Nodul de 47mm/43mm/33mm extragastric in zona micii curburi

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
1 comentarii 1
1 GeorgetaG
1 GeorgetaG [0c]
10-07-2024, 14:49

Membru din 10-07-2024

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua, mama mea (68 ani, 170cm, 77kg) la o ecografie i s-a constatat un nodul de 47mm / 43mm / 33mm pe coada pancreasului.
I s-a recomandat CT, iar rezultatul a fost: "Nodul parietal gastric cu caractere CT de benignitate". Inapoi la medic i s-a facut endoscopie gastrica si biopsie la mucoasa si i s-a recomandat makeri tumorali.

Markerii tumorali (CEA, CA19-9, CA 72-4, CA 242) au iesit in limite normale, iar concluzia biopsiei mucoasei e "Diagnostic microscopic: Fragmente de necroza gastrica prezentand edem si infiltrat inflamator mixt cu prezenta de rare eozinofile" si "Diagnostic histopatologic: Aspectul histopatologic se interpreteaza in context clinic (gastrita cronica nespecifica)".

Acum i s-a recomandat ecoendoscopie cu biopsie cu diagnostic "Formatiune nodulara extragastrica in zona micii curburi", la o clinica privata din Bucuresti, care costa mult pt noi (~1000 euro).
Este neclar unde este localizat nodulul, caci doctorul initial a zis ca-i la coada pancreasului, CT-ul a zis ca-i in stomac, si inapoi cand s-a uitat cu endoscopia n-a vazut in stomac, apoi sfatuindu-se cu un coleg (de la Buc) a zis ca-i intre stomac si ficat.

E posibil sa fie cancer din moment ce markerii au iesit buni si CT-ul a spus ca e benign? E nevoie de chirugie sau (ce mai spunea doctorul) radioterapie? Sunt periculoase aceste proceduri? Caci mama tinde sa vrea sa nu continue cu aceste proceduri, dar ne ingrijoreaza marimea de 47mm / 43mm / 33mm. Ce ne sfatuiti?
Dieta poate ajuta (fara dulciuri, fara carne rosie, posturi intermitente sau posturi negre, etc)?
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp