Radiaţiile telefoanelor mobile pot cauza cancer, afirmă OMS

Secțiunea: Protectie impotriva cancerului
38 comentarii 1 2
21 RaulDuke
21 RaulDuke [7781c]
23-08-2011, 23:04

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

numa bine ! ai grija in continuare!
22 Mr. Nick
22 Mr. Nick [70c]
24-08-2011, 16:46

Membru din 07-03-2011

Subiecte: 2

Comentarii: 70

Mulţumesc mult, dle dr. RaulDuke, şi, profitând de ocazie, vă cer iertare dacă v-am deranjat/ofensat cu ceva.
Vă doresc să vindecaţi mulţi oameni de cancer, cu ajutorul medicaţiei şi a lui Dumnezeu, desigur.
Cu o îmbrăţişare amicală,
Nick
23 RaulDuke
23 RaulDuke [7781c]
24-08-2011, 18:09

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

back at you, dawg ! :D
insa, ce sa vezi, am primit un articol pe medscape din 29 iulie 2011, spre fericirea utilizatorilor de telefoane mobile, mai ales a copiilor, si vis-a-vis cel putin de tumorile cerebrale:
http://www.medscape.com/viewarticle/747132
el zice cam asa: nu exista legatura intre telefoanele mobile si tumorile cerebrale la copii. ia te uita!
24 Mr. Nick
24 Mr. Nick [70c]
25-08-2011, 15:19

Membru din 07-03-2011

Subiecte: 2

Comentarii: 70

:)
Ce mare firmă de telefonie mobilă a plătit acest "studiu", ca nu ştiu ce "savant erudit şi emerit" să mintă cu neruşinare?
Mulţumesc pentru articol, dar nu cred în veridicitatea lui. Dv. sunteţi liber să credeţi minciuni!
Numai bine,
Nick
25 RaulDuke
25 RaulDuke [7781c]
25-08-2011, 15:26

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

si tu la fel! la fel cum esti liber sa lasi comentariile despre lucruri despre care nu stii nimic si sa pui mana pe niste carti si sa faci o scoala pe care sa ti-o poti pune in CV, ca sa speri ca lumea o sa te ia mai in serios decat de pe urma pozei tale siropoase si tampite.
cine minte cu nerusinare in aproape tot ce zice esti tu. e drept ca poate nu faci asta, poate chiar "crezi ce zici", dar daca e asa, atunci delirezi. deci optiunile despre ce esti tu sunt 2: mincinos si promovator nenorocit de produse "alternative" si vanzator intr-o asemenea dugheana nespalata, sau... nebun, in cel mai propriu termen. paranoic, daca vrei, sau cu alta forma de psihoza cronica. e drept, in cazul asta :D e foarte probabil ca nu vei accepta asta, ba probabil te vei enerva si ma vei pune pe lista ta neagra =))
iti zic eu, trebuie sa vorbesti mai putin si sa te duci la scoala mai mult, ca sa-ti poti promova afacerea mai bine. de asemenea trebuie sa te si prinzi cand dai de oameni ca mine, care nu te lasa sa-ti versi fantasmagoriile sfruntate pe spatiile publice.
26 Mr. Nick
26 Mr. Nick [70c]
25-08-2011, 15:40

Membru din 07-03-2011

Subiecte: 2

Comentarii: 70

Oh, Doamne, sunteţi un scump, dle doctor. Ador oamenii care mă jignesc; în acelaşi timp îi compătimesc.
Vă iubesc şi vă asigur că nu vă trec pe nicio listă neagră.
Mulţumesc pentru cuvintele "frumoase". Le apreciez enorm, pentru că mă ajută să observ că am progresat din punct de vedere spiritual, în condiţiile în care nu m-au tulburat absolut deloc.
Cu respect,
Nick
27 RaulDuke
27 RaulDuke [7781c]
25-08-2011, 16:30

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

la fel! insa nu vad cu ce te-am jignit...
28 Tamanna
28 Tamanna [2c]
25-08-2011, 21:11

Membru din 13-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Curcubeul, este legamantul Lui Dumnezeu cu Omul, promisiunea ca nu se va mai mania pe noi si nu va mai trimite potopul ca sa pustiasca pamantul. Dar asta nu inseamna ca avem voie sa fim rai cu cei din jurul nostru! Nu inteleg rostul ironizarilor si nici pe cel al jignirilor. In definitiv nu jignesti persoana de langa tine, ci propria-ti persoana. Sunteti liberi sa credeti sau nu, dar nu va sustineti parerea prin jigniri(app)! Daca nu se crede, se cerceteaza si tot se afla, dar se pastreaza. Suntem aici ca sa ajutam si sa fim ajutati! Prin urmare gata cu aceasta disputa. Numai bine!
29 annaflorian
29 annaflorian [5c]
25-08-2011, 22:07

Membru din 13-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Telefonia mobilă, o bombă ecologică

IATA CATEVA ASPECTE PRIVIND PROBLEMATICA EXPUNERII POPULAŢIEI GENERALE LA CÂMPURI ELECTROMAGNETICE (CEM)

Traduceri ale unor articole aparute in reviste prestigioase din UE

-The Royal Society din Canada (RSC), o organizatie prestigioasa, a analizat un numar mare de studii realizate anul trecut, si purtatorul de cuvant al acesteia a declarat ca au fost gasite dovezi ca efectele non-termale GSM exista. Pilonii de telefoane mobile acopera o zona numita celula - poate fi de 150 m intr-un oras, si o distanta de pana la 5 km in afara oraselor. Dealurile si copacii blocheaza semnalele radio, ceea ce ingreuneaza alegerea locului pentru un pilon, ca si zona pe care o acopera. Telefonul comunica cu un pilon, folosind un transmitator si un receptor. Transmitatorul transmite semnale sub forma de unde radio pilonului cu regularitate, chiar daca nu este folosit telefonul. Astfel, reteaua stie unde se gaseste telefonul atunci cand soseste un apel. Receptorul din interiorul telefonului primeste semnale de la pilon. Cand se vorbeste la telefon, pilonul verifica in mod constant daca teledonul functioneaza la nivelul optim. Daca nu functioneaza la nivelul optim - pentru ca, de exemplu, purtatorul ajunge la marginea unei celule sau intra intr-o cladire, pilonul transmite semnale telefonului mobil, spunandu-i sa-si mareasca capacitatea. Undele radio emise de telefon in apropierea capului, numite "campul apropiat" sunt responsabile de efectele nocive asupra sanatatii.

"Campul indepartat" este acea parte a undelor radio care trebuie sa fie primita de catre pilon pentru ca o persoana sa poata efectua un apel. Acel pilon are propriul camp indepartat si apropiat, desi cei mai multi oameni nu se apropie niciodata de campul lor apropiat. Intr-o investigatie care a fost predata Camerei Comunelor vara trecuta, Familiile din Irlanda de Nord impotriva Plasarii de Antene de Telecomunicatii (NIFATT), o coalitie formata din mai mult de 70 de grupuri din comunitate, au solicitat Guvernului sa stabileasca o zona tampon intre case si antene si sa incurajeze impartirea locurilor intre operatorii de retele.

Oamenii care locuiesc si lucreaza langa pilonii antenelor au mari griji, indreptatite cu privire la sanatatea lor.

Datorita numarului imens de utilizatori de telefoane mobile, chiar si micile efecte adverse asupra sanatatii ar putea avea implicatii publice majore asupra sanatatii. Aceste fapte demonstreaza aceste griji.

Cateva consideratii importante trebuie luate in seama cand se evalueaza efectele posibile ale campurilor Rf asupra sanatatii. Una este frecventa aplicarii. Sistemele actuale de telefoane mobile opereaza la frecvente intre 800 si 1800 Mhz. Efectele asupra sanatatii: Campurile RF penetreaza tesuturile expuse in functie de frecventa - aproape un centimetru la frecventele folosite ce catre telefoanele mobile. Energia RF este absorbita in corp si produce caldura, dar procesul de termoreglare al corpului face ca aceasta caldura sa dispara. Toate efectele asupra sanatatii stabilite, cauzate de expunerea RF sunt clar legate de incalzire. In timp ce energia RF poate interactiona cu tesuturile corpului la nivele foarte joase pentru a cauza o incalzire importanta, nici un studiu nu a aratat efecte adverse asupra sanatatii la expunerea la nivele scazute asa cum prevede ghidul international de limite. Cancer : O evidenta stiintifica curenta indica ca expunerea la campurile RF, ca cele emise de telefoanele mobile si statiile lor baza, din pacate induce sau provoaca cancer: Cernobal-ul de pe bloc

Interesandu-ne despre aceasta situatie, am aflat cateva date de-a dreptul ingrijoratoare pentru sanatatea populatiei afectate. Pentru ca in Romania nu sunt reglementari in privinta amplasamentului antenelor GSM, ca in tarile civilizate (distanta minima de 150 m de scoli, de spitale, si nu se amplaseaza pe blocuri de locuinte etc) companiile de telefonie mobila de pe piata romaneasca liciteaza cu administratorii de bloc si contra unor chirii susbstantiale permit amplasarea unor BS-uri (unitati compuse din mai multe antene de receptie si emisie a microundelor) in detrimentul tuturor locatarilor, pentru ca efectiv acestea sunt un mic Cernobal pentru fiecare locatar. Dupa frecventele planificate, un BS poate sa aiba de la un singur transceiver (partea de amplificare pentru o singura frecventa) pana la 16 astfel de frecvente. Pe sosele, unde se folosesc de regula maxim trei frecvente (respectiv trei transceivere), cate una pe fiecare din cele trei zone sectoriale (de 120 de grade) in care se imparte campul geometric de 360 grade, puterea ajunge pana la 500 W pe frecventa, pentru ca se doreste o acoperire foarte mare si de obicei se folosesc si antene combinate, adica transceiverul se afla montat in antena.

Normele de protectie pentru cei care intretin sau monteaza astfel de echipamente specifica clar sa nu se intervina la un BS fara a fi total oprit. Cand ele sunt in functiune nu se sta sub nici o forma in fata antenelor, iar in spatele lor la minim 1, 5 m, dar aceasta distanta este pur speculativa fiindca aria de acoperire reala a campurilor periculoase este mult mai intinsa!

Spectrul mortii este de la 450MHz la 2 GHz

"Antenele GSM produc radiatii elecromagnetice, neionizante. Acestea transporta energie, care penetreaza in tesutul uman la diferite adancimi. Energia pe care o cedeaza este sub forma de caldura. Organismul are mecanismele prin care isi reface echilibrul termic, insa nu stie sa lupte cu temperaturile locale. Experimentele pe animale au aratat ca incalzirea locala este de cam un grad Celsius", a explicat Irma Csiki. "Aceasta incalzire produce o inhibare a unei proteine (P53), care are rolul de a repara defectele ADN si deci respectiva proteina previne cancerul. De aceia trebuie sa se evite atat mobilele, cat si antenele din preajma copiilor, a femeilor insarcinate si a batranilor. Deorece pot afecta celulele, iar celula inhibată nu-si mai realizeaza efectul pozitiv. Adica nu mai poate repara ADN-ul si exista posibilitatea producerii celulelor malformate, care in timp duc la cancer", a mai adaugat cercetatorul stiintific.

-Fauser Elektrotechnik- Detectorempfanger HFR-1 (Bedienungsanleitung)

D-l dr. Lebrecht de la Klitzing (Lubeck) care a făcut cercetări asupra afectării creierului prin radiaţia pulsatorie de înaltă frecvenţă, indică ca valoare de jos a pragului de influenţare, valoarea de 1mW/m2 pentru expuneri de durată scurtă. Pentru expuneri de durată, ca de exemplu staţii de bază care emit continuu frecvenţe înalte pulsatorii, nu trebuie să fie depăşite valori de 0, 01mW/m2.

Este prima parte dintr-o serie pe care v-o pot pune la dispozitie..
Sunt adesea uimita de inertia confratilor mei, pe care ii stimez si ii respect, de altfel, in a persista cu o tenacitate demna de o cauza mai nobila, in ignorarea fenomenelor majore care ne inconjoara si a caror explicatii sunt stiintifice, nu esoterice...
Fiinta umana a descoperit multe lucruri, iar o mare parte a tratamentelor utilizate astazi au la baza modelul naturii.Terapiile alternative nu sunt un subiect de gluma, si nici o cale derizorie de abordare atata timp cat acestea sunt justificate de starea de boala sau de starea bolnavului.
In ceea ce ma priveste; sunt medic internist, cu doua specializari suplimentare, in hepatologie si cardiologie, ambele finalizate in spitale si clinici universitare de renume din Franta. Acolo am inteles ca este imposibil sa mai abordez organismul uman asa cum am invatat in facultate sau in practica din Romania.
Acolo am inteles ca "lipseste ceva" pentru ca intelegerea mea sa se desavarseasca, motiv pentru care am pus din nou mana pe carte si pe carti, revenind la fizica, la genetica, la biochimie, etc. Am asistat, in practica mea personala, medicala, la o multitudine de cazuri care si-au gasit rezolvarea apeland exclusiv la terapiile alternative care au avut ca efect reechilibrarea organismului si care i-au dat forta necesara sa se autoregleze...
Domnilor, dupa 25 de ani de practica, am inteles ca cel mai bun doctor pentru organismul uman este el insusi...;cu conditia sa stim cum sa-l ajutam pentru a face fata.
30 aralex
30 aralex [70c]
26-08-2011, 09:34

Membru din 26-09-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 70

comentariile prea lungi ma plictisesc si nu le citesc niciodata...cat despre articole postate pe forum, mi se pare o prostie..dati link pt cine vrea sa le citeasca, aici intram sa discutam, comentam, analizam. sunteti de acord cu mine?
31 Vio sau Vasi
31 Vio sau Vasi [141c]
26-08-2011, 10:44

Membru din 06-05-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 141

buna ziua,
-o sustin pe Aralex.
-am mai postat si altadata si va rog sa apelati la constiinta si sa incetati cu insultele, jignirile si cu postarea articolelor din diverse reviste, ziare.cine doreste sa se informeze poate cauta pe net tot felul de date, pe forum, asteptam informatii strict legate de afectiunea fiecaruia.
Va multumesc,
32 annaflorian
32 annaflorian [5c]
26-08-2011, 22:00

Membru din 13-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Orice analiza trebuie sa aiba in spate o serie de argumente, iar argumentele vin din documentare si din cunoastere.Scopul meu nu a fost sa copii articole de pe net si sa le mut dintr-o parte in alta, ci sa intrerup polemica anterioara prin date stiintifice, si nu prin opinii personale nesustinute..

Deci, intrebati la obiect si, cel putin in calitate de medic, voi raspunde la obiect..

O seara minunata tuturor.
33 RaulDuke
33 RaulDuke [7781c]
27-08-2011, 01:26

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

annaflorian, da ce fel de medic esti tu ? 25 de ani de practica in CE ?
34 radicus
34 radicus [411c]
27-08-2011, 02:11

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Uita-te la profilul ei si vei vedea competentele :)
35 radicus
35 radicus [411c]
27-08-2011, 02:31

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Apropo, topicul asta reinvie spiritul de pe "cancerul in toate formele poate fi vindecat". Nu-i prevad viata prea lunga.
36 annaflorian
36 annaflorian [5c]
27-08-2011, 09:28

Membru din 13-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Medic internist, cu specializare suplimentara in hepatolgie si cardiologie, Spitalul Salpêtrière Paris, ulterior la Spitalul Villejuif.
In aceasta calitate, am facut parte, timp de 10 ani din echipele multidisciplinare de ingrijire a pacientilor cu neoplasm (impreuna cu oncologi, chirurgi, anestezisti, radioterapeuti, chimioterapeuti, specialisti in medicina plastica si reparatorie, specialisti in terapie alternativa, psihologi).
37 RaulDuke
37 RaulDuke [7781c]
31-08-2011, 21:46

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

annaflorian: felicitari pentru credentiale! nu mai stiu de unde plecaseram, dar keep it up! :D (probabil spusesei niste gogoritze)

radicus: exact! dar totusi sa stii ca mie topicurile astea imi plac cel mai mult :D nu cred ca te surprinde.
38 sevenx
38 sevenx [1c]
01-07-2013, 13:16

Membru din 01-07-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Campurile electromagnetice dauneaza. Sunt numeroase studii in acest sens (bioinitiative.org).
De asemeni exista metode de protectie: perdele antiradiatii, vopsele de ecranare radiatii, etc.
Sanatate!
Răspunde la topic
38 comentarii 1 2
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp