Melanom malign
Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
4 comentarii
1
1 mogdy |
28-01-2018, 14:12 |
Membru din 28-01-2018 Subiecte: 1 Comentarii: 3 |
Bună ziua! Mama, în vârstă de 74 ani, a primit acest rezultat in urma biopsiei.Va implor, mi as da viața pt dansa, ajutati-ma, explicati- mi, va rog, în ce stadiu este si ce șanse are de a trăi mai mult de 5 ani?! Rezultatul este: Melanom malign dezvoltat pe nev melanocitar, nivel Clark IV, indice Breslow 2, 3 milimetri, ulcerat : margini de rezectie chirurgicala libere.
Explicati-mi! Momentan, i a spus doar că trebuie să meargă la control din 3 în 3 luni...In rest, așteptăm să îi apără nodului sau să recidiveze , să așteptăm doar la Dumnezeu o minune ?!Vă rog, ajutați mă ! MOGDY
|
2 RaulDuke |
29-01-2018, 09:09 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (mogdy, 28-01-2018, 14:12:58): daca a fost un melanom localizat, pai nu cred ca e motiv de panica, sansele sunt ca s-a vindecat si numai cu operatia. de multe ori operatia insa trebuie completata, cu o noua interventie de scoatere a mai mult tesut in jurul marginilor initiale si se face si o investigatie a ganglionilor din regiune, cel mai des cu ceva ce se numeste TEHNICA GANGLIONULUI SANTINELA. pentru asta trebuie sa vorbiti cu un chirurg intr-un centru de experienta si/sau cu un oncolog. |
3 mogdy |
31-01-2018, 00:49 |
Membru din 28-01-2018 Subiecte: 1 Comentarii: 3 |
Răspuns pentru (RaulDuke, 29-01-2018, 09:09:58): Mulțumesc, din suflet de răspuns.Cred ca am citit raspunsul de sute de ori...Nu stiu dacă doar mă încurajați sau este un bob de speranță. A fost operată la spitalul.militar, la dermatologie, același medic a vazut rezultatul biopsiei pe care vi l-am scris mai sus, fără a spune nimic de ganglionul santinela , de vreun CT,sau RMN.I s a făcut doar un eco abdominal înainte de operatie .Rezultatul biopsiei a ieșit la aproape două luni. Pai până la controlul de 3 luni , se fac inițial 5 luni de la intervenție.Am uitat sa specific ca i s a prelevate grefa.Va rog, să mă sfătuiți cum sa procedez? Si încă o intrebare, pt că citind atâtea pe net, am citit ca noi, copiii suntem predispuși la aceeași "sentință "? MOGDY
|
4 RaulDuke |
31-01-2018, 08:46 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (mogdy, Azi, ora 00:49:07): este improbabil sa existe corelatie familiala in aceasta boala. mergeti, cu rezultatul examenului histopatologic, la un consult oncologic. |
4 comentarii
1