Interpretare analize imunohistochimice
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
1 comentarii
1
1 Andra Chiorcea |
20-07-2019, 12:31 |
Membru din 20-07-2019 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua,
Matusa mea a fost diagnosticata cu Limfoganglion cu metastaza carcinomatoasa, in urma unuei operatii de nodul la san care s-a dovedit a fi o tumora maligna. A urmat chimioterapie, i s-au scos ganglionii apoi dupa care a urmat radioterapia. Ultima analiza pe fanglion a fost de imunohistochimie cu urmatoarele specificatii: Diagnostic: Limfoganglion cu metastaza carcinomatoasa Examen Imunohistochimic: E caderina pozitiv difuz in celulele tumorale; ER pozitiv aproximativ 8% in celulele tumorale; PGR negativ; Her2 pozitiv membranar complet, reactie de intensitate scazuta>10% in celulele tumorale (2+)-criterii ASCO/CAP 2018; ki67 pozitiv aproximativ 25% in celulele tumorale. Hibridizare in Situ: INFORM HER2neu Dual ISH DNA Probe Cocktail: Celulele tumorale invasive prezinta semnale ISH HER2neu dispuse individual cu o medie de semnale ISH HER2neu de 2,4/per nucleu, cu prezenta de 1-2 copii ale cromozomului 17(Chr17) per nucleu si raport intre semnalele Her2neu si Chr 17 <2 / pe 20 de celule tumorale indicand neamplificarea genei. Concluzie: Reactie Dual ISH pentru evaluarea statusului genei HER2 neu negativa. Testele imunohistochimice corelate cu tabloul histopatologic si cu datele Concluzii: anatomoclinice pledeaza pentru o metastaza limfoganglionara de carcinom mamar invaziv NST, ER pozitiv, PGR negativ si Her2 echivoc (2+). Mentionez faptul ca acesta proba a fost dusa pentru analizare in timpul radioterapiei. Ieri a fost ultima sedinta de radioterapie si in cursul acestei saptamni au venit si rezultatele de la imunohistochimie. Ca rog sa imi spuneti daca se poate cum se interpreteaza aceste rezultate. O sa ajungem si la programarea cu medicul, dar as vrea sa stiu la ce sa ne asteptam. Va multumesc! |
1 comentarii
1