Interpretare rezultat hisyopayologic
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii
1
1 RaduM |
07-04-2021, 19:49 |
Membru din 07-04-2021 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua,
Am rugămintea, ajutați ma cu un sfat: am următorul rezultat: fragment de perete costal si tesut muscular striat adiacent prezentand infiltrate neoplazice alcătuite din celule tumorale de talie mare, citoplasma palid eozinofilie, dispusa in cuiburi cu micoze frecvente. Examen imunohistochimic: gata3 pozitiv in celule tumorale; Her2neu negativ; ER- repetat- negativ; PGR- repetat-negativ;Ki67 pozitiv 30% in celule tumorale. Concluzii: Testele IHC sustin de. de metastaza perete costal de carcinom mamar cu PGR negativ, ER negativ, Her2neu negativ. Trebuie sa fac un scurt istoric: Neoplasm mamar stg. 2017, chimiotratat, 8 sedinte, operat, martie 2018, mastectomie radicala stg, radioterapie, 28 sedinte in 2018, din august 2018 pana in prezent terapie hormonala Anastrozol1mg/ zi. La controlul anual din 2020, la scintigrafie s a identificat leziunea suspecta la coasta C1 dreapta, confirmata la PETCT in februarie 2021. Operatia de rezectie coasta in data de 18.03.2021.Rezultatul l am descris mai sus. Întrebarea si rugămintea mea este: unde ma aflu în evoluția acestei boli si dacă am o șansă de tratament. Nu am ajuns încă la doamna dr. oncolog, urmează! Vreau sa mai adaug ca la prima analiza histopatologic, in urma punctiei a tumorii mamare, in 2017, ER- pozitiv, PGR - pozitiv, Her2 - negativ, ki67 pozitiv 10% in celule tumorale. Multumesc frumos! BIU
|
2 Paul-Oncohelp |
30-09-2021, 13:01 |
Membru din 30-09-2021 Subiecte: 0 Comentarii: 69 |
Buna ziua, daca leziunea costala este singura, vorbim despre o recidiva la distanta. Observam de asemenea ca profilul hormonal s-a modificat devenind Triplu negativ (Her-, ER-, PR-). Acesta este un tip mai agresiv de cancer care necesita chimioterapie, chiar daca s-a scos toata leziunea costala. Probabil oncologul va opta pentru Taxoter de prima intentie.
Multa sanatate! |
2 comentarii
1