E cancer?
Secțiunea: Ar putea fi cancer?
7 comentarii
1
1 vali antonia |
04-07-2011, 18:29 |
Membru din 04-07-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
unchiul meu a facut analize iar rezultatul nu i la explicat nimeni va rog daca se poate sa imi explicati si mie aceste rezultate:
-parahilar drept se evidentiaza o formatiune tumorala de 30,2/23,8mm -adenopatie mediastinala paratraheala de 11,5mm -zona osteoliza la nivelul arcului costal 6 de partea stanga de 22,3mm -ficatul prezinta la nivelul lobului stang o formatiune spontan hipodensa de 24mm -scoliza lombara dextroconvexa -osteofite lombare L3-L4-L5 -pensarea spatiuluiL4-L5 si L5-S1 -protruzie discala mediana L4-L5 -artroze intervertebrale lombare -zona de osteoliza de 39,3mm la nivelul aripii iliace drepte [disminare secundare] VA ROG SA-MI EXPILCATI PE INTELESUL UNUI OM CARE NU CUNOASTE ACESTI TERMENI MEDICALI VA MULTUMESC |
2 radicus |
01-05-2010, 22:00 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
Din pacate la o prima vedere a rezultatului cam asa pare, e ceva malign.
Voi scrie in mare ce am inteles din rezultat: - formatiunea tumorala se afla in zona plamanilor (30,2/23,8 mm); - adenopatia de 11,5 mm inseamna un ganglion limfatic imflamat din cauza tumorii; - formatiunea hipodensa de pe ficat poate fi o diseminare secundara a eventualei tumori maligne din zona pieptului; - zonele de osteoliza arata la randul lor posibile diseminari secundare pe oasele din rezultatul dat de tine; Diseminarile secundare inseamna celule maligne originare din tumora initiala (cea de pe plamani) care se gasesc pe alte organe. E fumator unchiul dvs? Oricum, vor urma o serie de teste care vor infirma sau vor confirma malignitatea bolii. |
3 vali antonia |
03-05-2010, 16:03 |
Membru din 04-07-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 1 |
daca este malign care ar fi media de viata?
|
4 radicus |
05-05-2010, 00:18 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
nimeni nu poate sa zica media de viata. Media de viata e o statistica facuta pe grupuri de pacienti cu anumite particularitati. Chiar si daca ar fi inclus intr-un anumit grup, daca se confirma cancerul, tot nu se poate estima corect cam cat mai are de trait. E matematica, durata vietii unui om are mult prea multe variabile pentru a putea fi calculata corect. Daca s-ar confirma toate determinarile secundare impreuna cu malignitatea tumorii din zona pieptului , tot ar avea sanse sa traiasca ani de zile.
|
5 dyanaa |
30-06-2011, 14:45 |
Membru din 30-06-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
Buna ziua, Va og sa ma ajutati, mama mea are 64 de anii, acum un an a facut o operatie de fiere. la un an dupa operatie sa simtit rau si am facut o serie de analize din care a reesit ca are metaztaza la ficat de gradul 4. pe linga metastaza care o are mai are si o tumoare la colon. Nu stiu ce sa fac? sa o operez la colon sau sa nu o operez. Medicul nu mi-a dat sanse de scapare. VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.
|
6 lory italia |
30-06-2011, 22:49 |
Membru din 25-06-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 7 |
rau imi pare sa va spun cand ajugi in etastaza grad 4 nu se poate face nimic. eu il am pe buniculmeu cu asa ceva. am intrebat si medicii oncologi de aici si nu imi dau sanse.
asa e viata asta grea. imi pare rau!!!!!!!!!!!! |
7 RaulDuke |
04-07-2011, 18:29 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
dyanaa, mama ta trebuie dusa intr-un serviciu de oncologie, pentru a i se efectua mai multe analize si pentru a se face o stadializare si o evaluare completa a bolii. in cazul in care acea METASTAZA este SINGURA EXISTENTA, mama ta are inca o sansa de vindecare, in functie de cat de mare este respectiva metastaza. altfel oncologul poate sa-i recomande CHIMIOTERAPIE in speranta micsorarii respectivei metastaze, apoi o operatie care sa scoata si tumora din colon si metastaza din ficat.
care este diagnosticul ei complet, din biletul de externare, si ce a zis oncologul, daca ai vorbit cu vreunul ? |
7 comentarii
1