neoplas ovarian bilateral
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
3 comentarii
1
1 Angela 38 |
06-02-2018, 19:24 |
Membru din 15-01-2018 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
Bună seara!
Vă rog să mă ajutaţi pentru a înţelege ce să fac în continuare, fiindcă de la oncologie nu mi s-a dat prea multe detalii, mi s-a spus doar că nu trebuie să fac chimioterapie ci doar o ecografie şi un tomograf pe an. EXAMINAREA HISTOPATOLOGICĂ Diagnostic clinic:Tumoră ovariană bilaterală Vârsta: 38 ani Intervenţie chirurgicală: HISTERECTOMIE TOTALĂ CU ANEXECTOMIE BILATERALĂ, OMENTECTOMIE Piesa trimisă: Uter(col+corp);anexe stg+dr; fragment oment, lichid de ascită Descriere macroscopică: Anexa dr: formaţiune tumoralăde16/18 cm, cu vegetaţii externe;pe secţiune aspect chistic şi solid, vegetaţii interne multiple. Trompa acolata la tumora in zona pavilionara . Anexa stg: formaţiune tumorală de 10/12 cm, cu vegetaţii externe; pe secţiune aspect polichistic ce vegetaţii interne. Trompa fara modificări macroscopice cu semnificaţie patologică; Col uterin cu picheteuri hemoragice, Mucoasa uterină îngroşată; perete fibros, nudul fibromatos. DIAGNOSTIC MICROSCOPIC DESCRIPTIV: În secţiunile examinate se constată: focare de carcinom seros de grad scăzut non- invaziv dezvoltat pe fond de tumoră seroasă borderleine de tip micropapilar şi papilar de ovar: proliferare de celule tumorale, cu < 5mm (dimensiune maximă); Celule tumorale prezintă grad moderat de atipii cito-nucleare, rare mitoze atipice, frecvente apoptoze; multiple psamoame. Nu s-au identificat aspecte de invazie stromorală. Nu s-a identificat necroză. Nu s-au identificat aspecte de invazie a spaţiului vasculo- limfatic. Salpingita seroasă bilateral, epteliu tubar fără leziuni maligne. Seroasa tubara ( zona pavilionara) acolata la tumora ovariană( trompa dreapta) Epiploom fara leziuni patologice. Exorcevicita cronica foliculara, ulcerata; Endometru de tip hiperplazic fară atipii (hiperplazie simplă). Leiomiom intramural. Endocervicită cronică nespecifică. Lichid de ascită: absenţa celulelor maligne( fond hematic, rare celule mezoteliale izolate)-ex. citologic:707 DIAGNOSTIC ANATOMO-PATOLOGIC CARCINOM SEROS DE GRAD SCĂZUT NON-INVAZIV, OVARIAN, BILATERALA pT1a,Nx,Mx |
2 RaulDuke |
07-02-2018, 09:57 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (Angela 38, 06-02-2018, 19:24:08): a fost vorba de un cancer ovarian, dar in stadiul foarte mic/incipient (IA), astfel incat medicii tai au considerat ca nu se impune tratamentul citostatic, si, pe baza a ce ai scris, le dau dreptate. cred ca trebuie doar sa te monitorizezi, dupa cum stabilesc ei, dar cel mai important e controlul ginecologic, macar la 6 luni, in primii 2 ani. |
3 Angela 38 |
07-02-2018, 10:01 |
Membru din 15-01-2018 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
Mulţumesc mult de răspuns! Da , aşa au spus,, să merg pe monitorizare."
|
3 comentarii
1