marker tumoral ca 125
Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
3 comentarii
1
1 alina7aug | |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 3 Comentarii: 3 |
buna ziua!as vrea sa stiu care ar putea fi motivul pt care desi in urma cu 3 luni,markerul a fost 5,acum a crescut la 10?mentionez ca mama are 47 ani si a fost operata in urma cu 1 an,avand cancer ovarian.la momentul operatiei,nu a facut CA 125 fiindca initial s-a crezut ca e vorba de un fibrom.nici macar gradul bolii nu-l stim,pt ca am inteles ca se stabileste inainte de operatie.a urmat un tratament cu citostatice-6 sedinte.rezultatul markerului a fost o data 10,apoi 5,acum din nou 10.ce e de facut?astept un sfat,orice...pt toata situatia asta.am 25 ani,am mare nevoie de ea...si ea de mine.e adevarat ca nu sunt sanse prea mari sa traiasca mai mult de 5 ani?
|
2 M.D. | |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 29 |
Atât valoarea de 5, cât şi valoarea de 10 sunt normale. În general, nivelul de peste 40 este îngrijorător. Este o eroare de a supraaprecia importanţa markerului CA 125: valorile lui nu sunt nici sensibile, nici specifice pentru cancerul ovarian. Pe de altă parte, o persoană care după operaţie a avut 5 şi după câteva luni are 40, arată că lucrurile nu merg în direcţia bună şi că este probabil vorba de recădere sau de metastaze.
Pentru a aprecia speranţa de viaţă (aproximativ, că exact o apreciază Dumnezeu), cel mai important criteriu este rezultatul examenului anatomopatologic postoperator. |
3 petre.nicoleta73@yahoo.com | |
Membru din 01-01-2014 Subiecte: 1 Comentarii: 3 |
Si sora mea a fost diagnosticata cu ,,formatiune tumorala",pe ovarul stang, rezultatul marker-ului tumoral fiind de 41,6.Un medic a zis ca trebuie operat de urgenta ,un altul ca se rezolva cu o sarcina. Are 28 de ani. Sufera de tromboflebita Va rog sa-mi spuneti ce este de facut.Pe care medic sa-l ascultam.
|
3 comentarii
1