind reprezentate de tesut adipos, lobuli si stroma de parenchim mamar cu arhitectura dezordonata.Pe sectiunile examinate se identifica rare ducte dilatate chistic cu redus infiltrat inflamator limfoplasmocitar periductal, izolat aspecte de hiperplazie ductala tipica.Pe sectiunile examinate s-au identificat si rare aspecte de hiperplazie lobulara atipica. Concluzii: hamartom mamar. Hiperplazie lobulara atipica. As dori o interpretare si sa imi spuneti va rog daca ar trebui sa urmez vreun tratament. Va multumesc! |
2 RaulDuke |
22-03-2018, 15:37 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (Rhea, 21-03-2018, 16:31:18): din fericire, pe rezultatul pe care l-ai scris mai sus, nu pare a fi vorba de cancer. felicitari! |
3 Rhea |
22-03-2018, 15:56 |
Va multumesc din suflet pentru raspuns si va doresc o zi frumoasa in continuare.
|
4 Magda76 |
06-06-2018, 17:44 |
Membru din 17-04-2018 Subiecte: 1 Comentarii: 2 |
Buna ziua,
Acum patru săptămâni mi s-a făcut sectorectomie mamara,cu concluzia de hiperplazie ductala tipica,ceea ce e de bine,zic,plus mastopatie sclerochistica si fibroadenom.Mai scrie "nu sunt prezente leziuni neoplazice de carcinom invaziv sau in situ". E normala o sensibilitate a sânului si uneori o ușoară durere ?sau ar trebui sa îmi fac griji? Luna trecuta,in urma unei ecografii mamare ,au reieșit următoarele: sân stâng cu structură predominant densa,retroareolar si ușor paraareolar extern formațiune nodulara,hipoecogena,macrolobutata,cu contur net,neomogenă cu mici ecogenitati punctiforme incluse,cu ușoară amplificare acustica ...
|
5 Rhea |
09-01-2019, 18:12 |
Buna seara,
Revin si mentionez ca, dupa sectorectomia mamara, am fost la consult la 3 luni si apoi la 6 luni cu ecografie.(BI-RADS III). Rezultatul examenului citologic facut in decembrie 2018: chist complex, frotiul este constituit din foarte rare histiocite spumoase si din celule gigante multinucleate. Va rog frumos sa ma "luminati" avand in vedere faptul ca doar in februarie trebuie sa merg la control. Va multumesc! |
5 comentarii
1