Limfom Hodgkin, diagnotic in 2010
Secțiunea: Limfom Hodgkin
6 comentarii
1
1 Cristin3l |
24-12-2011, 14:22 |
Membru din 18-03-2012 Subiecte: 1 Comentarii: 4 |
Buna, am fost diagnosticat la sfarsitul anului 2010 Limfom Hodgkin cu scleroza nodulara de tip B, singurul simptom a fost doar transpiratul, dar eu tot pretindeam ca e de la mostenire si daca nu mi se umfla in partea stg a gatului nici acuma nu aflam (dar nu numai acolo am avut).
Am facut doar chimioterapia pt ca radioterapia nu mai era necesar. Nu mai avea ce sa iradieze. Am facut 2 cure de OEPA si 4 de COPP, dupa care am intrat in remisie (acum 6-7 saptamani). Si in perioada tratamentului transpiram dar nu numai atunci ci si acuma doar cand ma obosesc si obosesc ft. repede. (vreau sa precizez ca inainte de a afla ca am aceasta boala m-am simtit ft. bine eram un copil ft. activ, iar acuma dupa citostatice m-a simt obosit si fara vlaga.) Intrebarile mele sunt: E normal sa tot transpir chiar si dupa atata timp ? Si dupa cat timp pot sa recidivez ? Iar pe final as dori niste sfaturi de la voi ! |
2 RaulDuke |
22-12-2011, 00:07 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
pentru a-ti face o estimare (totusi vaga) statistica a "sanselor de recidiva", sau mai medical spus, a sperantei de LIPSA a recidivei la 5 ani de la diagnostic, ar trebui sa raspunzi la urmatoarele 7 intrebari:
in momentul diagnosticului acestei boli/inainte de tratament: 1 - ce varsta aveai 2 - in ce stadiu (de la I la IV) a fost boala 3 - care era valoarea hemoglobinei 4 - care era numarul/procentul LIMFOCITELOR 5 - care era numarul LEUCOCITELOR 6 - care era valoarea ALBUMINEI serice 7 - ce sex ai (am dedus ca masculin) pe baza acestor elemente a fost elaborata o schema de predictie, care totusi nu este una batuta in cuie sau garantata 100%. trebuie sa stii ca limfomul hodgkin, dintre care cel cu scleroza nodulara este cel mai frecvent, este o boala cu o rata inalta de vindecare, cu rate de peste 80%, global, deci cu "sanse" foarte bune, cu tratament adecvat si urmarire periodica. despre transpirat... e greu de spus, asta tine de la caz la caz si cel mai bine poate sa-ti raspunda numai hematologul care te-a tratat, vis-a-vis de care e statusul curent al bolii sau ce simptome reziduale sau efecte ale tratamentului (printre care si oboseala) pot ramane. |
3 Cristin3l |
22-12-2011, 11:30 |
Cand am fost diagnosticat aveam:
- 16 ani - stadiul III - 14.3 - limfocite nu stiu sa va zic - 15.19 WBC - nu stiu sa va zic - masculin |
4 RaulDuke |
23-12-2011, 00:11 |
pe baza unor modele statistice care au fost elaborate si patentate pana in prezent, "sansele" tale se estimeaza in "probabilitatea de a nu avea recidiva la 5 ani de la diagnostic". acestea, tinand cont de parametrii despre care te-am intrebat, se situeaza, ca o medie statistica, desigur (nu exista garantii si sigurante de 100% in medicina) undeva pe la 70-80 %. ca atare, global vorbind, ai niste sanse foarte bune sa fii vindecat si sa nu mai ai probleme in viitor cu acesta boala.
iti urez succes si numai de bine pe viitor ! |
5 Cristin3l |
24-12-2011, 12:30 |
Doamne Ajuta ! sa nu mai recidivez niciodata si sa fiu copilul care am fost candva.
Daca o sa apara ceva probleme am sa scriu tot in thread-ul asta ca sa nu deschid altul. SANATATE MULTA VA DORESC ! |
6 RaulDuke |
24-12-2011, 14:22 |
numai bine !
|
6 comentarii
1